Lot: 1

Güncel Fiyat: 4.000 TL Açılış Fiyatı: 4.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

VEDAT ÖRS (1961-) 2021 İsimsiz

85x60 cm Tuval üzerine akrilik İmzalı, 2021 Vedat Örs 1961 yılında Uşak’ta doğdu, 1984 yılında Ankara Üniversitesi`nden mezun oldu. Newyork ve Paris sergileri dahil bugüne kadar otuz beş sergi açtı Summart organizasyonuyla Moldova ve Pensilvanya’da uluslararası çalıştaylara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul`da sürdürmektedir. İnsan bedeni Vedat Örs için her zaman önemli olmuştur. Sanatı yaşamdan akıp giden görünümlerdeki anlık izleri yakalamaya çalışıyor. Kadın figürleri birer siluet halinde, biraz primitif diyebileceğimiz Anadolu’nun kültürel coğrafyasına dağılan idollerin izini taşıyor sanki. Vedat Örs’ün kadınları, hangi zaman zincirinin halkaları olursa olsun gerçek olan şu ki, tuvaldeki her figürün kendine ait zamanda bir yaşam öyküsü var.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • VEDAT ÖRS (1961-) 2021 İsimsiz-85x60 cm
Tuval üzerine akrilik 
İmzalı, 2021
Vedat Örs 1961 yılında Uşak’ta doğdu, 1984 yılında Ankara Üniversitesi`nden mezun oldu. Newyork ve Paris sergileri dahil bugüne kadar otuz beş sergi açtı Summart organizasyonuyla Moldova ve Pensilvanya’da uluslararası çalıştaylara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul`da sürdürmektedir.
İnsan bedeni Vedat Örs için her zaman önemli olmuştur. Sanatı yaşamdan akıp giden görünümlerdeki anlık izleri yakalamaya çalışıyor. Kadın figürleri birer siluet halinde, biraz primitif diyebileceğimiz Anadolu’nun kültürel coğrafyasına dağılan idollerin izini taşıyor sanki. Vedat Örs’ün kadınları, hangi zaman zincirinin halkaları olursa olsun gerçek olan şu ki, tuvaldeki her figürün kendine ait zamanda bir yaşam öyküsü var.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    VEDAT ÖRS (1961-) 2021 İsimsiz-85x60 cm Tuval üzerine akrilik İmzalı, 2021 Vedat Örs 1961 yılında Uşak’ta doğdu, 1984 yılında Ankara Üniversitesi`nden mezun oldu. Newyork ve Paris sergileri dahil bugüne kadar otuz beş sergi açtı Summart organizasyonuyla Moldova ve Pensilvanya’da uluslararası çalıştaylara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul`da sürdürmektedir. İnsan bedeni Vedat Örs için her zaman önemli olmuştur. Sanatı yaşamdan akıp giden görünümlerdeki anlık izleri yakalamaya çalışıyor. Kadın figürleri birer siluet halinde, biraz primitif diyebileceğimiz Anadolu’nun kültürel coğrafyasına dağılan idollerin izini taşıyor sanki. Vedat Örs’ün kadınları, hangi zaman zincirinin halkaları olursa olsun gerçek olan şu ki, tuvaldeki her figürün kendine ait zamanda bir yaşam öyküsü var.

    TLSatıldı
  • SÜLEYMAN SAİM TEKCAN (1940-) - 1989 Atnağme'den - 32/50-76x55 cm. 
1975'te daha sonra adı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi olacak olan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim bölümünde lisans tamamlayan sanatçı, aynı fakülteden Doktora'ya eşdeğer Sanatta yeterlik alarak Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki kadrosunda yerini aldı. 1985 yılında Profesör unvanı ile "Grafik Sanat Dalı" Başkanlığı görevine atandı. Yurt içi ve yurt dışında Özgün Baskı seminerleri verdi.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    SÜLEYMAN SAİM TEKCAN (1940-) - 1989 Atnağme'den - 32/50-76x55 cm. 1975'te daha sonra adı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi olacak olan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim bölümünde lisans tamamlayan sanatçı, aynı fakülteden Doktora'ya eşdeğer Sanatta yeterlik alarak Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki kadrosunda yerini aldı. 1985 yılında Profesör unvanı ile "Grafik Sanat Dalı" Başkanlığı görevine atandı. Yurt içi ve yurt dışında Özgün Baskı seminerleri verdi.

    TLSatıldı
  • MUSTAFA DELİOĞLU (1946-) - 1984 Aşık Veysel-47x38 çerçeve boyutu, 34x24 cm resim alanı.
1946 yılında Erzincan’da doğdu. Kitap kapağı tasarlayarak başladığı illüstratörlük yaşamında çocuk kitapları resimlemesine ağırlık vererek, bu alanda kendine özgü bir üslup oluşturdu. İllüstrasyonun yanı sıra resim çalışmaları da yapan sanatçının eserleri çeşitli sergilerde yer aldı. Resmi, kendisini ve fikirlerini canlandırma sebebi ve aracı olarak görüyor. Yerleşmiş sanat değerlerinden uzaklaşmadan resim sanatına çağdaş yorumlar getiren eserler yaratmayı arzu ediyor. Çalışmaları kişisel ve karma sergilerde sanatseverlerle buluştu.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    MUSTAFA DELİOĞLU (1946-) - 1984 Aşık Veysel-47x38 çerçeve boyutu, 34x24 cm resim alanı. 1946 yılında Erzincan’da doğdu. Kitap kapağı tasarlayarak başladığı illüstratörlük yaşamında çocuk kitapları resimlemesine ağırlık vererek, bu alanda kendine özgü bir üslup oluşturdu. İllüstrasyonun yanı sıra resim çalışmaları da yapan sanatçının eserleri çeşitli sergilerde yer aldı. Resmi, kendisini ve fikirlerini canlandırma sebebi ve aracı olarak görüyor. Yerleşmiş sanat değerlerinden uzaklaşmadan resim sanatına çağdaş yorumlar getiren eserler yaratmayı arzu ediyor. Çalışmaları kişisel ve karma sergilerde sanatseverlerle buluştu.

    TLSatıldı
  • MEDİNE IRAK (1983-) - Nü-116x87 cm.
“Süreklilik ve değişimin çatışmalı birlikteliğinin ana belirleyicisi, tasarım ise onun temel girdisi ‘emek’ olmalıdır” görüşünü savunan sanatçı İrak, insan emeği devreye girince yerleşik düzen, tüketim toplumu ve beraberinde de tasarım oluşumunun geldiğini belirtiyor.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    MEDİNE IRAK (1983-) - Nü-116x87 cm. “Süreklilik ve değişimin çatışmalı birlikteliğinin ana belirleyicisi, tasarım ise onun temel girdisi ‘emek’ olmalıdır” görüşünü savunan sanatçı İrak, insan emeği devreye girince yerleşik düzen, tüketim toplumu ve beraberinde de tasarım oluşumunun geldiğini belirtiyor.

    TLSatıldı
  • CEMİL EREN (1927-2016) - 1989 "İsimsiz"-69x57 cm. Tuval üzerine yağlı boya. Çerçeveli. Cemil Eren Türk ressam, heykeltıraş, seramik, vitray sanatçısı, sanat tarihçisi ve sanat eğitimcisidir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    CEMİL EREN (1927-2016) - 1989 "İsimsiz"-69x57 cm. Tuval üzerine yağlı boya. Çerçeveli. Cemil Eren Türk ressam, heykeltıraş, seramik, vitray sanatçısı, sanat tarihçisi ve sanat eğitimcisidir.

    TLSatıldı
  • EDA ÇIĞIRLI (1986-) - 2018 Yeni Dünya Serisi-120x80 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    EDA ÇIĞIRLI (1986-) - 2018 Yeni Dünya Serisi-120x80 cm.

    TLSatıldı
  • ŞADAN BEZEYİŞ (1926-2017) - 1976 İsimsiz-59x45 cm çerçeve boyutu; 27x21 cm resim alanı.

Rumeli, Üsküp göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1926 yılında Adapazarı’nda doğdu. Babası hattat Abdullah Bey ve annesi Zümrüt Hanım’dır. Saraçhane İlkokulu, Cağaloğlu Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’nden sonra 1945 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Nurullah Berk Atölyesi’ni 1951 yılında birincilikle bitirdi.

1952’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA – günümüzde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, İTÜ Rektörlüğü ve İtalyan Kültür Ataşeliği’nin ortak kararıyla, alanında uzmanlaşmak üzere Roma Güzel Sanatlar Akademisi’ne gönderildi. Bu akademinin Mimarlık Sanatları Yüksek Dekorasyon Bölümü’nden birincilikle mezun oldu ve 1954’te “Lodevole” (Üstat) akademik payesiyle ödüllendirilen Prof. Dr. Şadan Bezeyiş, yurda döndükten sonra resim ve heykel çalışmalarına başladı. Mimari dekorasyon alanında da serbest meslek uygulamaları yapan Bezeyiş, İTÜ Mimarlık Fakültesindeki görevine 1956 yılında başladı.

4 yıl sonra İtalya’da yürüttüğü doktora sonrası araştırmalarını tamamladı ve İTÜ Mimarlık Fakültesine öğretim üyesi olarak atandı. 1958 Uluslarararsı Venedik Bienali’nde Türkiye’yi temsil etti. İTÜ Güzel Sanat Bölümü ile Görsel ve Çevresel Sanatlar Dalı’na başkanlık yaptı.

“Çalışmalarımda hareket noktam, geleneksel sanatımızın köklerine dayanan çağdaş Türk sanatının ileri dizayn yapısı ve görümsel felsefesinden kaynaklanan Doğa, İnsan, Yaşam olgusunun görsel etkinliğini günümüz düzeyinde yeni ve özgün yorumuyla uzay kavramında vurgulamaktır.”

    Lot No: 8

    Lot: 8

    ŞADAN BEZEYİŞ (1926-2017) - 1976 İsimsiz-59x45 cm çerçeve boyutu; 27x21 cm resim alanı. Rumeli, Üsküp göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1926 yılında Adapazarı’nda doğdu. Babası hattat Abdullah Bey ve annesi Zümrüt Hanım’dır. Saraçhane İlkokulu, Cağaloğlu Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’nden sonra 1945 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Nurullah Berk Atölyesi’ni 1951 yılında birincilikle bitirdi. 1952’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA – günümüzde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, İTÜ Rektörlüğü ve İtalyan Kültür Ataşeliği’nin ortak kararıyla, alanında uzmanlaşmak üzere Roma Güzel Sanatlar Akademisi’ne gönderildi. Bu akademinin Mimarlık Sanatları Yüksek Dekorasyon Bölümü’nden birincilikle mezun oldu ve 1954’te “Lodevole” (Üstat) akademik payesiyle ödüllendirilen Prof. Dr. Şadan Bezeyiş, yurda döndükten sonra resim ve heykel çalışmalarına başladı. Mimari dekorasyon alanında da serbest meslek uygulamaları yapan Bezeyiş, İTÜ Mimarlık Fakültesindeki görevine 1956 yılında başladı. 4 yıl sonra İtalya’da yürüttüğü doktora sonrası araştırmalarını tamamladı ve İTÜ Mimarlık Fakültesine öğretim üyesi olarak atandı. 1958 Uluslarararsı Venedik Bienali’nde Türkiye’yi temsil etti. İTÜ Güzel Sanat Bölümü ile Görsel ve Çevresel Sanatlar Dalı’na başkanlık yaptı. “Çalışmalarımda hareket noktam, geleneksel sanatımızın köklerine dayanan çağdaş Türk sanatının ileri dizayn yapısı ve görümsel felsefesinden kaynaklanan Doğa, İnsan, Yaşam olgusunun görsel etkinliğini günümüz düzeyinde yeni ve özgün yorumuyla uzay kavramında vurgulamaktır.”

    TLSatıldı
  • ŞADAN BEZEYİŞ (1926-2017) - 1953 İsimsiz-37x31 cm çerçeve boyutu, 11x12 cm resim alanı

Rumeli, Üsküp göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1926 yılında Adapazarı’nda doğdu. Babası hattat Abdullah Bey ve annesi Zümrüt Hanım’dır. Saraçhane İlkokulu, Cağaloğlu Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’nden sonra 1945 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Nurullah Berk Atölyesi’ni 1951 yılında birincilikle bitirdi.

1952’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA – günümüzde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, İTÜ Rektörlüğü ve İtalyan Kültür Ataşeliği’nin ortak kararıyla, alanında uzmanlaşmak üzere Roma Güzel Sanatlar Akademisi’ne gönderildi. Bu akademinin Mimarlık Sanatları Yüksek Dekorasyon Bölümü’nden birincilikle mezun oldu ve 1954’te “Lodevole” (Üstat) akademik payesiyle ödüllendirilen Prof. Dr. Şadan Bezeyiş, yurda döndükten sonra resim ve heykel çalışmalarına başladı. Mimari dekorasyon alanında da serbest meslek uygulamaları yapan Bezeyiş, İTÜ Mimarlık Fakültesindeki görevine 1956 yılında başladı.

4 yıl sonra İtalya’da yürüttüğü doktora sonrası araştırmalarını tamamladı ve İTÜ Mimarlık Fakültesine öğretim üyesi olarak atandı. 1958 Uluslarararsı Venedik Bienali’nde Türkiye’yi temsil etti. İTÜ Güzel Sanat Bölümü ile Görsel ve Çevresel Sanatlar Dalı’na başkanlık yaptı.

“Çalışmalarımda hareket noktam, geleneksel sanatımızın köklerine dayanan çağdaş Türk sanatının ileri dizayn yapısı ve görümsel felsefesinden kaynaklanan Doğa, İnsan, Yaşam olgusunun görsel etkinliğini günümüz düzeyinde yeni ve özgün yorumuyla uzay kavramında vurgulamaktır.”

    Lot No: 9

    Lot: 9

    ŞADAN BEZEYİŞ (1926-2017) - 1953 İsimsiz-37x31 cm çerçeve boyutu, 11x12 cm resim alanı Rumeli, Üsküp göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1926 yılında Adapazarı’nda doğdu. Babası hattat Abdullah Bey ve annesi Zümrüt Hanım’dır. Saraçhane İlkokulu, Cağaloğlu Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’nden sonra 1945 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Nurullah Berk Atölyesi’ni 1951 yılında birincilikle bitirdi. 1952’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA – günümüzde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, İTÜ Rektörlüğü ve İtalyan Kültür Ataşeliği’nin ortak kararıyla, alanında uzmanlaşmak üzere Roma Güzel Sanatlar Akademisi’ne gönderildi. Bu akademinin Mimarlık Sanatları Yüksek Dekorasyon Bölümü’nden birincilikle mezun oldu ve 1954’te “Lodevole” (Üstat) akademik payesiyle ödüllendirilen Prof. Dr. Şadan Bezeyiş, yurda döndükten sonra resim ve heykel çalışmalarına başladı. Mimari dekorasyon alanında da serbest meslek uygulamaları yapan Bezeyiş, İTÜ Mimarlık Fakültesindeki görevine 1956 yılında başladı. 4 yıl sonra İtalya’da yürüttüğü doktora sonrası araştırmalarını tamamladı ve İTÜ Mimarlık Fakültesine öğretim üyesi olarak atandı. 1958 Uluslarararsı Venedik Bienali’nde Türkiye’yi temsil etti. İTÜ Güzel Sanat Bölümü ile Görsel ve Çevresel Sanatlar Dalı’na başkanlık yaptı. “Çalışmalarımda hareket noktam, geleneksel sanatımızın köklerine dayanan çağdaş Türk sanatının ileri dizayn yapısı ve görümsel felsefesinden kaynaklanan Doğa, İnsan, Yaşam olgusunun görsel etkinliğini günümüz düzeyinde yeni ve özgün yorumuyla uzay kavramında vurgulamaktır.”

    TLSatıldı
  • "Ö. AŞIK" İMZALI, AYRICA OSMANLICA YAZILI - 1984 Haliç, İstanbul-35x49 cm çerçeve boyutu, 20x35 cm resim alanı

    Lot No: 10

    Lot: 10

    "Ö. AŞIK" İMZALI, AYRICA OSMANLICA YAZILI - 1984 Haliç, İstanbul-35x49 cm çerçeve boyutu, 20x35 cm resim alanı

    TLSatıldı
  • MASSETTI İMZALI - 2011 İsimsiz-70x100 cm

    Lot No: 11

    Lot: 11

    MASSETTI İMZALI - 2011 İsimsiz-70x100 cm

    TLSatıldı
  • MEHMET GÜLERYÜZ (1938-) - "İsimsiz" 1992-Fine art kağıda özgün baskı.
Siyah çerçeveli.
120 x 80 cm.
1938’de İstanbul’da doğdu.
1958’de girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nü 1966’da birincilikle bitirdi. Akademi’ye paralel olarak oyunculuk eğitimini farklı aktör stüdyolarında ve önemli amatör tiyatrolarda yaptı. 1963’te Asaf Çiğiltepe’nin yönettiği Arena Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuk kariyerine başladı.
Desen ağırlıklı ilk kişisel sergisini 1963’te açtı. 1970-1975 arasında devlet bursuyla gittiği Paris’te Yüksek Resim ve Litografi ihtisası yaptı. 1971’de Paris’te yaptığıilk heykellerini, Pont des Arts’da iki perfomansta sergiledi. 1971’de GalerieThérèse Roussel’de (Perpignan), 1972’de Galerie Luszpinski’de (Paris) ve 1974’te yine Galerie Thérèse Roussel’de (Perpignan), Galerie Philippe Demay’de, (Paris), Galerie Graffiti’de (Rouen) kişisel sergiler açtı. 1975-1980 arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde ders verdi. 1980’de bu görevinden istifa ederek 1980-1984 arasında New York’a yerleşti.
1980’de Galerie Thérèse Roussel’de (Perpignan), 1982’de Schlesinger Boissante Gallery’de (New York) kişisel sergiler açtı. 1984’te Galerie 2016’da (Brüksel), yıl içinde yaptığı heykel ve gravürleri sergiledi. 1985’te İstanbul’a döndü. 1987’de Galerie 2016’da (Brüksel) kişisel bir sergi daha açtı.
1985’ten 2000’e kadar BİLSAK’ta kendi adını taşıyan atölyede sanat eğitimi verdi. 1986’da Kalın adlı sanat dergisini yayımlamaya başladı. 1988’de Galeri Nev tarafından organize edilen 25. Yıl Retrospektif sergisini, Nan Freman’ın metnini yazdığı kitap eşliğinde İstanbul’da açtı

    Lot No: 12

    Lot: 12

    MEHMET GÜLERYÜZ (1938-) - "İsimsiz" 1992-Fine art kağıda özgün baskı. Siyah çerçeveli. 120 x 80 cm. 1938’de İstanbul’da doğdu. 1958’de girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nü 1966’da birincilikle bitirdi. Akademi’ye paralel olarak oyunculuk eğitimini farklı aktör stüdyolarında ve önemli amatör tiyatrolarda yaptı. 1963’te Asaf Çiğiltepe’nin yönettiği Arena Tiyatrosu’nda profesyonel oyunculuk kariyerine başladı. Desen ağırlıklı ilk kişisel sergisini 1963’te açtı. 1970-1975 arasında devlet bursuyla gittiği Paris’te Yüksek Resim ve Litografi ihtisası yaptı. 1971’de Paris’te yaptığıilk heykellerini, Pont des Arts’da iki perfomansta sergiledi. 1971’de GalerieThérèse Roussel’de (Perpignan), 1972’de Galerie Luszpinski’de (Paris) ve 1974’te yine Galerie Thérèse Roussel’de (Perpignan), Galerie Philippe Demay’de, (Paris), Galerie Graffiti’de (Rouen) kişisel sergiler açtı. 1975-1980 arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde ders verdi. 1980’de bu görevinden istifa ederek 1980-1984 arasında New York’a yerleşti. 1980’de Galerie Thérèse Roussel’de (Perpignan), 1982’de Schlesinger Boissante Gallery’de (New York) kişisel sergiler açtı. 1984’te Galerie 2016’da (Brüksel), yıl içinde yaptığı heykel ve gravürleri sergiledi. 1985’te İstanbul’a döndü. 1987’de Galerie 2016’da (Brüksel) kişisel bir sergi daha açtı. 1985’ten 2000’e kadar BİLSAK’ta kendi adını taşıyan atölyede sanat eğitimi verdi. 1986’da Kalın adlı sanat dergisini yayımlamaya başladı. 1988’de Galeri Nev tarafından organize edilen 25. Yıl Retrospektif sergisini, Nan Freman’ın metnini yazdığı kitap eşliğinde İstanbul’da açtı

    TLSatıldı
  • ÖZDEMİR ALTAN (1931-) - Özgün Baskı: 73/100 -85x64 cm

    Lot No: 13

    Lot: 13

    ÖZDEMİR ALTAN (1931-) - Özgün Baskı: 73/100 -85x64 cm

    TLSatıldı
  • FÜGEN BEYOĞLU - İsimsiz-Arkası imzalı, çerçeveli, 34x50 cm

    Lot No: 14

    Lot: 14

    FÜGEN BEYOĞLU - İsimsiz-Arkası imzalı, çerçeveli, 34x50 cm

    TLSatıldı
  • M. TURGUT TAŞÖZ İmzalı - Sahne -Çerçeve ebadı: 51x57 cm - Fotoğraf ebadı: 25x17 cm

    Lot No: 15

    Lot: 15

    M. TURGUT TAŞÖZ İmzalı - Sahne -Çerçeve ebadı: 51x57 cm - Fotoğraf ebadı: 25x17 cm

    TLSatıldı
  • FİKRET ÖZTÜRK (1961-) - 2022 Kedi-Kedi Serisi, Ahşap Üzerine Yağlıboya, 40x30 cm, İmzalı

    Lot No: 16

    Lot: 16

    FİKRET ÖZTÜRK (1961-) - 2022 Kedi-Kedi Serisi, Ahşap Üzerine Yağlıboya, 40x30 cm, İmzalı

    TLSatıldı
  • FİKRET ÖZTÜRK (1961-) - 2022 Kedi-Kedi Serisi, Ahşap Üzerine Yağlıboya, 40x30 cm, İmzalı

    Lot No: 17

    Lot: 17

    FİKRET ÖZTÜRK (1961-) - 2022 Kedi-Kedi Serisi, Ahşap Üzerine Yağlıboya, 40x30 cm, İmzalı

    TLSatıldı
  • HALUK EVİTAN (1952-) - Özgün Baskı / R4/100 - 2022-33x24 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    HALUK EVİTAN (1952-) - Özgün Baskı / R4/100 - 2022-33x24 cm.

    TLSatıldı
  • HALUK EVİTAN (1952-) - Özgün Baskı / R5/100 - 2022-33x24 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    HALUK EVİTAN (1952-) - Özgün Baskı / R5/100 - 2022-33x24 cm.

    TLSatıldı
  • HALUK EVİTAN (1952-) - Özgün Baskı / R2/100 - 2022-33x24 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    HALUK EVİTAN (1952-) - Özgün Baskı / R2/100 - 2022-33x24 cm.

    TLSatıldı
  • HALUK EVİTAN (1952-) - Özgün Baskı / R3/100 - 2022-33x24 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    HALUK EVİTAN (1952-) - Özgün Baskı / R3/100 - 2022-33x24 cm.

    TLSatıldı
  • HALUK EVİTAN (1952-) - Özgün Baskı / R1/100 - 2022-33x24 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    HALUK EVİTAN (1952-) - Özgün Baskı / R1/100 - 2022-33x24 cm.

    TLSatıldı
  • JOSE MARTI - Cuba / Che Guevara-34x29 cm

    Lot No: 23

    Lot: 23

    JOSE MARTI - Cuba / Che Guevara-34x29 cm

    TLSatıldı
  • GÜNER DÖLAY (1935-) - 1985 Peyzaj-39x30 cm çerçeve boyutu, 27x18 cm resim alanı. İmzalı

    Lot No: 24

    Lot: 24

    GÜNER DÖLAY (1935-) - 1985 Peyzaj-39x30 cm çerçeve boyutu, 27x18 cm resim alanı. İmzalı

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - Bebek İsa ve Meryem Ana-100x100 cm

    Lot No: 25

    Lot: 25

    İMZASIZ - Bebek İsa ve Meryem Ana-100x100 cm

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Matchless Squall"-100x100 cm, imzasız

    Lot No: 26

    Lot: 26

    İMZASIZ - "Matchless Squall"-100x100 cm, imzasız

    TLSatıldı
  • TUĞBA SÖNMEZ (1975-) - İnci Küpeli Kıza…-70x100 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    TUĞBA SÖNMEZ (1975-) - İnci Küpeli Kıza…-70x100 cm.

    TLSatıldı
  • GILBERT BROWNE (1954-) - 25/190 Bakırcılar-42x32 cm çerçeve, 30x21 cm resim boyutu, paspartulu ve çerçeveli.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    GILBERT BROWNE (1954-) - 25/190 Bakırcılar-42x32 cm çerçeve, 30x21 cm resim boyutu, paspartulu ve çerçeveli.

    TLSatıldı
  • YILDIZ MORAN - Kapı süslemesi -İmzalı ve mühürlü; ünlü fortoğrafçının İngiltere adresi mevcut. YILDIZ MORAN, (İlk Türk akademili kadın fotoğrafçı, Özdemir Asaf'ın eşi), (1932-1995)., [Istanbul], [ca. 1955].

Karton üzerine yapıştırılmış orijinal gümüş jelatin fotoğraf baskı. 53x42 cm (Fotoğraf boyutu: 38x30 cm).

Yıldız Moran (24 Temmuz 1932, İstanbul - 15 Nisan 1995, İstanbul) Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı, sözlük yazarı ve çevirmendir.

1951 yılında Robert Kolej’den mezun olmuş ardından da Bloomsbury Technical College ile Ealing Technical College'de eğitimine devam etmiştir. Yıldız Moran bir röportajında; Kolej'de sınıfta kalınca bizzat dayısı Mazhar Şevket İpşiroğlu tarafından fotoğrafçılığa yöneltildiğini açıklamıştır. 18 yaşında iken İngiltere'ye gitmiş ve burada Shakespeare Tiyatrosu'nun fotoğrafçısı John Vicker'den fotoğrafçılık üzerine eğitim almıştır. İlk fotoğraf sergisini 1953 yılında 21 yaşındayken Cambridge'de açmıştır. İngiltere'de kaldığı süre içerisinde Cambridege'de bir, Londra'da ise dört sergi açan Moran, ardından İstanbul, Ankara ve Edinburgh sergileriyle çalışmalarına devam etmiştir. Yıldız Moran, İspanya, Avusturya ve Portekiz’i gezerek bu ülkelerde de fotoğraf çekimleri yapmıştır. Türkiye'ye dönünce de İstanbul Beyoğlu'nda Maya Sanat Galerisi'nin üst katında kendi eserlerini de sergileyebileceği bir stüdyo kiralamıştır. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde: Cemal Gürsel, Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Mücap Ofluoğlu, Adalet Cimcoz ve Haldun Dormen gibi isimlerin portre fotoğraflarını çekmiştir. 1963 yılında ise Özdemir Asaf'la evlenmiş olup bu evlikten sonra da fotoğrafçılığı bırakmıştır. Bu evliliğinden dört yılda üç çocuk sahibi olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Moran, Özdemir Asaf'a ait şiirleri İngilizce'ye çevirmiş, Türkçe-İngilizce sözlük alanında da çalışmalar yapmıştır. 1981 yılında eşi Özdemir Asaf'ı kaybetmiştir. 1982 yılında ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü'nde Onur Üyesi olarak görev yapmıştır. Yıldız Moran'ın fotoğrafçılık üzerine verdiği eserleri genellikle Anadolu teması üzerine olmuş 15 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da 62 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yıldız Moran'ın yapıtları 2013 yılında Pera Müzesi tarafından "Zamansız Fotoğraflar" başlığı ile geniş çaplı olarak yayınlandı.

Yıldız Moran, kendisi ve fotoğrafçılık alanı hakkında: “Fotoğraf makinesi o denli varlığınızın bir parçası olmalıdır ki; konu ile aranızda bir engel oluşturmasın. Şiirselliği olan her şey sanat fotoğrafının konusudur, fotoğraf aracılığıyla evrensel olan ve işlenen konunun kavramını içeren fotoğrafı çekmek tek amacımdı…” ifadelerini kulanmıştır.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    YILDIZ MORAN - Kapı süslemesi -İmzalı ve mühürlü; ünlü fortoğrafçının İngiltere adresi mevcut. YILDIZ MORAN, (İlk Türk akademili kadın fotoğrafçı, Özdemir Asaf'ın eşi), (1932-1995)., [Istanbul], [ca. 1955]. Karton üzerine yapıştırılmış orijinal gümüş jelatin fotoğraf baskı. 53x42 cm (Fotoğraf boyutu: 38x30 cm). Yıldız Moran (24 Temmuz 1932, İstanbul - 15 Nisan 1995, İstanbul) Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı, sözlük yazarı ve çevirmendir. 1951 yılında Robert Kolej’den mezun olmuş ardından da Bloomsbury Technical College ile Ealing Technical College'de eğitimine devam etmiştir. Yıldız Moran bir röportajında; Kolej'de sınıfta kalınca bizzat dayısı Mazhar Şevket İpşiroğlu tarafından fotoğrafçılığa yöneltildiğini açıklamıştır. 18 yaşında iken İngiltere'ye gitmiş ve burada Shakespeare Tiyatrosu'nun fotoğrafçısı John Vicker'den fotoğrafçılık üzerine eğitim almıştır. İlk fotoğraf sergisini 1953 yılında 21 yaşındayken Cambridge'de açmıştır. İngiltere'de kaldığı süre içerisinde Cambridege'de bir, Londra'da ise dört sergi açan Moran, ardından İstanbul, Ankara ve Edinburgh sergileriyle çalışmalarına devam etmiştir. Yıldız Moran, İspanya, Avusturya ve Portekiz’i gezerek bu ülkelerde de fotoğraf çekimleri yapmıştır. Türkiye'ye dönünce de İstanbul Beyoğlu'nda Maya Sanat Galerisi'nin üst katında kendi eserlerini de sergileyebileceği bir stüdyo kiralamıştır. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde: Cemal Gürsel, Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Mücap Ofluoğlu, Adalet Cimcoz ve Haldun Dormen gibi isimlerin portre fotoğraflarını çekmiştir. 1963 yılında ise Özdemir Asaf'la evlenmiş olup bu evlikten sonra da fotoğrafçılığı bırakmıştır. Bu evliliğinden dört yılda üç çocuk sahibi olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Moran, Özdemir Asaf'a ait şiirleri İngilizce'ye çevirmiş, Türkçe-İngilizce sözlük alanında da çalışmalar yapmıştır. 1981 yılında eşi Özdemir Asaf'ı kaybetmiştir. 1982 yılında ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü'nde Onur Üyesi olarak görev yapmıştır. Yıldız Moran'ın fotoğrafçılık üzerine verdiği eserleri genellikle Anadolu teması üzerine olmuş 15 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da 62 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yıldız Moran'ın yapıtları 2013 yılında Pera Müzesi tarafından "Zamansız Fotoğraflar" başlığı ile geniş çaplı olarak yayınlandı. Yıldız Moran, kendisi ve fotoğrafçılık alanı hakkında: “Fotoğraf makinesi o denli varlığınızın bir parçası olmalıdır ki; konu ile aranızda bir engel oluşturmasın. Şiirselliği olan her şey sanat fotoğrafının konusudur, fotoğraf aracılığıyla evrensel olan ve işlenen konunun kavramını içeren fotoğrafı çekmek tek amacımdı…” ifadelerini kulanmıştır.

    TLSatıldı
  • YILDIZ MORAN - Tavan süslemesi -YILDIZ MORAN, (İlk Türk akademili kadın fotoğrafçı, Özdemir Asaf'ın eşi), (1932-1995)., [Istanbul], [ca. 1955].

Karton üzerine yapıştırılmış orijinal gümüş jelatin fotoğraf baskı. 53x42 cm (Fotoğraf boyutu: 38x30 cm). İmzasız.

Yıldız Moran (24 Temmuz 1932, İstanbul - 15 Nisan 1995, İstanbul) Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı, sözlük yazarı ve çevirmendir.

1951 yılında Robert Kolej’den mezun olmuş ardından da Bloomsbury Technical College ile Ealing Technical College'de eğitimine devam etmiştir. Yıldız Moran bir röportajında; Kolej'de sınıfta kalınca bizzat dayısı Mazhar Şevket İpşiroğlu tarafından fotoğrafçılığa yöneltildiğini açıklamıştır. 18 yaşında iken İngiltere'ye gitmiş ve burada Shakespeare Tiyatrosu'nun fotoğrafçısı John Vicker'den fotoğrafçılık üzerine eğitim almıştır. İlk fotoğraf sergisini 1953 yılında 21 yaşındayken Cambridge'de açmıştır. İngiltere'de kaldığı süre içerisinde Cambridege'de bir, Londra'da ise dört sergi açan Moran, ardından İstanbul, Ankara ve Edinburgh sergileriyle çalışmalarına devam etmiştir. Yıldız Moran, İspanya, Avusturya ve Portekiz’i gezerek bu ülkelerde de fotoğraf çekimleri yapmıştır. Türkiye'ye dönünce de İstanbul Beyoğlu'nda Maya Sanat Galerisi'nin üst katında kendi eserlerini de sergileyebileceği bir stüdyo kiralamıştır. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde: Cemal Gürsel, Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Mücap Ofluoğlu, Adalet Cimcoz ve Haldun Dormen gibi isimlerin portre fotoğraflarını çekmiştir. 1963 yılında ise Özdemir Asaf'la evlenmiş olup bu evlikten sonra da fotoğrafçılığı bırakmıştır. Bu evliliğinden dört yılda üç çocuk sahibi olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Moran, Özdemir Asaf'a ait şiirleri İngilizce'ye çevirmiş, Türkçe-İngilizce sözlük alanında da çalışmalar yapmıştır. 1981 yılında eşi Özdemir Asaf'ı kaybetmiştir. 1982 yılında ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü'nde Onur Üyesi olarak görev yapmıştır. Yıldız Moran'ın fotoğrafçılık üzerine verdiği eserleri genellikle Anadolu teması üzerine olmuş 15 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da 62 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yıldız Moran'ın yapıtları 2013 yılında Pera Müzesi tarafından "Zamansız Fotoğraflar" başlığı ile geniş çaplı olarak yayınlandı.

Yıldız Moran, kendisi ve fotoğrafçılık alanı hakkında: “Fotoğraf makinesi o denli varlığınızın bir parçası olmalıdır ki; konu ile aranızda bir engel oluşturmasın. Şiirselliği olan her şey sanat fotoğrafının konusudur, fotoğraf aracılığıyla evrensel olan ve işlenen konunun kavramını içeren fotoğrafı çekmek tek amacımdı…” ifadelerini kulanmıştır.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    YILDIZ MORAN - Tavan süslemesi -YILDIZ MORAN, (İlk Türk akademili kadın fotoğrafçı, Özdemir Asaf'ın eşi), (1932-1995)., [Istanbul], [ca. 1955]. Karton üzerine yapıştırılmış orijinal gümüş jelatin fotoğraf baskı. 53x42 cm (Fotoğraf boyutu: 38x30 cm). İmzasız. Yıldız Moran (24 Temmuz 1932, İstanbul - 15 Nisan 1995, İstanbul) Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı, sözlük yazarı ve çevirmendir. 1951 yılında Robert Kolej’den mezun olmuş ardından da Bloomsbury Technical College ile Ealing Technical College'de eğitimine devam etmiştir. Yıldız Moran bir röportajında; Kolej'de sınıfta kalınca bizzat dayısı Mazhar Şevket İpşiroğlu tarafından fotoğrafçılığa yöneltildiğini açıklamıştır. 18 yaşında iken İngiltere'ye gitmiş ve burada Shakespeare Tiyatrosu'nun fotoğrafçısı John Vicker'den fotoğrafçılık üzerine eğitim almıştır. İlk fotoğraf sergisini 1953 yılında 21 yaşındayken Cambridge'de açmıştır. İngiltere'de kaldığı süre içerisinde Cambridege'de bir, Londra'da ise dört sergi açan Moran, ardından İstanbul, Ankara ve Edinburgh sergileriyle çalışmalarına devam etmiştir. Yıldız Moran, İspanya, Avusturya ve Portekiz’i gezerek bu ülkelerde de fotoğraf çekimleri yapmıştır. Türkiye'ye dönünce de İstanbul Beyoğlu'nda Maya Sanat Galerisi'nin üst katında kendi eserlerini de sergileyebileceği bir stüdyo kiralamıştır. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde: Cemal Gürsel, Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Mücap Ofluoğlu, Adalet Cimcoz ve Haldun Dormen gibi isimlerin portre fotoğraflarını çekmiştir. 1963 yılında ise Özdemir Asaf'la evlenmiş olup bu evlikten sonra da fotoğrafçılığı bırakmıştır. Bu evliliğinden dört yılda üç çocuk sahibi olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Moran, Özdemir Asaf'a ait şiirleri İngilizce'ye çevirmiş, Türkçe-İngilizce sözlük alanında da çalışmalar yapmıştır. 1981 yılında eşi Özdemir Asaf'ı kaybetmiştir. 1982 yılında ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü'nde Onur Üyesi olarak görev yapmıştır. Yıldız Moran'ın fotoğrafçılık üzerine verdiği eserleri genellikle Anadolu teması üzerine olmuş 15 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da 62 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yıldız Moran'ın yapıtları 2013 yılında Pera Müzesi tarafından "Zamansız Fotoğraflar" başlığı ile geniş çaplı olarak yayınlandı. Yıldız Moran, kendisi ve fotoğrafçılık alanı hakkında: “Fotoğraf makinesi o denli varlığınızın bir parçası olmalıdır ki; konu ile aranızda bir engel oluşturmasın. Şiirselliği olan her şey sanat fotoğrafının konusudur, fotoğraf aracılığıyla evrensel olan ve işlenen konunun kavramını içeren fotoğrafı çekmek tek amacımdı…” ifadelerini kulanmıştır.

    TLSatıldı
  • YILDIZ MORAN - Bakır kaşıklar-YILDIZ MORAN, (İlk Türk akademili kadın fotoğrafçı, Özdemir Asaf'ın eşi), (1932-1995)., [Istanbul], [ca. 1955].

Karton üzerine yapıştırılmış orijinal gümüş jelatin fotoğraf baskı. 53x42 cm (Fotoğraf boyutu: 38x30 cm). Sanatçıdan imzalı.
Yıldız Moran (24 Temmuz 1932, İstanbul - 15 Nisan 1995, İstanbul) Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı, sözlük yazarı ve çevirmendir.

1951 yılında Robert Kolej’den mezun olmuş ardından da Bloomsbury Technical College ile Ealing Technical College'de eğitimine devam etmiştir. Yıldız Moran bir röportajında; Kolej'de sınıfta kalınca bizzat dayısı Mazhar Şevket İpşiroğlu tarafından fotoğrafçılığa yöneltildiğini açıklamıştır. 18 yaşında iken İngiltere'ye gitmiş ve burada Shakespeare Tiyatrosu'nun fotoğrafçısı John Vicker'den fotoğrafçılık üzerine eğitim almıştır. İlk fotoğraf sergisini 1953 yılında 21 yaşındayken Cambridge'de açmıştır. İngiltere'de kaldığı süre içerisinde Cambridege'de bir, Londra'da ise dört sergi açan Moran, ardından İstanbul, Ankara ve Edinburgh sergileriyle çalışmalarına devam etmiştir. Yıldız Moran, İspanya, Avusturya ve Portekiz’i gezerek bu ülkelerde de fotoğraf çekimleri yapmıştır. Türkiye'ye dönünce de İstanbul Beyoğlu'nda Maya Sanat Galerisi'nin üst katında kendi eserlerini de sergileyebileceği bir stüdyo kiralamıştır. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde: Cemal Gürsel, Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Mücap Ofluoğlu, Adalet Cimcoz ve Haldun Dormen gibi isimlerin portre fotoğraflarını çekmiştir. 1963 yılında ise Özdemir Asaf'la evlenmiş olup bu evlikten sonra da fotoğrafçılığı bırakmıştır. Bu evliliğinden dört yılda üç çocuk sahibi olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Moran, Özdemir Asaf'a ait şiirleri İngilizce'ye çevirmiş, Türkçe-İngilizce sözlük alanında da çalışmalar yapmıştır. 1981 yılında eşi Özdemir Asaf'ı kaybetmiştir. 1982 yılında ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü'nde Onur Üyesi olarak görev yapmıştır. Yıldız Moran'ın fotoğrafçılık üzerine verdiği eserleri genellikle Anadolu teması üzerine olmuş 15 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da 62 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yıldız Moran'ın yapıtları 2013 yılında Pera Müzesi tarafından "Zamansız Fotoğraflar" başlığı ile geniş çaplı olarak yayınlandı.

Yıldız Moran, kendisi ve fotoğrafçılık alanı hakkında: “Fotoğraf makinesi o denli varlığınızın bir parçası olmalıdır ki; konu ile aranızda bir engel oluşturmasın. Şiirselliği olan her şey sanat fotoğrafının konusudur, fotoğraf aracılığıyla evrensel olan ve işlenen konunun kavramını içeren fotoğrafı çekmek tek amacımdı…” ifadelerini kulanmıştır.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    YILDIZ MORAN - Bakır kaşıklar-YILDIZ MORAN, (İlk Türk akademili kadın fotoğrafçı, Özdemir Asaf'ın eşi), (1932-1995)., [Istanbul], [ca. 1955]. Karton üzerine yapıştırılmış orijinal gümüş jelatin fotoğraf baskı. 53x42 cm (Fotoğraf boyutu: 38x30 cm). Sanatçıdan imzalı. Yıldız Moran (24 Temmuz 1932, İstanbul - 15 Nisan 1995, İstanbul) Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı, sözlük yazarı ve çevirmendir. 1951 yılında Robert Kolej’den mezun olmuş ardından da Bloomsbury Technical College ile Ealing Technical College'de eğitimine devam etmiştir. Yıldız Moran bir röportajında; Kolej'de sınıfta kalınca bizzat dayısı Mazhar Şevket İpşiroğlu tarafından fotoğrafçılığa yöneltildiğini açıklamıştır. 18 yaşında iken İngiltere'ye gitmiş ve burada Shakespeare Tiyatrosu'nun fotoğrafçısı John Vicker'den fotoğrafçılık üzerine eğitim almıştır. İlk fotoğraf sergisini 1953 yılında 21 yaşındayken Cambridge'de açmıştır. İngiltere'de kaldığı süre içerisinde Cambridege'de bir, Londra'da ise dört sergi açan Moran, ardından İstanbul, Ankara ve Edinburgh sergileriyle çalışmalarına devam etmiştir. Yıldız Moran, İspanya, Avusturya ve Portekiz’i gezerek bu ülkelerde de fotoğraf çekimleri yapmıştır. Türkiye'ye dönünce de İstanbul Beyoğlu'nda Maya Sanat Galerisi'nin üst katında kendi eserlerini de sergileyebileceği bir stüdyo kiralamıştır. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde: Cemal Gürsel, Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Mücap Ofluoğlu, Adalet Cimcoz ve Haldun Dormen gibi isimlerin portre fotoğraflarını çekmiştir. 1963 yılında ise Özdemir Asaf'la evlenmiş olup bu evlikten sonra da fotoğrafçılığı bırakmıştır. Bu evliliğinden dört yılda üç çocuk sahibi olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Moran, Özdemir Asaf'a ait şiirleri İngilizce'ye çevirmiş, Türkçe-İngilizce sözlük alanında da çalışmalar yapmıştır. 1981 yılında eşi Özdemir Asaf'ı kaybetmiştir. 1982 yılında ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü'nde Onur Üyesi olarak görev yapmıştır. Yıldız Moran'ın fotoğrafçılık üzerine verdiği eserleri genellikle Anadolu teması üzerine olmuş 15 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da 62 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yıldız Moran'ın yapıtları 2013 yılında Pera Müzesi tarafından "Zamansız Fotoğraflar" başlığı ile geniş çaplı olarak yayınlandı. Yıldız Moran, kendisi ve fotoğrafçılık alanı hakkında: “Fotoğraf makinesi o denli varlığınızın bir parçası olmalıdır ki; konu ile aranızda bir engel oluşturmasın. Şiirselliği olan her şey sanat fotoğrafının konusudur, fotoğraf aracılığıyla evrensel olan ve işlenen konunun kavramını içeren fotoğrafı çekmek tek amacımdı…” ifadelerini kulanmıştır.

    TLSatıldı
  • YILDIZ MORAN - Pencere süslemeleri-YILDIZ MORAN, (İlk Türk akademili kadın fotoğrafçı, Özdemir Asaf'ın eşi), (1932-1995)., [Istanbul], [ca. 1955].

Karton üzerine yapıştırılmış orijinal gümüş jelatin fotoğraf baskı. 53x42 cm (Fotoğraf boyutu: 38x30 cm). İmzasız.

Yıldız Moran (24 Temmuz 1932, İstanbul - 15 Nisan 1995, İstanbul) Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı, sözlük yazarı ve çevirmendir.

1951 yılında Robert Kolej’den mezun olmuş ardından da Bloomsbury Technical College ile Ealing Technical College'de eğitimine devam etmiştir. Yıldız Moran bir röportajında; Kolej'de sınıfta kalınca bizzat dayısı Mazhar Şevket İpşiroğlu tarafından fotoğrafçılığa yöneltildiğini açıklamıştır. 18 yaşında iken İngiltere'ye gitmiş ve burada Shakespeare Tiyatrosu'nun fotoğrafçısı John Vicker'den fotoğrafçılık üzerine eğitim almıştır. İlk fotoğraf sergisini 1953 yılında 21 yaşındayken Cambridge'de açmıştır. İngiltere'de kaldığı süre içerisinde Cambridege'de bir, Londra'da ise dört sergi açan Moran, ardından İstanbul, Ankara ve Edinburgh sergileriyle çalışmalarına devam etmiştir. Yıldız Moran, İspanya, Avusturya ve Portekiz’i gezerek bu ülkelerde de fotoğraf çekimleri yapmıştır. Türkiye'ye dönünce de İstanbul Beyoğlu'nda Maya Sanat Galerisi'nin üst katında kendi eserlerini de sergileyebileceği bir stüdyo kiralamıştır. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde: Cemal Gürsel, Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Mücap Ofluoğlu, Adalet Cimcoz ve Haldun Dormen gibi isimlerin portre fotoğraflarını çekmiştir. 1963 yılında ise Özdemir Asaf'la evlenmiş olup bu evlikten sonra da fotoğrafçılığı bırakmıştır. Bu evliliğinden dört yılda üç çocuk sahibi olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Moran, Özdemir Asaf'a ait şiirleri İngilizce'ye çevirmiş, Türkçe-İngilizce sözlük alanında da çalışmalar yapmıştır. 1981 yılında eşi Özdemir Asaf'ı kaybetmiştir. 1982 yılında ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü'nde Onur Üyesi olarak görev yapmıştır. Yıldız Moran'ın fotoğrafçılık üzerine verdiği eserleri genellikle Anadolu teması üzerine olmuş 15 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da 62 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yıldız Moran'ın yapıtları 2013 yılında Pera Müzesi tarafından "Zamansız Fotoğraflar" başlığı ile geniş çaplı olarak yayınlandı.

Yıldız Moran, kendisi ve fotoğrafçılık alanı hakkında: “Fotoğraf makinesi o denli varlığınızın bir parçası olmalıdır ki; konu ile aranızda bir engel oluşturmasın. Şiirselliği olan her şey sanat fotoğrafının konusudur, fotoğraf aracılığıyla evrensel olan ve işlenen konunun kavramını içeren fotoğrafı çekmek tek amacımdı…” ifadelerini kulanmıştır.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    YILDIZ MORAN - Pencere süslemeleri-YILDIZ MORAN, (İlk Türk akademili kadın fotoğrafçı, Özdemir Asaf'ın eşi), (1932-1995)., [Istanbul], [ca. 1955]. Karton üzerine yapıştırılmış orijinal gümüş jelatin fotoğraf baskı. 53x42 cm (Fotoğraf boyutu: 38x30 cm). İmzasız. Yıldız Moran (24 Temmuz 1932, İstanbul - 15 Nisan 1995, İstanbul) Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı, sözlük yazarı ve çevirmendir. 1951 yılında Robert Kolej’den mezun olmuş ardından da Bloomsbury Technical College ile Ealing Technical College'de eğitimine devam etmiştir. Yıldız Moran bir röportajında; Kolej'de sınıfta kalınca bizzat dayısı Mazhar Şevket İpşiroğlu tarafından fotoğrafçılığa yöneltildiğini açıklamıştır. 18 yaşında iken İngiltere'ye gitmiş ve burada Shakespeare Tiyatrosu'nun fotoğrafçısı John Vicker'den fotoğrafçılık üzerine eğitim almıştır. İlk fotoğraf sergisini 1953 yılında 21 yaşındayken Cambridge'de açmıştır. İngiltere'de kaldığı süre içerisinde Cambridege'de bir, Londra'da ise dört sergi açan Moran, ardından İstanbul, Ankara ve Edinburgh sergileriyle çalışmalarına devam etmiştir. Yıldız Moran, İspanya, Avusturya ve Portekiz’i gezerek bu ülkelerde de fotoğraf çekimleri yapmıştır. Türkiye'ye dönünce de İstanbul Beyoğlu'nda Maya Sanat Galerisi'nin üst katında kendi eserlerini de sergileyebileceği bir stüdyo kiralamıştır. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde: Cemal Gürsel, Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Mücap Ofluoğlu, Adalet Cimcoz ve Haldun Dormen gibi isimlerin portre fotoğraflarını çekmiştir. 1963 yılında ise Özdemir Asaf'la evlenmiş olup bu evlikten sonra da fotoğrafçılığı bırakmıştır. Bu evliliğinden dört yılda üç çocuk sahibi olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Moran, Özdemir Asaf'a ait şiirleri İngilizce'ye çevirmiş, Türkçe-İngilizce sözlük alanında da çalışmalar yapmıştır. 1981 yılında eşi Özdemir Asaf'ı kaybetmiştir. 1982 yılında ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü'nde Onur Üyesi olarak görev yapmıştır. Yıldız Moran'ın fotoğrafçılık üzerine verdiği eserleri genellikle Anadolu teması üzerine olmuş 15 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da 62 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yıldız Moran'ın yapıtları 2013 yılında Pera Müzesi tarafından "Zamansız Fotoğraflar" başlığı ile geniş çaplı olarak yayınlandı. Yıldız Moran, kendisi ve fotoğrafçılık alanı hakkında: “Fotoğraf makinesi o denli varlığınızın bir parçası olmalıdır ki; konu ile aranızda bir engel oluşturmasın. Şiirselliği olan her şey sanat fotoğrafının konusudur, fotoğraf aracılığıyla evrensel olan ve işlenen konunun kavramını içeren fotoğrafı çekmek tek amacımdı…” ifadelerini kulanmıştır.

    TLSatıldı
  • YILDIZ MORAN - İki Gece Arasında-İmzalı ve mühürlü; ünlü fortoğrafçının İngiitere adresi mevcut. YILDIZ MORAN, (İlk Türk akademili kadın fotoğrafçı, Özdemir Asaf'ın eşi), (1932-1995)., [Istanbul], [ca. 1955].

Karton üzerine yapıştırılmış orijinal gümüş jelatin fotoğraf baskı. 53x42 cm (Fotoğraf boyutu: 38x30 cm). Sanatçıdan imzalı.
Yıldız Moran (24 Temmuz 1932, İstanbul - 15 Nisan 1995, İstanbul) Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı, sözlük yazarı ve çevirmendir.

1951 yılında Robert Kolej’den mezun olmuş ardından da Bloomsbury Technical College ile Ealing Technical College'de eğitimine devam etmiştir. Yıldız Moran bir röportajında; Kolej'de sınıfta kalınca bizzat dayısı Mazhar Şevket İpşiroğlu tarafından fotoğrafçılığa yöneltildiğini açıklamıştır. 18 yaşında iken İngiltere'ye gitmiş ve burada Shakespeare Tiyatrosu'nun fotoğrafçısı John Vicker'den fotoğrafçılık üzerine eğitim almıştır. İlk fotoğraf sergisini 1953 yılında 21 yaşındayken Cambridge'de açmıştır. İngiltere'de kaldığı süre içerisinde Cambridege'de bir, Londra'da ise dört sergi açan Moran, ardından İstanbul, Ankara ve Edinburgh sergileriyle çalışmalarına devam etmiştir. Yıldız Moran, İspanya, Avusturya ve Portekiz’i gezerek bu ülkelerde de fotoğraf çekimleri yapmıştır. Türkiye'ye dönünce de İstanbul Beyoğlu'nda Maya Sanat Galerisi'nin üst katında kendi eserlerini de sergileyebileceği bir stüdyo kiralamıştır. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde: Cemal Gürsel, Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Mücap Ofluoğlu, Adalet Cimcoz ve Haldun Dormen gibi isimlerin portre fotoğraflarını çekmiştir. 1963 yılında ise Özdemir Asaf'la evlenmiş olup bu evlikten sonra da fotoğrafçılığı bırakmıştır. Bu evliliğinden dört yılda üç çocuk sahibi olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Moran, Özdemir Asaf'a ait şiirleri İngilizce'ye çevirmiş, Türkçe-İngilizce sözlük alanında da çalışmalar yapmıştır. 1981 yılında eşi Özdemir Asaf'ı kaybetmiştir. 1982 yılında ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü'nde Onur Üyesi olarak görev yapmıştır. Yıldız Moran'ın fotoğrafçılık üzerine verdiği eserleri genellikle Anadolu teması üzerine olmuş 15 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da 62 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yıldız Moran'ın yapıtları 2013 yılında Pera Müzesi tarafından "Zamansız Fotoğraflar" başlığı ile geniş çaplı olarak yayınlandı.

Yıldız Moran, kendisi ve fotoğrafçılık alanı hakkında: “Fotoğraf makinesi o denli varlığınızın bir parçası olmalıdır ki; konu ile aranızda bir engel oluşturmasın. Şiirselliği olan her şey sanat fotoğrafının konusudur, fotoğraf aracılığıyla evrensel olan ve işlenen konunun kavramını içeren fotoğrafı çekmek tek amacımdı…” ifadelerini kulanmıştır.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    YILDIZ MORAN - İki Gece Arasında-İmzalı ve mühürlü; ünlü fortoğrafçının İngiitere adresi mevcut. YILDIZ MORAN, (İlk Türk akademili kadın fotoğrafçı, Özdemir Asaf'ın eşi), (1932-1995)., [Istanbul], [ca. 1955]. Karton üzerine yapıştırılmış orijinal gümüş jelatin fotoğraf baskı. 53x42 cm (Fotoğraf boyutu: 38x30 cm). Sanatçıdan imzalı. Yıldız Moran (24 Temmuz 1932, İstanbul - 15 Nisan 1995, İstanbul) Türkiye’nin akademik eğitim almış ilk kadın fotoğrafçısı, sözlük yazarı ve çevirmendir. 1951 yılında Robert Kolej’den mezun olmuş ardından da Bloomsbury Technical College ile Ealing Technical College'de eğitimine devam etmiştir. Yıldız Moran bir röportajında; Kolej'de sınıfta kalınca bizzat dayısı Mazhar Şevket İpşiroğlu tarafından fotoğrafçılığa yöneltildiğini açıklamıştır. 18 yaşında iken İngiltere'ye gitmiş ve burada Shakespeare Tiyatrosu'nun fotoğrafçısı John Vicker'den fotoğrafçılık üzerine eğitim almıştır. İlk fotoğraf sergisini 1953 yılında 21 yaşındayken Cambridge'de açmıştır. İngiltere'de kaldığı süre içerisinde Cambridege'de bir, Londra'da ise dört sergi açan Moran, ardından İstanbul, Ankara ve Edinburgh sergileriyle çalışmalarına devam etmiştir. Yıldız Moran, İspanya, Avusturya ve Portekiz’i gezerek bu ülkelerde de fotoğraf çekimleri yapmıştır. Türkiye'ye dönünce de İstanbul Beyoğlu'nda Maya Sanat Galerisi'nin üst katında kendi eserlerini de sergileyebileceği bir stüdyo kiralamıştır. Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde: Cemal Gürsel, Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Mücap Ofluoğlu, Adalet Cimcoz ve Haldun Dormen gibi isimlerin portre fotoğraflarını çekmiştir. 1963 yılında ise Özdemir Asaf'la evlenmiş olup bu evlikten sonra da fotoğrafçılığı bırakmıştır. Bu evliliğinden dört yılda üç çocuk sahibi olmuştur. İyi derecede İngilizce bilen Moran, Özdemir Asaf'a ait şiirleri İngilizce'ye çevirmiş, Türkçe-İngilizce sözlük alanında da çalışmalar yapmıştır. 1981 yılında eşi Özdemir Asaf'ı kaybetmiştir. 1982 yılında ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü'nde Onur Üyesi olarak görev yapmıştır. Yıldız Moran'ın fotoğrafçılık üzerine verdiği eserleri genellikle Anadolu teması üzerine olmuş 15 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da 62 yaşında hayatını kaybetmiştir. Yıldız Moran'ın yapıtları 2013 yılında Pera Müzesi tarafından "Zamansız Fotoğraflar" başlığı ile geniş çaplı olarak yayınlandı. Yıldız Moran, kendisi ve fotoğrafçılık alanı hakkında: “Fotoğraf makinesi o denli varlığınızın bir parçası olmalıdır ki; konu ile aranızda bir engel oluşturmasın. Şiirselliği olan her şey sanat fotoğrafının konusudur, fotoğraf aracılığıyla evrensel olan ve işlenen konunun kavramını içeren fotoğrafı çekmek tek amacımdı…” ifadelerini kulanmıştır.

    TLSatıldı
  • TUĞBA YÜKSEL (Sidartha) (1979-) - 2005 İsimsiz-95x95 cm, İnönü Üniversitesi 1. Ulusal Resim Yarışması'na katılmış eserlerden biridir. Tuvalde küçük bir yırtık mevcut. Restore edilmemiştir.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    TUĞBA YÜKSEL (Sidartha) (1979-) - 2005 İsimsiz-95x95 cm, İnönü Üniversitesi 1. Ulusal Resim Yarışması'na katılmış eserlerden biridir. Tuvalde küçük bir yırtık mevcut. Restore edilmemiştir.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - Salacak'ta tekneler (Osmanlı dönemi)-100x34 cm, imzasız.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    İMZASIZ - Salacak'ta tekneler (Osmanlı dönemi)-100x34 cm, imzasız.

    TLSatıldı
  • K. BEBEN İMZALI - İsimsiz-58x69 cm, beyaz çerçevesinde, tuvalde küçük bir yırtık mevcut, restorasyon ister.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    K. BEBEN İMZALI - İsimsiz-58x69 cm, beyaz çerçevesinde, tuvalde küçük bir yırtık mevcut, restorasyon ister.

    TLSatıldı
  • DERMAN ÖVER "Avlu" -DERMAN ÖVER, (Türkiyeli grafiker, ressam, şair Küçük İskender'in babası).

Kağıt üzerine suluboya, böylece daha ince bir kartona yapışık, kontör çizilmiş, 15,5x14 cm.

Şair Küçük İskender'in ressam ve grafiker babası olan Derman Över'in (resimleri yaygın bir hatayla Küçük İskender'e atfedilir) yeşil, kahverengi ve daha açık tonları kullandığı ve Eyüp Külliyesi olduğu düşünülen, geleneksel İslam mimarisi ile göze çarpan bir yapının avlusu. Avlunun peyjazı ve geniş giriş kapısından bakış açısı güzel bir resim. ,

Sanatçıdan imzalı, tarihsiz.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    DERMAN ÖVER "Avlu" -DERMAN ÖVER, (Türkiyeli grafiker, ressam, şair Küçük İskender'in babası). Kağıt üzerine suluboya, böylece daha ince bir kartona yapışık, kontör çizilmiş, 15,5x14 cm. Şair Küçük İskender'in ressam ve grafiker babası olan Derman Över'in (resimleri yaygın bir hatayla Küçük İskender'e atfedilir) yeşil, kahverengi ve daha açık tonları kullandığı ve Eyüp Külliyesi olduğu düşünülen, geleneksel İslam mimarisi ile göze çarpan bir yapının avlusu. Avlunun peyjazı ve geniş giriş kapısından bakış açısı güzel bir resim. , Sanatçıdan imzalı, tarihsiz.

    TLSatıldı
  • FEVZİ KARAKOÇ, (1947-) KIZ KULESİ: 1988 Özgün baskı gravür. II. 18/50-FEVZİ KARAKOÇ, (1947-), 1988.

Gri renkli şık çerçevesinde ve bordo paspartusunda. Çerçeve boyutu: 28x24 cm, resim boyutu: 12x7,5 cm. Sanatçı ıslak imzalı. Kağıtta hafif buruşukluk mevcut. 

50 adet özgün baskının 18. nüshası.

1983 yılında Özgün Baskı resim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    FEVZİ KARAKOÇ, (1947-) KIZ KULESİ: 1988 Özgün baskı gravür. II. 18/50-FEVZİ KARAKOÇ, (1947-), 1988. Gri renkli şık çerçevesinde ve bordo paspartusunda. Çerçeve boyutu: 28x24 cm, resim boyutu: 12x7,5 cm. Sanatçı ıslak imzalı. Kağıtta hafif buruşukluk mevcut. 50 adet özgün baskının 18. nüshası. 1983 yılında Özgün Baskı resim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı.

    TLSatıldı
  • HİKMET BARUTÇUGİL (1952-) - [Çiçekli ebrû]-HİKMET BARUTÇUGİL, (Türkiyeli ebrû sanatçısı), (1952-).

48x34 cm, açık kahverengi ahşap çerçevesinde ve koyu yeşil paspartusunda. Yüzeyinde küçük kat izleri mevcuttur, haricen oldukça temizdir. 

"H. Barutçugil" imzalı.

Barutçugil, ebruyu her zaman bir bilim dalı gibi görüp geliştirmeyi hedefleyen sanatçı, bu sanatı yaşatmak için yaşamanın gereğine inandığından, günlük kullanım araçlarından iç mimaride kullanılan malzemelere kadar birçok ürün geliştirdi. Daha önce görülmemiş ebru yöntemleri denedi. Literatüre Barut Ebrusu olarak bilinen ebru türünü bulan kişi olarak geçti.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    HİKMET BARUTÇUGİL (1952-) - [Çiçekli ebrû]-HİKMET BARUTÇUGİL, (Türkiyeli ebrû sanatçısı), (1952-). 48x34 cm, açık kahverengi ahşap çerçevesinde ve koyu yeşil paspartusunda. Yüzeyinde küçük kat izleri mevcuttur, haricen oldukça temizdir. "H. Barutçugil" imzalı. Barutçugil, ebruyu her zaman bir bilim dalı gibi görüp geliştirmeyi hedefleyen sanatçı, bu sanatı yaşatmak için yaşamanın gereğine inandığından, günlük kullanım araçlarından iç mimaride kullanılan malzemelere kadar birçok ürün geliştirdi. Daha önce görülmemiş ebru yöntemleri denedi. Literatüre Barut Ebrusu olarak bilinen ebru türünü bulan kişi olarak geçti.

    TLSatıldı
  • CEMAL TOLLU EKOLÜNDEN "Nü"-65x46 cm. Tuval üzerine akrilik.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    CEMAL TOLLU EKOLÜNDEN "Nü"-65x46 cm. Tuval üzerine akrilik.

    TLSatıldı
  • VEDAT ÖRS (1961-) 2021 İsimsiz-Çerçeve boyutu: 55x44 cm, resim boyutu: 39x30 cm
Kağıt üzerine akrilik 
İmzalı, 2016
Vedat Örs 1961 yılında Uşak’ta doğdu, 1984 yılında Ankara Üniversitesi`nden mezun oldu. Newyork ve Paris sergileri dahil bugüne kadar otuz beş sergi açtı Summart organizasyonuyla Moldova ve Pensilvanya’da uluslararası çalıştaylara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul`da sürdürmektedir.
İnsan bedeni Vedat Örs için her zaman önemli olmuştur. Sanatı yaşamdan akıp giden görünümlerdeki anlık izleri yakalamaya çalışıyor. Kadın figürleri birer siluet halinde, biraz primitif diyebileceğimiz Anadolu’nun kültürel coğrafyasına dağılan idollerin izini taşıyor sanki. Vedat Örs’ün kadınları, hangi zaman zincirinin halkaları olursa olsun gerçek olan şu ki, tuvaldeki her figürün kendine ait zamanda bir yaşam öyküsü var.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    VEDAT ÖRS (1961-) 2021 İsimsiz-Çerçeve boyutu: 55x44 cm, resim boyutu: 39x30 cm Kağıt üzerine akrilik İmzalı, 2016 Vedat Örs 1961 yılında Uşak’ta doğdu, 1984 yılında Ankara Üniversitesi`nden mezun oldu. Newyork ve Paris sergileri dahil bugüne kadar otuz beş sergi açtı Summart organizasyonuyla Moldova ve Pensilvanya’da uluslararası çalıştaylara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul`da sürdürmektedir. İnsan bedeni Vedat Örs için her zaman önemli olmuştur. Sanatı yaşamdan akıp giden görünümlerdeki anlık izleri yakalamaya çalışıyor. Kadın figürleri birer siluet halinde, biraz primitif diyebileceğimiz Anadolu’nun kültürel coğrafyasına dağılan idollerin izini taşıyor sanki. Vedat Örs’ün kadınları, hangi zaman zincirinin halkaları olursa olsun gerçek olan şu ki, tuvaldeki her figürün kendine ait zamanda bir yaşam öyküsü var.

    TLSatıldı
  • VEDAT ÖRS (1961-) 2021 İsimsiz-Çerçeve boyutu: 68x53 cm, resim boyutu: 50x34 cm
Kağıt üzerine akrilik 
İmzalı, 2016
Vedat Örs 1961 yılında Uşak’ta doğdu, 1984 yılında Ankara Üniversitesi`nden mezun oldu. Newyork ve Paris sergileri dahil bugüne kadar otuz beş sergi açtı Summart organizasyonuyla Moldova ve Pensilvanya’da uluslararası çalıştaylara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul`da sürdürmektedir.
İnsan bedeni Vedat Örs için her zaman önemli olmuştur. Sanatı yaşamdan akıp giden görünümlerdeki anlık izleri yakalamaya çalışıyor. Kadın figürleri birer siluet halinde, biraz primitif diyebileceğimiz Anadolu’nun kültürel coğrafyasına dağılan idollerin izini taşıyor sanki. Vedat Örs’ün kadınları, hangi zaman zincirinin halkaları olursa olsun gerçek olan şu ki, tuvaldeki her figürün kendine ait zamanda bir yaşam öyküsü var.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    VEDAT ÖRS (1961-) 2021 İsimsiz-Çerçeve boyutu: 68x53 cm, resim boyutu: 50x34 cm Kağıt üzerine akrilik İmzalı, 2016 Vedat Örs 1961 yılında Uşak’ta doğdu, 1984 yılında Ankara Üniversitesi`nden mezun oldu. Newyork ve Paris sergileri dahil bugüne kadar otuz beş sergi açtı Summart organizasyonuyla Moldova ve Pensilvanya’da uluslararası çalıştaylara katıldı. Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbul`da sürdürmektedir. İnsan bedeni Vedat Örs için her zaman önemli olmuştur. Sanatı yaşamdan akıp giden görünümlerdeki anlık izleri yakalamaya çalışıyor. Kadın figürleri birer siluet halinde, biraz primitif diyebileceğimiz Anadolu’nun kültürel coğrafyasına dağılan idollerin izini taşıyor sanki. Vedat Örs’ün kadınları, hangi zaman zincirinin halkaları olursa olsun gerçek olan şu ki, tuvaldeki her figürün kendine ait zamanda bir yaşam öyküsü var.

    TLSatıldı
  • Köpekli çocuk-40x19x19 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Köpekli çocuk-40x19x19 cm.

    TLSatıldı
  • Oryantal tip 1930lar-1950ler - Fransız-62x37x26 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Oryantal tip 1930lar-1950ler - Fransız-62x37x26 cm.

    TLSatıldı
  • İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 52/100 / 2018-50x72 cm

    Lot No: 45

    Lot: 45

    İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 52/100 / 2018-50x72 cm

    TLSatıldı
  • İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 26/250 / 1993-50x72 cm

    Lot No: 46

    Lot: 46

    İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 26/250 / 1993-50x72 cm

    TLSatıldı
  • İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 1993-50x72 cm

    Lot No: 47

    Lot: 47

    İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 1993-50x72 cm

    TLSatıldı
  • İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 62/250 / 1993-50x72 cm

    Lot No: 48

    Lot: 48

    İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 62/250 / 1993-50x72 cm

    TLSatıldı
  • İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 93/250 / 1993-50x72 cm

    Lot No: 49

    Lot: 49

    İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 93/250 / 1993-50x72 cm

    TLSatıldı
  • İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 76/242 / 1993-50x72 cm

    Lot No: 50

    Lot: 50

    İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 76/242 / 1993-50x72 cm

    TLSatıldı
  • FARUK CİMOK (1956-) - Taksim 2019 - 3/100-50x72 cm

    Lot No: 51

    Lot: 51

    FARUK CİMOK (1956-) - Taksim 2019 - 3/100-50x72 cm

    TLSatıldı
  • FARUK CİMOK (1956-) - Ortaköy - 44/100-50x72 cm

    Lot No: 52

    Lot: 52

    FARUK CİMOK (1956-) - Ortaköy - 44/100-50x72 cm

    TLSatıldı
  • FARUK CİMOK (1956-) - Ada 2019 - 5/100-50x72 cm

    Lot No: 53

    Lot: 53

    FARUK CİMOK (1956-) - Ada 2019 - 5/100-50x72 cm

    TLSatıldı
  • İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - EA 2018-50x72 cm

    Lot No: 54

    Lot: 54

    İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - EA 2018-50x72 cm

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - 1985 Mantarlar-30x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    Lot No: 55

    Lot: 55

    ZİYA ERALP - 1985 Mantarlar-30x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - 1990 "Baş"-20x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    Lot No: 56

    Lot: 56

    ZİYA ERALP - 1990 "Baş"-20x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - Geleneksel ahşap evler ve sokak-30x24 cm, imzalı

    Lot No: 57

    Lot: 57

    ZİYA ERALP - Geleneksel ahşap evler ve sokak-30x24 cm, imzalı

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - 1987 Köylü kadın ve hayvanları-19x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    Lot No: 58

    Lot: 58

    ZİYA ERALP - 1987 Köylü kadın ve hayvanları-19x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - 1989 "Su ve Işık"-20x28 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    Lot No: 59

    Lot: 59

    ZİYA ERALP - 1989 "Su ve Işık"-20x28 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - 1990 Gölgelerde-19x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    Lot No: 60

    Lot: 60

    ZİYA ERALP - 1990 Gölgelerde-19x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - 1990 Kuru Kafa-18x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    Lot No: 61

    Lot: 61

    ZİYA ERALP - 1990 Kuru Kafa-18x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - Anadolu Kasabası-30x24 cm, gri kartona yapışık, imzalı

    Lot No: 62

    Lot: 62

    ZİYA ERALP - Anadolu Kasabası-30x24 cm, gri kartona yapışık, imzalı

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - 1989 Yalnızlık-40x26 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    Lot No: 63

    Lot: 63

    ZİYA ERALP - 1989 Yalnızlık-40x26 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - 1981 İsimsiz-20x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    Lot No: 64

    Lot: 64

    ZİYA ERALP - 1981 İsimsiz-20x24 cm, siyah kartona yapışık, imzalı

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - Pateriça, Cunda manzarası-36x29 cm, imzasız

    Lot No: 65

    Lot: 65

    ZİYA ERALP - Pateriça, Cunda manzarası-36x29 cm, imzasız

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - Orta Direk-18x24 cm, imzasız, Nasreddin Hoca Fotoğraf Yarışması'na katılmıştır.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    ZİYA ERALP - Orta Direk-18x24 cm, imzasız, Nasreddin Hoca Fotoğraf Yarışması'na katılmıştır.

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - İsimsiz-24x18 cm, imzasız, sol alt köşede bir kırığı mevcut

    Lot No: 67

    Lot: 67

    ZİYA ERALP - İsimsiz-24x18 cm, imzasız, sol alt köşede bir kırığı mevcut

    TLSatıldı
  • ZİYA ERALP - Anadolu'dan bir sokak-30x24 cm, imzasız

    Lot No: 68

    Lot: 68

    ZİYA ERALP - Anadolu'dan bir sokak-30x24 cm, imzasız

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - Bodrum (Broşür Tasarımı)-27x18 cm, 1980'lerin sonunda broşür tasarımı için çizilmiş imzasız yağlı boya resim. Kalın mukavva üzerine çizilmiş olup arkasında orijinal bir Bodrum limanı fotoğrafı ve antik kent ile limanla alakalı metin bulunmaktadır.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    İMZASIZ - Bodrum (Broşür Tasarımı)-27x18 cm, 1980'lerin sonunda broşür tasarımı için çizilmiş imzasız yağlı boya resim. Kalın mukavva üzerine çizilmiş olup arkasında orijinal bir Bodrum limanı fotoğrafı ve antik kent ile limanla alakalı metin bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • SEVİL SÜMEN - 1969 İsimsiz-41x44 çerçeve boyutu, 24,5x28 cm resimli alan.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    SEVİL SÜMEN - 1969 İsimsiz-41x44 çerçeve boyutu, 24,5x28 cm resimli alan.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - Osmanlı Dönemi Bakırcıları-33x40 cm çerçeve boyutu; 18x24 cm resim boyutu

    Lot No: 71

    Lot: 71

    İMZA OKUNAMADI - Osmanlı Dönemi Bakırcıları-33x40 cm çerçeve boyutu; 18x24 cm resim boyutu

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - Apollon ve Güvercin-35x50 cm çerçeve boyutu; 25x38 cm fotoğraf boyutu.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    İMZASIZ - Apollon ve Güvercin-35x50 cm çerçeve boyutu; 25x38 cm fotoğraf boyutu.

    TLSatıldı
  • K. ATALAY (ATALAY KÖSEOĞLU) (1968-) - Sahilde yelkenliler-100x23 cm, imzalı, çerçeveli

    Lot No: 73

    Lot: 73

    K. ATALAY (ATALAY KÖSEOĞLU) (1968-) - Sahilde yelkenliler-100x23 cm, imzalı, çerçeveli

    TLSatıldı
  • K. ATALAY (ATALAY KÖSEOĞLU) (1968-) - Sahilde yelkenliler-86x26 cm, imzalı, çerçeveli

    Lot No: 74

    Lot: 74

    K. ATALAY (ATALAY KÖSEOĞLU) (1968-) - Sahilde yelkenliler-86x26 cm, imzalı, çerçeveli

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1969 Kıyıda Balıkçı Teknesi-12x12 cm
Karton üzerine sulu ve kuru boya karışık teknik
İmzalı

    Lot No: 75

    Lot: 75

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1969 Kıyıda Balıkçı Teknesi-12x12 cm Karton üzerine sulu ve kuru boya karışık teknik İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Kalyonlar Haliç'e inerken-25x18 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 11,5x13 cm: Resim boyutu
Karton üzerine yağlı boya ve sulu boya karışık teknik
İmzalı

    Lot No: 76

    Lot: 76

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Kalyonlar Haliç'e inerken-25x18 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 11,5x13 cm: Resim boyutu Karton üzerine yağlı boya ve sulu boya karışık teknik İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Soyut-25x18 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 13,5x10 cm: Resim boyutu
Karton üzerine karışık teknik
İmzalı

    Lot No: 77

    Lot: 77

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Soyut-25x18 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 13,5x10 cm: Resim boyutu Karton üzerine karışık teknik İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Soyut-25x18 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 14x12 cm: Resim boyutu
Karton üzerine karışık teknik
İmzalı

    Lot No: 78

    Lot: 78

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Soyut-25x18 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 14x12 cm: Resim boyutu Karton üzerine karışık teknik İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Kahve-28x21 cm
Kağıt üzerine pastel boya
İmzalı

    Lot No: 79

    Lot: 79

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Kahve-28x21 cm Kağıt üzerine pastel boya İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Anka -21x17 cm
Kağıt üzerine karışık teknik
İmzasız

    Lot No: 80

    Lot: 80

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Anka -21x17 cm Kağıt üzerine karışık teknik İmzasız

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Manzara-12x20 cm
Kağıt üzerine pastel boya
İmzasız

    Lot No: 81

    Lot: 81

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Manzara-12x20 cm Kağıt üzerine pastel boya İmzasız

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Şehir-6x10 cm
“Hürriyet” kartı üzerine karışık teknik
İmzasız

    Lot No: 82

    Lot: 82

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Şehir-6x10 cm “Hürriyet” kartı üzerine karışık teknik İmzasız

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Peyzaj-12x17 cm
Karton üzerine sulu boya
İmzasız

    Lot No: 83

    Lot: 83

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Peyzaj-12x17 cm Karton üzerine sulu boya İmzasız

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - İstanbul Burçlar-12x17 cm
Karton üzerine sulu boya
İmzasız

    Lot No: 84

    Lot: 84

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - İstanbul Burçlar-12x17 cm Karton üzerine sulu boya İmzasız

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Soyut-25x18 cm
Karton üzerine pastel boya
İmzasız

    Lot No: 85

    Lot: 85

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Soyut-25x18 cm Karton üzerine pastel boya İmzasız

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1969 Sonsuzluk-20x15,5 cm
Karton üzerine sulu boya
İmzalı

    Lot No: 86

    Lot: 86

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1969 Sonsuzluk-20x15,5 cm Karton üzerine sulu boya İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Soyut-18x12 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 10x8 cm: Resim boyutu
Karton üzerine karışık teknik
İmzalı

    Lot No: 87

    Lot: 87

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Soyut-18x12 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 10x8 cm: Resim boyutu Karton üzerine karışık teknik İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Peyzaj-28x9 cm
Karton üzerine pastel boya
İmzalı

    Lot No: 88

    Lot: 88

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Peyzaj-28x9 cm Karton üzerine pastel boya İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Soyut-16x15,5 cm
Karton üzerine (bayram tebrik kartı üzerine) yağlı boya
İmzasız

    Lot No: 89

    Lot: 89

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Soyut-16x15,5 cm Karton üzerine (bayram tebrik kartı üzerine) yağlı boya İmzasız

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Kule-22x16,5 cm
Kağıt üzerine karışık teknik, bant izi mevcut
İmzalı

    Lot No: 90

    Lot: 90

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Kule-22x16,5 cm Kağıt üzerine karışık teknik, bant izi mevcut İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Duvardaki Delik-18x12,5 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 11,5x7 cm: Resim boyutu
Karton üzerine karışık teknik
İmzalı

    Lot No: 91

    Lot: 91

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Duvardaki Delik-18x12,5 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 11,5x7 cm: Resim boyutu Karton üzerine karışık teknik İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Söndüremeyeceğin Ateşi Yakma"-18x12,5 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 12,5x9 cm: Resim boyutu
Karton üzerine sulu boya
İmzalı

    Lot No: 92

    Lot: 92

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Söndüremeyeceğin Ateşi Yakma"-18x12,5 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 12,5x9 cm: Resim boyutu Karton üzerine sulu boya İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Masal-18x12,5 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 9x10 cm: Resim boyutu
Karton üzerine sulu boya
İmzalı

    Lot No: 93

    Lot: 93

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Masal-18x12,5 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 9x10 cm: Resim boyutu Karton üzerine sulu boya İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Yeniden Doğuş"-18x12,5 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 7,5x14,5 cm: Resim boyutu
Karton üzerine sulu boya
İmzalı

    Lot No: 94

    Lot: 94

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Yeniden Doğuş"-18x12,5 cm: Yapışık olduğu karton boyutu; 7,5x14,5 cm: Resim boyutu Karton üzerine sulu boya İmzalı

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "[Portre]"-82x62 cm çerçeve boyutu, 47x66 cm resim boyutu. Kağıt üzerine karışık teknik. Çerçeveli.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    İMZASIZ - "[Portre]"-82x62 cm çerçeve boyutu, 47x66 cm resim boyutu. Kağıt üzerine karışık teknik. Çerçeveli.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI "2000"-59x80 cm çerçeve boyutu, 38x56 cm resim boyutu.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    İMZA OKUNAMADI "2000"-59x80 cm çerçeve boyutu, 38x56 cm resim boyutu.

    TLSatıldı
  • VONALİ İMZALI - Portre-33x28 cm çerçeve, 24x19 cm resim boyutları

    Lot No: 97

    Lot: 97

    VONALİ İMZALI - Portre-33x28 cm çerçeve, 24x19 cm resim boyutları

    TLSatıldı
  • BEDRİ RAHMİ EKOLÜNDEN İMZASIZ-42x34 cm çerçeve, 32x25 cm resim boyutu

    Lot No: 98

    Lot: 98

    BEDRİ RAHMİ EKOLÜNDEN İMZASIZ-42x34 cm çerçeve, 32x25 cm resim boyutu

    TLSatıldı
  • İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU (1952-) - "EA" 2005-90x78 cm çerçeve, 50x40 cm resim boyutu. "EA"

    Lot No: 99

    Lot: 99

    İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU (1952-) - "EA" 2005-90x78 cm çerçeve, 50x40 cm resim boyutu. "EA"

    TLSatıldı
  • İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU (1952-) - "EA" 2005-90x78 cm çerçeve, 50x40 cm resim boyutu. "EA"

    Lot No: 100

    Lot: 100

    İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU (1952-) - "EA" 2005-90x78 cm çerçeve, 50x40 cm resim boyutu. "EA"

    TLSatıldı
  • İLHAN BERK (1918-2008) - 1980 "Desen"-32x35 cm
Aynı zamanda ressamlığı ile de oldukça öncü işlere imzasını atmış İkinci Yeni'nin şairi İlhan Berk'ten imzalı desen. Çerçevesinde.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    İLHAN BERK (1918-2008) - 1980 "Desen"-32x35 cm Aynı zamanda ressamlığı ile de oldukça öncü işlere imzasını atmış İkinci Yeni'nin şairi İlhan Berk'ten imzalı desen. Çerçevesinde.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - "İsimsiz"-58x58 cm, çerçeveli

    Lot No: 102

    Lot: 102

    İMZA OKUNAMADI - "İsimsiz"-58x58 cm, çerçeveli

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - "İsimsiz"-55x44 cm çerçeve; 32x23 cm resim boyutu.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    İMZA OKUNAMADI - "İsimsiz"-55x44 cm çerçeve; 32x23 cm resim boyutu.

    TLSatıldı
  • (?) İÇSEL - 1948 "İsimsiz"-72x55 cm, kahverengi ahşap çerçevesinde

    Lot No: 104

    Lot: 104

    (?) İÇSEL - 1948 "İsimsiz"-72x55 cm, kahverengi ahşap çerçevesinde

    TLSatıldı
  • "NİHAT" İMZALI - "Eyüp Sırtlarından Boğaz"-70x58 cm, altın yaldızlı ahşap çerçevesinde

    Lot No: 105

    Lot: 105

    "NİHAT" İMZALI - "Eyüp Sırtlarından Boğaz"-70x58 cm, altın yaldızlı ahşap çerçevesinde

    TLSatıldı
  • BILLY WILDER (1906-?) İMZALI - "İsimsiz"-70x60 cm, çerçevesinde

    Lot No: 106

    Lot: 106

    BILLY WILDER (1906-?) İMZALI - "İsimsiz"-70x60 cm, çerçevesinde

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - 1989 "Marina"-45x58 cm, imzalı (okunamadı).

    Lot No: 107

    Lot: 107

    İMZA OKUNAMADI - 1989 "Marina"-45x58 cm, imzalı (okunamadı).

    TLSatıldı
  • ZEKİ FINDIKOĞLU - 1978 "Summer Haze Seat" -70x58 cm, ahşap çerçevesinde. İznik`in Boyalıca Kasabasından bir ailenin çocuğu olan sanatçı 1965 senesinde Devlet Güzel Sanatlar Akademisine (Mimar Sinan Üniversitesi) kabul edildi.

Türkiye`nin en tanınmış ressam ve hocalarından olan Bedri Rahmi Eyüboğlu, Neşet Günal ve Adnan Coker atölyelerinde eğitimini tamamladıktan sonra,1973 senesinde The George Washington Universitysi`ne davet edilen sanatçı Amerika Birleşik Devletlerine doktora yapmak için gitti. 1975`te eğitimini tamamladıktan sonra University of District of Columbia`ya Profesör olarak giren Zeki Fındıkoğlu, ABD dört değişik üniversitede Profesör ve Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1990`dan bu yana Maryland Eyaleti Üniversite siteminin bir parçası olan Montgomery College`de Güzel Sanatlar, Computer Graphics, Tiyatro ve Müzik bölümlerinin başkanlığını yapmaktadır.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    ZEKİ FINDIKOĞLU - 1978 "Summer Haze Seat" -70x58 cm, ahşap çerçevesinde. İznik`in Boyalıca Kasabasından bir ailenin çocuğu olan sanatçı 1965 senesinde Devlet Güzel Sanatlar Akademisine (Mimar Sinan Üniversitesi) kabul edildi. Türkiye`nin en tanınmış ressam ve hocalarından olan Bedri Rahmi Eyüboğlu, Neşet Günal ve Adnan Coker atölyelerinde eğitimini tamamladıktan sonra,1973 senesinde The George Washington Universitysi`ne davet edilen sanatçı Amerika Birleşik Devletlerine doktora yapmak için gitti. 1975`te eğitimini tamamladıktan sonra University of District of Columbia`ya Profesör olarak giren Zeki Fındıkoğlu, ABD dört değişik üniversitede Profesör ve Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1990`dan bu yana Maryland Eyaleti Üniversite siteminin bir parçası olan Montgomery College`de Güzel Sanatlar, Computer Graphics, Tiyatro ve Müzik bölümlerinin başkanlığını yapmaktadır.

    TLSatıldı
  • YAVUZ SEÇKİN - 1980 "İstanbul"-65x50 cm, sulu boya, ahşap çerçeveli, imzalı.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    YAVUZ SEÇKİN - 1980 "İstanbul"-65x50 cm, sulu boya, ahşap çerçeveli, imzalı.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Göç"-63x63 cm, ahşap çerçevesinde

    Lot No: 110

    Lot: 110

    İMZASIZ - "Göç"-63x63 cm, ahşap çerçevesinde

    TLSatıldı
  • MAURICE QUESTIN DE LA TOUR (1704-1788) - 1984 Baskı "Otoportre"-52x43 cm, müze baskı, çerçeveli, lekeler mevcut

    Lot No: 111

    Lot: 111

    MAURICE QUESTIN DE LA TOUR (1704-1788) - 1984 Baskı "Otoportre"-52x43 cm, müze baskı, çerçeveli, lekeler mevcut

    TLSatıldı
  • A. ZEYNEP (?) - "Peyzaj"-37x47 cm, çerçeveli

    Lot No: 112

    Lot: 112

    A. ZEYNEP (?) - "Peyzaj"-37x47 cm, çerçeveli

    TLSatıldı
  • F. M. İMZALI - 1953 "Masada aile"-36x46 cm, çerçeveli

    Lot No: 113

    Lot: 113

    F. M. İMZALI - 1953 "Masada aile"-36x46 cm, çerçeveli

    TLSatıldı
  • FERGUN İMZALI - 1985 "İsimsiz"-41x51 cm, imzalı, çerçeveli

    Lot No: 114

    Lot: 114

    FERGUN İMZALI - 1985 "İsimsiz"-41x51 cm, imzalı, çerçeveli

    TLSatıldı
  • RAY MONTMARTE - 1954 "Portre"-43x25 cm

    Lot No: 115

    Lot: 115

    RAY MONTMARTE - 1954 "Portre"-43x25 cm

    TLSatıldı
  • SİBEL İMZALI - "Balerin"-57x50 cm, çerçeveli, imzalı

    Lot No: 116

    Lot: 116

    SİBEL İMZALI - "Balerin"-57x50 cm, çerçeveli, imzalı

    TLSatıldı
  • İHSAN CEMAL KARABURÇAK (1898-1970) - ECZACIBAŞI SERAMİK LIMITED BASKI / Deniz Kıyısında Akşam-47x59 cm (Eserin özgün boyutu 47x66 cm) - Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda yer alan yağlıboya eser, Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo Tesisleri'nde sadece 1000 adet üretilmiştir.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    İHSAN CEMAL KARABURÇAK (1898-1970) - ECZACIBAŞI SERAMİK LIMITED BASKI / Deniz Kıyısında Akşam-47x59 cm (Eserin özgün boyutu 47x66 cm) - Orijinali Eczacıbaşı Koleksiyonu'nda yer alan yağlıboya eser, Eczacıbaşı Holding tarafından, VitrA Karo Tesisleri'nde sadece 1000 adet üretilmiştir.

    TLSatıldı
  • A. ERYÜREKLİ 1990 "İsimsiz"-48x39 cm

    Lot No: 118

    Lot: 118

    A. ERYÜREKLİ 1990 "İsimsiz"-48x39 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Şehir Işıkları"-18x14 cm
Karton üzerine sulu boya
İmzalı

    Lot No: 119

    Lot: 119

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Şehir Işıkları"-18x14 cm Karton üzerine sulu boya İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1979 "İsimsiz"-22x18 cm karton boyutu, 16x12 cm resim boyutu
Karton üzerine yağlı boya
İmzalı

    Lot No: 120

    Lot: 120

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1979 "İsimsiz"-22x18 cm karton boyutu, 16x12 cm resim boyutu Karton üzerine yağlı boya İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-Minyatür boy: 13x9 cm karton, 7x5 cm resim boyutu - İmzalı

    Lot No: 121

    Lot: 121

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-Minyatür boy: 13x9 cm karton, 7x5 cm resim boyutu - İmzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-12x15 cm

    Lot No: 122

    Lot: 122

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-12x15 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1969 "İsimsiz" İki taraflı iki resim-25x17 cm, imzalı

    Lot No: 123

    Lot: 123

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1969 "İsimsiz" İki taraflı iki resim-25x17 cm, imzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-17x11 cm

    Lot No: 124

    Lot: 124

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-17x11 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Alın Teri"-15x9 cm

    Lot No: 125

    Lot: 125

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Alın Teri"-15x9 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Şehir"-15x9 cm

    Lot No: 126

    Lot: 126

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Şehir"-15x9 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-10x6 cm, kartona yapışık

    Lot No: 127

    Lot: 127

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-10x6 cm, kartona yapışık

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-11x20 cm

    Lot No: 128

    Lot: 128

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-11x20 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-11,5x23,5 cm, imzalı, takvim sayfasının arkasına çalışılmış

    Lot No: 129

    Lot: 129

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-11,5x23,5 cm, imzalı, takvim sayfasının arkasına çalışılmış

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1969 "Desen"-14x10 cm

    Lot No: 130

    Lot: 130

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1969 "Desen"-14x10 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-10x6 cm, kartona yapışık, imzalı

    Lot No: 131

    Lot: 131

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-10x6 cm, kartona yapışık, imzalı

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Dalga"-15,5x15,5 cm, mavi "annual report" sayfasına yapışık, imzalı, tarihli

    Lot No: 132

    Lot: 132

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Dalga"-15,5x15,5 cm, mavi "annual report" sayfasına yapışık, imzalı, tarihli

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1968 "Desen - Portre"-23x17 cm

    Lot No: 133

    Lot: 133

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1968 "Desen - Portre"-23x17 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-12,5x17,5 cm, kağıt üzerine pastel ve sulu boya karışık teknik

    Lot No: 134

    Lot: 134

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-12,5x17,5 cm, kağıt üzerine pastel ve sulu boya karışık teknik

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Sahil"-12,5x17,5 cm

    Lot No: 135

    Lot: 135

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Sahil"-12,5x17,5 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-15,5x17 cm

    Lot No: 136

    Lot: 136

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-15,5x17 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1979 "Peyzaj"-15,5x15 cm

    Lot No: 137

    Lot: 137

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1979 "Peyzaj"-15,5x15 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Yitik Umutlar"-21,5x14,5 cm

    Lot No: 138

    Lot: 138

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Yitik Umutlar"-21,5x14,5 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1964 "Desen"-23x16 cm

    Lot No: 139

    Lot: 139

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1964 "Desen"-23x16 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1965 "Desen - Peyzaj"-17x25 cm

    Lot No: 140

    Lot: 140

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1965 "Desen - Peyzaj"-17x25 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-12,5x17,5 cm

    Lot No: 141

    Lot: 141

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-12,5x17,5 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-25x17,5 cm

    Lot No: 142

    Lot: 142

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Peyzaj"-25x17,5 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1979 "Peyzaj"-20x20 cm

    Lot No: 143

    Lot: 143

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1979 "Peyzaj"-20x20 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Natürmort"-24x17 cm

    Lot No: 144

    Lot: 144

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Natürmort"-24x17 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-15,5x15,5 cm

    Lot No: 145

    Lot: 145

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-15,5x15,5 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-Minyatür boy: 8x6 cm, karton üerine yapışık

    Lot No: 146

    Lot: 146

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-Minyatür boy: 8x6 cm, karton üerine yapışık

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-Minyatür boy: 5,5x4 cm, karton üerine yapışık

    Lot No: 147

    Lot: 147

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-Minyatür boy: 5,5x4 cm, karton üerine yapışık

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1979 "İsimsiz"-25x17,5 cm

    Lot No: 148

    Lot: 148

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1979 "İsimsiz"-25x17,5 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Masa Başı"-17x14 cm

    Lot No: 149

    Lot: 149

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Masa Başı"-17x14 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-Minyatür boy: 5x3,5 cm, karton üerine yapışık

    Lot No: 150

    Lot: 150

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-Minyatür boy: 5x3,5 cm, karton üerine yapışık

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İstanbul"-13,5x11 cm, sağ alt köşesinde kat izi mevcut

    Lot No: 151

    Lot: 151

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İstanbul"-13,5x11 cm, sağ alt köşesinde kat izi mevcut

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Cehennem"-7x11 cm

    Lot No: 152

    Lot: 152

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Cehennem"-7x11 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-6x11 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    Lot No: 153

    Lot: 153

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-6x11 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Sisli Gece"-6,5x8 cm, sulu boya ve yağlı boya karışık

    Lot No: 154

    Lot: 154

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Sisli Gece"-6,5x8 cm, sulu boya ve yağlı boya karışık

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Işık"-12x8 cm

    Lot No: 155

    Lot: 155

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Işık"-12x8 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İskele"-25x17,5 cm, pastel ve sulu boya karışık

    Lot No: 156

    Lot: 156

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İskele"-25x17,5 cm, pastel ve sulu boya karışık

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-21,5x7,5 cm, kağıt üzerine pastel ve sulu boya karışık teknik, imzasız

    Lot No: 157

    Lot: 157

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-21,5x7,5 cm, kağıt üzerine pastel ve sulu boya karışık teknik, imzasız

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Tramplen"-10x14,5 cm

    Lot No: 158

    Lot: 158

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Tramplen"-10x14,5 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Abstract"-19x28 cm

    Lot No: 159

    Lot: 159

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Abstract"-19x28 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Renkler Arasında Kaplumbağa"-28x19 cm

    Lot No: 160

    Lot: 160

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Renkler Arasında Kaplumbağa"-28x19 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-17,5x25 cm

    Lot No: 161

    Lot: 161

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-17,5x25 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj - Kayalardaki Yüzler"-28x20 cm

    Lot No: 162

    Lot: 162

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj - Kayalardaki Yüzler"-28x20 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-17,5x12,5 cm

    Lot No: 163

    Lot: 163

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-17,5x12,5 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Hat 1979 "Ya Ali"-14x15,5 cm, kartona yapışık

    Lot No: 164

    Lot: 164

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - Hat 1979 "Ya Ali"-14x15,5 cm, kartona yapışık

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-6,5x16 cm

    Lot No: 165

    Lot: 165

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-6,5x16 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1978 "İsimsiz"-9,5x14 cm karton boyutu, 7x8 cm resim boyutu, imzalı, tarihli; kağıt üzerine yağlı boya, sulu boya ve akrilik karışık

    Lot No: 166

    Lot: 166

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1978 "İsimsiz"-9,5x14 cm karton boyutu, 7x8 cm resim boyutu, imzalı, tarihli; kağıt üzerine yağlı boya, sulu boya ve akrilik karışık

    TLSatıldı
  • "F.Y". İMZALI - "İsimsiz"-7x23,5 cm, kağıt üzerine suluboya

    Lot No: 167

    Lot: 167

    "F.Y". İMZALI - "İsimsiz"-7x23,5 cm, kağıt üzerine suluboya

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Evler - Peyzaj"-10x20 cm

    Lot No: 168

    Lot: 168

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Evler - Peyzaj"-10x20 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Yelkenli Tekneler"-10x6 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    Lot No: 169

    Lot: 169

    "IŞIK" TEREKESİNDEN, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Yelkenli Tekneler"-10x6 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Natürmort"-17,5x25 cm

    Lot No: 170

    Lot: 170

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Natürmort"-17,5x25 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Soyut Natürmort"-21x23 cm, pastel ve sulu boya karışık teknik

    Lot No: 171

    Lot: 171

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Soyut Natürmort"-21x23 cm, pastel ve sulu boya karışık teknik

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Soyut"-21x29 cm

    Lot No: 172

    Lot: 172

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Soyut"-21x29 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "İsimsiz"-24x21 cm

    Lot No: 173

    Lot: 173

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "İsimsiz"-24x21 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Hamdım Piştim Yandım - Anka"-28x21 cm

    Lot No: 174

    Lot: 174

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - 1980 "Hamdım Piştim Yandım - Anka"-28x21 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-15x11 cm

    Lot No: 175

    Lot: 175

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-15x11 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-19x16 cm

    Lot No: 176

    Lot: 176

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-19x16 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-15x24 cm, karton üzerine sulu boya ve pastel boya karışık teknil

    Lot No: 177

    Lot: 177

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-15x24 cm, karton üzerine sulu boya ve pastel boya karışık teknil

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-28x21 cm

    Lot No: 178

    Lot: 178

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "İsimsiz"-28x21 cm

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-10x6 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    Lot No: 179

    Lot: 179

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-10x6 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-10x6 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    Lot No: 180

    Lot: 180

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-10x6 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-10x6 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    Lot No: 181

    Lot: 181

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-10x6 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    TLSatıldı
  • "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-10x6 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    Lot No: 182

    Lot: 182

    "IŞIK" İMZALI, AKADEMİLİ KADIN RESSAM - "Peyzaj"-10x6 cm, "Hürriyet" antetli iş kartı üzerine

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]"-5 parça set, tuval üzerine yağlı boya. 
Tek parça boyut: 80 x 18 cm, set boyut: 90 x 80 cm.
Güzhan Müstecaplıoğlu’nun "Kaftanlar" serisinden, son derece dekoratif bir set. Orijinal mühürler ve revnaklı boya kullanılmış. 
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]"-5 parça set, tuval üzerine yağlı boya. Tek parça boyut: 80 x 18 cm, set boyut: 90 x 80 cm. Güzhan Müstecaplıoğlu’nun "Kaftanlar" serisinden, son derece dekoratif bir set. Orijinal mühürler ve revnaklı boya kullanılmış. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2013-Tuval üzerine karışık teknik (yağlı boya, dönem el yazmalarından parçalar ve mühürler).
120 x 80 cm.
Sanatçı tarafından imzalı 2013 tarihli.
Güzhan Müstecaplıoğlu’nun "Kaftanlar" serisinden, son derece dekoratif bir tablo. Orijinal mühürler ve revnaklı boya kullanılmış.
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2013-Tuval üzerine karışık teknik (yağlı boya, dönem el yazmalarından parçalar ve mühürler). 120 x 80 cm. Sanatçı tarafından imzalı 2013 tarihli. Güzhan Müstecaplıoğlu’nun "Kaftanlar" serisinden, son derece dekoratif bir tablo. Orijinal mühürler ve revnaklı boya kullanılmış. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2012-Tuval üzerine karışık teknik (yağlı boya, dönem el yazmalarından parçalar ve mühürler).
100 x 100 cm.
Sanatçı tarafından imzalı 2012 tarihli.
Güzhan Müstecaplıoğlu’nun "Kaftanlar" serisinden, son derece dekoratif bir tablo. Orijinal mühürler ve revnaklı boya kullanılmış.
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2012-Tuval üzerine karışık teknik (yağlı boya, dönem el yazmalarından parçalar ve mühürler). 100 x 100 cm. Sanatçı tarafından imzalı 2012 tarihli. Güzhan Müstecaplıoğlu’nun "Kaftanlar" serisinden, son derece dekoratif bir tablo. Orijinal mühürler ve revnaklı boya kullanılmış. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[DERVİŞLER VE MEZAR TAŞLARI]" 1992-Akrilik üzerine yağlı boya, çerçeve boyutu: 98 x 78 cm, resim boyutu: 77 x 57 cm. 
Ahşap çerçevesinde. 
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[DERVİŞLER VE MEZAR TAŞLARI]" 1992-Akrilik üzerine yağlı boya, çerçeve boyutu: 98 x 78 cm, resim boyutu: 77 x 57 cm. Ahşap çerçevesinde. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[MEZAR TAŞLARI]" 1992-Akrilik üzerine yağlı boya, çerçeve boyutu: 110 x 78 cm, resim boyutu: 98 x 64 cm. 
Kahverengi mat ahşap çerçevesinde.
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[MEZAR TAŞLARI]" 1992-Akrilik üzerine yağlı boya, çerçeve boyutu: 110 x 78 cm, resim boyutu: 98 x 64 cm. Kahverengi mat ahşap çerçevesinde. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[BALIK]" 2010-Tuval üzerine karışık teknik. 
83 x 63 cm.
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[BALIK]" 2010-Tuval üzerine karışık teknik. 83 x 63 cm. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]"-70 x 70 cm. 
Tuval üzerine yağlı boya ve karışık teknik.
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]"-70 x 70 cm. Tuval üzerine yağlı boya ve karışık teknik. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]"-160 x 120 cm. 
Tuval üzerine yağlı boya ve karışık teknik.
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]"-160 x 120 cm. Tuval üzerine yağlı boya ve karışık teknik. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[BALIK]" 2010-Tuval üzerine karışık teknik. 
78 x 63 cm.
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[BALIK]" 2010-Tuval üzerine karışık teknik. 78 x 63 cm. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTAN - GÖZ - YAZMALAR VE OTOPORTRE]" 2013-175 x 65 cm. 
Tuval üzerine karışık teknik. 
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTAN - GÖZ - YAZMALAR VE OTOPORTRE]" 2013-175 x 65 cm. Tuval üzerine karışık teknik. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2010-35 x 35 cm. 
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2010-35 x 35 cm. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2011-35 x 35 cm. 
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2011-35 x 35 cm. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2012-35 x 35 cm. 
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2012-35 x 35 cm. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2013-35 x 35 cm. 
1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    GÜZHAN MÜSTECAPLIOĞLU (1963-) - "[KAFTANLAR SERİSİ]" 2013-35 x 35 cm. 1963'de İzmir'de doğan Müstecaplıoğlu'nun renkli yaşamı İstanbul-Üsküdar'da, Salacak, Üsküdar Halkevi ve Üsküdar Bit Pazarı'nda gelişir. Yaşam renkleri arasında ebru sanatçısı Mustafa Düzgünman ve ebru, edebiyat tarihçisi Abdülbaki Gölpınarlı ile Mevlana öğretisi ve ney, Aziz Nesin, görmez yazar Ziya Mısırlı, Attila İlhan, Yıldız Kenter, Ergin İnan ve Burhan Uygur önemli yer tutar.

    TLSatıldı
  • SALİH - "MARAKAZ VAPURU" 1930'LAR-Resim boyutu: 78 x 54 cm; çerçeve boyutu: 84 x 59 cm. Haliyle.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    SALİH - "MARAKAZ VAPURU" 1930'LAR-Resim boyutu: 78 x 54 cm; çerçeve boyutu: 84 x 59 cm. Haliyle.

    TLSatıldı
  • İSMAİL ÖZEREN (1932-) - "HAYDARPAŞA 1996"-70 x 60 cm. Yeşil çerçevesinde.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    İSMAİL ÖZEREN (1932-) - "HAYDARPAŞA 1996"-70 x 60 cm. Yeşil çerçevesinde.

    TLSatıldı
  • MUSTAFA ASLIER (1926-2015) - "3,5", 26/50-Çerçeve boyutu: 44 x 35 cm, resim boyutu: 27 x 17 cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    MUSTAFA ASLIER (1926-2015) - "3,5", 26/50-Çerçeve boyutu: 44 x 35 cm, resim boyutu: 27 x 17 cm.

    TLSatıldı
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930) - "Taşbaskı"-Çerçeve boyutu: 40 x 50 cm.
Ali Rıza Bey; arkadaşları, öğrencileri ve meslektaşları arasında “hoca” olarak biliniyordu. Hoca Ali Rıza, Türk resim sanatının gelişiminde önemli bir basamak olan Harbiye Mektebi’ndeki sanat eğitimciliği görevinin yanında, Harbiye Matbaasında da baş ressamlık görevini sürdürmüştür. Çeşitli nedenlerden o dönemde öğrencilerin modelden çalışma olanağı olmadığından dolayı, kendisi; doğa görünümleri, kır evleri, çeşmeleri ve hayvan figürlerinden oluşturduğu karakalem çalışmalarını, taş baskı eserlere çevirerek çoğaltmış ve albümler oluşturmuştur. Oluşturduğu bu albümleri çalışabilmeleri için öğrencilerine dağıtmıştır ve öğrencilerinin sanat anlayışlarına ve uygulamalarına tesir etmiştir. Bu durum, döneminde Hoca Ali Rıza’nın sanat eğitimine verdiği önemi hem de baskı resminde ulaştığı noktayı göstermesi açısından önem arz etmektedir. (Kaynak: Hoca Ali Rıza’nın Sanat Anlayışı ve Taş Baskı Resimlerinin Sanat Eğitimindeki Önemi, CİDDİ).

    Lot No: 200

    Lot: 200

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930) - "Taşbaskı"-Çerçeve boyutu: 40 x 50 cm. Ali Rıza Bey; arkadaşları, öğrencileri ve meslektaşları arasında “hoca” olarak biliniyordu. Hoca Ali Rıza, Türk resim sanatının gelişiminde önemli bir basamak olan Harbiye Mektebi’ndeki sanat eğitimciliği görevinin yanında, Harbiye Matbaasında da baş ressamlık görevini sürdürmüştür. Çeşitli nedenlerden o dönemde öğrencilerin modelden çalışma olanağı olmadığından dolayı, kendisi; doğa görünümleri, kır evleri, çeşmeleri ve hayvan figürlerinden oluşturduğu karakalem çalışmalarını, taş baskı eserlere çevirerek çoğaltmış ve albümler oluşturmuştur. Oluşturduğu bu albümleri çalışabilmeleri için öğrencilerine dağıtmıştır ve öğrencilerinin sanat anlayışlarına ve uygulamalarına tesir etmiştir. Bu durum, döneminde Hoca Ali Rıza’nın sanat eğitimine verdiği önemi hem de baskı resminde ulaştığı noktayı göstermesi açısından önem arz etmektedir. (Kaynak: Hoca Ali Rıza’nın Sanat Anlayışı ve Taş Baskı Resimlerinin Sanat Eğitimindeki Önemi, CİDDİ).

    TLSatıldı
  • ZAHİR GÜVEMLİ (1913-2004) - "Ağaç" 1986-Ahşap dönem çerçevesinde. 60 x 45 cm. Haliyle.
Aynı zamanda sanat tarihçisi, eleştirmen ve eğitimci olarak da tanınan Zahir Güvemli özellikle 1960’larda yapmış olduğu resimleriyle de Türk resminde önemli bir yere sahiptir.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    ZAHİR GÜVEMLİ (1913-2004) - "Ağaç" 1986-Ahşap dönem çerçevesinde. 60 x 45 cm. Haliyle. Aynı zamanda sanat tarihçisi, eleştirmen ve eğitimci olarak da tanınan Zahir Güvemli özellikle 1960’larda yapmış olduğu resimleriyle de Türk resminde önemli bir yere sahiptir.

    TLSatıldı
  • NURİ BATTAL (1962-) - İmzalı Baskı 2013-Kağıt üzerine baskı. 73 x 54 cm. Çerçevesinde. Ressamdan imzalı.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    NURİ BATTAL (1962-) - İmzalı Baskı 2013-Kağıt üzerine baskı. 73 x 54 cm. Çerçevesinde. Ressamdan imzalı.

    TLSatıldı
  • ERGİN İNAN (1943-) - "Yazıt" 2015 - 59/99-78 x 65 cm. Çerçeveli.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    ERGİN İNAN (1943-) - "Yazıt" 2015 - 59/99-78 x 65 cm. Çerçeveli.

    TLSatıldı
  • KORTAN TÜMERDEM - "Anadolu'da bir yer"-Arkası Emine Öztekin ve Kortan Tümerdem imzalı. 55 x 54 cm. Çerçevesinde. Cyanotype baskı.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    KORTAN TÜMERDEM - "Anadolu'da bir yer"-Arkası Emine Öztekin ve Kortan Tümerdem imzalı. 55 x 54 cm. Çerçevesinde. Cyanotype baskı.

    TLSatıldı