Lot: 1

Güncel Fiyat: 750 TL Açılış Fiyatı: 750 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

ÖZDEN AKBAŞOĞLU ERGÖKÇEN (1937-2019) - 1975 "Soyut Portre"

40x30 cm - Yüksek gramajlı dokulu kağıt üzerine mürekkeple karışık teknik.1954' te DGSA'nın Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesini bitirdi. Öğret­menlik yaptı. Öğrencilik yıllarında "On'lar Grubu"nun sergilerine katıldı, okulda iki ödül aldı. 1955'teki sergisinden bu yana yirmi üç sergi açtı. Yurt içi, yurt dışı pek çok birleşik sergiye de katıldı. İtalya'da fresko ve mozaik öğrenimi gördü. 1960' ta da Amerika ve Jamaika' ya giderek yerli İnka' ların sanatını inceledi. Yağlı­ boya çalışmalarının yanı sıra özgün­ baskı, fresk, mozaik ve seramik çalışmaları yaptı. Doğayı ve Anadolu' yu büyük bir sevecenlikle inceleyen eserle­rinde leke düzeni olduğu kadar renk anlayışına da önem verir.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • ÖZDEN AKBAŞOĞLU ERGÖKÇEN (1937-2019) - 1975 "Soyut Portre"-40x30 cm - Yüksek gramajlı dokulu kağıt üzerine mürekkeple karışık teknik.1954' te DGSA'nın Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesini bitirdi. Öğret­menlik yaptı. Öğrencilik yıllarında "On'lar Grubu"nun sergilerine katıldı, okulda iki ödül aldı.

1955'teki sergisinden bu yana yirmi üç sergi açtı. Yurt içi, yurt dışı pek çok birleşik sergiye de katıldı. İtalya'da fresko ve mozaik öğrenimi gördü.

1960' ta da Amerika ve Jamaika' ya giderek yerli İnka' ların sanatını inceledi.

Yağlı­ boya çalışmalarının yanı sıra özgün­ baskı, fresk, mozaik ve seramik çalışmaları yaptı. Doğayı ve Anadolu' yu büyük bir sevecenlikle inceleyen eserle­rinde leke düzeni olduğu kadar renk anlayışına da önem verir.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    ÖZDEN AKBAŞOĞLU ERGÖKÇEN (1937-2019) - 1975 "Soyut Portre"-40x30 cm - Yüksek gramajlı dokulu kağıt üzerine mürekkeple karışık teknik.1954' te DGSA'nın Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesini bitirdi. Öğret­menlik yaptı. Öğrencilik yıllarında "On'lar Grubu"nun sergilerine katıldı, okulda iki ödül aldı. 1955'teki sergisinden bu yana yirmi üç sergi açtı. Yurt içi, yurt dışı pek çok birleşik sergiye de katıldı. İtalya'da fresko ve mozaik öğrenimi gördü. 1960' ta da Amerika ve Jamaika' ya giderek yerli İnka' ların sanatını inceledi. Yağlı­ boya çalışmalarının yanı sıra özgün­ baskı, fresk, mozaik ve seramik çalışmaları yaptı. Doğayı ve Anadolu' yu büyük bir sevecenlikle inceleyen eserle­rinde leke düzeni olduğu kadar renk anlayışına da önem verir.

    TLSatıldı
  • "SERAP" İMZALI - 2010 "Apolyont Gölü"-44x32,5 cm çerçeve; 20x9 cm resim alanı. Kağıt üzerine suluboya, çerçeveli.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    "SERAP" İMZALI - 2010 "Apolyont Gölü"-44x32,5 cm çerçeve; 20x9 cm resim alanı. Kağıt üzerine suluboya, çerçeveli.

    TLSatıldı
  • BANU GÜLDEMİR - "Soyut Kompozisyon"-56x45,5 cm çerçeve; 39x31 cm resim alanı. Kağıt üzerine karışık teknik, çerçeveli.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    BANU GÜLDEMİR - "Soyut Kompozisyon"-56x45,5 cm çerçeve; 39x31 cm resim alanı. Kağıt üzerine karışık teknik, çerçeveli.

    TLSatıldı
  • TAYFUR SANLIMAN (1930-2016) - 1997 "Mevlevî Dervişleri"-64x56 cm çerçeve; 43x35 cm resim alanı. Ahşap üzerine yağlıboya - 1955 yılında Güzel Sanatlar Akademisi'ne giren ressam, Halil Dikmen ve Zeki Faik İzer atölyelerinde beş yıl çalışarak diplomasını bu atölyelerden aldı. Resim sevgisi ile ilkokulda tanışan Sanlıman, ortaokulda Akademili hocası Latif Ariş tarafından yönlendirildi. Sanatçı 1985'den bu yana insan-doğa ilişkisini doğadan yana çıkarak irdeleyen, soyut gibi algılanabilecek bir anlatımla doğayı, figüral tasarımları ile toplumu simgelemektedir. Bugüne dek 50'ye yakın kişisel sergi gerçekleştiren, bir o kadar da karma sergiye katılan ve Yol Boyunca adını verdiği bir kitap yayınlayan Tayfur Sanlıman, 2001 yılında İstanbul'u terk ederek Bozcaada'ya yerleşmiştir.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    TAYFUR SANLIMAN (1930-2016) - 1997 "Mevlevî Dervişleri"-64x56 cm çerçeve; 43x35 cm resim alanı. Ahşap üzerine yağlıboya - 1955 yılında Güzel Sanatlar Akademisi'ne giren ressam, Halil Dikmen ve Zeki Faik İzer atölyelerinde beş yıl çalışarak diplomasını bu atölyelerden aldı. Resim sevgisi ile ilkokulda tanışan Sanlıman, ortaokulda Akademili hocası Latif Ariş tarafından yönlendirildi. Sanatçı 1985'den bu yana insan-doğa ilişkisini doğadan yana çıkarak irdeleyen, soyut gibi algılanabilecek bir anlatımla doğayı, figüral tasarımları ile toplumu simgelemektedir. Bugüne dek 50'ye yakın kişisel sergi gerçekleştiren, bir o kadar da karma sergiye katılan ve Yol Boyunca adını verdiği bir kitap yayınlayan Tayfur Sanlıman, 2001 yılında İstanbul'u terk ederek Bozcaada'ya yerleşmiştir.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - "Dalgalar" -68x60 cm çerçeve; 45x37 cm resim alanı. Tuval üzerine yağlı boya. Çerçeveli. Paspartu haliyle.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    İMZA OKUNAMADI - "Dalgalar" -68x60 cm çerçeve; 45x37 cm resim alanı. Tuval üzerine yağlı boya. Çerçeveli. Paspartu haliyle.

    TLSatıldı
  • HASAN PEKMEZCİ (1945-) - 1992 "Kuşlar Üzerine" 10/12-77x67 cm, resim alanında son derece dekoratif altın varak kullanılan bölümler mevcuttur. - Türkiye'de serigrafinin yaygınlaşması için çaba göstermiş bir sanatçı olan Pekmezci, 1968'den bu yana çalışmalarını halen alanda sürdürmektedir. 2008 yılından bu yana Halk Bankası Sanat Danışmanlığı görevi yanında 2010 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığı İdari Mali işler Dairesi'nde sanat Danışmanlığı görevini yürütmektedir. Dışişleri Bakanlığı yurt içi ve yurt dışı temsilciliklerindeki sanat eseri koleksiyonunun bir disiplin içinde envanterinin çıkarılması, bakım ve onarım kontrolleri gibi görevlerle eserlerin kategorize edilerek yayınlara dönüştürülmesi planlaması çalışmaları sürmektedir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    HASAN PEKMEZCİ (1945-) - 1992 "Kuşlar Üzerine" 10/12-77x67 cm, resim alanında son derece dekoratif altın varak kullanılan bölümler mevcuttur. - Türkiye'de serigrafinin yaygınlaşması için çaba göstermiş bir sanatçı olan Pekmezci, 1968'den bu yana çalışmalarını halen alanda sürdürmektedir. 2008 yılından bu yana Halk Bankası Sanat Danışmanlığı görevi yanında 2010 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığı İdari Mali işler Dairesi'nde sanat Danışmanlığı görevini yürütmektedir. Dışişleri Bakanlığı yurt içi ve yurt dışı temsilciliklerindeki sanat eseri koleksiyonunun bir disiplin içinde envanterinin çıkarılması, bakım ve onarım kontrolleri gibi görevlerle eserlerin kategorize edilerek yayınlara dönüştürülmesi planlaması çalışmaları sürmektedir.

    TLSatıldı
  • TURGUT ZAİM (1906-1974) - "Gemide" 4/15 Linol Baskı-Kağıt üzerine linol baskı. 58x44 cm çerçeve; 44x29 cm resim alanı. - 1906 yılında İstanbul’da doğan Turgut Zaim, Kadıköy Saint Joseph Koleji’nden mezun olur. Güzel sanatlarla ilgili bir aile içinde büyüyen ressam için özellikle İtalya’da dokuz yıl resim eğitimi alan küçük dayısı Mehmet Fuat model olur. 1920 yılında Sanayi-i Nefise Mektebi’nde (Güzel Sanatlar Akademisi) öğrenime başlar. Öğrencilik yıllarında Paris’e resim eğitimi için burslu olarak gönderilir, ama kısa bir süre sonra yurda döner. “Benim burada öğreneceğim bir şey yok” sözleri arkadaşları arasında Batı’yla ilişki kurmaya ilgisiz olarak yorumlanır. Yurda döndükten sonra geleneksel sanatlara yönelir. Turgut Zaim, Akademi’ye başladığı 1920’li yıllarda ilk tuval çalışmaları İstanbul ile ilgilidir. Özgün baskı resimde de ürünler veren Turgut Zaim 1930-31 yıllarından itibaren çinko ve linol baskı teknikleri ile 39 adet resim yapar. Bu çalışmalarındaki konu ve ele alış tarzı, diğer yaptığı resimlerden farklı değildir. Pastel, suluboya boya, yağlı boya resimleri dışında, çinko ve linol tekniğinde özgün baskı resimleri ile o dönemde Türkiye’de ilk ürün veren ressamlarımızdandır. 

Turgut Zaim, Akademi’ye başladığı 1920’li yıllarda ilk tuval çalışmaları İstanbul ile ilgilidir. Ressamın anlatımıyla 15’i geçmeyen peyzaj nü resimlere gelince, o şöyle diyor: “Benim için önemli olan çıplak resim yapmaktan ziyade, yeni konuları ele almaktı. Çıplaklığın üzerinde durmayışım, modeli daima anatomik olarak ele alışımdan ileri geliyor. Manzara resimlerine gelince figürsüz olanları çok yalın buluyorum. Bu fikrim manzarayı hor gördüğüm anlamına gelmez, resimlerimde bu açıktır.”

Özgün baskı resimde de ürünler veren Turgut Zaim 1930-31 yıllarından itibaren çinko ve linol baskı teknikleri ile 39 adet resim yapar. Bu çalışmalarındaki konu ve ele alış tarzı, diğer yaptığı resimlerden farklı değildir. Pastel, suluboya boya, yağlı boya resimleri dışında, çinko ve linol tekniğinde özgün baskı resimleri ile o dönemde Türkiye’de ilk ürün veren ressamlarımızdandır.
Turgut Zaim, Türk geleneksel tiyatro örneklerinden olan orta oyunu ve onu seyreden insanları, titiz bir üslup, minyatürü hatırlatan bir disiplinle tasvir etmiş. Tüm yüzeye yayılan kompozisyonda, mavi, yeşil, turuncu, beyaz, kırmızı, siyah, sarı tonları en çok kullanılan renkler. Zaim, Türk minyatür resminin geometrik kompozisyon ve şematik figür esprisinden hareket etmiş, bu geleneksel biçimi çağdaş bir üslupta resmedebilmesinde gösterdiği ustalık ve özgünlükle, kendisinden önceki ve sonraki sanatçılardan ayrılan bir kişiliğe sahip olmuştur. 1939’dan sonra bazı D Grubu sergilerine katılır. Çok yönlü çalışmalar yapan Turgut Zaim, Orhan Veli, Ceyhun Atuf Kansu’nun kitapları için illüstrasyonlar dışında, Tezer Taşkıran’ın masal kitapları Dede Korkut Masalları ve Ahmet Kutsi Tecer’in Köroğlu kitaplarını resimler. Turgut Zaim’in yağlıboya resimlerinde farklı biçimler kullanmasına rağmen, renk tonu açısından minyatür resim sanatındaki renk anlayışına göndermeler vardır. Resimlerde çok büyük oranda açık-koyu (ton farkı) endişesi yoktur. Bunun sonucunda oluşan iki boyutluluk, bir yüzeyselleşme olarak algılanır. Genelde çok renkli olan Zaim’in resimlerinde büyük ölçüde yeşil-kırmızı, turuncu-mavi kontrast renklerin kullanıldığı ve bunların oran olarak büyük-küçük oluşunun bir başka zıtlığı meydana getirdiği gözlenir.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    TURGUT ZAİM (1906-1974) - "Gemide" 4/15 Linol Baskı-Kağıt üzerine linol baskı. 58x44 cm çerçeve; 44x29 cm resim alanı. - 1906 yılında İstanbul’da doğan Turgut Zaim, Kadıköy Saint Joseph Koleji’nden mezun olur. Güzel sanatlarla ilgili bir aile içinde büyüyen ressam için özellikle İtalya’da dokuz yıl resim eğitimi alan küçük dayısı Mehmet Fuat model olur. 1920 yılında Sanayi-i Nefise Mektebi’nde (Güzel Sanatlar Akademisi) öğrenime başlar. Öğrencilik yıllarında Paris’e resim eğitimi için burslu olarak gönderilir, ama kısa bir süre sonra yurda döner. “Benim burada öğreneceğim bir şey yok” sözleri arkadaşları arasında Batı’yla ilişki kurmaya ilgisiz olarak yorumlanır. Yurda döndükten sonra geleneksel sanatlara yönelir. Turgut Zaim, Akademi’ye başladığı 1920’li yıllarda ilk tuval çalışmaları İstanbul ile ilgilidir. Özgün baskı resimde de ürünler veren Turgut Zaim 1930-31 yıllarından itibaren çinko ve linol baskı teknikleri ile 39 adet resim yapar. Bu çalışmalarındaki konu ve ele alış tarzı, diğer yaptığı resimlerden farklı değildir. Pastel, suluboya boya, yağlı boya resimleri dışında, çinko ve linol tekniğinde özgün baskı resimleri ile o dönemde Türkiye’de ilk ürün veren ressamlarımızdandır. Turgut Zaim, Akademi’ye başladığı 1920’li yıllarda ilk tuval çalışmaları İstanbul ile ilgilidir. Ressamın anlatımıyla 15’i geçmeyen peyzaj nü resimlere gelince, o şöyle diyor: “Benim için önemli olan çıplak resim yapmaktan ziyade, yeni konuları ele almaktı. Çıplaklığın üzerinde durmayışım, modeli daima anatomik olarak ele alışımdan ileri geliyor. Manzara resimlerine gelince figürsüz olanları çok yalın buluyorum. Bu fikrim manzarayı hor gördüğüm anlamına gelmez, resimlerimde bu açıktır.” Özgün baskı resimde de ürünler veren Turgut Zaim 1930-31 yıllarından itibaren çinko ve linol baskı teknikleri ile 39 adet resim yapar. Bu çalışmalarındaki konu ve ele alış tarzı, diğer yaptığı resimlerden farklı değildir. Pastel, suluboya boya, yağlı boya resimleri dışında, çinko ve linol tekniğinde özgün baskı resimleri ile o dönemde Türkiye’de ilk ürün veren ressamlarımızdandır. Turgut Zaim, Türk geleneksel tiyatro örneklerinden olan orta oyunu ve onu seyreden insanları, titiz bir üslup, minyatürü hatırlatan bir disiplinle tasvir etmiş. Tüm yüzeye yayılan kompozisyonda, mavi, yeşil, turuncu, beyaz, kırmızı, siyah, sarı tonları en çok kullanılan renkler. Zaim, Türk minyatür resminin geometrik kompozisyon ve şematik figür esprisinden hareket etmiş, bu geleneksel biçimi çağdaş bir üslupta resmedebilmesinde gösterdiği ustalık ve özgünlükle, kendisinden önceki ve sonraki sanatçılardan ayrılan bir kişiliğe sahip olmuştur. 1939’dan sonra bazı D Grubu sergilerine katılır. Çok yönlü çalışmalar yapan Turgut Zaim, Orhan Veli, Ceyhun Atuf Kansu’nun kitapları için illüstrasyonlar dışında, Tezer Taşkıran’ın masal kitapları Dede Korkut Masalları ve Ahmet Kutsi Tecer’in Köroğlu kitaplarını resimler. Turgut Zaim’in yağlıboya resimlerinde farklı biçimler kullanmasına rağmen, renk tonu açısından minyatür resim sanatındaki renk anlayışına göndermeler vardır. Resimlerde çok büyük oranda açık-koyu (ton farkı) endişesi yoktur. Bunun sonucunda oluşan iki boyutluluk, bir yüzeyselleşme olarak algılanır. Genelde çok renkli olan Zaim’in resimlerinde büyük ölçüde yeşil-kırmızı, turuncu-mavi kontrast renklerin kullanıldığı ve bunların oran olarak büyük-küçük oluşunun bir başka zıtlığı meydana getirdiği gözlenir.

    TLSatıldı
  • İSMAİL ATEŞ (1960-) - 2004 "İsimsiz"-120 x 120 cm, tuval üzerine akrilik. Haliyle.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    İSMAİL ATEŞ (1960-) - 2004 "İsimsiz"-120 x 120 cm, tuval üzerine akrilik. Haliyle.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - 1950 "Büyük Ada'dan Deniz" -48x40 cm çerçeve; 31x23 cm resim alanı. Duralit üzerine yağlı boya

    Lot No: 9

    Lot: 9

    İMZASIZ - 1950 "Büyük Ada'dan Deniz" -48x40 cm çerçeve; 31x23 cm resim alanı. Duralit üzerine yağlı boya

    TLSatıldı
  • ERGİN İNAN (1943-) - 2021 "Düş Bahçesi" 5/9 -72x72 cm. Yüzeyde minimal bir hasar mevcut. Haricen temiz, haliyle.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    ERGİN İNAN (1943-) - 2021 "Düş Bahçesi" 5/9 -72x72 cm. Yüzeyde minimal bir hasar mevcut. Haricen temiz, haliyle.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Figüratif Kompozisyon" TARİHSİZ-113x44 cm, çerçevesiz. Duralit üzerine akrilik.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    İMZASIZ - "Figüratif Kompozisyon" TARİHSİZ-113x44 cm, çerçevesiz. Duralit üzerine akrilik.

    TLSatıldı
  • CEMİL EREN (1927-2016) - 1980 "Taka"-47x36 cm çerçeve; 34x24 cm resim alanı. Kağıt üzerine suluboya. - Cemil Eren Türk ressam, heykeltıraş, seramik, vitray sanatçısı, sanat tarihçisi ve sanat eğitimcisidir. Işık konusundaki ustalığı ile bilinen sanatçı, üretken bir sanat hayatına sahipti.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    CEMİL EREN (1927-2016) - 1980 "Taka"-47x36 cm çerçeve; 34x24 cm resim alanı. Kağıt üzerine suluboya. - Cemil Eren Türk ressam, heykeltıraş, seramik, vitray sanatçısı, sanat tarihçisi ve sanat eğitimcisidir. Işık konusundaki ustalığı ile bilinen sanatçı, üretken bir sanat hayatına sahipti.

    TLSatıldı
  • EMİN KOÇ (1962-) - 2006 "Soyut Kadın Potresi" 24/30-44x34 cm çerçeve; 18x15 cm resim alanı. - 1962'de Denizli'de doğdu. 1985-1989'da Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde öğrenim gördü. 1990'da aynı bölüme asistan olarak atandı. 1989'da başladığı yüksek lisans eğitimini 1991 yılında, 1991'de başladığı sanatta yeterlik öğrenimini 1995'te tamamladı. 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 yıllarında Çamlıca Sanat Evi’nde, 2005, 2007, 2008 yıllarında ise IMOGA’da baskı resim çalışmaları yaptı.

Müzelerde ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, yurt içinde çok sayıda kişisel sergi gerçekleştirmiştir. 2017 yılında emekli olan sanatçı, atölyesinde sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    EMİN KOÇ (1962-) - 2006 "Soyut Kadın Potresi" 24/30-44x34 cm çerçeve; 18x15 cm resim alanı. - 1962'de Denizli'de doğdu. 1985-1989'da Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde öğrenim gördü. 1990'da aynı bölüme asistan olarak atandı. 1989'da başladığı yüksek lisans eğitimini 1991 yılında, 1991'de başladığı sanatta yeterlik öğrenimini 1995'te tamamladı. 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 yıllarında Çamlıca Sanat Evi’nde, 2005, 2007, 2008 yıllarında ise IMOGA’da baskı resim çalışmaları yaptı. Müzelerde ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, yurt içinde çok sayıda kişisel sergi gerçekleştirmiştir. 2017 yılında emekli olan sanatçı, atölyesinde sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI (HOCA ALİ RIZA EKOLÜ) - "Boğaz'da Yalılar"-70x52 cm. Mukavvaya marufle. Osmanlıca imzalı

    Lot No: 15

    Lot: 15

    İMZA OKUNAMADI (HOCA ALİ RIZA EKOLÜ) - "Boğaz'da Yalılar"-70x52 cm. Mukavvaya marufle. Osmanlıca imzalı

    TLSatıldı
  • İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU (1952-) - 2008  / 4 Adet Özgün Baskı Birarada (Ed. 2/7) -52x25 cm / 26x21 cm, 3 çerçeve içerisinde 4 adet özgün baskı. Edisyonların her biri 2/7'dir. Fine Art kağıt üzerine serigrafi.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLU (1952-) - 2008 / 4 Adet Özgün Baskı Birarada (Ed. 2/7) -52x25 cm / 26x21 cm, 3 çerçeve içerisinde 4 adet özgün baskı. Edisyonların her biri 2/7'dir. Fine Art kağıt üzerine serigrafi.

    TLSatıldı
  • İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 3 Temmuz 2001 "Desen - Gökçeada"-25x25 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine mürekkep. - Balaban, Bursa Cezaevi’nde kendisinden 20 yaş büyük olan Nâzım Hikmet’la tanıştı. Onun desteği ve ilgisi sayesinde resim yeteneği ortaya çıktı ve gelişti. Nâzım Hikmet, Orhan Kemal’i hikâyeci, Balaban’ı ise ressam olarak yetiştirmek istiyordu. İbrahim Balaban cezaevinde resmin yanı sıra felsefe, sosyoloji, ekonomi-politik konularında pratik bilgiler edindi. Ressam, yedi yıl süren Nâzım Hikmet’li günlerini ileriki yıllarda yazdığı Şair Baba ve Damdakiler kitabında anlatmıştır. İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahneye konan “Aslolan Hayattır” adlı tiyatro oyununda ve “Mavi Gözlü Dev : Nâzım Hikmet” adlı sinema filminde (Yönetmen: Biket İlhan) bu kitaptan alıntılar vardır. Ayrıca kitabı yazar Haldun Çubukçu tarafından oyunlaştırılmış ve yönetmen Ayşe Emel Mesci tarafından sahneye konularak 2011 yılında Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenmiştir.

Balaban, “Sanat yaşantının izdüşümüdür. Konu bir özdür, her öz kendi kabuğunu yapar. (Yani sanatsal biçimini oluşturur.) “ kuramını ortaya koymuş ve sanatını bu kuram üzerine oturmuştur. İlk sergisini 1953’te İstanbul’da, Fransız Kültür Merkezi’nde açtı. Sonraki yıllarda hem Türkiye’de, hem de yurtdışında pek çok sergi açtı. 1961’de Yeni Dal Grubu sergisindeki bir tablosundan dolayı yargılandı, ancak aklandı. Yine 1968’de Gazi Dergisi’nde basılan bir tablosundan dolayı yargılandı; ondan da aklandı. 1969’da Adana’da sergilediği resimleri saldırıya uğradı.

Resim eleştirmenleri kendisini “Anadolu insanının yaşamından ve halk efsanelerinden yola çıkarak toplumsal gerçekçi yapıtlar üreten ressam” olarak tanımlarlar. Balaban, sanat hayatını Dağınık, Nakışsı, Ağır Aksak, Oyuncaksı, Tutsak, Özgürlük gibi dönemlere ayırır. Önceleri köy yaşamının yoksulluğunu, köylü üretim araçlarını resmeden sanatçı, giderek destanlara, halk inançlarına, kahramanlarına, söylencelere, mitolojiye uzanır. Giderek kente göçü, kentteki yaşam ve demokrasi mücadelesini ele alır. Son dönemde Anadolu Erenleri ve Bereket Anaları’nı resimler.
Bugüne kadar ikibinden fazla tablo ve bunun birkaç katı desen üretti; kendisi aynı zamanda yazar olup, yayınlanmış 11 adet kitabı bulunmaktadır.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    İBRAHİM BALABAN (1921-2019) - 3 Temmuz 2001 "Desen - Gökçeada"-25x25 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine mürekkep. - Balaban, Bursa Cezaevi’nde kendisinden 20 yaş büyük olan Nâzım Hikmet’la tanıştı. Onun desteği ve ilgisi sayesinde resim yeteneği ortaya çıktı ve gelişti. Nâzım Hikmet, Orhan Kemal’i hikâyeci, Balaban’ı ise ressam olarak yetiştirmek istiyordu. İbrahim Balaban cezaevinde resmin yanı sıra felsefe, sosyoloji, ekonomi-politik konularında pratik bilgiler edindi. Ressam, yedi yıl süren Nâzım Hikmet’li günlerini ileriki yıllarda yazdığı Şair Baba ve Damdakiler kitabında anlatmıştır. İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahneye konan “Aslolan Hayattır” adlı tiyatro oyununda ve “Mavi Gözlü Dev : Nâzım Hikmet” adlı sinema filminde (Yönetmen: Biket İlhan) bu kitaptan alıntılar vardır. Ayrıca kitabı yazar Haldun Çubukçu tarafından oyunlaştırılmış ve yönetmen Ayşe Emel Mesci tarafından sahneye konularak 2011 yılında Ankara Devlet Tiyatrosunda sahnelenmiştir. Balaban, “Sanat yaşantının izdüşümüdür. Konu bir özdür, her öz kendi kabuğunu yapar. (Yani sanatsal biçimini oluşturur.) “ kuramını ortaya koymuş ve sanatını bu kuram üzerine oturmuştur. İlk sergisini 1953’te İstanbul’da, Fransız Kültür Merkezi’nde açtı. Sonraki yıllarda hem Türkiye’de, hem de yurtdışında pek çok sergi açtı. 1961’de Yeni Dal Grubu sergisindeki bir tablosundan dolayı yargılandı, ancak aklandı. Yine 1968’de Gazi Dergisi’nde basılan bir tablosundan dolayı yargılandı; ondan da aklandı. 1969’da Adana’da sergilediği resimleri saldırıya uğradı. Resim eleştirmenleri kendisini “Anadolu insanının yaşamından ve halk efsanelerinden yola çıkarak toplumsal gerçekçi yapıtlar üreten ressam” olarak tanımlarlar. Balaban, sanat hayatını Dağınık, Nakışsı, Ağır Aksak, Oyuncaksı, Tutsak, Özgürlük gibi dönemlere ayırır. Önceleri köy yaşamının yoksulluğunu, köylü üretim araçlarını resmeden sanatçı, giderek destanlara, halk inançlarına, kahramanlarına, söylencelere, mitolojiye uzanır. Giderek kente göçü, kentteki yaşam ve demokrasi mücadelesini ele alır. Son dönemde Anadolu Erenleri ve Bereket Anaları’nı resimler. Bugüne kadar ikibinden fazla tablo ve bunun birkaç katı desen üretti; kendisi aynı zamanda yazar olup, yayınlanmış 11 adet kitabı bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • BEHÇET GÜRCAN (1918-2001) - "Soyut Kompozisyon" Tarihsiz-30x24 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine pastel boya. - Türk resim sanatının önemli isimlerinden biri olan Behçet Gürcan’ın eserlerinden bazıları Kadir Has Üniversitesi Sanat Galerisi, İstanbul Kültür Üniversitesi Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarda bulunmaktadır.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    BEHÇET GÜRCAN (1918-2001) - "Soyut Kompozisyon" Tarihsiz-30x24 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine pastel boya. - Türk resim sanatının önemli isimlerinden biri olan Behçet Gürcan’ın eserlerinden bazıları Kadir Has Üniversitesi Sanat Galerisi, İstanbul Kültür Üniversitesi Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarda bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Figüratif Kompozisyon" TARİHSİZ-76x65 cm, çerçeveli. Ahşap üzerine akrilik.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    İMZASIZ - "Figüratif Kompozisyon" TARİHSİZ-76x65 cm, çerçeveli. Ahşap üzerine akrilik.

    TLSatıldı
  • RABİA IŞIK - "Feraceli Kadın" - Tarihsiz-66x50 cm. Çerçeveli. Kağıt üzerine karışık teknik.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    RABİA IŞIK - "Feraceli Kadın" - Tarihsiz-66x50 cm. Çerçeveli. Kağıt üzerine karışık teknik.

    TLSatıldı
  • MÜBECCEL LEYLABADİ ÇALTOLU (1926-2018) (Cemal Tollu Atölyesi'nde yapılmış) - 1951 "Papağan"-68x48 cm. Çerçeveli, imzalı. Tuval üzerine yağlı boya. 1953'de İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Cemal Tollu Atölyesi'nden mezun oldu. 1958-1980 yılları arasında Tahran ve haricen Avrupa ülkeleri ile ABD'de bulunan ressam, ilk kez arkadaşları ile birlikte Fransız Konsolosluğu'nda düzenlenen "Yedi Kişi Resim Sergisi"'ni açtı. Peyzaj, portre ve natürmortun kompozisyonu olan çalışmalarında çoğunlukla yağlıboya ve akrilik kullanan sanatçının aynı zamanda şiir çalışmaları da vardır.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    MÜBECCEL LEYLABADİ ÇALTOLU (1926-2018) (Cemal Tollu Atölyesi'nde yapılmış) - 1951 "Papağan"-68x48 cm. Çerçeveli, imzalı. Tuval üzerine yağlı boya. 1953'de İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Cemal Tollu Atölyesi'nden mezun oldu. 1958-1980 yılları arasında Tahran ve haricen Avrupa ülkeleri ile ABD'de bulunan ressam, ilk kez arkadaşları ile birlikte Fransız Konsolosluğu'nda düzenlenen "Yedi Kişi Resim Sergisi"'ni açtı. Peyzaj, portre ve natürmortun kompozisyonu olan çalışmalarında çoğunlukla yağlıboya ve akrilik kullanan sanatçının aynı zamanda şiir çalışmaları da vardır.

    TLSatıldı
  • SEFA İLHAN - 1976 "Portre"-61x50 cm, çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    SEFA İLHAN - 1976 "Portre"-61x50 cm, çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • ŞADAN BEZEYİŞ (1926-2017) - 1998 "İsimsiz" 48/125-87x70 cm, serigrafi - Rumeli, Üsküp göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1926 yılında Adapazarı’nda doğdu. Babası hattat Abdullah Bey ve annesi Zümrüt Hanım’dır. Saraçhane İlkokulu, Cağaloğlu Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’nden sonra 1945 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Nurullah Berk Atölyesi’ni 1951 yılında birincilikle bitirdi.

1952’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA – günümüzde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, İTÜ Rektörlüğü ve İtalyan Kültür Ataşeliği’nin ortak kararıyla, alanında uzmanlaşmak üzere Roma Güzel Sanatlar Akademisi’ne gönderildi. Bu akademinin Mimarlık Sanatları Yüksek Dekorasyon Bölümü’nden birincilikle mezun oldu ve 1954’te “Lodevole” (Üstat) akademik payesiyle ödüllendirilen Prof. Dr. Şadan Bezeyiş, yurda döndükten sonra resim ve heykel çalışmalarına başladı. Mimari dekorasyon alanında da serbest meslek uygulamaları yapan Bezeyiş, İTÜ Mimarlık Fakültesindeki görevine 1956 yılında başladı.

4 yıl sonra İtalya’da yürüttüğü doktora sonrası araştırmalarını tamamladı ve İTÜ Mimarlık Fakültesine öğretim üyesi olarak atandı. 1958 Uluslarararsı Venedik Bienali’nde Türkiye’yi temsil etti. İTÜ Güzel Sanat Bölümü ile Görsel ve Çevresel Sanatlar Dalı’na başkanlık yaptı.

“Çalışmalarımda hareket noktam, geleneksel sanatımızın köklerine dayanan çağdaş Türk sanatının ileri dizayn yapısı ve görümsel felsefesinden kaynaklanan Doğa, İnsan, Yaşam olgusunun görsel etkinliğini günümüz düzeyinde yeni ve özgün yorumuyla uzay kavramında vurgulamaktır.”

    Lot No: 23

    Lot: 23

    ŞADAN BEZEYİŞ (1926-2017) - 1998 "İsimsiz" 48/125-87x70 cm, serigrafi - Rumeli, Üsküp göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1926 yılında Adapazarı’nda doğdu. Babası hattat Abdullah Bey ve annesi Zümrüt Hanım’dır. Saraçhane İlkokulu, Cağaloğlu Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’nden sonra 1945 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Nurullah Berk Atölyesi’ni 1951 yılında birincilikle bitirdi. 1952’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA – günümüzde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, İTÜ Rektörlüğü ve İtalyan Kültür Ataşeliği’nin ortak kararıyla, alanında uzmanlaşmak üzere Roma Güzel Sanatlar Akademisi’ne gönderildi. Bu akademinin Mimarlık Sanatları Yüksek Dekorasyon Bölümü’nden birincilikle mezun oldu ve 1954’te “Lodevole” (Üstat) akademik payesiyle ödüllendirilen Prof. Dr. Şadan Bezeyiş, yurda döndükten sonra resim ve heykel çalışmalarına başladı. Mimari dekorasyon alanında da serbest meslek uygulamaları yapan Bezeyiş, İTÜ Mimarlık Fakültesindeki görevine 1956 yılında başladı. 4 yıl sonra İtalya’da yürüttüğü doktora sonrası araştırmalarını tamamladı ve İTÜ Mimarlık Fakültesine öğretim üyesi olarak atandı. 1958 Uluslarararsı Venedik Bienali’nde Türkiye’yi temsil etti. İTÜ Güzel Sanat Bölümü ile Görsel ve Çevresel Sanatlar Dalı’na başkanlık yaptı. “Çalışmalarımda hareket noktam, geleneksel sanatımızın köklerine dayanan çağdaş Türk sanatının ileri dizayn yapısı ve görümsel felsefesinden kaynaklanan Doğa, İnsan, Yaşam olgusunun görsel etkinliğini günümüz düzeyinde yeni ve özgün yorumuyla uzay kavramında vurgulamaktır.”

    TLSatıldı
  • ŞADAN BEZEYİŞ (1926-2017) - 1998 "İsimsiz" EA-87x70 cm, serigrafi - Rumeli, Üsküp göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1926 yılında Adapazarı’nda doğdu. Babası hattat Abdullah Bey ve annesi Zümrüt Hanım’dır. Saraçhane İlkokulu, Cağaloğlu Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’nden sonra 1945 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Nurullah Berk Atölyesi’ni 1951 yılında birincilikle bitirdi.

1952’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA – günümüzde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, İTÜ Rektörlüğü ve İtalyan Kültür Ataşeliği’nin ortak kararıyla, alanında uzmanlaşmak üzere Roma Güzel Sanatlar Akademisi’ne gönderildi. Bu akademinin Mimarlık Sanatları Yüksek Dekorasyon Bölümü’nden birincilikle mezun oldu ve 1954’te “Lodevole” (Üstat) akademik payesiyle ödüllendirilen Prof. Dr. Şadan Bezeyiş, yurda döndükten sonra resim ve heykel çalışmalarına başladı. Mimari dekorasyon alanında da serbest meslek uygulamaları yapan Bezeyiş, İTÜ Mimarlık Fakültesindeki görevine 1956 yılında başladı.

4 yıl sonra İtalya’da yürüttüğü doktora sonrası araştırmalarını tamamladı ve İTÜ Mimarlık Fakültesine öğretim üyesi olarak atandı. 1958 Uluslarararsı Venedik Bienali’nde Türkiye’yi temsil etti. İTÜ Güzel Sanat Bölümü ile Görsel ve Çevresel Sanatlar Dalı’na başkanlık yaptı.

“Çalışmalarımda hareket noktam, geleneksel sanatımızın köklerine dayanan çağdaş Türk sanatının ileri dizayn yapısı ve görümsel felsefesinden kaynaklanan Doğa, İnsan, Yaşam olgusunun görsel etkinliğini günümüz düzeyinde yeni ve özgün yorumuyla uzay kavramında vurgulamaktır.”

    Lot No: 24

    Lot: 24

    ŞADAN BEZEYİŞ (1926-2017) - 1998 "İsimsiz" EA-87x70 cm, serigrafi - Rumeli, Üsküp göçmeni bir ailenin oğlu olarak 1926 yılında Adapazarı’nda doğdu. Babası hattat Abdullah Bey ve annesi Zümrüt Hanım’dır. Saraçhane İlkokulu, Cağaloğlu Ortaokulu ve Haydarpaşa Lisesi’nden sonra 1945 yılında girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü Nurullah Berk Atölyesi’ni 1951 yılında birincilikle bitirdi. 1952’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA – günümüzde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı, İTÜ Rektörlüğü ve İtalyan Kültür Ataşeliği’nin ortak kararıyla, alanında uzmanlaşmak üzere Roma Güzel Sanatlar Akademisi’ne gönderildi. Bu akademinin Mimarlık Sanatları Yüksek Dekorasyon Bölümü’nden birincilikle mezun oldu ve 1954’te “Lodevole” (Üstat) akademik payesiyle ödüllendirilen Prof. Dr. Şadan Bezeyiş, yurda döndükten sonra resim ve heykel çalışmalarına başladı. Mimari dekorasyon alanında da serbest meslek uygulamaları yapan Bezeyiş, İTÜ Mimarlık Fakültesindeki görevine 1956 yılında başladı. 4 yıl sonra İtalya’da yürüttüğü doktora sonrası araştırmalarını tamamladı ve İTÜ Mimarlık Fakültesine öğretim üyesi olarak atandı. 1958 Uluslarararsı Venedik Bienali’nde Türkiye’yi temsil etti. İTÜ Güzel Sanat Bölümü ile Görsel ve Çevresel Sanatlar Dalı’na başkanlık yaptı. “Çalışmalarımda hareket noktam, geleneksel sanatımızın köklerine dayanan çağdaş Türk sanatının ileri dizayn yapısı ve görümsel felsefesinden kaynaklanan Doğa, İnsan, Yaşam olgusunun görsel etkinliğini günümüz düzeyinde yeni ve özgün yorumuyla uzay kavramında vurgulamaktır.”

    TLSatıldı
  • ZAHİR GÜVEMLİ (1913-2004) - 1991 "Gül"-35x29 cm çerçeve; 20x15 cm resim alanı. Ahşaba marufle kağıt üzerine karışık teknik. Çerçeveli.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    ZAHİR GÜVEMLİ (1913-2004) - 1991 "Gül"-35x29 cm çerçeve; 20x15 cm resim alanı. Ahşaba marufle kağıt üzerine karışık teknik. Çerçeveli.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI (Gürcü Ressam) - "İstanbul ve Tramvay"-48x39 cm çerçeve; 29x20 cm resim alanı. Çerçeveli. Kağıt üzerine suluboya.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    İMZA OKUNAMADI (Gürcü Ressam) - "İstanbul ve Tramvay"-48x39 cm çerçeve; 29x20 cm resim alanı. Çerçeveli. Kağıt üzerine suluboya.

    TLSatıldı
  • MEHMET BOZTAŞ (1948-) - "Beyaz Elbiseli Kadın" -40x30 cm çerçeve; 21x16 cm resim alanı. Kağıt üzerine pastel. - 1948 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde doğdu. 1968 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’ne girdi. Fethi Kayaalp, Sabri Barkel’den baskı resim, Ferruh Başağa’dan vitray, mozaik, Neşet Günal’dan resim dersleri aldı. 1974 yılında mezun oldu. 1977 yılında Tekirdağ Saray Lisesi’ne Resim, Sanat Tarihi öğretmeni olarak atandı. 1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın  açtığı sınavı kazanarak Buca Yüksek Öğretmen Okulu’na atandı. 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden sanatta yeterlilik aldı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 31 yıl  6 ay çalışarak Yrd. Doç. olarak emekli oldu.
Eserleri, Japonya, İngiltere, Amerika’da, Kültür Bakanlığı ve özel koleksiyonlarda yer aldı. 30 kişisel sergi açtı. ulusal ve uluslararası olmak üzere 60’ın  üzerinde karma sergiye katıldı. Sanatçı çalışmalarını Nergiz’deki kendi atölyesinde sürdürüyor.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    MEHMET BOZTAŞ (1948-) - "Beyaz Elbiseli Kadın" -40x30 cm çerçeve; 21x16 cm resim alanı. Kağıt üzerine pastel. - 1948 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde doğdu. 1968 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’ne girdi. Fethi Kayaalp, Sabri Barkel’den baskı resim, Ferruh Başağa’dan vitray, mozaik, Neşet Günal’dan resim dersleri aldı. 1974 yılında mezun oldu. 1977 yılında Tekirdağ Saray Lisesi’ne Resim, Sanat Tarihi öğretmeni olarak atandı. 1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın açtığı sınavı kazanarak Buca Yüksek Öğretmen Okulu’na atandı. 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden sanatta yeterlilik aldı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 31 yıl 6 ay çalışarak Yrd. Doç. olarak emekli oldu. Eserleri, Japonya, İngiltere, Amerika’da, Kültür Bakanlığı ve özel koleksiyonlarda yer aldı. 30 kişisel sergi açtı. ulusal ve uluslararası olmak üzere 60’ın üzerinde karma sergiye katıldı. Sanatçı çalışmalarını Nergiz’deki kendi atölyesinde sürdürüyor.

    TLSatıldı
  • ZEKİ FINDIKOĞLU (1947-) - 1985 "Musicians" 58/100-56x48 cm, çerçeveli. İznik`in Boyalıca Kasabasından bir ailenin çocuğu olan sanatçı 1965 senesinde Devlet Güzel Sanatlar Akademisine (Mimar Sinan Üniversitesi) kabul edildi.

Türkiye`nin en tanınmış ressam ve hocalarından olan Bedri Rahmi Eyüboğlu, Neşet Günal ve Adnan Coker atölyelerinde eğitimini tamamladıktan sonra,1973 senesinde The George Washington Universitysi`ne davet edilen sanatçı Amerika Birleşik Devletlerine doktora yapmak için gitti. 1975`te eğitimini tamamladıktan sonra University of District of Columbia`ya Profesör olarak giren Zeki Fındıkoğlu, ABD dört değişik üniversitede Profesör ve Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1990`dan bu yana Maryland Eyaleti Üniversite siteminin bir parçası olan Montgomery College`de Güzel Sanatlar, Computer Graphics, Tiyatro ve Müzik bölümlerinin başkanlığını yapmaktadır.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    ZEKİ FINDIKOĞLU (1947-) - 1985 "Musicians" 58/100-56x48 cm, çerçeveli. İznik`in Boyalıca Kasabasından bir ailenin çocuğu olan sanatçı 1965 senesinde Devlet Güzel Sanatlar Akademisine (Mimar Sinan Üniversitesi) kabul edildi. Türkiye`nin en tanınmış ressam ve hocalarından olan Bedri Rahmi Eyüboğlu, Neşet Günal ve Adnan Coker atölyelerinde eğitimini tamamladıktan sonra,1973 senesinde The George Washington Universitysi`ne davet edilen sanatçı Amerika Birleşik Devletlerine doktora yapmak için gitti. 1975`te eğitimini tamamladıktan sonra University of District of Columbia`ya Profesör olarak giren Zeki Fındıkoğlu, ABD dört değişik üniversitede Profesör ve Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1990`dan bu yana Maryland Eyaleti Üniversite siteminin bir parçası olan Montgomery College`de Güzel Sanatlar, Computer Graphics, Tiyatro ve Müzik bölümlerinin başkanlığını yapmaktadır.

    TLSatıldı
  • MEDİNE IRAK (1983-) - Nü-116x87 cm.
“Süreklilik ve değişimin çatışmalı birlikteliğinin ana belirleyicisi, tasarım ise onun temel girdisi ‘emek’ olmalıdır” görüşünü savunan sanatçı İrak, insan emeği devreye girince yerleşik düzen, tüketim toplumu ve beraberinde de tasarım oluşumunun geldiğini belirtiyor.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    MEDİNE IRAK (1983-) - Nü-116x87 cm. “Süreklilik ve değişimin çatışmalı birlikteliğinin ana belirleyicisi, tasarım ise onun temel girdisi ‘emek’ olmalıdır” görüşünü savunan sanatçı İrak, insan emeği devreye girince yerleşik düzen, tüketim toplumu ve beraberinde de tasarım oluşumunun geldiğini belirtiyor.

    TLSatıldı
  • GÖNÜL BUMİN - 1983 "Simit - Çay" -57x53 cm, çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya. Cemal Tollu Atölyesi'nden mezun olan sanatçı, aynı zamanda akademisyen kimliği ilie de ön plana çıkmaktadır. "Sanat eğitimcisi Prof. Ülker "Okçuoğlu" Muncuk'a armağan" adlı kitabın hazırlayanları arasındadır.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    GÖNÜL BUMİN - 1983 "Simit - Çay" -57x53 cm, çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya. Cemal Tollu Atölyesi'nden mezun olan sanatçı, aynı zamanda akademisyen kimliği ilie de ön plana çıkmaktadır. "Sanat eğitimcisi Prof. Ülker "Okçuoğlu" Muncuk'a armağan" adlı kitabın hazırlayanları arasındadır.

    TLSatıldı
  • TEYMUR AĞALIOĞLU (1953-) - 2013 "Nü Figür" -47x35 cm, çerçeveli. Kalem, füzen mürekkep, kağıt üzerine. İmzalı. 1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    TEYMUR AĞALIOĞLU (1953-) - 2013 "Nü Figür" -47x35 cm, çerçeveli. Kalem, füzen mürekkep, kağıt üzerine. İmzalı. 1953, Gürcistan doğumlu olan Teymur Ağalıoğlu, 1976’da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık okulu ve 1981 de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’den mezun oldu. 50’den fazla karma ve kişisel sergisi olan sanatçının T.C Kültür Bakanlğı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya’da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • CEMAL IŞIN (1934-?) - "Natürmort" [ca. 1960'lar]-117x77 cm, çerçeveli. Ahşap üzerine yağlı boya. Haliyle. Atatürk'ün son fotoğrafçısı olarak ünlenen Cemal Işın; İnönü'nün, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in de hususi fotoğrafçılığını yapmıştır. Işın'ın bu tablosu oldukça nadirdir.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    CEMAL IŞIN (1934-?) - "Natürmort" [ca. 1960'lar]-117x77 cm, çerçeveli. Ahşap üzerine yağlı boya. Haliyle. Atatürk'ün son fotoğrafçısı olarak ünlenen Cemal Işın; İnönü'nün, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in de hususi fotoğrafçılığını yapmıştır. Işın'ın bu tablosu oldukça nadirdir.

    TLSatıldı
  • İZZET KERİBAR (1936-) - "Günbatımında Edirne Bedesten ve Selimiye Camii"-78x100 cm.
Çerçeveli.
Sanatçıdan imzalı - Fotoğraf sanatçısı. 1936 yılında İstanbul'da doğan İzzet Keribar, genç yaşından itibaren fotoğrafa karşı ilgi duydu ve 1957 de askerliğini yapmak üzere gittiği Kore'de, devamlı fotoğraf çekerek, tekniğini ve deneyimini geliştirdi.

Büyük bir aradan sonra, 1980 yılında, fotoğrafa tekrar yöneldi. O yıldan beri yurtiçinde ve yurtdışında fotoğraf amaçlı geziler düzenlemekte ve yoğun olarak fotoğraf üretmeye devam etmektedir. Sahibi olduğu Türkiye ve Dünya fotoğrafları arşivi, ülkemizin en önemlilerinden biridir.

İzzet Keribar, İFSAK'ın onur üyesidir. Uluslararası Fotoğraf Federasyonu tarafından 1985 yılında A. Fiap (Sanatçı), 1988 yılında da E. Fiap (Ekselans) unvanları ile onurlandırılmıştır. 1982 yılından beri, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kişisel fotoğraf sergisi ve dia gösterisi gerçekleştiren Keribar, İfsak'ta fotoğraf kurslarında hocalık yapmakta, Türkiye'de yapılan fotoğraf yarışmalarının jürilerinde sık sık yer almaktadır.

1991 yılında Fransa Kültür Bakanlığı tarafından, Fransız Kültür Merkezi'ndeki etkinlikleri nedeniyle "Akademik Başarılar Şövalyelik" unvanı ile onurlandırılmıştır.

Aynı yıl National Geographic Traveler (USA) dergisinin Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda 16.000 fotoğraf arasından 2.liğe layık görülmüş, 1992 yılında İsrail'de yayınlanan "Jerusalem Post" gazetesinin "Kudüs" konulu fotoğraf yarışmasında ise 6.300 katılım arasından birinciliği kazanmıştır.

1993 yılında, Ballantine Whisky'lerinin organize ettiği Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda 2.cilik, 3.cülük ve bir mansiyon olmak üzere 13.000 katılım arasından 3 ödüle birden layık görülmüştür. 1997 yılında ise, Fuji Film'in düzenlediği “Avrupa Basın Fotoğrafları” yarışmasında, Avrupa Birinciliğini kazanmıştır. 2000 yılında bir kez daha, National Geographic Traveler dergisinin yarışmasında "Üstün Başarı" ödülü kazandı, 8 yıldan beri Türkiye'nin en önemli seyahat dergisi olan Atlas'ta, Skylife ve daha birçok dergide yazı ve fotoğrafları yayınlanmaktadır.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    İZZET KERİBAR (1936-) - "Günbatımında Edirne Bedesten ve Selimiye Camii"-78x100 cm. Çerçeveli. Sanatçıdan imzalı - Fotoğraf sanatçısı. 1936 yılında İstanbul'da doğan İzzet Keribar, genç yaşından itibaren fotoğrafa karşı ilgi duydu ve 1957 de askerliğini yapmak üzere gittiği Kore'de, devamlı fotoğraf çekerek, tekniğini ve deneyimini geliştirdi. Büyük bir aradan sonra, 1980 yılında, fotoğrafa tekrar yöneldi. O yıldan beri yurtiçinde ve yurtdışında fotoğraf amaçlı geziler düzenlemekte ve yoğun olarak fotoğraf üretmeye devam etmektedir. Sahibi olduğu Türkiye ve Dünya fotoğrafları arşivi, ülkemizin en önemlilerinden biridir. İzzet Keribar, İFSAK'ın onur üyesidir. Uluslararası Fotoğraf Federasyonu tarafından 1985 yılında A. Fiap (Sanatçı), 1988 yılında da E. Fiap (Ekselans) unvanları ile onurlandırılmıştır. 1982 yılından beri, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kişisel fotoğraf sergisi ve dia gösterisi gerçekleştiren Keribar, İfsak'ta fotoğraf kurslarında hocalık yapmakta, Türkiye'de yapılan fotoğraf yarışmalarının jürilerinde sık sık yer almaktadır. 1991 yılında Fransa Kültür Bakanlığı tarafından, Fransız Kültür Merkezi'ndeki etkinlikleri nedeniyle "Akademik Başarılar Şövalyelik" unvanı ile onurlandırılmıştır. Aynı yıl National Geographic Traveler (USA) dergisinin Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda 16.000 fotoğraf arasından 2.liğe layık görülmüş, 1992 yılında İsrail'de yayınlanan "Jerusalem Post" gazetesinin "Kudüs" konulu fotoğraf yarışmasında ise 6.300 katılım arasından birinciliği kazanmıştır. 1993 yılında, Ballantine Whisky'lerinin organize ettiği Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda 2.cilik, 3.cülük ve bir mansiyon olmak üzere 13.000 katılım arasından 3 ödüle birden layık görülmüştür. 1997 yılında ise, Fuji Film'in düzenlediği “Avrupa Basın Fotoğrafları” yarışmasında, Avrupa Birinciliğini kazanmıştır. 2000 yılında bir kez daha, National Geographic Traveler dergisinin yarışmasında "Üstün Başarı" ödülü kazandı, 8 yıldan beri Türkiye'nin en önemli seyahat dergisi olan Atlas'ta, Skylife ve daha birçok dergide yazı ve fotoğrafları yayınlanmaktadır.

    TLSatıldı
  • CEMAL TURGAY (1929-2018) - 1994 "At Arabası ve Kar" Gümüş Jelatin Baskı-50x40 cm çerçeve; 23x17 cm fotoğraf baskı alanı. Arkası ithaflı imzalı. Orijinal ve döneminin gümüş jelatin baskısı. Cemal Turgay, 1952 yılında İzmit’te fotoğrafçılığa başladı. Hayatını, yaşarken fotoğraf sanatından kazanan Turgay, Türk fotoğrafının günümüzde de duayenlerinden ve en önemli isimlerinden biridir.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    CEMAL TURGAY (1929-2018) - 1994 "At Arabası ve Kar" Gümüş Jelatin Baskı-50x40 cm çerçeve; 23x17 cm fotoğraf baskı alanı. Arkası ithaflı imzalı. Orijinal ve döneminin gümüş jelatin baskısı. Cemal Turgay, 1952 yılında İzmit’te fotoğrafçılığa başladı. Hayatını, yaşarken fotoğraf sanatından kazanan Turgay, Türk fotoğrafının günümüzde de duayenlerinden ve en önemli isimlerinden biridir.

    TLSatıldı
  • RHA - "Koşan Atlar"-115x67 cm. Çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    RHA - "Koşan Atlar"-115x67 cm. Çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • MECİT HÜDADOST (Farsî imzalı) - "Tanbur Çalan Kadın"-100x71 cm, çerçeveli. Tuval üzerine akrilik.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    MECİT HÜDADOST (Farsî imzalı) - "Tanbur Çalan Kadın"-100x71 cm, çerçeveli. Tuval üzerine akrilik.

    TLSatıldı
  • ÖZDEMİR ALTAN (1931-) - Özgün Baskı: 73/100 -85x64 cm. Çerçeveli.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    ÖZDEMİR ALTAN (1931-) - Özgün Baskı: 73/100 -85x64 cm. Çerçeveli.

    TLSatıldı
  • HASAN RASTGELDİ (1945-) - 1990 "İsimsiz" -65x55 cm çerçeve; 40x31 cm resim alanı. Çerçeveli, fine art kağıt üzerine pastel boya. "Urfa doğumlu ressam, 1970 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü tamamladı. Hamza İnanç ve Turan Erol Atölyeleri’nde eğitim aldı. Öğrencilik yıllarında katıldığı Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde eserleri sergilendi. Mezuniyetinin ardından Siirt Ortaokulu’nda resim iş öğretmeni olarak çalışmaya başlayan Rastgeldi, 1982 yılına kadar Urfa Kız Öğretmen Lisesi’nde çalıştı. Öğretmenlik yıllarında, resim çalışmaları yanında halk bilimleri alanında araştırmaları ve derlemeleri oldu. 1982 yılında Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1987 yılında lisansını tamamlayarak Sanatta Yeterlilik aldı. 1990’lı yıllarda Ege Üniversitesi Konservatuar’ında halk oyunları eğitimi verdi. Sahne dekorları ve kostümler tasarladı. Aynı dönemde çalıştırdığı okul ekipleriyle katıldığı uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. 1989 Yılında Salzburg Yaz Akademisi’ne giden sanatçı, Prof. Hans Baschang ile resim çalışmaları yürüttü. Bugüne kadar 60’ın üzerinde kişisel resim sergisi açtı. Yurtiçi ve yurtdışında yarışmalı sergilere, karma ve grup sergilerine katıldı. İtalya’da 2002 yılında “Floransa’nın imajı” konulu Caterina’de Medici yarışmasında, ikincilik ödülü kazandı. Sanat yaşamı boyunca çok sayıda ödüle layık görülen sanatçının eserleri, devlet kurumlarında, yurtiçi ve yurtdışındaki özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Hasan Rastgeldi, İzmir’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor."

    Lot No: 38

    Lot: 38

    HASAN RASTGELDİ (1945-) - 1990 "İsimsiz" -65x55 cm çerçeve; 40x31 cm resim alanı. Çerçeveli, fine art kağıt üzerine pastel boya. "Urfa doğumlu ressam, 1970 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü tamamladı. Hamza İnanç ve Turan Erol Atölyeleri’nde eğitim aldı. Öğrencilik yıllarında katıldığı Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde eserleri sergilendi. Mezuniyetinin ardından Siirt Ortaokulu’nda resim iş öğretmeni olarak çalışmaya başlayan Rastgeldi, 1982 yılına kadar Urfa Kız Öğretmen Lisesi’nde çalıştı. Öğretmenlik yıllarında, resim çalışmaları yanında halk bilimleri alanında araştırmaları ve derlemeleri oldu. 1982 yılında Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’ne öğretim görevlisi olarak atandı. 1987 yılında lisansını tamamlayarak Sanatta Yeterlilik aldı. 1990’lı yıllarda Ege Üniversitesi Konservatuar’ında halk oyunları eğitimi verdi. Sahne dekorları ve kostümler tasarladı. Aynı dönemde çalıştırdığı okul ekipleriyle katıldığı uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. 1989 Yılında Salzburg Yaz Akademisi’ne giden sanatçı, Prof. Hans Baschang ile resim çalışmaları yürüttü. Bugüne kadar 60’ın üzerinde kişisel resim sergisi açtı. Yurtiçi ve yurtdışında yarışmalı sergilere, karma ve grup sergilerine katıldı. İtalya’da 2002 yılında “Floransa’nın imajı” konulu Caterina’de Medici yarışmasında, ikincilik ödülü kazandı. Sanat yaşamı boyunca çok sayıda ödüle layık görülen sanatçının eserleri, devlet kurumlarında, yurtiçi ve yurtdışındaki özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Hasan Rastgeldi, İzmir’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor."

    TLSatıldı
  • REMZİ TAŞKIRAN (1961-) - "Gazi Mustafa Kemal Atatürk"-102x72 cm, çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya. - Son yıllarda sanat camiasında en çok söz edilen ressamlardan biri olan Taşkıran, sanat derslerini Sadettin Çağlarca'dan aldı. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açtı, birçok karma sergilere katıldı. Siyasetçi, iş adamı ve ünlülerin de portrelerini yapmıştır.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    REMZİ TAŞKIRAN (1961-) - "Gazi Mustafa Kemal Atatürk"-102x72 cm, çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya. - Son yıllarda sanat camiasında en çok söz edilen ressamlardan biri olan Taşkıran, sanat derslerini Sadettin Çağlarca'dan aldı. Bu zamana kadar 11 kişisel sergi açtı, birçok karma sergilere katıldı. Siyasetçi, iş adamı ve ünlülerin de portrelerini yapmıştır.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI "2000"-59x80 cm çerçeve boyutu, 38x56 cm resim boyutu.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    İMZA OKUNAMADI "2000"-59x80 cm çerçeve boyutu, 38x56 cm resim boyutu.

    TLSatıldı
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930) - "Taşbaskı"-39x30 cm paspartu; 26,5x24 cm resim alanı. Paspartusunda, kağıda yapıştırılmış. Haliyle, kağıtta hafif yıpranmalar mevcut. - Ali Rıza Bey; arkadaşları, öğrencileri ve meslektaşları arasında “hoca” olarak biliniyordu. Hoca Ali Rıza, Türk resim sanatının gelişiminde önemli bir basamak olan Harbiye Mektebi’ndeki sanat eğitimciliği görevinin yanında, Harbiye Matbaasında da baş ressamlık görevini sürdürmüştür. Çeşitli nedenlerden o dönemde öğrencilerin modelden çalışma olanağı olmadığından dolayı, kendisi; doğa görünümleri, kır evleri, çeşmeleri ve hayvan figürlerinden oluşturduğu karakalem çalışmalarını, taş baskı eserlere çevirerek çoğaltmış ve albümler oluşturmuştur. Oluşturduğu bu albümleri çalışabilmeleri için öğrencilerine dağıtmıştır ve öğrencilerinin sanat anlayışlarına ve uygulamalarına tesir etmiştir. Bu durum, döneminde Hoca Ali Rıza’nın sanat eğitimine verdiği önemi hem de baskı resminde ulaştığı noktayı göstermesi açısından önem arz etmektedir. (Kaynak: Hoca Ali Rıza’nın Sanat Anlayışı ve Taş Baskı Resimlerinin Sanat Eğitimindeki Önemi, CİDDİ).

    Lot No: 41

    Lot: 41

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930) - "Taşbaskı"-39x30 cm paspartu; 26,5x24 cm resim alanı. Paspartusunda, kağıda yapıştırılmış. Haliyle, kağıtta hafif yıpranmalar mevcut. - Ali Rıza Bey; arkadaşları, öğrencileri ve meslektaşları arasında “hoca” olarak biliniyordu. Hoca Ali Rıza, Türk resim sanatının gelişiminde önemli bir basamak olan Harbiye Mektebi’ndeki sanat eğitimciliği görevinin yanında, Harbiye Matbaasında da baş ressamlık görevini sürdürmüştür. Çeşitli nedenlerden o dönemde öğrencilerin modelden çalışma olanağı olmadığından dolayı, kendisi; doğa görünümleri, kır evleri, çeşmeleri ve hayvan figürlerinden oluşturduğu karakalem çalışmalarını, taş baskı eserlere çevirerek çoğaltmış ve albümler oluşturmuştur. Oluşturduğu bu albümleri çalışabilmeleri için öğrencilerine dağıtmıştır ve öğrencilerinin sanat anlayışlarına ve uygulamalarına tesir etmiştir. Bu durum, döneminde Hoca Ali Rıza’nın sanat eğitimine verdiği önemi hem de baskı resminde ulaştığı noktayı göstermesi açısından önem arz etmektedir. (Kaynak: Hoca Ali Rıza’nın Sanat Anlayışı ve Taş Baskı Resimlerinin Sanat Eğitimindeki Önemi, CİDDİ).

    TLSatıldı
  • GÜNBERK GÜLDEREN (1988-) - 2010 "Nevermore / Edgar Allan Poe" (Yazarlar Serisinden)-50x35 cm. Kağıt üzerine akrilik. 

Günberk Gülderen 1988 İstanbul doğumlu, multidisipliner bir sanatçıdır. İllüstrasyonları ve grafik çalışmaları çeşitli yerel ve uluslararası yayınlarda ve kataloglarda yayınlanmıştır. İspanya'dan aldığı "People's Award" adlı sanatçı ödülünün yanı sıra Belçika'da düzenlenen Şans Oyunları Sergisi ve yayınlanan sergi kataloglarında Türkiye'yi İhap Hulusi Görey (1898-1986) ile birlikte temsil etmiştir.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    GÜNBERK GÜLDEREN (1988-) - 2010 "Nevermore / Edgar Allan Poe" (Yazarlar Serisinden)-50x35 cm. Kağıt üzerine akrilik. Günberk Gülderen 1988 İstanbul doğumlu, multidisipliner bir sanatçıdır. İllüstrasyonları ve grafik çalışmaları çeşitli yerel ve uluslararası yayınlarda ve kataloglarda yayınlanmıştır. İspanya'dan aldığı "People's Award" adlı sanatçı ödülünün yanı sıra Belçika'da düzenlenen Şans Oyunları Sergisi ve yayınlanan sergi kataloglarında Türkiye'yi İhap Hulusi Görey (1898-1986) ile birlikte temsil etmiştir.

    TLSatıldı
  • D. FLORIAN imzalı - "Denizde Yelkenliler" -26x20 cm. Duralit üzerine yağlı boya.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    D. FLORIAN imzalı - "Denizde Yelkenliler" -26x20 cm. Duralit üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Kalyonlar" (Hollanda Okulu)-55x44 cm, çerçeveli. Ahşap üzerine karışık teknik.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    İMZASIZ - "Kalyonlar" (Hollanda Okulu)-55x44 cm, çerçeveli. Ahşap üzerine karışık teknik.

    TLSatıldı
  • BİLGE İmzalı - 1976 "Kekova Adası, Kaş - Kaleköy"-35x27 cm, paspartusunda. Kağıt üzerine suluboya.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    BİLGE İmzalı - 1976 "Kekova Adası, Kaş - Kaleköy"-35x27 cm, paspartusunda. Kağıt üzerine suluboya.

    TLSatıldı
  • TANKUT BİLGE (1942-) - 1972 "Rumeli Hisarı" -30x21 cm, kartona yapışık. Kağıt üzerine suluboya. - 1942'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi (Devlet Güzel Sanatlar Akademisi) Yüksek Dekoratif Sanatlar Bölümü'nü 1963 yılında bitirdi. 

1965-78 arası bir reklam ajansında Sanat Yönetmenliği yaptı.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    TANKUT BİLGE (1942-) - 1972 "Rumeli Hisarı" -30x21 cm, kartona yapışık. Kağıt üzerine suluboya. - 1942'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi (Devlet Güzel Sanatlar Akademisi) Yüksek Dekoratif Sanatlar Bölümü'nü 1963 yılında bitirdi. 1965-78 arası bir reklam ajansında Sanat Yönetmenliği yaptı.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - 1963 "Figüratif Kompozisyon"-57x48 cm, Fine Art kağıda gravür baskı. Çerçeveli.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    İMZA OKUNAMADI - 1963 "Figüratif Kompozisyon"-57x48 cm, Fine Art kağıda gravür baskı. Çerçeveli.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - "Fırtına"-34x29 cm, çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    İMZA OKUNAMADI - "Fırtına"-34x29 cm, çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • GÜLÜMSER ARAL ÜRETMEN (1929-) - "Çekiliş ve Noel Baba"-24x17 cm, kalın mukavva üzerine suluboya ve keçeli kalem.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    GÜLÜMSER ARAL ÜRETMEN (1929-) - "Çekiliş ve Noel Baba"-24x17 cm, kalın mukavva üzerine suluboya ve keçeli kalem.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Peyzaj"-70x56 cm, duralit üzerine yağlı boya.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    İMZASIZ - "Peyzaj"-70x56 cm, duralit üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Sahilde Tekneler"-32x26 cm çerçeve; 22x17 cm resim boyutu. Çerçeveli. Kağıt üzerine yağlı boya.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    İMZASIZ - "Sahilde Tekneler"-32x26 cm çerçeve; 22x17 cm resim boyutu. Çerçeveli. Kağıt üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • BERRİN TUNÇEL - 1985 "Portre"-50x35 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    BERRİN TUNÇEL - 1985 "Portre"-50x35 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • CAC İmzalı - 2017 "İsimsiz" -55x34 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    CAC İmzalı - 2017 "İsimsiz" -55x34 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • DERMAN ÖVER - "Sahilden Galat Köprüsü"-43x30 cm, "Aquarelle Canson Montval" fine art kağıt üzerine sulu boya. DERMAN ÖVER, (Türkiyeli grafiker, ressam, şair Küçük İskender'in babası).
Şair Küçük İskender'in ressam ve grafiker babası olan Derman Över'in (resimleri yaygın bir hatayla Küçük İskender'e atfedilir) yeşil, kahverengi ve daha açık tonları kullandığı ve Eyüp Külliyesi olduğu düşünülen, geleneksel İslam mimarisi ile göze çarpan bir yapının avlusu. Avlunun peyjazı ve geniş giriş kapısından bakış açısı güzel bir resim. ,

Sanatçıdan imzalı, tarihsiz.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    DERMAN ÖVER - "Sahilden Galat Köprüsü"-43x30 cm, "Aquarelle Canson Montval" fine art kağıt üzerine sulu boya. DERMAN ÖVER, (Türkiyeli grafiker, ressam, şair Küçük İskender'in babası). Şair Küçük İskender'in ressam ve grafiker babası olan Derman Över'in (resimleri yaygın bir hatayla Küçük İskender'e atfedilir) yeşil, kahverengi ve daha açık tonları kullandığı ve Eyüp Külliyesi olduğu düşünülen, geleneksel İslam mimarisi ile göze çarpan bir yapının avlusu. Avlunun peyjazı ve geniş giriş kapısından bakış açısı güzel bir resim. , Sanatçıdan imzalı, tarihsiz.

    TLSatıldı
  • ÜMİT BERKUP - 2022 "Haydarpaşa"-24x19 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine sulu boya ve akrilik bazlı kalem karışık teknik. - 1984 İstanbul doğumlu mühendis ve sanatçı. Mimar Sinan Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okudu. 2005-2010 yılları arasında çeşitli ajanslarda grafikerlik/illüstratörlük yaparken bir yandan yarı-profesyonel olarak müzik ve zeka oyunları ile uğraştı. Türk Beyin Takımı’nda ve Akıl Oyunları dergisinde gerek çizer, gerekse soru tasarımcısı, Elektrik Mühendisleri Odası'nda bilirkişi, Oyunevi adlı firmada oyun ve konsept tasarımcısı ve çeşitli ajanslarda outsource ve freelance illüstratör/tasarımcı olarak eş zamanlı görev aldı. Görsel tasarım, müzik ve zeka oyunları alanlarında sanatsal içerikler üretmeye devam etmektedir.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    ÜMİT BERKUP - 2022 "Haydarpaşa"-24x19 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine sulu boya ve akrilik bazlı kalem karışık teknik. - 1984 İstanbul doğumlu mühendis ve sanatçı. Mimar Sinan Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okudu. 2005-2010 yılları arasında çeşitli ajanslarda grafikerlik/illüstratörlük yaparken bir yandan yarı-profesyonel olarak müzik ve zeka oyunları ile uğraştı. Türk Beyin Takımı’nda ve Akıl Oyunları dergisinde gerek çizer, gerekse soru tasarımcısı, Elektrik Mühendisleri Odası'nda bilirkişi, Oyunevi adlı firmada oyun ve konsept tasarımcısı ve çeşitli ajanslarda outsource ve freelance illüstratör/tasarımcı olarak eş zamanlı görev aldı. Görsel tasarım, müzik ve zeka oyunları alanlarında sanatsal içerikler üretmeye devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • AVNİ ARBAŞ (1919-2003) - "At" 156/400-51x38 cm. Fine Art kağıda serigrafi. Kağıt yüzeyinde hafif lekeler mevcuttur. - Türk ressam Avni Arbaş 1919’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde Leopold Levy’nin öğrencisi (1940-1947) olan Avni Arbaş, 1947’de bir burs kazanarak Paris’e gitti. 1950 yıllarında Fransa’nın çeşitli kentlerinde ilk kişisel sergilerini açtı. Torino, New York ve Belçika’ da bazı karma sergilere katıldı.

1950’ye doğru Avrupa’ ya giden ve orada yerleşerek çevre yapmaya çalışan Türk ressamları kuşağının önde gelenleri arasında yer alır. Günümüzde İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde bulunan Paris dönemine ilişkin bir tablosu ile 1977’de Türkiye’ye döndükten sonra ilk kez Ankara’da sergilediği daha yeni resimleri arasında, eğilim ve duyarlık açısından önemli bir fark yoktur.

Güncel akımların dışında kalmak, kişisel beğeniyi elden bırakmamak ve gözlenen gerçekliklerden hareket etmek, Avni Arbaş’ın 1940’lardan bu yana kesintisiz sürdürdüğü resim sanatının temel özellikleridir. Yabancı ülkelerde kendi kişiliğini kurma ve geliştirme yolundaki deney ve araştırmaları, söz konusu özelliklerin iyice belirginleşmesini sağlamıştır. Yaptığı her yeni resimle bir öncekini aşarak, günümüzdeki noktaya ulaşmıştır.

Avni Arbaş, doğadan esinlenerek yaptığı resimlerinde, özellikle de Türkiye izlenimlerini yansıttığı 1970 yıllarındaki yapıtlarında, leke değerlerine bağlı kalmış ve tablolarını görüntünün anımsatıcı özellikleri dışındaki ayrıntılardan arındırmayı ilke edinmiştir. Bunda, kuşkusuz anlatımcılığın da büyük etkisi olmuştur ama, Avni Arbaş’ın anlatımcılığı kuralcı olmaktan çok, yumuşak, yeterince duygulu bir anlatımcılıktır. Dolayısı ile nesneleri bir sanatçı içtenliğiyle kucaklamasını sağlar.

Konunun ilk etkisini dağıtmayan, figürü doğal yapısından uzaklaştırmayan Avni Arbaş’ın resimlerinde görüntü, hem doğanın belirleyici niteliklerini korur, hem de özgür bir soyutlamaya olanak verir. Deniz yaşamı, tekneler, balıkçılar bu resimlerde insan ve doğa kaynaşmasının özgün motifleri olarak belirir.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    AVNİ ARBAŞ (1919-2003) - "At" 156/400-51x38 cm. Fine Art kağıda serigrafi. Kağıt yüzeyinde hafif lekeler mevcuttur. - Türk ressam Avni Arbaş 1919’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde Leopold Levy’nin öğrencisi (1940-1947) olan Avni Arbaş, 1947’de bir burs kazanarak Paris’e gitti. 1950 yıllarında Fransa’nın çeşitli kentlerinde ilk kişisel sergilerini açtı. Torino, New York ve Belçika’ da bazı karma sergilere katıldı. 1950’ye doğru Avrupa’ ya giden ve orada yerleşerek çevre yapmaya çalışan Türk ressamları kuşağının önde gelenleri arasında yer alır. Günümüzde İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde bulunan Paris dönemine ilişkin bir tablosu ile 1977’de Türkiye’ye döndükten sonra ilk kez Ankara’da sergilediği daha yeni resimleri arasında, eğilim ve duyarlık açısından önemli bir fark yoktur. Güncel akımların dışında kalmak, kişisel beğeniyi elden bırakmamak ve gözlenen gerçekliklerden hareket etmek, Avni Arbaş’ın 1940’lardan bu yana kesintisiz sürdürdüğü resim sanatının temel özellikleridir. Yabancı ülkelerde kendi kişiliğini kurma ve geliştirme yolundaki deney ve araştırmaları, söz konusu özelliklerin iyice belirginleşmesini sağlamıştır. Yaptığı her yeni resimle bir öncekini aşarak, günümüzdeki noktaya ulaşmıştır. Avni Arbaş, doğadan esinlenerek yaptığı resimlerinde, özellikle de Türkiye izlenimlerini yansıttığı 1970 yıllarındaki yapıtlarında, leke değerlerine bağlı kalmış ve tablolarını görüntünün anımsatıcı özellikleri dışındaki ayrıntılardan arındırmayı ilke edinmiştir. Bunda, kuşkusuz anlatımcılığın da büyük etkisi olmuştur ama, Avni Arbaş’ın anlatımcılığı kuralcı olmaktan çok, yumuşak, yeterince duygulu bir anlatımcılıktır. Dolayısı ile nesneleri bir sanatçı içtenliğiyle kucaklamasını sağlar. Konunun ilk etkisini dağıtmayan, figürü doğal yapısından uzaklaştırmayan Avni Arbaş’ın resimlerinde görüntü, hem doğanın belirleyici niteliklerini korur, hem de özgür bir soyutlamaya olanak verir. Deniz yaşamı, tekneler, balıkçılar bu resimlerde insan ve doğa kaynaşmasının özgün motifleri olarak belirir.

    TLSatıldı
  • AGHABAYOV MAYİS - "Sahra" -60x50 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    AGHABAYOV MAYİS - "Sahra" -60x50 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • SÜLEYMAN SIRRI (Osmanlıca İmzalı) - "Sarayda Nedimeler"-29x20 cm, aydınger üzerine kurşunkalem. Osmanlı dönemi, Osmanlıca imzalı.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    SÜLEYMAN SIRRI (Osmanlıca İmzalı) - "Sarayda Nedimeler"-29x20 cm, aydınger üzerine kurşunkalem. Osmanlı dönemi, Osmanlıca imzalı.

    TLSatıldı
  • BEHÇET GÜRCAN (1918-2001) - "Soyut Kompozisyon" Tarihsiz + Sergi Broşürü-16x16 cm resim / 23x16 cm sergi broşürü. İbrahim Balaban'ın sergi davetiyesinin kağıdı üzerine (arkadaki boş kısma) suluboya.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    BEHÇET GÜRCAN (1918-2001) - "Soyut Kompozisyon" Tarihsiz + Sergi Broşürü-16x16 cm resim / 23x16 cm sergi broşürü. İbrahim Balaban'ın sergi davetiyesinin kağıdı üzerine (arkadaki boş kısma) suluboya.

    TLSatıldı
  • OSMANLICA İMZALI (İmza Okunamadı) - "Geyik"-23x16 cm, kağıt üzerine akrilik.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    OSMANLICA İMZALI (İmza Okunamadı) - "Geyik"-23x16 cm, kağıt üzerine akrilik.

    TLSatıldı
  • Y. R. İmzalı - "İstanbul Manzarası"-33x25 cm, kağıt üzerine suluboya, kağıda yağışık.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Y. R. İmzalı - "İstanbul Manzarası"-33x25 cm, kağıt üzerine suluboya, kağıda yağışık.

    TLSatıldı
  • Y. R. İmzalı - "İstanbul Manzarası"-33x25 cm, kağıt üzerine suluboya, kağıda yağışık.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Y. R. İmzalı - "İstanbul Manzarası"-33x25 cm, kağıt üzerine suluboya, kağıda yağışık.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "İstanbul Manzarası"-32x23 cm, kağıt üzerine suluboya.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    İMZASIZ - "İstanbul Manzarası"-32x23 cm, kağıt üzerine suluboya.

    TLSatıldı
  • BEHÇET GÜRCAN (1918-2001) - 1974 "Soyut Kompozisyon"-24x17 cm, paspartusunda.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    BEHÇET GÜRCAN (1918-2001) - 1974 "Soyut Kompozisyon"-24x17 cm, paspartusunda.

    TLSatıldı
  • ZAFER İmzalı - 2013 "Anne Memesi Emen Çocuk"-25x11 cm, fine art kağıt üzerine suluboya ağırlıklı, mürekkep ile karışık teknik.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    ZAFER İmzalı - 2013 "Anne Memesi Emen Çocuk"-25x11 cm, fine art kağıt üzerine suluboya ağırlıklı, mürekkep ile karışık teknik.

    TLSatıldı
  • AIDA İmzalı - "Soyut Kompozisyon"-34x25 cm, kağıt üzerine akrilik.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    AIDA İmzalı - "Soyut Kompozisyon"-34x25 cm, kağıt üzerine akrilik.

    TLSatıldı
  • KEREM BAŞKAN - Fotoğraf 2005 "Doğallık"-35x32 cm, kağıda yapışık. Sepya tonlu orijinal baskı.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    KEREM BAŞKAN - Fotoğraf 2005 "Doğallık"-35x32 cm, kağıda yapışık. Sepya tonlu orijinal baskı.

    TLSatıldı
  • TÜLİN ONAT (1946-) - 1980 "Kadın"-TÜLİN ONAT, (Türkiyeli kadın ressam), (1946-)., 1980.

Orijinal tuval üzerine yağlı boya, gri modern çerçevesinde. 66x43 cm.

Sanatçı imzalı: "T. Onat, [1]980". Onat'ın bir kadını soyut biçimde, çoğunlukla yeşil tonlarda tasvir ettiği erken dönem resimlerinden biri.

Tülin Onat (d. 1946, İstanbul), soyut resimleri ile tanınan Türk ressam. 1971'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi yüksek resim bölümünü bitirdi. Avusturya hükûmet bursuyla 1973 yılında Salzburg yaz akademisine gitti. Marmara Üniversitesi'nde 1983 yılında doktor, 1990 yılında doçent olan sanatçı, 2000 yılında da profesör oldu. Çok sayıda sanatçının ağırlandığı Derimod Kültür Merkezi'ni 1987'de Hasan Yelmen ile birlikte kurdu. Türkiye'de otuzdan fazla kişisel sergiye imza attı. Salzburg, Viyana, Kassel ve Berlin'de kişisel ve karma sergilere katıldı.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    TÜLİN ONAT (1946-) - 1980 "Kadın"-TÜLİN ONAT, (Türkiyeli kadın ressam), (1946-)., 1980. Orijinal tuval üzerine yağlı boya, gri modern çerçevesinde. 66x43 cm. Sanatçı imzalı: "T. Onat, [1]980". Onat'ın bir kadını soyut biçimde, çoğunlukla yeşil tonlarda tasvir ettiği erken dönem resimlerinden biri. Tülin Onat (d. 1946, İstanbul), soyut resimleri ile tanınan Türk ressam. 1971'de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi yüksek resim bölümünü bitirdi. Avusturya hükûmet bursuyla 1973 yılında Salzburg yaz akademisine gitti. Marmara Üniversitesi'nde 1983 yılında doktor, 1990 yılında doçent olan sanatçı, 2000 yılında da profesör oldu. Çok sayıda sanatçının ağırlandığı Derimod Kültür Merkezi'ni 1987'de Hasan Yelmen ile birlikte kurdu. Türkiye'de otuzdan fazla kişisel sergiye imza attı. Salzburg, Viyana, Kassel ve Berlin'de kişisel ve karma sergilere katıldı.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Natürmort"-85x56 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    İMZASIZ - "Natürmort"-85x56 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Soyut Kompozisyon"-90x70 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    İMZASIZ - "Soyut Kompozisyon"-90x70 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Açık Denizde Kalyon"-100x60 cm, tuval üzerine yağlı boya. Haliyle (Alt köşede küçük bir yırtık mevcut).

    Lot No: 71

    Lot: 71

    İMZASIZ - "Açık Denizde Kalyon"-100x60 cm, tuval üzerine yağlı boya. Haliyle (Alt köşede küçük bir yırtık mevcut).

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "İstanbul'da Kayıkçılar"-80x60 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    İMZASIZ - "İstanbul'da Kayıkçılar"-80x60 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • ERSİN ALOK (1937-) - 1965 "Kompozisyon 78"-96x86 cm, tuval üzerine yağlı boya. Haliyle (Tuvalin altında küçük bir yırtık mevcut). -

    Lot No: 73

    Lot: 73

    ERSİN ALOK (1937-) - 1965 "Kompozisyon 78"-96x86 cm, tuval üzerine yağlı boya. Haliyle (Tuvalin altında küçük bir yırtık mevcut). -

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Yapraklar"-86x76 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    İMZASIZ - "Yapraklar"-86x76 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Dikiş Diken Türk Kadını"-88x60 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    İMZASIZ - "Dikiş Diken Türk Kadını"-88x60 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • JAMSHID - "Ormancılar ve Peyzaj"-98x68 cm, duralit üzerine akrilik

    Lot No: 76

    Lot: 76

    JAMSHID - "Ormancılar ve Peyzaj"-98x68 cm, duralit üzerine akrilik

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - "Türk Mahallesi" -34x32 cm, ahşap üzerine yağlı boya

    Lot No: 77

    Lot: 77

    İMZA OKUNAMADI - "Türk Mahallesi" -34x32 cm, ahşap üzerine yağlı boya

    TLSatıldı
  • ÜMİT BERKUP - 2020 "Canım Kardeşim - Sahne"-33x24 cm çerçeve; 17x12 cm resim boyutu, kağıt üzerine keçeli kalem.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    ÜMİT BERKUP - 2020 "Canım Kardeşim - Sahne"-33x24 cm çerçeve; 17x12 cm resim boyutu, kağıt üzerine keçeli kalem.

    TLSatıldı
  • ÜMİT BERKUP - "Yol - Sahne"-33x24 cm çerçeve; 17x12 cm resim boyutu, kağıt üzerine keçeli kalem.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    ÜMİT BERKUP - "Yol - Sahne"-33x24 cm çerçeve; 17x12 cm resim boyutu, kağıt üzerine keçeli kalem.

    TLSatıldı
  • ÜMİT BERKUP - 2020 "Cem Karaca"-33x24 cm, çerçeveli, kağıt üzerine keçeli kalem.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    ÜMİT BERKUP - 2020 "Cem Karaca"-33x24 cm, çerçeveli, kağıt üzerine keçeli kalem.

    TLSatıldı
  • VECDİ İmzalı - 2006 "Baykuş"-32x26 cm, çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    VECDİ İmzalı - 2006 "Baykuş"-32x26 cm, çerçeveli. Tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - 2014 "İsimsiz"-34x24 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine karakalem.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    İMZA OKUNAMADI - 2014 "İsimsiz"-34x24 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine karakalem.

    TLSatıldı
  • V. ZAPLAVSKY - 2013 "Kızakta Çocuklar"-35x30 cm çerçeve; 17x15 cm resim boyutu, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    V. ZAPLAVSKY - 2013 "Kızakta Çocuklar"-35x30 cm çerçeve; 17x15 cm resim boyutu, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • UĞUR İmzalı - "Derviş"-23x17 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine guaj ve suluboya karışık teknik.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    UĞUR İmzalı - "Derviş"-23x17 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine guaj ve suluboya karışık teknik.

    TLSatıldı
  • ÇOBAN RESSAM (SÜLEYMAN ŞAHİN) (1949-) - 2017 "Filler"-38x31 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine suluboya.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    ÇOBAN RESSAM (SÜLEYMAN ŞAHİN) (1949-) - 2017 "Filler"-38x31 cm, çerçeveli. Kağıt üzerine suluboya.

    TLSatıldı
  • TURAN ENGİNOĞLU - 2003 "Yaşlı Kadın"-76x61 cm, karton üzerine suluboya

    Lot No: 86

    Lot: 86

    TURAN ENGİNOĞLU - 2003 "Yaşlı Kadın"-76x61 cm, karton üzerine suluboya

    TLSatıldı
  • FRANSIZ YAPIMI BRONZ BAHÇE HEYKELİ - Art Deco Nü Kadın-69x47x37 cm. Bronzdan imal 20. yüzyıl başı art-deco heykel.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    FRANSIZ YAPIMI BRONZ BAHÇE HEYKELİ - Art Deco Nü Kadın-69x47x37 cm. Bronzdan imal 20. yüzyıl başı art-deco heykel.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ YAPIMI - "Çift Kuş"-45x18x20 cm. Mermer kaideli, kuşlar ayrılabilir durumda ve yuvaları da modüler. Metal döküm. Haliyle.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    FRANSIZ YAPIMI - "Çift Kuş"-45x18x20 cm. Mermer kaideli, kuşlar ayrılabilir durumda ve yuvaları da modüler. Metal döküm. Haliyle.

    TLSatıldı
  • FOTOĞRAF: SEYFİ ARIKAN'IN YAPTIĞI ATATÜRK'ÜN FLORYA KÖŞKÜNÜN MAKETİ -50x30 cm çerçeve; 38x16 cm iç fotoğraf. Resim yüzeyinde küçük aşınmalar mevcut, çerçeve haliyle.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    FOTOĞRAF: SEYFİ ARIKAN'IN YAPTIĞI ATATÜRK'ÜN FLORYA KÖŞKÜNÜN MAKETİ -50x30 cm çerçeve; 38x16 cm iç fotoğraf. Resim yüzeyinde küçük aşınmalar mevcut, çerçeve haliyle.

    TLSatıldı
  • TANKUT BİLGE (1942-) - 1972 "Rumeli Hisarı" -29x17 cm, paspartusunda. Kağıt üzerine suluboya.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    TANKUT BİLGE (1942-) - 1972 "Rumeli Hisarı" -29x17 cm, paspartusunda. Kağıt üzerine suluboya.

    TLSatıldı
  • GÜNBERK GÜLDEREN (1988-) - 2006 "Kapitalizm Piramidi" 1/3-50x34 cm, Ahşap Baskı Gravür. Edisyon: 1/3. 

Günberk Gülderen 1988 İstanbul doğumlu, multidisipliner bir sanatçıdır. İllüstrasyonları ve grafik çalışmaları çeşitli yerel ve uluslararası yayınlarda ve kataloglarda yayınlanmıştır. İspanya'dan aldığı "People's Award" adlı sanatçı ödülünün yanı sıra Belçika'da düzenlenen Şans Oyunları Sergisi ve yayınlanan sergi kataloglarında Türkiye'yi İhap Hulusi Görey (1898-1986) ile birlikte temsil etmiştir.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    GÜNBERK GÜLDEREN (1988-) - 2006 "Kapitalizm Piramidi" 1/3-50x34 cm, Ahşap Baskı Gravür. Edisyon: 1/3. Günberk Gülderen 1988 İstanbul doğumlu, multidisipliner bir sanatçıdır. İllüstrasyonları ve grafik çalışmaları çeşitli yerel ve uluslararası yayınlarda ve kataloglarda yayınlanmıştır. İspanya'dan aldığı "People's Award" adlı sanatçı ödülünün yanı sıra Belçika'da düzenlenen Şans Oyunları Sergisi ve yayınlanan sergi kataloglarında Türkiye'yi İhap Hulusi Görey (1898-1986) ile birlikte temsil etmiştir.

    TLSatıldı
  • GÜNBERK GÜLDEREN (1988-) - 2010 "Sarmaşık"-50x34 cm, kağıt üzerine çini mürekkebi. 

Günberk Gülderen 1988 İstanbul doğumlu, multidisipliner bir sanatçıdır. İllüstrasyonları ve grafik çalışmaları çeşitli yerel ve uluslararası yayınlarda ve kataloglarda yayınlanmıştır. İspanya'dan aldığı "People's Award" adlı sanatçı ödülünün yanı sıra Belçika'da düzenlenen Şans Oyunları Sergisi ve yayınlanan sergi kataloglarında Türkiye'yi İhap Hulusi Görey (1898-1986) ile birlikte temsil etmiştir.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    GÜNBERK GÜLDEREN (1988-) - 2010 "Sarmaşık"-50x34 cm, kağıt üzerine çini mürekkebi. Günberk Gülderen 1988 İstanbul doğumlu, multidisipliner bir sanatçıdır. İllüstrasyonları ve grafik çalışmaları çeşitli yerel ve uluslararası yayınlarda ve kataloglarda yayınlanmıştır. İspanya'dan aldığı "People's Award" adlı sanatçı ödülünün yanı sıra Belçika'da düzenlenen Şans Oyunları Sergisi ve yayınlanan sergi kataloglarında Türkiye'yi İhap Hulusi Görey (1898-1986) ile birlikte temsil etmiştir.

    TLSatıldı
  • ERSİN ALOK (1937-) - "Özgün Baskı" (Ed. 27/400)-Pozitif kağıt üzerine renkli baskı. Pozitif kağıt, negatif film üzerine çekilen görüntünün orijinal görüntüye uygun olarak oluşturulduğu ışığa duyarlı kağıttır.
Orijinal paspartusunda (50 x 60 cm paspartulu, fotoğrafik bölge: 36 x 23 cm).
Arka kısımda fotoğraf sanatçısının biyografisi mevcut.
Alok'tan ıslak imzalı. 400 adet limitli baskı, tamamı numaralı. 27/400.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    ERSİN ALOK (1937-) - "Özgün Baskı" (Ed. 27/400)-Pozitif kağıt üzerine renkli baskı. Pozitif kağıt, negatif film üzerine çekilen görüntünün orijinal görüntüye uygun olarak oluşturulduğu ışığa duyarlı kağıttır. Orijinal paspartusunda (50 x 60 cm paspartulu, fotoğrafik bölge: 36 x 23 cm). Arka kısımda fotoğraf sanatçısının biyografisi mevcut. Alok'tan ıslak imzalı. 400 adet limitli baskı, tamamı numaralı. 27/400.

    TLSatıldı
  • LÜTFİYE ÇAKMAKÇI - 1970 "Figüratif Kompozisyon"-30x20 cm kağıt üzerine linol baskı, kartona yapışık.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    LÜTFİYE ÇAKMAKÇI - 1970 "Figüratif Kompozisyon"-30x20 cm kağıt üzerine linol baskı, kartona yapışık.

    TLSatıldı
  • YUNUS GÜNEŞ (1950-) - 1970 "İsimsiz"-62x34 cm, kağıt üzerine ağaç baskı, ortadan katlı, kartona yapışık. - Özgün Baskı Sanatçısı, Ressam, Öğretim Üyesi sanatçı, Özgün Baskı ağırlıklı olmak üzere 10 dan fazla kişisel sergi açtı, pek çok grup ve karma sergiye katıldı. İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi bünyesinde özgün baskı çalışmaları yaptı. Geleneksel özgün baskı teknikleri kullanarak uluslararası etkinliklere katıldı. Ekslibris dalında üç ödül aldı.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    YUNUS GÜNEŞ (1950-) - 1970 "İsimsiz"-62x34 cm, kağıt üzerine ağaç baskı, ortadan katlı, kartona yapışık. - Özgün Baskı Sanatçısı, Ressam, Öğretim Üyesi sanatçı, Özgün Baskı ağırlıklı olmak üzere 10 dan fazla kişisel sergi açtı, pek çok grup ve karma sergiye katıldı. İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi bünyesinde özgün baskı çalışmaları yaptı. Geleneksel özgün baskı teknikleri kullanarak uluslararası etkinliklere katıldı. Ekslibris dalında üç ödül aldı.

    TLSatıldı
  • OLCAY SEMRA ÖYKEN - 1970 "İsimsiz"-34x35 cm, kağıt üzerine linol baskı, kartona yapışık.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    OLCAY SEMRA ÖYKEN - 1970 "İsimsiz"-34x35 cm, kağıt üzerine linol baskı, kartona yapışık.

    TLSatıldı
  • ZERRİN GENÇAY - 1970 "İsimsiz"-35x28 cm, kağıt üzerine linol baskı. Kağıda yapışık.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    ZERRİN GENÇAY - 1970 "İsimsiz"-35x28 cm, kağıt üzerine linol baskı. Kağıda yapışık.

    TLSatıldı
  • BİRSEN KARAOSMAN - "Ayrılık"-35x34 cm, kağıt üzerine linol baskı, kartona yapışık.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    BİRSEN KARAOSMAN - "Ayrılık"-35x34 cm, kağıt üzerine linol baskı, kartona yapışık.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - "Mevlevî Dervişler" (Ed. 49/150)-46x32 cm, Fine Art kağıt üzerine serigrafi.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    İMZA OKUNAMADI - "Mevlevî Dervişler" (Ed. 49/150)-46x32 cm, Fine Art kağıt üzerine serigrafi.

    TLSatıldı
  • NEŞE TEKİN - 2006 "Bütün Hüzünlerim" - (Ed. EA)-98x78 cm, çerçeveli, kağıt üzerine ahşap gravür baskı.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    NEŞE TEKİN - 2006 "Bütün Hüzünlerim" - (Ed. EA)-98x78 cm, çerçeveli, kağıt üzerine ahşap gravür baskı.

    TLSatıldı
  • ÖMER ÇEKİÇ - 1954, "Köprülü Peyzaj"-46x36 cm çerçeve; 35x25 cm resim alanı; suluboya resim.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    ÖMER ÇEKİÇ - 1954, "Köprülü Peyzaj"-46x36 cm çerçeve; 35x25 cm resim alanı; suluboya resim.

    TLSatıldı
  • ESMA ORHAN - "Çiçekler"-53x43 cm, kağıt üzerine suluboya.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    ESMA ORHAN - "Çiçekler"-53x43 cm, kağıt üzerine suluboya.

    TLSatıldı
  • REFİA EMEL AĞAN - "İstanbul 1998"-25x36 cm.
Kağıt üzerine suluboya, karton üzerine yapışık.
Sanatçı imzalı.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    REFİA EMEL AĞAN - "İstanbul 1998"-25x36 cm. Kağıt üzerine suluboya, karton üzerine yapışık. Sanatçı imzalı.

    TLSatıldı
  • TURGUT TUNCAY - 1990 "Bodrum"-33x25 cm, kağıt üzerine suluboya peyzaj.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    TURGUT TUNCAY - 1990 "Bodrum"-33x25 cm, kağıt üzerine suluboya peyzaj.

    TLSatıldı
  • BEHÇET GÜRCAN - 1948 "Figüratif Kompozisyon"-27x19 cm, kağıt üzerine karakalem erkek figürü.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    BEHÇET GÜRCAN - 1948 "Figüratif Kompozisyon"-27x19 cm, kağıt üzerine karakalem erkek figürü.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - 1927 "Göç"-31x22 cm, kağıt üzerine karakalem.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    İMZASIZ - 1927 "Göç"-31x22 cm, kağıt üzerine karakalem.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Efe"-36x26 cm, kağıt üzerine suluboya ve mürekkep karışık teknik

    Lot No: 107

    Lot: 107

    İMZASIZ - "Efe"-36x26 cm, kağıt üzerine suluboya ve mürekkep karışık teknik

    TLSatıldı
  • REMZİ KÖKLÜ - 1993 "İsimsiz"-27x18 cm, gofreli el yapımı kağıda baskı, litograf baskı.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    REMZİ KÖKLÜ - 1993 "İsimsiz"-27x18 cm, gofreli el yapımı kağıda baskı, litograf baskı.

    TLSatıldı
  • HİKMET DURUER (1926-2004) - "Yemek Yapan Kadın"-32x25 cm, kağıt üzerine çini mürekkebi.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    HİKMET DURUER (1926-2004) - "Yemek Yapan Kadın"-32x25 cm, kağıt üzerine çini mürekkebi.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI (Ermeni Ressam) - 2011 "Peyzaj"-33x24 cm, kağıt üzerine pastel boya

    Lot No: 110

    Lot: 110

    İMZA OKUNAMADI (Ermeni Ressam) - 2011 "Peyzaj"-33x24 cm, kağıt üzerine pastel boya

    TLSatıldı
  • SEMA İmzalı - 1992 "Peri Bacaları" (Ed. 16/50)-27x24 cm, Fine Art kağıda gravür baskı. Edisyon: 16/50.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    SEMA İmzalı - 1992 "Peri Bacaları" (Ed. 16/50)-27x24 cm, Fine Art kağıda gravür baskı. Edisyon: 16/50.

    TLSatıldı
  • EKREM KAHRAMAN (1948-) - 1970 "Bekleşenler" -36x33 cm paspartu; 26x11 cm resim boyutu. Kağıt üzerine serigrafi, kartona yapışık. Ekrem Kahraman'ın akademi öğrencisiyken yapmış olduğu çok nadir bir baskı. - Ekrem Kahraman, 1948 yılında Mersin ilinin en doğusundaki ilçe olan Tarsus'ta doğmuştur. 1971 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü'nde resim bölümünü başarıyla tamamlamış ve mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra ise bir süre ortaöğretim kurumlarında resim öğretmenliği yapmıştır. 1989 yılında o içindeki sanatçı ruhunu fark ettiği için sanatçılığı tercih etmiş ve öğretmenliği bırakmak zorunda kalmıştır. Nitekim daha sonra gerçekleştirdiği işler, bu kararın ne denli doğru olduğunu göstermiştir. Özellikle plastik sanatlar konusunda birçok teorik yazıya imza atmıştır. Yazdığı yazılar; Sanat Çevresi, Türkiye'de Sanat, Genç Sanat, Çekirdek Sanat, CEY Sanat, rh+ Sanat ve Artist gibi çok önemli sanat dergilerinde yayımlanmıştır.

2007 yılından itibaren Sanatçının Atölyesi dergisini yayımlamaya başlamıştır. Ressamlık becerileri kadar şairlik yönü de gelişmiş olan Ekrem Kahraman; Sessiz Bir Aşkı Dillendirmek, Rıhtım ve Ihlamur, Fısıltılar ve Çığlıklar, Aşk Olsun Hayat isimli 4 şiir kitabını okurlarını sunmuştur. Bu sürecin ardından Aşk Olsun Hayat isimli toplu ve seçme şiirler kitabı yayımlamıştır. Tüm bu kitapların haricinde sanat ve sanatçılar hakkında oluşturduğu bir deneme kitabı da bulunmaktadır. Sanatçı, hem yurt içinde hem de yurt dışında katıldığı sergilerle sanatseverlerle buluşmuştur. 80'den fazla sayıdaki kişisel sergide eserlerini başarı ile sergilemiştir. Bunun haricinde; çok sayıda karma ve grup sergisinde bulunan Ekrem Kahraman, birçok ulusal ve uluslararası fuarda da bulunmuştur. Eserleriyle ve sanatçı kişiliğiyle toplamda 16 ödül kazanmıştır. Sanatı hakkında birçok kitap ve yazı yayımlanmıştır. Her daim Türk sanatında incelenmeye değer biri olarak görülmüştür. Bunda Ekrem Kahraman’ın eserlerindeki derinliğin ve yarattığı analitik zeminin etkisi büyüktür. Sonsuz ve Çıplak, Gerçek ve Düşlem Çaprazında Bir Doğa Şiirinin Anatomisi, Düşlerin Çiftçisi ve daha birçok kitap ile dergiye konu olmuştur.

Sanatçı hakkında bugüne dek toplamda 2 adet belgesel film çekilmiştir. Bunlar; yönetmenliğini Birsen Hatipoğlu'nun yaptığı ve 2002 yılında izleyicilere sunulmuş olan Hayalperest Bir Çiftçiyim Ben ve yönetmenliğini Süreyya Ahıskalıoğlu'nun yaptığı, 2005 yılında çıkmış olan Kendimize Ait Ovalarda, Kendimize Ait Dağlarda isimli filmdir. Her iki belgesel de Ekrem Kahraman’ın sanatçı kişiliğine ve resim sanatına bakış açısına dair önemli doneler sunar. Ayrıca bu tarz çalışmaların çoğalması genç kuşakların böyle bir değeri tanıması ve keşfetmesi anlamında çok önemlidir.

Sanat hayatını resimleriyle ve edebi hayatını ise şiirleriyle bizlere sunan sanatçımız, aslında başka sanat alanlarına da ilgilidir. Bu anlamda çok yönlü sanatçılar arasında kabul görür. Özellikle müzik alanında da çeşitli yazılar yazmış olan sanatçının, bu alana yoğun bir ilgisi bulunmaktadır. Tüm bunların haricinde, 800 sayfayı aşan büyük bir şiir üzerine çalışmış ve beraberinde birçok sanat dalıyla da ilgilenmiştir. Sanatçı, sanatın her dalında farklı hazların olduğunu savunmuş ve elinden geldiğince diğer sanat dallarına da atılım göstermeyi denemiştir. Farklı sanat alanlarının yanında eserlerinde mitolojik, tarihi, felsefi, sanat tarihiyle ilgili detaylar da her zaman yer almaktadır.

Hem Türkiye’de hem de yurt dışında yaklaşık 80 tane kişisel sergi açmayı başarmıştır. Öte yandan kişisel sergilerin dışında çok sayıda grup sergisine de dahil olmuştur. Ulusal ve uluslararası çapta fuarlarda kendine her daim yer bulmuştur. Uzun zamandır İstanbul’da yaşamayı sürdüren Ekrem Kahraman hakkında yayınlanan kitaplardan bazıları şunlardır: Sonsuz ve Çıplak, Gerçek ve Düşlem Çaprazında Bir Doğa Şiirinin Anatomisi, Aradığın Yerlerde Değilim Artık, Düşlerin Çiftçisi. Sanatçı en üretken zamanlarını 90’lı yıllarda ve 2000’li yılların başlarında geçirmiştir. Bu döneme pek çok başarılı eser sığdıran retken sanatçı, önemli yayınevlerinden çıkan kitaplarıyla geniş kitlelere kendini duyurmuştur. Kitlelerin bazıları onu şair, bazıları ise ressam kimliğiyle tanımaktadır.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    EKREM KAHRAMAN (1948-) - 1970 "Bekleşenler" -36x33 cm paspartu; 26x11 cm resim boyutu. Kağıt üzerine serigrafi, kartona yapışık. Ekrem Kahraman'ın akademi öğrencisiyken yapmış olduğu çok nadir bir baskı. - Ekrem Kahraman, 1948 yılında Mersin ilinin en doğusundaki ilçe olan Tarsus'ta doğmuştur. 1971 yılında İstanbul Eğitim Enstitüsü'nde resim bölümünü başarıyla tamamlamış ve mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra ise bir süre ortaöğretim kurumlarında resim öğretmenliği yapmıştır. 1989 yılında o içindeki sanatçı ruhunu fark ettiği için sanatçılığı tercih etmiş ve öğretmenliği bırakmak zorunda kalmıştır. Nitekim daha sonra gerçekleştirdiği işler, bu kararın ne denli doğru olduğunu göstermiştir. Özellikle plastik sanatlar konusunda birçok teorik yazıya imza atmıştır. Yazdığı yazılar; Sanat Çevresi, Türkiye'de Sanat, Genç Sanat, Çekirdek Sanat, CEY Sanat, rh+ Sanat ve Artist gibi çok önemli sanat dergilerinde yayımlanmıştır. 2007 yılından itibaren Sanatçının Atölyesi dergisini yayımlamaya başlamıştır. Ressamlık becerileri kadar şairlik yönü de gelişmiş olan Ekrem Kahraman; Sessiz Bir Aşkı Dillendirmek, Rıhtım ve Ihlamur, Fısıltılar ve Çığlıklar, Aşk Olsun Hayat isimli 4 şiir kitabını okurlarını sunmuştur. Bu sürecin ardından Aşk Olsun Hayat isimli toplu ve seçme şiirler kitabı yayımlamıştır. Tüm bu kitapların haricinde sanat ve sanatçılar hakkında oluşturduğu bir deneme kitabı da bulunmaktadır. Sanatçı, hem yurt içinde hem de yurt dışında katıldığı sergilerle sanatseverlerle buluşmuştur. 80'den fazla sayıdaki kişisel sergide eserlerini başarı ile sergilemiştir. Bunun haricinde; çok sayıda karma ve grup sergisinde bulunan Ekrem Kahraman, birçok ulusal ve uluslararası fuarda da bulunmuştur. Eserleriyle ve sanatçı kişiliğiyle toplamda 16 ödül kazanmıştır. Sanatı hakkında birçok kitap ve yazı yayımlanmıştır. Her daim Türk sanatında incelenmeye değer biri olarak görülmüştür. Bunda Ekrem Kahraman’ın eserlerindeki derinliğin ve yarattığı analitik zeminin etkisi büyüktür. Sonsuz ve Çıplak, Gerçek ve Düşlem Çaprazında Bir Doğa Şiirinin Anatomisi, Düşlerin Çiftçisi ve daha birçok kitap ile dergiye konu olmuştur. Sanatçı hakkında bugüne dek toplamda 2 adet belgesel film çekilmiştir. Bunlar; yönetmenliğini Birsen Hatipoğlu'nun yaptığı ve 2002 yılında izleyicilere sunulmuş olan Hayalperest Bir Çiftçiyim Ben ve yönetmenliğini Süreyya Ahıskalıoğlu'nun yaptığı, 2005 yılında çıkmış olan Kendimize Ait Ovalarda, Kendimize Ait Dağlarda isimli filmdir. Her iki belgesel de Ekrem Kahraman’ın sanatçı kişiliğine ve resim sanatına bakış açısına dair önemli doneler sunar. Ayrıca bu tarz çalışmaların çoğalması genç kuşakların böyle bir değeri tanıması ve keşfetmesi anlamında çok önemlidir. Sanat hayatını resimleriyle ve edebi hayatını ise şiirleriyle bizlere sunan sanatçımız, aslında başka sanat alanlarına da ilgilidir. Bu anlamda çok yönlü sanatçılar arasında kabul görür. Özellikle müzik alanında da çeşitli yazılar yazmış olan sanatçının, bu alana yoğun bir ilgisi bulunmaktadır. Tüm bunların haricinde, 800 sayfayı aşan büyük bir şiir üzerine çalışmış ve beraberinde birçok sanat dalıyla da ilgilenmiştir. Sanatçı, sanatın her dalında farklı hazların olduğunu savunmuş ve elinden geldiğince diğer sanat dallarına da atılım göstermeyi denemiştir. Farklı sanat alanlarının yanında eserlerinde mitolojik, tarihi, felsefi, sanat tarihiyle ilgili detaylar da her zaman yer almaktadır. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında yaklaşık 80 tane kişisel sergi açmayı başarmıştır. Öte yandan kişisel sergilerin dışında çok sayıda grup sergisine de dahil olmuştur. Ulusal ve uluslararası çapta fuarlarda kendine her daim yer bulmuştur. Uzun zamandır İstanbul’da yaşamayı sürdüren Ekrem Kahraman hakkında yayınlanan kitaplardan bazıları şunlardır: Sonsuz ve Çıplak, Gerçek ve Düşlem Çaprazında Bir Doğa Şiirinin Anatomisi, Aradığın Yerlerde Değilim Artık, Düşlerin Çiftçisi. Sanatçı en üretken zamanlarını 90’lı yıllarda ve 2000’li yılların başlarında geçirmiştir. Bu döneme pek çok başarılı eser sığdıran retken sanatçı, önemli yayınevlerinden çıkan kitaplarıyla geniş kitlelere kendini duyurmuştur. Kitlelerin bazıları onu şair, bazıları ise ressam kimliğiyle tanımaktadır.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - 1970 "Davulcu ve Halay Çekenler" -36x34 cm, karton üzerine serigrafi. Bu çalışma, İstanbul Eğitim Enstitüsü'nün 1970 yılındaki akademinin öğrenci işleri dosyasının kapağına tema olmuştur.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    İMZASIZ - 1970 "Davulcu ve Halay Çekenler" -36x34 cm, karton üzerine serigrafi. Bu çalışma, İstanbul Eğitim Enstitüsü'nün 1970 yılındaki akademinin öğrenci işleri dosyasının kapağına tema olmuştur.

    TLSatıldı
  • İSMET X-BİLEN - 2010 "Atlar"-80x60 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    İSMET X-BİLEN - 2010 "Atlar"-80x60 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - "Peyzaj"-80x70 cm çerçeve; 63x52 cm resim boyutu. Tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    İMZA OKUNAMADI - "Peyzaj"-80x70 cm çerçeve; 63x52 cm resim boyutu. Tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - "Portre"-70x50 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    İMZASIZ - "Portre"-70x50 cm, tuval üzerine yağlı boya.

    TLSatıldı
  • ALEV REVE - "Kolaj"-24x17 cm, Çerçeveli. Kolaj: Kağıt üzerine karışık teknik.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    ALEV REVE - "Kolaj"-24x17 cm, Çerçeveli. Kolaj: Kağıt üzerine karışık teknik.

    TLSatıldı
  • FÜGEN BEYOĞLU - İsimsiz-Arkası imzalı, çerçeveli, 34x50 cm

    Lot No: 118

    Lot: 118

    FÜGEN BEYOĞLU - İsimsiz-Arkası imzalı, çerçeveli, 34x50 cm

    TLSatıldı
  • M. TURGUT TAŞÖZ İmzalı - Sahne -Çerçeve ebadı: 51x57 cm - Fotoğraf ebadı: 25x17 cm

    Lot No: 119

    Lot: 119

    M. TURGUT TAŞÖZ İmzalı - Sahne -Çerçeve ebadı: 51x57 cm - Fotoğraf ebadı: 25x17 cm

    TLSatıldı
  • TUĞBA YÜKSEL (Sidartha) (1979-) - 2005 İsimsiz-95x95 cm, İnönü Üniversitesi 1. Ulusal Resim Yarışması'na katılmış eserlerden biridir. Tuvalde küçük bir yırtık mevcut. Restore edilmemiştir.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    TUĞBA YÜKSEL (Sidartha) (1979-) - 2005 İsimsiz-95x95 cm, İnönü Üniversitesi 1. Ulusal Resim Yarışması'na katılmış eserlerden biridir. Tuvalde küçük bir yırtık mevcut. Restore edilmemiştir.

    TLSatıldı
  • İMZASIZ - Salacak'ta tekneler (Osmanlı dönemi)-100x34 cm, imzasız.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    İMZASIZ - Salacak'ta tekneler (Osmanlı dönemi)-100x34 cm, imzasız.

    TLSatıldı
  • FEVZİ KARAKOÇ, (1947-) KIZ KULESİ: 1988 Özgün baskı gravür. II. 18/50-FEVZİ KARAKOÇ, (1947-), 1988.

Gri renkli şık çerçevesinde ve bordo paspartusunda. Çerçeve boyutu: 28x24 cm, resim boyutu: 12x7,5 cm. Sanatçı ıslak imzalı. Kağıtta hafif buruşukluk mevcut. 

50 adet özgün baskının 18. nüshası.

1983 yılında Özgün Baskı resim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    FEVZİ KARAKOÇ, (1947-) KIZ KULESİ: 1988 Özgün baskı gravür. II. 18/50-FEVZİ KARAKOÇ, (1947-), 1988. Gri renkli şık çerçevesinde ve bordo paspartusunda. Çerçeve boyutu: 28x24 cm, resim boyutu: 12x7,5 cm. Sanatçı ıslak imzalı. Kağıtta hafif buruşukluk mevcut. 50 adet özgün baskının 18. nüshası. 1983 yılında Özgün Baskı resim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı.

    TLSatıldı
  • CEMAL TOLLU EKOLÜNDEN "Nü"-65x46 cm. Tuval üzerine akrilik.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    CEMAL TOLLU EKOLÜNDEN "Nü"-65x46 cm. Tuval üzerine akrilik.

    TLSatıldı
  • SEVİL SÜMEN - 1969 İsimsiz-41x44 çerçeve boyutu, 24,5x28 cm resimli alan.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    SEVİL SÜMEN - 1969 İsimsiz-41x44 çerçeve boyutu, 24,5x28 cm resimli alan.

    TLSatıldı
  • K. ATALAY (ATALAY KÖSEOĞLU) (1968-) - Sahilde yelkenliler-100x23 cm, imzalı, çerçeveli

    Lot No: 125

    Lot: 125

    K. ATALAY (ATALAY KÖSEOĞLU) (1968-) - Sahilde yelkenliler-100x23 cm, imzalı, çerçeveli

    TLSatıldı
  • K. ATALAY (ATALAY KÖSEOĞLU) (1968-) - Sahilde yelkenliler-86x26 cm, imzalı, çerçeveli

    Lot No: 126

    Lot: 126

    K. ATALAY (ATALAY KÖSEOĞLU) (1968-) - Sahilde yelkenliler-86x26 cm, imzalı, çerçeveli

    TLSatıldı
  • İMZA OKUNAMADI - "İsimsiz"-58x58 cm, çerçeveli

    Lot No: 127

    Lot: 127

    İMZA OKUNAMADI - "İsimsiz"-58x58 cm, çerçeveli

    TLSatıldı
  • "NİHAT" İMZALI - "Eyüp Sırtlarından Boğaz"-70x58 cm, altın yaldızlı ahşap çerçevesinde

    Lot No: 128

    Lot: 128

    "NİHAT" İMZALI - "Eyüp Sırtlarından Boğaz"-70x58 cm, altın yaldızlı ahşap çerçevesinde

    TLSatıldı
  • A. ZEYNEP (?) - "Peyzaj"-37x47 cm, çerçeveli

    Lot No: 129

    Lot: 129

    A. ZEYNEP (?) - "Peyzaj"-37x47 cm, çerçeveli

    TLSatıldı
  • SİBEL İMZALI - "Balerin"-57x50 cm, çerçeveli, imzalı

    Lot No: 130

    Lot: 130

    SİBEL İMZALI - "Balerin"-57x50 cm, çerçeveli, imzalı

    TLSatıldı
  • ARA GÜLER (1928-2018) - "Özgün Baskı" (Ed. 196/400)-Pozitif kağıt üzerine renkli baskı. Pozitif kağıt, negatif film üzerine çekilen görüntünün orijinal görüntüye uygun olarak oluşturulduğu ışığa duyarlı kağıttır.
Orijinal paspartusunda (50 x 60 cm paspartulu, fotoğrafik bölge: 30 x 20 cm).
Arka kısımda fotoğraf sanatçısının biyografisi mevcut.
Güler’den ıslak imzalı. 400 adet limitli baskı, tamamı numaralı. 196/400.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    ARA GÜLER (1928-2018) - "Özgün Baskı" (Ed. 196/400)-Pozitif kağıt üzerine renkli baskı. Pozitif kağıt, negatif film üzerine çekilen görüntünün orijinal görüntüye uygun olarak oluşturulduğu ışığa duyarlı kağıttır. Orijinal paspartusunda (50 x 60 cm paspartulu, fotoğrafik bölge: 30 x 20 cm). Arka kısımda fotoğraf sanatçısının biyografisi mevcut. Güler’den ıslak imzalı. 400 adet limitli baskı, tamamı numaralı. 196/400.

    TLSatıldı