Lot: 1

Güncel Fiyat: 50 TL Açılış Fiyatı: 50 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Dünyanın ilk tapınağı Göbekli Tepe!="World's first temple Göbekli Tepe!", Profe Koordinatörü: ECE VAHAOĞLU

Yeni Gibi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 30x30 cm, 69 sayfa, renkli resimli.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • Dünyanın ilk tapınağı Göbekli Tepe!="World's first temple Göbekli Tepe!", Profe Koordinatörü: ECE VAHAOĞLU-Yeni Gibi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 30x30 cm, 69 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Dünyanın ilk tapınağı Göbekli Tepe!="World's first temple Göbekli Tepe!", Profe Koordinatörü: ECE VAHAOĞLU-Yeni Gibi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 30x30 cm, 69 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Yerli ve evrensel malik aksel, ressam - yazar - koleksiyoncu. EDİTÖR: BEŞİR AYVAZOĞLU. Küratör: MEHMET LÜTFİ ŞEN. Kapı Yayınları, İst., 2011.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 95 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Yerli ve evrensel malik aksel, ressam - yazar - koleksiyoncu. EDİTÖR: BEŞİR AYVAZOĞLU. Küratör: MEHMET LÜTFİ ŞEN. Kapı Yayınları, İst., 2011.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 95 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • İstanbul Teknik Üniversitesi ve mühendislik tarihimiz. EDİTÖR: MEHMET KARACA. [CİLTLİ], İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı, İst., 2013.-Çok İyi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 312 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    İstanbul Teknik Üniversitesi ve mühendislik tarihimiz. EDİTÖR: MEHMET KARACA. [CİLTLİ], İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı, İst., 2013.-Çok İyi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 312 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • TSKB'nin öyküsü. Türkiye'nin hizmetinde yarım yüzyıla doğru. EROL ÜYEPAZARCI. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], TSKB, İst., 1995.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde ve kutusunda, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 248 sayfa, renkli ve s/b resimli. Güngör URAS'a hediye notuyla birlikte.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    TSKB'nin öyküsü. Türkiye'nin hizmetinde yarım yüzyıla doğru. EROL ÜYEPAZARCI. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], TSKB, İst., 1995.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde ve kutusunda, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 248 sayfa, renkli ve s/b resimli. Güngör URAS'a hediye notuyla birlikte.

    TLSatıldı
  • Nâzım Hikmet'in açlık grevi. (Tıpkıbasımlar: 2 Mektup, 3 Belge, 10 Sayı Nazım Hikmet Dergisi, 2 Sayı Hür Gençlik Dergisi,1 Sayı Nuhun Gemisi Dergisi). NÂZIM HİKMET RAN. [CİLTLİ], İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, İst., 2011.-Yeni Gibi. Özgün bez cildinde ve kutusunda, metin kısmı çok temiz durumda, 36x27 cm, 47 sayfa, renkli ve s/b resimli. Nâzım Hikmet, 28 Aralık 1938’de Askeri Yargıtay’ın onaylamasıyla hiçbir suçu olmadan toplam 28 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Şaire isnat edilen suç “orduyu isyana teşvik etmek”ti. 1949 yılına gelindiğinde Nâzım toplam 12 yılını hapishanede geçirmişti. Ve kendince artık dayanma sınırına gelmiş ve farklı “mücadele yollarını” denemeye hazırlanıyordu.Sonunda Nâzım 8 Nisan 1950’de açlık grevine başladı. Avukatının isteği üzerine açlık grevini bir süre durduran şair, 1 Mayıs 1950’de tekrar greve başladı, 13 Mayıs’ta Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastahanesi’ne kaldırıldı. Sonunda 19 Mayıs 1950’de açlık grevine son verdi. Bu arada iktidar değişecek ve 14 Temmuz 1950’de çıkarılan af yasasıyla da Nâzım Hikmet tahliye edilecekti.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Nâzım Hikmet'in açlık grevi. (Tıpkıbasımlar: 2 Mektup, 3 Belge, 10 Sayı Nazım Hikmet Dergisi, 2 Sayı Hür Gençlik Dergisi,1 Sayı Nuhun Gemisi Dergisi). NÂZIM HİKMET RAN. [CİLTLİ], İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, İst., 2011.-Yeni Gibi. Özgün bez cildinde ve kutusunda, metin kısmı çok temiz durumda, 36x27 cm, 47 sayfa, renkli ve s/b resimli. Nâzım Hikmet, 28 Aralık 1938’de Askeri Yargıtay’ın onaylamasıyla hiçbir suçu olmadan toplam 28 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Şaire isnat edilen suç “orduyu isyana teşvik etmek”ti. 1949 yılına gelindiğinde Nâzım toplam 12 yılını hapishanede geçirmişti. Ve kendince artık dayanma sınırına gelmiş ve farklı “mücadele yollarını” denemeye hazırlanıyordu.Sonunda Nâzım 8 Nisan 1950’de açlık grevine başladı. Avukatının isteği üzerine açlık grevini bir süre durduran şair, 1 Mayıs 1950’de tekrar greve başladı, 13 Mayıs’ta Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastahanesi’ne kaldırıldı. Sonunda 19 Mayıs 1950’de açlık grevine son verdi. Bu arada iktidar değişecek ve 14 Temmuz 1950’de çıkarılan af yasasıyla da Nâzım Hikmet tahliye edilecekti.

    TLSatıldı
  • Yokuşu tırmanan ömür. Opet mucizesi. Anı - söyleşi - belgesel. HAZIRLAYAN: NEBİL ÖZGENTÜRK. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ +DVD], Bir Yudum İnsan Yayınevi, İst., 2012.-İyi. Özgün şömizli bez cildinde, ara kağıdı yırtık, sırt alt kısmılı hasarlı, metin kısmı çok temiz durumda, 24x52 cm, 231 sayfa, 15 levha, renkli ve s/b resimli. Hayatin kendisi bir seruvendir. Bilinmezlerle yukludur, bas dondurucudur, korkutucudur... Yolda sizi nelerin bekledigini bilmezsiniz. Size dusen yurumektir. Yurursunuz... Kimileri insanin bos bir defler olarak dunyaya geldigini varsayar, kimileriyse deflerin ilk sayfalarinin coktan dolduruldugunu, hicbir kalemin o yazilari si icmeyecegini dusunur. Hayat ise bu varsayimlari dogrulayarak ya da degistirerek ilerler, insan yolun bir yerine gelip de 'ben neredeyim' diye durup dusundugunde eger kendisine sasiriyorsa, ilk varsayimi dogrular.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Yokuşu tırmanan ömür. Opet mucizesi. Anı - söyleşi - belgesel. HAZIRLAYAN: NEBİL ÖZGENTÜRK. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ +DVD], Bir Yudum İnsan Yayınevi, İst., 2012.-İyi. Özgün şömizli bez cildinde, ara kağıdı yırtık, sırt alt kısmılı hasarlı, metin kısmı çok temiz durumda, 24x52 cm, 231 sayfa, 15 levha, renkli ve s/b resimli. Hayatin kendisi bir seruvendir. Bilinmezlerle yukludur, bas dondurucudur, korkutucudur... Yolda sizi nelerin bekledigini bilmezsiniz. Size dusen yurumektir. Yurursunuz... Kimileri insanin bos bir defler olarak dunyaya geldigini varsayar, kimileriyse deflerin ilk sayfalarinin coktan dolduruldugunu, hicbir kalemin o yazilari si icmeyecegini dusunur. Hayat ise bu varsayimlari dogrulayarak ya da degistirerek ilerler, insan yolun bir yerine gelip de 'ben neredeyim' diye durup dusundugunde eger kendisine sasiriyorsa, ilk varsayimi dogrular.

    TLSatıldı
  • Bir İstanbul klasiği "İETT"="IETT" A classic of Istanbul. R. SERTAÇ KAYSERİLİOĞLU. [CİLTLİ]. İBB, İst., 2002.-Yeni Gibi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 24x24 cm, 102 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Bir İstanbul klasiği "İETT"="IETT" A classic of Istanbul. R. SERTAÇ KAYSERİLİOĞLU. [CİLTLİ]. İBB, İst., 2002.-Yeni Gibi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 24x24 cm, 102 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Heykelin büyük ustası Rodin İstanbul'da. Sergi Küratörleri: HUGUES HERPIN, MARIE-PIERRE DELCLAUX. Sakıp Sabancı Müzesi, İst., 2006.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda, 24x24 cm, 400 sayfa, renkli  resimli. Avrupa sanatının köklü heykel geleneğini 19. yüzyılın Romantizm'inden 20. yüzyıla ve Modern çağın büyük sanat serüvenine taşıyan Rodin’in sergilenen eserleri arasında, Düşünen adam, Öpüşme, Yürüyen adam gibi ünlü yapıtlarının yanısıra 100'e yakın heykeli, çok sayıda deseni, eski fotoğrafları ve yine sanatçının koleksiyonundan bir dizi antik dönem heykel yer aldı.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Heykelin büyük ustası Rodin İstanbul'da. Sergi Küratörleri: HUGUES HERPIN, MARIE-PIERRE DELCLAUX. Sakıp Sabancı Müzesi, İst., 2006.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda, 24x24 cm, 400 sayfa, renkli resimli. Avrupa sanatının köklü heykel geleneğini 19. yüzyılın Romantizm'inden 20. yüzyıla ve Modern çağın büyük sanat serüvenine taşıyan Rodin’in sergilenen eserleri arasında, Düşünen adam, Öpüşme, Yürüyen adam gibi ünlü yapıtlarının yanısıra 100'e yakın heykeli, çok sayıda deseni, eski fotoğrafları ve yine sanatçının koleksiyonundan bir dizi antik dönem heykel yer aldı.

    TLSatıldı
  • Al gözüm seyreyle: Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergisi. Küratör: Erkan Doğanay. [Sergi kataloğu], Küçükçekmece Belediyesi, İst., 2017.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 24 cm, 157, [3] sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Al gözüm seyreyle: Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergisi. Küratör: Erkan Doğanay. [Sergi kataloğu], Küçükçekmece Belediyesi, İst., 2017.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 24 cm, 157, [3] sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Dünya zeytin ansiklopedisi. KOORDİNATÖR: JOSE MARIA BLAZQUEZ MARTINEZ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Uluslararası Zeytinyağı Konseyi, Barselona, 1998.-Yeni. Özgün şömizli  bez cildinde,  metin kısmı çok temiz durumda, 31x25 cm, 479 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Dünya zeytin ansiklopedisi. KOORDİNATÖR: JOSE MARIA BLAZQUEZ MARTINEZ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Uluslararası Zeytinyağı Konseyi, Barselona, 1998.-Yeni. Özgün şömizli bez cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 31x25 cm, 479 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Cemal Akyıldız'la İstanbul gravürleri.-Yeni. Özgün cildinde,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x30 cm, [60] sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Cemal Akyıldız'la İstanbul gravürleri.-Yeni. Özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x30 cm, [60] sayfa, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Türkiye'den yaşam görüntüleri. T.C. Başbakanlık TOKİ Başkanlığı, KOLEKTİF. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İst., 1996.-Yeni. Özgün şömizli  bez cildinde,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 33x26 cm, 463 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Türkiye'den yaşam görüntüleri. T.C. Başbakanlık TOKİ Başkanlığı, KOLEKTİF. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İst., 1996.-Yeni. Özgün şömizli bez cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 33x26 cm, 463 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Doğumunun 400. yılında Evliya Çelebi. EDİTÖRLER: NURAN TEZCAN, SEMİH TEZCAN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ CD'Lİ], T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ank., 2011.-Yeni. Özgün şömizli  bez cildinde,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 33x26 cm, 407 sayfa+CD, renkli ve s/b resimli. 500 adet basılmıştır.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Doğumunun 400. yılında Evliya Çelebi. EDİTÖRLER: NURAN TEZCAN, SEMİH TEZCAN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ CD'Lİ], T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ank., 2011.-Yeni. Özgün şömizli bez cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 33x26 cm, 407 sayfa+CD, renkli ve s/b resimli. 500 adet basılmıştır.

    TLSatıldı
  • Alâmet-i fârika'dan marka'ya (1871- )=From distinctive signs to the trademarks (1871- ). Hazırlayanlar: AHMET KALA, İRFAN İNCE. [CİLTLİ KUTULU], Türk Patent Enstitüsü, Ank., 2009.-Yeni. Özgün bez cildinde ve kutusunda,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x23 cm, 142 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Alâmet-i fârika'dan marka'ya (1871- )=From distinctive signs to the trademarks (1871- ). Hazırlayanlar: AHMET KALA, İRFAN İNCE. [CİLTLİ KUTULU], Türk Patent Enstitüsü, Ank., 2009.-Yeni. Özgün bez cildinde ve kutusunda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x23 cm, 142 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Osmanlı finans sisteminde dönüm noktası Kağıt para ve sosyo-ekonomik etkileri. ALİ AKYILDIZ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Eren Yayıncılık, İst., 1996.-Yeni. Özgün şömizli bez cildinde,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x23 cm, 296 sayfa, renkli ve s/b resimli. Bu eserde Osmanlı Devleti'nde kağıt para uygulaması ve sosyoekonamik etkileri ele alınmış kağıt para (kaime) konusunun tamamını kapsayan bu araştırma birinci elden kaynaklara dayandırılarak hazırlanmıştır.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Osmanlı finans sisteminde dönüm noktası Kağıt para ve sosyo-ekonomik etkileri. ALİ AKYILDIZ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Eren Yayıncılık, İst., 1996.-Yeni. Özgün şömizli bez cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x23 cm, 296 sayfa, renkli ve s/b resimli. Bu eserde Osmanlı Devleti'nde kağıt para uygulaması ve sosyoekonamik etkileri ele alınmış kağıt para (kaime) konusunun tamamını kapsayan bu araştırma birinci elden kaynaklara dayandırılarak hazırlanmıştır.

    TLSatıldı
  • Sine-i millet sergisi, Tanzimat'tan Cumhuriyet'e seçim 1840-1950. KÜRATÖR: MEHMET LÜTFİ ŞEN. İBB, İst., 2008.-Yeni. Özgün karton kapağında,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x23 cm, 159 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Sine-i millet sergisi, Tanzimat'tan Cumhuriyet'e seçim 1840-1950. KÜRATÖR: MEHMET LÜTFİ ŞEN. İBB, İst., 2008.-Yeni. Özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x23 cm, 159 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Kağıthane - Kemerburgaz - Ağaçlı - Çiftalan demiryolu (1914-1916). EMRE DÖLEN- MERT SANDALCI. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Kağıthane Belediyesi, İst., 1999.-Yeni. Özgün şömizli bez cildinde,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x22 cm, [80] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Kağıthane - Kemerburgaz - Ağaçlı - Çiftalan demiryolu (1914-1916). EMRE DÖLEN- MERT SANDALCI. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Kağıthane Belediyesi, İst., 1999.-Yeni. Özgün şömizli bez cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x22 cm, [80] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Avni Lifij. [ Kitap ve sergi broşürü birlikte ], Yapı Kredi Yayıncılık, İst., 1997.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x23 cm, renkli resimli, Türkçe/İngilizce, 76+14 sayfa. Hüseyin Avni Lifij (1886, Ladik, Samsun - 2 Haziran 1927, İstanbul), Çerkes asıllı Türk vatandaşı ressam.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Avni Lifij. [ Kitap ve sergi broşürü birlikte ], Yapı Kredi Yayıncılık, İst., 1997.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x23 cm, renkli resimli, Türkçe/İngilizce, 76+14 sayfa. Hüseyin Avni Lifij (1886, Ladik, Samsun - 2 Haziran 1927, İstanbul), Çerkes asıllı Türk vatandaşı ressam.

    TLSatıldı
  • Kastamonu'da bayramilik ve Şemsizade ailesi.[ABDULKERİM ABDULKADİROĞLU. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Şahıs yayını, Ank., 2005.-Yayıncısının özgün sert kapaklı cildinde, çok temiz, 30 x 22 cm, 417, [6] sayfa, 1 katlanır soyağacı.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Kastamonu'da bayramilik ve Şemsizade ailesi.[ABDULKERİM ABDULKADİROĞLU. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Şahıs yayını, Ank., 2005.-Yayıncısının özgün sert kapaklı cildinde, çok temiz, 30 x 22 cm, 417, [6] sayfa, 1 katlanır soyağacı.

    TLSatıldı
  • Ne yiyelim? Haftanın her günü için hazırlaması kolay 34 menü. EBRU BİLGİLİ - LEYLA AKÇAĞLILAR. Rema Matbaacılık-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x23 cm, renkli resimli, 148 sayfa.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Ne yiyelim? Haftanın her günü için hazırlaması kolay 34 menü. EBRU BİLGİLİ - LEYLA AKÇAĞLILAR. Rema Matbaacılık-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30x23 cm, renkli resimli, 148 sayfa.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da çini seramik öyküsü. Editör: ARA ALTUN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, İst., c. 2000.-Yeni. Özgün şömizli cildinde ve kutusunda,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x22 cm, 320 sayfa, renkli  resimli.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Osmanlı'da çini seramik öyküsü. Editör: ARA ALTUN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, İst., c. 2000.-Yeni. Özgün şömizli cildinde ve kutusunda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x22 cm, 320 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Medyakronik - Hakiki örneklerle medya eleştirisi. Karikatürler: ENDER ÖZKAHRAMAN. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, İst., 2003.-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 24 x 19 cm, [ix], 339 sayfa, s/b resimli. Bu kitap 2000 yılının Mayıs ayında yayın hayatına başlamış ve kapandğıı 2002 Nisan'ına dek iki yıl boyufnca her gün Türkiye'de günlük olarak yayınlanan tüm gazetelerin taranarak, toplumun gündemini ouşturan haberlerin eleştirisini, bir başka anlamda "haber analizini" yapan Medyakronik adlı internet sitesinden yapılan seçmelere dayanılor. Ülkemizde daha önce bir benzeri yapılmayan bu çalışma, iletişim fakültelerindeki öğrenciler için çok yararlı bir yardımcı ders kitabı olma özelliği de taşıyor. Ne var ki, kitabın bundan da öte çok önemli işlevsel yanı; Türkiye'de gazetelerde hergün çıkan haberlerin "gerçek" anlamda ne "ifade ettiği", neyi nasıl anlatmak istediği, kimi haberin kurgusunda, sunulmuş biçimde yeralan "manipülasyonların" kaynağının ne olduğu net açıklamalarla vermesi.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Medyakronik - Hakiki örneklerle medya eleştirisi. Karikatürler: ENDER ÖZKAHRAMAN. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, İst., 2003.-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 24 x 19 cm, [ix], 339 sayfa, s/b resimli. Bu kitap 2000 yılının Mayıs ayında yayın hayatına başlamış ve kapandğıı 2002 Nisan'ına dek iki yıl boyufnca her gün Türkiye'de günlük olarak yayınlanan tüm gazetelerin taranarak, toplumun gündemini ouşturan haberlerin eleştirisini, bir başka anlamda "haber analizini" yapan Medyakronik adlı internet sitesinden yapılan seçmelere dayanılor. Ülkemizde daha önce bir benzeri yapılmayan bu çalışma, iletişim fakültelerindeki öğrenciler için çok yararlı bir yardımcı ders kitabı olma özelliği de taşıyor. Ne var ki, kitabın bundan da öte çok önemli işlevsel yanı; Türkiye'de gazetelerde hergün çıkan haberlerin "gerçek" anlamda ne "ifade ettiği", neyi nasıl anlatmak istediği, kimi haberin kurgusunda, sunulmuş biçimde yeralan "manipülasyonların" kaynağının ne olduğu net açıklamalarla vermesi.

    TLSatıldı
  • Yıllık lüks saat dergisi: Saatolog 2017. EDİTÖR: ALARA KAP. Sami Saat Yayıncılık, İst., 2017.-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 28x22 cm, 352 sayfa, renkli resimli. Ek kataloğuyla birlikte.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Yıllık lüks saat dergisi: Saatolog 2017. EDİTÖR: ALARA KAP. Sami Saat Yayıncılık, İst., 2017.-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 28x22 cm, 352 sayfa, renkli resimli. Ek kataloğuyla birlikte.

    TLSatıldı
  • Akademist. Süleyman Saim Tekcan 50. Sanat Yılı Özel Sayısı. SÜLEYMAN SAİM TEKCAN. Akademist Dergisi, İst., 2011.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29 x 24 cm, Türkçe, 160 sayfa, s/b ve renkli resimli. "Akademist. Süleyman Saim Tekcan 50. Sanat Yılı Özel Sayısı.", SÜLEYMAN SAİM TEKCAN, Akademist Dergisi , İstanbul, 2011. -- Türk resmi Gravür Biyografi Ressam.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Akademist. Süleyman Saim Tekcan 50. Sanat Yılı Özel Sayısı. SÜLEYMAN SAİM TEKCAN. Akademist Dergisi, İst., 2011.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29 x 24 cm, Türkçe, 160 sayfa, s/b ve renkli resimli. "Akademist. Süleyman Saim Tekcan 50. Sanat Yılı Özel Sayısı.", SÜLEYMAN SAİM TEKCAN, Akademist Dergisi , İstanbul, 2011. -- Türk resmi Gravür Biyografi Ressam.

    TLSatıldı
  • Yöremizden sofranıza Urfa mutfağı. SEMRA ALGIN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Harran Yayınları, Urfa, 2006.-Yeni. Özgün şömizli cildinde ,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 22x22 cm, 251 sayfa, renkli  resimli.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Yöremizden sofranıza Urfa mutfağı. SEMRA ALGIN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Harran Yayınları, Urfa, 2006.-Yeni. Özgün şömizli cildinde , metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 22x22 cm, 251 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Kızıma çeyiz, Çorbadan tatlıya tamamı denenmiş 173 tarif, 129 hazır menü. FİRDEVS GÜRAÇAR. Hayy Kitap, İst., 2019.-Yeni. Özgün cildinde ,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x24 cm, 383 sayfa, renkli  resimli. Geçmişten geleceğe hayatın tüm lezzetleri bu kitapta! Bir masanın etrafında yakalanan mutluluğun ilk adımının yemek yapmaktan geçtiğine inanan Firdevs Günaçar'ın rehber niteliğindeki ilk kitabı Kızıma Çeyiz raflardaki yerini aldı. Kitapta yer verilen tamamı denenmiş 173 tarifle 129 hazır menü sayesinde artık yemek yapmak da menü oluşturmak da çok daha kolay.

Karadeniz'in eşsiz yaylalarını, Doğu Anadolu'nun gizemli sokaklarını, Ege kıyılarını lezzetleri için keşfeden; güneşin, denizin, toprağın bereketlendirdiği tatların peşine düşen Firdevs Günaçar, bugüne kadar gizli bir hazine gibi biriktirdiği tariflerini Kızıma Çeyiz adlı ilk kitabıyla gün yüzüne çıkarıyor. Günaçar, çocukları ile birlikte tüm yemek tutkunlarına armağan ettiği kitabında, geleneksel tatlarla modern mutfakları harmanlıyor.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Kızıma çeyiz, Çorbadan tatlıya tamamı denenmiş 173 tarif, 129 hazır menü. FİRDEVS GÜRAÇAR. Hayy Kitap, İst., 2019.-Yeni. Özgün cildinde , metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x24 cm, 383 sayfa, renkli resimli. Geçmişten geleceğe hayatın tüm lezzetleri bu kitapta! Bir masanın etrafında yakalanan mutluluğun ilk adımının yemek yapmaktan geçtiğine inanan Firdevs Günaçar'ın rehber niteliğindeki ilk kitabı Kızıma Çeyiz raflardaki yerini aldı. Kitapta yer verilen tamamı denenmiş 173 tarifle 129 hazır menü sayesinde artık yemek yapmak da menü oluşturmak da çok daha kolay. Karadeniz'in eşsiz yaylalarını, Doğu Anadolu'nun gizemli sokaklarını, Ege kıyılarını lezzetleri için keşfeden; güneşin, denizin, toprağın bereketlendirdiği tatların peşine düşen Firdevs Günaçar, bugüne kadar gizli bir hazine gibi biriktirdiği tariflerini Kızıma Çeyiz adlı ilk kitabıyla gün yüzüne çıkarıyor. Günaçar, çocukları ile birlikte tüm yemek tutkunlarına armağan ettiği kitabında, geleneksel tatlarla modern mutfakları harmanlıyor.

    TLSatıldı
  • II. Abdülhamid dönemi Osmanlı coğrafyası. MEHMED BAHADIR DÖRDÜNCÜ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bank Asya, İst., 2006.-Yeni. Özgün şömizli cildinde ,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 27x32 cm, 199 sayfa, renkli  resimli.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    II. Abdülhamid dönemi Osmanlı coğrafyası. MEHMED BAHADIR DÖRDÜNCÜ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bank Asya, İst., 2006.-Yeni. Özgün şömizli cildinde , metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 27x32 cm, 199 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Haliç sorunları ve çözüm yolları ulusal sempozyumu tebliğleri 11 - 13 şubat 1976 Boğaziçi Üniversitesi. SEMİH S. TEZCAN, İ. İLKİN ESEN, KRITON CURI, H. TURAN DURGUNOĞLU, Boğaziçi Üniversitesi, İst., 1977.-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 28x22 cm, 587 sayfa, zarf içerisinde Haliç ve çevresi haritası.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Haliç sorunları ve çözüm yolları ulusal sempozyumu tebliğleri 11 - 13 şubat 1976 Boğaziçi Üniversitesi. SEMİH S. TEZCAN, İ. İLKİN ESEN, KRITON CURI, H. TURAN DURGUNOĞLU, Boğaziçi Üniversitesi, İst., 1977.-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 28x22 cm, 587 sayfa, zarf içerisinde Haliç ve çevresi haritası.

    TLSatıldı
  • Osmanlı tasvir sanatları 1: Minyatür. METİN AND, Yapı Kredi Yayınları, İst., 2021.-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 28x22 cm, 599 sayfa, renkli resimli. Yapı Kredi Yayınları, 2002 yılından beri Metin And'ın kitaplarını farklı tasarım, gözden geçirilmiş içerik ve kullanışlı dizinlerle yeniden yayımlıyor.

2008 yılında yitirdiğimiz Metin And'ın, Türk tiyatro tarihi ve geleneksel gösterim sanatları, şenlikler ve illüzyon sanatı yanında Osmanlı miyatürünün tarihi, konuları ve ustaları bakımından dünyaya tanıtılmasında da elli yılı aşkın bir süre konferans, bildiri, seminer çalışması, makale ve kitaplarıyla hizmet ve katkıları büyük olmuştur. Kırk Gün Kırk Gece (1959) ile başlayıp Osmanlı Tasvir Sanatları 1: Minyatür (2002) ile son bulan Türkçe ve değişik dillerde yayımlanmış on kadar kitabı vardır. Bir saray sanatı olan minyatürün gerçeklerden kopuk bir sanat dalı değil kişiler, şehirler, yapılar ve gündelik hayat bakımından oldukça gerçekçi bir uygulama olduğunun anlaşılmasında onun çalışmalarının da payı büyük olmuştur.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Osmanlı tasvir sanatları 1: Minyatür. METİN AND, Yapı Kredi Yayınları, İst., 2021.-Özgün karton kapağında, temiz durumda, 28x22 cm, 599 sayfa, renkli resimli. Yapı Kredi Yayınları, 2002 yılından beri Metin And'ın kitaplarını farklı tasarım, gözden geçirilmiş içerik ve kullanışlı dizinlerle yeniden yayımlıyor. 2008 yılında yitirdiğimiz Metin And'ın, Türk tiyatro tarihi ve geleneksel gösterim sanatları, şenlikler ve illüzyon sanatı yanında Osmanlı miyatürünün tarihi, konuları ve ustaları bakımından dünyaya tanıtılmasında da elli yılı aşkın bir süre konferans, bildiri, seminer çalışması, makale ve kitaplarıyla hizmet ve katkıları büyük olmuştur. Kırk Gün Kırk Gece (1959) ile başlayıp Osmanlı Tasvir Sanatları 1: Minyatür (2002) ile son bulan Türkçe ve değişik dillerde yayımlanmış on kadar kitabı vardır. Bir saray sanatı olan minyatürün gerçeklerden kopuk bir sanat dalı değil kişiler, şehirler, yapılar ve gündelik hayat bakımından oldukça gerçekçi bir uygulama olduğunun anlaşılmasında onun çalışmalarının da payı büyük olmuştur.

    TLSatıldı
  • Beyoğlu'nda bir oryantalist Leonardo de Mango= Leanordo de Mango An orientalist from beyoglu. Kolektif. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2006.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, kapağın sırt kısmında katlanma izleri var, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 28x22 cm, 208 sayfa, renkli resimli. Sultan II. Abdülhamid döneminde İstanbul’a gelen ve ölümüne kadar da İstanbul’da yaşayan, gerçek bir Türk dostu, İtalyan ressam Leonardo de Mango, ölümünün 75. yılında düzenlenen sergi ile anılıyor. Dolmabahçe Sarayı’nda görülebilecek sergiye ek olarak yayımlanan sergi kitabı, Leonardo de Mango üzerine bugüne dek hazırlanmış en kapsamlı kitap olma özelliğini taşıyor.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Beyoğlu'nda bir oryantalist Leonardo de Mango= Leanordo de Mango An orientalist from beyoglu. Kolektif. Yapı Kredi Yayınları, İst., 2006.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, kapağın sırt kısmında katlanma izleri var, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 28x22 cm, 208 sayfa, renkli resimli. Sultan II. Abdülhamid döneminde İstanbul’a gelen ve ölümüne kadar da İstanbul’da yaşayan, gerçek bir Türk dostu, İtalyan ressam Leonardo de Mango, ölümünün 75. yılında düzenlenen sergi ile anılıyor. Dolmabahçe Sarayı’nda görülebilecek sergiye ek olarak yayımlanan sergi kitabı, Leonardo de Mango üzerine bugüne dek hazırlanmış en kapsamlı kitap olma özelliğini taşıyor.

    TLSatıldı
  • Ağaçtan insana Zeytinyağı anıtları. Yazan: A. NEDİM ATİLLA, FOTOĞRAFLAR: İSA ÇELİK. ( Yazarından ve fotoğrafçısından imzalı )-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, yazarından ve fotoğrafçıdan imzalı; metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 96 sayfa, renkli  resimli.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Ağaçtan insana Zeytinyağı anıtları. Yazan: A. NEDİM ATİLLA, FOTOĞRAFLAR: İSA ÇELİK. ( Yazarından ve fotoğrafçısından imzalı )-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, yazarından ve fotoğrafçıdan imzalı; metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 96 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Padişah portreleri. Bir 19. yüzyıl albümü. İnan ve Suna Kıraç Koleksiyonu = A 19th century album of Ottoman Sultans' portraits. GÜNSEL RENDA, [CİLTLİ KUTULU],  Suna ve İnan Kıraç Vakfı, İst., 1992.-Yeni. Yayıncısının orijinal cildinde. Özel kutusu içinde. 102, [1] s., renkli resimli. 37x26 cm. Türkçe ve İngilizce.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Osmanlı Padişah portreleri. Bir 19. yüzyıl albümü. İnan ve Suna Kıraç Koleksiyonu = A 19th century album of Ottoman Sultans' portraits. GÜNSEL RENDA, [CİLTLİ KUTULU], Suna ve İnan Kıraç Vakfı, İst., 1992.-Yeni. Yayıncısının orijinal cildinde. Özel kutusu içinde. 102, [1] s., renkli resimli. 37x26 cm. Türkçe ve İngilizce.

    TLSatıldı
  • Faschismus : Renzo Vespignani. Elefanten Press, Berlin (West), 1979.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 31x26 cm, 167, [100], 121, [32], XVI, sayfa, s/b ve renkli resimli. Almanca.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Faschismus : Renzo Vespignani. Elefanten Press, Berlin (West), 1979.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 31x26 cm, 167, [100], 121, [32], XVI, sayfa, s/b ve renkli resimli. Almanca.

    TLSatıldı
  • Society of Illustrators. Illustrators 24, The 24th annual of American illustration. Kolektif, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Madison Square Press, New York, 1982.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin ve görsel kısımları temiz durumda, 31x23 cm, 496, [40] sayfa, renkli ve s/b resimli. İngilizce.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Society of Illustrators. Illustrators 24, The 24th annual of American illustration. Kolektif, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Madison Square Press, New York, 1982.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin ve görsel kısımları temiz durumda, 31x23 cm, 496, [40] sayfa, renkli ve s/b resimli. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Vision Russe. Ecole russ du Xxe siecle=Russische malerei und graphik des 20. jahrhunderts. [CİLTLİ], BDV, Heidelberg, 1974.-Yeni Gibi. Özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 34x26 cm, 323, [1] sayfa, s/b verenkli resimli. Fransızca, Almanca.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Vision Russe. Ecole russ du Xxe siecle=Russische malerei und graphik des 20. jahrhunderts. [CİLTLİ], BDV, Heidelberg, 1974.-Yeni Gibi. Özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 34x26 cm, 323, [1] sayfa, s/b verenkli resimli. Fransızca, Almanca.

    TLSatıldı
  • Ephesos. LESSING, OBERLEITNER. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Carl Ueberreuter, Wien, 1978.-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x25 cm, 279 sayfa, s/b verenkli resimli. Almanca.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Ephesos. LESSING, OBERLEITNER. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Carl Ueberreuter, Wien, 1978.-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x25 cm, 279 sayfa, s/b verenkli resimli. Almanca.

    TLSatıldı
  • Kunst und kunsthandwerk unter den Osmanen. ( Osmanlılarda sanat ve zanaat ) HERAUSGEGEBEN von YANNI PETSOPOULOS. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], C.H. Beck München, München, 1982.-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 29x22 cm, 232, [1] sayfa, s/b verenkli resimli. Almanca.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Kunst und kunsthandwerk unter den Osmanen. ( Osmanlılarda sanat ve zanaat ) HERAUSGEGEBEN von YANNI PETSOPOULOS. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], C.H. Beck München, München, 1982.-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 29x22 cm, 232, [1] sayfa, s/b verenkli resimli. Almanca.

    TLSatıldı
  • Katılımcı mimarlık. HASAN FETHİ. TMMOB Mimarlar Odası, Ank., 2010.-Yeni. Özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 23x22 cm, 187 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Katılımcı mimarlık. HASAN FETHİ. TMMOB Mimarlar Odası, Ank., 2010.-Yeni. Özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 23x22 cm, 187 sayfa, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Gramofon, Radyo ve nadir taş plaklar sergisi. Koleksiyoner: MUSTAFA ÖZKAN. Pendik Belediyesi, İst.,-Çok İyi. Özgün karton kapağında,  metin ve görsel kısmı temiz durumda, 26x23 cm, 115 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Gramofon, Radyo ve nadir taş plaklar sergisi. Koleksiyoner: MUSTAFA ÖZKAN. Pendik Belediyesi, İst.,-Çok İyi. Özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 26x23 cm, 115 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Mimarlığa emek verenler dizisi - III Haluk Baysal - Melih Birsel. Editör: N. MÜGE CENGİZKAN, TMMOB Mimarlık Odası, Ank., 2007.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında,  metin ve görsel kısmı temiz durumda, 24x24 cm, 115 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Mimarlığa emek verenler dizisi - III Haluk Baysal - Melih Birsel. Editör: N. MÜGE CENGİZKAN, TMMOB Mimarlık Odası, Ank., 2007.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 24x24 cm, 115 sayfa, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'dan Cumhuriyet'e şirketleşme. HAYDAR KAZGAN. [CİLTLİ], Vakıfbank, İst., 1999.-Yeni Gibi. Özgün cildinde,  metin ve görsel kısmı temiz durumda, 32x24 cm, 246 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Osmanlı'dan Cumhuriyet'e şirketleşme. HAYDAR KAZGAN. [CİLTLİ], Vakıfbank, İst., 1999.-Yeni Gibi. Özgün cildinde, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 32x24 cm, 246 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • 60. yılında cumhuriyet dönemi Türk madeni paraları. TUNCA VARIŞ, Cpt Alexyril, İst., 1983.-Çok İyi. Özgün karton kapağında,  metin ve görsel kısmı temiz durumda, 24x16 cm, 80 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    60. yılında cumhuriyet dönemi Türk madeni paraları. TUNCA VARIŞ, Cpt Alexyril, İst., 1983.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 24x16 cm, 80 sayfa, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Kadının batı serüveni * Kölebeylikten derebeyliğe tarih ve kadın * Parabeylikten karabeyliğe kadın ve cinsellik * Çözülüş öncesi toplumcu kadın. HÜSEYİN KILIÇ. [3 CİLT TAKIM KUTULU], Art Yayınları, Ank., 1998.-Çok İyi. Özgün karton kapağında kutulu,  metin ve görsel kısmı temiz durumda, 21X14 cm, 350+268+175 sayfa.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Kadının batı serüveni * Kölebeylikten derebeyliğe tarih ve kadın * Parabeylikten karabeyliğe kadın ve cinsellik * Çözülüş öncesi toplumcu kadın. HÜSEYİN KILIÇ. [3 CİLT TAKIM KUTULU], Art Yayınları, Ank., 1998.-Çok İyi. Özgün karton kapağında kutulu, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 21X14 cm, 350+268+175 sayfa.

    TLSatıldı
  • Devrim Erbil. GÜLSELİ İNAL. Artist, İst., 2005.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 32x22 cm, 190, [2] sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Devrim Erbil. GÜLSELİ İNAL. Artist, İst., 2005.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı temiz durumda, 32x22 cm, 190, [2] sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Eski çağda Ege ve İzmir. EKREM AKURGAL [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir, 1993.-Yeni. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, [2], 106 s., 161 renkli ve s/b levha. 31x22 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Eski çağda Ege ve İzmir. EKREM AKURGAL [CİLTLİ ŞÖMİZLİ KUTULU], Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir, 1993.-Yeni. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, [2], 106 s., 161 renkli ve s/b levha. 31x22 cm.

    TLSatıldı
  • Fotoğraflarla kurtuluş savaşı, Bir milletin diriliş hikayesi. Fotoğraflar: FARUK ERGELEN KOLEKSİYONU. [CİLTLİ], Bahçelievler Belediyesi, İst.-Yeni. Yayıncısının orijinal cildinde, çok temiz durumda, 32x24 cm, 106 s., renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Fotoğraflarla kurtuluş savaşı, Bir milletin diriliş hikayesi. Fotoğraflar: FARUK ERGELEN KOLEKSİYONU. [CİLTLİ], Bahçelievler Belediyesi, İst.-Yeni. Yayıncısının orijinal cildinde, çok temiz durumda, 32x24 cm, 106 s., renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Özel arşivinden belgeler ve anılarıyla Vehbi Koç. HAZIRLAYAN: CAN DÜNDAR. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Doğan Kitap, İst., 2006.-Yeni Gibi. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x24 cm, 243 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Özel arşivinden belgeler ve anılarıyla Vehbi Koç. HAZIRLAYAN: CAN DÜNDAR. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Doğan Kitap, İst., 2006.-Yeni Gibi. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x24 cm, 243 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Leopoldskron, Early history, The Reinhardt era, The Salzburg seminar=Frühe history, Die ara Reinhardt, Das Salzburg seminar. CHRISTIAN W. THOMSEN. [YAZARINDAN İMZALI], Vorlander, West Germany, 1983.-Yeni Gibi. Yazarından imzalı. Yayıncısının orijinal şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 30x24 cm, 148 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Leopoldskron, Early history, The Reinhardt era, The Salzburg seminar=Frühe history, Die ara Reinhardt, Das Salzburg seminar. CHRISTIAN W. THOMSEN. [YAZARINDAN İMZALI], Vorlander, West Germany, 1983.-Yeni Gibi. Yazarından imzalı. Yayıncısının orijinal şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 30x24 cm, 148 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Para&Finans ansiklopedisi. DENİZ GÖKÇE [ 3 CİLT TAKIM CİLTLİ], Creative Yayıncılık, İst., 1996.-Yeni Gibi. Özgün cildinde,  metin kısmı temiz durumda, 28x22 cm, 1256 sayfa. Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı İmparatorluğu bağlamında para ve finans ansiklopedisi.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Para&Finans ansiklopedisi. DENİZ GÖKÇE [ 3 CİLT TAKIM CİLTLİ], Creative Yayıncılık, İst., 1996.-Yeni Gibi. Özgün cildinde, metin kısmı temiz durumda, 28x22 cm, 1256 sayfa. Türkiye Cumhuriyeti ve Osmanlı İmparatorluğu bağlamında para ve finans ansiklopedisi.

    TLSatıldı
  • Osmanlı belgelerinde Çankırı. Editörler: CEVAT EKİCİ, YÜKSEL ARSLAN. [CİLTLİ], T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET ARŞİVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Ank., 2008.-Çok İyi. Özgün cildinde, cildin köşelerinden biri darbe almış, metin kısmı temiz durumda, 32x24 cm, 241 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Osmanlı belgelerinde Çankırı. Editörler: CEVAT EKİCİ, YÜKSEL ARSLAN. [CİLTLİ], T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET ARŞİVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Ank., 2008.-Çok İyi. Özgün cildinde, cildin köşelerinden biri darbe almış, metin kısmı temiz durumda, 32x24 cm, 241 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • The poetics and politics of place: Ottoman Istanbul and British orientalism. Editör: ZEYNEP İNANKUR, REINA LEWIS, MARY ROBERTS. Pera Museum, İst., 2011.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 24 cm, İngilizce, 285 sayfa, renkli resimli. "This unique collection takes a fresh look at Orientalism by shifting its center from Europe to Ottoman Istanbul and thinking about art in terms of exchange, reciprocity, and comparative imperialisms. This new lens reveals the essential role of the Ottoman city and its patrons and artists in the dialogues that facilitated production, circulation, and consumption of British Orientalist cultures. In this volume, art works are conceptualized as traveling artifacts produced through localized interactions. World renowned scholars and curators analyze the diverse audiences for such art works and the range of differing contexts for their reception both in the 19th century and more recently. In this way, British art is put into a dynamic relationship with an historicized understanding of cultures of collecting and display during the formation of comparative modernities and also with the contemporary po

    Lot No: 51

    Lot: 51

    The poetics and politics of place: Ottoman Istanbul and British orientalism. Editör: ZEYNEP İNANKUR, REINA LEWIS, MARY ROBERTS. Pera Museum, İst., 2011.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 24 cm, İngilizce, 285 sayfa, renkli resimli. "This unique collection takes a fresh look at Orientalism by shifting its center from Europe to Ottoman Istanbul and thinking about art in terms of exchange, reciprocity, and comparative imperialisms. This new lens reveals the essential role of the Ottoman city and its patrons and artists in the dialogues that facilitated production, circulation, and consumption of British Orientalist cultures. In this volume, art works are conceptualized as traveling artifacts produced through localized interactions. World renowned scholars and curators analyze the diverse audiences for such art works and the range of differing contexts for their reception both in the 19th century and more recently. In this way, British art is put into a dynamic relationship with an historicized understanding of cultures of collecting and display during the formation of comparative modernities and also with the contemporary po

    TLSatıldı
  • 50. yılında Akbank Resim Koleksiyonu. AHMET KAMİL GÖREN [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], AKBANK, İst., 1998.-Yeni. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 23 cm, Türkçe, 302 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    50. yılında Akbank Resim Koleksiyonu. AHMET KAMİL GÖREN [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], AKBANK, İst., 1998.-Yeni. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 23 cm, Türkçe, 302 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Aziz Mahmud Hüdayi uluslararsı sempozyum bildirileri 20 22 mayıs 2005 [2 CİLT TAKIM]. Editör: HASAN KAMİL YILMAZ. Üsküdar Belediyesi, İst., 2005.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, kapağın sırt kısmında hasar var, metin kısmı çok temiz durumda, 30 x 23 cm, Türkçe, 542+577 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Aziz Mahmud Hüdayi uluslararsı sempozyum bildirileri 20 22 mayıs 2005 [2 CİLT TAKIM]. Editör: HASAN KAMİL YILMAZ. Üsküdar Belediyesi, İst., 2005.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, kapağın sırt kısmında hasar var, metin kısmı çok temiz durumda, 30 x 23 cm, Türkçe, 542+577 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Ali Avni Çelebi. KIYMET GİRAY. Beşiktaş Belediyesi, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 23 cm, 196 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Ali Avni Çelebi. KIYMET GİRAY. Beşiktaş Belediyesi, İst., 2008.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 23 cm, 196 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Serginin Sergisi - İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, 1937 Açılış Koleksiyonu = Exhibiton's Exhibition. İstanbul Painting and Sculpture Museum, 1937 Opening collection. SEMRA GERMANER, ZEYNEP İNANKUR. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İst., 2009.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 23 cm, 256 sayfa, s/b ve renkli resimli. Kitapçığıyla birlikte.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Serginin Sergisi - İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, 1937 Açılış Koleksiyonu = Exhibiton's Exhibition. İstanbul Painting and Sculpture Museum, 1937 Opening collection. SEMRA GERMANER, ZEYNEP İNANKUR. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İst., 2009.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 23 cm, 256 sayfa, s/b ve renkli resimli. Kitapçığıyla birlikte.

    TLSatıldı
  • Süheyl Ünver. Editör: ÖMER FARUK ŞERİFOĞLU. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ] T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. İst., 2017.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 23 cm, Türkçe, 314, [14] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Süheyl Ünver. Editör: ÖMER FARUK ŞERİFOĞLU. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ] T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı. İst., 2017.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 23 cm, Türkçe, 314, [14] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Hebdomon'dan Bakırköy'e=From Hebdomon to Bakırköy. TURGAY TUNA. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bakırköy Belediyesi, İst., 2000.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 22X31 cm, Türkçe, 320 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Hebdomon'dan Bakırköy'e=From Hebdomon to Bakırköy. TURGAY TUNA. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bakırköy Belediyesi, İst., 2000.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 22X31 cm, Türkçe, 320 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Aşk ile… AMIR ZARGHAMI. Klasik Türk Sanatları Vakfı, İst., 2016.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23X23 cm, Türkçe, 48 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Aşk ile… AMIR ZARGHAMI. Klasik Türk Sanatları Vakfı, İst., 2016.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23X23 cm, Türkçe, 48 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Duruş minyatür sergisi=Attitude miniature exhibiton. SERGİ KÜRATÖRÜ: MEYÇEM EZENGİN. TANER ALAKUŞ & ÖĞRENCİLERİ, İst., 2020.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 26X26 cm, Türkçe, 95 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Duruş minyatür sergisi=Attitude miniature exhibiton. SERGİ KÜRATÖRÜ: MEYÇEM EZENGİN. TANER ALAKUŞ & ÖĞRENCİLERİ, İst., 2020.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 26X26 cm, Türkçe, 95 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Şeb-i Arus 742. Yıl. İSMAİL ACAR, [CİLTLİ KUTULU], Beyoğlu Belediyesi, İst., 2015.-Yeni. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 36 x 30 cm, Türkçe, 52 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Şeb-i Arus 742. Yıl. İSMAİL ACAR, [CİLTLİ KUTULU], Beyoğlu Belediyesi, İst., 2015.-Yeni. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 36 x 30 cm, Türkçe, 52 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Guide to the Musée d'Orsay. CAROLINE MATHIEU. Réunion des Musées des Nationaux, Paris, 1992.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 22x14 cm, 280 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Guide to the Musée d'Orsay. CAROLINE MATHIEU. Réunion des Musées des Nationaux, Paris, 1992.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 22x14 cm, 280 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce.

    TLSatıldı
  • The new Acropolis Museum. Editor: Bernard Tschumi Architects. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Skira, New York, 2009.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 31x24 cm, 166 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    The new Acropolis Museum. Editor: Bernard Tschumi Architects. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Skira, New York, 2009.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 31x24 cm, 166 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Avrupa güneşinin doğduğu yere yolculuk - İstanbul ve Anadolu'da batılı gezginler. Hazırlayan: ENİS BATUR. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Turkcell, İst., 2001.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli bez cildinde, çok temiz durumda, 31x24 cm, 231 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Avrupa güneşinin doğduğu yere yolculuk - İstanbul ve Anadolu'da batılı gezginler. Hazırlayan: ENİS BATUR. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Turkcell, İst., 2001.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli bez cildinde, çok temiz durumda, 31x24 cm, 231 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • The Turks and Türkiye. EKREM AKURGAL, METİN AND, OKTAY ASLANAPA, Tütav, Ank, 1991.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 29x23 cm, 171 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    The Turks and Türkiye. EKREM AKURGAL, METİN AND, OKTAY ASLANAPA, Tütav, Ank, 1991.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, 29x23 cm, 171 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Destek Reasürans Koleksiyonu. Editör: ALİ KAMİL GÖREN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Destek Reasüranans Sanat Galerisi, İst., 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32 x 24 cm, 263 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Destek Reasürans Koleksiyonu. Editör: ALİ KAMİL GÖREN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Destek Reasüranans Sanat Galerisi, İst., 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32 x 24 cm, 263 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Medeniyetin burçları Sezai Karakoç. ALİ DURSUN, Medeniyetin Burçları Derneği, Kayseri., 2015.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23X16 cm, Türkçe, 608 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Medeniyetin burçları Sezai Karakoç. ALİ DURSUN, Medeniyetin Burçları Derneği, Kayseri., 2015.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23X16 cm, Türkçe, 608 sayfa, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Bitlis yapılarında Selçuklu rönesansı. M. OLUŞ ARIK, Selçuklu Tarih Medeniyeti Enstitüsü, Ank, 1971.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, temiz durumda, 33 x 24 cm, Türkçe ve İngilizce özet, 122, [2], [ix], [3] sayfa, bazıları katlanır 123 s/b levha ve 1 büyük katlanır harita.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Bitlis yapılarında Selçuklu rönesansı. M. OLUŞ ARIK, Selçuklu Tarih Medeniyeti Enstitüsü, Ank, 1971.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, temiz durumda, 33 x 24 cm, Türkçe ve İngilizce özet, 122, [2], [ix], [3] sayfa, bazıları katlanır 123 s/b levha ve 1 büyük katlanır harita.

    TLSatıldı
  • Bir usta, bir dünya: Cemal Reşit Rey. Hazırlayan: FATMA TÜRE. Yapı Kredi Kültür Merkezi, İst., 1997.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29x23 cm, 45, [3] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Bir usta, bir dünya: Cemal Reşit Rey. Hazırlayan: FATMA TÜRE. Yapı Kredi Kültür Merkezi, İst., 1997.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 29x23 cm, 45, [3] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Sanatımızın hatıra defteri - Klasik, senfonik, epik, lirik ve antimedyatik kültür sanat hatıraları. NEBİL ÖZGENTÜRK. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], DenizKültür Yayınları, İst., 2012.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 32 x 22 cm,  219, [21] sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Sanatımızın hatıra defteri - Klasik, senfonik, epik, lirik ve antimedyatik kültür sanat hatıraları. NEBİL ÖZGENTÜRK. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], DenizKültür Yayınları, İst., 2012.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 32 x 22 cm, 219, [21] sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Ankara posta kartları ve belge fotoğrafları arşivi.= The archive of Ankara post cards and documentary photographs. OZAN SAĞDIÇ, Beko Limited Şirketi, Ank., 1994.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 32 x 24 cm, 263, [1] sayfa, renkli ve s/b resimli. Türkçe, İngilizce.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Ankara posta kartları ve belge fotoğrafları arşivi.= The archive of Ankara post cards and documentary photographs. OZAN SAĞDIÇ, Beko Limited Şirketi, Ank., 1994.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 32 x 24 cm, 263, [1] sayfa, renkli ve s/b resimli. Türkçe, İngilizce.

    TLSatıldı
  • Hünernâme minyatürleri ve sanatçıları. ŞEVKET RADO. [CİLTLİ] Doğan Kardeş, İst., 1969.-Çok İyi. 2500 adet basılmıştır. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, folyo boy, 47 x 34 cm,  43 sayfa, 43 adet minyatür, renkli resimli.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Hünernâme minyatürleri ve sanatçıları. ŞEVKET RADO. [CİLTLİ] Doğan Kardeş, İst., 1969.-Çok İyi. 2500 adet basılmıştır. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, folyo boy, 47 x 34 cm, 43 sayfa, 43 adet minyatür, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Stamps and Postal history - British Overseas. Including important British: Great Britain, Mauritius, Ireland, Cape of Good Hope, Americas: Argentina, Peru The "Bustamante" Grand Prix collection Part 2, Chile, Brazil, Uruguay & USA. Asia with China, Japan, Thailand & important Nepal & Tibet, DAVID FELDMAN. Zurich, 1999.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x20 cm, 274 sayfa, renkli ve s/b resimli. İngilizce.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Stamps and Postal history - British Overseas. Including important British: Great Britain, Mauritius, Ireland, Cape of Good Hope, Americas: Argentina, Peru The "Bustamante" Grand Prix collection Part 2, Chile, Brazil, Uruguay & USA. Asia with China, Japan, Thailand & important Nepal & Tibet, DAVID FELDMAN. Zurich, 1999.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x20 cm, 274 sayfa, renkli ve s/b resimli. İngilizce.

    TLSatıldı
  • İstanbul vakıfları tahrir defteri, 953 (1546) tarihli. ÖMER LÜTFİ BARKAN - EKREM HAKKI AYVERDİ. İstanbul Fetih Cemiyeti Enstitüsü, İst., 1970.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 33x25 cm, 504 sayfa.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    İstanbul vakıfları tahrir defteri, 953 (1546) tarihli. ÖMER LÜTFİ BARKAN - EKREM HAKKI AYVERDİ. İstanbul Fetih Cemiyeti Enstitüsü, İst., 1970.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 33x25 cm, 504 sayfa.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'dan günümüze hayallerin gerçekleştiği 100 yıl (İ.E. Ulagay İlaç Sanayii Türk AŞ 100 Yaşında). MEHMET ALTUN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İst., 2003.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32 x 22 cm,  247 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Osmanlı'dan günümüze hayallerin gerçekleştiği 100 yıl (İ.E. Ulagay İlaç Sanayii Türk AŞ 100 Yaşında). MEHMET ALTUN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İst., 2003.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32 x 22 cm, 247 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • A city born of change Kahramanmaraş. Editör: ŞAZİYE KARLIKLI. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Garanti Leasing, İst., 1997.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32 x 22 cm,  216 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    A city born of change Kahramanmaraş. Editör: ŞAZİYE KARLIKLI. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Garanti Leasing, İst., 1997.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 32 x 22 cm, 216 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Ege'den Akdeniz'e mavi uygarlık. GÜROL SÖZEN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], GÜROL SÖZEN. İst., 2001.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 31 x 29 cm,  419 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Ege'den Akdeniz'e mavi uygarlık. GÜROL SÖZEN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], GÜROL SÖZEN. İst., 2001.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 31 x 29 cm, 419 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Zira'i matbuat. HASAN SOYDAN. [3 CİLT TAKIM CİLTLİ KUTULU], T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı. Ank., 2015.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, kutusunun kenarları yırtık durumda. 3. cildin sırt alt kısmında 2 cm'e yakın yırtık var, metin kısımları temiz durumda, 31 x 21 cm,  1750 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Zira'i matbuat. HASAN SOYDAN. [3 CİLT TAKIM CİLTLİ KUTULU], T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı. Ank., 2015.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, kutusunun kenarları yırtık durumda. 3. cildin sırt alt kısmında 2 cm'e yakın yırtık var, metin kısımları temiz durumda, 31 x 21 cm, 1750 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Glütensiz Gurme lezzetler - Güçlü bağışıklık sistemi için altı öneriler. ASLIHAN KORUYAN SABANCI. [İMZALI İTHAFLI] [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Sades Holding Yayınları, İst., 2010.-Yeni Gibi. Yazarından imzalı ithaflı. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 27 x 22 cm,  323, [1] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Glütensiz Gurme lezzetler - Güçlü bağışıklık sistemi için altı öneriler. ASLIHAN KORUYAN SABANCI. [İMZALI İTHAFLI] [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Sades Holding Yayınları, İst., 2010.-Yeni Gibi. Yazarından imzalı ithaflı. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, temiz durumda, 27 x 22 cm, 323, [1] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • İnşaatçıların tarihi, Türkiye'de müteahhitlik hizmetlerinin gelişimi ve Türkiye Müteahhitler Birliği. EFTAK ŞÜKRÜ BATMAZ - KUDRET EMİROĞLU - SÜHA ÜNSAL. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Tarih Vakfı Yurt Yayınları & Türkiye Müteahhitler Birliği, İst., 2006. -Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizin ön kapak sağ üst köşesinde bir santimlik açılma var, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31 x 29 cm,  299 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    İnşaatçıların tarihi, Türkiye'de müteahhitlik hizmetlerinin gelişimi ve Türkiye Müteahhitler Birliği. EFTAK ŞÜKRÜ BATMAZ - KUDRET EMİROĞLU - SÜHA ÜNSAL. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Tarih Vakfı Yurt Yayınları & Türkiye Müteahhitler Birliği, İst., 2006. -Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizin ön kapak sağ üst köşesinde bir santimlik açılma var, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31 x 29 cm, 299 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Kozak: çamfıstığından yemeklerine bir yaylanın öyküsü. A. NEDİM ATİLLA - NEZİH ÖZTÜRE, [İMZALI İTHAFLI], [CİLTLİ], Öztür Kültür Yayınları, İzmir, 2010.-Yeni Gibi. Yazarından imzalı ithaflı. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 31x29 cm,  108, [2] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Kozak: çamfıstığından yemeklerine bir yaylanın öyküsü. A. NEDİM ATİLLA - NEZİH ÖZTÜRE, [İMZALI İTHAFLI], [CİLTLİ], Öztür Kültür Yayınları, İzmir, 2010.-Yeni Gibi. Yazarından imzalı ithaflı. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 31x29 cm, 108, [2] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • "İzmir ve çevresinde ticari tarım" (1844-1914): Bereketli topraklarda üretmek ve paylaşmak. CİHAN ÖZGÜN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İzmir Büyükşehir Belediyei Kent Kitaplığı, 2014.-Yeni Gibi. 500 adet basılmıştır. Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 31x22 cm, 304 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    "İzmir ve çevresinde ticari tarım" (1844-1914): Bereketli topraklarda üretmek ve paylaşmak. CİHAN ÖZGÜN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İzmir Büyükşehir Belediyei Kent Kitaplığı, 2014.-Yeni Gibi. 500 adet basılmıştır. Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 31x22 cm, 304 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Sabancı koleksiyonu - Hat, Resim, Heykel, Porselen. (Kitapçığıyla birlikte), M. UĞUR DERMAN, KIYMET GİRAY, FULYA BODUR ERUZ. İst., 1995.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde,  metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 29x23 cm,  480 sayfa, renkli  resimli.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Sabancı koleksiyonu - Hat, Resim, Heykel, Porselen. (Kitapçığıyla birlikte), M. UĞUR DERMAN, KIYMET GİRAY, FULYA BODUR ERUZ. İst., 1995.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 29x23 cm, 480 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Beykoz Has Bahçeler Diyarı. Editörler: ALİ BİLİR - EZGİ SERVET ŞAHİN, Beykoz Belediye Başkanlığı, İst., 1984.-Yeni Gibi. Yayıncısının karton kapağında, çok temiz durumda, 31 x 29 cm,  104 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Beykoz Has Bahçeler Diyarı. Editörler: ALİ BİLİR - EZGİ SERVET ŞAHİN, Beykoz Belediye Başkanlığı, İst., 1984.-Yeni Gibi. Yayıncısının karton kapağında, çok temiz durumda, 31 x 29 cm, 104 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İstanbul'da elektrik. VAHDETTİN ENGİN - UFUK GÜLSOY, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İETT & İBB, İst., 2016.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde,  metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31x23 cm,  263 sayfa, renkli  resimli.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İstanbul'da elektrik. VAHDETTİN ENGİN - UFUK GÜLSOY, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İETT & İBB, İst., 2016.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31x23 cm, 263 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Mesut insanlar fotoğrafhanesi, "Türk fotoğrafının ilk yüz yılından fotoğraf makineleri ve fotoğraflar"=The photography-studio of happy people, "Cameras and photographs from the first one hundred years of Turkish photography".  Hazırlayan: ŞENNUR ŞENTÜRK, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, İst., 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında,  metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31x23 cm,  118, [22] sayfa, renkli  resimli.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Mesut insanlar fotoğrafhanesi, "Türk fotoğrafının ilk yüz yılından fotoğraf makineleri ve fotoğraflar"=The photography-studio of happy people, "Cameras and photographs from the first one hundred years of Turkish photography". Hazırlayan: ŞENNUR ŞENTÜRK, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, İst., 1998.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31x23 cm, 118, [22] sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Lütfi Özkök Nobel ödüllü edebiyatçılar. Hazırlayan: SERVET YEŞİLYURT. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Dünya Yayıncılık, İst., 2006.-Yeni Gibi.Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda,  s/b resimli, 208 sayfa. Kitapta, Lütfi Özkök'ün çektiği, aralarında Orhan Pamuk'un da bulunduğu otuz dört Nobel ödüllü edebiyatçının portresinin yanı sıra, Lütfi Özkök üzerine Osman İkiz, Folke İsaksson ve Feridun Andaç'ın yazıları, Osman İkiz'in yaptığı söyleşiler var.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Lütfi Özkök Nobel ödüllü edebiyatçılar. Hazırlayan: SERVET YEŞİLYURT. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Dünya Yayıncılık, İst., 2006.-Yeni Gibi.Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, s/b resimli, 208 sayfa. Kitapta, Lütfi Özkök'ün çektiği, aralarında Orhan Pamuk'un da bulunduğu otuz dört Nobel ödüllü edebiyatçının portresinin yanı sıra, Lütfi Özkök üzerine Osman İkiz, Folke İsaksson ve Feridun Andaç'ın yazıları, Osman İkiz'in yaptığı söyleşiler var.

    TLSatıldı
  • 19. yy. İstanbul panoramaları - Melling gravürleri. KOLEKTİF. [CİLTLİ], Pendik Belediyesi, İst., 2016.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde,  metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31x23 cm,  79, [3] sayfa, s/b ve renkli  resimli.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    19. yy. İstanbul panoramaları - Melling gravürleri. KOLEKTİF. [CİLTLİ], Pendik Belediyesi, İst., 2016.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31x23 cm, 79, [3] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Resim Koleksiyonu. DANIŞMANLAR HİKMET ULUÇAM, EMİN ÇİZENEL. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], KKTC Meclisi, İst., 1998.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, ara kağıdı makasla kesilmiş, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31x23 cm,  111, sayfa,  renkli  resimli.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Resim Koleksiyonu. DANIŞMANLAR HİKMET ULUÇAM, EMİN ÇİZENEL. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], KKTC Meclisi, İst., 1998.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, ara kağıdı makasla kesilmiş, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31x23 cm, 111, sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • İstanbul ahkâm defterleri - İstanbul'da sosyal hayat 1. YAYIN YÖNETMENİ: AHMET KAL'A. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İstanbul Araştırmaları Merkezi, İst., 1997.-Yeni Gibi.Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda,  s/b resimli, 418, [4] sayfa.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    İstanbul ahkâm defterleri - İstanbul'da sosyal hayat 1. YAYIN YÖNETMENİ: AHMET KAL'A. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İstanbul Araştırmaları Merkezi, İst., 1997.-Yeni Gibi.Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, s/b resimli, 418, [4] sayfa.

    TLSatıldı
  • Osmanlı belgelerinde Silivri. (Silivri: Bir şehir monografisi Cilt 2).  M. TANER KOLTUK- S. ATİLLA SAĞLAMÇUBUKÇU. [CİLTLİ KUTULU], Silivri Belediyesi, İst., 2011.-Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda,  metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31x23 cm,   264, [5] sayfa, renkli  resimli,  ayrı dosyasında 4 katlanan levha.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Osmanlı belgelerinde Silivri. (Silivri: Bir şehir monografisi Cilt 2). M. TANER KOLTUK- S. ATİLLA SAĞLAMÇUBUKÇU. [CİLTLİ KUTULU], Silivri Belediyesi, İst., 2011.-Yayıncısının özgün cildinde ve kutusunda, metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 31x23 cm, 264, [5] sayfa, renkli resimli, ayrı dosyasında 4 katlanan levha.

    TLSatıldı
  • Silivri: Bir şehir monografisi 3. Milli Mücadele'den Cumhuriyet'e belgelerle Silivri. M. TANER KOLTUK- S. ATİLLA SAĞLAMÇUBUKÇU. [CİLTLİ KUTULU], Silivri Belediyesi, İst., 2011.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 34 x 23 cm, resimli, 290 sayfa.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Silivri: Bir şehir monografisi 3. Milli Mücadele'den Cumhuriyet'e belgelerle Silivri. M. TANER KOLTUK- S. ATİLLA SAĞLAMÇUBUKÇU. [CİLTLİ KUTULU], Silivri Belediyesi, İst., 2011.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 34 x 23 cm, resimli, 290 sayfa.

    TLSatıldı
  • Reisicumhur Atatürk'ün Kamutayı açış nutukları I. Xı. 1937, Başvekil Celal Bayar'ın program nutku 8. XI. 1937=Speech delivered by Atatürk the president of the Turkish Republic of Turkey the opening of the Grand National Assembly on november 1st 1937=Discours prononcé par Atatürk, président de la République Turque a la Séance déouverturede ka Grande Assemblée Nationale le 1er Nouvembre 1937, (Türkçe, İngilizce, Fransızca)  Turkofisztn, Ankara, 1937.-Yayıncısının özgün kapağında, temiz durumda, 28x19 cm,  İngilizce ve Fransızca çevirileriyle birlikte, iki ayrı kitapçık, 18+18, 24+24 sayfa.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Reisicumhur Atatürk'ün Kamutayı açış nutukları I. Xı. 1937, Başvekil Celal Bayar'ın program nutku 8. XI. 1937=Speech delivered by Atatürk the president of the Turkish Republic of Turkey the opening of the Grand National Assembly on november 1st 1937=Discours prononcé par Atatürk, président de la République Turque a la Séance déouverturede ka Grande Assemblée Nationale le 1er Nouvembre 1937, (Türkçe, İngilizce, Fransızca) Turkofisztn, Ankara, 1937.-Yayıncısının özgün kapağında, temiz durumda, 28x19 cm, İngilizce ve Fransızca çevirileriyle birlikte, iki ayrı kitapçık, 18+18, 24+24 sayfa.

    TLSatıldı
  • Kadı Köyü hakkında belediye araştırmalar. CELAL ESAD (ARSEVEN). [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Kadıköy Belediyesi, İst., 2011.-Yeni Gibi.Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 126 sayfa, 1 adet katlanır harita, s/b resimli.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Kadı Köyü hakkında belediye araştırmalar. CELAL ESAD (ARSEVEN). [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Kadıköy Belediyesi, İst., 2011.-Yeni Gibi.Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 126 sayfa, 1 adet katlanır harita, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Pictorial history of the jewish people. NATHAN AUSUBLE, [CİLTLİ], Crown Publishers, New York, 1955.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 28x22 cm,  346 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Pictorial history of the jewish people. NATHAN AUSUBLE, [CİLTLİ], Crown Publishers, New York, 1955.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 28x22 cm, 346 sayfa, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Sayılar kitabı: Sayıların sırlar ve dünyayı nasıl meydana getirdiklerinin hikayesi. PETER J. BENTLEY. [CİLTLİ], NTV, İst., 2011.-Yeni Gİbi. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 26x20 cm,  272 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Sayılar kitabı: Sayıların sırlar ve dünyayı nasıl meydana getirdiklerinin hikayesi. PETER J. BENTLEY. [CİLTLİ], NTV, İst., 2011.-Yeni Gİbi. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 26x20 cm, 272 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Şifreler Kitabı: İşaretler, semboller, kodlar, gizli diller. PAUL LUNDE. [SERT KAPAK], NTV, İst., 2010.-Yeni Gİbi. Yayıncısının özgün sert kapağında, temiz durumda, 26x23 cm,  276, [8] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Şifreler Kitabı: İşaretler, semboller, kodlar, gizli diller. PAUL LUNDE. [SERT KAPAK], NTV, İst., 2010.-Yeni Gİbi. Yayıncısının özgün sert kapağında, temiz durumda, 26x23 cm, 276, [8] sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Teknoloji nasıl çalışır. KOLEKTİF, [CİLTLİ], ALFA, İst., 2021.-Yenii. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 24x20 cm,  256,  sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Teknoloji nasıl çalışır. KOLEKTİF, [CİLTLİ], ALFA, İst., 2021.-Yenii. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 24x20 cm, 256, sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Tarih kitabı: Büyük fikirleri kolayca anlayın. KOLEKTİF, [CİLTLİ], ALFA, İst., 2021.-Yeni. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 24x20 cm,  352,  sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Tarih kitabı: Büyük fikirleri kolayca anlayın. KOLEKTİF, [CİLTLİ], ALFA, İst., 2021.-Yeni. Yayıncısının özgün cildinde, temiz durumda, 24x20 cm, 352, sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Turkish Natural Stone Archive=Türkiye Doğal Taşları: Travertines - Limestones - Granites - Natural stones - Marbles. KOLEKTİF, [KUTULU], İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, İst., 2008.-Yeni. Yayıncısının özgün klasör kapak biçiminde cildinde, kutusunda, kuşe kağıda, temiz durumda, 32x32 cm, 150+21+8+15, 43+149+90+10 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Turkish Natural Stone Archive=Türkiye Doğal Taşları: Travertines - Limestones - Granites - Natural stones - Marbles. KOLEKTİF, [KUTULU], İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, İst., 2008.-Yeni. Yayıncısının özgün klasör kapak biçiminde cildinde, kutusunda, kuşe kağıda, temiz durumda, 32x32 cm, 150+21+8+15, 43+149+90+10 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Tarih boyunca İznik, Editörler: HALİL İNALCIK-HEATH LOWRY-ARA ALTUN, Türkiye İş Bankas Kültür Yayınları, İst., 2004.
-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 32x22 cm,  313, [5],  sayfa, renkli ve s/b resimli. Geçmişi milattan önceye dayanan ve Osmanlı Devrinde ''Bilginler Kenti'' olarak anılan İznik, iki Ökümenik Konsil'i ağırlamak ve İznik Çinisi üretimi gibi Dünya ve Ülkemiz kültür tarihi bakımından son derece önemli olaylara ev sahipliği yapmış, Metochites'in dediği gibi ''cennet bahçeleriyle çevrili,'' Evliya Çelebi'nin dediği gibi ''beş mevsime sahip,'' olağanüstü özelliklere sahip bir kenttir.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Tarih boyunca İznik, Editörler: HALİL İNALCIK-HEATH LOWRY-ARA ALTUN, Türkiye İş Bankas Kültür Yayınları, İst., 2004. -Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, temiz durumda, 32x22 cm, 313, [5], sayfa, renkli ve s/b resimli. Geçmişi milattan önceye dayanan ve Osmanlı Devrinde ''Bilginler Kenti'' olarak anılan İznik, iki Ökümenik Konsil'i ağırlamak ve İznik Çinisi üretimi gibi Dünya ve Ülkemiz kültür tarihi bakımından son derece önemli olaylara ev sahipliği yapmış, Metochites'in dediği gibi ''cennet bahçeleriyle çevrili,'' Evliya Çelebi'nin dediği gibi ''beş mevsime sahip,'' olağanüstü özelliklere sahip bir kenttir.

    TLSatıldı
  • 20. yüzyıl başında Osmanlı kentleri. NECDET SAKAOĞLU, [CİTLİ ŞÖMİZLİ], Deniz Kültür Yayınları, İst., 2010-Sıfır Kitap. Özgün şömizli cildinde,  çok temiz durumda, 28 x 22 cm, 320 sayfa, s/b, rekli resimli. Bugün Türkiye sınırları dışında kalan ancak geçmişimizin bir parçası olan eski Osmanlı kentlerinin; istanbul'umuza, İzmir’imize ve daha birçok kentimize; yerleşim, kültür, yaşam tarzı, mimari olarak ne kadar çok benzediğini görmek, aynı kültürün yüzyıllara yayılan izlerini sürebilmek, bu eserin en doyumsuz yanlarından biri...Osmanlı Hanedanı'nın resmi ikametgâhlarından şehirlerin eski yol planlarına kadar pek çok detay konuda zengin bilgiye ve belgeye yer veren Osmanlı Kentleri, aynı zamanda.Deniz Kültür aracılığıyla 2008 yılında II. Meşrutiyetin 100. yılı anısına yayınladığımız "Yirminci Yüzyıl Başında Osmanlı Coğrafyası" adlı eserin devamı niteliğini de taşıyor.300 dolayındaki şehir ve kasabadan seçilen 88 yerleşim yerinin; kentsel ve toplumsal özellikleriyle anlatıldığı eserin, önemli bir referans, bir başucu kitabı özelliğine sahiptir.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    20. yüzyıl başında Osmanlı kentleri. NECDET SAKAOĞLU, [CİTLİ ŞÖMİZLİ], Deniz Kültür Yayınları, İst., 2010-Sıfır Kitap. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28 x 22 cm, 320 sayfa, s/b, rekli resimli. Bugün Türkiye sınırları dışında kalan ancak geçmişimizin bir parçası olan eski Osmanlı kentlerinin; istanbul'umuza, İzmir’imize ve daha birçok kentimize; yerleşim, kültür, yaşam tarzı, mimari olarak ne kadar çok benzediğini görmek, aynı kültürün yüzyıllara yayılan izlerini sürebilmek, bu eserin en doyumsuz yanlarından biri...Osmanlı Hanedanı'nın resmi ikametgâhlarından şehirlerin eski yol planlarına kadar pek çok detay konuda zengin bilgiye ve belgeye yer veren Osmanlı Kentleri, aynı zamanda.Deniz Kültür aracılığıyla 2008 yılında II. Meşrutiyetin 100. yılı anısına yayınladığımız "Yirminci Yüzyıl Başında Osmanlı Coğrafyası" adlı eserin devamı niteliğini de taşıyor.300 dolayındaki şehir ve kasabadan seçilen 88 yerleşim yerinin; kentsel ve toplumsal özellikleriyle anlatıldığı eserin, önemli bir referans, bir başucu kitabı özelliğine sahiptir.

    TLSatıldı
  • Vefatının 75. yılında Mehmet Ali Laga, asker ve ressam. ÖMER FARUK ŞERİFOĞLU, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi Yayınları, İst., 2022.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında,  çok temiz durumda, 28 x 22 cm, 303 sayfa, renkli resimli. Osmanlı’nın son döneminde, Meşrutiyet ve erken Cumhuriyet yıllarına, radikal değişimlerinin gerçekleştiği bir zamanda yaşayan Mehmet Ali Laga (1878-1947), ailesi, yaşamı ve ressamlığı ile sanat tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde resim sanatının öncüleri olan asker ressam silsilesi içerisinde, doğum tarihleri 1880’lere rastlayan 4. Asker Ressamlar kuşağı içinde de yer almaktadır.

Trablusgarp’ta doğduğu bilinen Mehmet Ali’nin ailesinin İstanbul’a ne zaman geldiği belli değildir; dede Zâfir Efendi’nin İstanbul’a ilk geliş tarihi belli olmakla birlikte ailenin, Trablusgarp ile bağının sürdüğü, aile üyelerinin oraya gidip-geldiği bilinmektedir. Mehmet Ali’nin ilk, orta ve lise tahsilini Kuleli’de tamamlamış olması çocukluğundan itibaren İstanbul’da olduklarını göstermektedir. İlk gençlik yılları ve sonrasında, aralıklı olarak Şeyh Zâfir konaklarında yaşamıştır. Mehmet Ali Laga ile ilgili olarak bahsi geçen mekânlar, Zâfir konakları, Büyükada’da bir ev ve Beşiktaş Akaretler’deki atölye olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Vefatının 75. yılında Mehmet Ali Laga, asker ve ressam. ÖMER FARUK ŞERİFOĞLU, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi Yayınları, İst., 2022.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 22 cm, 303 sayfa, renkli resimli. Osmanlı’nın son döneminde, Meşrutiyet ve erken Cumhuriyet yıllarına, radikal değişimlerinin gerçekleştiği bir zamanda yaşayan Mehmet Ali Laga (1878-1947), ailesi, yaşamı ve ressamlığı ile sanat tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde resim sanatının öncüleri olan asker ressam silsilesi içerisinde, doğum tarihleri 1880’lere rastlayan 4. Asker Ressamlar kuşağı içinde de yer almaktadır. Trablusgarp’ta doğduğu bilinen Mehmet Ali’nin ailesinin İstanbul’a ne zaman geldiği belli değildir; dede Zâfir Efendi’nin İstanbul’a ilk geliş tarihi belli olmakla birlikte ailenin, Trablusgarp ile bağının sürdüğü, aile üyelerinin oraya gidip-geldiği bilinmektedir. Mehmet Ali’nin ilk, orta ve lise tahsilini Kuleli’de tamamlamış olması çocukluğundan itibaren İstanbul’da olduklarını göstermektedir. İlk gençlik yılları ve sonrasında, aralıklı olarak Şeyh Zâfir konaklarında yaşamıştır. Mehmet Ali Laga ile ilgili olarak bahsi geçen mekânlar, Zâfir konakları, Büyükada’da bir ev ve Beşiktaş Akaretler’deki atölye olarak karşımıza çıkmaktadır.

    TLSatıldı
  • Filateli'de folklor. SELİM CİHANOĞLU, Sarıyer Belediyesi Kültür Yayınları, İst., 2018.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında,  çok temiz durumda, 28 x 22 cm, 260 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Filateli'de folklor. SELİM CİHANOĞLU, Sarıyer Belediyesi Kültür Yayınları, İst., 2018.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 22 cm, 260 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • 100 contemporary architects, drawings & sketches. BILL LACY, [CİLTLİ], Harry N. Abrams, New York, 1991.-Çok İyi.  Özgün bez cildinde,  çok temiz durumda, 28 x 22 cm, 272 sayfa, s/b, renkli resimli.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    100 contemporary architects, drawings & sketches. BILL LACY, [CİLTLİ], Harry N. Abrams, New York, 1991.-Çok İyi. Özgün bez cildinde, çok temiz durumda, 28 x 22 cm, 272 sayfa, s/b, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Atatürk Konferansları 8 kitap takım.  (Atatürk konferansları 1964-68, Atatürk konferansları 1969, Atatürk konferansları 1970, Atatürk konferansları 1971-1972, Atatürk konferansları 1973-1974, Atatürk konferansları 1975, Atatürk konferansları 1975-1976). SÜHEYL ÜNVER, HALİL İNALCIK, YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU, ŞEVKET AZİZ KANSU, HALET ÇAMBEL. Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ank., 1964.-Çok İyi. Özgün karton kapağında,  temiz durumda, 24x16 cm, 265+161+128+205+322+286+182+264 sayfa, levhalar ve resimler, s/b ve  renkli resimli.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Atatürk Konferansları 8 kitap takım. (Atatürk konferansları 1964-68, Atatürk konferansları 1969, Atatürk konferansları 1970, Atatürk konferansları 1971-1972, Atatürk konferansları 1973-1974, Atatürk konferansları 1975, Atatürk konferansları 1975-1976). SÜHEYL ÜNVER, HALİL İNALCIK, YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU, ŞEVKET AZİZ KANSU, HALET ÇAMBEL. Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ank., 1964.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, temiz durumda, 24x16 cm, 265+161+128+205+322+286+182+264 sayfa, levhalar ve resimler, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Çağdaş Türkiye 3 cilt takım. PARS TUĞLACI, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Cem Yayınevi, İst., 1987.-Çok İyi.  Özgün şömizli cildinde, kuşe kağıda, temiz durumda, 28 x 22 cm, 1978 sayfa, s/b, renkli resimli.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Çağdaş Türkiye 3 cilt takım. PARS TUĞLACI, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Cem Yayınevi, İst., 1987.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, kuşe kağıda, temiz durumda, 28 x 22 cm, 1978 sayfa, s/b, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Osmanlı belgelerinde Ermeni-Rus ilişkileri 3 cilt takım. Proje sorumlusu: YUSUF SARINAY. [CİLTLİ], Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Ank., 2006.-Sıfır Kitap. Özgün cildinde,  çok temiz durumda, 24x16 cm, 434+420+434  sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Osmanlı belgelerinde Ermeni-Rus ilişkileri 3 cilt takım. Proje sorumlusu: YUSUF SARINAY. [CİLTLİ], Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Ank., 2006.-Sıfır Kitap. Özgün cildinde, çok temiz durumda, 24x16 cm, 434+420+434 sayfa, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Fırça ve kalemin izinde sıınırları aşmak -  Doğu ve batı yazı sanatından seçmeler = Transcending borders with brush and pen. Selected works of wastern and western caligraphy. Editör: ÇAĞATAY ANADOLU, Sakıp Sabancı Müzesi, İst., 2010.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, ilk sayfasında eski okurunun adı yazılı metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 25 x 25 cm, 124 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Fırça ve kalemin izinde sıınırları aşmak - Doğu ve batı yazı sanatından seçmeler = Transcending borders with brush and pen. Selected works of wastern and western caligraphy. Editör: ÇAĞATAY ANADOLU, Sakıp Sabancı Müzesi, İst., 2010.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, ilk sayfasında eski okurunun adı yazılı metin ve görsel kısımları çok temiz durumda, 25 x 25 cm, 124 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Komisyon defteri 1925-1929. Hazırlayan: FİKRET YILMAZ, İzmir Ticaret Odası, İzmir, 2008.-Özgün karton kapağında, sayfa çeperlerinde belli belirsiz lekeler, metin kısmı çok temiz durumda, 32x23 cm, 334 sayfa, belgelerin tıpkıbasımları, renkli fotoğraflı.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Komisyon defteri 1925-1929. Hazırlayan: FİKRET YILMAZ, İzmir Ticaret Odası, İzmir, 2008.-Özgün karton kapağında, sayfa çeperlerinde belli belirsiz lekeler, metin kısmı çok temiz durumda, 32x23 cm, 334 sayfa, belgelerin tıpkıbasımları, renkli fotoğraflı.

    TLSatıldı
  • Yaşayan çarşılar. Kolektif. [CİLTLİ KUTULU]. Novartis. İst., 2005.-Sıfır Kitap. Özgün cildinde ve kutusunda,  çok temiz durumda, 28x22 cm, 316  sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Yaşayan çarşılar. Kolektif. [CİLTLİ KUTULU]. Novartis. İst., 2005.-Sıfır Kitap. Özgün cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 28x22 cm, 316 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • The voyeur of history=Tarihin röntgencisi. BEDRİ BAYKAM, Piramid Sanat, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında,  çok temiz durumda, 28x22 cm, 112  sayfa, renkli resimli. İngilizce, Türkçe.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    The voyeur of history=Tarihin röntgencisi. BEDRİ BAYKAM, Piramid Sanat, İst., 2012.-Sıfır Kitap. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28x22 cm, 112 sayfa, renkli resimli. İngilizce, Türkçe.

    TLSatıldı
  •  Maden döküm sanatı, anadolu sanayi ve tasarım tarihinin ayak izlerinde. ÖNDER KÜÇÜKERMAN, NEZİH BAŞGELEN, GÜLSÜN TANYELİ, AFİFE BATUR. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ] 17 Numaralı baskı. Demirdöküm Yayınları, İst., 1994-Çok İyi. 1300 adet basılan kitapların 300 adeti numaralndırılmıştır. 17 numaralı nüshadır. Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 239  sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Maden döküm sanatı, anadolu sanayi ve tasarım tarihinin ayak izlerinde. ÖNDER KÜÇÜKERMAN, NEZİH BAŞGELEN, GÜLSÜN TANYELİ, AFİFE BATUR. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ] 17 Numaralı baskı. Demirdöküm Yayınları, İst., 1994-Çok İyi. 1300 adet basılan kitapların 300 adeti numaralndırılmıştır. 17 numaralı nüshadır. Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 239 sayfa, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Milli Saraylar Koleksiyonu'nda Hereke dokumaları ve halıları. MEHMET KENAN KAYA, YAŞAR YILMAZ, SARA BOYNAK, VAHİDE GEZGÖR. [CİLTLİ], TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, İst., 1999.-Yeni Gibi. Özgün cildinde,  çok temiz durumda, 28x22 cm, 288 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Milli Saraylar Koleksiyonu'nda Hereke dokumaları ve halıları. MEHMET KENAN KAYA, YAŞAR YILMAZ, SARA BOYNAK, VAHİDE GEZGÖR. [CİLTLİ], TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, İst., 1999.-Yeni Gibi. Özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 288 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • The Khedives and the Çubuklu Summer Palace. ÇELİK GÜLERSOY. Touring. İst., 1993.-Yayıncısının özgün ve estetik bez cildinde, çok temiz, 33 x 22 cm, 233, [1] sayfa, 1 harita, 1 katlanır soy ağacı, s/b ve renkli resimli, "The Khedives and the Çubuklu Summer Palace.", Çelik Gülersoy, İngilizce'ye çeviren: Adair Mill, Touring, İst., 1993.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    The Khedives and the Çubuklu Summer Palace. ÇELİK GÜLERSOY. Touring. İst., 1993.-Yayıncısının özgün ve estetik bez cildinde, çok temiz, 33 x 22 cm, 233, [1] sayfa, 1 harita, 1 katlanır soy ağacı, s/b ve renkli resimli, "The Khedives and the Çubuklu Summer Palace.", Çelik Gülersoy, İngilizce'ye çeviren: Adair Mill, Touring, İst., 1993.

    TLSatıldı
  • Görkemli Türkiye. PHILIPPE TRETIACK, EMMANUEL VALENTIN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ] Sabah Kitapları, İst., 199?.-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde,  çok temiz durumda, 34x28 cm, 125+8 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Görkemli Türkiye. PHILIPPE TRETIACK, EMMANUEL VALENTIN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ] Sabah Kitapları, İst., 199?.-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 34x28 cm, 125+8 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet dönemi anıt heykelleri (1923 - 1946). KIVANÇ OSMA, Atatürk Araştırma Merkezi, Ank., 2003.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında,  çok temiz durumda, 24x16 cm, 299 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Cumhuriyet dönemi anıt heykelleri (1923 - 1946). KIVANÇ OSMA, Atatürk Araştırma Merkezi, Ank., 2003.-Yeni Gibi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 24x16 cm, 299 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Far from the madding crow. THOMAS HARDY. [CİLTLİ], Macmillan, London, 1952.-Çok İyi. Özgün cildinde,  ilk sayfasının üst köşesinde bir yırtık var, metin kısmı çok temiz durumda, 18x12 cm, 491 sayfa.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Far from the madding crow. THOMAS HARDY. [CİLTLİ], Macmillan, London, 1952.-Çok İyi. Özgün cildinde, ilk sayfasının üst köşesinde bir yırtık var, metin kısmı çok temiz durumda, 18x12 cm, 491 sayfa.

    TLSatıldı
  • A portrait of the artist as a young man. JAMES JOYCE. [CİLTLİ], Modern Library, New York, circa 1930s.-Çok İyi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 18x12 cm, 299 sayfa.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    A portrait of the artist as a young man. JAMES JOYCE. [CİLTLİ], Modern Library, New York, circa 1930s.-Çok İyi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 18x12 cm, 299 sayfa.

    TLSatıldı
  • Climats. ANDRE MAUROIS. [CİLTLİ], Collection Pourpre. Paris, 1928.-Çok İyi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 18x12 cm, 250+1 sayfa. Fransızca.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Climats. ANDRE MAUROIS. [CİLTLİ], Collection Pourpre. Paris, 1928.-Çok İyi. Özgün cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 18x12 cm, 250+1 sayfa. Fransızca.

    TLSatıldı
  • A Byzantine journey. JOHN ASH. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ]. I.B. Tauris Publishers, London, 1995.-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 23x15 cm, 330 sayfa.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    A Byzantine journey. JOHN ASH. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ]. I.B. Tauris Publishers, London, 1995.-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 23x15 cm, 330 sayfa.

    TLSatıldı
  • The Anatolian civilisations -  I Prehistoric Hittite - early iron age. II  Greek / Roman  - Byzantine. III Seljuk/Ottoman [3 CİLT TAKIM]. EDİTÖR: FERİT EDGÜ. KOMİTE: NAZAN TAPAN, FİLİZ ÇAĞMAN, SEMAVİ EYİCE, JALİE İNAN, NURHAN ATASOY. FOTOĞRAFLAR: ARA GÜLER, Turkish Ministry of Culture and Tourism, İst., 1983-Çok İyi. Özgün karton kapağında,  çok temiz durumda, 26x24 cm, 323+199+311 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    The Anatolian civilisations - I Prehistoric Hittite - early iron age. II Greek / Roman - Byzantine. III Seljuk/Ottoman [3 CİLT TAKIM]. EDİTÖR: FERİT EDGÜ. KOMİTE: NAZAN TAPAN, FİLİZ ÇAĞMAN, SEMAVİ EYİCE, JALİE İNAN, NURHAN ATASOY. FOTOĞRAFLAR: ARA GÜLER, Turkish Ministry of Culture and Tourism, İst., 1983-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 26x24 cm, 323+199+311 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Türk resim sanatı: 19. yüzyıldan günümüze.= Türkische Malerei des 19. und 20. Jahrhunderts. [Sergi kataloğu]. 7.9 - 5.11.1989, Kölnishen Stadsmuseum, Türkiye İş Bankası, İst., 1989.-Çok İyi. Özgün karton kapağında,  çok temiz durumda, 26x26 cm, 204 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Türk resim sanatı: 19. yüzyıldan günümüze.= Türkische Malerei des 19. und 20. Jahrhunderts. [Sergi kataloğu]. 7.9 - 5.11.1989, Kölnishen Stadsmuseum, Türkiye İş Bankası, İst., 1989.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 26x26 cm, 204 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Eskimeyen tatlar - Türk mutfak kültürü. SEMAHAT ARSEL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Vehbi Koç Vakfı, İst., 2005.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde,  metin kısmı çok temiz durumda, 27,5x27 cm, 295 sayfa, renkli resimli. Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü Yemek Kitabı Vehbi Koç Vakfı Yayınları tarafından yayımlanan Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü yemek kitabı; Semahat Arsel'in değerli katkıları ile hazırlanmıştır. İçerisinde Türk mutfağına ait onlarca birbirinden değerli tarif ve yemek kültür bilgileri yer alır.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Eskimeyen tatlar - Türk mutfak kültürü. SEMAHAT ARSEL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Vehbi Koç Vakfı, İst., 2005.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 27,5x27 cm, 295 sayfa, renkli resimli. Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü Yemek Kitabı Vehbi Koç Vakfı Yayınları tarafından yayımlanan Eskimeyen Tatlar - Türk Mutfak Kültürü yemek kitabı; Semahat Arsel'in değerli katkıları ile hazırlanmıştır. İçerisinde Türk mutfağına ait onlarca birbirinden değerli tarif ve yemek kültür bilgileri yer alır.

    TLSatıldı
  • Tatlı kitap, Türk ve dünya tatlıları. TUĞRUL ŞAVKAY, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Şekerbank, İst., 2000.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde,  şömizinde lokal yıpranmalar var, metin kısmı çok temiz durumda, 27,5x27 cm, 292 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Tatlı kitap, Türk ve dünya tatlıları. TUĞRUL ŞAVKAY, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Şekerbank, İst., 2000.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin kısmı çok temiz durumda, 27,5x27 cm, 292 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Trilye'nin balık sevdası, Süreyya Üzmez'den tarifler. SÜREYYA ÜZMEZ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Trilye Yayınları, Ank., 2009.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 27,5x27 cm, 318 sayfa, renkli resimli. Bu kitap balıkları, deniz ürünleriimizi tanıtmak, sevdirmek ve çocukluktan itibaren insan yaşamındaki önemini vurgulamak için kaleme alındı. Yazarın kendisi de çocukluğundan itibaren bir tutku olarak denize ve balığa yakın oldu. Bu yakınlığını şimdi de başkalarıyla paylaşmak için çalışıyor. Yarattığı "Trilye'nin Balık Sevdası"nı anlatıyor. Kupkuru tarifler yok bu kitapta sadece; özel olarak çekilmiş nefis fotoğraflar eşliğinde deneme tadında metinler de var. Çünkü, Süreyya Üzmez gurme olduğu kadar yaşamın renklerini tanıyan ve aksettiren bir yazar aynı zamanda. Ülkemize ve denizlerimize bir de onun gözüyle bakalım, neler göreceğiz?.. Bu kitap, şimdiye kadar benzer konuda ortaya konulanların en iyisi ve özgünü.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Trilye'nin balık sevdası, Süreyya Üzmez'den tarifler. SÜREYYA ÜZMEZ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Trilye Yayınları, Ank., 2009.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 27,5x27 cm, 318 sayfa, renkli resimli. Bu kitap balıkları, deniz ürünleriimizi tanıtmak, sevdirmek ve çocukluktan itibaren insan yaşamındaki önemini vurgulamak için kaleme alındı. Yazarın kendisi de çocukluğundan itibaren bir tutku olarak denize ve balığa yakın oldu. Bu yakınlığını şimdi de başkalarıyla paylaşmak için çalışıyor. Yarattığı "Trilye'nin Balık Sevdası"nı anlatıyor. Kupkuru tarifler yok bu kitapta sadece; özel olarak çekilmiş nefis fotoğraflar eşliğinde deneme tadında metinler de var. Çünkü, Süreyya Üzmez gurme olduğu kadar yaşamın renklerini tanıyan ve aksettiren bir yazar aynı zamanda. Ülkemize ve denizlerimize bir de onun gözüyle bakalım, neler göreceğiz?.. Bu kitap, şimdiye kadar benzer konuda ortaya konulanların en iyisi ve özgünü.

    TLSatıldı
  • Alafranga Türk sofrası, midenize talih kuşu kondu, pişirmesi sizden…. DANIEL COLAGROSSI. Boyut Yayıncılık, İst., 2011.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda, 28x20 cm, 168 sayfa, renkli resimli. Otuz yılı aşkın süredir sıradışı ve özgün lezzetlerin yaratıcısı Daniel Colagrossi, yepyeni yemek tariflerinin yer aldığı “Alafranga Türk Sofrası” kitabıyla karşınızda! Saray mutfağına girmeye hazır mısınız?


“Alafranga Türk Sofrası”, çok yönlü sanatçı ve unutulmaz lezzetlerin ustası Daniel Colagrossi’den kaçırılmaması gereken bir yemek kitabı. Bu keyifli kitabın Türkçe’ye uyarlaması ise Türkiye’nin ilk kadın mizah yazarı olarak da bilinen gazeteci-yazar Mine G. Kırıkkanat’a ait. Colagrossi, bu kitapla arşivlere gömülüp unutulan Osmanlı mutfağının yitik zerafetine bir saygı duruşu olarak, Fransız saray aşçılarının halka mal ettiği tekniklerle Türkler için bir saray mutfağı düzenledi ve ortaya hayran olacağınız bu yemek kitabı çıktı.


168 sayfalık bu lezzet dünyasında, sıcak ve soğuk başlangıçlardan çorbalara, etli balıklı ana yemeklerden, çikolata ve tatlılara, prestijli bir mutfağın kusursuz zenginliğini bulacaksınız. Açık seçik anlatımı, ölçü birimleri, pişirme teknikleri ve

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Alafranga Türk sofrası, midenize talih kuşu kondu, pişirmesi sizden…. DANIEL COLAGROSSI. Boyut Yayıncılık, İst., 2011.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda, 28x20 cm, 168 sayfa, renkli resimli. Otuz yılı aşkın süredir sıradışı ve özgün lezzetlerin yaratıcısı Daniel Colagrossi, yepyeni yemek tariflerinin yer aldığı “Alafranga Türk Sofrası” kitabıyla karşınızda! Saray mutfağına girmeye hazır mısınız? “Alafranga Türk Sofrası”, çok yönlü sanatçı ve unutulmaz lezzetlerin ustası Daniel Colagrossi’den kaçırılmaması gereken bir yemek kitabı. Bu keyifli kitabın Türkçe’ye uyarlaması ise Türkiye’nin ilk kadın mizah yazarı olarak da bilinen gazeteci-yazar Mine G. Kırıkkanat’a ait. Colagrossi, bu kitapla arşivlere gömülüp unutulan Osmanlı mutfağının yitik zerafetine bir saygı duruşu olarak, Fransız saray aşçılarının halka mal ettiği tekniklerle Türkler için bir saray mutfağı düzenledi ve ortaya hayran olacağınız bu yemek kitabı çıktı. 168 sayfalık bu lezzet dünyasında, sıcak ve soğuk başlangıçlardan çorbalara, etli balıklı ana yemeklerden, çikolata ve tatlılara, prestijli bir mutfağın kusursuz zenginliğini bulacaksınız. Açık seçik anlatımı, ölçü birimleri, pişirme teknikleri ve

    TLSatıldı
  • Infectio, infectious diseases in the history of medicine. (Tıp Tarihinde Enfeksiyon Hastalıkları) WERNER SCHREIBER. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ] Editions Roche, Switzerland, 1987.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 30x21 cm, 232 sayfa, renkli resimli. İngilizce.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Infectio, infectious diseases in the history of medicine. (Tıp Tarihinde Enfeksiyon Hastalıkları) WERNER SCHREIBER. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ] Editions Roche, Switzerland, 1987.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 30x21 cm, 232 sayfa, renkli resimli. İngilizce.

    TLSatıldı
  • UFO  The complete sightings. PETER BROOKESMITH. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Barnes&Noble, New York, 1996.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 30x21 cm, 176 sayfa, s/b resimli. İngilizce.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    UFO The complete sightings. PETER BROOKESMITH. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Barnes&Noble, New York, 1996.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 30x21 cm, 176 sayfa, s/b resimli. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Türk kültür ve medeniyet tarihinde Fatih Külliyesi =The Fatih complex in the history of the Turkish culture and civilization. FEVZİ GÜNÜÇ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İBB Kültür A.Ş. İst., 2007.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x21 cm, 320+320+336 sayfa, renkli resimli. Türkçe, İngilizce. FATİH KÜLLİYESİ -I- Cami, Medreseler, Türbeler, Kütüphâne, Dârü´l kurâ, Tabhâne
FATİH KÜLLİYESİ -II- HAZÎRE
FATİH KÜLLİYESİ -III-HAZÎRE
Dünya tarihinin en mühim simalarından biri olan Fatih Sultan Mehmed, serdâr, âlim ve sanatkâr bir padişah olması yanında, İstanbul´u şehircilik anlamında yeniden imar eden baş mimârdır. O, Bizans elinde şitâb ve bitâb düşmüş Kostantiniyye´yi, feth-i mübinden sonra ´Belde-i Tayyibe´ haline getirmiştir. Hizmet kuşağını çift kuşananlar zümresinden olan Sultan Fatih, kısa ömrüne sığdırdığı her biri kendi alanında ´ilk´ler olan hizmetleri arasında, doğuştan ve oluşundan güzel olan bu şehr-i dilârâyı şehircilik anlayışı bakımından öyle bir plânlamıştır ki, yaptıklarının tek bir çivisi değiştiği zaman bile ahengi bozulmuştur. Bir medeniyet telâkkisi içinde ele aldığı kutlu şehir İstanbul´da, fetihten sonra yaptığı ilk şey ´binalar benimdir´ diyerek korumaya aldığı gayr-i menkullerden sonra, şehrin imârı ve su yollarının islahı olmuştur.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Türk kültür ve medeniyet tarihinde Fatih Külliyesi =The Fatih complex in the history of the Turkish culture and civilization. FEVZİ GÜNÜÇ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İBB Kültür A.Ş. İst., 2007.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30x21 cm, 320+320+336 sayfa, renkli resimli. Türkçe, İngilizce. FATİH KÜLLİYESİ -I- Cami, Medreseler, Türbeler, Kütüphâne, Dârü´l kurâ, Tabhâne FATİH KÜLLİYESİ -II- HAZÎRE FATİH KÜLLİYESİ -III-HAZÎRE Dünya tarihinin en mühim simalarından biri olan Fatih Sultan Mehmed, serdâr, âlim ve sanatkâr bir padişah olması yanında, İstanbul´u şehircilik anlamında yeniden imar eden baş mimârdır. O, Bizans elinde şitâb ve bitâb düşmüş Kostantiniyye´yi, feth-i mübinden sonra ´Belde-i Tayyibe´ haline getirmiştir. Hizmet kuşağını çift kuşananlar zümresinden olan Sultan Fatih, kısa ömrüne sığdırdığı her biri kendi alanında ´ilk´ler olan hizmetleri arasında, doğuştan ve oluşundan güzel olan bu şehr-i dilârâyı şehircilik anlayışı bakımından öyle bir plânlamıştır ki, yaptıklarının tek bir çivisi değiştiği zaman bile ahengi bozulmuştur. Bir medeniyet telâkkisi içinde ele aldığı kutlu şehir İstanbul´da, fetihten sonra yaptığı ilk şey ´binalar benimdir´ diyerek korumaya aldığı gayr-i menkullerden sonra, şehrin imârı ve su yollarının islahı olmuştur.

    TLSatıldı
  • Nasuh Mahruki Everest'te ilk türk "Chomolungma dünyanın ana tanrıçası". NASUH MAHRUKİ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 1995.-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x22 cm, 188 sayfa, renkli resimli. "Dünyanın Ana Tanrıçası'nın zirvesinde bir yalnız genç adam, bütün yalınlığı,çıplaklığı ve kırılganlığıyla gözyaşlarını gizleme ihtiyacı duymadan kendini bıraktı. Hıçkırıklar, gözyaşları ve dudaklarındaki gülümseme birbirine karışırken, o hayatının en büyük tecrübesini yaşıyordu; insan bir Tanrıçanın önünde yalnızca ağlayabilirmiş"

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Nasuh Mahruki Everest'te ilk türk "Chomolungma dünyanın ana tanrıçası". NASUH MAHRUKİ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 1995.-Yeni Gibi. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 32x22 cm, 188 sayfa, renkli resimli. "Dünyanın Ana Tanrıçası'nın zirvesinde bir yalnız genç adam, bütün yalınlığı,çıplaklığı ve kırılganlığıyla gözyaşlarını gizleme ihtiyacı duymadan kendini bıraktı. Hıçkırıklar, gözyaşları ve dudaklarındaki gülümseme birbirine karışırken, o hayatının en büyük tecrübesini yaşıyordu; insan bir Tanrıçanın önünde yalnızca ağlayabilirmiş"

    TLSatıldı
  • Bir hayalin peşinde, yedi zirveler, batı yarıküre ve Antarktika. NASUH MAHRUKİ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 1996.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, 159 sayfa, renkli resimli. Dünyanın en yüksek dağı Everest'e çıkan ilk Türk olan Nasuh Mahruki'nin Bir Hayalin Peşinde-Yedi Zirveler Batı Yarıküre ve Antarktika adlı kitabında, insanoğlunun keşif, başarı, tutku, kararlılık ve inançla dolu bir serüvenini daha içerden tanığı olarak anlatıyor.

1981 yılında iki Amerikalı işadamının aklında şekillenen ve dünyanın yedi kıtasının her birinin en yüksek dağına tırmanmanın hedeflendiği bu zorlu yolculuğu, dünyayı anlamak isteyenlere sunuyor.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Bir hayalin peşinde, yedi zirveler, batı yarıküre ve Antarktika. NASUH MAHRUKİ, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Yapı Kredi Yayınları, İst., 1996.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, 159 sayfa, renkli resimli. Dünyanın en yüksek dağı Everest'e çıkan ilk Türk olan Nasuh Mahruki'nin Bir Hayalin Peşinde-Yedi Zirveler Batı Yarıküre ve Antarktika adlı kitabında, insanoğlunun keşif, başarı, tutku, kararlılık ve inançla dolu bir serüvenini daha içerden tanığı olarak anlatıyor. 1981 yılında iki Amerikalı işadamının aklında şekillenen ve dünyanın yedi kıtasının her birinin en yüksek dağına tırmanmanın hedeflendiği bu zorlu yolculuğu, dünyayı anlamak isteyenlere sunuyor.

    TLSatıldı
  • Anadolu'da ev ve insan. METİN SÖZEN, CENGİZ ERUZUN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Emlak Bankası, İst., 1992.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 311 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Anadolu'da ev ve insan. METİN SÖZEN, CENGİZ ERUZUN, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Emlak Bankası, İst., 1992.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 311 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Binbir gün binbir gece, Osmanlı'dan günümüze İstanbul'da eğlence yaşamı. NECDET SAKAOĞLU, NURİ AKBAYAR, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ]. Denizbank, İst., 1999.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 30x22 cm, 320 sayfa, renkli resimli. Osmanlı İmparatorluğu’nun 700. Kuruluş Yıldönümü nedeni ile olağanüstü bir kültürel mozaik oluşturan imparatorluktan cumhuriyete geçme ve sonrasında bir dünya devleti olma sürecinde yaşanan aşamalara, kültür ve sanatın genel kapsayıcı bütünlüğü içinde yeralan renkli bir dünyadan, ‘Eğlence Yaşamı’ndan bakan "Binbir Gün Binbir Gece, Osmanlı’dan Günümüze İstanbul’da Eğlence Yaşamı"adlı eseri yeni yılda müşterilerimize armağan ettik.

Osmanlı İstanbulu’nda eğlence

Hayal ya da muhabbet perdesi "Karagöz"

Lale Devrin’de günler, geceler

Tanzimat fermanıyla başlayan yeni dönemde eğlence hayatı

Tanzimat’tan bugüne eğlencenin türleri mekanları

Mehtab seyirleri

Beykoz geceleri

Eski şenlikli günler ve geceler

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Binbir gün binbir gece, Osmanlı'dan günümüze İstanbul'da eğlence yaşamı. NECDET SAKAOĞLU, NURİ AKBAYAR, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ]. Denizbank, İst., 1999.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 30x22 cm, 320 sayfa, renkli resimli. Osmanlı İmparatorluğu’nun 700. Kuruluş Yıldönümü nedeni ile olağanüstü bir kültürel mozaik oluşturan imparatorluktan cumhuriyete geçme ve sonrasında bir dünya devleti olma sürecinde yaşanan aşamalara, kültür ve sanatın genel kapsayıcı bütünlüğü içinde yeralan renkli bir dünyadan, ‘Eğlence Yaşamı’ndan bakan "Binbir Gün Binbir Gece, Osmanlı’dan Günümüze İstanbul’da Eğlence Yaşamı"adlı eseri yeni yılda müşterilerimize armağan ettik. Osmanlı İstanbulu’nda eğlence Hayal ya da muhabbet perdesi "Karagöz" Lale Devrin’de günler, geceler Tanzimat fermanıyla başlayan yeni dönemde eğlence hayatı Tanzimat’tan bugüne eğlencenin türleri mekanları Mehtab seyirleri Beykoz geceleri Eski şenlikli günler ve geceler

    TLSatıldı
  • İstanbul Yabancı gazetecilerin gözüyle=Istanbul with the perspective of foreign correspondents. EDİTÖR: NEVZAT BAYHAN. İBB Kültür A.Ş. İst., 2006. -Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 30x22 cm, 167 sayfa, renkli resimli. Öteden beri dünya basının ilgisini çeken İstanbul, bu kez İstanbul’da görev yapan yabancı medya organlarının temsilcilerinin kaleminden çıkan makaleler ve yine yabancı basın mensuplarının çektiği fotoğraflardan oluşan bir kitapla okuyucunun karşısına çıkıyor.

“Ben ve öteki” konusunda eşsiz bir kaynak niteliğinde olan bu çalışmayı Kültür A.Ş. olarak beğeninize sunuyoruz.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    İstanbul Yabancı gazetecilerin gözüyle=Istanbul with the perspective of foreign correspondents. EDİTÖR: NEVZAT BAYHAN. İBB Kültür A.Ş. İst., 2006. -Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 30x22 cm, 167 sayfa, renkli resimli. Öteden beri dünya basının ilgisini çeken İstanbul, bu kez İstanbul’da görev yapan yabancı medya organlarının temsilcilerinin kaleminden çıkan makaleler ve yine yabancı basın mensuplarının çektiği fotoğraflardan oluşan bir kitapla okuyucunun karşısına çıkıyor. “Ben ve öteki” konusunda eşsiz bir kaynak niteliğinde olan bu çalışmayı Kültür A.Ş. olarak beğeninize sunuyoruz.

    TLSatıldı
  • Erkut Şahinbaş. 1968-1998 mimarlık çalışmaları.= Erkut Şahinbaş. 1968-1998 architectural works. ERKUT ŞAHİNBAŞ, YEM Yayıncılık. İst., 1998.-Özgün karton kapağında, kapağın üstünde hafif soyulmalar mevcut, temiz durumda, 33 x 33 cm, Türkçe / İngilizce, 243 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Erkut Şahinbaş. 1968-1998 mimarlık çalışmaları.= Erkut Şahinbaş. 1968-1998 architectural works. ERKUT ŞAHİNBAŞ, YEM Yayıncılık. İst., 1998.-Özgün karton kapağında, kapağın üstünde hafif soyulmalar mevcut, temiz durumda, 33 x 33 cm, Türkçe / İngilizce, 243 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Sancaktepe tarihi. ARİF KOLAY. Sancaktepe Belediyesi, İst., 2010.-Çok İyi. Özgün şık kutulu cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 30x22 cm, 184 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Sancaktepe tarihi. ARİF KOLAY. Sancaktepe Belediyesi, İst., 2010.-Çok İyi. Özgün şık kutulu cildinde, metin kısmı çok temiz durumda, 30x22 cm, 184 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Sesler ve danslar. METİN: BİLGE EGEMEN, Fotoğraflar: BENNU GEREDE, SITKI KÖSEMEN, CENGİZ KARLIOVA, MERİH AROĞUL, TAHSİN AYDOĞMUŞ. [CİLTLİ] Novartis, İst., 2007.-Çok İyi. Özgün cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 28x23 cm, 373, [6] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Sesler ve danslar. METİN: BİLGE EGEMEN, Fotoğraflar: BENNU GEREDE, SITKI KÖSEMEN, CENGİZ KARLIOVA, MERİH AROĞUL, TAHSİN AYDOĞMUŞ. [CİLTLİ] Novartis, İst., 2007.-Çok İyi. Özgün cildinde, , metin kısmı çok temiz durumda, 28x23 cm, 373, [6] sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Murat Akagündüz. Editör: ÖZGE AÇIKKOL, Galeri Mana, İst., 2012.-Çok İyi. Özgün şömizli karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 195 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Murat Akagündüz. Editör: ÖZGE AÇIKKOL, Galeri Mana, İst., 2012.-Çok İyi. Özgün şömizli karton kapağında, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 195 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • The museums of Turkey. MEHMET ÖNDER, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 1983.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, kapakta lokal yorgunluk var, kuşe kağıda, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 257 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    The museums of Turkey. MEHMET ÖNDER, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 1983.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, kapakta lokal yorgunluk var, kuşe kağıda, metin kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, 257 sayfa, s/b ve renkli resimli. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Geçmişten geleceğe anadolu sigorta, Türkiye'nin sigortası. ZAFER TOPRAK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Anadolu Sigorta, İst., 2010.-Yeni. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 303 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Geçmişten geleceğe anadolu sigorta, Türkiye'nin sigortası. ZAFER TOPRAK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Anadolu Sigorta, İst., 2010.-Yeni. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 303 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Malatyalı ressamlar. HASAN DEMİRBAĞ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Malatya Kitaplığı, İst., 2012.-Yeni. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 216 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Malatyalı ressamlar. HASAN DEMİRBAĞ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Malatya Kitaplığı, İst., 2012.-Yeni. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 216 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Antik çağdan XXI. Yüzyıla büyük İstanbul Tarihi 5 Cilt. Cilt 1: İstanbul'un emperyal dönüşümleri, Dünya ölçeğinde İstanbul, Topoğrafya ve yerleşim; Cilt 2: Siyaset ve yönetim-I; Cilt 3: Siyaset ve yönetim-II, Biyografi; Cilt 4: Din; Cilt 5: Toplum. PROJE YÖNETİCİSİ: M. AKİF AYDIN, YAZARLAR: KOLEKTİF, iBB Kültür A.Ş, İst., 2015-Yeni. Özgün şık cildinde, çok temiz durumda, 32x22 cm, 610+473+543+457+587 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Antik çağdan XXI. Yüzyıla büyük İstanbul Tarihi 5 Cilt. Cilt 1: İstanbul'un emperyal dönüşümleri, Dünya ölçeğinde İstanbul, Topoğrafya ve yerleşim; Cilt 2: Siyaset ve yönetim-I; Cilt 3: Siyaset ve yönetim-II, Biyografi; Cilt 4: Din; Cilt 5: Toplum. PROJE YÖNETİCİSİ: M. AKİF AYDIN, YAZARLAR: KOLEKTİF, iBB Kültür A.Ş, İst., 2015-Yeni. Özgün şık cildinde, çok temiz durumda, 32x22 cm, 610+473+543+457+587 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • The chesapeake cookbook. (The best home cooking of Maryland Delaware & Tidewater Virginia) BELSINGER & DILLE. Photograph: MICHALE SKOTT. Clarkson N. Potter, New York, 1990.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 180 sayfa,  renkli resimli.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    The chesapeake cookbook. (The best home cooking of Maryland Delaware & Tidewater Virginia) BELSINGER & DILLE. Photograph: MICHALE SKOTT. Clarkson N. Potter, New York, 1990.-Çok İyi. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 180 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Fetih Arda. KAYA ÖZSEZGİN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1997.-Yeni. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 184 sayfa,  renkli resimli.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Fetih Arda. KAYA ÖZSEZGİN. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Bilim Sanat Galerisi, İst., 1997.-Yeni. Özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, 184 sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Adalılar=Islanders. SAMİ SOLMAZ. Adalı Yayınları, İst., 2008.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, kuşe kağıda, çok temiz durumda, 28x22 cm,  140 sayfa,  s/b fotoğraf.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Adalılar=Islanders. SAMİ SOLMAZ. Adalı Yayınları, İst., 2008.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, kuşe kağıda, çok temiz durumda, 28x22 cm, 140 sayfa, s/b fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Seyyid Battal Gazi. MUSTAFA ÖZÇELİK. T.C. Eskişehir Valiliği, Ank., 2009.-Yeni. Özgün karton kapağında, kuşe kağıda, çok temiz durumda, 28x20 cm,  151 sayfa.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Seyyid Battal Gazi. MUSTAFA ÖZÇELİK. T.C. Eskişehir Valiliği, Ank., 2009.-Yeni. Özgün karton kapağında, kuşe kağıda, çok temiz durumda, 28x20 cm, 151 sayfa.

    TLSatıldı
  • Nasrullah Kadı ve Kastamonu kent tarihindeki yeri. O. OĞUZHAN ARSLANOĞLU. Kastamonu Belediye Başkanlığı, Ank., 2012.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, [xi], 187 sayfa, (Osmanlıca tıpkıbasım), s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Nasrullah Kadı ve Kastamonu kent tarihindeki yeri. O. OĞUZHAN ARSLANOĞLU. Kastamonu Belediye Başkanlığı, Ank., 2012.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, [xi], 187 sayfa, (Osmanlıca tıpkıbasım), s/b ve renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Unutulmayanlar: 20. yüzyılın portreleri. Edit: ATİLLA AKSOY, SÜAY AKSOY. Probil, İst., 2005.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 22 cm, s/b fotoğraflar, 281, [3] sayfa.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Unutulmayanlar: 20. yüzyılın portreleri. Edit: ATİLLA AKSOY, SÜAY AKSOY. Probil, İst., 2005.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 28 x 22 cm, s/b fotoğraflar, 281, [3] sayfa.

    TLSatıldı
  • Sultanbeyli tarihi. Edit: COŞKUN YILMAZ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Sultanbeyli Belediyesi, İst., 2013.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 25 cm, renkli ve s/b resimli, kuşe kağıda lüks baskı, 279 sayfa.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Sultanbeyli tarihi. Edit: COŞKUN YILMAZ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Sultanbeyli Belediyesi, İst., 2013.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 30 x 25 cm, renkli ve s/b resimli, kuşe kağıda lüks baskı, 279 sayfa.

    TLSatıldı
  • Kapılar pencereler = Doors windows. ŞAKİR ECZACIBAŞI. Eczacıbaşı, İst., 2001.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 30x24 cm, renkli fotoğraflı, kuşe kağıda lüks baskı, 244 sayfa.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Kapılar pencereler = Doors windows. ŞAKİR ECZACIBAŞI. Eczacıbaşı, İst., 2001.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde ve kutusunda, çok temiz durumda, 30x24 cm, renkli fotoğraflı, kuşe kağıda lüks baskı, 244 sayfa.

    TLSatıldı
  • A history of drugs. LYDIA MEZ MANGOLD. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Roche, Switzerland, 1971.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin kısmı çok temiz durumda, 30x24 cm, renkli fotoğraflı, kuşe kağıda lüks baskı, 175 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    A history of drugs. LYDIA MEZ MANGOLD. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Roche, Switzerland, 1971.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizinde lokal yıpranmalar var, metin kısmı çok temiz durumda, 30x24 cm, renkli fotoğraflı, kuşe kağıda lüks baskı, 175 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Turkey. KOLEKTİF. [CİLTLİ], The Turkish Press, Broadcasting and Tourist Department. İst., 197?.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x24 cm, renkli ve s/b fotoğraflı,  ??? sayfa. İngilizce.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Turkey. KOLEKTİF. [CİLTLİ], The Turkish Press, Broadcasting and Tourist Department. İst., 197?.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x24 cm, renkli ve s/b fotoğraflı, ??? sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Devletinde Ehl-i Beyt Sevgisi=Love for ahl-bayt in Ottoman State. CEMALNUR SARGUT, İLBER ORTAYLI, GÜLGÜN UYAR, SEVGİ AĞCA, HİLMİ AYDIN, ZEYNEP ATBAŞ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Nefes Yayınları, İst., 2007.-Yeni. Yayıncısının özgün şömizli cildindeçok temiz durumda, 30x24 cm, renkli fotoğraflı, kuşe kağıda lüks baskı, 159 sayfa. Türkçe, İngilizce.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Osmanlı Devletinde Ehl-i Beyt Sevgisi=Love for ahl-bayt in Ottoman State. CEMALNUR SARGUT, İLBER ORTAYLI, GÜLGÜN UYAR, SEVGİ AĞCA, HİLMİ AYDIN, ZEYNEP ATBAŞ. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Nefes Yayınları, İst., 2007.-Yeni. Yayıncısının özgün şömizli cildindeçok temiz durumda, 30x24 cm, renkli fotoğraflı, kuşe kağıda lüks baskı, 159 sayfa. Türkçe, İngilizce.

    TLSatıldı
  • Beykoz kitabeleri. [3 CİLT TAKIM CİLTLİ KUTULU], AHMED NEZİH GÜLTEKİN. Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları, İst., 2008.-Yayıncısının özgün ciltlerinde ve kutusunda, kutunun köşesinde yırtık var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x24 cm, renkli fotoğraflı,  178+562+573 sayfa.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Beykoz kitabeleri. [3 CİLT TAKIM CİLTLİ KUTULU], AHMED NEZİH GÜLTEKİN. Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları, İst., 2008.-Yayıncısının özgün ciltlerinde ve kutusunda, kutunun köşesinde yırtık var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x24 cm, renkli fotoğraflı, 178+562+573 sayfa.

    TLSatıldı
  • Prazsky hrad. (Prag Kalesi), KAREL PLICKA, [CİLTLİ] Orbis, Prague, 1965.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x24 cm,  s/b fotoğraflı,  178+52 sayfa. Çekçe.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Prazsky hrad. (Prag Kalesi), KAREL PLICKA, [CİLTLİ] Orbis, Prague, 1965.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x24 cm, s/b fotoğraflı, 178+52 sayfa. Çekçe.

    TLSatıldı
  • The A. G. Leventis Foundation third decade 1999 to 2008. STRUAN SIMPSON, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], The A. G. Leventis Foundation, London, 2010.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x24 cm,  s/b fotoğraflı,  198 sayfa. İngilizce. Kıbrıs'ın kültür, sanat, tarih ve arkeolojisi hakkında güzel bir kaynak kitap.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    The A. G. Leventis Foundation third decade 1999 to 2008. STRUAN SIMPSON, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], The A. G. Leventis Foundation, London, 2010.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x24 cm, s/b fotoğraflı, 198 sayfa. İngilizce. Kıbrıs'ın kültür, sanat, tarih ve arkeolojisi hakkında güzel bir kaynak kitap.

    TLSatıldı
  • The Nasser D.Khalili Collection of islamic art / A survey of the arts of the islamic lands. Editor: JULIAN RABY. The Nour Foundation, London 201?.-Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 35x25 cm,  renkli fotoğraflı,  16 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    The Nasser D.Khalili Collection of islamic art / A survey of the arts of the islamic lands. Editor: JULIAN RABY. The Nour Foundation, London 201?.-Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 35x25 cm, renkli fotoğraflı, 16 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Balkon. ORHAN PAMUK. [CİLTLİ], STEIDLI, Almanya, 2018.-Yayıncısının özgün bez cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x16 cm,  renkli fotoğraflı,  199 sayfa. İngilizce. “Bu manzarada benim ruhsal durumumu yansıtan ve tarifi zor derin duygularımı gözler önüne seren bir şeyler var.”

- Orhan Pamuk

Yapı Kredi Kültür Sanat binasında açılan ORHAN PAMUK - BALKON FOTOĞRAFLAR sergisinde Orhan Pamuk’un evinin balkonundan çektiği, İstanbul’un sürekli değişen, incelikli manzarasını yansıtan 600’den fazla fotoğraf sergileniyor. Bu fotoğraflar, yazarın yoğun bir yaratıcılık dönemi olan Aralık 2012 ve Nisan 2013 arasında telefoto lensli dijital fotoğraf makinesiyle çektiği 8,500’den fazla fotoğraf arasından seçildi.

Pamuk’un her şeyden önce gözlerinin önündeki manzarayı “kaydetme” arzusuyla şekillenen bu çalışma, kentin, Boğaz’ın, Haliç’in, Marmara Denizi’nin, adaların, dağların, gemilerin, kuşların, sonsuz bir ışık ve ortam etkisiyle çerçevelendiği yoğun bir panoramik manzara oluşturuyor. Fotoğrafçılık tutkusunu ilk olarak gözlerinin önünde akıp giden güzelliği muhafaza etme, ikinci olarak da gördüğü  her şeyi kaydetme merakı olarak tasvir eden yazar, ikinci hedefini tutturmanın imkansızlığını kısa sürede görmüş. Yazarın muhafaza etmeye çalıştığı bu güzellik, sergide yer alan fotoğraflarda açık bir şekilde görülüyor: Kentin ve suyun sürekli değişen hatları, doğunun cazibesiyle kaynaşan sanayi kentine özgü çizgiler, kırmızı, turuncu, parlak leylak rengi, mavi ve grinin her tonuyla aydınlanıyor.

Pamuk zamanla bu güzellikleri resmetme dürtüsünü sorgulamaya ve neden bu kadar yoğun bir şekilde – saatte yaklaşık yedi fotoğraf – fotoğraf çektiğini merak etmeye başlamış: Fotoğrafın görme biçimi üzerindeki etkisi nedir? Yazarın fotoğrafçılığıyla yazarlığı arasındaki ilişki nedir

Fotoğraf çekmek, beklenmedik bir şekilde, Pamuk’un edebiyat çalışmalarında karşılaştığı zorluklar karşısında duyduğu hüsranın şifası olmuş: “Manzaraya tekrar ve tekrar bakma daha doğrusu, fotoğraflarını çekme– ihtiyacı hissettim çünkü yazmakta çok zorlanıyordum.” Nihayetinde, “balkonumun manzarası beni sükunete ve içe bakmaya, somut dertleri bırakıp daha entelektüel uğraşlara eğilmeye davet ediyordu. [...] O andan itibaren, bir araya getirerek saklamak zorunda olduğum özelliklerle dolu bereketli, el değmemiş bir zemine dönüştü o manzara.”

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Balkon. ORHAN PAMUK. [CİLTLİ], STEIDLI, Almanya, 2018.-Yayıncısının özgün bez cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x16 cm, renkli fotoğraflı, 199 sayfa. İngilizce. “Bu manzarada benim ruhsal durumumu yansıtan ve tarifi zor derin duygularımı gözler önüne seren bir şeyler var.” - Orhan Pamuk Yapı Kredi Kültür Sanat binasında açılan ORHAN PAMUK - BALKON FOTOĞRAFLAR sergisinde Orhan Pamuk’un evinin balkonundan çektiği, İstanbul’un sürekli değişen, incelikli manzarasını yansıtan 600’den fazla fotoğraf sergileniyor. Bu fotoğraflar, yazarın yoğun bir yaratıcılık dönemi olan Aralık 2012 ve Nisan 2013 arasında telefoto lensli dijital fotoğraf makinesiyle çektiği 8,500’den fazla fotoğraf arasından seçildi. Pamuk’un her şeyden önce gözlerinin önündeki manzarayı “kaydetme” arzusuyla şekillenen bu çalışma, kentin, Boğaz’ın, Haliç’in, Marmara Denizi’nin, adaların, dağların, gemilerin, kuşların, sonsuz bir ışık ve ortam etkisiyle çerçevelendiği yoğun bir panoramik manzara oluşturuyor. Fotoğrafçılık tutkusunu ilk olarak gözlerinin önünde akıp giden güzelliği muhafaza etme, ikinci olarak da gördüğü her şeyi kaydetme merakı olarak tasvir eden yazar, ikinci hedefini tutturmanın imkansızlığını kısa sürede görmüş. Yazarın muhafaza etmeye çalıştığı bu güzellik, sergide yer alan fotoğraflarda açık bir şekilde görülüyor: Kentin ve suyun sürekli değişen hatları, doğunun cazibesiyle kaynaşan sanayi kentine özgü çizgiler, kırmızı, turuncu, parlak leylak rengi, mavi ve grinin her tonuyla aydınlanıyor. Pamuk zamanla bu güzellikleri resmetme dürtüsünü sorgulamaya ve neden bu kadar yoğun bir şekilde – saatte yaklaşık yedi fotoğraf – fotoğraf çektiğini merak etmeye başlamış: Fotoğrafın görme biçimi üzerindeki etkisi nedir? Yazarın fotoğrafçılığıyla yazarlığı arasındaki ilişki nedir Fotoğraf çekmek, beklenmedik bir şekilde, Pamuk’un edebiyat çalışmalarında karşılaştığı zorluklar karşısında duyduğu hüsranın şifası olmuş: “Manzaraya tekrar ve tekrar bakma daha doğrusu, fotoğraflarını çekme– ihtiyacı hissettim çünkü yazmakta çok zorlanıyordum.” Nihayetinde, “balkonumun manzarası beni sükunete ve içe bakmaya, somut dertleri bırakıp daha entelektüel uğraşlara eğilmeye davet ediyordu. [...] O andan itibaren, bir araya getirerek saklamak zorunda olduğum özelliklerle dolu bereketli, el değmemiş bir zemine dönüştü o manzara.”

    TLSatıldı
  • The Classic Mediterranean cookbook. SARAH WOODWARD, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Dorling Kindersley, London, 1995.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm,  renkli fotoğraflı,  160 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    The Classic Mediterranean cookbook. SARAH WOODWARD, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Dorling Kindersley, London, 1995.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, renkli fotoğraflı, 160 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Russian porcelain=РУССКИЙ ФАРФОР. L. NIKIFOROVA, Photographs: V. PRIYMENKO, Aurora Art Pulishers, Leningrad, 1973.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm,  renkli fotoğraflı,  163+22 sayfa. İngilizce ve Rusça.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Russian porcelain=РУССКИЙ ФАРФОР. L. NIKIFOROVA, Photographs: V. PRIYMENKO, Aurora Art Pulishers, Leningrad, 1973.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, renkli fotoğraflı, 163+22 sayfa. İngilizce ve Rusça.

    TLSatıldı
  • World football records. KEIR RADNEDGE, Carlton books, London, 2015.-Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x16 cm,  renkli fotoğraflı,  256 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    World football records. KEIR RADNEDGE, Carlton books, London, 2015.-Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x16 cm, renkli fotoğraflı, 256 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Acropolis Rally golden anniversary (50th anniversary) (1953 - 2003), [CİLTLİ], Fiat, Atina, 2003.-Yayıncısının özgün cildinde, cilt köşelerinde açılma var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x20 cm,  renkli fotoğraflı,  285 sayfa. İngilizce ve Yunanca.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Acropolis Rally golden anniversary (50th anniversary) (1953 - 2003), [CİLTLİ], Fiat, Atina, 2003.-Yayıncısının özgün cildinde, cilt köşelerinde açılma var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x20 cm, renkli fotoğraflı, 285 sayfa. İngilizce ve Yunanca.

    TLSatıldı
  • Pirelli world rallying 30  2007-2008 - 100 years of victories (1907 2007). MARTIN HOLMES, [CİLTLİ], Pirelli, England, 2007.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm,  renkli fotoğraflı,  208 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Pirelli world rallying 30 2007-2008 - 100 years of victories (1907 2007). MARTIN HOLMES, [CİLTLİ], Pirelli, England, 2007.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, renkli fotoğraflı, 208 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Pirelli world rallying 25  2002-2003. MARTIN HOLMES, [CİLTLİ], Pirelli, England, 2002.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm,  renkli fotoğraflı,  212 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Pirelli world rallying 25 2002-2003. MARTIN HOLMES, [CİLTLİ], Pirelli, England, 2002.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, renkli fotoğraflı, 212 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Pirelli world rallying 32  2009-2010. MARTIN HOLMES, [CİLTLİ], Pirelli, England, 2010.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm,  renkli fotoğraflı,  192 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Pirelli world rallying 32 2009-2010. MARTIN HOLMES, [CİLTLİ], Pirelli, England, 2010.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, renkli fotoğraflı, 192 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Pirelli world rallying 23  2000-2001. MARTIN HOLMES, [CİLTLİ], Pirelli, England, 2001.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm,  renkli fotoğraflı, 208 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Pirelli world rallying 23 2000-2001. MARTIN HOLMES, [CİLTLİ], Pirelli, England, 2001.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, renkli fotoğraflı, 208 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Great whiskies : 500 of the best from around the world. CHARLES MACLEAN. [CİLTLİ],  Dorking Kindersley, London, 2011.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 14x14 cm,  renkli fotoğraflı, 384 sayfa. İngilizce. Discover and explore every type of whisky, from the classic single and smooth blended malts of Scotland, to the lesser-known corn and rye whiskies appearing on the scene. Featuring 5 whiskies from 23 countries, Great Whiskies is the perfect guide to today's global whisky market. Are you in search of the Islay malt that offers the peatiest finish, or curious to know which Japanese blend combines notes of pineapple and oak? Each whisky-producing region has been covered by a specialist, with detailed tasting notes to help you choose your ideal tipple. Find out the stories behind long established whisky brands, such as Johnnie Walker, The Dalmore, or Oban, and surprise yourself with new, artisan distilleries taking the whisky world by storm. Take a guided tour along five whisky trails, covering the classic whisky-producing regions of Scotland, Japan, Kentucky, and more - complete with handy tips for distillery tours and accommodation to help you plan your ideal trip. With essential tasting

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Great whiskies : 500 of the best from around the world. CHARLES MACLEAN. [CİLTLİ], Dorking Kindersley, London, 2011.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 14x14 cm, renkli fotoğraflı, 384 sayfa. İngilizce. Discover and explore every type of whisky, from the classic single and smooth blended malts of Scotland, to the lesser-known corn and rye whiskies appearing on the scene. Featuring 5 whiskies from 23 countries, Great Whiskies is the perfect guide to today's global whisky market. Are you in search of the Islay malt that offers the peatiest finish, or curious to know which Japanese blend combines notes of pineapple and oak? Each whisky-producing region has been covered by a specialist, with detailed tasting notes to help you choose your ideal tipple. Find out the stories behind long established whisky brands, such as Johnnie Walker, The Dalmore, or Oban, and surprise yourself with new, artisan distilleries taking the whisky world by storm. Take a guided tour along five whisky trails, covering the classic whisky-producing regions of Scotland, Japan, Kentucky, and more - complete with handy tips for distillery tours and accommodation to help you plan your ideal trip. With essential tasting

    TLSatıldı
  • Dumont's Lexicon of Cheese: Production - Origin - Types - Taste. ANNE IBURG, Rebo Publishers, Netherlands, 2007.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 14x14 cm,  renkli fotoğraflı, 301 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Dumont's Lexicon of Cheese: Production - Origin - Types - Taste. ANNE IBURG, Rebo Publishers, Netherlands, 2007.-Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 14x14 cm, renkli fotoğraflı, 301 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • İstanbul depremleri - Fotoğraf ve belgelerde 1894 depremi. MEHMET GENÇ - MEHMET MAZAK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İgdaş Kültür Yayınları, İst., 2001.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda,  28x22 cm,  s/b fotoğraflı, 256 sayfa.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    İstanbul depremleri - Fotoğraf ve belgelerde 1894 depremi. MEHMET GENÇ - MEHMET MAZAK, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], İgdaş Kültür Yayınları, İst., 2001.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm, s/b fotoğraflı, 256 sayfa.

    TLSatıldı
  • Türk Zabıta Teşkilatı'nın temelleri, Osmanlılarda ihtisâb müessesesi, Şehremaneti'nden Büyükşehir'e belediye zabıtası tarihi (2 CİLT TAKIM). PROF. DR. ZİYA KAZICI - ŞEFİK MEMİŞ. [CİLTLİ KUTULU], İBB, İst., 2008.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, Türk Zabıta Teşkilatının temelleri: 191 s., Şehremaneti'nden Büyükşeir'e Belediye Zabıtası Tarihi  216 s s/b ve renkli fotoğraflı.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Türk Zabıta Teşkilatı'nın temelleri, Osmanlılarda ihtisâb müessesesi, Şehremaneti'nden Büyükşehir'e belediye zabıtası tarihi (2 CİLT TAKIM). PROF. DR. ZİYA KAZICI - ŞEFİK MEMİŞ. [CİLTLİ KUTULU], İBB, İst., 2008.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, Türk Zabıta Teşkilatının temelleri: 191 s., Şehremaneti'nden Büyükşeir'e Belediye Zabıtası Tarihi 216 s s/b ve renkli fotoğraflı.

    TLSatıldı
  • Türkiye gezi kitaplığı. KOLEKTİF. [KUTULU], Boyut Yayıncılık, İst., 2003.-Yayıncısının özgün karton kapaklarında, kutulu, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, renkli fotoğraflı, 20x148 sayfa. Türkiye Gezi Kitaplığı
Çarşı Tatil işbirliği ile hazırlanan Türkiye Gezi Kitaplığı tarih izlerinden, doğal güzelliklere, eğlence olanaklarından mitolojik öykülere, alternatif sporlardan yöresel lezzetlere kadar tüm Türkiye’yi gözler önüne seriyor.
Türkiye Gezi Kitaplığı dizisi, Türkiye coğrafyasında yer alan tatil yörelerini bütün yönleriyle tanıtıyor. 20 kitaplık dizi, Türkiye’nin doğal cennetlerini bilmediğiniz yönleriyle tanımanızı, küçük detaylarda gizlenen öykülerle keşfetmenizi sağlayacak. Antik kentlerden plajlara, efsanelerden kültürel dokuya, konaklamadan, alışveriş olanaklarına, yöresel lezzetlerden, doğal güzelliklere, mavi yolculuk rotalarından rafting, trekking parkurlarına kadar turizm cennetleri ile ilgili her şey...

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Türkiye gezi kitaplığı. KOLEKTİF. [KUTULU], Boyut Yayıncılık, İst., 2003.-Yayıncısının özgün karton kapaklarında, kutulu, kuşe kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, renkli fotoğraflı, 20x148 sayfa. Türkiye Gezi Kitaplığı Çarşı Tatil işbirliği ile hazırlanan Türkiye Gezi Kitaplığı tarih izlerinden, doğal güzelliklere, eğlence olanaklarından mitolojik öykülere, alternatif sporlardan yöresel lezzetlere kadar tüm Türkiye’yi gözler önüne seriyor. Türkiye Gezi Kitaplığı dizisi, Türkiye coğrafyasında yer alan tatil yörelerini bütün yönleriyle tanıtıyor. 20 kitaplık dizi, Türkiye’nin doğal cennetlerini bilmediğiniz yönleriyle tanımanızı, küçük detaylarda gizlenen öykülerle keşfetmenizi sağlayacak. Antik kentlerden plajlara, efsanelerden kültürel dokuya, konaklamadan, alışveriş olanaklarına, yöresel lezzetlerden, doğal güzelliklere, mavi yolculuk rotalarından rafting, trekking parkurlarına kadar turizm cennetleri ile ilgili her şey...

    TLSatıldı
  • Eski anadolu ve ortadoğu'dan şiirler. TALAT S. HALMAN. [CİLTLİ], AKBANK, İst., 1996.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm s/b ve renkli resimli, 334 sayfa.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Eski anadolu ve ortadoğu'dan şiirler. TALAT S. HALMAN. [CİLTLİ], AKBANK, İst., 1996.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x22 cm s/b ve renkli resimli, 334 sayfa.

    TLSatıldı
  • Bakış 1 - İsmail Tetikçi 15 Kasım - 13 Aralık 2017 Resim Sergisi. Küratör: MEHMET LÜTFİ ŞEN. Zeytinburnu Belediyesi, İst., 2017.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 31x31 cm, renkli resimli, 334 sayfa.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Bakış 1 - İsmail Tetikçi 15 Kasım - 13 Aralık 2017 Resim Sergisi. Küratör: MEHMET LÜTFİ ŞEN. Zeytinburnu Belediyesi, İst., 2017.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 31x31 cm, renkli resimli, 334 sayfa.

    TLSatıldı
  • 3 asrın hikayesi.(AXA Sigorta) Editör: SERHAT ALİGİL, [CİLTLİ], AXA Türkiye, İst., 2017.-Yeni. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x30 cm, renkli resimli, 352 sayfa.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    3 asrın hikayesi.(AXA Sigorta) Editör: SERHAT ALİGİL, [CİLTLİ], AXA Türkiye, İst., 2017.-Yeni. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x30 cm, renkli resimli, 352 sayfa.

    TLSatıldı
  • Geleceğin Ustaları 5: Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması, 2017 (Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Cilt, Ebrû, Çini, Kalemişi, Kat'ı) = Traditional Arts Design Contest 2017. Editör: SÜLEYMAN BERK. Zeytinburnu Belediyesi, İst., 2017-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 38x23 cm, renkli resimli, 179 sayfa.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Geleceğin Ustaları 5: Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması, 2017 (Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür, Cilt, Ebrû, Çini, Kalemişi, Kat'ı) = Traditional Arts Design Contest 2017. Editör: SÜLEYMAN BERK. Zeytinburnu Belediyesi, İst., 2017-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 38x23 cm, renkli resimli, 179 sayfa.

    TLSatıldı
  • Sudan levhalar. Bünyamin K. Suluboya Resim Sergisi. [Sergi kataloğu]. 05-18 Mayıs 2017. Küratör: MEHMET LÜTFİ ŞEN.-Yeni. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 32 x 29 cm, 108, [1] sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Sudan levhalar. Bünyamin K. Suluboya Resim Sergisi. [Sergi kataloğu]. 05-18 Mayıs 2017. Küratör: MEHMET LÜTFİ ŞEN.-Yeni. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 32 x 29 cm, 108, [1] sayfa, renkli resimli.

    TLSatıldı
  • Mimari Sinan dönemi türk mimarlığı ve sanatı.  YAYINA HAZIRLAYAN: ZEKİ SÖNMEZ. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 1998.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27x19 cm, 368 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Mimari Sinan dönemi türk mimarlığı ve sanatı. YAYINA HAZIRLAYAN: ZEKİ SÖNMEZ. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İst., 1998.-Çok İyi. Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27x19 cm, 368 sayfa, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Dünya'nın en uzun ömürlü Kelebek'i. Hazırlayanlar: NAİM SÖNMEZ, HACER AKCA. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ]. Kelebek, İst., 2016.-Yeni. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x24 cm, renkli resimli, 199 sayfa.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Dünya'nın en uzun ömürlü Kelebek'i. Hazırlayanlar: NAİM SÖNMEZ, HACER AKCA. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ]. Kelebek, İst., 2016.-Yeni. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x24 cm, renkli resimli, 199 sayfa.

    TLSatıldı
  • Değişen kültürel sınırlar: Türkiye değerler atlası 2012. YILMAZ ESMER. [CİLTLİ], Bahçeşehir Üniversitesi, İst., 2012.-Yeni. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 33x24 cm, renkli resimli, 142 sayfa.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Değişen kültürel sınırlar: Türkiye değerler atlası 2012. YILMAZ ESMER. [CİLTLİ], Bahçeşehir Üniversitesi, İst., 2012.-Yeni. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 33x24 cm, renkli resimli, 142 sayfa.

    TLSatıldı
  • Şeker Ahmed Paşa, 1841-1907. [Sergi kataloğu]. Haz: ÖMER FARUK ŞERİFOĞLU, İLONA BAYTAR. Metinler: ENİS BATUR, ve diğerleri, TBMM Milli Saraylar, İst., 2008.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 29x23 cm, renkli resimli, 251 sayfa.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Şeker Ahmed Paşa, 1841-1907. [Sergi kataloğu]. Haz: ÖMER FARUK ŞERİFOĞLU, İLONA BAYTAR. Metinler: ENİS BATUR, ve diğerleri, TBMM Milli Saraylar, İst., 2008.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 29x23 cm, renkli resimli, 251 sayfa.

    TLSatıldı
  • Modern çağ ve Arabî.= [İbn-i] Arabî and modern era. Editör: NEVZAT ÖZKAYA, [CİLTLİ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2010.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz, 29 x 21 cm, Türkçe / İngilizce, 321 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Modern çağ ve Arabî.= [İbn-i] Arabî and modern era. Editör: NEVZAT ÖZKAYA, [CİLTLİ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2010.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz, 29 x 21 cm, Türkçe / İngilizce, 321 sayfa, renkli ve s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Perde gazelleri. Hazırlayan: ÜNVER ORAL. [CİLTLİ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2007.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28.5 x 20 cm, 152 sayfa.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Perde gazelleri. Hazırlayan: ÜNVER ORAL. [CİLTLİ], İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İst., 2007.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28.5 x 20 cm, 152 sayfa.

    TLSatıldı
  • 20 Mahalle 1 Kartal Mahalle Eylem Planı. A. FARUK GÖKSU, EYLÜL ŞENSES, TUĞRULHAN EKTUNA. Kartal Belediyesi, İst., 2016.-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27x21 cm, 311, [2] sayfa.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    20 Mahalle 1 Kartal Mahalle Eylem Planı. A. FARUK GÖKSU, EYLÜL ŞENSES, TUĞRULHAN EKTUNA. Kartal Belediyesi, İst., 2016.-Yayıncısının özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27x21 cm, 311, [2] sayfa.

    TLSatıldı
  • İstanbul: Uygarlıklar beşiği, kent belleği, mekansal süreklilikler = İstanbul: Cradle of civilizations, collective memory, spatial continuties. Editör: SERCAN ÖZGENCİL YILDIRIM. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2007.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x27 cm, renkli ve s/b resimli, 156 sayfa.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    İstanbul: Uygarlıklar beşiği, kent belleği, mekansal süreklilikler = İstanbul: Cradle of civilizations, collective memory, spatial continuties. Editör: SERCAN ÖZGENCİL YILDIRIM. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yayınları, İst., 2007.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 28x27 cm, renkli ve s/b resimli, 156 sayfa.

    TLSatıldı
  • Türk "Hayat"lı evi. DOĞAN KUBAN. [CİLTLİ KUTULU], T.C. Ziraat Bankası, İst., 1995.-Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde ve kutusunda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 34x24 cm, s/b ve renkli resimli, 279 sayfa.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Türk "Hayat"lı evi. DOĞAN KUBAN. [CİLTLİ KUTULU], T.C. Ziraat Bankası, İst., 1995.-Çok İyi. Yayıncısının özgün bez cildinde ve kutusunda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 34x24 cm, s/b ve renkli resimli, 279 sayfa.

    TLSatıldı
  • Sinemada bir asır: Türk sinemasının 100. yılına armağan. Editör: Ş. ABDURRAHMAN ÇELİK, Altın Portakal Uluslararası Film Festivali, Antalya, 2014.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x24 cm, renkli ve s/b resimli, 421 sayfa.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Sinemada bir asır: Türk sinemasının 100. yılına armağan. Editör: Ş. ABDURRAHMAN ÇELİK, Altın Portakal Uluslararası Film Festivali, Antalya, 2014.-Yeni. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x24 cm, renkli ve s/b resimli, 421 sayfa.

    TLSatıldı
  • Cornucopia 2011 Issue 45: Painting the orient, Baku's oil-boom palaces, black sea beauties. Cornucopia, Turkey For Connoisseurs, İst., 2014.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli ve s/b resimli, 144 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Cornucopia 2011 Issue 45: Painting the orient, Baku's oil-boom palaces, black sea beauties. Cornucopia, Turkey For Connoisseurs, İst., 2014.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli ve s/b resimli, 144 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Communication arts illustrations annual 38. Communication Arts, California, 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli ve s/b resimli, 234 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Communication arts illustrations annual 38. Communication Arts, California, 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli ve s/b resimli, 234 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Print's regional design annual 1997: Vol: LI No: V. Print Regional Design, New York, 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli ve s/b resimli, 334 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Print's regional design annual 1997: Vol: LI No: V. Print Regional Design, New York, 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x22 cm, renkli ve s/b resimli, 334 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • İmzasız karikatürler antolojisi. TURGUT ÇEVİKER, Adam Yayıncılık, İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 16x16 cm, s/b resimli, 139 sayfa.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    İmzasız karikatürler antolojisi. TURGUT ÇEVİKER, Adam Yayıncılık, İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 16x16 cm, s/b resimli, 139 sayfa.

    TLSatıldı
  • Terakki edelim beyler. N. BERBERYAN. Hazırlayan: TURGUT ÇEVİKER, Adam Yayıncılık, İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 16x16 cm, s/b resimli, 151 sayfa.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Terakki edelim beyler. N. BERBERYAN. Hazırlayan: TURGUT ÇEVİKER, Adam Yayıncılık, İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 16x16 cm, s/b resimli, 151 sayfa.

    TLSatıldı
  • Osmanlı tokadı, ALİ FUAT BEY. Hazırlayan: TURGUT ÇEVİKER, Adam Yayıncılık, İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 16x16 cm, s/b resimli, 151 sayfa.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Osmanlı tokadı, ALİ FUAT BEY. Hazırlayan: TURGUT ÇEVİKER, Adam Yayıncılık, İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 16x16 cm, s/b resimli, 151 sayfa.

    TLSatıldı
  • Bir çizgide. FERRUH DOĞAN. Cem Yayınevi, İst., 1985.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 21x14 cm, s/b resimli, 151 sayfa.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Bir çizgide. FERRUH DOĞAN. Cem Yayınevi, İst., 1985.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 21x14 cm, s/b resimli, 151 sayfa.

    TLSatıldı
  • Çizgili dünya. FERRUH DOĞAN. Cem Yayınevi, İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, 3. hamur kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 21x14 cm, s/b resimli, 131 sayfa.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Çizgili dünya. FERRUH DOĞAN. Cem Yayınevi, İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, 3. hamur kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 21x14 cm, s/b resimli, 131 sayfa.

    TLSatıldı
  • Huysuz ihtiyar - her bakıcının bir cini vardır. OĞUZ ARAL. Kelebek Marjinal Yazarlar, İst., 2001.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, 2. hamur kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 21x14 cm, s/b resimli, 174 sayfa.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Huysuz ihtiyar - her bakıcının bir cini vardır. OĞUZ ARAL. Kelebek Marjinal Yazarlar, İst., 2001.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, 2. hamur kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 21x14 cm, s/b resimli, 174 sayfa.

    TLSatıldı
  • Eren Eyüboğlu. Metinler: FERİT EDGÜ, Fotoğraflar: ARA GÜLER. Ada Yayınları, İst., 1981.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, 2. hamur kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x15 cm, s/b resimli, 98 sayfa.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Eren Eyüboğlu. Metinler: FERİT EDGÜ, Fotoğraflar: ARA GÜLER. Ada Yayınları, İst., 1981.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, 2. hamur kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x15 cm, s/b resimli, 98 sayfa.

    TLSatıldı
  • Konuşan karikatürler. Konuşturan: CAFER ZORLU. (Cafer ZORLU'da imzalı ithaflı)-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, 1. hamur kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x15 cm, s/b resimli, 162 sayfa.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Konuşan karikatürler. Konuşturan: CAFER ZORLU. (Cafer ZORLU'da imzalı ithaflı)-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, 1. hamur kağıda, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x15 cm, s/b resimli, 162 sayfa.

    TLSatıldı
  • Kimkime dumduma. BEHİÇ AK. Metis Yayıncılık. İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 20x17 cm, s/b resimli, 120 sayfa.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Kimkime dumduma. BEHİÇ AK. Metis Yayıncılık. İst., 1986.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, ilk sayfasında tasfiye edildiği kütüphanenin mührü var, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 20x17 cm, s/b resimli, 120 sayfa.

    TLSatıldı
  • Tonguç. TONGUÇ YAŞAR (Metis karikatür dizisi: 1), Metis Yayıncılık, İst., 1983.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x15 cm, s/b resimli, 42 sayfa.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Tonguç. TONGUÇ YAŞAR (Metis karikatür dizisi: 1), Metis Yayıncılık, İst., 1983.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x15 cm, s/b resimli, 42 sayfa.

    TLSatıldı
  • Kapadokya. SEMİH BALCIOĞLU, Yapı Kredi Yayınları. İst., 1998.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x21 cm, s/b resimli, 104 sayfa.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Kapadokya. SEMİH BALCIOĞLU, Yapı Kredi Yayınları. İst., 1998.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 30x21 cm, s/b resimli, 104 sayfa.

    TLSatıldı
  • Türk mizahının öncüleri (18 fasikül sıralı). Milliyet Yayınları, İst.-Çok İyi. Şahıs cildinde toplanmış 18 sıralı fasikül takım.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Türk mizahının öncüleri (18 fasikül sıralı). Milliyet Yayınları, İst.-Çok İyi. Şahıs cildinde toplanmış 18 sıralı fasikül takım.

    TLSatıldı
  • Arslan. FERİT EDGÜ - (YÜKSEL ARSLAN). Ada Yayınları, İst., 1982.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x16 cm, s/b resimli, 2 adet katlanır levha, [60] sayfa.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Arslan. FERİT EDGÜ - (YÜKSEL ARSLAN). Ada Yayınları, İst., 1982.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 24x16 cm, s/b resimli, 2 adet katlanır levha, [60] sayfa.

    TLSatıldı
  • Çizgilerle deniz küstü Abidin Dino. Önsöz: YAŞAR KEMAL. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Millyet Yayınları, İst., 1979.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 41x28 cm, s/b resimli,  [58] sayfa.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Çizgilerle deniz küstü Abidin Dino. Önsöz: YAŞAR KEMAL. [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Millyet Yayınları, İst., 1979.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 41x28 cm, s/b resimli, [58] sayfa.

    TLSatıldı
  • Bedri Koraman'ın haftalıkları 1 -2 (2 Cilt Takım). Doğan Kitap, İst., 2007.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x24 cm, renkli resimli,  148+140 sayfa.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Bedri Koraman'ın haftalıkları 1 -2 (2 Cilt Takım). Doğan Kitap, İst., 2007.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x24 cm, renkli resimli, 148+140 sayfa.

    TLSatıldı
  • Varsa olay çizmek kolay. CAFER ZORLU (İmzalı İthaflı). Arbas Yayınları, İst., 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çizerinden imzalı ithaflı; metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x24 cm, renkli resimli,  [102] sayfa.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Varsa olay çizmek kolay. CAFER ZORLU (İmzalı İthaflı). Arbas Yayınları, İst., 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, çizerinden imzalı ithaflı; metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x24 cm, renkli resimli, [102] sayfa.

    TLSatıldı
  • Palyaçolar. SEMİH BALCIOĞLU. Yapı Kredi Yayınları, İst., 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 31x21 cm, renkli resimli,  [104] sayfa.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Palyaçolar. SEMİH BALCIOĞLU. Yapı Kredi Yayınları, İst., 1997.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 31x21 cm, renkli resimli, [104] sayfa.

    TLSatıldı
  • Söz çizginin. TURHAN SELÇUK Önsöz: YAŞAR KEMAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Milliyet Yayınları, İst., 1979.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 27x27 cm, s/b resimli.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Söz çizginin. TURHAN SELÇUK Önsöz: YAŞAR KEMAL, [CİLTLİ ŞÖMİZLİ], Milliyet Yayınları, İst., 1979.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şömizli cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 27x27 cm, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Fikret Muallâ retrospektif. Küratörler: ALİ AKAY, LEVENT ÇALIKOĞLU, HAŞİİM NUR GÜREL, İstanbul Modern, İst., 2005-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x26 cm, renkli resimli,  317 sayfa.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Fikret Muallâ retrospektif. Küratörler: ALİ AKAY, LEVENT ÇALIKOĞLU, HAŞİİM NUR GÜREL, İstanbul Modern, İst., 2005-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x26 cm, renkli resimli, 317 sayfa.

    TLSatıldı
  • Audi years: Le Mans 1999 - 2000 - 2001 - 2002. BADO KRALING & HERBERT VÖLKER. Heel Verlag GMBH, Hamburg, 2002.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde,  metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 37x27 cm, renkli resimli, 112 sayfa. Almanca, İngilizce.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Audi years: Le Mans 1999 - 2000 - 2001 - 2002. BADO KRALING & HERBERT VÖLKER. Heel Verlag GMBH, Hamburg, 2002.-Çok İyi. Yayıncısının özgün cildinde, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 37x27 cm, renkli resimli, 112 sayfa. Almanca, İngilizce.

    TLSatıldı
  • [TAKVİM] Tarihte Türkiye haritaları Homeros'tan Cumhuriyet'e=Maps of Turkey accros history from Homer to republic. Hazırlayan: BÜLENT ÖZUKAN. (Takvim) Boyut Yayıncılık, İst., 2013.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x32 cm, renkli resimli,  12+8 sayfa.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    [TAKVİM] Tarihte Türkiye haritaları Homeros'tan Cumhuriyet'e=Maps of Turkey accros history from Homer to republic. Hazırlayan: BÜLENT ÖZUKAN. (Takvim) Boyut Yayıncılık, İst., 2013.-Çok İyi. Yayıncısının özgün karton kapağında, metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, 32x32 cm, renkli resimli, 12+8 sayfa.

    TLSatıldı
  • Frans Hals. J. N. WESSEM, Hollande, c. 1960.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şık karton kapağında., metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, ayrı baskı 11 adet resim kapağın arka gözünde, 44x35 cm, renkli resimli,  12+11 sayfa. Fransızca.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Frans Hals. J. N. WESSEM, Hollande, c. 1960.-Çok İyi. Yayıncısının özgün şık karton kapağında., metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, ayrı baskı 11 adet resim kapağın arka gözünde, 44x35 cm, renkli resimli, 12+11 sayfa. Fransızca.

    TLSatıldı
  • Bruegel: Bruegel le vieux. Hollande, c. 1960.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şık karton kapağında., metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, ayrı baskı 13 adet resim kapağın arka gözünde, 44x35 cm, renkli resimli,  24+13 sayfa. Fransızca.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Bruegel: Bruegel le vieux. Hollande, c. 1960.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şık karton kapağında., metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, ayrı baskı 13 adet resim kapağın arka gözünde, 44x35 cm, renkli resimli, 24+13 sayfa. Fransızca.

    TLSatıldı
  • Watteau. HELENE ADHEMAR, Hollanda, c. 1960.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şık karton kapağında., metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, ayrı baskı 12 adet resim kapağın arka gözünde, 44x35 cm, renkli resimli,  19+12 sayfa. Fransızca.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Watteau. HELENE ADHEMAR, Hollanda, c. 1960.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şık karton kapağında., metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, ayrı baskı 12 adet resim kapağın arka gözünde, 44x35 cm, renkli resimli, 19+12 sayfa. Fransızca.

    TLSatıldı
  • Albert Durer. Hollande, c. 1960.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şık karton kapağında., metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, ayrı baskı 11 adet resim kapağın arka gözünde, 44x35 cm, renkli resimli,  19+11 sayfa. Fransızca.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Albert Durer. Hollande, c. 1960.-Yeni Gibi. Yayıncısının özgün şık karton kapağında., metin ve görsel kısmı çok temiz durumda, ayrı baskı 11 adet resim kapağın arka gözünde, 44x35 cm, renkli resimli, 19+11 sayfa. Fransızca.

    TLSatıldı