• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

3. Karma Müzayede: Nadir Fotoğraflar, Belgeler, Kitaplar, Kartpostallar ve Piyangolar

Mustafa Kemal Atatürk'ün Heyet-i Temsiliye adına çektiği telgraftan, Osmanlı İmparatorluğu'nun Viyana seferinde zarar verdiği kilise görevlilerinin yazdığı el yazmasına, orijinal Kurtuluş Savaşı fotoğraflarından Osmanlıca ilk baskılara ve daha pek çok nadir fotoğraf, kitap, kartpostal, tarihi belge ve piyangodan oluşan yeni müzayedemize 25.09.2022 günü saat 20:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 20:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır. 

Komisyon Oranı: %20 olup ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.

  • Kategori: Fotoğraf
Lot: 55 » Fotoğraf

OSMANLI HANEDANI - PRENSES

Osmanlı hanedanından Behice Sultan. Orijinal jelatin gümüş baskı fotoğraf - BEHİCE SULTAN, (1848-1876), Fotoğrafçı belirtilmemiş.

Elinde çiçek demetiyle, şık kıyafetiyle oturur vaziyette ve genç bir kızken gösteren, muhtemelen sarayda çekilmiş orijinal s/b jelatin gümüş baskı Behice Sultan fotoğrafı. 16 x 10 cm.

Behice Sultan, Osmanlı Sultanı Abdülmecid ve Nesrin Hanım'nın kızı. Behice Sultan, 26 Ağustos 1848'de Eski Çırağan Sarayı'nda doğdu. Babası Sultan'dı Abdülmecid ve annesi Nesrin Hanımefendi, kızı Manuçar Asemiani ve Mahra Hanım. Babasının yirmi birinci, on dördüncü kızı ve annesinin ikinci çocuğuydu. Kendisinden iki yaş büyük üç erkek kardeşi Şehzade Mehmed Ziyaeddin, ve kendisinden iki yaş küçük iki ikiz kardeşi Şehzade Mehmed Nizameddin ve Şehzade Mehmed Bahaeddin vardı.

Behice Sultan, Mehmed Nurullah Bey'in oğlu ve Sadrazam'ın torunu Halil Hamid Paşa Hamid Bey'e âşık olmuştu. Ve böylece 1875'te amcası Sultan Abdülaziz onu ona emretti. Tüberküloz kurbanlarını on dokuzuncu yüzyılda başka yerlerde olduğu gibi sarayda aldı.Kendisi sıtma ile hasta olan bir Feleksu Kalfa'dan Behice'ye dokunaklı bir mektup var. Behice'nin evlenme zamanı yaklaşıyordu ve Feleksu kendi sarayına gideceği için mutluydu, ama aynı zamanda Feleksu Behice'nin sağlığı için endişeleniyordu. "Ülkeye gideceksin," diye yazdı Pertev Kalfa birçok ilaç biliyor.Behice'nin evlenecek kadar iyi olduğu düşünülüyordu.

Abdülaziz trousseaux'sunu sipariş etmişti, ancak 4 Haziran 1876'da öldü ve bu nedenle düğünü ile ilgili daha fazla sorunu çözemedi küçük üvey kardeşi Şehzade Burhaneddin'in ölümü nedeniyle daha da gecikti. Sonunda düğün 4 Aralık 1876'da abisi Sultan'ın II. Abdülhamid hükümdarlığı sırasında gerçekleşti. Çiftlere Boğaziçi üzerindeki Kuruçeşme'de bir saray verildi.

Behice Sultan,düğünden iki hafta sonra, 21 Aralık 1876'da yirmi sekiz yaşında tüberkülozdan öldü. Fatih Camii, İstanbul adresinde bulunan Gülüstü Hanım türbesine gömüldü.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki