• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Karma Müzayede 1: Fotoğraf, Belge, Kartpostal, Kitap ve Piyango

Euphemia Müzayede yeni yılın ilk karma müzayedesiyle doludizgin karşınızda!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nadir fotoğraflarından Kurtuluş Savaşı sırasında Edirne’den yurda giren ve Türkçe olmayan tüm yayınlara yasak getirdiği telgrafına, Mustafa Necati’nin ikonik fotoğrafından şair Halide Nusret Zorlutuna’ya gönderdiği el yazısı mektubuna, Deniz Gezmiş’in yakalandığı ânı belgeleyen fotoğraftan Nâzım Hikmet’in muhtemelen Sinop Cezaevi’nde çektirdiği portre fotoğrafına ve nadir Osmanlıca el yazısı belgelerden mükafat ciltlerine, pek çok ünik malzemenin bir arada bulunduğu yeni yıldaki ilk müzayedemiz yayına girmiştir.

Müzayedemizdeki ürünlere 06.02.2023 PAZARTESİ günü saat 21:30'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı tarihte 21:32 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20 olup tutarın tamamına %18 KDV oranı eklenecektir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.

Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.

Lot: 44 » Efemera

TIP TARİHİ - ERENKÖY SANATORYUMU

İstanbul Verem Savaş Derneği Erenköy Sanatoryumu antetli Başhekim Seyfettin Köksal'a ait reçete, 15.XII.1949 tarihli, 23x15 cm, alt kısmında hafif yıpranma.
Erenköy Sanatoryumu, İstanbul Verem Mücadelesi Cemiyeti (bugünkü adıyla İstanbul Verem Savaşı Derneği) tarafından kurulmuştur. Derneğin 1930 yılındaki kongresinde İstanbul’da yeni bir sanatoryum daha kurulması kararı alınmış ve 1931 yılında Hilal-i Ahmer Cemiyeti’nden temin edilen yardımla Erenköy’de bulunan Feshane Nazırı Muhittin Paşanın Köşkü ve çevresindeki arazi satın alınmıştır. Erenköy Sanatoryumu, 16 Mayıs 1932 günü hasta kabul etmeye başlamış ve 1976 yılına kadar aktif bir şekilde tüberküloz (verem) hastalarına hizmet vermiştir. Yıllar içinde veremle mücadelenin gelişmesi, etkili aşı ve yeni tedavilerin yaygınlaşmasıyla birlikte sanatoryumların önemi geçmiş yıllara göre azalmaya başlamıştır. Erenköy Sanatoryumu 1976 yılında, tüm arazisi ve yapılarıyla birlikte Sosyal Sigortalar Kurumu’na devredilmiş ve SSK Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne dönüştürülerek 1977 yılından itibaren psikiyatri ve nöroloji hastalarına hizmet vermeye başlamıştır. 2005 yılında hastane SSK’dan Sağlık Bakanlığı’na devredilmiş, 2006 yılında ise eğitim ve araştırma hastanesi olmaya hak kazanarak halen Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi adıyla tüm ülkeye hizmet vermeye devam etmektedir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki