Lot: 1

Güncel Fiyat: 125 TL Açılış Fiyatı: 125 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

6. Alep (Syrie) - Au premier plan, Cercle des Officiers et Rue Naoura

Osmanlı dönemi Halep Editeurs (Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • 6. Alep (Syrie) - Au premier plan, Cercle des Officiers et Rue Naoura-Osmanlı dönemi Halep Editeurs (Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    6. Alep (Syrie) - Au premier plan, Cercle des Officiers et Rue Naoura-Osmanlı dönemi Halep Editeurs (Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    TLSatıldı
  • 7. Alep (Syrie) - Grande Place Bab-el-Fars-Osmanlı dönemi Halep, elektrikli tramvay, atlı arabalar ve dönem otomobilleri, Osmanlıca - Fransızca tabelalar, Cours Gratuits (Ücretsiz Kurslar) yazılı Singer tabelası. Editeurs (Editor): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x9 cm, arkasında minik bir aşınma vardır. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    7. Alep (Syrie) - Grande Place Bab-el-Fars-Osmanlı dönemi Halep, elektrikli tramvay, atlı arabalar ve dönem otomobilleri, Osmanlıca - Fransızca tabelalar, Cours Gratuits (Ücretsiz Kurslar) yazılı Singer tabelası. Editeurs (Editor): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x9 cm, arkasında minik bir aşınma vardır. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    TLSatıldı
  • 10. Alep (Syrie) - Vue generale (cote Est) -Osmanlı dönemi Halep genel görünüm. Editeurs (Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    10. Alep (Syrie) - Vue generale (cote Est) -Osmanlı dönemi Halep genel görünüm. Editeurs (Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    TLSatıldı
  • 11. Alep (Syrie) - Au Premier plan a gauche, l'Hopital Militaire, au milien, le Quartier Cheik-Abou Bakir, Mosquee antique-Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm, arka yüzde minik bir soyulma ve sol alt köşede kırık mevcuttur. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    11. Alep (Syrie) - Au Premier plan a gauche, l'Hopital Militaire, au milien, le Quartier Cheik-Abou Bakir, Mosquee antique-Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm, arka yüzde minik bir soyulma ve sol alt köşede kırık mevcuttur. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    TLSatıldı
  • 15. Alep (Alep (Syrie) - La Caserne Militaire du Sebil-Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm, çok temiz kondisyon. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    15. Alep (Alep (Syrie) - La Caserne Militaire du Sebil-Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm, çok temiz kondisyon. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    TLSatıldı
  • 21. Alep (Syrie) - Grande Avenue de la Station du D.H.P, plus loin, la Citadella et Vue de la Ville -Osmanlı dönemi Halep, Elektrikli Tramvay. Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    21. Alep (Syrie) - Grande Avenue de la Station du D.H.P, plus loin, la Citadella et Vue de la Ville -Osmanlı dönemi Halep, Elektrikli Tramvay. Editör): Wattar Freres, Alep (Halep) 14x10 cm. Wattar Frères, 1921-1932 yılları arasında Halep'te faaliyet gösteren bir fotoğraf firmasıdır.

    TLSatıldı
  • Salonique - Un quartier de la ville haute (Selanik -  Yukarı Şehir)-Ön yüzünde Juillet '17tarihli, Fransızca yazılı, Rumca damga ve posta pullu. 14x9 cm, renkli,  sağ alt köşede kırık mevcuttur, arka yüzü haliyle.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Salonique - Un quartier de la ville haute (Selanik - Yukarı Şehir)-Ön yüzünde Juillet '17tarihli, Fransızca yazılı, Rumca damga ve posta pullu. 14x9 cm, renkli, sağ alt köşede kırık mevcuttur, arka yüzü haliyle.

    TLSatıldı
  •  [FRANSIZCA KARTPOSTAL] Constantinople (İstanbul) Cour et Fontaine de la Mosquee Beyazid (Beyazıt Camii Avlusu ve Çeşmesi)-14x9 cm, renkli, arkası albüm izli, haliyle.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    [FRANSIZCA KARTPOSTAL] Constantinople (İstanbul) Cour et Fontaine de la Mosquee Beyazid (Beyazıt Camii Avlusu ve Çeşmesi)-14x9 cm, renkli, arkası albüm izli, haliyle.

    TLSatıldı
  • Exercises des Pompiers reguliers Taxim, Constantinople (İtfaiye Tatbikatları - Taksim / İstanbul)-Editör: Max Fruchtermann. 14x9 cm, renkli, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Exercises des Pompiers reguliers Taxim, Constantinople (İtfaiye Tatbikatları - Taksim / İstanbul)-Editör: Max Fruchtermann. 14x9 cm, renkli, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Constantinople - Une rue a Stamboul (İstanbul'da Muhtemelen Üsküdar'da Bir Sokak)-Editör: Au Bon Marche, Pera. Turquie Union Postale Universelle Carte Postale 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Constantinople - Une rue a Stamboul (İstanbul'da Muhtemelen Üsküdar'da Bir Sokak)-Editör: Au Bon Marche, Pera. Turquie Union Postale Universelle Carte Postale 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Bosphore - Anadoli Hissar (İstanbul Boğazı - Anadolu Hisarı)-14x9 cm, s/b.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Bosphore - Anadoli Hissar (İstanbul Boğazı - Anadolu Hisarı)-14x9 cm, s/b.

    TLSatıldı
  • Constantinople Vue prise de la Tour de Galata (Galata Kulesinden Bir Manzara)-Editör: I.L.M 14x9 cm,s/b, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Constantinople Vue prise de la Tour de Galata (Galata Kulesinden Bir Manzara)-Editör: I.L.M 14x9 cm,s/b, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • L'ambassade d'Angleterre a Pera, Constantinople (Pera'daki İngiliz Büyükelçiliği - İstanbul)-Photogr: Sebah & Joaillier Editör: Max Fruchtermann. 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    L'ambassade d'Angleterre a Pera, Constantinople (Pera'daki İngiliz Büyükelçiliği - İstanbul)-Photogr: Sebah & Joaillier Editör: Max Fruchtermann. 14x9 cm, s/b, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Place de Taxim Monument de la Republique (Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı)-Editör: İsaac M. Ahitouv, Constantinople 14x9 cm, s/b, gümüş jelatin baskı. Arkada İstanbul Otomobil Türk Anonim Şirketi Merkez Garajı görülmektedir.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Place de Taxim Monument de la Republique (Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı)-Editör: İsaac M. Ahitouv, Constantinople 14x9 cm, s/b, gümüş jelatin baskı. Arkada İstanbul Otomobil Türk Anonim Şirketi Merkez Garajı görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Constantinople - L'armee liberatrice conduit en prison les chasseurs de Salonique ayant pres part a la Contre - revolution du 13  Avril 1909 (Harekat Ordusu)-Editör: Au Bon Marche, Pera.14x9 cm, haliyle.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Constantinople - L'armee liberatrice conduit en prison les chasseurs de Salonique ayant pres part a la Contre - revolution du 13 Avril 1909 (Harekat Ordusu)-Editör: Au Bon Marche, Pera.14x9 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • [SIRPÇA - FRANSIZCA BALKAN HARBİ KARTPOSTALI] La guerre Balkanique 1912 (Balkan Savaşları - Tuz Kasabası Hatıratından)-Osmanlıca "Tuz Muharebesi Hâtıratından: Altı gün mütemâdiyen Deçiç [Detchitch] ve Şipşanik [Chiptchanik] Kasabayı müdhiş mermilerle tahrib eden Karadağ'ın Gradişte'de ta'biye ettiği onbeşlik topları" yazılı. Les canons montenegrins attaquens Detchitch et Chiptchanik. Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza. 14x9 cm, s/b.  Sol alt köşesi kopuktur.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    [SIRPÇA - FRANSIZCA BALKAN HARBİ KARTPOSTALI] La guerre Balkanique 1912 (Balkan Savaşları - Tuz Kasabası Hatıratından)-Osmanlıca "Tuz Muharebesi Hâtıratından: Altı gün mütemâdiyen Deçiç [Detchitch] ve Şipşanik [Chiptchanik] Kasabayı müdhiş mermilerle tahrib eden Karadağ'ın Gradişte'de ta'biye ettiği onbeşlik topları" yazılı. Les canons montenegrins attaquens Detchitch et Chiptchanik. Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza. 14x9 cm, s/b. Sol alt köşesi kopuktur.

    TLSatıldı
  • [BALKAN HARBİ] La guerre Balkanique 1912 (Balkan Savaşları)-Une partie de Medova Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza. 14x9 cm, s/b. Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile not düşülmüş.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    [BALKAN HARBİ] La guerre Balkanique 1912 (Balkan Savaşları)-Une partie de Medova Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza. 14x9 cm, s/b. Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile not düşülmüş.

    TLSatıldı
  • [BALKAN HARBİ] La guerre Balkanique - Medova 1912 (Balkan Savaşları)-Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza, 14x9 cm s/b. Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile not düşülmüş.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    [BALKAN HARBİ] La guerre Balkanique - Medova 1912 (Balkan Savaşları)-Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza, 14x9 cm s/b. Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile not düşülmüş.

    TLSatıldı
  • [BALKAN HARBİ] La guerre Balkanique (Balkan Savaşları) Helim Tepesi-La forteresse Turque "Houm" captive. Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza, 14x9 cm s/b. Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile "İşkodra ile Tuz arasında Askeri İskele" notu düşülmüş.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    [BALKAN HARBİ] La guerre Balkanique (Balkan Savaşları) Helim Tepesi-La forteresse Turque "Houm" captive. Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza, 14x9 cm s/b. Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile "İşkodra ile Tuz arasında Askeri İskele" notu düşülmüş.

    TLSatıldı
  • [BALKAN HARBİ] Türkische Gefangene am Cemovsko bei Pogoritza, Des prisonniers Turques au bord du Tchemovsko pres de Podgoritza (Podgoritza yakınlarındaki Chemovsko kıyısındaki Türk esirler)- Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile okunabildiği kadarıyla  "Podgriça civarında, Cemovsko nehri kenarında Tuz'da esir alınan .. açık ordugahı" yazmaktadır. Editör: N. Knejevitch, Cettigne, Montenegro. 14x9 cm, s/b.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    [BALKAN HARBİ] Türkische Gefangene am Cemovsko bei Pogoritza, Des prisonniers Turques au bord du Tchemovsko pres de Podgoritza (Podgoritza yakınlarındaki Chemovsko kıyısındaki Türk esirler)- Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile okunabildiği kadarıyla "Podgriça civarında, Cemovsko nehri kenarında Tuz'da esir alınan .. açık ordugahı" yazmaktadır. Editör: N. Knejevitch, Cettigne, Montenegro. 14x9 cm, s/b.

    TLSatıldı
  • [BALKANLAR] Albanais de Scadar (Scutari) -Fransızca ve Sırpça Üsküdar'da silahlı Arnavut milisler kartpostal, üst kısımda Balkanlardaki Arnavut milisleri "zelilâne sûrette yaşayan insâniyetin hırçın ve yaramaz çocukları" olarak tarif eden Osmanlıca bir not bulunmaktadır.Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza 14x9 cm, s/b. Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile not düşülmüştür.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    [BALKANLAR] Albanais de Scadar (Scutari) -Fransızca ve Sırpça Üsküdar'da silahlı Arnavut milisler kartpostal, üst kısımda Balkanlardaki Arnavut milisleri "zelilâne sûrette yaşayan insâniyetin hırçın ve yaramaz çocukları" olarak tarif eden Osmanlıca bir not bulunmaktadır.Editör: P. Voukotitch & Co. Podgoritza 14x9 cm, s/b. Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile not düşülmüştür.

    TLSatıldı
  • Cimetiere Müsülman - Kabylie (Müslüman Mezarlığı)-Collection des Biscuits Olibet damgalı Arka yüzü Fransızca mektuplu, 1913 tarihli. 14x9 cm, s/b üzerinde yırtık mevcuttur, haliyle.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Cimetiere Müsülman - Kabylie (Müslüman Mezarlığı)-Collection des Biscuits Olibet damgalı Arka yüzü Fransızca mektuplu, 1913 tarihli. 14x9 cm, s/b üzerinde yırtık mevcuttur, haliyle.

    TLSatıldı
  • 1972'de DSİ Tarafından Yıkılan 1800 Yıllık Tarihi Roma Köprüsü - Antakya-Antakya - Antioch. Köprü üzerinde at arabası, dönem otomobilleri ve insanlar. Antakya (Hatay) kent görünümü. 14x9 cm, s/b.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    1972'de DSİ Tarafından Yıkılan 1800 Yıllık Tarihi Roma Köprüsü - Antakya-Antakya - Antioch. Köprü üzerinde at arabası, dönem otomobilleri ve insanlar. Antakya (Hatay) kent görünümü. 14x9 cm, s/b.

    TLSatıldı
  • Antakya Roma Köprüsü ve şehirden genel görünüm-13x9 cm, s/b.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Antakya Roma Köprüsü ve şehirden genel görünüm-13x9 cm, s/b.

    TLSatıldı
  • İzmir'den Umumi Görünüş -Yapı ve Kredi Bankası 1959 Yılı ikramiye reklamlı, İstanbul posta damgalı, T.C. Posta pullu, soğuk damgalı, Ahmet Şakir Havyar Haniçi Eski Borsa Han Galata adresli kartpostal. 15x10 cm, sepya tonlu, sağ iki köşesi kırıktır.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    İzmir'den Umumi Görünüş -Yapı ve Kredi Bankası 1959 Yılı ikramiye reklamlı, İstanbul posta damgalı, T.C. Posta pullu, soğuk damgalı, Ahmet Şakir Havyar Haniçi Eski Borsa Han Galata adresli kartpostal. 15x10 cm, sepya tonlu, sağ iki köşesi kırıktır.

    TLSatıldı
  • Şehir Tarihi - Mimari - Mersin -Mehmet İsmail Saydam Ticarethanesi tabelalı bina ve Mersin görünümü. 14x9 cm s/b, 2 adet fotoğraf.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Şehir Tarihi - Mimari - Mersin -Mehmet İsmail Saydam Ticarethanesi tabelalı bina ve Mersin görünümü. 14x9 cm s/b, 2 adet fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Şehir Tarihi - Mimari - Samsun -Kefelizâde Sami Bey Konağı - Samsun Elevation Perspective du Villa "Kefelizâde Sami Bey" a Samsun 1931 İstanbul Architecte Mehmet Celâl - Kadıköy 12x8 cm, sepya tonlu, arkası albüm izlidir. ---Erken cumhuriyet Dönemi

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Şehir Tarihi - Mimari - Samsun -Kefelizâde Sami Bey Konağı - Samsun Elevation Perspective du Villa "Kefelizâde Sami Bey" a Samsun 1931 İstanbul Architecte Mehmet Celâl - Kadıköy 12x8 cm, sepya tonlu, arkası albüm izlidir. ---Erken cumhuriyet Dönemi

    TLSatıldı
  • Samsun Yazılı Tabela Önünde Hanımefendi-"Sevgili Sabahat'ime Pakize 1943" notuyla hatıra pozu. 9x6 cm

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Samsun Yazılı Tabela Önünde Hanımefendi-"Sevgili Sabahat'ime Pakize 1943" notuyla hatıra pozu. 9x6 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi (Ç) Kale İçi-Üzeri Osmanlıca "Kale Dahili" açıklamalı.14x9 cm, sepya tonlu, haliyle.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Osmanlı Dönemi (Ç) Kale İçi-Üzeri Osmanlıca "Kale Dahili" açıklamalı.14x9 cm, sepya tonlu, haliyle.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi (Ç) Kale İçi - Muhtemelen askeri karargah olarak kullanılmış kale görünümü-Üzeri Osmanlıca "Kale Dahili" açıklamalı.14x9 cm, sepya tonlu, haliyle.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Osmanlı Dönemi (Ç) Kale İçi - Muhtemelen askeri karargah olarak kullanılmış kale görünümü-Üzeri Osmanlıca "Kale Dahili" açıklamalı.14x9 cm, sepya tonlu, haliyle.

    TLSatıldı
  • Elinde kılıcıyla bir Osmanlı Subayı-14x9 cm, sepya tonlu, haliyle.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Elinde kılıcıyla bir Osmanlı Subayı-14x9 cm, sepya tonlu, haliyle.

    TLSatıldı
  • İzmir Atatürk Caddesi-Dönem mimarisi ve otomobil. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı, sol yanda kırık mevcuttur.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    İzmir Atatürk Caddesi-Dönem mimarisi ve otomobil. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı, sol yanda kırık mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Kadifekale'den İzmir Manzarası-11x8 cm

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Kadifekale'den İzmir Manzarası-11x8 cm

    TLSatıldı
  • Fuar Girişi Önünde Genç Bir Hanım-9x6 cm

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Fuar Girişi Önünde Genç Bir Hanım-9x6 cm

    TLSatıldı
  • İzmir Atatürk Anıtı - Foto Cemal-Arka yüzü İzmir Karşıyaka çıkış posta damgalı, Antakya varış posta damgalı, daire içinde 3 damgalı, Bayan Muazzez  ve Bay Mümtaz Karaca adına Antakya adresine gönderilmiş, iki adet Türkiye Cumhuriyeti posta pullu, 1942 tarihli kart. 14x9 cm

    Lot No: 35

    Lot: 35

    İzmir Atatürk Anıtı - Foto Cemal-Arka yüzü İzmir Karşıyaka çıkış posta damgalı, Antakya varış posta damgalı, daire içinde 3 damgalı, Bayan Muazzez ve Bay Mümtaz Karaca adına Antakya adresine gönderilmiş, iki adet Türkiye Cumhuriyeti posta pullu, 1942 tarihli kart. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • İzmir Paraşüt Kulesi - Foto Cemal-Arka yüzü İzmir çıkış damgalı, ve posta pullu, Bay Sami adına mektuplu, 1941 tarihli, İstanbul varış adresli, ön yüzünde dalgalı posta damgalı kart. 14x9 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    İzmir Paraşüt Kulesi - Foto Cemal-Arka yüzü İzmir çıkış damgalı, ve posta pullu, Bay Sami adına mektuplu, 1941 tarihli, İstanbul varış adresli, ön yüzünde dalgalı posta damgalı kart. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Marmara Gençlik Kulübü - 1960 -Marmara Gençlik Kulübü yazılı pankart tutan gençler topluluk fotoğrafı. 10x7 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Marmara Gençlik Kulübü - 1960 -Marmara Gençlik Kulübü yazılı pankart tutan gençler topluluk fotoğrafı. 10x7 cm.

    TLSatıldı
  • 1960'lar Bir Kasaba Meydanı-11x8 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    1960'lar Bir Kasaba Meydanı-11x8 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Kütahya-Kütahya Meydanından umumi manzara ve dönemin mimarisi. 14x9 cm

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Kütahya-Kütahya Meydanından umumi manzara ve dönemin mimarisi. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Mimari - Bursa Tarım Lisesinin Tarihi Binası -Bursa'da 1891 yılında Vali Mahmut Celalettin Paşa tarafından kurulmuş bir meslek okuludur. Cumhuriyet öncesinden bu yana ziraat teknisyeni yetiştirmekte olan köklü bir kurumdur.
Okulun kurulması, Osmanlı İmparatorluğu'nda batılılaşma yolunda ilk çabalarının bir sonucudur.
Okula, Bursa’yı fetheden Osmanlı padişahının ismi verilmiş ve böylece okul, Nazari ve Ameli Hüdavendigâr Hamidiye Ziraat Mektebi adını almıştır. 20 öğrenci ile öğretime başlayan okuldan bu tarihten sonra uzun yıllar yaklaşık her yıl 15 öğrenci mezun olmuştur.
I. Dünya Savaşı sırasında kapatılan okul, 1924’te yeniden açılmıştır. Bu tarihten 1930 yılına kadar okula ilkokul mezunları kayıtları yapılmıştır. 1930’dan sonra ise ailesi çiftçi olmak kaydıyla ortaokul mezunlarına eğitim verilmiş ve öğrenim süresi üç yıl olarak belirlenmiştir
Okul 1949’dan sonra Bölge Ziraat Okulu olarak öğrencilere eğitim verirken bir yandan da Yetişkin Çiftçi Kursları ile bölge çiftçini modern tarım teknikleri ile tanıştırmış ve 1950’den sonra Türk tarımının en önemli atılım ivmelerinden birisi olmuştur.
1967 tarihinde çıkan kanunla da ismi Ziraat Meslek Okulu olarak değiştirilmiştir.
14x9 cm, bromür kağıt üzerinde, gümüş jelatin baskı.
--Mimari - Eğitim Tarihi

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Mimari - Bursa Tarım Lisesinin Tarihi Binası -Bursa'da 1891 yılında Vali Mahmut Celalettin Paşa tarafından kurulmuş bir meslek okuludur. Cumhuriyet öncesinden bu yana ziraat teknisyeni yetiştirmekte olan köklü bir kurumdur. Okulun kurulması, Osmanlı İmparatorluğu'nda batılılaşma yolunda ilk çabalarının bir sonucudur. Okula, Bursa’yı fetheden Osmanlı padişahının ismi verilmiş ve böylece okul, Nazari ve Ameli Hüdavendigâr Hamidiye Ziraat Mektebi adını almıştır. 20 öğrenci ile öğretime başlayan okuldan bu tarihten sonra uzun yıllar yaklaşık her yıl 15 öğrenci mezun olmuştur. I. Dünya Savaşı sırasında kapatılan okul, 1924’te yeniden açılmıştır. Bu tarihten 1930 yılına kadar okula ilkokul mezunları kayıtları yapılmıştır. 1930’dan sonra ise ailesi çiftçi olmak kaydıyla ortaokul mezunlarına eğitim verilmiş ve öğrenim süresi üç yıl olarak belirlenmiştir Okul 1949’dan sonra Bölge Ziraat Okulu olarak öğrencilere eğitim verirken bir yandan da Yetişkin Çiftçi Kursları ile bölge çiftçini modern tarım teknikleri ile tanıştırmış ve 1950’den sonra Türk tarımının en önemli atılım ivmelerinden birisi olmuştur. 1967 tarihinde çıkan kanunla da ismi Ziraat Meslek Okulu olarak değiştirilmiştir. 14x9 cm, bromür kağıt üzerinde, gümüş jelatin baskı. --Mimari - Eğitim Tarihi

    TLSatıldı
  • Mimari-Muhtemelen İstanbul'da iki konak. 14x9 cm

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Mimari-Muhtemelen İstanbul'da iki konak. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Mimari - Balıkesir - Kepsut İlkokul Binası-Arka yüzünde Güngör Bohot isimli bir öğrencinin bilgileri mevcuttur. 14x9 cm

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Mimari - Balıkesir - Kepsut İlkokul Binası-Arka yüzünde Güngör Bohot isimli bir öğrencinin bilgileri mevcuttur. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Bursa'da "Aynalı Doktor" olarak bilinen Doktor Tahir Alyanak'ın Cenaze Töreni -Bando ve çok sayıda çelenkle, kalabalık bir cemaatle yapılan cenaze töreni, cenaze Alyanak aile mezarlığına gömülmektedir, çelenkler üzerinde Garanti Bankası Uzunçarşı şubesi, Dr. Nijat Türkoğlu, Salih Kiracıbaşı ailesi gibi isimler görülmektedir. Fotoğraflarda bando ile cenazenin caddeden mezarlığa götürülüşü ve mezarlıkta defnedilişi görülmektedir.  Bursa'da köklü bir aile olan alyanak ailesininden olan Doktor Tahir Alyanak Erkek Lisesi’ni Bursa’da bitirip; 1938 yılında İstanbul’da Tıp Fakültesin’den mezun olmuştur. Bir müddet Denizli'de hükümet tabibi olarak çalıştıktan sonra 1951 yılında Bursa'da çalışmaya başlar.  Halk tarafından çok sevilen Doktor Tahir Bey  1967 yılında öldüğünde kalabalık bir cenaze töreniyle defnedilmiştir.   8 adet fotoğraf. Foto Sonay Bursa, 14x9 cm. --Sosyal Hayat - Cenaze Töreni - Bursa 1960'lar

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Bursa'da "Aynalı Doktor" olarak bilinen Doktor Tahir Alyanak'ın Cenaze Töreni -Bando ve çok sayıda çelenkle, kalabalık bir cemaatle yapılan cenaze töreni, cenaze Alyanak aile mezarlığına gömülmektedir, çelenkler üzerinde Garanti Bankası Uzunçarşı şubesi, Dr. Nijat Türkoğlu, Salih Kiracıbaşı ailesi gibi isimler görülmektedir. Fotoğraflarda bando ile cenazenin caddeden mezarlığa götürülüşü ve mezarlıkta defnedilişi görülmektedir. Bursa'da köklü bir aile olan alyanak ailesininden olan Doktor Tahir Alyanak Erkek Lisesi’ni Bursa’da bitirip; 1938 yılında İstanbul’da Tıp Fakültesin’den mezun olmuştur. Bir müddet Denizli'de hükümet tabibi olarak çalıştıktan sonra 1951 yılında Bursa'da çalışmaya başlar. Halk tarafından çok sevilen Doktor Tahir Bey 1967 yılında öldüğünde kalabalık bir cenaze töreniyle defnedilmiştir. 8 adet fotoğraf. Foto Sonay Bursa, 14x9 cm. --Sosyal Hayat - Cenaze Töreni - Bursa 1960'lar

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi Çoklu Fotoğraf-Güreş tutan pehlivanlar 1967,
Kupayı kaldıran çocuk futbol takımı, arkası 1967 tarihli
Beykoz Futbol takımının oyuncusu arkası imzalı, 1965 tarihli, Hayri Fotoğraf Stüdyosu 
Ataş Spor formalı üç beyefendi,
İki Futbol takımı topluluk fotoğrafı.
Toplamda 6 fotoğraftan oluşan spor tarihi lotu. 
12x8 ve 8x6 cm arası çeşitli boyutlarda.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Spor Tarihi Çoklu Fotoğraf-Güreş tutan pehlivanlar 1967, Kupayı kaldıran çocuk futbol takımı, arkası 1967 tarihli Beykoz Futbol takımının oyuncusu arkası imzalı, 1965 tarihli, Hayri Fotoğraf Stüdyosu Ataş Spor formalı üç beyefendi, İki Futbol takımı topluluk fotoğrafı. Toplamda 6 fotoğraftan oluşan spor tarihi lotu. 12x8 ve 8x6 cm arası çeşitli boyutlarda.

    TLSatıldı
  • Florya Plajı - 1940'lar-Plajda poz veren beyefendilerden oluşan iki adet fotoğraf. 1942 tarihli 14x9 cm, ferrania kağıt ve tensi kağıt.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Florya Plajı - 1940'lar-Plajda poz veren beyefendilerden oluşan iki adet fotoğraf. 1942 tarihli 14x9 cm, ferrania kağıt ve tensi kağıt.

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih - İzmir Fotoğrafhaneleri - Sanatkar Fotoğrafhanesi -Tek yıldızlı subay portre. Arkası Osmanlıca Sanatkar Fotoğrafhanesi İzmir fotoğrafhane damgalı. 14x9 cm

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Askeri Tarih - İzmir Fotoğrafhaneleri - Sanatkar Fotoğrafhanesi -Tek yıldızlı subay portre. Arkası Osmanlıca Sanatkar Fotoğrafhanesi İzmir fotoğrafhane damgalı. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih - Osmanlı Paşası-Kalpaklı, çok sayıda madalyaları, kızıl haç madalyası, ile birlikte Osmanlı Paşası 14x9 cm, ön yüzde

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Askeri Tarih - Osmanlı Paşası-Kalpaklı, çok sayıda madalyaları, kızıl haç madalyası, ile birlikte Osmanlı Paşası 14x9 cm, ön yüzde

    TLSatıldı
  • Sultan Mahmut Türbesi ve Abdülaziz Makberi İç Görünüm-Fransızca Constantinople Tombeau des Slt. Mahmout Velet Abdülaziz yazılı kart. 14x9 cm, sol, arkasında kağıtta ufak bir yıpranma mevcuttur.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Sultan Mahmut Türbesi ve Abdülaziz Makberi İç Görünüm-Fransızca Constantinople Tombeau des Slt. Mahmout Velet Abdülaziz yazılı kart. 14x9 cm, sol, arkasında kağıtta ufak bir yıpranma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Elaziz (Elazığ) Sürücü Köyü - Mimari-Düz toprak damlı evleri ile geleneksel Anadolu mimarisinin örnekleri ve ön tarafta hasat meydanı görülmektedir. 9x6 cm

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Elaziz (Elazığ) Sürücü Köyü - Mimari-Düz toprak damlı evleri ile geleneksel Anadolu mimarisinin örnekleri ve ön tarafta hasat meydanı görülmektedir. 9x6 cm

    TLSatıldı
  • Sosyal Hayat - Anadolu-Irmakta yıkanan mandaları seyreden çocuk ve uzakta çadırlarının önünde çalışan mevsimlik işçiler. 12x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Sosyal Hayat - Anadolu-Irmakta yıkanan mandaları seyreden çocuk ve uzakta çadırlarının önünde çalışan mevsimlik işçiler. 12x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • İskele Caddesi - Van-Ağaçlıklı yolda yürüyenler. 10x7 cm

    Lot No: 51

    Lot: 51

    İskele Caddesi - Van-Ağaçlıklı yolda yürüyenler. 10x7 cm

    TLSatıldı
  • Trabzon - Çömlekçi -Tarihi konakların ve sahil şeridinin görülebildiği nadir bir görünüm. Arka yüzü "Bayramını kutlar ellerinden öperiz. Refik, Safiye, Beyza" şeklinde mektupludur. 7x6 cm

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Trabzon - Çömlekçi -Tarihi konakların ve sahil şeridinin görülebildiği nadir bir görünüm. Arka yüzü "Bayramını kutlar ellerinden öperiz. Refik, Safiye, Beyza" şeklinde mektupludur. 7x6 cm

    TLSatıldı
  •  Bursa  - İş Yaşamı - Meslek -Bursa Koza Han'da ipekböceği kozalarını depolayan insanlar. 12x8 cm

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Bursa - İş Yaşamı - Meslek -Bursa Koza Han'da ipekböceği kozalarını depolayan insanlar. 12x8 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Tokat - Zile - Mimari-Zile Hüseyin Gazi'ye Görünüş yazılı kartta dönem otomobilleri ve tarihi Zile evleri görülmektedir.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Tokat - Zile - Mimari-Zile Hüseyin Gazi'ye Görünüş yazılı kartta dönem otomobilleri ve tarihi Zile evleri görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Afyon - 1960'lar-Afyon görünümlü kart arkasında 1961 tarihli, daktilo mektuplu. Taif Bey'e hitaben yazılmış yazan tarafında ıslak imzalı kart. 14x9 cm, sepya tonlu.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Afyon - 1960'lar-Afyon görünümlü kart arkasında 1961 tarihli, daktilo mektuplu. Taif Bey'e hitaben yazılmış yazan tarafında ıslak imzalı kart. 14x9 cm, sepya tonlu.

    TLSatıldı
  • Düzce - Akçakoca Plajı-Arka yüzü Bekir Üstüner tarafından öğretmenine yeni yıl tebriklidir. 14x9 cm, haliyle.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Düzce - Akçakoca Plajı-Arka yüzü Bekir Üstüner tarafından öğretmenine yeni yıl tebriklidir. 14x9 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Zonguldak Halkevi 1949-Halkevinde düzenlenen yemek daveti esnasında kadın ve erkekler, özenle hazırlanmış masa başında. 14x9 cm, arka yüzünde sararmalar mevcuttur.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Zonguldak Halkevi 1949-Halkevinde düzenlenen yemek daveti esnasında kadın ve erkekler, özenle hazırlanmış masa başında. 14x9 cm, arka yüzünde sararmalar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Ordu - Mimari -Ordu'da yol üzerinde güzel bir konak ve önünde bir çocuk. 23 Temmuz 1971

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Ordu - Mimari -Ordu'da yol üzerinde güzel bir konak ve önünde bir çocuk. 23 Temmuz 1971

    TLSatıldı
  • El Çizimi TCDD 1950 Yazılı Bina-Arka yüzde Tcdd binası yazmaktadır. 14x9 cm

    Lot No: 59

    Lot: 59

    El Çizimi TCDD 1950 Yazılı Bina-Arka yüzde Tcdd binası yazmaktadır. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Akşehir Merkez - Mimari -1930'lar-Arka yüzü Akşehir - Atacan Fotoğrafhanesi Hernevi Fotoğraf Makineleri ve Levazımatı damgalı kart. 13x8 cm

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Akşehir Merkez - Mimari -1930'lar-Arka yüzü Akşehir - Atacan Fotoğrafhanesi Hernevi Fotoğraf Makineleri ve Levazımatı damgalı kart. 13x8 cm

    TLSatıldı
  • Zonguldak Gazipaşa Caddesi 1940'lar-Çarşıdan genel görünüm, insanlar, dönem otomobilleri, Gaziantep Mobilya Evi tabelalı işletme, Otel tabelası görülmektedir. 12x8 cm, sağ üst köşesi kırıktır.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Zonguldak Gazipaşa Caddesi 1940'lar-Çarşıdan genel görünüm, insanlar, dönem otomobilleri, Gaziantep Mobilya Evi tabelalı işletme, Otel tabelası görülmektedir. 12x8 cm, sağ üst köşesi kırıktır.

    TLSatıldı
  • Sümerbank Ankara Segisi - 1944 -Yedek parçalar standı.  14x9 cm Demir, Çelik, Kok, Sülfirik… yazılı makine dişlileri görselli kart üzerinde Sümerbank’ın ürettiği yedek parçalar ve Sümerbank sloganı  yazılıdır.

“Evvelce Bütün  Yedek Parçalarımızı Hariçten Getirirdik ...
Şimdi %90’ını Kendi Atölyelerimizde Yapıyoruz”

“Bugün Kendi Kendimize Yetişmek Yolundayız Sümerbank Bu Milli Gayretin bir Parçası Olmakla Öğünür yazılı kart.”
13,5x9 cm, s/b orijinal kart.
Sümerbank’ın kuruluşunun 14. Yılı dolayısıyla 1944 yılında Ankara Sergievi'nde gerçekleşen sergi Şükrü Saraçoğlu tarafından açılmıştır. Ziyarete açılmadan önce gazetecilere açılan sergiyi Yazar Falih Rıfkı şu sözlerle köşesine taşımıştır: “Halk pabucundan demiryolu rayına kadar burada gördüğümüz her şey Cumhuriyet devrinin eseridir.”

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Sümerbank Ankara Segisi - 1944 -Yedek parçalar standı. 14x9 cm Demir, Çelik, Kok, Sülfirik… yazılı makine dişlileri görselli kart üzerinde Sümerbank’ın ürettiği yedek parçalar ve Sümerbank sloganı yazılıdır. “Evvelce Bütün Yedek Parçalarımızı Hariçten Getirirdik ... Şimdi %90’ını Kendi Atölyelerimizde Yapıyoruz” “Bugün Kendi Kendimize Yetişmek Yolundayız Sümerbank Bu Milli Gayretin bir Parçası Olmakla Öğünür yazılı kart.” 13,5x9 cm, s/b orijinal kart. Sümerbank’ın kuruluşunun 14. Yılı dolayısıyla 1944 yılında Ankara Sergievi'nde gerçekleşen sergi Şükrü Saraçoğlu tarafından açılmıştır. Ziyarete açılmadan önce gazetecilere açılan sergiyi Yazar Falih Rıfkı şu sözlerle köşesine taşımıştır: “Halk pabucundan demiryolu rayına kadar burada gördüğümüz her şey Cumhuriyet devrinin eseridir.”

    TLSatıldı
  • Macaristan’ın Peçuy şehrinde 17. Yüzyıldan kalan İdris Baba Türbesi-Pécs Idris Baba kutja a Rokus dombon Macarca açıklamalı. 11x8 cm, s/b, velox kağıt.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Macaristan’ın Peçuy şehrinde 17. Yüzyıldan kalan İdris Baba Türbesi-Pécs Idris Baba kutja a Rokus dombon Macarca açıklamalı. 11x8 cm, s/b, velox kağıt.

    TLSatıldı
  • Karaman Manzarası-Karaman manzaralı 9x6 cm boyutunda iki adet fotoğraf.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Karaman Manzarası-Karaman manzaralı 9x6 cm boyutunda iki adet fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Adapazarı Ortaokulu -14x9 cm, arkası "Bay Cemâl, sana sonsuz bir hatıra olarak Adapazarı orta okulunu takdim ederim. İ. Uğurlu" şeklinde açıklamalıdır.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Adapazarı Ortaokulu -14x9 cm, arkası "Bay Cemâl, sana sonsuz bir hatıra olarak Adapazarı orta okulunu takdim ederim. İ. Uğurlu" şeklinde açıklamalıdır.

    TLSatıldı
  • Adapazarı  İstasyon caddesi -14x9 cm, arkası "Bay Cemâl, sana sonsuz bir hatırâ olarak istasyon caddesini takdim ediyorum. İ. Uğurlu" şeklinde açıklamalıdır.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Adapazarı İstasyon caddesi -14x9 cm, arkası "Bay Cemâl, sana sonsuz bir hatırâ olarak istasyon caddesini takdim ediyorum. İ. Uğurlu" şeklinde açıklamalıdır.

    TLSatıldı
  • Kahire ve Constantinople Çift Lisan Damgalı Kart-Rue du Caire (Kahire'de Bir Sokak) Brasserie du London Pera Constantinople adresine gönderilmiş, 14 Juin 1901 tarihli, ön ve arka yüzü yazılı. Union Postale Universelle Egypte Carte Poste. Arka yüzünde Yunanca bir koleksiyona ait olduğuna dair bir etiket eklidir. 14x9 cm, sararmalar mevcuttur.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Kahire ve Constantinople Çift Lisan Damgalı Kart-Rue du Caire (Kahire'de Bir Sokak) Brasserie du London Pera Constantinople adresine gönderilmiş, 14 Juin 1901 tarihli, ön ve arka yüzü yazılı. Union Postale Universelle Egypte Carte Poste. Arka yüzünde Yunanca bir koleksiyona ait olduğuna dair bir etiket eklidir. 14x9 cm, sararmalar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Kahire'de Kutsal Halı Alayı - Tuck's Post Card -Procession of the Holy Carpet, Cario 14x9 cm, renkli. Printed in England.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Kahire'de Kutsal Halı Alayı - Tuck's Post Card -Procession of the Holy Carpet, Cario 14x9 cm, renkli. Printed in England.

    TLSatıldı
  • Ankara Bakanlıklar Genel Görünüm-14x9 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Ankara Bakanlıklar Genel Görünüm-14x9 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Ankara Genel Görünüm-14x9 cm, çok temiz kondisyon.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Ankara Genel Görünüm-14x9 cm, çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Paris'ten İstanbul Üzerinde Çanakkale'de Müftizâde Cevat Beye Gönderilen 1337 (1922) Tarihli Kale-i Sultani Posta Damgalı Kart- Arkası Osmanlıca "Kal'a-i Sultaniye [Çanakkale] ve Paris damgalı", Çanakkale'de Müftü-zâde Cevad Bey'e gönderilmiş, arkasında "Bu kartı bir zarf içinde lütfen Emine'ye gönderiniz. Emineciğim, çok şükür sıhhatteyim. Siz nasılsınız, hep seni, annemi düşünüyorum. Pahalı olmakla beraber burada senin çok hoşuna gidecek şeyler var. Fakat bilirsin ki ben böyle işlerden anlamam. Henüz kendime de bir şey almadım. Seninle beraber olmalı ki tadı çıksın. İstanbul'da işitdiğim bazı hususat beni biraz gücendirdi. Senden bir şey gizlemek âdetim olmadığından söylüyorum. Sakın merak etme ve üzülme. Annemin ellerinden senin hürmet ve muhabbetle iştiyakla dudaklarından öperim ruhum Emineciğim. M. Tevfik[?]., 19 Mart [13]38 târihliüç adet Paris postane damgalı ve pullu, Osmanlıca ve Latin harfleriyle Kale-i Sultani damgalı, Latin harfleriyle Galata posta damgalı, ön yüzü Paris görselli kart. 14x9 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Paris'ten İstanbul Üzerinde Çanakkale'de Müftizâde Cevat Beye Gönderilen 1337 (1922) Tarihli Kale-i Sultani Posta Damgalı Kart- Arkası Osmanlıca "Kal'a-i Sultaniye [Çanakkale] ve Paris damgalı", Çanakkale'de Müftü-zâde Cevad Bey'e gönderilmiş, arkasında "Bu kartı bir zarf içinde lütfen Emine'ye gönderiniz. Emineciğim, çok şükür sıhhatteyim. Siz nasılsınız, hep seni, annemi düşünüyorum. Pahalı olmakla beraber burada senin çok hoşuna gidecek şeyler var. Fakat bilirsin ki ben böyle işlerden anlamam. Henüz kendime de bir şey almadım. Seninle beraber olmalı ki tadı çıksın. İstanbul'da işitdiğim bazı hususat beni biraz gücendirdi. Senden bir şey gizlemek âdetim olmadığından söylüyorum. Sakın merak etme ve üzülme. Annemin ellerinden senin hürmet ve muhabbetle iştiyakla dudaklarından öperim ruhum Emineciğim. M. Tevfik[?]., 19 Mart [13]38 târihliüç adet Paris postane damgalı ve pullu, Osmanlıca ve Latin harfleriyle Kale-i Sultani damgalı, Latin harfleriyle Galata posta damgalı, ön yüzü Paris görselli kart. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Boğazda İşgal Gemileri -Çok sayıda bayrakları dalgalanan iki adet işgal gemisi görülmektedir. 14x9 cm

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Boğazda İşgal Gemileri -Çok sayıda bayrakları dalgalanan iki adet işgal gemisi görülmektedir. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Rusça - Fransızca Osmanlı Sırbistan'ı Görselli Osmanlıca Yazılı Kartpostal-Ön ve arka yüzü Osmanlıca 20 Eylül 1909 Pazar saat 5 yazılıdır. Sırp Mansatırı - Hilandar: Aziz Sava kulesi, Sırp Kralı Milutin'in kulesi görselli. 14x9 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Rusça - Fransızca Osmanlı Sırbistan'ı Görselli Osmanlıca Yazılı Kartpostal-Ön ve arka yüzü Osmanlıca 20 Eylül 1909 Pazar saat 5 yazılıdır. Sırp Mansatırı - Hilandar: Aziz Sava kulesi, Sırp Kralı Milutin'in kulesi görselli. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal -  Constantinople (İstanbul) - Haliç Tersanesi Gemi Havuzları-Vue panoramique de l'Arsenal et de la Corne d'Or Arka yüzü Osmanlıca notlu ayrıca Arşiv Kaşelidir. Bazar de Salonique, Stamboul, Pera, Constantinople. 14x9 cm, albüm izlidir.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Fransızca Kartpostal - Constantinople (İstanbul) - Haliç Tersanesi Gemi Havuzları-Vue panoramique de l'Arsenal et de la Corne d'Or Arka yüzü Osmanlıca notlu ayrıca Arşiv Kaşelidir. Bazar de Salonique, Stamboul, Pera, Constantinople. 14x9 cm, albüm izlidir.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Vue panoramique de Pera et de Gaiate -Galata ve Pera Panoraması Editör: Isaac M. Ahitouv, Constantinople 14x9 cm, s/b

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Fransızca Kartpostal - Vue panoramique de Pera et de Gaiate -Galata ve Pera Panoraması Editör: Isaac M. Ahitouv, Constantinople 14x9 cm, s/b

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Topluluk -Yıldızlı formalarıyla üç sporcu, bir asker, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan topluluk fotoğrafı. 14x9 cm, sepya tonlu.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Topluluk -Yıldızlı formalarıyla üç sporcu, bir asker, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan topluluk fotoğrafı. 14x9 cm, sepya tonlu.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Konya Muallim Mektebi- Bugün Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü olarak kullanılmaktadır. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Konya Muallim Mektebi- Bugün Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü olarak kullanılmaktadır. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • Edirne(?) Meriç Nehri Üzerinde Ahşap Köprü-14x9 cm

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Edirne(?) Meriç Nehri Üzerinde Ahşap Köprü-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Gül Görselli Kartpostal  -14x9 cm, kenarları yıpranmış haliyledir.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Osmanlı Dönemi Gül Görselli Kartpostal -14x9 cm, kenarları yıpranmış haliyledir.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca "Iydınız Said Olsun" yazılı altın yaldızlı ve dokulu kartpostal-14x9 cm, kırık haliyledir. Editör: S.B.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Osmanlıca "Iydınız Said Olsun" yazılı altın yaldızlı ve dokulu kartpostal-14x9 cm, kırık haliyledir. Editör: S.B.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Manisa-Manisa Hükümet Caaddesi Arka yüzde 6.9.1936 tarihli ve imzalıdır.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Manisa-Manisa Hükümet Caaddesi Arka yüzde 6.9.1936 tarihli ve imzalıdır.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Safranbolu (?) benzeri bir Anadolu şehri-14x9 cm

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Safranbolu (?) benzeri bir Anadolu şehri-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Kanlı Divane Harabeler - Mersin-Mersin'den İstanbul Kadıköy Kalamış Kızıltoprak adresine gönderilmiş, Mersin posta damgalı, Uçak ile etiketi ve posta pullu1960 tarihinde gönderilmiş kart.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Kanlı Divane Harabeler - Mersin-Mersin'den İstanbul Kadıköy Kalamış Kızıltoprak adresine gönderilmiş, Mersin posta damgalı, Uçak ile etiketi ve posta pullu1960 tarihinde gönderilmiş kart.

    TLSatıldı
  • Uludağ Kayak Evi - Bursa -İzmir'de Karşıyaka Lisesi Baş Muallimine gönderilen, 1952 tarihli, Bursa posta damgalı, Uçak İle etiketli ve posta pullu kart. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Uludağ Kayak Evi - Bursa -İzmir'de Karşıyaka Lisesi Baş Muallimine gönderilen, 1952 tarihli, Bursa posta damgalı, Uçak İle etiketli ve posta pullu kart. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı.

    TLSatıldı
  • Çanakkale Umumi Manzarası -  Foto H. No:3 -Kilitbahir kalesi görülmektedir. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı, ön ve arka kısmında lekeler mevcuttur.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Çanakkale Umumi Manzarası - Foto H. No:3 -Kilitbahir kalesi görülmektedir. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı, ön ve arka kısmında lekeler mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Bilecik'ten bir Sokak Görünümü - 1960'lar-Doktor tabelası olan bir sokak üzerinde. 14x9 cm, Forte kağıt.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Bilecik'ten bir Sokak Görünümü - 1960'lar-Doktor tabelası olan bir sokak üzerinde. 14x9 cm, Forte kağıt.

    TLSatıldı
  • Ayvalık - Parçalı Kart -Arka yüzü Fuat Beyden kardeşi Minire'ye  daktilo ile yeni yıl ve bayram tebriklidir, 14 Şubat 1963. 14x9 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Ayvalık - Parçalı Kart -Arka yüzü Fuat Beyden kardeşi Minire'ye daktilo ile yeni yıl ve bayram tebriklidir, 14 Şubat 1963. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Eskişehir - Sivrihisar - Yunus Emre Türbesi -14x9 cm, sol üst köşesi kırık ve tamir görmüş haliyledir. Eskişehir Mihalıçcık İlçesi'nde bulunan Yunus Emre Müzesi 1974 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açılmıştır. XIII.yüzyılda Eskişehir’de bulunan Yunus Emre’nin mezarı Yunan işgali sırasında yıkılmış, 1949 yılında yapılan bir çeşmenin arkasına taşınarak yeni bir mezar yapılmıştır. Bu mezar XIII. Yüzyıl Selçuklu mimarisi üslubunda yapılmış, rumi, palmet dekorlu mezar lahti birbirlerine kemerlerle bağlanmış, sekiz sütunlu etrafı açık anıt mezarın ortasına yerleştirilmiştir.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Eskişehir - Sivrihisar - Yunus Emre Türbesi -14x9 cm, sol üst köşesi kırık ve tamir görmüş haliyledir. Eskişehir Mihalıçcık İlçesi'nde bulunan Yunus Emre Müzesi 1974 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açılmıştır. XIII.yüzyılda Eskişehir’de bulunan Yunus Emre’nin mezarı Yunan işgali sırasında yıkılmış, 1949 yılında yapılan bir çeşmenin arkasına taşınarak yeni bir mezar yapılmıştır. Bu mezar XIII. Yüzyıl Selçuklu mimarisi üslubunda yapılmış, rumi, palmet dekorlu mezar lahti birbirlerine kemerlerle bağlanmış, sekiz sütunlu etrafı açık anıt mezarın ortasına yerleştirilmiştir.

    TLSatıldı
  • Ordu - Bozukkale -14x9 cm

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Ordu - Bozukkale -14x9 cm

    TLSatıldı
  • Eski İstanbul Belediye Başkanı Haşim İşcan'a Erzurum Valiliği Esnasında Edirne'den Ziraatçi Cemal Bey tarafından gönderilmiş -Mimar Sinan Görselli Edirne Selimiye Cami Parçalı Fotokart 14x9 cm, Arka yüzü "Sayın bay Vali Haşim İşcan Erzurum, Edirne'den saygılar, Ziraatçi Cemal T.." şeklinde imzalıdır. Bir adet posta pulu ve 1939 tarihli Edirne posta damgalıdır. 14x9 cm, Ferrania kağıt.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Eski İstanbul Belediye Başkanı Haşim İşcan'a Erzurum Valiliği Esnasında Edirne'den Ziraatçi Cemal Bey tarafından gönderilmiş -Mimar Sinan Görselli Edirne Selimiye Cami Parçalı Fotokart 14x9 cm, Arka yüzü "Sayın bay Vali Haşim İşcan Erzurum, Edirne'den saygılar, Ziraatçi Cemal T.." şeklinde imzalıdır. Bir adet posta pulu ve 1939 tarihli Edirne posta damgalıdır. 14x9 cm, Ferrania kağıt.

    TLSatıldı
  • Istanbul Ortaköy (Vue d'Ortakeuy) Görselli Erken Cumhuriyet Dönemi -Büyükelçi Bay Basri Lostar ve Bayan Seza Lostar adına İskenderiye - Mısır'a gönderilen 20.2.1937 tarihli, bayram tebrik kartı. Arka yüzü " Bayramınızı kutlarız Hikmet Şor "şeklinde ithaflı ve imzalıdır, adres olarak Consulat general de la Turquie a Alexandrie Egypite (Mısır) yazmaktadır.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Istanbul Ortaköy (Vue d'Ortakeuy) Görselli Erken Cumhuriyet Dönemi -Büyükelçi Bay Basri Lostar ve Bayan Seza Lostar adına İskenderiye - Mısır'a gönderilen 20.2.1937 tarihli, bayram tebrik kartı. Arka yüzü " Bayramınızı kutlarız Hikmet Şor "şeklinde ithaflı ve imzalıdır, adres olarak Consulat general de la Turquie a Alexandrie Egypite (Mısır) yazmaktadır.

    TLSatıldı
  •  Birinci Dünya Savaşında Selanik  L’Illustration Dergisi, 26 Aout 1916-L’Illustration, 26 Aout 1916, Prix du Numero: un Franc. 74 Année – No: 3834, 39x30 cm, 190-212. Sayfalar arası, s/b ve renkli sayfalar,  ciltten çıkmadır. 
Kapakta: Les Allies a Salonique La General Sarrail assiste au defile a travers la ville des premiers regiments İtaliens. La Croix D'Avocourt (Savaşta yıkılan çeşmeden su tedarik eden askerler). Ressam Mathurin Meheut (1882-1958)’in savaş çizimleri, La Guerre , savaşta Balkanlar’ın durumu ve Bölgenin haritası, Venedik ve Reims’de savaşın yıktığı anıtlar.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Birinci Dünya Savaşında Selanik L’Illustration Dergisi, 26 Aout 1916-L’Illustration, 26 Aout 1916, Prix du Numero: un Franc. 74 Année – No: 3834, 39x30 cm, 190-212. Sayfalar arası, s/b ve renkli sayfalar, ciltten çıkmadır. Kapakta: Les Allies a Salonique La General Sarrail assiste au defile a travers la ville des premiers regiments İtaliens. La Croix D'Avocourt (Savaşta yıkılan çeşmeden su tedarik eden askerler). Ressam Mathurin Meheut (1882-1958)’in savaş çizimleri, La Guerre , savaşta Balkanlar’ın durumu ve Bölgenin haritası, Venedik ve Reims’de savaşın yıktığı anıtlar.

    TLSatıldı
  • L’Illustration, Samedi 23 Juin 1917 -L’Illustration, 23 Juin 1917 75 Année – No: 3877, 39x30 cm, 578-606 sayfalar arası, s/bve renkli sayfalar, ciltten çıkmadır. 
Kapakta: Le Général Pétain Dans Les Cantonnements (Kantonlarda General Petain), Decorations de Guerre France-Belgique (Savaş Madalyaları), Fierte Maternelle (Anne Gururu)

    Lot No: 93

    Lot: 93

    L’Illustration, Samedi 23 Juin 1917 -L’Illustration, 23 Juin 1917 75 Année – No: 3877, 39x30 cm, 578-606 sayfalar arası, s/bve renkli sayfalar, ciltten çıkmadır. Kapakta: Le Général Pétain Dans Les Cantonnements (Kantonlarda General Petain), Decorations de Guerre France-Belgique (Savaş Madalyaları), Fierte Maternelle (Anne Gururu)

    TLSatıldı
  • Fransa Mareşali Foch kapaklı L’Illustration Dergisi, Samedi 31 Aout 1918-L’Illustration, 31 Aout 1918, 76 Année – No: 3939
200-222 sayfalar arası, s/b ve renkli sayfalar, ciltten çıkmadır.
Kapakta: Foch, Marechal de France, Le 23 aout, le baton de commandement a ete remis au nouveau marechal par le Republique 
İç Sayfalar: Avion Breguet lançant ses bombes de 90 (Breguet uçağı bombardıman yaparken), 1918 yılında Avrupa'ya gönderilen Amerikan Seferi Kuvvetleri Komutanı olarak atanan Le General Pershing portresi, orta sayfada La Brigade Marine Americaine au Bois de Belleau (Bois de Belleau'daki Amerikan Deniz Tugayı) görseli.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Fransa Mareşali Foch kapaklı L’Illustration Dergisi, Samedi 31 Aout 1918-L’Illustration, 31 Aout 1918, 76 Année – No: 3939 200-222 sayfalar arası, s/b ve renkli sayfalar, ciltten çıkmadır. Kapakta: Foch, Marechal de France, Le 23 aout, le baton de commandement a ete remis au nouveau marechal par le Republique İç Sayfalar: Avion Breguet lançant ses bombes de 90 (Breguet uçağı bombardıman yaparken), 1918 yılında Avrupa'ya gönderilen Amerikan Seferi Kuvvetleri Komutanı olarak atanan Le General Pershing portresi, orta sayfada La Brigade Marine Americaine au Bois de Belleau (Bois de Belleau'daki Amerikan Deniz Tugayı) görseli.

    TLSatıldı
  • I. Dünya Savaşı sırasında görev yapmış Mareşal rütbeli Fransız General Franchet d’Esperey kapaklı L’Illustration Dergisi-L’Illustration, 5 Octobre 1918 76. Année No: 3944, 39x29 cm, 309-332 sayfalar arası, s/b ve renkli sayfalar, haritalı sayfalar, ciltten çıkmadır.
Vainqueur Apres Une Campagne de Quatorze Jours, Orta sayfada De Monastır a Sofia alt başlığıyla Sırbistan ve Bulgaristan , Croquis perspectif de la Palestine et de la Syrie (Suriye ve Filistin krokisi), En terre Sainte Liberee du joug Turc (Türk Boyunduruğundan kurtulmuş Kutsal Topraklar), orta sayfada Le General Franchet D’esperey sur le front Serbe avant L’offensive du 15 Septembre (15 Eylül saldırısından önce Sırp cephesinde General Franchet D'esperey)

    Lot No: 95

    Lot: 95

    I. Dünya Savaşı sırasında görev yapmış Mareşal rütbeli Fransız General Franchet d’Esperey kapaklı L’Illustration Dergisi-L’Illustration, 5 Octobre 1918 76. Année No: 3944, 39x29 cm, 309-332 sayfalar arası, s/b ve renkli sayfalar, haritalı sayfalar, ciltten çıkmadır. Vainqueur Apres Une Campagne de Quatorze Jours, Orta sayfada De Monastır a Sofia alt başlığıyla Sırbistan ve Bulgaristan , Croquis perspectif de la Palestine et de la Syrie (Suriye ve Filistin krokisi), En terre Sainte Liberee du joug Turc (Türk Boyunduruğundan kurtulmuş Kutsal Topraklar), orta sayfada Le General Franchet D’esperey sur le front Serbe avant L’offensive du 15 Septembre (15 Eylül saldırısından önce Sırp cephesinde General Franchet D'esperey)

    TLSatıldı
  • Mareşal Petain ve General Gouraud görselli Savaş esnasında Otomobil temalı L’Illustration Dergisi-L’Illustration, 1 Fevrier 1919, 77. Année – No: 3961, 39x30 cm, 111-138 sayfalar arası, ciltten çıkmadır.
Le maréchal Petain felicite le general Gouraud apres lui avoir remis le grand cordon de la Legion d'honneur, le 25 Janvier, a Stasbourg kapaklı. İç sayfalarda Quelques İnsignes de sections automobiles, au Volant, Orta sayfada L'automobile pendant la guerre (Savaş sırasında otomobil), Ünlü Fransız savaş muhabiri Georges Remond tarafında kaleme alınan Les Iles Des Princes (Prens Adaları ) başlıklı makalesi ile Büyükada, Heybeliada görselleriyle birlikte.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Mareşal Petain ve General Gouraud görselli Savaş esnasında Otomobil temalı L’Illustration Dergisi-L’Illustration, 1 Fevrier 1919, 77. Année – No: 3961, 39x30 cm, 111-138 sayfalar arası, ciltten çıkmadır. Le maréchal Petain felicite le general Gouraud apres lui avoir remis le grand cordon de la Legion d'honneur, le 25 Janvier, a Stasbourg kapaklı. İç sayfalarda Quelques İnsignes de sections automobiles, au Volant, Orta sayfada L'automobile pendant la guerre (Savaş sırasında otomobil), Ünlü Fransız savaş muhabiri Georges Remond tarafında kaleme alınan Les Iles Des Princes (Prens Adaları ) başlıklı makalesi ile Büyükada, Heybeliada görselleriyle birlikte.

    TLSatıldı
  • 14. Louis kapaklı Führer içerikli L'Illustration 17 Septembre 1938 -Le troisieme centenaire de Louıs  XIV 1638-1938 İç sayfalarda Almanya'nın sanayii kenti Nürnberg'e Hitler'in gelişi ve halkın, gençlerin coşkulu karşılamaları. Düzenlenen büyük törenden görseller. Les Visages de Louis XIV. (14. Louis'in Yüzleri) Orta sayfada 14. Louis'in heykelinin açılışı.   37x29 cm, 16 sayfa 57 ile 87 sayfalar arası, ciltten çıkmıştır.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    14. Louis kapaklı Führer içerikli L'Illustration 17 Septembre 1938 -Le troisieme centenaire de Louıs XIV 1638-1938 İç sayfalarda Almanya'nın sanayii kenti Nürnberg'e Hitler'in gelişi ve halkın, gençlerin coşkulu karşılamaları. Düzenlenen büyük törenden görseller. Les Visages de Louis XIV. (14. Louis'in Yüzleri) Orta sayfada 14. Louis'in heykelinin açılışı. 37x29 cm, 16 sayfa 57 ile 87 sayfalar arası, ciltten çıkmıştır.

    TLSatıldı
  • Şehid-i Hürriyet Mithat Paşa Büyük Boy Portre-Osmanlıca açıklamalı. Edition (Editör): A. & H.K. Constantinople 42x33 cm, arka tarafı haliyle.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Şehid-i Hürriyet Mithat Paşa Büyük Boy Portre-Osmanlıca açıklamalı. Edition (Editör): A. & H.K. Constantinople 42x33 cm, arka tarafı haliyle.

    TLSatıldı
  • M. Servanis Islak İmzalı Büyük Boy Fotoğraf-Muhtemelen Servanis'in kendi portresi olan, el ile düzeltilmiş, gümüş jelatin baskı fotoğraf. 45x34 cm, paspartuya birleşik, fotoğraf üzerinde küçük bir delik mevcuttur, paspartusu haliyle.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    M. Servanis Islak İmzalı Büyük Boy Fotoğraf-Muhtemelen Servanis'in kendi portresi olan, el ile düzeltilmiş, gümüş jelatin baskı fotoğraf. 45x34 cm, paspartuya birleşik, fotoğraf üzerinde küçük bir delik mevcuttur, paspartusu haliyle.

    TLSatıldı
  • Arapça Sülüs-Nesih Kıt'a, Emâli Kasidesi'nden* Beyitler-Emâli Kasidesi, Ali b. Osman el-Ûşî’nin (ö. 575/1179 [?]) Mâtürîdiyye akaidine dair manzum risâlesidir. Bilhassa manzum olması ve özlü bilgi vermesi sebebiyle öğrenim ve ezberlenme açısından kolaylık sağlayan bu önemli Mâtürîdî akaid risâlesi, medreselerin başlangıç sınıflarında okutulan akaid ve kelâm metinleri arasında çok rağbet görmüş, pek çok defa istinsah edilmiştir. 38x29 cm, çerçeve içinde paspartulu.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Arapça Sülüs-Nesih Kıt'a, Emâli Kasidesi'nden* Beyitler-Emâli Kasidesi, Ali b. Osman el-Ûşî’nin (ö. 575/1179 [?]) Mâtürîdiyye akaidine dair manzum risâlesidir. Bilhassa manzum olması ve özlü bilgi vermesi sebebiyle öğrenim ve ezberlenme açısından kolaylık sağlayan bu önemli Mâtürîdî akaid risâlesi, medreselerin başlangıç sınıflarında okutulan akaid ve kelâm metinleri arasında çok rağbet görmüş, pek çok defa istinsah edilmiştir. 38x29 cm, çerçeve içinde paspartulu.

    TLSatıldı
  • Moda Deniz Kulübü - 1930'lar-Moda Deniz Kulübünde denize atlayan genç bir hanım. 28x22 cm, çerçeve içinde, fotoğrafın alt kısmı haliyle.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Moda Deniz Kulübü - 1930'lar-Moda Deniz Kulübünde denize atlayan genç bir hanım. 28x22 cm, çerçeve içinde, fotoğrafın alt kısmı haliyle.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Dönemine Ait Pullardan Oluşan Pul Defteri-Toplamda 150 adet pul mevcuttur. Pullar arasında Devlet-i Osmaniyye Postaları ve Türkiye Cumhuriyeti Türk Postaları pulları, çoğu postadan geçmiş damgalı şekilde mevcuttur. 18x13 cm, ciltli, 12 sayfa, sayfa aralarında koruma kağıdı ile birlikte, pul defteri.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Dönemine Ait Pullardan Oluşan Pul Defteri-Toplamda 150 adet pul mevcuttur. Pullar arasında Devlet-i Osmaniyye Postaları ve Türkiye Cumhuriyeti Türk Postaları pulları, çoğu postadan geçmiş damgalı şekilde mevcuttur. 18x13 cm, ciltli, 12 sayfa, sayfa aralarında koruma kağıdı ile birlikte, pul defteri.

    TLSatıldı
  • Hizip Güllü Altın Tezhipli Kur'an-ı Kerim Sayfası -El yazması Nesih Kur'an-ı Kerim sahifesi, Mâide Sûresi'nden 83-89. âyet-i kerîmeler, tezhibli. Hizip gülü kenar süslemeleri olan altın yaldızlı çerçeve tezhip süslemeli. 28x22 cm, çerçeve içinde.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Hizip Güllü Altın Tezhipli Kur'an-ı Kerim Sayfası -El yazması Nesih Kur'an-ı Kerim sahifesi, Mâide Sûresi'nden 83-89. âyet-i kerîmeler, tezhibli. Hizip gülü kenar süslemeleri olan altın yaldızlı çerçeve tezhip süslemeli. 28x22 cm, çerçeve içinde.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Asya: Ahval-i  Tabiyye Haritası (Asya Fiziki Haritası)-Asya kıtası fiziki haritası, sol  kenarda Asya siyasi haritası ve Asya nüfus haritası. Makiyas: 1: 45.000.000, 1000 Kilometre harita üzerinde 22,2 milimetredir. Çok estetik paspartu içinde 46x34 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Osmanlıca Asya: Ahval-i Tabiyye Haritası (Asya Fiziki Haritası)-Asya kıtası fiziki haritası, sol kenarda Asya siyasi haritası ve Asya nüfus haritası. Makiyas: 1: 45.000.000, 1000 Kilometre harita üzerinde 22,2 milimetredir. Çok estetik paspartu içinde 46x34 cm.

    TLSatıldı
  • Yazarından İthaflı İmzalı Havacılık Harp Kitabı-Bu harbin kitabı 1942, RÜŞTÜ CAN ATAGÖK, Seyhan Basımevi, Adana, 1944. Özgün karton kapağında, 21x16 cm, 46, [2] sayfa, yazarı Hava Yüzbaşı Rüştü Can Atagök tarafından "Binbaşıma 26.9.1933" ibaresiyle ithaflı imzalıdır.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Yazarından İthaflı İmzalı Havacılık Harp Kitabı-Bu harbin kitabı 1942, RÜŞTÜ CAN ATAGÖK, Seyhan Basımevi, Adana, 1944. Özgün karton kapağında, 21x16 cm, 46, [2] sayfa, yazarı Hava Yüzbaşı Rüştü Can Atagök tarafından "Binbaşıma 26.9.1933" ibaresiyle ithaflı imzalıdır.

    TLSatıldı
  • Spor Müsabakaları 1941-42 Senesi Birincilikleri Kitapçığı-Spor bayramı ve 1941-42 yılı birincilikleri, Y. Z.E BEDEN TERBİYESİ ENSTİTÜSÜ, Yüksek Ziraat Enstitüsü Basımevi, Ankara, 1942. 25x17 cm, 12 sayfa, sayfa formaları açılmamıştır.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Spor Müsabakaları 1941-42 Senesi Birincilikleri Kitapçığı-Spor bayramı ve 1941-42 yılı birincilikleri, Y. Z.E BEDEN TERBİYESİ ENSTİTÜSÜ, Yüksek Ziraat Enstitüsü Basımevi, Ankara, 1942. 25x17 cm, 12 sayfa, sayfa formaları açılmamıştır.

    TLSatıldı
  • [HUKUK TARİHİ] 1930'lar Kanun Kitapçığı-Tiyatro ve sinemalardan devlet ve belediyelerce alınmakta olan damga, tayyare ve belediye resimlerine darülaceze hissesinin mikdarına ve sureti istifasına dair kanun ve izahname, MALİYE VEKÂLETİ, Başvekâlet Matbaası, Ankara, 1938. Özgün karton kapağında, iyi durumda, 24x16 cm, 14, [2] sayfa.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    [HUKUK TARİHİ] 1930'lar Kanun Kitapçığı-Tiyatro ve sinemalardan devlet ve belediyelerce alınmakta olan damga, tayyare ve belediye resimlerine darülaceze hissesinin mikdarına ve sureti istifasına dair kanun ve izahname, MALİYE VEKÂLETİ, Başvekâlet Matbaası, Ankara, 1938. Özgün karton kapağında, iyi durumda, 24x16 cm, 14, [2] sayfa.

    TLSatıldı
  • Ey Türkiye Dağıtımı Elektronik Dergi ve Kitap Yayınevi Etiketli  1960'lar Radyo Devreleri Modeli Kitapçığı -Transistor Circuits for Radio Controlled Models, HOWARD BOYS, Bernands, London, 1961. 17x12 cm,  48 sayfa. İngilizce.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Ey Türkiye Dağıtımı Elektronik Dergi ve Kitap Yayınevi Etiketli 1960'lar Radyo Devreleri Modeli Kitapçığı -Transistor Circuits for Radio Controlled Models, HOWARD BOYS, Bernands, London, 1961. 17x12 cm, 48 sayfa. İngilizce.

    TLSatıldı
  • Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Ölümünden sonr 1976'da düzenlenen Sergi Broşürü ve Ferit Edgü Kartviziti-Yaşayan, BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU, Metin: Ferit Edgü, Vakko Ankara Sanat Galerisi, Apa Ofset, 1976 Kapak ve Sayfa düzeni: Aydın Erkmen, Fotoğraflar: Ersin Alok,  Özel dokulu kağıda baskı, 32x16 cm, 9 sayfa, 1 adet katlanır sayfa, renkli fotoğraf ve resimler. bu broşür 12 Mart -12 Nisan 1976 günleri arasında Vakko Ankara Sanat Galerisinde düzenlenen "Yaşayan Bedri Rahmi" sergisi dolayısiyle hazırlanmış ve Vakko Kuruluşları tarafından bastırılmıştır. Kenarları ve kapak yıpranmıştır. …
Bedri Rahmi renklerin, biçimlerin sevgilerin, dostlukların türkülerin reisiydi. Kendisi bizzat bir halk türküsü gibiydi. Böyle canlı bir türküyü böyle dopdolu bir yaşamı bir serginin boyutlarına sınırlarına, sığdırmak ne haddimize! Eşi ve biz dostları bir serginin olağan sınırlarını genişletmeye çalıştık yaşayan Bedri Rahmi'nin onun büyük dünyasının küçük bir parçasını sunabilmek için. "Başardıksa, bu yaşayan Bedri Rahmi'nin başarısıdır.
Ferit EDGÜ

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Ölümünden sonr 1976'da düzenlenen Sergi Broşürü ve Ferit Edgü Kartviziti-Yaşayan, BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU, Metin: Ferit Edgü, Vakko Ankara Sanat Galerisi, Apa Ofset, 1976 Kapak ve Sayfa düzeni: Aydın Erkmen, Fotoğraflar: Ersin Alok, Özel dokulu kağıda baskı, 32x16 cm, 9 sayfa, 1 adet katlanır sayfa, renkli fotoğraf ve resimler. bu broşür 12 Mart -12 Nisan 1976 günleri arasında Vakko Ankara Sanat Galerisinde düzenlenen "Yaşayan Bedri Rahmi" sergisi dolayısiyle hazırlanmış ve Vakko Kuruluşları tarafından bastırılmıştır. Kenarları ve kapak yıpranmıştır. … Bedri Rahmi renklerin, biçimlerin sevgilerin, dostlukların türkülerin reisiydi. Kendisi bizzat bir halk türküsü gibiydi. Böyle canlı bir türküyü böyle dopdolu bir yaşamı bir serginin boyutlarına sınırlarına, sığdırmak ne haddimize! Eşi ve biz dostları bir serginin olağan sınırlarını genişletmeye çalıştık yaşayan Bedri Rahmi'nin onun büyük dünyasının küçük bir parçasını sunabilmek için. "Başardıksa, bu yaşayan Bedri Rahmi'nin başarısıdır. Ferit EDGÜ

    TLSatıldı
  • Tate Modern basımı Sara Fanelli tarafından hazırlanan 20. yüzyıl Sanat Tarihi Zaman Çizelgesi-Tate Artist Timeline 20. Century, SARA FANELLİ, Tate, 2006. 16x16 cm, 187 cm, açılır hali. Tate Londra'da bulunan dünyaca ünlü modern sanat müzesidir. Sara Farelli'nin çizimi ile yapılan panoramik zaman çizelgesinde 20. yüzyılın sanat tarihini yansıtır. Sanatçıların isimleri öne çıktıkları ilk tarihte gösterilir. Eserin orijinali Tate Modern'in 3. ve 5. katlarında sergilenir.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Tate Modern basımı Sara Fanelli tarafından hazırlanan 20. yüzyıl Sanat Tarihi Zaman Çizelgesi-Tate Artist Timeline 20. Century, SARA FANELLİ, Tate, 2006. 16x16 cm, 187 cm, açılır hali. Tate Londra'da bulunan dünyaca ünlü modern sanat müzesidir. Sara Farelli'nin çizimi ile yapılan panoramik zaman çizelgesinde 20. yüzyılın sanat tarihini yansıtır. Sanatçıların isimleri öne çıktıkları ilk tarihte gösterilir. Eserin orijinali Tate Modern'in 3. ve 5. katlarında sergilenir.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca – Fransızca Müzik Evi Mühürlü Nota Kitabı - A La Clef de A-Cadı-Keuy-Collection Litolff.  Le Lycée du Violoniste Premiere Année 
No. 1470.
15 Duos abécédaires pour 2 Violons. Op. 85. Cah. 2. (A. Schulz.)
15 Duos Abecedaires pour deux Violons Concertants a la premiere Position de F. Mazas.
31x17 cm, 24 sayfa, kenarları yıpranmış haldedir.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Osmanlıca – Fransızca Müzik Evi Mühürlü Nota Kitabı - A La Clef de A-Cadı-Keuy-Collection Litolff. Le Lycée du Violoniste Premiere Année No. 1470. 15 Duos abécédaires pour 2 Violons. Op. 85. Cah. 2. (A. Schulz.) 15 Duos Abecedaires pour deux Violons Concertants a la premiere Position de F. Mazas. 31x17 cm, 24 sayfa, kenarları yıpranmış haldedir.

    TLSatıldı
  • [Askerî Tarih] Korgeneral Hayri Yalçıner'in (1918-2000)  Tümen Komutanlığı Yaptığı Döneme Ait Yıllığı 1966-1968-32 adet fotoğraftan oluşan albümde Hayri Yalçıner'i siperleri denetlerken, Amerikalı komutanlar ile birlikte Saros'ta; Kolordu Komutanı Hüseyin Doğan Özgöçmen, Genelkurmay Başkanı Cemal Tural, Ordu Komutanı M. Tağmaç'ın ziyaretleri esnasında; 1968 yılındaki Belçika ziyaretinde ve çeşitli resmi törenler esnasındaki fotoğrafları mevcuttur. 31x20 cm, yeşil özel albüm içinde, İç kapakta Foto Ender etiketi mevcuttur. Hayri YALÇINER (Korgeneral): 1918 yılında Sakarya Sapanca'da doğdu. Liseyi Kuleli'de tamamladıktan sonra Kara Harp Okulu (1937) Topçu Subayı ve Kara Harp Akademisi'nden (1950) kurmay yüzbaşı olarak mezun oldu. Tuğgeneral (1963), Tümgeneral (1966) ve Korgeneralliğe (1970) terfi etti. Tümen ve kolordu komutanlıkları, GK Muhabere Elektronik Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevlerinden sonra emekli oldu. (1974) 28 Ekim 2000'de vefat eden Hayri Yalçıner, İstanbul Silivrikapı Mezarlığına defnedilmiştir.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    [Askerî Tarih] Korgeneral Hayri Yalçıner'in (1918-2000) Tümen Komutanlığı Yaptığı Döneme Ait Yıllığı 1966-1968-32 adet fotoğraftan oluşan albümde Hayri Yalçıner'i siperleri denetlerken, Amerikalı komutanlar ile birlikte Saros'ta; Kolordu Komutanı Hüseyin Doğan Özgöçmen, Genelkurmay Başkanı Cemal Tural, Ordu Komutanı M. Tağmaç'ın ziyaretleri esnasında; 1968 yılındaki Belçika ziyaretinde ve çeşitli resmi törenler esnasındaki fotoğrafları mevcuttur. 31x20 cm, yeşil özel albüm içinde, İç kapakta Foto Ender etiketi mevcuttur. Hayri YALÇINER (Korgeneral): 1918 yılında Sakarya Sapanca'da doğdu. Liseyi Kuleli'de tamamladıktan sonra Kara Harp Okulu (1937) Topçu Subayı ve Kara Harp Akademisi'nden (1950) kurmay yüzbaşı olarak mezun oldu. Tuğgeneral (1963), Tümgeneral (1966) ve Korgeneralliğe (1970) terfi etti. Tümen ve kolordu komutanlıkları, GK Muhabere Elektronik Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevlerinden sonra emekli oldu. (1974) 28 Ekim 2000'de vefat eden Hayri Yalçıner, İstanbul Silivrikapı Mezarlığına defnedilmiştir.

    TLSatıldı
  • Bromür Kağıt Üzerine Gümüş Jelatin Baskı İki Adet Büyük Boy Portre -35x28 cm, bir tanesi kırık haliyle.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Bromür Kağıt Üzerine Gümüş Jelatin Baskı İki Adet Büyük Boy Portre -35x28 cm, bir tanesi kırık haliyle.

    TLSatıldı
  • 1901 tarihli Vaftiz Belgesi-Marienne Friderihc, Miaan Kén'e verilmiştir. Papaz tarafından İmzalı. 34x29 cm, kenarları haliyle.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    1901 tarihli Vaftiz Belgesi-Marienne Friderihc, Miaan Kén'e verilmiştir. Papaz tarafından İmzalı. 34x29 cm, kenarları haliyle.

    TLSatıldı
  • [Türkiye Yahudileri - Azınlık Tarihi] -Musevi Aile Eda Renker - Albert Menasse'nin 1960'lar Yurtdışı Tatilleri ve Aile Fotoğrafları
81 adet fotoğraftan oluşan albümde Avrupa’nın çeşitli şehirden fotoğraflar ve aile fotoğrafları görülmektedir.
Özel kabartmalı ceylan desenli albüm içinde 37x25 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    [Türkiye Yahudileri - Azınlık Tarihi] -Musevi Aile Eda Renker - Albert Menasse'nin 1960'lar Yurtdışı Tatilleri ve Aile Fotoğrafları 81 adet fotoğraftan oluşan albümde Avrupa’nın çeşitli şehirden fotoğraflar ve aile fotoğrafları görülmektedir. Özel kabartmalı ceylan desenli albüm içinde 37x25 cm.

    TLSatıldı
  • İstanbul İşletmeleri İki adet kartvizit -Fotyos E. Konanudis "Asrî" Mobilya Mağazası İstanbul, Balık Pzarı Kalçin sokak No:9; Hannanzade Bahaeddin "Yerli İran Halıları ve mobilya Ticarethanesi" İstanbul Kapalıçarşı 12x9 cm, 10x6 cm boyutlarında bir tanesi kırıktır.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    İstanbul İşletmeleri İki adet kartvizit -Fotyos E. Konanudis "Asrî" Mobilya Mağazası İstanbul, Balık Pzarı Kalçin sokak No:9; Hannanzade Bahaeddin "Yerli İran Halıları ve mobilya Ticarethanesi" İstanbul Kapalıçarşı 12x9 cm, 10x6 cm boyutlarında bir tanesi kırıktır.

    TLSatıldı
  • Galatasaray Lisesi Mezuniyetin Ellinci Yılı Madalyası-1128 numaralı  1938-1946 dönem mezunu Âli Canman  adına hazırlanmış özel madalya. 6 cm çapında, altın renk, kulpsuz haliyledir.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Galatasaray Lisesi Mezuniyetin Ellinci Yılı Madalyası-1128 numaralı 1938-1946 dönem mezunu Âli Canman adına hazırlanmış özel madalya. 6 cm çapında, altın renk, kulpsuz haliyledir.

    TLSatıldı
  • S.S.C.B. Opera Sanatkârı Bariton İgor Sorokin Islak İmzalı Konser Davetiyesi-İstanbul Belediye Konservaturarı Konserleri çerçevesinde 23 Mayıs 1963 tarihinde Yeni Tiyatro'da gerçekleşen Şan Resitali Programı Davetiyesidir. Bariton İgor Sorokin Piyanoda ise Ferdi Statzer bulunmaktadır. 17x14 cm, haliyle.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    S.S.C.B. Opera Sanatkârı Bariton İgor Sorokin Islak İmzalı Konser Davetiyesi-İstanbul Belediye Konservaturarı Konserleri çerçevesinde 23 Mayıs 1963 tarihinde Yeni Tiyatro'da gerçekleşen Şan Resitali Programı Davetiyesidir. Bariton İgor Sorokin Piyanoda ise Ferdi Statzer bulunmaktadır. 17x14 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • 1940'lar Mehmet Akif Ersoy Çizimi -Muhtemelen döneminde bir öğrenci tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy portre çizimi ve şairin biyografisi. 30x24 cm, strong filigranlı kağıt üzerine el ile kurşun kalem ve dolma kalem ile çizilmiştir.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    1940'lar Mehmet Akif Ersoy Çizimi -Muhtemelen döneminde bir öğrenci tarafından yapılan Mehmet Akif Ersoy portre çizimi ve şairin biyografisi. 30x24 cm, strong filigranlı kağıt üzerine el ile kurşun kalem ve dolma kalem ile çizilmiştir.

    TLSatıldı
  • Havacılık Tarihi-Hollanda Büyükelçimiz Yalçın Kurtbay beyefendi uçaktan inerken. Arka yüzü Mehmet Beydoğan Foto Muhabiri – Ankara kaşeli 18x12 cm.
Bir uçak önünde bir grup havacı. 9x7 cm.
Devlet Havayolları yazılı uçak önünde topluluk fotoğrafı.  9x6 cm.
Türk bayraklı  uçaktan beyefendi inerken. 14x9 cm
Bir adet Kanada bayraklı, uçak görselli, Voted Best Seafood in Victoria yazılı kartpostal. 16x11 cm

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Havacılık Tarihi-Hollanda Büyükelçimiz Yalçın Kurtbay beyefendi uçaktan inerken. Arka yüzü Mehmet Beydoğan Foto Muhabiri – Ankara kaşeli 18x12 cm. Bir uçak önünde bir grup havacı. 9x7 cm. Devlet Havayolları yazılı uçak önünde topluluk fotoğrafı. 9x6 cm. Türk bayraklı uçaktan beyefendi inerken. 14x9 cm Bir adet Kanada bayraklı, uçak görselli, Voted Best Seafood in Victoria yazılı kartpostal. 16x11 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı -1335 yılında soyadı verildiğine dair kaşeli, Osmanlıca Nüfus cüzdanı. Eksikleri vardır, haliyle. 14x10 cm,

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı -1335 yılında soyadı verildiğine dair kaşeli, Osmanlıca Nüfus cüzdanı. Eksikleri vardır, haliyle. 14x10 cm,

    TLSatıldı
  • [Türkiye Yahudileri - Azınlık Tarihi] -Josef - Victoria Gabay Aile Albümü 23 adet fotoğraftan oluşur. Çoğunlukla çocuklar ve ailenin balkonda bulundukları esnadaki fotoğraflardan oluşur. 15x10 cm, kırmızı albüm içinde.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    [Türkiye Yahudileri - Azınlık Tarihi] -Josef - Victoria Gabay Aile Albümü 23 adet fotoğraftan oluşur. Çoğunlukla çocuklar ve ailenin balkonda bulundukları esnadaki fotoğraflardan oluşur. 15x10 cm, kırmızı albüm içinde.

    TLSatıldı
  • 1940'lar Tarım İşçileri-Biçerdöver benzeri büyük bir tarım makinesi üzerinde bir örnek işçi tulumu giymiş erkeklerden oluşan topluluk fotoğrafı. Arka yüzü Osmanlıca yazılı. “Tarlaya çıkmazdan evvel Polatlı grubu hatırası Ağabeğim,? Sana kardeşinden ebedi bir hatıra daha, 18 mayıs (1)944 pençşenbe” Şeklinde ithaflı imzalıdır. 14x9 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    1940'lar Tarım İşçileri-Biçerdöver benzeri büyük bir tarım makinesi üzerinde bir örnek işçi tulumu giymiş erkeklerden oluşan topluluk fotoğrafı. Arka yüzü Osmanlıca yazılı. “Tarlaya çıkmazdan evvel Polatlı grubu hatırası Ağabeğim,? Sana kardeşinden ebedi bir hatıra daha, 18 mayıs (1)944 pençşenbe” Şeklinde ithaflı imzalıdır. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • [Tiyatro] 1960'lar Turandot Opereti Oyuncuları İstanbul-23x18 cm, kenarında yırtık mevcuttur. Arka yüzü Yön-Ar Fotoğraf Ajansı Beyoğlu kaşeli.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    [Tiyatro] 1960'lar Turandot Opereti Oyuncuları İstanbul-23x18 cm, kenarında yırtık mevcuttur. Arka yüzü Yön-Ar Fotoğraf Ajansı Beyoğlu kaşeli.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Kabin Fotoğraf -Kadın ve erkek stüdyo hatıra pozu. Portrait Souvenir  Arka yüzü "Mersin 17.8.1932 Ablamıza ebedi hatıramız" şeklinde ithaflı imzalıdır. 17x11 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Kabin Fotoğraf -Kadın ve erkek stüdyo hatıra pozu. Portrait Souvenir Arka yüzü "Mersin 17.8.1932 Ablamıza ebedi hatıramız" şeklinde ithaflı imzalıdır. 17x11 cm.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Kabin fotoğraf - Foto Kemal Maltepe -Askeri okul öğrencisi, üzerinde el ile düzeltme yapılmış büyük boy fototğraf. Arka yüzü "1925-1926 senesi Harbiye Mektebi İptida 5. sınıfında iken çektirdiğim hatıra" şeklinde notludur. 30x20 cm, kenarları haliyledir.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Kabin fotoğraf - Foto Kemal Maltepe -Askeri okul öğrencisi, üzerinde el ile düzeltme yapılmış büyük boy fototğraf. Arka yüzü "1925-1926 senesi Harbiye Mektebi İptida 5. sınıfında iken çektirdiğim hatıra" şeklinde notludur. 30x20 cm, kenarları haliyledir.

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-Galatasaray'lı Futbolcu Aslan Nihat ismiyle meşhur olan Nihat Bedik.  1916-1936 yılları arasında Galatasaray futbol takımında oynamıştır. 8x5 cm.
Osmanlı dönemi bir okul içinde boks maçı ve onları izleyen fesli hoca ve öğrenciler. 13x8 cm, haliyle.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Spor Tarihi-Galatasaray'lı Futbolcu Aslan Nihat ismiyle meşhur olan Nihat Bedik. 1916-1936 yılları arasında Galatasaray futbol takımında oynamıştır. 8x5 cm. Osmanlı dönemi bir okul içinde boks maçı ve onları izleyen fesli hoca ve öğrenciler. 13x8 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-Voleybol Federasyonu Üyesi ve Basketbol Hakemi Asım Güngör'e ait kimlik kartı ve Amerikan Basketbolcu Arnold Auerbach tarafından ithaflı - imzalı fotoğrafı. Fotoğrafın arka yüzünde gazete küpürü bulunmaktadır. 24.5.1957 tarihlidir. Gazete küpüründe: "Şehrimizde bulunan Amerika'nın iki basketbol devi Arnold Auerbach ve Bob Cousy dün İş adamları Sendikasının kokteylinde hazır bulunmuşlardır. Yukarıda Arnold ve sevimli basketbol hakemimiz Asım Güngör dünkü kokteylde görülmektedir." 15x10 cm fotoğraf, 10x7 cm, kimlik kartı.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Spor Tarihi-Voleybol Federasyonu Üyesi ve Basketbol Hakemi Asım Güngör'e ait kimlik kartı ve Amerikan Basketbolcu Arnold Auerbach tarafından ithaflı - imzalı fotoğrafı. Fotoğrafın arka yüzünde gazete küpürü bulunmaktadır. 24.5.1957 tarihlidir. Gazete küpüründe: "Şehrimizde bulunan Amerika'nın iki basketbol devi Arnold Auerbach ve Bob Cousy dün İş adamları Sendikasının kokteylinde hazır bulunmuşlardır. Yukarıda Arnold ve sevimli basketbol hakemimiz Asım Güngör dünkü kokteylde görülmektedir." 15x10 cm fotoğraf, 10x7 cm, kimlik kartı.

    TLSatıldı
  • Devlet Opera ve Bale sanatçısı İnci Kozol'a ait Devlet Opera ve Balesi Kitaplığı Kaşeli Mozart Nota Kitabı-Requiem Koro [CİLTLİ] , W.A.MOZART. Citli, sayfalar üzerinde çeşitli notlar alınmıştır. 29x21 cm, 78 sayfa.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Devlet Opera ve Bale sanatçısı İnci Kozol'a ait Devlet Opera ve Balesi Kitaplığı Kaşeli Mozart Nota Kitabı-Requiem Koro [CİLTLİ] , W.A.MOZART. Citli, sayfalar üzerinde çeşitli notlar alınmıştır. 29x21 cm, 78 sayfa.

    TLSatıldı
  • Devlet Opera ve Bale sanatçısı İnci Kozol'a ait Opera Kütüphane Kaşeli Mozart Nota Kitabı-Yunus Emre Oratoryosu Koro [CİLTLİ], A. ADNAN SAYGUN. Ciltli, sayfalar üzerinde işaretlemeler yapılmıştır. 30x22 cm, 118 sayfa. İlk kullanıcısı İnci Koral'a ait el yazısı ile tarih not alınmıştır. Kapakta yıpranma mevcuttur.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Devlet Opera ve Bale sanatçısı İnci Kozol'a ait Opera Kütüphane Kaşeli Mozart Nota Kitabı-Yunus Emre Oratoryosu Koro [CİLTLİ], A. ADNAN SAYGUN. Ciltli, sayfalar üzerinde işaretlemeler yapılmıştır. 30x22 cm, 118 sayfa. İlk kullanıcısı İnci Koral'a ait el yazısı ile tarih not alınmıştır. Kapakta yıpranma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • İş İnsanı İhsan Vardal'a ithaflı - imzalı Ajans Türk Takvimi 1959 Şiir Antolojisi -Ajans Türk Takvimi 1959 Şiir Antolojisi [CİLTLİ], BEHÇET KEMAL ÇAĞLAR- NECDET EVLİYAGİL, Ajans Türk Matbası, Ankara, 1959.  Özgün bez cildinde 12x10 cm, 744 sayfa. Antoloji içinde yerli ve yabancı şâirlerden şiirler mevcuttur.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    İş İnsanı İhsan Vardal'a ithaflı - imzalı Ajans Türk Takvimi 1959 Şiir Antolojisi -Ajans Türk Takvimi 1959 Şiir Antolojisi [CİLTLİ], BEHÇET KEMAL ÇAĞLAR- NECDET EVLİYAGİL, Ajans Türk Matbası, Ankara, 1959. Özgün bez cildinde 12x10 cm, 744 sayfa. Antoloji içinde yerli ve yabancı şâirlerden şiirler mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Gotik Almanca - Ex Libris etiketli Kitap-Bis zum code getreu erzahlung aus der Zeit Karls des Groben, FELİX DAHN, Breittopf, Leipzig, 1909. Çok estetik orijinal bez cildinde, kabartmalı ve tasvirli, 19x13 cm, 258 sayfa, kapak içinde ex-libris etiketli, İlk sayfada 3462 sayıları damgalı, el yazısı ile kullanıcı ismi yazılı, kütüphane damgalıdır. Şarlman (Fransızca: Charlemagne) Zamanından Bir Ölüm Hikayesi adıyla günümüz Türkçesine çevirebileceğimiz eserin ilk basım tarihi 1887'dir.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Gotik Almanca - Ex Libris etiketli Kitap-Bis zum code getreu erzahlung aus der Zeit Karls des Groben, FELİX DAHN, Breittopf, Leipzig, 1909. Çok estetik orijinal bez cildinde, kabartmalı ve tasvirli, 19x13 cm, 258 sayfa, kapak içinde ex-libris etiketli, İlk sayfada 3462 sayıları damgalı, el yazısı ile kullanıcı ismi yazılı, kütüphane damgalıdır. Şarlman (Fransızca: Charlemagne) Zamanından Bir Ölüm Hikayesi adıyla günümüz Türkçesine çevirebileceğimiz eserin ilk basım tarihi 1887'dir.

    TLSatıldı
  • "Kedici Ressam" Sedef Yılmazbaşar İthaflı - İmzalı Sergi Kataloğu-"Sayın Elmira ve Öner Boyer Ailesine En İçten sevgi ve saygılarımla" ibresiyle ithaflı ve imzalıdır. 7-27 Kasım 2002 Resim Sergisi, SEDEF YILMAZBAŞAR ERTUGAN, Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu, İstanbul, 2002. 29x23 cm, 24 sayfa, çok sayıda renkli resimler, Türkçe

    Lot No: 133

    Lot: 133

    "Kedici Ressam" Sedef Yılmazbaşar İthaflı - İmzalı Sergi Kataloğu-"Sayın Elmira ve Öner Boyer Ailesine En İçten sevgi ve saygılarımla" ibresiyle ithaflı ve imzalıdır. 7-27 Kasım 2002 Resim Sergisi, SEDEF YILMAZBAŞAR ERTUGAN, Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu, İstanbul, 2002. 29x23 cm, 24 sayfa, çok sayıda renkli resimler, Türkçe

    TLSatıldı
  • İstanbul 'un Fethinin 500. Yılı Kutlamaları - Fatih Sultan Mehmed Kabartmalı Seramik Tabak-"Fatih Sultan Mehmed Han 1453-1953" İstanbul'un fethinin 500. yılı dolayısıyla Eczacıbaşı topluluğu tarafından hazırlanan nadir seramik tabak üzerinde Fatih Sultan Mehmet kabartma portresi bulunmaktadır. Arkasında "Eczacıbaşı" damgası mevcuttur. Çapı 26,5 cm, kenarlarında

    Lot No: 134

    Lot: 134

    İstanbul 'un Fethinin 500. Yılı Kutlamaları - Fatih Sultan Mehmed Kabartmalı Seramik Tabak-"Fatih Sultan Mehmed Han 1453-1953" İstanbul'un fethinin 500. yılı dolayısıyla Eczacıbaşı topluluğu tarafından hazırlanan nadir seramik tabak üzerinde Fatih Sultan Mehmet kabartma portresi bulunmaktadır. Arkasında "Eczacıbaşı" damgası mevcuttur. Çapı 26,5 cm, kenarlarında

    TLSatıldı
  • 1900'lü Yıllara Ait Boş Fotoğraf Albümü -Kapak içinde Osmanlıca 1331-1332 tarihleri atılmıştır. British Made etiketli, 17x19 cm, döneminin  orijinal kabartma yazılı kırmızı bez cildinde, cildinde yıpranmalar mevcuttur, 12 sayfadır.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    1900'lü Yıllara Ait Boş Fotoğraf Albümü -Kapak içinde Osmanlıca 1331-1332 tarihleri atılmıştır. British Made etiketli, 17x19 cm, döneminin orijinal kabartma yazılı kırmızı bez cildinde, cildinde yıpranmalar mevcuttur, 12 sayfadır.

    TLSatıldı
  • YÜZLERCE FOTOĞRAFI HAVİ FOTO ALBÜM - Ankara Kız Lisesi Öğrencilerinin 1947 Senesi Sömestr Tatili Adana - Mersin - Hatay  Gezisi -Ankara Kız Lisesi Öğrencilerinin Sömestr tatilinden istifade ederek 8/3/947 Cuma günü hareket ederek 14/3/947 Cumartesi günü döndükleri Adana, Mersin ve Hatay gezilerine ait fotoğraflar.  Fotoğrafları çeken: Handan Yener 6-E.C. No:2 154 adet fotoğraftan oluşan albümde fotoğraflar numaralandırılmıştır.  Genellikle açıkhava fotoğraflarından oluşan albümde trenin dışından öğrenciler gardan uğurlanırken, deniz kenarında, feribot üzerinde, barajda, dağlarda, komutanlarla, Adana Taşköprü çevresinde çekilen fotoğraflar mevcuttur. 24x18 cm, yeşil ciltli albüm içerinde kondisyonları temizdir.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    YÜZLERCE FOTOĞRAFI HAVİ FOTO ALBÜM - Ankara Kız Lisesi Öğrencilerinin 1947 Senesi Sömestr Tatili Adana - Mersin - Hatay Gezisi -Ankara Kız Lisesi Öğrencilerinin Sömestr tatilinden istifade ederek 8/3/947 Cuma günü hareket ederek 14/3/947 Cumartesi günü döndükleri Adana, Mersin ve Hatay gezilerine ait fotoğraflar. Fotoğrafları çeken: Handan Yener 6-E.C. No:2 154 adet fotoğraftan oluşan albümde fotoğraflar numaralandırılmıştır. Genellikle açıkhava fotoğraflarından oluşan albümde trenin dışından öğrenciler gardan uğurlanırken, deniz kenarında, feribot üzerinde, barajda, dağlarda, komutanlarla, Adana Taşköprü çevresinde çekilen fotoğraflar mevcuttur. 24x18 cm, yeşil ciltli albüm içerinde kondisyonları temizdir.

    TLSatıldı
  • Türkiye Cümhuriyeti İnhisar Kibritleri -Simetrik şekilde ay-yıldız Türk bayrağı ve meşale görselli içi dolu kibit kutusu. 5x4x1 cm. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk yıllarında ekonomik koşulların gereği kibrit inhisar altına alınan ürünler arasında yer almıştır. Türkiye’de kibritin inhisar altına alınması 1924 senesi Muvazene-i Umumiye Kanunu (Bütçe Kanunu) ile bütçeye yeni gelir kaynaklarının sağlanması amacıyla gerçekleştirilmiştir.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Türkiye Cümhuriyeti İnhisar Kibritleri -Simetrik şekilde ay-yıldız Türk bayrağı ve meşale görselli içi dolu kibit kutusu. 5x4x1 cm. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk yıllarında ekonomik koşulların gereği kibrit inhisar altına alınan ürünler arasında yer almıştır. Türkiye’de kibritin inhisar altına alınması 1924 senesi Muvazene-i Umumiye Kanunu (Bütçe Kanunu) ile bütçeye yeni gelir kaynaklarının sağlanması amacıyla gerçekleştirilmiştir.

    TLSatıldı
  • Türkiye Cümhuriyeti Hükümeti Ambalajlı Zımba Teli-Wire Staples for use in all standard machines No:4 Orijinal ambalajı içinde 11x5x3 cm, doludur.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Türkiye Cümhuriyeti Hükümeti Ambalajlı Zımba Teli-Wire Staples for use in all standard machines No:4 Orijinal ambalajı içinde 11x5x3 cm, doludur.

    TLSatıldı
  •  Türkiye ve Robert Koleji Konulu The National Geographic Magazine Dergisi - 1957-The National Geographic Magazine, September 1957, Published by the National Geographic Society Washington, D.C.  Türkiye ile ilgili konu başlığı: Robert College, Turkish Gateway to the Future (Türkiye'nin Geleceğe Açılan Kapısı)  Yazının içeriğinde Robert Koleji'nin Avrupa'nın Asya'yı gören bir tepesinde Türk modernleşmesinin öncü bir kurumu olduğunu, 15 ülkeden iki bin öğrenciyi barındırdığı belirtiliyor. Okulun Rumeli Hisarı üzerindeki kampüsü, ders esnasında öğrenciler, Türkiye ve İstanbul haritası üzerinde Robert Kolejinin konumunu gösteren harita, ve İstanbul'da kahve kültürü görselli ve haberlidir. 26x18 cm, 442 sayfa, kapakta yıpranma mevcuttur.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Türkiye ve Robert Koleji Konulu The National Geographic Magazine Dergisi - 1957-The National Geographic Magazine, September 1957, Published by the National Geographic Society Washington, D.C. Türkiye ile ilgili konu başlığı: Robert College, Turkish Gateway to the Future (Türkiye'nin Geleceğe Açılan Kapısı) Yazının içeriğinde Robert Koleji'nin Avrupa'nın Asya'yı gören bir tepesinde Türk modernleşmesinin öncü bir kurumu olduğunu, 15 ülkeden iki bin öğrenciyi barındırdığı belirtiliyor. Okulun Rumeli Hisarı üzerindeki kampüsü, ders esnasında öğrenciler, Türkiye ve İstanbul haritası üzerinde Robert Kolejinin konumunu gösteren harita, ve İstanbul'da kahve kültürü görselli ve haberlidir. 26x18 cm, 442 sayfa, kapakta yıpranma mevcuttur.

    TLSatıldı
  •  Orijinal Esse Gesse Tommiks Çizgi Roman Bant Çizimi - Western Temalı İtalyanca-Karton üzerine mürekkep. 21x10 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Orijinal Esse Gesse Tommiks Çizgi Roman Bant Çizimi - Western Temalı İtalyanca-Karton üzerine mürekkep. 21x10 cm.

    TLSatıldı
  • Kesme - Kurma - Geçme Oyuncak - At -Yapıştırmadan geçirmek üzere kesilen parçalardan kurulan oyuncak. Arka yüzde iş yeri kaşesi Umumi Tevzi Yeri Tünel meydanı Erkan Harp Sok. Beyoğlu  30x23 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Kesme - Kurma - Geçme Oyuncak - At -Yapıştırmadan geçirmek üzere kesilen parçalardan kurulan oyuncak. Arka yüzde iş yeri kaşesi Umumi Tevzi Yeri Tünel meydanı Erkan Harp Sok. Beyoğlu 30x23 cm.

    TLSatıldı
  • Kesme - Kurma - Geçme Oyuncak - Eşek-Yapıştırmadan geçirmek üzere kesilen parçalardan kurulan oyuncak. Arka yüzde iş yeri kaşesi Umumi Tevzi Yeri Tünel meydanı Erkan Harp Sok. Beyoğlu  30x23 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Kesme - Kurma - Geçme Oyuncak - Eşek-Yapıştırmadan geçirmek üzere kesilen parçalardan kurulan oyuncak. Arka yüzde iş yeri kaşesi Umumi Tevzi Yeri Tünel meydanı Erkan Harp Sok. Beyoğlu 30x23 cm.

    TLSatıldı
  • Kesme - Kurma - Geçme Oyuncak - Öküz-Yapıştırmadan geçirmek üzere kesilen parçalardan kurulan oyuncak. Arka yüzde iş yeri kaşesi Umumi Tevzi Yeri Tünel meydanı Erkan Harp Sok. Beyoğlu  30x23 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Kesme - Kurma - Geçme Oyuncak - Öküz-Yapıştırmadan geçirmek üzere kesilen parçalardan kurulan oyuncak. Arka yüzde iş yeri kaşesi Umumi Tevzi Yeri Tünel meydanı Erkan Harp Sok. Beyoğlu 30x23 cm.

    TLSatıldı
  • Kesme - Kurma - Geçme Oyuncak - Futbol-Oyun üzerinde Tamek, Radyolin, Arı, Puro, Gripin, Fay gibi markaların reklamları mevcuttur. Yapıştırmadan geçirmek üzere kesilen parçalardan kurulan oyuncak.  Umumi Tevzi Yeri Tünel meydanı Erkan Harp Sok. Beyoğlu  30x23 cm, sol üst köşesi yıpranmış haliyle.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Kesme - Kurma - Geçme Oyuncak - Futbol-Oyun üzerinde Tamek, Radyolin, Arı, Puro, Gripin, Fay gibi markaların reklamları mevcuttur. Yapıştırmadan geçirmek üzere kesilen parçalardan kurulan oyuncak. Umumi Tevzi Yeri Tünel meydanı Erkan Harp Sok. Beyoğlu 30x23 cm, sol üst köşesi yıpranmış haliyle.

    TLSatıldı
  • 1920 ve 1930'larda Avrupa'da Yaşamış Bir Türk Aileye Ait Fotoğraf Albümü-124 adet fotoğraf mevcuttur. 1923 ile 1934 yılları arasında tarihlenen fotoğrafların arka yüzleri İngilizce, Türkçe ve Osmanlıca notludur. 23x17 cm, bez kapaklıdır.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    1920 ve 1930'larda Avrupa'da Yaşamış Bir Türk Aileye Ait Fotoğraf Albümü-124 adet fotoğraf mevcuttur. 1923 ile 1934 yılları arasında tarihlenen fotoğrafların arka yüzleri İngilizce, Türkçe ve Osmanlıca notludur. 23x17 cm, bez kapaklıdır.

    TLSatıldı
  • Tekirdağ ve Kardeş şehri Sarospatak Macarca El Yapımı Davetiye - Gravür Kabartmalı  -Şehir Koruma Temsilcileri toplantısı - Sarospatak - Tekirdağ Testvervarosok Kepviselöi Talakozojanak Emlekere: Sarospatak, 1969 Junius 11-20 Gravürü bulunan el yapımı davetiye. Sarospatak Tekirdağ ile kardeş şehirdir. 20x10 cm,

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Tekirdağ ve Kardeş şehri Sarospatak Macarca El Yapımı Davetiye - Gravür Kabartmalı -Şehir Koruma Temsilcileri toplantısı - Sarospatak - Tekirdağ Testvervarosok Kepviselöi Talakozojanak Emlekere: Sarospatak, 1969 Junius 11-20 Gravürü bulunan el yapımı davetiye. Sarospatak Tekirdağ ile kardeş şehirdir. 20x10 cm,

    TLSatıldı
  • Ressam Jean Baptiste Edouard Detaille (1848 - 1912)  Yunanca "Yaralılara Selam" Gravürü - El Mundo Illustrado 1880- 59x42 cm Jean-Baptiste Édouard Detaille, hassasiyeti ve gerçekçi ayrıntılarıyla dikkat çeken Fransız akademik ressam ve askeri sanatçıydı. "Fransız ordusunun yarı resmi sanatçısı" olarak kabul edildi. Bu resmi de Fransa-Prusya savaşı esnasında yapılmıştır.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Ressam Jean Baptiste Edouard Detaille (1848 - 1912) Yunanca "Yaralılara Selam" Gravürü - El Mundo Illustrado 1880- 59x42 cm Jean-Baptiste Édouard Detaille, hassasiyeti ve gerçekçi ayrıntılarıyla dikkat çeken Fransız akademik ressam ve askeri sanatçıydı. "Fransız ordusunun yarı resmi sanatçısı" olarak kabul edildi. Bu resmi de Fransa-Prusya savaşı esnasında yapılmıştır.

    TLSatıldı
  • [OSMANLICA NADİR ATLAS] Memâlik-i mahrûse-i şâhâneye mahsûs mükemmel ve mufassal atlas-Memâlik-i mahrûse-i şâhâneye mahsûs mükemmel ve mufassal atlas, BİNBAŞI MEHMED NASRULLÂH, KOLAĞASI MEHMED RÜŞDÎ, MÜLÂZIM MEHMED EŞREF, Tab’ ve Neşri: Tefeyyüz Kütüphanesi (Şirket-i Mürettebiye  Matbbası), İstanbul, 1325
Maarif nezareti celilesinin fi 21 Haziran sene (1)323 tarihli, 104/2645 numaralı ruhsatnamesiyle tab’ olunmuştur. 
 [2], 134, [7] sayfa, Osmanlıca, 28 adet katlanır renkli Harita, 21x15 cm, yayıncısının özgün mavi cildinde, cilt üzerinde kabartmalı yazı, cilt sırtında kitap ismi baskı ile konulmuştur, bazı sayfalarda ve haritalarda el yazısı ile not alınmıştır, son sayfada yırtık mevcuttur. 
Kitapta Mevcut bulunan Haritalar: İstanbul Vilâyeti, Edirne Vilâyeti, Selânik Vilâyeti, Manastır Vilâyeti, İşkodra Viâyeti, Kosova Vilâyeti, Bosna Vilâyeti, Yanya Vilâyeti,  Rumeli-i Şarkî Vilâyeti, Girit Vilâyeti, Bulgaristan Eyaleti,  Ankara Vilâyeti, Halep Vilâyeti,  Hüdavendigâr Vilâyeti,  Afrika-yı Osmânî, Sivas Vilâyeti, Kastamonu Vilâyeti, Erzurum Vilâyeti, Bitlis Vilâyeti, Van Vilâyeti, Zor Mutasarrıflığı, Musul Vilâyeti, Mamûretülaziz Vilâyeti, Suriye ve Beyrut Vilâyetleri,  Diyarbekir Vilâyeti, Cezayir-i Bahr-i Sefîd Vilâyeti, Bağdat Vilâyeti, Adana Vilâyeti
Özege: 13007, 34 Pafta Harita
Özege Kataloğuna göre eksik olan haritalar: Aydın Vilâyeti, Trabzon Vilâyeti,  Basra Vilâyeti, Cezîretü'l-A'rab, Kudüs-i Şerif Mutasarrıflığı,  Kıbrıs Adası,  Konya Vilâyeti.
--Atlaslar--Kartografya—Türkiye—Tarih-- Osmanlı İmparatorluğu—Haritalar--

    Lot No: 148

    Lot: 148

    [OSMANLICA NADİR ATLAS] Memâlik-i mahrûse-i şâhâneye mahsûs mükemmel ve mufassal atlas-Memâlik-i mahrûse-i şâhâneye mahsûs mükemmel ve mufassal atlas, BİNBAŞI MEHMED NASRULLÂH, KOLAĞASI MEHMED RÜŞDÎ, MÜLÂZIM MEHMED EŞREF, Tab’ ve Neşri: Tefeyyüz Kütüphanesi (Şirket-i Mürettebiye Matbbası), İstanbul, 1325 Maarif nezareti celilesinin fi 21 Haziran sene (1)323 tarihli, 104/2645 numaralı ruhsatnamesiyle tab’ olunmuştur. [2], 134, [7] sayfa, Osmanlıca, 28 adet katlanır renkli Harita, 21x15 cm, yayıncısının özgün mavi cildinde, cilt üzerinde kabartmalı yazı, cilt sırtında kitap ismi baskı ile konulmuştur, bazı sayfalarda ve haritalarda el yazısı ile not alınmıştır, son sayfada yırtık mevcuttur. Kitapta Mevcut bulunan Haritalar: İstanbul Vilâyeti, Edirne Vilâyeti, Selânik Vilâyeti, Manastır Vilâyeti, İşkodra Viâyeti, Kosova Vilâyeti, Bosna Vilâyeti, Yanya Vilâyeti, Rumeli-i Şarkî Vilâyeti, Girit Vilâyeti, Bulgaristan Eyaleti, Ankara Vilâyeti, Halep Vilâyeti, Hüdavendigâr Vilâyeti, Afrika-yı Osmânî, Sivas Vilâyeti, Kastamonu Vilâyeti, Erzurum Vilâyeti, Bitlis Vilâyeti, Van Vilâyeti, Zor Mutasarrıflığı, Musul Vilâyeti, Mamûretülaziz Vilâyeti, Suriye ve Beyrut Vilâyetleri, Diyarbekir Vilâyeti, Cezayir-i Bahr-i Sefîd Vilâyeti, Bağdat Vilâyeti, Adana Vilâyeti Özege: 13007, 34 Pafta Harita Özege Kataloğuna göre eksik olan haritalar: Aydın Vilâyeti, Trabzon Vilâyeti, Basra Vilâyeti, Cezîretü'l-A'rab, Kudüs-i Şerif Mutasarrıflığı, Kıbrıs Adası, Konya Vilâyeti. --Atlaslar--Kartografya—Türkiye—Tarih-- Osmanlı İmparatorluğu—Haritalar--

    TLSatıldı
  • Osmanlıca İlk Baskı -  Serüven Kitabı – İki Çocuğun Devr-i Âlemi-İki çocuğun devr-i âlemi [7 Cilt Takım], JAN DÖ LA HİRE, Çev: İsmail Hikmet, İkbal Kütüphanesi, İstanbul, 1924 – 1342.
 23x16 cm, yayıncısının özgün cildinde, her kitap on bölüme ayrılır, bölümler de beş kısma ayrılır haldedir. 
İki Çocuğun Devriâlemi (Fransızca özgün adı: Le Tour du monde de deux enfants), Fransız yazar Jean de la Hire'in ilk kez 1912'de Fransa'da seri olarak yayımlanan resimli macera romanıdır. Kitap fasikülleri haline gelmeden önce de çeşitli dergi ve gazetelerde tefrika edilmişti. Diğer adı Adolphe d'Espie olan yazarın bu resimli çocuk romanı Türkiye'de ilk defa 1924 (1342) yılında eski harflerle basılmıştı. Türkiye'de de Fransa'da olduğu gibi fasiküller halinde yayımlanmıştır. Fransa'da 71 fasikül halinde çıkmıştır.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Osmanlıca İlk Baskı - Serüven Kitabı – İki Çocuğun Devr-i Âlemi-İki çocuğun devr-i âlemi [7 Cilt Takım], JAN DÖ LA HİRE, Çev: İsmail Hikmet, İkbal Kütüphanesi, İstanbul, 1924 – 1342. 23x16 cm, yayıncısının özgün cildinde, her kitap on bölüme ayrılır, bölümler de beş kısma ayrılır haldedir. İki Çocuğun Devriâlemi (Fransızca özgün adı: Le Tour du monde de deux enfants), Fransız yazar Jean de la Hire'in ilk kez 1912'de Fransa'da seri olarak yayımlanan resimli macera romanıdır. Kitap fasikülleri haline gelmeden önce de çeşitli dergi ve gazetelerde tefrika edilmişti. Diğer adı Adolphe d'Espie olan yazarın bu resimli çocuk romanı Türkiye'de ilk defa 1924 (1342) yılında eski harflerle basılmıştı. Türkiye'de de Fransa'da olduğu gibi fasiküller halinde yayımlanmıştır. Fransa'da 71 fasikül halinde çıkmıştır.

    TLSatıldı
  • Halid Ziya Uşaklıgil - Sadeleştirilmiş İlk Baskı -Bir yazın tarihi, [Sadeleştirilmiş İlk Baskı], HALİD ZİYA UŞAKLIGİL, Hilmi Kitabevi, İstanbul, 1941. Özgün karton kapağında, iyi durumda, ilk sayfada okuyucu notu mevcuttur harici iyi durumda, 19x13 cm, [4], 254, [4] sayfa.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Halid Ziya Uşaklıgil - Sadeleştirilmiş İlk Baskı -Bir yazın tarihi, [Sadeleştirilmiş İlk Baskı], HALİD ZİYA UŞAKLIGİL, Hilmi Kitabevi, İstanbul, 1941. Özgün karton kapağında, iyi durumda, ilk sayfada okuyucu notu mevcuttur harici iyi durumda, 19x13 cm, [4], 254, [4] sayfa.

    TLSatıldı
  • İlk Baskı - Falih Rıfkı Atay-Çile [İLK BASKI], FALİH RIFKI ATAY, Yeditepe Yayınları, İstanbul, 1955. Özgün karton kapağında, kapağın alt kısmında küçük bir yırtık mevcuttur. 17x12 cm, 96 sayfa.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    İlk Baskı - Falih Rıfkı Atay-Çile [İLK BASKI], FALİH RIFKI ATAY, Yeditepe Yayınları, İstanbul, 1955. Özgün karton kapağında, kapağın alt kısmında küçük bir yırtık mevcuttur. 17x12 cm, 96 sayfa.

    TLSatıldı
  • Ziya Osman Saba (1910 - 1957)-Nefes almak - Şiirler 1947-1957, ZİYA OSMAN SABA, Varlık Yayınları, İstanbul, 1957. Özgün karton kapağında.  17x12 cm, 75 sayfa.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Ziya Osman Saba (1910 - 1957)-Nefes almak - Şiirler 1947-1957, ZİYA OSMAN SABA, Varlık Yayınları, İstanbul, 1957. Özgün karton kapağında. 17x12 cm, 75 sayfa.

    TLSatıldı
  • İLK BASKI - BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911 - 1975) ŞİİRLER-Tuz, BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU, Osmanbey Matbaası, İstanbul, 1952. Özgün karton kapağında, haliyle, 17x12 cm, 50 sayfa, s/b resimler.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    İLK BASKI - BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911 - 1975) ŞİİRLER-Tuz, BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU, Osmanbey Matbaası, İstanbul, 1952. Özgün karton kapağında, haliyle, 17x12 cm, 50 sayfa, s/b resimler.

    TLSatıldı
  • İLK BASKI - BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911 - 1975) ŞİİRLER-Yaşadım, BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU, Ada Yayınları, İstanbul, 1977. Özgün karton kapağında çok iyi durumda, içinde bazı sayfalarda okuyucu notları mevcuttur. 20x14 cm, 97, [7] sayfa, s/b çok sayıda resimli. Sınırlı sayıda baskının 1746. baskısıdır.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    İLK BASKI - BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911 - 1975) ŞİİRLER-Yaşadım, BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU, Ada Yayınları, İstanbul, 1977. Özgün karton kapağında çok iyi durumda, içinde bazı sayfalarda okuyucu notları mevcuttur. 20x14 cm, 97, [7] sayfa, s/b çok sayıda resimli. Sınırlı sayıda baskının 1746. baskısıdır.

    TLSatıldı
  • BİLGİ YAYINEVİNDE İLK BASKI - BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911 - 1975) ŞİİRLER-Dol karabakır dol, BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU, Bilgi Yayınevi, İstanbul, 1974. Özgün karton kapağında çok temiz durumda, 19x11 cm, 294, [2] sayfa, s/b çok sayıda resimli.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    BİLGİ YAYINEVİNDE İLK BASKI - BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911 - 1975) ŞİİRLER-Dol karabakır dol, BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU, Bilgi Yayınevi, İstanbul, 1974. Özgün karton kapağında çok temiz durumda, 19x11 cm, 294, [2] sayfa, s/b çok sayıda resimli.

    TLSatıldı
  • Ressam ve Yazar İbrahim Balaban'dan Anı-Düş=İz-İz, İBRAHİM BALABAN, İmece Yayınları, Ankara, 1965. Özgün karton kapağında, kapakta lekeler mevcuttur, harici temiz durumdadır. 20x14 cm, 99, [1] sayfa, 5 adet katlanır resimli sayfa, s/b resimler.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Ressam ve Yazar İbrahim Balaban'dan Anı-Düş=İz-İz, İBRAHİM BALABAN, İmece Yayınları, Ankara, 1965. Özgün karton kapağında, kapakta lekeler mevcuttur, harici temiz durumdadır. 20x14 cm, 99, [1] sayfa, 5 adet katlanır resimli sayfa, s/b resimler.

    TLSatıldı
  • Enver Tuncalp'ten Sami Onat'a İMZALI-Her şey (Şiirler), ENVER TUNCALP, Şark Matbaası, Ankara, 1970. Özgün karton kapağında kapak yıpranmış hâliyle, 16x12 cm, 106, [6] sayfa.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Enver Tuncalp'ten Sami Onat'a İMZALI-Her şey (Şiirler), ENVER TUNCALP, Şark Matbaası, Ankara, 1970. Özgün karton kapağında kapak yıpranmış hâliyle, 16x12 cm, 106, [6] sayfa.

    TLSatıldı
  • Sınırlı Sayıda İlk Baskı Şiir Kitabının 165 Numaralı Baskısı-Ah min-el aşk şiirler, FERİT EDGÜ, Ada Yayınları, İstanbul, 1978. Özgün karton kapağında iyi durumda bazı sayfaları okuyucu tarafından katlanmıştır, 20x14 cm, 128, 6 adet katlanır resimli sayfa, s/b resimler. Fikret Muallanın 20 metin dışı desenini içerir.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Sınırlı Sayıda İlk Baskı Şiir Kitabının 165 Numaralı Baskısı-Ah min-el aşk şiirler, FERİT EDGÜ, Ada Yayınları, İstanbul, 1978. Özgün karton kapağında iyi durumda bazı sayfaları okuyucu tarafından katlanmıştır, 20x14 cm, 128, 6 adet katlanır resimli sayfa, s/b resimler. Fikret Muallanın 20 metin dışı desenini içerir.

    TLSatıldı
  • Cemal Süreya (1931-1990) - Şiirler-Üvercinka, CEMAL SÜREYA, De Yayınevi, İstanbul, 1966. Özgün karton kapağında çok iyi durumda, ilk sayfada okuyu notu mevcuttur, kapakta minik bir yırtık mevcuttur, 20x14 cm, 62, [2] sayfa. Kapak tasarım: Aydın Ülken.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Cemal Süreya (1931-1990) - Şiirler-Üvercinka, CEMAL SÜREYA, De Yayınevi, İstanbul, 1966. Özgün karton kapağında çok iyi durumda, ilk sayfada okuyu notu mevcuttur, kapakta minik bir yırtık mevcuttur, 20x14 cm, 62, [2] sayfa. Kapak tasarım: Aydın Ülken.

    TLSatıldı
  • Oktay Rifat (1914-1988) - İlk Baskı Şiirler -Karga ile Tilki, OKTAY RİFAT, Yeditepe Yayınları, İstanbul, 1954. Özgün karton kapağında çok iyi durumda, 17x12 cm, 60, [4] sayfa, s/b resimli, Kapak resmi: Hasan Kaptan.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Oktay Rifat (1914-1988) - İlk Baskı Şiirler -Karga ile Tilki, OKTAY RİFAT, Yeditepe Yayınları, İstanbul, 1954. Özgün karton kapağında çok iyi durumda, 17x12 cm, 60, [4] sayfa, s/b resimli, Kapak resmi: Hasan Kaptan.

    TLSatıldı
  • Orhan Kemal (1914-1970) - İlk Baskı Hikayeler-Grev, ORHAN KEMAL, Seçilmiş Hikayeler Dergisi Kitapları, Ankara, 1954.  Özgün karton kapağında, çok iyi durumda, 20x17 cm, 126, [6] sayfa. Kapak Resmi: Güngör KABAKÇIOĞLU.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Orhan Kemal (1914-1970) - İlk Baskı Hikayeler-Grev, ORHAN KEMAL, Seçilmiş Hikayeler Dergisi Kitapları, Ankara, 1954. Özgün karton kapağında, çok iyi durumda, 20x17 cm, 126, [6] sayfa. Kapak Resmi: Güngör KABAKÇIOĞLU.

    TLSatıldı
  • Orhan Kemal (1914-1970) - İlk Baskı Hikayeler-Ekmek kavgası, ORHAN KEMAL, Varlık Yayınları, İstanbul, 1949. Özgün karton kapağında, kapak sırtı hafif yıpranmıştır, 17x12 cm, 112 sayfa.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Orhan Kemal (1914-1970) - İlk Baskı Hikayeler-Ekmek kavgası, ORHAN KEMAL, Varlık Yayınları, İstanbul, 1949. Özgün karton kapağında, kapak sırtı hafif yıpranmıştır, 17x12 cm, 112 sayfa.

    TLSatıldı
  • Altan Erbulak Çizimi Kapaklı İlk Baskı Kemal Tahir Romanı-Rahmet yolları kesti, KEMAL TAHİR, Düşün Yayınevi, İstanbul, 1957. Özgün karton kapağında, kapak kenarları hafif yıpranmıştır, 17x13 cm, 238 sayfa.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Altan Erbulak Çizimi Kapaklı İlk Baskı Kemal Tahir Romanı-Rahmet yolları kesti, KEMAL TAHİR, Düşün Yayınevi, İstanbul, 1957. Özgün karton kapağında, kapak kenarları hafif yıpranmıştır, 17x13 cm, 238 sayfa.

    TLSatıldı
  • Şair, Tiyatro ve Sinema Sanatçısı  Cahit Irgat (1916-1971) - İlk Baskı Şiirler -Irgat'ın türküsü, CAHİT IRGAT, Ağaoğlu Yayınevi, İstanbul, 1969. Özgün karton kapağında, çok iyi durumda, 20x14 cm, 160 sayfa, Kapak: Ersal Yavi
Yaşamamız hiç kimsenin hatırından geçmedi 
Eridik eridik de
 İnceldik iplik olduk
 İğne deliğinden geçemedik. 
Ölüverdik.
Öl, dediler
İstediğin renkte gel
 İster arpa, çavdar, darı, buğday ol
 Bize günde üç övün gel.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Şair, Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Cahit Irgat (1916-1971) - İlk Baskı Şiirler -Irgat'ın türküsü, CAHİT IRGAT, Ağaoğlu Yayınevi, İstanbul, 1969. Özgün karton kapağında, çok iyi durumda, 20x14 cm, 160 sayfa, Kapak: Ersal Yavi Yaşamamız hiç kimsenin hatırından geçmedi Eridik eridik de İnceldik iplik olduk İğne deliğinden geçemedik. Ölüverdik. Öl, dediler İstediğin renkte gel İster arpa, çavdar, darı, buğday ol Bize günde üç övün gel.

    TLSatıldı
  • Sait Maden Kapaklı İlk Baskı Kurtuluş Savaşı Destanı-Kurtuluş savaşı destanı, NÂZIM HİKMET, Yön Yayınları, İstanbul, 1965. Özgün karton kapağında çok temiz durumda, 24x17 cm, 74, [2] sayfa.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Sait Maden Kapaklı İlk Baskı Kurtuluş Savaşı Destanı-Kurtuluş savaşı destanı, NÂZIM HİKMET, Yön Yayınları, İstanbul, 1965. Özgün karton kapağında çok temiz durumda, 24x17 cm, 74, [2] sayfa.

    TLSatıldı
  • Nazım Hikmet'in Altı Şiir Kitabından Oluşan Toplu Şiirler-835 satır, Sesini kaybeden şehir, Varan 3, Gece gelen telgraf, Portreler, 1+1=Bir, NÂZIM HİKMET, İzlem Yayınevi, İstanbul, 1973. Özgün karton kapağında, kapağın üst kısmında minik bir kopukluk mevcuttur, harici iyi durumdadır, 20x12 cm, 248, [8] sayfa. Bu kitap yazarın sağlığında Türkiye'de basılan altı şiir kitabından bazı şiirleri bir araya getirmiştir.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Nazım Hikmet'in Altı Şiir Kitabından Oluşan Toplu Şiirler-835 satır, Sesini kaybeden şehir, Varan 3, Gece gelen telgraf, Portreler, 1+1=Bir, NÂZIM HİKMET, İzlem Yayınevi, İstanbul, 1973. Özgün karton kapağında, kapağın üst kısmında minik bir kopukluk mevcuttur, harici iyi durumdadır, 20x12 cm, 248, [8] sayfa. Bu kitap yazarın sağlığında Türkiye'de basılan altı şiir kitabından bazı şiirleri bir araya getirmiştir.

    TLSatıldı
  • Mim Uykusuz karikatürlü İlk Baskı Rıfat Ilgaz Şiirleri -Üsküdar'da sabah oldu, RIFAT ILGAZ, Tan Matbaası, İstanbul, 1954. Özgün karton kapağında, kapak kondisyonu zayıf haliyle, 20x14 cm, 64 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Mim Uykusuz karikatürlü İlk Baskı Rıfat Ilgaz Şiirleri -Üsküdar'da sabah oldu, RIFAT ILGAZ, Tan Matbaası, İstanbul, 1954. Özgün karton kapağında, kapak kondisyonu zayıf haliyle, 20x14 cm, 64 sayfa, s/b resimli.

    TLSatıldı
  • Türkan Şoray İthaflı - İmzalı İlk Baskı-Sinemam ve ben, TÜRKÂN ŞORAY, Ntv Yayınları, İstanbul, 2012. Özgün karton kapağında, temiz durumda, 23x16 cm, 388 sayfa, çok sayıda s/b ve renli fotoğraflı.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Türkan Şoray İthaflı - İmzalı İlk Baskı-Sinemam ve ben, TÜRKÂN ŞORAY, Ntv Yayınları, İstanbul, 2012. Özgün karton kapağında, temiz durumda, 23x16 cm, 388 sayfa, çok sayıda s/b ve renli fotoğraflı.

    TLSatıldı
  • İlhan Berk - Köroğlu - İlk Baskı  -Köroğlu, İLHAN BERK, Seçilmiş Hikayeler Dergisi, Ankara, 1955. Özgün karton kapağında,  kapak kenarları haliyle, 25x17 cm, 41, [3] sayfa, s/b resimli, desenleri Hasan Kavruk tarafından çizilmiştir.  İlhan Berk'in yorumuyla destandan modern şiire Köroğlu.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    İlhan Berk - Köroğlu - İlk Baskı -Köroğlu, İLHAN BERK, Seçilmiş Hikayeler Dergisi, Ankara, 1955. Özgün karton kapağında, kapak kenarları haliyle, 25x17 cm, 41, [3] sayfa, s/b resimli, desenleri Hasan Kavruk tarafından çizilmiştir. İlhan Berk'in yorumuyla destandan modern şiire Köroğlu.

    TLSatıldı
  • Ülkü Mecmuasının İlavesi Falih Rıfkı (Atay) Londra Konferansı Anıları-Londra konferansı mektupları [CİLTLİ], FALİH RIFKI, Hakimiyeti Milliye Matbaası, 1933. Sonradan yapılmış yeşil cildinde, 19x13 cm, 64 sayfa.   "Bez kaplı bir tavan yeşil bir kürsü yeşil masa ve koltuklar bol ışık ve bol kâğıt: Haziran`ın 12`sinden beri bu dekor içinde tez dinliyoruz. Eğer gözlerimi kapayıp yalnız seslere kulak versem kendimi Cenevre`de zannedeceğim. Hakikat odur ki on seneden beri her yerde konuşulan mesele az çok bir konuşan adamlar az çok aynıdır. Yalnız salon ve şehir değişiyor. En koyu ihtilalciden Büyük Britanya kralına kadar teşhis münakaşasında bulunmayan yoktur. Bunun en doğrusu ilk günü konmuştur: Vaziyet tehlikelidir; harp ve anarşiye sürükleniyoruz!"

Londra Konferansı`nı Falih Rıfkı Atay`ın hem dönemine şahitlik eden hem de gazetecilik yönünü ön plana çıkaran gözlem ve değerlendirmeleriyle anlattığı bu eser dünyada daha sonra yaşanacaklara da ışık tutmakta ve değerini bir kez daha göstermektedir.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Ülkü Mecmuasının İlavesi Falih Rıfkı (Atay) Londra Konferansı Anıları-Londra konferansı mektupları [CİLTLİ], FALİH RIFKI, Hakimiyeti Milliye Matbaası, 1933. Sonradan yapılmış yeşil cildinde, 19x13 cm, 64 sayfa. "Bez kaplı bir tavan yeşil bir kürsü yeşil masa ve koltuklar bol ışık ve bol kâğıt: Haziran`ın 12`sinden beri bu dekor içinde tez dinliyoruz. Eğer gözlerimi kapayıp yalnız seslere kulak versem kendimi Cenevre`de zannedeceğim. Hakikat odur ki on seneden beri her yerde konuşulan mesele az çok bir konuşan adamlar az çok aynıdır. Yalnız salon ve şehir değişiyor. En koyu ihtilalciden Büyük Britanya kralına kadar teşhis münakaşasında bulunmayan yoktur. Bunun en doğrusu ilk günü konmuştur: Vaziyet tehlikelidir; harp ve anarşiye sürükleniyoruz!" Londra Konferansı`nı Falih Rıfkı Atay`ın hem dönemine şahitlik eden hem de gazetecilik yönünü ön plana çıkaran gözlem ve değerlendirmeleriyle anlattığı bu eser dünyada daha sonra yaşanacaklara da ışık tutmakta ve değerini bir kez daha göstermektedir.

    TLSatıldı
  • Miralay Hüseyin Remzi Bey'in İki Kitabı Birarada -Muallim-i Şehir, Tabip Miralay Hüseyin Remzi Bey Merhumun Metrukât-ı Kalemiyyesinden: Beşinci Kitap Hıfz-ı Sıhha-i Müteehhilin, NUREDDİN REMZİ, Üçüncü Tab’, Mahmutbey Matbaası, 1321 (1905) 
Muallim –i Şehir, Tabip Miralay Hüseyin Remzi Bey Merhumun Metrukât-ı Kalemiyyesinden: İkinci Kitap Sağdıç – Rehber-i İzdivâç, NUREDDİN REMZİ, Üçüncü Tab’, 1317 (1901)
15x12 cm,[Ciltli] , Osmanlıca,  240 sayfa+120 sayfa, s/b fotoğraf ve resimler, ikinci kitabın ilk ve son sayfasında okuyucu ismi ve Osmanlıca not bulunmaktadır.  Hüseyin Remzi Bey: 26 Mart 1839’da (H.10.01.1255) İstanbul, Kasımpaşa’da doğmuştur.1 Dedesi, Kastamonu’nun Cide kazasından İstanbul’a gelip yerleşmiş Yurdumoğlu Emir Ali, babası ise tersanede marangozluk yapan Emir Mustafa’dır. Hüseyin Remzi Bey, 1845’de mahalle mektebine, 1851’de Kasımpaşa Rüşdiyesi’ne başlamış, nihayet 1854’te Mekteb-i Tıbbiye-i Şâhâne’nin idadi kısmına girmiş ve kısa süre sonra 1857’de açılan mümtaz sınıfa kabul edilmiştir ki bu sınıf tıp dilinin Türkçeleşmesinde sonraki yıllarda önemli çalışmalar yürütecek olan Cemiyet-i Tıbbiye-i Osmaniye’nin (resmen kuruluşu 1867) çekirdeğidir.2 Daha sonra, Mekteb-i Tıbbiye’den 1866’da kolağalık rütbesiyle mezun olarak Üçüncü Ordu’da hekimlik görevine başlamış ve iki yıl Manastır’da ardından İstanbul’da çalışmıştır. İstanbul’dayken Afif Bey adında nüfuzlu birinin tedavisi için onunla beraber Viyana yakınlarındaki Darmstad’a gitmiş, dönüşünden sonra Bahriye Teşkilatı’nda çalışmıştır.3 Çeşitli vazifelerden sonra 1873’de Mekteb-i Tıbbiye-i Şâhâne müfredât-ı tıb ve sonra müsabaka ile mevâlid-i selâse1a muallim muavinliğine, ayrıca Mekteb-i Tıbbiye-i Mülkiye menâfic -ül a’za (fizyoloji) muallimliğine atanmıştır. Bin sekiz yüz yetmiş dörtte Dr. Macarlı Abdullah Bey’in (1799-1874) ölümünden sonra ilm-i hayvânât (zooloji) dersi hocalığına getirilmiş ve buna 1876’da Mekteb-i Fünûn-ı Harbiye-i Şâhâne’de açılan hıfz-üs-sıhha dersi hocalığı da eklenmiştir. Ayrıca, Darüşşafaka’da ücret almadan ilm-i hayvânât dersi okutmuş, gönüllü olarak kurumun hekimliğini yapmış ve Târih-i Tabic î Müzesi’ni kurmuştur.4 Doksan Üç Harbi (1876-77) dolayısıyla gönüllü olarak Niş Fırkası’na katılmış, altı ay sonra İstanbul’a döndüğünde kaymakamlığa yükseltilmiş ve Muhacir Hastanesi Başhekimliği’ni fahri olarak yürütmüştür. Bin sekiz yüz yetmiş sekizde Mekteb-i Mülkiye-i Şâhâne’de “ilm-i hayvânât ve çiftliklerde tatbiki” dersini, Mekteb-i Tıbbiye-i Mülkiye ve Baytar Mektebi’nde ilm-i hayvânât ve mevâlid-i selâse derslerini vermeye başlamıştır. İlaveten, ahlak dersi hocalığı da yapmıştır.4 Padişah iradesiyle 1886’da Zoeros Paşa (1842-1917) ve Hüseyin Hüsnü Efendi (ö.1904) ile birlikte, o yıllarda henüz keşfedilmiş olan kuduz aşısı ve mikrobiyolojideki yeni gelişmeler hakkında tetkikatta bulunmak üzere Paris’e, Pasteur Enstitüsü’ne gönderilmiştir. Burada araştırmalarda bulunduğu sırada 10 Aralık 1886’da “La Société Asiatique”2b (Asya Cemiyeti) adlı kültür cemiyeti üyeliğine kabul edilmiştir. Ayrıca “Jardin des Plantes” (Botanik Bahçesi) laboratuarlarına devam ederek bilgisini artırmaya çalışmıştır. Paris’teki altı aylık araştırma döneminden sonra yurda dönmüş ve gözlem sonuçlarını kaleme aldığı mikrobiyoloji yapıtlarıyla Osmanlı bilim çevrelerine duyurmuştur. Eylül 1887’de miralaylığa (albay) terfi eden Dr. Hüseyin Remzi Bey’i 1887’de; Dâhiliye Nâzırı Münir Paşa başkanlığında “pazartesi günleri inc ikad edib Memâlik-i Mahrûsa-i Şâhâne’nin sıhhat-i c umûmiyesine dâ’ir tedâbîr ve tahkîkat-ı mühimme ile iştigâl” etmek üzere toplanan “Dâhiliye Nezâret-i Celîlesi’nin taht-ı nezâretinde bulunan Meclis-i Tıbbiye-i Mülkiye ve Sıhhiye-i c Umûmiye Hey’eti” içerisinde dâimî aza olarak ve Miralay Ferdinand Paşa başkanlığında “çarşamba ve cumartesi günleri inc ikad edib dec âvî-i tıbbiye ve ispençiyâriye ve tıbb-ı kanûnî mesâ’iliyle beledî etibbâsı ve sâ’iresi intihâbı” gibi işlere bakan “Cemc iyet-i Tıbbiye-i Mülkiye Hey’eti’nde” görmekteyiz.6 Ayrıca, 1887’de Mülkiye Baytar Mektebi’nin kurulması için oluşturulan komisyonda görev alarak, 1889’da bu mektep açıldığında burada da zooloji dersi vermeye başlamıştır. Hüseyin Remzi Bey, tıp eğitiminin Türkçe yapılmasını savunarak başta Fransızca olmak üzere Batı dillerinden güncel bilimsel eserleri Türkçeye tercüme eden Cemiyet-i Tıbbiye-i Osmaniye’nin kurucu üyelerindendir. Ayrıca, uzun yıllar çiçek aşısı üzerinde çalışmış ve aşı müfettişliği görevinde bulunmuştur. Aşı konusundaki tecrübelerine istinaden 1890’da kolera etkenini incelemek üzere Haleb’e gönderilmiştir. Paris’ten dönüşünde, başka memleketlerde olduğu gibi bir telkihhâne (aşı evi) açılarak çiçek aşısı üretiminin yapılması ve gerekli yerlere dağıtılması için bir layiha hazırlamış ve böylece 1892’de resmen açılan Telkihhâne-i Şâhâne’nin başına getirilerek 18 Aralık 1896’da (H.18.12.1314) ölümüne kadar çalışmalarını sürdürmüştür.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Miralay Hüseyin Remzi Bey'in İki Kitabı Birarada -Muallim-i Şehir, Tabip Miralay Hüseyin Remzi Bey Merhumun Metrukât-ı Kalemiyyesinden: Beşinci Kitap Hıfz-ı Sıhha-i Müteehhilin, NUREDDİN REMZİ, Üçüncü Tab’, Mahmutbey Matbaası, 1321 (1905) Muallim –i Şehir, Tabip Miralay Hüseyin Remzi Bey Merhumun Metrukât-ı Kalemiyyesinden: İkinci Kitap Sağdıç – Rehber-i İzdivâç, NUREDDİN REMZİ, Üçüncü Tab’, 1317 (1901) 15x12 cm,[Ciltli] , Osmanlıca, 240 sayfa+120 sayfa, s/b fotoğraf ve resimler, ikinci kitabın ilk ve son sayfasında okuyucu ismi ve Osmanlıca not bulunmaktadır. Hüseyin Remzi Bey: 26 Mart 1839’da (H.10.01.1255) İstanbul, Kasımpaşa’da doğmuştur.1 Dedesi, Kastamonu’nun Cide kazasından İstanbul’a gelip yerleşmiş Yurdumoğlu Emir Ali, babası ise tersanede marangozluk yapan Emir Mustafa’dır. Hüseyin Remzi Bey, 1845’de mahalle mektebine, 1851’de Kasımpaşa Rüşdiyesi’ne başlamış, nihayet 1854’te Mekteb-i Tıbbiye-i Şâhâne’nin idadi kısmına girmiş ve kısa süre sonra 1857’de açılan mümtaz sınıfa kabul edilmiştir ki bu sınıf tıp dilinin Türkçeleşmesinde sonraki yıllarda önemli çalışmalar yürütecek olan Cemiyet-i Tıbbiye-i Osmaniye’nin (resmen kuruluşu 1867) çekirdeğidir.2 Daha sonra, Mekteb-i Tıbbiye’den 1866’da kolağalık rütbesiyle mezun olarak Üçüncü Ordu’da hekimlik görevine başlamış ve iki yıl Manastır’da ardından İstanbul’da çalışmıştır. İstanbul’dayken Afif Bey adında nüfuzlu birinin tedavisi için onunla beraber Viyana yakınlarındaki Darmstad’a gitmiş, dönüşünden sonra Bahriye Teşkilatı’nda çalışmıştır.3 Çeşitli vazifelerden sonra 1873’de Mekteb-i Tıbbiye-i Şâhâne müfredât-ı tıb ve sonra müsabaka ile mevâlid-i selâse1a muallim muavinliğine, ayrıca Mekteb-i Tıbbiye-i Mülkiye menâfic -ül a’za (fizyoloji) muallimliğine atanmıştır. Bin sekiz yüz yetmiş dörtte Dr. Macarlı Abdullah Bey’in (1799-1874) ölümünden sonra ilm-i hayvânât (zooloji) dersi hocalığına getirilmiş ve buna 1876’da Mekteb-i Fünûn-ı Harbiye-i Şâhâne’de açılan hıfz-üs-sıhha dersi hocalığı da eklenmiştir. Ayrıca, Darüşşafaka’da ücret almadan ilm-i hayvânât dersi okutmuş, gönüllü olarak kurumun hekimliğini yapmış ve Târih-i Tabic î Müzesi’ni kurmuştur.4 Doksan Üç Harbi (1876-77) dolayısıyla gönüllü olarak Niş Fırkası’na katılmış, altı ay sonra İstanbul’a döndüğünde kaymakamlığa yükseltilmiş ve Muhacir Hastanesi Başhekimliği’ni fahri olarak yürütmüştür. Bin sekiz yüz yetmiş sekizde Mekteb-i Mülkiye-i Şâhâne’de “ilm-i hayvânât ve çiftliklerde tatbiki” dersini, Mekteb-i Tıbbiye-i Mülkiye ve Baytar Mektebi’nde ilm-i hayvânât ve mevâlid-i selâse derslerini vermeye başlamıştır. İlaveten, ahlak dersi hocalığı da yapmıştır.4 Padişah iradesiyle 1886’da Zoeros Paşa (1842-1917) ve Hüseyin Hüsnü Efendi (ö.1904) ile birlikte, o yıllarda henüz keşfedilmiş olan kuduz aşısı ve mikrobiyolojideki yeni gelişmeler hakkında tetkikatta bulunmak üzere Paris’e, Pasteur Enstitüsü’ne gönderilmiştir. Burada araştırmalarda bulunduğu sırada 10 Aralık 1886’da “La Société Asiatique”2b (Asya Cemiyeti) adlı kültür cemiyeti üyeliğine kabul edilmiştir. Ayrıca “Jardin des Plantes” (Botanik Bahçesi) laboratuarlarına devam ederek bilgisini artırmaya çalışmıştır. Paris’teki altı aylık araştırma döneminden sonra yurda dönmüş ve gözlem sonuçlarını kaleme aldığı mikrobiyoloji yapıtlarıyla Osmanlı bilim çevrelerine duyurmuştur. Eylül 1887’de miralaylığa (albay) terfi eden Dr. Hüseyin Remzi Bey’i 1887’de; Dâhiliye Nâzırı Münir Paşa başkanlığında “pazartesi günleri inc ikad edib Memâlik-i Mahrûsa-i Şâhâne’nin sıhhat-i c umûmiyesine dâ’ir tedâbîr ve tahkîkat-ı mühimme ile iştigâl” etmek üzere toplanan “Dâhiliye Nezâret-i Celîlesi’nin taht-ı nezâretinde bulunan Meclis-i Tıbbiye-i Mülkiye ve Sıhhiye-i c Umûmiye Hey’eti” içerisinde dâimî aza olarak ve Miralay Ferdinand Paşa başkanlığında “çarşamba ve cumartesi günleri inc ikad edib dec âvî-i tıbbiye ve ispençiyâriye ve tıbb-ı kanûnî mesâ’iliyle beledî etibbâsı ve sâ’iresi intihâbı” gibi işlere bakan “Cemc iyet-i Tıbbiye-i Mülkiye Hey’eti’nde” görmekteyiz.6 Ayrıca, 1887’de Mülkiye Baytar Mektebi’nin kurulması için oluşturulan komisyonda görev alarak, 1889’da bu mektep açıldığında burada da zooloji dersi vermeye başlamıştır. Hüseyin Remzi Bey, tıp eğitiminin Türkçe yapılmasını savunarak başta Fransızca olmak üzere Batı dillerinden güncel bilimsel eserleri Türkçeye tercüme eden Cemiyet-i Tıbbiye-i Osmaniye’nin kurucu üyelerindendir. Ayrıca, uzun yıllar çiçek aşısı üzerinde çalışmış ve aşı müfettişliği görevinde bulunmuştur. Aşı konusundaki tecrübelerine istinaden 1890’da kolera etkenini incelemek üzere Haleb’e gönderilmiştir. Paris’ten dönüşünde, başka memleketlerde olduğu gibi bir telkihhâne (aşı evi) açılarak çiçek aşısı üretiminin yapılması ve gerekli yerlere dağıtılması için bir layiha hazırlamış ve böylece 1892’de resmen açılan Telkihhâne-i Şâhâne’nin başına getirilerek 18 Aralık 1896’da (H.18.12.1314) ölümüne kadar çalışmalarını sürdürmüştür.

    TLSatıldı
  • Muallim Naci (d. 1850 - ö. 13 Nisan 1893) - Şiirler-Ateşpâre, MUÂLLİM NÂCİ, Kostantiniyye,1303, temsil-i sâni, 21x15 cm, 144 sayfa, Osmanlıca, sayfa kenarları yıpranmış haliyledir.
Ateşpare: Muâllim Nâci, [Ömer Hulusi], İstanbul, 1303 Hicri, 1886 Miladi, Matbaa-i Ebuzziya, 114+7, AEKMK-BDK-ÖZEGE;1242

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Muallim Naci (d. 1850 - ö. 13 Nisan 1893) - Şiirler-Ateşpâre, MUÂLLİM NÂCİ, Kostantiniyye,1303, temsil-i sâni, 21x15 cm, 144 sayfa, Osmanlıca, sayfa kenarları yıpranmış haliyledir. Ateşpare: Muâllim Nâci, [Ömer Hulusi], İstanbul, 1303 Hicri, 1886 Miladi, Matbaa-i Ebuzziya, 114+7, AEKMK-BDK-ÖZEGE;1242

    TLSatıldı
  • Namık Kemal'in Ölümü Ardından Arkadaşı Ebuzziya Tevfik Tarafından Yazılan Eser -Kemâl Beyin Tercüme-i Hâli, EBUZZİYA TEVFİK, İstanbul, 1326 (1910), 19x12 cm, 24 sayfa, sayfa kenarlarında yıpranmalar mevcuttur, harici temizdir.
Özege: BDK-MYL-ÖZEGE-; 10523 – TBTK; 9403                              Namık Kemal, Tanzimat sonrası Türk edebiyatının en önemli şahsiyetlerinin
başında gelmektedir. Sadece edebiyat değil tarih ve siyaset gibi alanlarda da
önemli eserler kaleme alan Namık Kemal hakkında birçok eser telif edilmiştir.
Bu eserlerden biri de ‘Merhûm Nâmık Kemâl Bey’ adlı eserdir. ‘Kemâl Bey’in
Terceme-i Hâli’ ve ‘Kemâl’ isimleriyle de basılan bu eser Namık Kemal’in
vefatının hemen ardından neşredilmiştir. Ebüzziya Mehmed Tevfik (1849-1913)
tarafından Namık Kemal’in vefat ettiği tarih olan 1888’de kaleme alınan ‘Merhûm
Nâmık Kemâl Bey’, biyografi niteliği taşıyan küçük bir eserdir. Namık Kemal’in
talebesi ve dostu olan Ebüzziya Tevfik, bu biyografisinde Namık Kemal’in kısa
fakat hareketli yaşamını belli başlı dönüm noktaları üzerinden irdeler. Namık
Kemal’in fikir ve sanat hayatına ait önemli ipuçları da sunan bu eser, Namık
Kemal’i tanıma adına önemli bir incelemedir. B

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Namık Kemal'in Ölümü Ardından Arkadaşı Ebuzziya Tevfik Tarafından Yazılan Eser -Kemâl Beyin Tercüme-i Hâli, EBUZZİYA TEVFİK, İstanbul, 1326 (1910), 19x12 cm, 24 sayfa, sayfa kenarlarında yıpranmalar mevcuttur, harici temizdir. Özege: BDK-MYL-ÖZEGE-; 10523 – TBTK; 9403 Namık Kemal, Tanzimat sonrası Türk edebiyatının en önemli şahsiyetlerinin başında gelmektedir. Sadece edebiyat değil tarih ve siyaset gibi alanlarda da önemli eserler kaleme alan Namık Kemal hakkında birçok eser telif edilmiştir. Bu eserlerden biri de ‘Merhûm Nâmık Kemâl Bey’ adlı eserdir. ‘Kemâl Bey’in Terceme-i Hâli’ ve ‘Kemâl’ isimleriyle de basılan bu eser Namık Kemal’in vefatının hemen ardından neşredilmiştir. Ebüzziya Mehmed Tevfik (1849-1913) tarafından Namık Kemal’in vefat ettiği tarih olan 1888’de kaleme alınan ‘Merhûm Nâmık Kemâl Bey’, biyografi niteliği taşıyan küçük bir eserdir. Namık Kemal’in talebesi ve dostu olan Ebüzziya Tevfik, bu biyografisinde Namık Kemal’in kısa fakat hareketli yaşamını belli başlı dönüm noktaları üzerinden irdeler. Namık Kemal’in fikir ve sanat hayatına ait önemli ipuçları da sunan bu eser, Namık Kemal’i tanıma adına önemli bir incelemedir. B

    TLSatıldı
  • Sultan Mehmed Reşat Dönemi Kanunname-Kavânîn ve Nizamât-i Cedideden Kâtip-i Adli Kanun Muvakkıtı, Zarâfet Matbaası, Dersaadet, 1332 (1916)
Fi 27 Zilkaide sene 1331 ve fi Teşrin-i evvel 1329 tarihli şerefsüdûr buyrulan irade-i huzurât padişahı mucibince 1241 numaralı takvim-i vekai’ ceride-i resmiyesiyle neşr olunduktan sonra tab’ edilmişdir. 
19x13 cm, 33 sayfa, sayfa formaları açılmamıştır.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Sultan Mehmed Reşat Dönemi Kanunname-Kavânîn ve Nizamât-i Cedideden Kâtip-i Adli Kanun Muvakkıtı, Zarâfet Matbaası, Dersaadet, 1332 (1916) Fi 27 Zilkaide sene 1331 ve fi Teşrin-i evvel 1329 tarihli şerefsüdûr buyrulan irade-i huzurât padişahı mucibince 1241 numaralı takvim-i vekai’ ceride-i resmiyesiyle neşr olunduktan sonra tab’ edilmişdir. 19x13 cm, 33 sayfa, sayfa formaları açılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Ziraat Dergisi-Umûr-u Nafia’ ve Ziraat Mecmuası, Beşinci Sene, 1 Kanun-ı evvel 1304 (1888) Numara:10“Ayda bir defa neşr olunur” Mihran Matbaası, İstanbul, 1302 
25x17 cm,44 sayfa, kapak sırtı ve sayfa kenarları yıpranmış haliyledir. 
Umur-ı Nafıa ve Ziraat Mecmuası’nın Türkiye kütüphanelerinde 4. ile 7-22. senelerine ait nüshaları mevcuttur. Dördüncü senesinin ilk sayısı 1886 senesinde yayımlanmıştır. Eldeki nüshaların dördüncü sene ibaresi taşımasına bağlı olarak derginin dört sene önce 1882 senesinde yayımlandığı söylenebilir. Derginin müdürü ve başyazarı Salih Münir’dir. Devlet tarafından yayımlanan dergi ayda bir otuz iki sayfa yayımlanmıştır. Dergiye abone olmak isteyenler taşrada ise Nafıa Mühendisleri ile Ziraat Müfettişlerine müracaat etmeleri istenmiştir. Dergi yedinci senesinden itibaren on beş günde bir yayımlanmaya başlamış, 360 sayı yayımlandıktan sonra kapanmıştır. Umur-ı Nafia ve Ziraat Mecmuası’nın yedinci senesine ait ilk sayısında derginin yayın politikası ve içeriği tüm nafia ve ziraat teşebbüs ve icraatlarını kamuoyuna bildirmek ve Nafia Nezareti’nin hazırlamış olduğu raporlar ile ziraat, inşaat ve nafia teşebbüslerini ve fenni malumatları okuyucuya aktarmak olarak belirtilmiştir.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Osmanlı Dönemi Ziraat Dergisi-Umûr-u Nafia’ ve Ziraat Mecmuası, Beşinci Sene, 1 Kanun-ı evvel 1304 (1888) Numara:10“Ayda bir defa neşr olunur” Mihran Matbaası, İstanbul, 1302 25x17 cm,44 sayfa, kapak sırtı ve sayfa kenarları yıpranmış haliyledir. Umur-ı Nafıa ve Ziraat Mecmuası’nın Türkiye kütüphanelerinde 4. ile 7-22. senelerine ait nüshaları mevcuttur. Dördüncü senesinin ilk sayısı 1886 senesinde yayımlanmıştır. Eldeki nüshaların dördüncü sene ibaresi taşımasına bağlı olarak derginin dört sene önce 1882 senesinde yayımlandığı söylenebilir. Derginin müdürü ve başyazarı Salih Münir’dir. Devlet tarafından yayımlanan dergi ayda bir otuz iki sayfa yayımlanmıştır. Dergiye abone olmak isteyenler taşrada ise Nafıa Mühendisleri ile Ziraat Müfettişlerine müracaat etmeleri istenmiştir. Dergi yedinci senesinden itibaren on beş günde bir yayımlanmaya başlamış, 360 sayı yayımlandıktan sonra kapanmıştır. Umur-ı Nafia ve Ziraat Mecmuası’nın yedinci senesine ait ilk sayısında derginin yayın politikası ve içeriği tüm nafia ve ziraat teşebbüs ve icraatlarını kamuoyuna bildirmek ve Nafia Nezareti’nin hazırlamış olduğu raporlar ile ziraat, inşaat ve nafia teşebbüslerini ve fenni malumatları okuyucuya aktarmak olarak belirtilmiştir.

    TLSatıldı
  • Az Şekerli, SAİT FAİK ABASIYANIK, Varlık Yayınları, İstanbul, 1954. (İlk Baskı)-17x12 cm, 107 sayfa, sayfa kenarları yıpranmıştır.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Az Şekerli, SAİT FAİK ABASIYANIK, Varlık Yayınları, İstanbul, 1954. (İlk Baskı)-17x12 cm, 107 sayfa, sayfa kenarları yıpranmıştır.

    TLSatıldı
  • İmzalı - Çocuk Kitabı-Martıya uçmayı öğreten kedi, LUIS SEPULVEDA, Can Yayınları, İstanbul, 2008. Özgün karton kapağında, kapağın iç kısmı imzalı, ilk sayfada okuyucu notu mevcuttur, haricen içi temizdir, 20x13 cm, 105 sayfa, s/b çizimli,  Türkçesi: Saadet Özen, Resimleyen: Sinan Gürdağcık.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    İmzalı - Çocuk Kitabı-Martıya uçmayı öğreten kedi, LUIS SEPULVEDA, Can Yayınları, İstanbul, 2008. Özgün karton kapağında, kapağın iç kısmı imzalı, ilk sayfada okuyucu notu mevcuttur, haricen içi temizdir, 20x13 cm, 105 sayfa, s/b çizimli, Türkçesi: Saadet Özen, Resimleyen: Sinan Gürdağcık.

    TLSatıldı
  • Sabahattin Ali ve Avni Atasoy - İlk Baskı İki Hikaye Kitabı Birarada-Yeni dünya, SABAHATTİN ALİ, Remzi Kitabevi, İstanbul, 1943 İlk Baskı. Serseri (Hikayeler), AVNİ ATASOY, Tecelli Basımevi, İstanbul, 1940.  Sonradan yapılmış bez cildinde, 20x13 cm, 136+79 sayfa ilk sayfada okuyucu ismi ve imza mevcuttur.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Sabahattin Ali ve Avni Atasoy - İlk Baskı İki Hikaye Kitabı Birarada-Yeni dünya, SABAHATTİN ALİ, Remzi Kitabevi, İstanbul, 1943 İlk Baskı. Serseri (Hikayeler), AVNİ ATASOY, Tecelli Basımevi, İstanbul, 1940. Sonradan yapılmış bez cildinde, 20x13 cm, 136+79 sayfa ilk sayfada okuyucu ismi ve imza mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Av ve Deniz Dergisi 30 Kasım 1947  Sayı:15-"Av, Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarından ve Turizmden Bahseder" Hazırlayan: Turhan Tamerler İmtiyaz Sahibi: S. Süreyya Bükey.
İçindekiler: İstanbul Vali ve Belediye reisi Dr. Lütfi Kırdar Manisa sıhhat müdürü iken İzmir Emiralem avcıları ile birlikte, Avcılar Bayramı; İstanbul avcıları Yakacık’ta, Fermacı av köpeklerinin pratik terbiye usulleri, Niyazi Ahmet Banoğlu’nun Bıldırcın ve Danpir, Bababeski Avı başlıklı yazısı, Malatya avcıları, Bababeski avcıları, Süreyya Levent’in İskenderun Avlarım başlıklı yazısı, Mançurya Taygalarındaki Avlarım başlıklı yazı dizisi, Yelken Yarışları, Britanya Yarış Tipi tekne çizimi, 1 Temmuz denizciler bayramı kutlamalarını izleyen halk, İstanbul vapuru, Sıtkı Üner Gırgır ağı ve avlanma usulü yazısı, yüzme yarışları İstanbul birinci Hatice Bağana haberi. 
Dergi içinde ilk sayfadan itibaren şu reklamlar bulunmaktadır: Nuri Oğlakçı, Mac (Mas) tüfekleri, Mario Gabay, Silah ve İthalatçı Romeo  Ksantopulos,, Riza Benzon, Tekel fişekleri, Osman Topcumen, Hallet dizel, Evinrude deniz takma motorları, Scott-Atwater Lastik ve Makine konturları, Türkiye İş Bankası 1946 ikramiyeleri, Dominion Rubber lastik çizmeleri, Scripps deniz dizel motorları, Güven Sigorta, Guilleminot (Giyemino) alamünit kartlar Süleyman T. Yazgan fotoğraf malzemesi, Kermath benzin ve dizel motorları, Winchester Western tüfek reklamı. 
34x24 cm, 50 sayfa, kapak bant ile tamir görmüştür.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Av ve Deniz Dergisi 30 Kasım 1947 Sayı:15-"Av, Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarından ve Turizmden Bahseder" Hazırlayan: Turhan Tamerler İmtiyaz Sahibi: S. Süreyya Bükey. İçindekiler: İstanbul Vali ve Belediye reisi Dr. Lütfi Kırdar Manisa sıhhat müdürü iken İzmir Emiralem avcıları ile birlikte, Avcılar Bayramı; İstanbul avcıları Yakacık’ta, Fermacı av köpeklerinin pratik terbiye usulleri, Niyazi Ahmet Banoğlu’nun Bıldırcın ve Danpir, Bababeski Avı başlıklı yazısı, Malatya avcıları, Bababeski avcıları, Süreyya Levent’in İskenderun Avlarım başlıklı yazısı, Mançurya Taygalarındaki Avlarım başlıklı yazı dizisi, Yelken Yarışları, Britanya Yarış Tipi tekne çizimi, 1 Temmuz denizciler bayramı kutlamalarını izleyen halk, İstanbul vapuru, Sıtkı Üner Gırgır ağı ve avlanma usulü yazısı, yüzme yarışları İstanbul birinci Hatice Bağana haberi. Dergi içinde ilk sayfadan itibaren şu reklamlar bulunmaktadır: Nuri Oğlakçı, Mac (Mas) tüfekleri, Mario Gabay, Silah ve İthalatçı Romeo Ksantopulos,, Riza Benzon, Tekel fişekleri, Osman Topcumen, Hallet dizel, Evinrude deniz takma motorları, Scott-Atwater Lastik ve Makine konturları, Türkiye İş Bankası 1946 ikramiyeleri, Dominion Rubber lastik çizmeleri, Scripps deniz dizel motorları, Güven Sigorta, Guilleminot (Giyemino) alamünit kartlar Süleyman T. Yazgan fotoğraf malzemesi, Kermath benzin ve dizel motorları, Winchester Western tüfek reklamı. 34x24 cm, 50 sayfa, kapak bant ile tamir görmüştür.

    TLSatıldı
  •  Av ve Deniz Dergisi 29 Şubat 1948 Sayı: 17-"Av, Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarından ve Turizmden Bahseder" Hazırlayan: Turhan Tamerler İmtiyaz Sahibi: S. Süreyya Bükey
İçindekiler: Av fişeklerinin ördek avında oynadığı rol, Fermacı av köpeklerinin pratik terbiye usulleri, Milaslı Mehmet Akın, Beşparmak dağının çiçeği Kaplan; Niyazi Ahmet Banoğlu, Arnavutköyünde büyük av; Beyşehir avcılarından Ahmet Koral, Konya vilayetinin Beyşehir kazasında avcılık; Giresun avcıları fotoğrafı; Malatyalı avcılar; Kirik Ördek Avı, Salahattin Güngör, İstanbul vapurunun geçirdiği imtihan; Said Özege , Kara Bahtlı Denizci; Kaptan Süreyya Gürsu, Finlandiya seferi ve radar; Yüksek Denizcilik Okulundan izlenimler, Denizci fıkraları; Sezai Atilla, Türk Sularında Alabalık; Karabatak ile balık avı. Devlet Denizyolları Deniz Hatları aylık raporu.
Reklamlar: Nuri Oğlakçı, silahçı ve İthalatçı Romeo Ksantopulos, Av ve Deniz’in eşya piyangosu, Yapı ve Kredi Bankası, Doğan Spor Ahmet Eroltu ve ortakları, Mario Gabay, Osman Topçumen, Kanada Menşeli Dominion Rubber lastik çizmeleri, Scripps deniz- diezel ve benzin motörleri, Kermath benzin ve dizel motörleri, Johnson motörleri, Trıumph motesikletleri Odeon Mağazası, Güven Sigorta, Antalya umumi nakliyat, Tekel fişekleri, Remigston av tüfekleri reklamları bulunur.
35x25 cm, 50 sayfa, sayfa kenarların yıpranmalar mevcuttur. Basıldığı yer: İbrahim Horoz Basımevi

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Av ve Deniz Dergisi 29 Şubat 1948 Sayı: 17-"Av, Deniz, Balıkçılık, Binicilik, Dağcılık, Otomobil, Tayyarecilik sporlarından ve Turizmden Bahseder" Hazırlayan: Turhan Tamerler İmtiyaz Sahibi: S. Süreyya Bükey İçindekiler: Av fişeklerinin ördek avında oynadığı rol, Fermacı av köpeklerinin pratik terbiye usulleri, Milaslı Mehmet Akın, Beşparmak dağının çiçeği Kaplan; Niyazi Ahmet Banoğlu, Arnavutköyünde büyük av; Beyşehir avcılarından Ahmet Koral, Konya vilayetinin Beyşehir kazasında avcılık; Giresun avcıları fotoğrafı; Malatyalı avcılar; Kirik Ördek Avı, Salahattin Güngör, İstanbul vapurunun geçirdiği imtihan; Said Özege , Kara Bahtlı Denizci; Kaptan Süreyya Gürsu, Finlandiya seferi ve radar; Yüksek Denizcilik Okulundan izlenimler, Denizci fıkraları; Sezai Atilla, Türk Sularında Alabalık; Karabatak ile balık avı. Devlet Denizyolları Deniz Hatları aylık raporu. Reklamlar: Nuri Oğlakçı, silahçı ve İthalatçı Romeo Ksantopulos, Av ve Deniz’in eşya piyangosu, Yapı ve Kredi Bankası, Doğan Spor Ahmet Eroltu ve ortakları, Mario Gabay, Osman Topçumen, Kanada Menşeli Dominion Rubber lastik çizmeleri, Scripps deniz- diezel ve benzin motörleri, Kermath benzin ve dizel motörleri, Johnson motörleri, Trıumph motesikletleri Odeon Mağazası, Güven Sigorta, Antalya umumi nakliyat, Tekel fişekleri, Remigston av tüfekleri reklamları bulunur. 35x25 cm, 50 sayfa, sayfa kenarların yıpranmalar mevcuttur. Basıldığı yer: İbrahim Horoz Basımevi

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Hukuk - Hüccet-Osmanlıca Dinar Kazâsı'nda (Afyon Karahisar) ikamet eden Ispartalı müteveffâ [vefat etmiş olan] Hasan Hüseyin'in kerîmesi Gülizar'ın hânesi ve iki sene evvel vefât eden Çömez oğlu Mehmed Efendi'nin oğullarına intikal eden mallarla alâkalı şer'i hüccet vesîkası, 29 Teşrin-i Evvel 1339 târihli. 57x40 cm,çok sayıda fiskalli, ön ve arka yüzü mühürlü, soğuk damgalı. çok iyi kondisyon.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Osmanlı Dönemi Hukuk - Hüccet-Osmanlıca Dinar Kazâsı'nda (Afyon Karahisar) ikamet eden Ispartalı müteveffâ [vefat etmiş olan] Hasan Hüseyin'in kerîmesi Gülizar'ın hânesi ve iki sene evvel vefât eden Çömez oğlu Mehmed Efendi'nin oğullarına intikal eden mallarla alâkalı şer'i hüccet vesîkası, 29 Teşrin-i Evvel 1339 târihli. 57x40 cm,çok sayıda fiskalli, ön ve arka yüzü mühürlü, soğuk damgalı. çok iyi kondisyon.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarhi - İnas Numûne Mektebi Takdiknâmesi-Osmanlıca Devlet-i Aliyye-i Osmânîye Mekâtib-i Umûmiye Tasdiknâmesi Altı Dershâneli Kadıköy İnas Numûne Mektebi'nden Rasih Efendi'nin kerîmesi Fâtıma Hanım'ın âlâ dereceli diploması, 9 Haziran 1335 târihli. 48x38 cm, ön yüzde iki adet arka yüzde bir adet mühür bulunmaktadır.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Eğitim Tarhi - İnas Numûne Mektebi Takdiknâmesi-Osmanlıca Devlet-i Aliyye-i Osmânîye Mekâtib-i Umûmiye Tasdiknâmesi Altı Dershâneli Kadıköy İnas Numûne Mektebi'nden Rasih Efendi'nin kerîmesi Fâtıma Hanım'ın âlâ dereceli diploması, 9 Haziran 1335 târihli. 48x38 cm, ön yüzde iki adet arka yüzde bir adet mühür bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi - Türkiye Cumhuriyet İlk Mekteb Tasdiknamesi -Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekâleti İstanbul Bostancı'da beş dershâneli Birinci İlk Mektebi'nden Şevki Çavuş oğlu Ahmed Efendi'nin âlâ dereceli diploması, 15 Haziran 1928 târihli. 45x35 cm, kat yerlerinde minik bir delik vardır, ön ve arka yüzü mühürlüdür.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Eğitim Tarihi - Türkiye Cumhuriyet İlk Mekteb Tasdiknamesi -Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekâleti İstanbul Bostancı'da beş dershâneli Birinci İlk Mektebi'nden Şevki Çavuş oğlu Ahmed Efendi'nin âlâ dereceli diploması, 15 Haziran 1928 târihli. 45x35 cm, kat yerlerinde minik bir delik vardır, ön ve arka yüzü mühürlüdür.

    TLSatıldı
  • Duyun-u Umumiye-i Osmaniye Varidat-ı Mahsusa İdaresi  antetli belge -Osmanlıca Duyun-ı Umumiye tarafından balıkçılara verilen "Balık Masdariyesi" idâre tezkiresine [vergisine] âid makbuz, Tuzlu Sardalya için kesilmiş, 24 Mayıs 1338 30x15 cm, üç adet mühür.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Duyun-u Umumiye-i Osmaniye Varidat-ı Mahsusa İdaresi antetli belge -Osmanlıca Duyun-ı Umumiye tarafından balıkçılara verilen "Balık Masdariyesi" idâre tezkiresine [vergisine] âid makbuz, Tuzlu Sardalya için kesilmiş, 24 Mayıs 1338 30x15 cm, üç adet mühür.

    TLSatıldı
  • Nadir Soyadı Kâğıdı -İstanbul Cihangir Mahallesi Uzunyol sokak kütüğüne kayıtlı, Ankara Çoraklık Bağları mahallesi 26 numara sakini,  M. Naim Erkli beyefendinin kaydedildiği soyadı kağıdı. 5 Mart 1935 tarihli, Ankara Belediyesi Muhtarlık işleri mühürlü ve imzalı,  azalar tarafından imzalıdır.  32x24 cm, Zarafet Matbaası. Soyadı Kanunu, her Türk vatandaşına bir soyadı taşıma yükümlülüğü getiren 2525 sayılı kanundur. Kanun, 21 Haziran 1934 tarihinde kabul edilmiş, 2 Temmuz 1934 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanmış ve 2 Ocak 1935′te yürürlüğe girmiştir. Kanuna göre söylerken ve yazarken ön ad önde, soyadı sonda kullanılmalıdır. Edebe aykırı ve gülünç soyadlarının, aşiret, yabancı ırk ve millet isimlerinin, rütbe ve memuriyet bildiren isimlerin soyadı olarak alınmasına izin verilmez.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Nadir Soyadı Kâğıdı -İstanbul Cihangir Mahallesi Uzunyol sokak kütüğüne kayıtlı, Ankara Çoraklık Bağları mahallesi 26 numara sakini, M. Naim Erkli beyefendinin kaydedildiği soyadı kağıdı. 5 Mart 1935 tarihli, Ankara Belediyesi Muhtarlık işleri mühürlü ve imzalı, azalar tarafından imzalıdır. 32x24 cm, Zarafet Matbaası. Soyadı Kanunu, her Türk vatandaşına bir soyadı taşıma yükümlülüğü getiren 2525 sayılı kanundur. Kanun, 21 Haziran 1934 tarihinde kabul edilmiş, 2 Temmuz 1934 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanmış ve 2 Ocak 1935′te yürürlüğe girmiştir. Kanuna göre söylerken ve yazarken ön ad önde, soyadı sonda kullanılmalıdır. Edebe aykırı ve gülünç soyadlarının, aşiret, yabancı ırk ve millet isimlerinin, rütbe ve memuriyet bildiren isimlerin soyadı olarak alınmasına izin verilmez.

    TLSatıldı
  • Sarrafzade Mehmed vakfının Galata'da Camii Kebir Mahallesindeki bir bab hanenin Fatma Hanım'a kiralanması ve devir işlemleri hakkında evrâk. -39x28 cm

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Sarrafzade Mehmed vakfının Galata'da Camii Kebir Mahallesindeki bir bab hanenin Fatma Hanım'a kiralanması ve devir işlemleri hakkında evrâk. -39x28 cm

    TLSatıldı
  • Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin genel müdürü Mustafa Beyin Fransa vatandaşlarından bir şahıs hakkında açtığı kira davası hakkında Beyoğlu Bidayet Mahkemesi tarafından gönderilen mahkeme davetiyesi.  tarih: 1 Nisan 1318-37x22 cm

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin genel müdürü Mustafa Beyin Fransa vatandaşlarından bir şahıs hakkında açtığı kira davası hakkında Beyoğlu Bidayet Mahkemesi tarafından gönderilen mahkeme davetiyesi. tarih: 1 Nisan 1318-37x22 cm

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi] Râtıp Çizimi Görselli Yeni Köroğlu Siyasi Halk Gazetesi Kuruluşu 1928 İstanbul-Kıbrıs Lefkoşa Bayii M. Seyfi Beyefendi adına kesilmiş, 31 İkinciKanun 1932 tarihli, Köroğlu kaşeli gazete faturası. 28x22 cm, delgeç deliklidir.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    [Matbuât Tarihi] Râtıp Çizimi Görselli Yeni Köroğlu Siyasi Halk Gazetesi Kuruluşu 1928 İstanbul-Kıbrıs Lefkoşa Bayii M. Seyfi Beyefendi adına kesilmiş, 31 İkinciKanun 1932 tarihli, Köroğlu kaşeli gazete faturası. 28x22 cm, delgeç deliklidir.

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi]  Kanaat Kütüphanesi İstanbul-23 Temmuz 1932 senesine ait hesap hülasası, Kanaat Kütüphanesi kaşeli, imzalı ve damga pullu. 28x20 cm, sol yanı delgeç deliklidir.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    [Matbuât Tarihi] Kanaat Kütüphanesi İstanbul-23 Temmuz 1932 senesine ait hesap hülasası, Kanaat Kütüphanesi kaşeli, imzalı ve damga pullu. 28x20 cm, sol yanı delgeç deliklidir.

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi]  Kanaat Kütüphanesi İstanbul-Kıbrıs Lefkoşa Bayii M. Seyfi Beyefendi adına kesilmiş, 22 Temmuz 1934 tarihli, Kanaat Kütüphanesi kaşeli ve damga pullu fatura. 31x23 cm, sol yanı delgeç deliklidir, üst köşede minik bir yırtık mevcuttur.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    [Matbuât Tarihi] Kanaat Kütüphanesi İstanbul-Kıbrıs Lefkoşa Bayii M. Seyfi Beyefendi adına kesilmiş, 22 Temmuz 1934 tarihli, Kanaat Kütüphanesi kaşeli ve damga pullu fatura. 31x23 cm, sol yanı delgeç deliklidir, üst köşede minik bir yırtık mevcuttur.

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi]  Türk Kitapçılığı Limited Şirketi İstanbul-Kıbrıs Bay m. Seyfi adına düzenlenmiş, 29.6. 1936 tarihli damga pullu fatura. 29x24 cm, sol yanı delgeç deliklidir, kenarlarda yıpranmalar mevcuttur.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    [Matbuât Tarihi] Türk Kitapçılığı Limited Şirketi İstanbul-Kıbrıs Bay m. Seyfi adına düzenlenmiş, 29.6. 1936 tarihli damga pullu fatura. 29x24 cm, sol yanı delgeç deliklidir, kenarlarda yıpranmalar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • L'Illüstrasyon Dergisi - Türk Para Oymacı Fetha Efendi 1862-Fetha Efendi, Türkiye'de Döviz Oymacı: Türkiye'de para oymacısı olan Fetha Efendi, Banque de France'ın Osmanlı hükümeti için yaptırdığı filigranlı kağıtta şeffaf olarak yer alması gereken Türkçe harfleri düzenlemek için birkaç ay önce Paris'e gönderildi. Fetha-Efendi, tartışmasız liyakat sahibi bir sanatçıdır; Paris'in bütün oymacıları onun yeteneğinin hakkını vermeyi biliyorlardı ve hiç tereddüt etmeden onu oyma sanatında ilk sıralara yerleştirdiler. 
FETHA-EFENDI, GRAVEUR DE LA MONNAIE EN TURQUIE
Fetha-Efendi, graveur de la monnaie en Turquie, a été envoyé, il y a quelques mois, à Paris, pour disposer les caractères turcs qui doivent figurer en transparence dans le papier filigrané que la Banque de France fait confectionner pour le gouvernement otto- man. Fetha-Efendi est un artiste d'un mé- rite incontestable; tous les graveurs de Paris ont su rendre pleine justice à son talent et l'ont placé, sans hésitation, parmi ceux qui tiennent les premiers rangs dans l'art de la gravure.
Fetha Efendi, Türkiye'de Döviz Oymacı: Türkiye'de para oymacısı olan Fetha Efendi, Banque de France'ın Osmanlı hükümeti için yaptırdığı filigranlı kağıtta şeffaf olarak yer alması gereken Türkçe harfleri düzenlemek için birkaç ay önce Paris'e gönderildi. Fetha-Efendi, tartışmasız liyakat sahibi bir sanatçıdır; Paris'in bütün oymacıları onun yeteneğinin hakkını vermeyi biliyorlardı ve hiç tereddüt etmeden onu oyma sanatında ilk sıralara yerleştirdiler. 
FETHA-EFENDI, GRAVEUR DE LA MONNAIE EN TURQUIE
Fetha-Efendi, graveur de la monnaie en Turquie, a été envoyé, il y a quelques mois, à Paris, pour disposer les caractères turcs qui doivent figurer en transparence dans le papier filigrané que la Banque de France fait confectionner pour le gouvernement otto- man. Fetha-Efendi est un artiste d'un mé- rite incontestable; tous les graveurs de Paris ont su rendre pleine justice à son talent et l'ont placé, sans hésitation, parmi ceux qui tiennent les premiers rangs dans l'art de la gravure.
38x26 cm,

    Lot No: 193

    Lot: 193

    L'Illüstrasyon Dergisi - Türk Para Oymacı Fetha Efendi 1862-Fetha Efendi, Türkiye'de Döviz Oymacı: Türkiye'de para oymacısı olan Fetha Efendi, Banque de France'ın Osmanlı hükümeti için yaptırdığı filigranlı kağıtta şeffaf olarak yer alması gereken Türkçe harfleri düzenlemek için birkaç ay önce Paris'e gönderildi. Fetha-Efendi, tartışmasız liyakat sahibi bir sanatçıdır; Paris'in bütün oymacıları onun yeteneğinin hakkını vermeyi biliyorlardı ve hiç tereddüt etmeden onu oyma sanatında ilk sıralara yerleştirdiler. FETHA-EFENDI, GRAVEUR DE LA MONNAIE EN TURQUIE Fetha-Efendi, graveur de la monnaie en Turquie, a été envoyé, il y a quelques mois, à Paris, pour disposer les caractères turcs qui doivent figurer en transparence dans le papier filigrané que la Banque de France fait confectionner pour le gouvernement otto- man. Fetha-Efendi est un artiste d'un mé- rite incontestable; tous les graveurs de Paris ont su rendre pleine justice à son talent et l'ont placé, sans hésitation, parmi ceux qui tiennent les premiers rangs dans l'art de la gravure. Fetha Efendi, Türkiye'de Döviz Oymacı: Türkiye'de para oymacısı olan Fetha Efendi, Banque de France'ın Osmanlı hükümeti için yaptırdığı filigranlı kağıtta şeffaf olarak yer alması gereken Türkçe harfleri düzenlemek için birkaç ay önce Paris'e gönderildi. Fetha-Efendi, tartışmasız liyakat sahibi bir sanatçıdır; Paris'in bütün oymacıları onun yeteneğinin hakkını vermeyi biliyorlardı ve hiç tereddüt etmeden onu oyma sanatında ilk sıralara yerleştirdiler. FETHA-EFENDI, GRAVEUR DE LA MONNAIE EN TURQUIE Fetha-Efendi, graveur de la monnaie en Turquie, a été envoyé, il y a quelques mois, à Paris, pour disposer les caractères turcs qui doivent figurer en transparence dans le papier filigrané que la Banque de France fait confectionner pour le gouvernement otto- man. Fetha-Efendi est un artiste d'un mé- rite incontestable; tous les graveurs de Paris ont su rendre pleine justice à son talent et l'ont placé, sans hésitation, parmi ceux qui tiennent les premiers rangs dans l'art de la gravure. 38x26 cm,

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Bahriye Hazinesi'nden verilen meblağa mahsus pusula, İzmid Vapurundan Mülazım-ı Sani Hasan Bey'e verilmiş, 1319 târihli-35x19 cm

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Osmanlıca Bahriye Hazinesi'nden verilen meblağa mahsus pusula, İzmid Vapurundan Mülazım-ı Sani Hasan Bey'e verilmiş, 1319 târihli-35x19 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi - Hukuk Tarihi-Osmanlıca Beykoz Mahkeme-i Sulhiyyesi mahkeme evrâkı, Âişe Hanım ile Cemâl Bey zevcesi Lütfiye Hanım arasındaki alacak-verecek davası ile ilgili, 1331 tarihli. 34x23 cm

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Osmanlı Dönemi - Hukuk Tarihi-Osmanlıca Beykoz Mahkeme-i Sulhiyyesi mahkeme evrâkı, Âişe Hanım ile Cemâl Bey zevcesi Lütfiye Hanım arasındaki alacak-verecek davası ile ilgili, 1331 tarihli. 34x23 cm

    TLSatıldı
  • [Osmanlıca - Fransızca Hisse Senedi] Haliç Vapurları Şirketi  -Societe Des Bateaux de la Corne D'Or Societe Anonyme Ottomane 
Dersaadet 18 Teşrin-i Sani 1330 tarihli 150 bin Osmanlı Lirası sermayeli
Le President kaşeli, imzalı. 1 Decembre 1914 tarihli 
İmp. Ahmed İhsan & CIE. 49x37 cm, kuponları kesilmiştir.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    [Osmanlıca - Fransızca Hisse Senedi] Haliç Vapurları Şirketi -Societe Des Bateaux de la Corne D'Or Societe Anonyme Ottomane Dersaadet 18 Teşrin-i Sani 1330 tarihli 150 bin Osmanlı Lirası sermayeli Le President kaşeli, imzalı. 1 Decembre 1914 tarihli İmp. Ahmed İhsan & CIE. 49x37 cm, kuponları kesilmiştir.

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi] Donama Mecmuası Postadan Geçmiş Zarf-Osmanlı Donanma-i Osmanî Muavenet-i Milliye Cemiyetinin ayda bir defa neşr olunur musavver tarihi, ahlaki, edebi, mecmusasıdır. Üzeri Osmanlıca yazılıdır, 24x23 cm, kenarı aşmak için kesilmiş haliyledir.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    [Matbuât Tarihi] Donama Mecmuası Postadan Geçmiş Zarf-Osmanlı Donanma-i Osmanî Muavenet-i Milliye Cemiyetinin ayda bir defa neşr olunur musavver tarihi, ahlaki, edebi, mecmusasıdır. Üzeri Osmanlıca yazılıdır, 24x23 cm, kenarı aşmak için kesilmiş haliyledir.

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi] Kitabi Hami ve Şürekâsı Kağıtçılık, Levazımı Kırtasiye, Tabiye ve Mücellit İşleri -İstanbul'da Afitap Mağazası, Mehmet Sadık Bey'e düzenlenmiş, 5 kutu kartvizit faturası. "Bedeli Ödenmiştir" kaşeli, 1932 tarihli, damga pullu, imzalıdır. Ayrıca İstanbul Şehremaneti ve Osmanlıca pulludur. 30x22 cm, kenarları haliyle.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    [Matbuât Tarihi] Kitabi Hami ve Şürekâsı Kağıtçılık, Levazımı Kırtasiye, Tabiye ve Mücellit İşleri -İstanbul'da Afitap Mağazası, Mehmet Sadık Bey'e düzenlenmiş, 5 kutu kartvizit faturası. "Bedeli Ödenmiştir" kaşeli, 1932 tarihli, damga pullu, imzalıdır. Ayrıca İstanbul Şehremaneti ve Osmanlıca pulludur. 30x22 cm, kenarları haliyle.

    TLSatıldı
  • Üsküdar - Hâl Varakası -Üsküdar'da Istavroz mahallesinde İhtiyat Zâbiti Mülâzım-ı Evvel Hacı İzzet Bey'in yanında ikamet edecek olan Mekteb-i Osmânî me'zunu Avni Efendi ile ilgili Üsküdar İdadisi'ne sunulmak üzere hazırlanan iyi hâl varakası, 2 Teşrin-i Sânî 1327 târihli. 4 adet mühürlü ve iki adet fiskalli. 22x17 cm, belge üzerinde sararmalar mevcuttur.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Üsküdar - Hâl Varakası -Üsküdar'da Istavroz mahallesinde İhtiyat Zâbiti Mülâzım-ı Evvel Hacı İzzet Bey'in yanında ikamet edecek olan Mekteb-i Osmânî me'zunu Avni Efendi ile ilgili Üsküdar İdadisi'ne sunulmak üzere hazırlanan iyi hâl varakası, 2 Teşrin-i Sânî 1327 târihli. 4 adet mühürlü ve iki adet fiskalli. 22x17 cm, belge üzerinde sararmalar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Nakliyât-ı Umumiye-i Osmanlı Anaonim Şirketi irsaliye varakası-Her iki yüzünde de Osmanlıca kurşun kalem ile hesap yapılmış, fatura. 40x27 cm, kenarları haliyledir.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Nakliyât-ı Umumiye-i Osmanlı Anaonim Şirketi irsaliye varakası-Her iki yüzünde de Osmanlıca kurşun kalem ile hesap yapılmış, fatura. 40x27 cm, kenarları haliyledir.

    TLSatıldı
  • Hayat Mecmuası Hac Gravürü Reprodüksiyonları-Ön sayfada Croutelle’nin Sürre hazinesinin Mekke’ye hareketinde Topkapı Sarayında yapılan merasim
Arka sayfada Tilhard’ın Medine ve Kubbe-i Saadet (Hz. Peygamber’in Türbesi)
Gravür Simonet’in Sürre Alayı Beşiktaş’tan Üsküdar’a geçmeye hazırlanıyor
Gravür sanatçısı Berthauld’un Mekke’nin Umumi Görünüşü büyük boy. 
Hayat Mecmuası'nın Kurban Bayramı Vesilesiyle Okuyucularına Sunduğu Gravür Reprodüksiyonları
67x50 cm, katlanır şekilde, kenarları haliyle.
“Yayınladığımız gravürler, İsveç’in İstanbul maslahatgüzarı olarak uzun yıllar İstanbul’da bulunmuş. Doğu dillerini öğrenmiş ve hakkı muzda 7 ciltlik Tableau Général de L'Empire Othoman Osmanlı İmparatorluğunun Umumi Görünüşü" adlı eseri kaleme almış olan Moradgea d'Ohsson'dan alınmıştır. Gravürlerin bulunduğu II. cilt, 1790 tarihinde Paris’te basılmıştır. Aldığımız gravürler eserin büyük boy baskısındadır. Topkapı Sarayındaki nüshasından aldığımız gravürleri, Kurban Bayramı vesilesiyle okuyucularımıza sunuyoruz.”
Ön sayfada Croutelle’nin Sürre hazinesinin Mekke’ye hareketinde Topkapı Sarayında yapılan merasim
Arka sayfada Tilhard’ın Medine ve Kubbe-i Saadet (Hz. Peygamber’in Türbesi)
Gravür Simonet’in Sürre Alayı Beşiktaş’tan Üsküdar’a geçmeye hazırlanıyor
Gravür sanatçısı Berthauld’un Mekke’nin Umumi Görünüşü büyük boy. 
Hayat Mecmuası'nın Kurban Bayramı Vesilesiyle Okuyucularına Sunduğu Gravür Reprodüksiyonları
67x50 cm, katlanır şekilde, kenarları haliyle.
“Yayınladığımız gravürler, İsveç’in İstanbul maslahatgüzarı olarak uzun yıllar İstanbul’da bulunmuş. Doğu dillerini öğrenmiş ve hakkı muzda 7 ciltlik Tableau Général de L'Empire Othoman Osmanlı İmparatorluğunun Umumi Görünüşü" adlı eseri kaleme almış olan Moradgea d'Ohsson'dan alınmıştır. Gravürlerin bulunduğu II. cilt, 1790 tarihinde Paris’te basılmıştır. Aldığımız gravürler eserin büyük boy baskısındadır. Topkapı Sarayındaki nüshasından aldığımız gravürleri, Kurban Bayramı vesilesiyle okuyucularımıza sunuyoruz.”

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Hayat Mecmuası Hac Gravürü Reprodüksiyonları-Ön sayfada Croutelle’nin Sürre hazinesinin Mekke’ye hareketinde Topkapı Sarayında yapılan merasim Arka sayfada Tilhard’ın Medine ve Kubbe-i Saadet (Hz. Peygamber’in Türbesi) Gravür Simonet’in Sürre Alayı Beşiktaş’tan Üsküdar’a geçmeye hazırlanıyor Gravür sanatçısı Berthauld’un Mekke’nin Umumi Görünüşü büyük boy. Hayat Mecmuası'nın Kurban Bayramı Vesilesiyle Okuyucularına Sunduğu Gravür Reprodüksiyonları 67x50 cm, katlanır şekilde, kenarları haliyle. “Yayınladığımız gravürler, İsveç’in İstanbul maslahatgüzarı olarak uzun yıllar İstanbul’da bulunmuş. Doğu dillerini öğrenmiş ve hakkı muzda 7 ciltlik Tableau Général de L'Empire Othoman Osmanlı İmparatorluğunun Umumi Görünüşü" adlı eseri kaleme almış olan Moradgea d'Ohsson'dan alınmıştır. Gravürlerin bulunduğu II. cilt, 1790 tarihinde Paris’te basılmıştır. Aldığımız gravürler eserin büyük boy baskısındadır. Topkapı Sarayındaki nüshasından aldığımız gravürleri, Kurban Bayramı vesilesiyle okuyucularımıza sunuyoruz.” Ön sayfada Croutelle’nin Sürre hazinesinin Mekke’ye hareketinde Topkapı Sarayında yapılan merasim Arka sayfada Tilhard’ın Medine ve Kubbe-i Saadet (Hz. Peygamber’in Türbesi) Gravür Simonet’in Sürre Alayı Beşiktaş’tan Üsküdar’a geçmeye hazırlanıyor Gravür sanatçısı Berthauld’un Mekke’nin Umumi Görünüşü büyük boy. Hayat Mecmuası'nın Kurban Bayramı Vesilesiyle Okuyucularına Sunduğu Gravür Reprodüksiyonları 67x50 cm, katlanır şekilde, kenarları haliyle. “Yayınladığımız gravürler, İsveç’in İstanbul maslahatgüzarı olarak uzun yıllar İstanbul’da bulunmuş. Doğu dillerini öğrenmiş ve hakkı muzda 7 ciltlik Tableau Général de L'Empire Othoman Osmanlı İmparatorluğunun Umumi Görünüşü" adlı eseri kaleme almış olan Moradgea d'Ohsson'dan alınmıştır. Gravürlerin bulunduğu II. cilt, 1790 tarihinde Paris’te basılmıştır. Aldığımız gravürler eserin büyük boy baskısındadır. Topkapı Sarayındaki nüshasından aldığımız gravürleri, Kurban Bayramı vesilesiyle okuyucularımıza sunuyoruz.”

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Hal ve Harekat-ı Semî Gayret Cüzdanı-Sinan Paşa Mektebi 1927-1928 sene-i dersiyesi, 280 numaralı, Namık Efendiye aittir. Üzerinde Tayyare Cemiyeti beş kuruşluk pul mevcuttur. 32x23 cm, üzerinde sarama mevcuttur, kağıt bantı ile tamir görmüştür.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Osmanlıca Hal ve Harekat-ı Semî Gayret Cüzdanı-Sinan Paşa Mektebi 1927-1928 sene-i dersiyesi, 280 numaralı, Namık Efendiye aittir. Üzerinde Tayyare Cemiyeti beş kuruşluk pul mevcuttur. 32x23 cm, üzerinde sarama mevcuttur, kağıt bantı ile tamir görmüştür.

    TLSatıldı
  • Trabzon Lisesinin 100. Kuruluş Yılı İlk Gün Zarfı ve Milli Piyango Bileti-PTT FDC Trabzon Lisesinin 100. Kuruluş Yılı 1887-1987 Trabzon 24.4.1987 100.th anniversay of Foundation of Trabzon Lisesi 17x10 cm.
(¼) Dörtte Bir Bilet Piyango bileti N-B 9 Haziran 1987 Trabzon Lisesinin Kuruluşu Temalı 12x6 cm Fatih Rotary Kulübü antetli zarf içinde.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Trabzon Lisesinin 100. Kuruluş Yılı İlk Gün Zarfı ve Milli Piyango Bileti-PTT FDC Trabzon Lisesinin 100. Kuruluş Yılı 1887-1987 Trabzon 24.4.1987 100.th anniversay of Foundation of Trabzon Lisesi 17x10 cm. (¼) Dörtte Bir Bilet Piyango bileti N-B 9 Haziran 1987 Trabzon Lisesinin Kuruluşu Temalı 12x6 cm Fatih Rotary Kulübü antetli zarf içinde.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha]  Donanma Dergisi Pazarertesi  Hicri: 23 Şevval 1332 Rumi: 1 Eylül 1330  Miladi: Eylül 1913 –  Numara : 59-11-“Donanma Cemiyetinin Haftalık Gazetesidir” 
Sultan Ahmed-i Salis (III. Ahmed) kapaklı “Zaman-ı saltanatında Moskof Kralı Deli Petro’nun Prut’da Esaretini gören Sultan Ahmed-i Salis”
Prut savaşı sırasında Baltacı Mehmed Paşa’nın kazandığı meydan savaşı, Muhabere haberleri – gazetelerde görülmeyen tafsilat-, Alman’ların zaferi.
38x25 cm, 16 sayfa, 163-171 sayfalar, Matbaa-i Hayriye ve Şürekâsı.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Dergisi Pazarertesi Hicri: 23 Şevval 1332 Rumi: 1 Eylül 1330 Miladi: Eylül 1913 – Numara : 59-11-“Donanma Cemiyetinin Haftalık Gazetesidir” Sultan Ahmed-i Salis (III. Ahmed) kapaklı “Zaman-ı saltanatında Moskof Kralı Deli Petro’nun Prut’da Esaretini gören Sultan Ahmed-i Salis” Prut savaşı sırasında Baltacı Mehmed Paşa’nın kazandığı meydan savaşı, Muhabere haberleri – gazetelerde görülmeyen tafsilat-, Alman’ların zaferi. 38x25 cm, 16 sayfa, 163-171 sayfalar, Matbaa-i Hayriye ve Şürekâsı.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Dergisi, Pazarertesi, Hicri: 6 Zilhicce  Rumi:13 Teşrin-i evvel Numara: 65 - 17 -İç sayfalarda: Almanya- İngiltere, keşke düşmanlarımız Almanlar olsaydı, İslam ve Muharebe, Denizin 38’likleri yazıları. Orta sayfada Avusturya’nın Motorlu topları (Savaş Tarihi), Fransız Ordusu yazısı, Aka Gündüz’ün Yarım Türkler yazısı, Bir Alman Generalinin Mülakatı. 
38x25 cm, ilk sayfası ve son sayfası eksiktir.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Dergisi, Pazarertesi, Hicri: 6 Zilhicce Rumi:13 Teşrin-i evvel Numara: 65 - 17 -İç sayfalarda: Almanya- İngiltere, keşke düşmanlarımız Almanlar olsaydı, İslam ve Muharebe, Denizin 38’likleri yazıları. Orta sayfada Avusturya’nın Motorlu topları (Savaş Tarihi), Fransız Ordusu yazısı, Aka Gündüz’ün Yarım Türkler yazısı, Bir Alman Generalinin Mülakatı. 38x25 cm, ilk sayfası ve son sayfası eksiktir.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Dergisi, Hicri: 4 Ramazan, 14 Temmuz  Numara: 53-5-“Donanma Cemiyetinin Haftalık Gazetesidir” 
Ömer Seyfeddin Beyaz Lale hikayesi, İç sayfalarda görseller Avusturya donanmasına ait gemiler, Orta sayfa “ Hatırat: İmam efendinin duasına bütün millet amin demişlerdir, Fatih Dretnotumuzun esası vaz’ edilirken” açıklamasıyla imam ve dua eden kalabalık görseli.
38x26 cm, 12 sayfadır, sayfaları eksik, kenarları haliyle.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Dergisi, Hicri: 4 Ramazan, 14 Temmuz Numara: 53-5-“Donanma Cemiyetinin Haftalık Gazetesidir” Ömer Seyfeddin Beyaz Lale hikayesi, İç sayfalarda görseller Avusturya donanmasına ait gemiler, Orta sayfa “ Hatırat: İmam efendinin duasına bütün millet amin demişlerdir, Fatih Dretnotumuzun esası vaz’ edilirken” açıklamasıyla imam ve dua eden kalabalık görseli. 38x26 cm, 12 sayfadır, sayfaları eksik, kenarları haliyle.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Mecmuası Numara:130 - 91 Hicri: 24 Zilhicce 1335 Rumi: 11 Teşrin-i evvel 1333 (1917)-“Donanma Hayattır” Safa-i Bahr Gemi kapaklı
İç sayfalarda : Hatırat: Heybeliada kayık yarışları,  Şark cephesinde Alman, Rus, Romanya ordusuna ait fotoğraflar, Osmanlı Donanması yazıları.
38x25 cm, 12 sayfa, kenarları haliyledir.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Mecmuası Numara:130 - 91 Hicri: 24 Zilhicce 1335 Rumi: 11 Teşrin-i evvel 1333 (1917)-“Donanma Hayattır” Safa-i Bahr Gemi kapaklı İç sayfalarda : Hatırat: Heybeliada kayık yarışları, Şark cephesinde Alman, Rus, Romanya ordusuna ait fotoğraflar, Osmanlı Donanması yazıları. 38x25 cm, 12 sayfa, kenarları haliyledir.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Mecmuası Numara:142-93 Hicri: 8 Muharrem 1335, 25 Rumi: Teşrin-i evvel 1333 (1917)-“Donanma Hayattır”  
“Nakliyat-ı askerî intiba anından” kapak görselli
Baltık Muhabereleri, Gazel: Üsküdarlı Talat Bey Efendiye İthaf, Heybeliada yarışları, Denizlerde bir İtalyan torpil gemisi görselli.
38x25 cm, 16 sayfa, sayfa kenarlarında yıpranma mevcuttur.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Mecmuası Numara:142-93 Hicri: 8 Muharrem 1335, 25 Rumi: Teşrin-i evvel 1333 (1917)-“Donanma Hayattır” “Nakliyat-ı askerî intiba anından” kapak görselli Baltık Muhabereleri, Gazel: Üsküdarlı Talat Bey Efendiye İthaf, Heybeliada yarışları, Denizlerde bir İtalyan torpil gemisi görselli. 38x25 cm, 16 sayfa, sayfa kenarlarında yıpranma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Mecmuası Numara: 49-1 Hicri: 5 Şaban 1332 Rumi: 16 Haziran 1330 Miladi: 29 Haziran 1914-“Donanma cemiyetinin haftalık gazetesidir”
İç sayfalarda Donanma yazarları tarafından kaleme alınan 
Muhterem Millete başlıklı yazı, Aka Gündüz’e ait şiir, Bahr-i Tayyareler başlıklı yazı, Cenap Şehabettin’in Akşam Hisleri şiiri, yeni gelen gambotlarımızdan Burak Reis görseli.
Kapak içlerinde reklamlar: Askeri ve sivil 
38x25 cm, 12 sayfa.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Donanma Mecmuası Numara: 49-1 Hicri: 5 Şaban 1332 Rumi: 16 Haziran 1330 Miladi: 29 Haziran 1914-“Donanma cemiyetinin haftalık gazetesidir” İç sayfalarda Donanma yazarları tarafından kaleme alınan Muhterem Millete başlıklı yazı, Aka Gündüz’e ait şiir, Bahr-i Tayyareler başlıklı yazı, Cenap Şehabettin’in Akşam Hisleri şiiri, yeni gelen gambotlarımızdan Burak Reis görseli. Kapak içlerinde reklamlar: Askeri ve sivil 38x25 cm, 12 sayfa.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Çanakkale Savaşı İçerikli Donanma Dergisi Numara: 118-69 Pençşenbe Hicri: 23 Muharrem 1334 Rumi: 19 Teşrin-i sâni 1331 (1915)-“Salah önünde nöbetçi” kapak görselli 
İç sayfalarda Çanakkale’de havanlarımızdan biri, Çanakkale’de nakliyat-ı askeriye, Denizde Yanar Dağ şiiri, Haşim Nahid  Kadınlık Aleminde başlıklı yazıyla kadınların iktisadi hayata girişi makalesi, Şehid başlıklı şiiri ile Hazırzade Rüşdi, Lisan konulu makale, Millet Ne Vermiş başlığıyla ianat mikdarı listesi, Çanakkale nakliyat iskeleleri görseli, İdman Yurdu başkanının yazısı.
38x25 cm, 14 sayfa, kapak haliyle iç sayfalar iyi durumdadır.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Çanakkale Savaşı İçerikli Donanma Dergisi Numara: 118-69 Pençşenbe Hicri: 23 Muharrem 1334 Rumi: 19 Teşrin-i sâni 1331 (1915)-“Salah önünde nöbetçi” kapak görselli İç sayfalarda Çanakkale’de havanlarımızdan biri, Çanakkale’de nakliyat-ı askeriye, Denizde Yanar Dağ şiiri, Haşim Nahid Kadınlık Aleminde başlıklı yazıyla kadınların iktisadi hayata girişi makalesi, Şehid başlıklı şiiri ile Hazırzade Rüşdi, Lisan konulu makale, Millet Ne Vermiş başlığıyla ianat mikdarı listesi, Çanakkale nakliyat iskeleleri görseli, İdman Yurdu başkanının yazısı. 38x25 cm, 14 sayfa, kapak haliyle iç sayfalar iyi durumdadır.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Çanakkale Savaşı İçerikli Donanma Mecmuası Numara: 159-158 Pençşenbe Hicri: 17 Zilhicce 1335  Rumi: 4 Teşrin-i evvel 1333 (1917)-“Donanma-i İstiklâl vatanın muhafazasıdır”
Mekteb-i Bahriye-i Şahanede İdmanlar Kapak Görselli
18 Mart Zaferi , O Gün Nasıl Muzaffer Olduk yazıları, düşman donamasından 5-18 Mart zaferinde hasar alan gemisi, görselleri, Süleyman Nazif’in Yar-i Nâim şiiri, Ali Rıza Seyfi’nin Marmara Sahilinde Trablusgarp için şiiri, Üsküdarlı Talat’ın 18 Mart konulu şiiri, Hatıra-i Zafer şiiri.
38x25 cm, 16 sayfa, sayfalarda yazıları etkilemeyen yırtık ve yıpranmalar mevcuttur.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Çanakkale Savaşı İçerikli Donanma Mecmuası Numara: 159-158 Pençşenbe Hicri: 17 Zilhicce 1335 Rumi: 4 Teşrin-i evvel 1333 (1917)-“Donanma-i İstiklâl vatanın muhafazasıdır” Mekteb-i Bahriye-i Şahanede İdmanlar Kapak Görselli 18 Mart Zaferi , O Gün Nasıl Muzaffer Olduk yazıları, düşman donamasından 5-18 Mart zaferinde hasar alan gemisi, görselleri, Süleyman Nazif’in Yar-i Nâim şiiri, Ali Rıza Seyfi’nin Marmara Sahilinde Trablusgarp için şiiri, Üsküdarlı Talat’ın 18 Mart konulu şiiri, Hatıra-i Zafer şiiri. 38x25 cm, 16 sayfa, sayfalarda yazıları etkilemeyen yırtık ve yıpranmalar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Birinci Dünya Savaşı İçerikli Donanma Mecmuası Numara: 138-89 Pençşenbe Hicri: 10 Zilhicce 1335 Rumi: 27 Eylül 1333 (1917)- “Donanma-i İstiklâl vatanın muhafazasıdır”
Deniz Hayatı Alt Başlıklı Gemi  Kapak Görselli 
İç sayfalarda: İttihad ve Terakki kongresi  başlıklı yazı, hatırat: ordu kumandanlarından Vehip Paşa Hazretleri müttefiklerimiz cephesinde, Zafere doğru: çölde nakliyat ve hayat-ı medeniye görselleri, har-i Hazurun menşei başlıklı yazı, Orta sayfada Romanya’da hasat görseli ile hasat yapan kadınlar, Tuna’da donanma gemileri görselleri mevcuttur. 
38x25 cm, 16 sayfa, sayfa kenarları yıpranmış haldedir, harici durumu temizdir.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    [Denizcilik - Osmanlıca - Büyük Boy Nüsha] Birinci Dünya Savaşı İçerikli Donanma Mecmuası Numara: 138-89 Pençşenbe Hicri: 10 Zilhicce 1335 Rumi: 27 Eylül 1333 (1917)- “Donanma-i İstiklâl vatanın muhafazasıdır” Deniz Hayatı Alt Başlıklı Gemi Kapak Görselli İç sayfalarda: İttihad ve Terakki kongresi başlıklı yazı, hatırat: ordu kumandanlarından Vehip Paşa Hazretleri müttefiklerimiz cephesinde, Zafere doğru: çölde nakliyat ve hayat-ı medeniye görselleri, har-i Hazurun menşei başlıklı yazı, Orta sayfada Romanya’da hasat görseli ile hasat yapan kadınlar, Tuna’da donanma gemileri görselleri mevcuttur. 38x25 cm, 16 sayfa, sayfa kenarları yıpranmış haldedir, harici durumu temizdir.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik] İngilizce Navy Day -1951 - Barbaros Hayrettin Paşa görselli kapaklı Türk Denizcilik tarihini resim ve fotoğraflarla anlatan İngilizce dergi -Navy Day -1951, Turkish Press, Broad and Tourist Department ( Basin-Yayin ve Turizm Vekâleti, 1951. 35x25 cm, 32, [6]  sayfa, çok sayıda renkli fotoğraf ve resimler. Barbaros Hayretti Paşa, Turgut Reis portreleri,  Ressam Eugene and Caxes in Turkish landing at Malta (Türklerin Malta Çıkarması) tablosu, Deniz Müzesinde görülen Viyana kuşatmasında kullanılan toplar, 18. Yüzyıl  türk donanması bayrakları, Piri Reis haritası, Odessa ve Sivastopo’un bombalanması resimleri, Yavuz Zırhlısı, Donanma Tatbikatlarında Türk denizcisi, Türkiye Cumhuriyeti donamasına ait tatbikat görüntüleri, Heybeliada Denizcilik Lisesi öğrencilerinin çalışmaları Türk deniz tarihi ile birlikte anlatılmaktadır.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    [Denizcilik] İngilizce Navy Day -1951 - Barbaros Hayrettin Paşa görselli kapaklı Türk Denizcilik tarihini resim ve fotoğraflarla anlatan İngilizce dergi -Navy Day -1951, Turkish Press, Broad and Tourist Department ( Basin-Yayin ve Turizm Vekâleti, 1951. 35x25 cm, 32, [6] sayfa, çok sayıda renkli fotoğraf ve resimler. Barbaros Hayretti Paşa, Turgut Reis portreleri, Ressam Eugene and Caxes in Turkish landing at Malta (Türklerin Malta Çıkarması) tablosu, Deniz Müzesinde görülen Viyana kuşatmasında kullanılan toplar, 18. Yüzyıl türk donanması bayrakları, Piri Reis haritası, Odessa ve Sivastopo’un bombalanması resimleri, Yavuz Zırhlısı, Donanma Tatbikatlarında Türk denizcisi, Türkiye Cumhuriyeti donamasına ait tatbikat görüntüleri, Heybeliada Denizcilik Lisesi öğrencilerinin çalışmaları Türk deniz tarihi ile birlikte anlatılmaktadır.

    TLSatıldı
  • [Osmanlıca Dergi] Spor Âlemi Sene: 4 Numara: 45 12 Ağustos (1)339 (1923)-[Osmanlıca Dergi] Spor Âlemi Sene: 4 Numara: 45 12 Ağustos (1)339 (1923) “Her Hafta Pençşenbe Günleri Neşr Olunur Spora Ait Mecmuadır"
Spor Âlemi, 1919-1929 yılları arasında İstanbul'da haftalık olarak yayımlanan Türkçe spor dergisidir.
Gazi Baş Kumandanımız Meclis-i Milliyenin önünde ve yanında Kazım Karabekir Paşa Hazretleri 
Şehir izcilerinin Ankara’ya yaptıkları büyük seyahat esnasındaki hatırat ve resimleri musavver nüsha-i fevkaledemiz. 
İç sayfalarda Ankara izcileri; Ankara’daki Futbol maçı sonrası futbolcular, Ankara’da Keçiören bağlarında Kazım Karabekir Paşa’yı ziyaret eden izciler, Ankara’da spor sahası yaptıran Kumandan Binbaşı İsmail Hakkı Bey Efendi görselleri
Orta sayfada şampiyon olan Mısır Futbol takımı futbolcuları, 
Kilyos’da Amerikalılar ile yapılan Basketbol maçı sonrası oyuncular. Kadıköy İttihad kulübünde yapılan atletik müsabakaları ve sporcular; 100 metrenin birincisi Galatasaray’lı Rauf Bey, Hilal Kulübü sporcuları toplu halde, müsabakalarda gülle birincisi Hilal Kulübünde Ekrem Bey, 1500 metre koşu birincisi Ömer Besim Bey. 
29x21 cm, 20 sayfa
Said Çelebi (Çelebizâde Said Tevfik) tarafından çıkarılan derginin yazarları Fuad Hüsnü (Kayacan), Rıza Salih, Suat Hayri (Ürgüplü), Alaeddin Esad, Baha (Konuralp), Vildan (Aşir) ve Burhan (Felek) gibi isimlerdi. Burhan Bey, Türkiye milli futbol takımının ilk maçının dergideki teknik eleştirisini yazmıştı. Perşembe günleri 18 sayfa olarak yayımlanan dergi, Türkiye'deki spor anlayışının Batı ile karşılaştıran yazılara yer veriyordu. Suat Hayri Bey'in köşesi ise Fransız sporunun tanıtımını konu alıyordu.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    [Osmanlıca Dergi] Spor Âlemi Sene: 4 Numara: 45 12 Ağustos (1)339 (1923)-[Osmanlıca Dergi] Spor Âlemi Sene: 4 Numara: 45 12 Ağustos (1)339 (1923) “Her Hafta Pençşenbe Günleri Neşr Olunur Spora Ait Mecmuadır" Spor Âlemi, 1919-1929 yılları arasında İstanbul'da haftalık olarak yayımlanan Türkçe spor dergisidir. Gazi Baş Kumandanımız Meclis-i Milliyenin önünde ve yanında Kazım Karabekir Paşa Hazretleri Şehir izcilerinin Ankara’ya yaptıkları büyük seyahat esnasındaki hatırat ve resimleri musavver nüsha-i fevkaledemiz. İç sayfalarda Ankara izcileri; Ankara’daki Futbol maçı sonrası futbolcular, Ankara’da Keçiören bağlarında Kazım Karabekir Paşa’yı ziyaret eden izciler, Ankara’da spor sahası yaptıran Kumandan Binbaşı İsmail Hakkı Bey Efendi görselleri Orta sayfada şampiyon olan Mısır Futbol takımı futbolcuları, Kilyos’da Amerikalılar ile yapılan Basketbol maçı sonrası oyuncular. Kadıköy İttihad kulübünde yapılan atletik müsabakaları ve sporcular; 100 metrenin birincisi Galatasaray’lı Rauf Bey, Hilal Kulübü sporcuları toplu halde, müsabakalarda gülle birincisi Hilal Kulübünde Ekrem Bey, 1500 metre koşu birincisi Ömer Besim Bey. 29x21 cm, 20 sayfa Said Çelebi (Çelebizâde Said Tevfik) tarafından çıkarılan derginin yazarları Fuad Hüsnü (Kayacan), Rıza Salih, Suat Hayri (Ürgüplü), Alaeddin Esad, Baha (Konuralp), Vildan (Aşir) ve Burhan (Felek) gibi isimlerdi. Burhan Bey, Türkiye milli futbol takımının ilk maçının dergideki teknik eleştirisini yazmıştı. Perşembe günleri 18 sayfa olarak yayımlanan dergi, Türkiye'deki spor anlayışının Batı ile karşılaştıran yazılara yer veriyordu. Suat Hayri Bey'in köşesi ise Fransız sporunun tanıtımını konu alıyordu.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Kırklarelili Fâtıma öğretmenin İlk Muhtelif Mektebi Muallimlik vesikası, 1927 târihli-Vesikada Muallime Fâtıma Hanım'ın hüviyeti ve hangi okullarda ne kadar maaşla vazife yaptığı hakkında bilgiler mevcuttur. 38x27 cm.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Osmanlıca Kırklarelili Fâtıma öğretmenin İlk Muhtelif Mektebi Muallimlik vesikası, 1927 târihli-Vesikada Muallime Fâtıma Hanım'ın hüviyeti ve hangi okullarda ne kadar maaşla vazife yaptığı hakkında bilgiler mevcuttur. 38x27 cm.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] Osmanlıca Edirne Seyr-i Sefâin [Denizcilik] İdâresi eşyâ nakliye makbuzu, Cide İskelesi'nden Türkiye Vapuru kaptanı Muhsin Bey'e kesilmiş -33x26 cm

    Lot No: 216

    Lot: 216

    [Denizcilik Tarihi] Osmanlıca Edirne Seyr-i Sefâin [Denizcilik] İdâresi eşyâ nakliye makbuzu, Cide İskelesi'nden Türkiye Vapuru kaptanı Muhsin Bey'e kesilmiş -33x26 cm

    TLSatıldı
  • Talat Paşa Kapaklı Fransızca - Osmanlıca Mizah Dergisi Djem/Cem   5 Şubat Sene 1326 Miladi: 18 Şubat 1911 Numara: 15-Cemil Cem çizimi Talat Paşa kapak görselli “Talat Beyin nezaret üniforması – Yakışmasına yakıştı fakat giymesinden çıkarması güç olacak.”lejantıyla Talat Paşa’nın Dahiliye Nezaretinden istifası ve İkinci Meşrutiyet siyaseti. Fransızca kapakta Nafiyanın yeni bir komiseri: -Zohrab Efendi.
“Siyasi, edebi, musavver, mizah mecmuası”
Müdür-ü Mesul: Cemil, Ser Muharrir: Refik Hâlid
27x20 cm, 15 sayfa.
Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) yılları arasında İstanbul'da Cemil Cem tarafından yayımlanan haftalık mizah dergisi. Derginin başyazarlığını Refik Halit Karay yaptı. Avrupalı karikatüristlerin de yapıtlarının yer aldığı Cem, Kalem'den sonra Türkiye'de çıkan Batılı anlamda ikinci mizah dergisi oldu. Dergi ilk basıldığı yıllarda Fransızca olarak da sayılar çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten sonra tamamen Türkçe olarak yayımlandı. 1929 yılında 49. sayısından sonra kapanan Cem, sahibi Cemil Cem'in iktidarla olan uyuşmazlığı sonucu kapatıldı.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Talat Paşa Kapaklı Fransızca - Osmanlıca Mizah Dergisi Djem/Cem 5 Şubat Sene 1326 Miladi: 18 Şubat 1911 Numara: 15-Cemil Cem çizimi Talat Paşa kapak görselli “Talat Beyin nezaret üniforması – Yakışmasına yakıştı fakat giymesinden çıkarması güç olacak.”lejantıyla Talat Paşa’nın Dahiliye Nezaretinden istifası ve İkinci Meşrutiyet siyaseti. Fransızca kapakta Nafiyanın yeni bir komiseri: -Zohrab Efendi. “Siyasi, edebi, musavver, mizah mecmuası” Müdür-ü Mesul: Cemil, Ser Muharrir: Refik Hâlid 27x20 cm, 15 sayfa. Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) yılları arasında İstanbul'da Cemil Cem tarafından yayımlanan haftalık mizah dergisi. Derginin başyazarlığını Refik Halit Karay yaptı. Avrupalı karikatüristlerin de yapıtlarının yer aldığı Cem, Kalem'den sonra Türkiye'de çıkan Batılı anlamda ikinci mizah dergisi oldu. Dergi ilk basıldığı yıllarda Fransızca olarak da sayılar çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten sonra tamamen Türkçe olarak yayımlandı. 1929 yılında 49. sayısından sonra kapanan Cem, sahibi Cemil Cem'in iktidarla olan uyuşmazlığı sonucu kapatıldı.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Sabah Gazetesi hicri: 5 Şevval 1315 Rumi: 14 Şubat 313 Miladi: 26 Şubat (1897) Sene:9 Numara: 2969-61x47 cm

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Osmanlıca Sabah Gazetesi hicri: 5 Şevval 1315 Rumi: 14 Şubat 313 Miladi: 26 Şubat (1897) Sene:9 Numara: 2969-61x47 cm

    TLSatıldı
  • Ankara Palas Otelcilik Anonim Şirketi 1.000.000 TL. sermayeli 500 Türk lirası değerinde Hisse Senedi-Ankara Palas Otelcilik Kuruluş Tarihi: 1927 . İş bu hisse senedi pay sahipleri defterinin on  beş numarasından Melike Özbek adına kayıtlıdır. 32x23 cm, üzerinde sararma mevcuttur.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Ankara Palas Otelcilik Anonim Şirketi 1.000.000 TL. sermayeli 500 Türk lirası değerinde Hisse Senedi-Ankara Palas Otelcilik Kuruluş Tarihi: 1927 . İş bu hisse senedi pay sahipleri defterinin on beş numarasından Melike Özbek adına kayıtlıdır. 32x23 cm, üzerinde sararma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi - Hukuk Tarihi-Osmanlıca Ayazma kazâsındaki taş ağılın icarı [kirası] ile ilgili hüccet [şer'i hüküm] vesîkası, 1290 târihli. 57x41 cm

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Osmanlı Dönemi - Hukuk Tarihi-Osmanlıca Ayazma kazâsındaki taş ağılın icarı [kirası] ile ilgili hüccet [şer'i hüküm] vesîkası, 1290 târihli. 57x41 cm

    TLSatıldı
  • Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu İkinci Katib-i adliliği antetli fotoğraflı evrak-Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu İkinci Kâtib-i Adli Müftü-zâde Abdullah Hilmi antetli vekâletnâme örneği, Ali Rızâ Bey'e âid, 6 Teşrin-i Sânî 19271339 tarihli, 28x20 cm, ikiye katlanır şekilde.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu İkinci Katib-i adliliği antetli fotoğraflı evrak-Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu İkinci Kâtib-i Adli Müftü-zâde Abdullah Hilmi antetli vekâletnâme örneği, Ali Rızâ Bey'e âid, 6 Teşrin-i Sânî 19271339 tarihli, 28x20 cm, ikiye katlanır şekilde.

    TLSatıldı
  • [Osmanlıca Gazete - Anadolu Basını – Eskişehir] Hakikat Hicri: 17 Ramazan 1330 Rumi: 17 Ağustos 1328 (1912) Cuma Eskişehir Üçüncü Sene Numara: 246 -Hakikat 1326 “Anadolu Sesleri” –Pazarertesi, Çarşamba, Cuma Günleri Çıkar Ve Her Şeyden Bahs Eder Osmanlı Gazetesi- Müdür ve idare Müdürü: Hakkı Tarık 
İlk sayfada İmsakiye, Hint Müslümanları ne diyor başlıklı yazı mevcuttur.  Mesul-i Müdür: Mestan İsmail
48x32 cm, 4 sayfa, sayfa kenarları yıpranmıştır.
Hakikat Anadolu Sesleri, 7 Şubat 1911 tarihinde Eskişehir’de yayın hayatına girmiş yerel bir gazetedir. Hakikat gazetesinin Sorumlu Müdürü İsmail Mestan’dır. Gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini, İsmail Mestan ve Hakkı Tarık (Us) yapmıştır. Hakikat gazetesi günlük olarak çıkarılmıştır. Gazetenin yayım hayatı, 27 Temmuz 1912 tarihine kadar sürmüştür.

    Lot No: 222

    Lot: 222

    [Osmanlıca Gazete - Anadolu Basını – Eskişehir] Hakikat Hicri: 17 Ramazan 1330 Rumi: 17 Ağustos 1328 (1912) Cuma Eskişehir Üçüncü Sene Numara: 246 -Hakikat 1326 “Anadolu Sesleri” –Pazarertesi, Çarşamba, Cuma Günleri Çıkar Ve Her Şeyden Bahs Eder Osmanlı Gazetesi- Müdür ve idare Müdürü: Hakkı Tarık İlk sayfada İmsakiye, Hint Müslümanları ne diyor başlıklı yazı mevcuttur. Mesul-i Müdür: Mestan İsmail 48x32 cm, 4 sayfa, sayfa kenarları yıpranmıştır. Hakikat Anadolu Sesleri, 7 Şubat 1911 tarihinde Eskişehir’de yayın hayatına girmiş yerel bir gazetedir. Hakikat gazetesinin Sorumlu Müdürü İsmail Mestan’dır. Gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini, İsmail Mestan ve Hakkı Tarık (Us) yapmıştır. Hakikat gazetesi günlük olarak çıkarılmıştır. Gazetenin yayım hayatı, 27 Temmuz 1912 tarihine kadar sürmüştür.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca - Fransızca Çift Dilli Homokord=Homocord Plak Kabı-26x26 cm, yıpranmış ve kağıt bantıyla tamir görmüş haliyledir.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Osmanlıca - Fransızca Çift Dilli Homokord=Homocord Plak Kabı-26x26 cm, yıpranmış ve kağıt bantıyla tamir görmüş haliyledir.

    TLSatıldı
  • [REKLAM / GRAFİK SANATI / İLLUSTRASYON] İhap Hulusi Görey reklam çizimi ve Vedat Erbil kapak çizimi  T.C. Devlet Hava Yolları Seyahat Broşürü -İhap Hulusi Görey'in Antalya Umumi Nakliyat işletmesi için iki adet çizimi mevcuttur. Kapakta Vedat Erbil İç sayfalar reklamları; Socony Vacuum- Oil, Petrol Ofisi, Türkiye emlak Kredi Bankası, Antaş Hava yolları, Konya Lezzet Lokantası, Doğan sigorta Anonim Şirketi, Eveready Fener Pilleri.   24x11 cm, 22 sayfa üzerinde renk değişmeleri olmuştur.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    [REKLAM / GRAFİK SANATI / İLLUSTRASYON] İhap Hulusi Görey reklam çizimi ve Vedat Erbil kapak çizimi T.C. Devlet Hava Yolları Seyahat Broşürü -İhap Hulusi Görey'in Antalya Umumi Nakliyat işletmesi için iki adet çizimi mevcuttur. Kapakta Vedat Erbil İç sayfalar reklamları; Socony Vacuum- Oil, Petrol Ofisi, Türkiye emlak Kredi Bankası, Antaş Hava yolları, Konya Lezzet Lokantası, Doğan sigorta Anonim Şirketi, Eveready Fener Pilleri. 24x11 cm, 22 sayfa üzerinde renk değişmeleri olmuştur.

    TLSatıldı
  • Kavalalı İbrahim Paşa'nın Oğlu İbrahim Paşa Gravürü -Ibraham Pascha's Camp. A. Carse pinx et setup. Published for the proprieters by a. H. Payne , Dresden&Leipzig . 28x21 cm, üzerinde lekeler mevcuttur. İbrahim Paşa Osmanlı Ordusunu 1839'da Nizip'de bozguna uğratan paşadır.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Kavalalı İbrahim Paşa'nın Oğlu İbrahim Paşa Gravürü -Ibraham Pascha's Camp. A. Carse pinx et setup. Published for the proprieters by a. H. Payne , Dresden&Leipzig . 28x21 cm, üzerinde lekeler mevcuttur. İbrahim Paşa Osmanlı Ordusunu 1839'da Nizip'de bozguna uğratan paşadır.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Yeme İçme Kültürü -Üzerinde Ay yıldız simgesi bulunan Osmanlıca benzeri şekiller ve yeni harflerle "Salon Birası" yazılı  bira şişeli masada  takım elbiseli beyefendilerden oluşan topluluk fotoğrafı. 36x30 cm, paspartuya birleşik paspartusunda yırtıklar mevcuttur, fotoğraf alanı  temizdir.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Yeme İçme Kültürü -Üzerinde Ay yıldız simgesi bulunan Osmanlıca benzeri şekiller ve yeni harflerle "Salon Birası" yazılı bira şişeli masada takım elbiseli beyefendilerden oluşan topluluk fotoğrafı. 36x30 cm, paspartuya birleşik paspartusunda yırtıklar mevcuttur, fotoğraf alanı temizdir.

    TLSatıldı
  • [Osmanlıca Çocuk Dergisi] Çocuk Duygusu Birinci Sene Numara : 40 Pençşenbe 6 Mart 1330 (1914)-“Çocukların tezyid-i ma’lûmat ve tehzib-i ahlâk itmelerine hâdim her hafta pençşenbe günleri neşr olunur musavver risale”
İlk sayfada Yeni Yıl kutlaması. Hikaye Yetim Çocuk, Parmak Çocuk, Milli Masallar: Yaramaz Süleyman.
Müdür-i mesul: M. Fahri , Cihan Matbaası.
28x20 cm, 8 sayfa, arka kapağında eksiklik mevcuttur. 
Çocuk Duygusu dergisini çıkaran ve kendisini “ben bir Türk Ermeni'siyim. Anadolu'nun orta yerinde doğdum ana lisanım Türkçedir diyen Leon Lütfi’dir. II. Meşrutiyet’ten Harf İnkılâbına kadar olan dönemde çıkan çocuk dergilerinden olan “Çocuk Duygusu” adlı dergi 61 sayı çıkmıştır. Liberal çizgide yayınlar yapan Çocuk Duygusu’nun masal, hikâye vb. yazılarının sayı bakımından fazla olduğu görülmüştür. Üç büyük savaş esnasında çıkan meşrutiyet dönmemi çocuk dergileri gibi  milli manevi değerler açısından çocuklara öğütler sunan bir dergidir. Semih Lütfi Erciyas (Leon Lütfi) (ö. 1945), Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarında İstanbul’da yayıncılık yapmış Kayserili Ermeni iş insanı. Cumhuriyet döneminin sanat ve kültür yaşamında temel birkaç kitabevinden birisi olan Semih Lütfü Matbaa ve Kitabevi’nin sahibidir.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    [Osmanlıca Çocuk Dergisi] Çocuk Duygusu Birinci Sene Numara : 40 Pençşenbe 6 Mart 1330 (1914)-“Çocukların tezyid-i ma’lûmat ve tehzib-i ahlâk itmelerine hâdim her hafta pençşenbe günleri neşr olunur musavver risale” İlk sayfada Yeni Yıl kutlaması. Hikaye Yetim Çocuk, Parmak Çocuk, Milli Masallar: Yaramaz Süleyman. Müdür-i mesul: M. Fahri , Cihan Matbaası. 28x20 cm, 8 sayfa, arka kapağında eksiklik mevcuttur. Çocuk Duygusu dergisini çıkaran ve kendisini “ben bir Türk Ermeni'siyim. Anadolu'nun orta yerinde doğdum ana lisanım Türkçedir diyen Leon Lütfi’dir. II. Meşrutiyet’ten Harf İnkılâbına kadar olan dönemde çıkan çocuk dergilerinden olan “Çocuk Duygusu” adlı dergi 61 sayı çıkmıştır. Liberal çizgide yayınlar yapan Çocuk Duygusu’nun masal, hikâye vb. yazılarının sayı bakımından fazla olduğu görülmüştür. Üç büyük savaş esnasında çıkan meşrutiyet dönmemi çocuk dergileri gibi milli manevi değerler açısından çocuklara öğütler sunan bir dergidir. Semih Lütfi Erciyas (Leon Lütfi) (ö. 1945), Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarında İstanbul’da yayıncılık yapmış Kayserili Ermeni iş insanı. Cumhuriyet döneminin sanat ve kültür yaşamında temel birkaç kitabevinden birisi olan Semih Lütfü Matbaa ve Kitabevi’nin sahibidir.

    TLSatıldı
  • [Kabin Fotoğraf] Paul Tarkoul Phebus Constantinople Fotoğrafçı Damgalı  İzdivaç / Nikah Hatıra Pozu-Üzerinde el yazısı ile  " Muhterem hemşiremiz Yümniye Hanıma ve Memet Beye mes'ut izdivacımızın bir hatırası 5.6.1930 D. Faruk ve Melahat " şeklinde ithaflıdır. Sola alt köşede fotoğrafçı damgası kabartmalıdrı. 30x20 cm, paspartulu, gümüş jelatin baskı fotoğraf.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    [Kabin Fotoğraf] Paul Tarkoul Phebus Constantinople Fotoğrafçı Damgalı İzdivaç / Nikah Hatıra Pozu-Üzerinde el yazısı ile " Muhterem hemşiremiz Yümniye Hanıma ve Memet Beye mes'ut izdivacımızın bir hatırası 5.6.1930 D. Faruk ve Melahat " şeklinde ithaflıdır. Sola alt köşede fotoğrafçı damgası kabartmalıdrı. 30x20 cm, paspartulu, gümüş jelatin baskı fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Elle Renklendirilmiş Erken Dönem Küçüksu Mihrimah Sultan Çeşmesi -Üzerinde altın renli baskı ile Fransızca "18482 P. Z. Constantinople Lafontaine Desteaux Douoes D’ Asıe " yazılı paspartuya birleşiktir. 27x20 cm. Küçüksu Mihrişah Sultan Çeşmesi ya da Küçüksu Kasrı Çeşmesi, Küçüksu’da, Küçüksu Caddesi üzerinde yer alır. Küçüksu Kasrı içinde yer alan çeşme, 1806’da Sultan III. Selim Han tarafından annesi Mihrişah Sultan adına yaptırılmıştır.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Elle Renklendirilmiş Erken Dönem Küçüksu Mihrimah Sultan Çeşmesi -Üzerinde altın renli baskı ile Fransızca "18482 P. Z. Constantinople Lafontaine Desteaux Douoes D’ Asıe " yazılı paspartuya birleşiktir. 27x20 cm. Küçüksu Mihrişah Sultan Çeşmesi ya da Küçüksu Kasrı Çeşmesi, Küçüksu’da, Küçüksu Caddesi üzerinde yer alır. Küçüksu Kasrı içinde yer alan çeşme, 1806’da Sultan III. Selim Han tarafından annesi Mihrişah Sultan adına yaptırılmıştır.

    TLSatıldı
  •  Constantinople (İstanbul) Kapak Görselli Simplon Orient Express Broşürü - İç sayfalarda Londra, Venise, Paris, Lausanne şehirlerinde görseller, Orient Express güzergah haritası ve sefer tarifesi, arka sayfada Athenes (Atina), Sofia (Sofya), Bugarest, Belgrad şehirlerinin görselleri mevcuttur. Fransızca, 27x13 cm, üçe katlanır sayfa, Gambet&Cie Editeurs.

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Constantinople (İstanbul) Kapak Görselli Simplon Orient Express Broşürü - İç sayfalarda Londra, Venise, Paris, Lausanne şehirlerinde görseller, Orient Express güzergah haritası ve sefer tarifesi, arka sayfada Athenes (Atina), Sofia (Sofya), Bugarest, Belgrad şehirlerinin görselleri mevcuttur. Fransızca, 27x13 cm, üçe katlanır sayfa, Gambet&Cie Editeurs.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi İstanbul Görselli Menü -Turquie Constantinople Champagne "Charles Heidsieck" reims. İstanbul silueti , Rumeli Hisarı, Eyüp Mezarlığı görselleri mevcuttur. Arka sayfada Fransızca İstanbul'u anlatan bir metin mevcuttur. 21x14 cm, katlanır iki sayfa, temiz kondisyon.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    Osmanlı Dönemi İstanbul Görselli Menü -Turquie Constantinople Champagne "Charles Heidsieck" reims. İstanbul silueti , Rumeli Hisarı, Eyüp Mezarlığı görselleri mevcuttur. Arka sayfada Fransızca İstanbul'u anlatan bir metin mevcuttur. 21x14 cm, katlanır iki sayfa, temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • [Cumhuriyet Dönemi Propaganda Kapaklı Osmanlıca Mizah Gazetesi] Karagöz 30 Kanunievvel 1925 Çarşanba Sene: 19 Numara: 1856-Kapak görselinde “Yeni Yılın Güneşi Türkün Topraklarına Doğarken” açıklamasıyla bir kadın çocuklara doğan güneşi gösteriyor. Kırmızı özel manşetlidir  ve sayfanın alt kısmında Karagöz Ailesi alt başlığıyla gazete çalışanlarının fotoğrafları basılmıştır. Arka Sayfada İngiliz’e Yılbaşı Hediyesi görseli ile Musul meselesi. İç sayfada çeşitli çizimler ve yılbaşı konulu yazılar. 42x29 cm, toplamda dört sayfadır,  sayfa ortasında delik mevcut haliyledir.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    [Cumhuriyet Dönemi Propaganda Kapaklı Osmanlıca Mizah Gazetesi] Karagöz 30 Kanunievvel 1925 Çarşanba Sene: 19 Numara: 1856-Kapak görselinde “Yeni Yılın Güneşi Türkün Topraklarına Doğarken” açıklamasıyla bir kadın çocuklara doğan güneşi gösteriyor. Kırmızı özel manşetlidir ve sayfanın alt kısmında Karagöz Ailesi alt başlığıyla gazete çalışanlarının fotoğrafları basılmıştır. Arka Sayfada İngiliz’e Yılbaşı Hediyesi görseli ile Musul meselesi. İç sayfada çeşitli çizimler ve yılbaşı konulu yazılar. 42x29 cm, toplamda dört sayfadır, sayfa ortasında delik mevcut haliyledir.

    TLSatıldı
  • [Osmanlıca Mizah Gazetesi] Karagöz Hicri: 9 Cemaziyelahir 1342 Rumi: 16 Kanun-i sâni 1340 (1924) Sene: 16 Numara: 1652 Çarşamba -“Bütçe Açığı” başlıklı kapak görselinde Maliye Bakanı Müskirat şişesini de vergi terazisine koyarken görülmektedir. 
Arka Sayfada Karagöz ve Hacivat Yerli Şimendifer (Tren) sevinci yaşarken görülmektedir. Ayrıca kadın erkek ilişkileri konulu çizimlidir.
42x29 cm, dört sayfadır, sayfa kenarları haliyledir ve kat yerlerinden yırtık mevcuttur.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    [Osmanlıca Mizah Gazetesi] Karagöz Hicri: 9 Cemaziyelahir 1342 Rumi: 16 Kanun-i sâni 1340 (1924) Sene: 16 Numara: 1652 Çarşamba -“Bütçe Açığı” başlıklı kapak görselinde Maliye Bakanı Müskirat şişesini de vergi terazisine koyarken görülmektedir. Arka Sayfada Karagöz ve Hacivat Yerli Şimendifer (Tren) sevinci yaşarken görülmektedir. Ayrıca kadın erkek ilişkileri konulu çizimlidir. 42x29 cm, dört sayfadır, sayfa kenarları haliyledir ve kat yerlerinden yırtık mevcuttur.

    TLSatıldı
  • [Mustafa Kemal Arka Kapak Çizimli Osmanlıca Mizah Gazetesi] Karagöz Hicri: 1342 Rumi: 17 Teşrin-i evvel 1339 (1923) Sene: 16 Numara: 1626 -Kapak görselinde ellerinde pankartlarla  eşkiyadan, haksızlıktan, yolsuzluktan, yoksulluktan şikâyetçi halk görülmektedir.
Arka kapakta Hükümet Kazanı:  Mustafa Kemal Paşa “Milli Aşure” yazan kazanı karıştırırken Hacivat ve Karagöz İttihatçı ve Halkçı yazan çuvalların başındadır. “ Karagöz: - Gözüm paşam, biraz da şu çuvaldakinden koyalım, çeşnisi değişsin. İki yıldır kaynattığımız sadelisi bir şeye benzemiyordu.”
42x29 cm, kenarları yıpranmış haliyledir, harici iyi durumdadır.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    [Mustafa Kemal Arka Kapak Çizimli Osmanlıca Mizah Gazetesi] Karagöz Hicri: 1342 Rumi: 17 Teşrin-i evvel 1339 (1923) Sene: 16 Numara: 1626 -Kapak görselinde ellerinde pankartlarla eşkiyadan, haksızlıktan, yolsuzluktan, yoksulluktan şikâyetçi halk görülmektedir. Arka kapakta Hükümet Kazanı: Mustafa Kemal Paşa “Milli Aşure” yazan kazanı karıştırırken Hacivat ve Karagöz İttihatçı ve Halkçı yazan çuvalların başındadır. “ Karagöz: - Gözüm paşam, biraz da şu çuvaldakinden koyalım, çeşnisi değişsin. İki yıldır kaynattığımız sadelisi bir şeye benzemiyordu.” 42x29 cm, kenarları yıpranmış haliyledir, harici iyi durumdadır.

    TLSatıldı
  • [Mustafa Kemal Kabinede Tasfiye Çizimli Osmanlıca Mizah Gazetesi] Karagöz Hicri: 12 Recep 1342 Rumi: 27 Şubat 1330 (1924)-Kapak görselinde Bütçe Kotarılıyor: Tahsilat yazılı tepsiden Bütçe büfesinde Maliye Vekili dağıtım yaparken. Ön Manşet altında Aykırı Sesler başlığıyla gündemdeki kabine konusu ele alınmıştır.
Arka sayfada Kabinede Tasfiye Varmış; Hükümet yazılı bir yükü taşıyanlar, önde Mustafa Kemal ve arkadaşları arkada ise yazılı vekiller. 
42x29 cm, kat yerleri yıpranmış haliyledir.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    [Mustafa Kemal Kabinede Tasfiye Çizimli Osmanlıca Mizah Gazetesi] Karagöz Hicri: 12 Recep 1342 Rumi: 27 Şubat 1330 (1924)-Kapak görselinde Bütçe Kotarılıyor: Tahsilat yazılı tepsiden Bütçe büfesinde Maliye Vekili dağıtım yaparken. Ön Manşet altında Aykırı Sesler başlığıyla gündemdeki kabine konusu ele alınmıştır. Arka sayfada Kabinede Tasfiye Varmış; Hükümet yazılı bir yükü taşıyanlar, önde Mustafa Kemal ve arkadaşları arkada ise yazılı vekiller. 42x29 cm, kat yerleri yıpranmış haliyledir.

    TLSatıldı
  • [Çanakkale Savaşı Gallipoli (Gelibolu)  Propaganda – Sultan 5. Mehmed Reşad] -Punch, or The London Chirivari – January 19, 1916
Gallipoli And After ? (Gelibolu ve sonrası)
Sultan “Congratulate me, William. No English Remain. I’ve driven them all into the sea!” 
Kaiser. “Very careless of you. Why, that’s their element.” 
B.P. İmzalı çizim.
27x21 cm, kenarları hafif yıpranmıştır.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    [Çanakkale Savaşı Gallipoli (Gelibolu) Propaganda – Sultan 5. Mehmed Reşad] -Punch, or The London Chirivari – January 19, 1916 Gallipoli And After ? (Gelibolu ve sonrası) Sultan “Congratulate me, William. No English Remain. I’ve driven them all into the sea!” Kaiser. “Very careless of you. Why, that’s their element.” B.P. İmzalı çizim. 27x21 cm, kenarları hafif yıpranmıştır.

    TLSatıldı
  • [Şark Kütüphanesi Damgalı] Çocuk Duygusu 13 Mart 1330 (1914)  Birinci Sene Numara: 41 Pençenbe -“Çocukların tezyid-i ma’lûmat ve tehzib-i ahlâk itmelerine hâdim her hafta pençşenbe günleri neşr olunur musavver risale”
Müdir-i mesul: M. Fahri, Cihan Matbaası.
İlk sayfada baba ile oğul arasında muhavere, Milli Masallar, Parmak Çocuk, Arı ile Adam, Küçük Fıkralar gibi yazılar mevcuttur. Kapak içinde ve arka sayfada reklamlar mevcuttur.
29x20 cm, 8 sayfadır. Çocuk Duygusu dergisini çıkaran ve kendisini “ben bir Türk Ermeni'siyim. Anadolu'nun orta yerinde doğdum ana lisanım Türkçedir diyen Leon Lütfi’dir. II. Meşrutiyet’ten Harf İnkılâbına kadar olan dönemde çıkan çocuk dergilerinden olan “Çocuk Duygusu” adlı dergi 61 sayı çıkmıştır. Liberal çizgide yayınlar yapan Çocuk Duygusu’nun masal, hikâye vb. yazılarının sayı bakımından fazla olduğu görülmüştür. Üç büyük savaş esnasında çıkan meşrutiyet dönmemi çocuk dergileri gibi  milli manevi değerler açısından çocuklara öğütler sunan bir dergidir. Semih Lütfi Erciyas (Leon Lütfi) (ö. 1945), Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarında İstanbul’da yayıncılık yapmış Kayserili Ermeni iş insanı. Cumhuriyet döneminin sanat ve kültür yaşamında temel birkaç kitabevinden birisi olan Semih Lütfü Matbaa ve Kitabevi’nin sahibidir.

    Lot No: 237

    Lot: 237

    [Şark Kütüphanesi Damgalı] Çocuk Duygusu 13 Mart 1330 (1914) Birinci Sene Numara: 41 Pençenbe -“Çocukların tezyid-i ma’lûmat ve tehzib-i ahlâk itmelerine hâdim her hafta pençşenbe günleri neşr olunur musavver risale” Müdir-i mesul: M. Fahri, Cihan Matbaası. İlk sayfada baba ile oğul arasında muhavere, Milli Masallar, Parmak Çocuk, Arı ile Adam, Küçük Fıkralar gibi yazılar mevcuttur. Kapak içinde ve arka sayfada reklamlar mevcuttur. 29x20 cm, 8 sayfadır. Çocuk Duygusu dergisini çıkaran ve kendisini “ben bir Türk Ermeni'siyim. Anadolu'nun orta yerinde doğdum ana lisanım Türkçedir diyen Leon Lütfi’dir. II. Meşrutiyet’ten Harf İnkılâbına kadar olan dönemde çıkan çocuk dergilerinden olan “Çocuk Duygusu” adlı dergi 61 sayı çıkmıştır. Liberal çizgide yayınlar yapan Çocuk Duygusu’nun masal, hikâye vb. yazılarının sayı bakımından fazla olduğu görülmüştür. Üç büyük savaş esnasında çıkan meşrutiyet dönmemi çocuk dergileri gibi milli manevi değerler açısından çocuklara öğütler sunan bir dergidir. Semih Lütfi Erciyas (Leon Lütfi) (ö. 1945), Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarında İstanbul’da yayıncılık yapmış Kayserili Ermeni iş insanı. Cumhuriyet döneminin sanat ve kültür yaşamında temel birkaç kitabevinden birisi olan Semih Lütfü Matbaa ve Kitabevi’nin sahibidir.

    TLSatıldı
  • [Demiryolu Tarihi ] Şark Demiryolları Türk Anonim Şirketi Antetli Zarf ve Osmanlıca Yazılı Evrâk -1930'lar-Evrak üzerinde Osmanlıca el yazısı ile  Hardaliye tarifi vardır. 25x17 cm evrak, 16x13 cm zarf, yıpranmış ve kağıt bantı ile tamir görmüş haliyledir.

    Lot No: 238

    Lot: 238

    [Demiryolu Tarihi ] Şark Demiryolları Türk Anonim Şirketi Antetli Zarf ve Osmanlıca Yazılı Evrâk -1930'lar-Evrak üzerinde Osmanlıca el yazısı ile Hardaliye tarifi vardır. 25x17 cm evrak, 16x13 cm zarf, yıpranmış ve kağıt bantı ile tamir görmüş haliyledir.

    TLSatıldı
  • [Demiryolu Tarihi]  Osmanlıca Fransızca Çift Dilli Antetli Zarf ve Hamule Senedi-Şark Demiryolları (Chemins de fer Orientaux) antetli zarf ve Anadolu Osmanlı Demiryolu Hamule Senedi (Chemin de Fer Ottoman D’Anatolie Lettre de Voiture) 
4.9.(19)10 tarihlidir, senet üzerinde Osmanlı pullu ve mühürlüdür.
Zarf 28x18 cm, kenarları yıpranmış haliyledir.
Evrak 40x24 cm, kağıt bantı ile tamir görmüş haliyledir. 
Rumeli Demiryolu (Fransızca: Chemins de fer Orientaux, romanize: Oryantal (Doğu) Demiryolları ya da İstanbul - Viyana Demiryolu, 1870-1937 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu ve daha sonra Türkiye'nin Rumeli ve Doğu Trakya topraklarında faaliyet gösteren bir demiryolu şirketidir.  Şirketin inşa ettiği ve işlettiği demiryolu hattı, Osmanlı İmparatorluğu sınırlarındaki beş ana demiryolundan birisi olup Balkanlar'daki ana demiryolu hattıdır. 1889-1937 yılları arasında da ünlü Şark Ekspresi'ne de ev sahipliği yapmıştır.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    [Demiryolu Tarihi] Osmanlıca Fransızca Çift Dilli Antetli Zarf ve Hamule Senedi-Şark Demiryolları (Chemins de fer Orientaux) antetli zarf ve Anadolu Osmanlı Demiryolu Hamule Senedi (Chemin de Fer Ottoman D’Anatolie Lettre de Voiture) 4.9.(19)10 tarihlidir, senet üzerinde Osmanlı pullu ve mühürlüdür. Zarf 28x18 cm, kenarları yıpranmış haliyledir. Evrak 40x24 cm, kağıt bantı ile tamir görmüş haliyledir. Rumeli Demiryolu (Fransızca: Chemins de fer Orientaux, romanize: Oryantal (Doğu) Demiryolları ya da İstanbul - Viyana Demiryolu, 1870-1937 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu ve daha sonra Türkiye'nin Rumeli ve Doğu Trakya topraklarında faaliyet gösteren bir demiryolu şirketidir. Şirketin inşa ettiği ve işlettiği demiryolu hattı, Osmanlı İmparatorluğu sınırlarındaki beş ana demiryolundan birisi olup Balkanlar'daki ana demiryolu hattıdır. 1889-1937 yılları arasında da ünlü Şark Ekspresi'ne de ev sahipliği yapmıştır.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca 1317 (1901)Tarihli Temettüat Vergisine  Mahsus Tezkire -Osmanlıca "Temettuât Vergisine Mahsus Tezkere", Hüdâvendigâr Vilâyeti Bursa Livâsı'ndan Ermeni Bakkal Serviyan'a kesilmiş vergi makbuzu, 1317 târihli. Bir adet Osmanlı pulu ile birlikte, iki adet mühürlüdür, mühür üzerinde 1319 tarihi görülmektedir. 
29x15 cm, kat yerlerinden  yıpranmış haliyledir.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    Osmanlıca 1317 (1901)Tarihli Temettüat Vergisine Mahsus Tezkire -Osmanlıca "Temettuât Vergisine Mahsus Tezkere", Hüdâvendigâr Vilâyeti Bursa Livâsı'ndan Ermeni Bakkal Serviyan'a kesilmiş vergi makbuzu, 1317 târihli. Bir adet Osmanlı pulu ile birlikte, iki adet mühürlüdür, mühür üzerinde 1319 tarihi görülmektedir. 29x15 cm, kat yerlerinden yıpranmış haliyledir.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca İzmir Aydın Kooperatif İncir Müstahsılları Anonim Şirketi'ne âid kasa te'diyât varakası-Mart 1333 târihli. 20x15 cm.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    Osmanlıca İzmir Aydın Kooperatif İncir Müstahsılları Anonim Şirketi'ne âid kasa te'diyât varakası-Mart 1333 târihli. 20x15 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Süs Dergisi 1 Eylül 1339 (1923) Cumaertesi Birinci Sene Numara: 12 -"Haftalık Edebî Hanım Mecmuası" Baş muharriri: Mehmed Rauf Dergide yazısı bulunan yazarlar: Celal Sâhir, Celâl Âsım, Faruk Nâfiz, Necdet Rüşdü, Suad Derviş. İç sayfalarda; kadın modasına dair haberler, arka sayfada ilan ve reklamlar mevcuttur. Her sayfada 20 kuruşluk ikramiye kuponun vardır.  32x24 cm, 16 sayfa, Tanin Matbaası.

    Lot No: 242

    Lot: 242

    Osmanlıca Süs Dergisi 1 Eylül 1339 (1923) Cumaertesi Birinci Sene Numara: 12 -"Haftalık Edebî Hanım Mecmuası" Baş muharriri: Mehmed Rauf Dergide yazısı bulunan yazarlar: Celal Sâhir, Celâl Âsım, Faruk Nâfiz, Necdet Rüşdü, Suad Derviş. İç sayfalarda; kadın modasına dair haberler, arka sayfada ilan ve reklamlar mevcuttur. Her sayfada 20 kuruşluk ikramiye kuponun vardır. 32x24 cm, 16 sayfa, Tanin Matbaası.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Süs Dergisi 20 Ağustos 1339 (1923) Cumaertesi Birinci Sene Numara: 11-"Haftalık Edebî Hanım Mecmuası" Baş muharriri: Mehmed Rauf Dergide yazsısı bulunan yazarlar: Orhan Mithat, Güzide Osman, Arif Dündar, Filorinalı Nazım, Mehmed Mesih, Suad Derviş. İç sayfalarda Kadının muzafferiyeti yazısı, orta sayfada kadın modası, cep süsleri.  Her sayfada 20 kuruşluk ikramiye kuponun vardır.  32x24 cm, 16 sayfa, Tanin Matbaası.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    Osmanlıca Süs Dergisi 20 Ağustos 1339 (1923) Cumaertesi Birinci Sene Numara: 11-"Haftalık Edebî Hanım Mecmuası" Baş muharriri: Mehmed Rauf Dergide yazsısı bulunan yazarlar: Orhan Mithat, Güzide Osman, Arif Dündar, Filorinalı Nazım, Mehmed Mesih, Suad Derviş. İç sayfalarda Kadının muzafferiyeti yazısı, orta sayfada kadın modası, cep süsleri. Her sayfada 20 kuruşluk ikramiye kuponun vardır. 32x24 cm, 16 sayfa, Tanin Matbaası.

    TLSatıldı
  • [12 Dilde Birinci Dünya Savaşı Propaganda Gazetesi] Almanca Welt im Bild Osmanlıca  Mirât- ı Âlem -18 April (Nisan) 1917 Nr. 113 Hamburg  Yayınlandığı diller: Almanca, Flemenkçe, İsveççe, Danca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Bulgarca, Macarca, Lehçe, Türkçe, Arapça'dır. "Dolomit'te bir Avusturya-Macaristan mitralyöz bölüğünün ilerlemesi" kapak görselli İç sayfalarda Alman, Avusturya - Macaristan gibi ülkelerin askerleri savaş esnasında görülmektedir. Arka sayfada büyük çarpışmaların gerçkleştiği Fransa'nın Champaigne bölgesi (Şampanya Muharebesi) harita mevcuttur.57x40 cm,

    Lot No: 244

    Lot: 244

    [12 Dilde Birinci Dünya Savaşı Propaganda Gazetesi] Almanca Welt im Bild Osmanlıca Mirât- ı Âlem -18 April (Nisan) 1917 Nr. 113 Hamburg Yayınlandığı diller: Almanca, Flemenkçe, İsveççe, Danca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Bulgarca, Macarca, Lehçe, Türkçe, Arapça'dır. "Dolomit'te bir Avusturya-Macaristan mitralyöz bölüğünün ilerlemesi" kapak görselli İç sayfalarda Alman, Avusturya - Macaristan gibi ülkelerin askerleri savaş esnasında görülmektedir. Arka sayfada büyük çarpışmaların gerçkleştiği Fransa'nın Champaigne bölgesi (Şampanya Muharebesi) harita mevcuttur.57x40 cm,

    TLSatıldı
  • [7 Dilde Birinci Dünya Savaşı Propaganda Gazetesi] Almanca Welt im Bild Arapça Mirât- el Dünya -20 Oktober (Ekim) 1915 Nr. 35 Yayınlandığı diller: Almanca, Felemenkçe, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Arapça Kapak sayfasında: düşürülen Fransız Zeplini Alsace. İç sayfada Selanik görselleri, orta sayfada Polonya haritası. Birinci dünya savaşından askerlerin çeşitli görselleri. 57x40 cm, ön kapağı yırtılmış haliyledir.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    [7 Dilde Birinci Dünya Savaşı Propaganda Gazetesi] Almanca Welt im Bild Arapça Mirât- el Dünya -20 Oktober (Ekim) 1915 Nr. 35 Yayınlandığı diller: Almanca, Felemenkçe, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Arapça Kapak sayfasında: düşürülen Fransız Zeplini Alsace. İç sayfada Selanik görselleri, orta sayfada Polonya haritası. Birinci dünya savaşından askerlerin çeşitli görselleri. 57x40 cm, ön kapağı yırtılmış haliyledir.

    TLSatıldı
  •  İstanbul Şehir Planı  -Constantinople and the Bosphorus (İstanbul ve Boğaziçi Şehir Planı) Üzerinde parça halinde Ayasofya ve Prens Adalarının Planı mevcuttur. Drawn & Engraved by Alen r. Findlay & Son Fisher , Son & c. London & Paris 28x22 cm, haliyle.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    İstanbul Şehir Planı -Constantinople and the Bosphorus (İstanbul ve Boğaziçi Şehir Planı) Üzerinde parça halinde Ayasofya ve Prens Adalarının Planı mevcuttur. Drawn & Engraved by Alen r. Findlay & Son Fisher , Son & c. London & Paris 28x22 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • The Illustrated London News Süreli Yayınından Alınan  İkinci Abdülhamit Gravürü - 1876-Abdülhamit II, The New Sultan of Turkey (Türkiye'nin yeni Sultanı 2. Abdülhamit)  Alt görselde ise  "Open - air meeting at blackheath to hear Mr. Gladstone on the Turkish atrocities (Blackheath'te Bay Gladstone'un Türk vahşetini dinlemek için açık hava toplantısı)" açıklamalı  propaganda çizim.  40x28 cm, kenarları yırtık haliyledir.

    Lot No: 247

    Lot: 247

    The Illustrated London News Süreli Yayınından Alınan İkinci Abdülhamit Gravürü - 1876-Abdülhamit II, The New Sultan of Turkey (Türkiye'nin yeni Sultanı 2. Abdülhamit) Alt görselde ise "Open - air meeting at blackheath to hear Mr. Gladstone on the Turkish atrocities (Blackheath'te Bay Gladstone'un Türk vahşetini dinlemek için açık hava toplantısı)" açıklamalı propaganda çizim. 40x28 cm, kenarları yırtık haliyledir.

    TLSatıldı
  • Talat Güreli (?) Orijinal Çizgi Roman Çizim -Karton üzerine sulu boya. 42x27 cm, kartonun köşelerinde minik kırıklar mevcuttur.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    Talat Güreli (?) Orijinal Çizgi Roman Çizim -Karton üzerine sulu boya. 42x27 cm, kartonun köşelerinde minik kırıklar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • The Graphic (1912)  ve Illustrirte Zeitung (1913) Süreli Yayınlarından alınan Balkan Savaşlarında Türk Kızılay'ı ve İşkodra'da Türk Birlikleri Görseli-Keeping the flag flying in Skutari pictures from the Turkish side(İşkodra'da bayrağı dalgalandıran Türk tarafından resimler.)  Turkish guns near Tarabosh commanding the approach to Skutari a red cross doctor waiting for the wounded in the rear of an engagement .(Türk topları Tarabosh yakınlarında Skutari'ye yaklaşırken bir çatışmanın gerisinde yaralıları bekleyen bir kızıl haç doktoru.) These pictures were taken by the only Englishman in the beleaguered city, which protected by Tarabosh, Berdica an Bushati has held out successfully against the Montenegrins for weeks. (Bu fotoğraflar, Berdica ve Bushati'nin Karadağlılara karşı haftalardır başarılı bir şekilde direndiği Tarabosh tarafından korunan kuşatma altındaki şehirdeki tek İngiliz tarafından çekildi.) açıklamalarıyla İşkodra yakınlarında türk Birlikleri ve Kızılay Doktoru resmedilmiştir. Illustrirte Zeitung yayınında ise Bükreş Antlaşması sonucu (10 Ağustos 1913 ) Balkan Yarımadasındaki bölgesel değişiklikler haritası mevcuttur. 39x29 cm, kenarlarda yırtıklar mevcuttur.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    The Graphic (1912) ve Illustrirte Zeitung (1913) Süreli Yayınlarından alınan Balkan Savaşlarında Türk Kızılay'ı ve İşkodra'da Türk Birlikleri Görseli-Keeping the flag flying in Skutari pictures from the Turkish side(İşkodra'da bayrağı dalgalandıran Türk tarafından resimler.) Turkish guns near Tarabosh commanding the approach to Skutari a red cross doctor waiting for the wounded in the rear of an engagement .(Türk topları Tarabosh yakınlarında Skutari'ye yaklaşırken bir çatışmanın gerisinde yaralıları bekleyen bir kızıl haç doktoru.) These pictures were taken by the only Englishman in the beleaguered city, which protected by Tarabosh, Berdica an Bushati has held out successfully against the Montenegrins for weeks. (Bu fotoğraflar, Berdica ve Bushati'nin Karadağlılara karşı haftalardır başarılı bir şekilde direndiği Tarabosh tarafından korunan kuşatma altındaki şehirdeki tek İngiliz tarafından çekildi.) açıklamalarıyla İşkodra yakınlarında türk Birlikleri ve Kızılay Doktoru resmedilmiştir. Illustrirte Zeitung yayınında ise Bükreş Antlaşması sonucu (10 Ağustos 1913 ) Balkan Yarımadasındaki bölgesel değişiklikler haritası mevcuttur. 39x29 cm, kenarlarda yırtıklar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları - Anadolu Fotoğrafhaneleri - Foto Haydar Sümer Anamur (Mersin)-19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında ellerinde Türk Bayrakları ile kule yapan öğrenciler. 32x26 cm, paspartu içindedir.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    Milli Bayram Kutlamaları - Anadolu Fotoğrafhaneleri - Foto Haydar Sümer Anamur (Mersin)-19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında ellerinde Türk Bayrakları ile kule yapan öğrenciler. 32x26 cm, paspartu içindedir.

    TLSatıldı
  • [GRAFİK TARİHİ - TÜTÜN KÜLTÜRÜ] Jön Türk Kağıdı Osmanlı Dönemi Sigara Kağıdı-11x8 cm

    Lot No: 251

    Lot: 251

    [GRAFİK TARİHİ - TÜTÜN KÜLTÜRÜ] Jön Türk Kağıdı Osmanlı Dönemi Sigara Kağıdı-11x8 cm

    TLSatıldı
  • Rusça Franszıca Kartpostal - Danilovgrade Karadağ-Üzeri Osmanlıca "1 Teşrin-i evvel (1)328" tarihli ve açıklamalı. Union Postale Universelle - Montenegro 18x14 cm, arka tüzde lekeler mevcuttur.

    Lot No: 252

    Lot: 252

    Rusça Franszıca Kartpostal - Danilovgrade Karadağ-Üzeri Osmanlıca "1 Teşrin-i evvel (1)328" tarihli ve açıklamalı. Union Postale Universelle - Montenegro 18x14 cm, arka tüzde lekeler mevcuttur.

    TLSatıldı
  • [OSMANLICA DAVETİYE / ADALAR] Heybeliada'da Halki Palas'da yapılacak olan 1339 (1923) yılının Ağustos ayında düzenlenen bir cemiyet toplantısı davetiyesi-Son derece ağdalı ve kibar bir dille yazılmıştır. 15x10 cm, el ile yazılmış, el ile hazırlanmış bant ile birleştirilmiştir.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    [OSMANLICA DAVETİYE / ADALAR] Heybeliada'da Halki Palas'da yapılacak olan 1339 (1923) yılının Ağustos ayında düzenlenen bir cemiyet toplantısı davetiyesi-Son derece ağdalı ve kibar bir dille yazılmıştır. 15x10 cm, el ile yazılmış, el ile hazırlanmış bant ile birleştirilmiştir.

    TLSatıldı
  • [MİLLİ MÜCADELE TARİHİ] Kaymakam ve Kurtuluş Savaşı Subaylarından Refet Cemal Bey- Kanûn-ı Esâsinin yayınlanması şerefine Refet Cemal'in 21 Temmuz 1324 (1908) tarihli elinde kılıcı ve askerî üniformasıyla fotoğrafı. Arkasındaki Osmanlıca  ithafta "Size ithaf ettiğim şu fotoğraf her şeyden ziyade bir bahs-i tarihiyeyi hâizdir. Omzumda kolumda gördüğünüz nişanı ordunun istirdad-ı hürriyet içün süngüsünü kalb-gâh-ı istirdada saplamak istediği sonra Kanun-ı Esâsî'nin ilan edildiği ayda dikdim, belimdeki kılıç Kanun-ı Esâsi'nin muhafazası için Allah'la etdiğim ahd ü peymanın zâminidir." yazılı,  14x9 cm, üzerinde ataç izi mevcuttur. Birinci Cihan Harbi dönemi fesli ve üniformalı Osmanlı zâbiti,

    Lot No: 254

    Lot: 254

    [MİLLİ MÜCADELE TARİHİ] Kaymakam ve Kurtuluş Savaşı Subaylarından Refet Cemal Bey- Kanûn-ı Esâsinin yayınlanması şerefine Refet Cemal'in 21 Temmuz 1324 (1908) tarihli elinde kılıcı ve askerî üniformasıyla fotoğrafı. Arkasındaki Osmanlıca ithafta "Size ithaf ettiğim şu fotoğraf her şeyden ziyade bir bahs-i tarihiyeyi hâizdir. Omzumda kolumda gördüğünüz nişanı ordunun istirdad-ı hürriyet içün süngüsünü kalb-gâh-ı istirdada saplamak istediği sonra Kanun-ı Esâsî'nin ilan edildiği ayda dikdim, belimdeki kılıç Kanun-ı Esâsi'nin muhafazası için Allah'la etdiğim ahd ü peymanın zâminidir." yazılı, 14x9 cm, üzerinde ataç izi mevcuttur. Birinci Cihan Harbi dönemi fesli ve üniformalı Osmanlı zâbiti,

    TLSatıldı
  • [MİLLİ MÜCADELE TARİHİ] Kaymakam ve Kurtuluş Savaşı Subaylarından Refet Cemal Bey-15 Mayıs 1335 (1919) Milli İstiklâlin Kurtuluş aylarında asil, büyük ve kahraman milletimle mesut yaşadığım dakikalardan bir hatıradır. Refet Cemal 14x9 cm, arka yüzü Osmanlıca el yazısı ile açıklamalıdır.

    Lot No: 255

    Lot: 255

    [MİLLİ MÜCADELE TARİHİ] Kaymakam ve Kurtuluş Savaşı Subaylarından Refet Cemal Bey-15 Mayıs 1335 (1919) Milli İstiklâlin Kurtuluş aylarında asil, büyük ve kahraman milletimle mesut yaşadığım dakikalardan bir hatıradır. Refet Cemal 14x9 cm, arka yüzü Osmanlıca el yazısı ile açıklamalıdır.

    TLSatıldı
  • [MİLLİ MÜCADELE TARİHİ] P. Kaymakam ve Kurtuluş Savaşı Subaylarından  Refet Cemal'e ait Fotoğraflı Kartvizit-8,5x5 cm

    Lot No: 256

    Lot: 256

    [MİLLİ MÜCADELE TARİHİ] P. Kaymakam ve Kurtuluş Savaşı Subaylarından Refet Cemal'e ait Fotoğraflı Kartvizit-8,5x5 cm

    TLSatıldı
  • [MİLLİ MÜCADELE TARİHİ] Kaymakam ve Kurtuluş Savaşı Subaylarından Refet Cemal Bey'in Zevcesi Necmiye Nûri Hanımefendi - Foto A. Necati soğuk Damgalı-Refet Cemal'in zevcesi Necmiye Hanım'ın kardeşi ve küçük oğluna gönderdiği fotoğraf. "Kardeşim Feyziye ölmeyen mazinin zî-rûh bir timsali, yaşamaya namzet istikbâlinde bir hatırâ-i nezâhet misali olan resmim her evc-i zamanda senin için yaşasın ve unutulmasın. Kardeşin Necmiye Nûri" şeklinde Osmanlıca açıklamalı. 13x9 cm, Osmanlıca - Fransızca Photo  A. Nedjati  soğuk damgalı fotoğraf.

    Lot No: 257

    Lot: 257

    [MİLLİ MÜCADELE TARİHİ] Kaymakam ve Kurtuluş Savaşı Subaylarından Refet Cemal Bey'in Zevcesi Necmiye Nûri Hanımefendi - Foto A. Necati soğuk Damgalı-Refet Cemal'in zevcesi Necmiye Hanım'ın kardeşi ve küçük oğluna gönderdiği fotoğraf. "Kardeşim Feyziye ölmeyen mazinin zî-rûh bir timsali, yaşamaya namzet istikbâlinde bir hatırâ-i nezâhet misali olan resmim her evc-i zamanda senin için yaşasın ve unutulmasın. Kardeşin Necmiye Nûri" şeklinde Osmanlıca açıklamalı. 13x9 cm, Osmanlıca - Fransızca Photo A. Nedjati soğuk damgalı fotoğraf.

    TLSatıldı
  • [MATBUAT TARİHİ / NUTUK] Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Maarif Müdürlüğü Antetli Gazi Hazretlerinin Nutuk Kitabının Hatim Bulmak Üzere Olduğunun (Bitmek Üzere) ve Nutuk'un Basım Aşamalarını anlatan evrak-19 Mart 1928 tarihli, Maarif Müdür Muavini tarafından imzalı. 24x16 cm, katlanır iki sayfa, her sayfa başında antet mevcuttur, üzerinde Osmanlıca el yazsı ile düzeltme yapılmıştır.

    Lot No: 258

    Lot: 258

    [MATBUAT TARİHİ / NUTUK] Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Maarif Müdürlüğü Antetli Gazi Hazretlerinin Nutuk Kitabının Hatim Bulmak Üzere Olduğunun (Bitmek Üzere) ve Nutuk'un Basım Aşamalarını anlatan evrak-19 Mart 1928 tarihli, Maarif Müdür Muavini tarafından imzalı. 24x16 cm, katlanır iki sayfa, her sayfa başında antet mevcuttur, üzerinde Osmanlıca el yazsı ile düzeltme yapılmıştır.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Ziraat Bankası Maaş Makbuzu-Osmanlıca II. Abdülhamid tuğralı maaş ödeme makbuzu, İki yüz guruş ödemenin yapıldığına dâir, 21 Mayıs 1316 târihli 24x18 cm

    Lot No: 259

    Lot: 259

    Osmanlıca Ziraat Bankası Maaş Makbuzu-Osmanlıca II. Abdülhamid tuğralı maaş ödeme makbuzu, İki yüz guruş ödemenin yapıldığına dâir, 21 Mayıs 1316 târihli 24x18 cm

    TLSatıldı
  • Yeme İçme Kültürü - Bebek Lions Kulüpte Düzenlenen Bir Ziyafetten Görüntüler-48 adet sinek fotoğraftan oluşur. 24x5 cm, fotoğraflar üzerinde numaralandırılmıştır.

    Lot No: 260

    Lot: 260

    Yeme İçme Kültürü - Bebek Lions Kulüpte Düzenlenen Bir Ziyafetten Görüntüler-48 adet sinek fotoğraftan oluşur. 24x5 cm, fotoğraflar üzerinde numaralandırılmıştır.

    TLSatıldı
  • El Yazması Ticaret Kanunu-El yazması "Ticâret Kanunu" hakkında maddeler ve açıklamalarını içeren defter, içerisinde ticâret kanununda tarif edilen şirketler, şirketlerin hukukî münâsebetleri, şirketlerin iflas süreçleriyle ilgili bilgiler gibi ayrıntılı kanun bilgileri mevcut. 78 sayfa, kurşun kalemle yazılan sayfaları da bulunan, 20x16 cm, bez kaplama karton kapaklı el yazması.

    Lot No: 261

    Lot: 261

    El Yazması Ticaret Kanunu-El yazması "Ticâret Kanunu" hakkında maddeler ve açıklamalarını içeren defter, içerisinde ticâret kanununda tarif edilen şirketler, şirketlerin hukukî münâsebetleri, şirketlerin iflas süreçleriyle ilgili bilgiler gibi ayrıntılı kanun bilgileri mevcut. 78 sayfa, kurşun kalemle yazılan sayfaları da bulunan, 20x16 cm, bez kaplama karton kapaklı el yazması.

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi] Osmanlıca Resimli Perşenbe Resimli Ay - İstanbul-Osmanlıca Resimli Perşembe-Resimli Ay bayii abone makbuzu, Kıbrıs'da M. Seyfi adına Tabiat Matbaası'na kesilmiş, 27 Haziran 1926 târihli.  19x13 cm, İki adet mecmua Osmanlıca mecmua kaşesi ve üç adet damga pulu ile birlikte. Üst kısmı delgeç deliklidir.

    Lot No: 262

    Lot: 262

    [Matbuât Tarihi] Osmanlıca Resimli Perşenbe Resimli Ay - İstanbul-Osmanlıca Resimli Perşembe-Resimli Ay bayii abone makbuzu, Kıbrıs'da M. Seyfi adına Tabiat Matbaası'na kesilmiş, 27 Haziran 1926 târihli. 19x13 cm, İki adet mecmua Osmanlıca mecmua kaşesi ve üç adet damga pulu ile birlikte. Üst kısmı delgeç deliklidir.

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi] Osmanlıca İlhamî ve Fevzi Matbaası -Osmanlıca İlhami ve Fevzi Matbaası satış makbuzu, Kıbrıs'da gazete bayii M. Seyfi'ye kesilmiş, 14 Temmuz 1927 târihli

Sol altta Osmanlıca "İlhami Fevzi Matbaası" damgası ve üç guruşluk pul bulunmaktadır.(1)927 tarihli, bir adet matbaanın kaşesi ve damga pulu ile birlikte, 17x13 cm, üst kısmı delgeç deliklidir.

    Lot No: 263

    Lot: 263

    [Matbuât Tarihi] Osmanlıca İlhamî ve Fevzi Matbaası -Osmanlıca İlhami ve Fevzi Matbaası satış makbuzu, Kıbrıs'da gazete bayii M. Seyfi'ye kesilmiş, 14 Temmuz 1927 târihli Sol altta Osmanlıca "İlhami Fevzi Matbaası" damgası ve üç guruşluk pul bulunmaktadır.(1)927 tarihli, bir adet matbaanın kaşesi ve damga pulu ile birlikte, 17x13 cm, üst kısmı delgeç deliklidir.

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi] Osmanlıca Türk Yurdu -Osmanlıca "Türk Yurdu" mecmuasının abone makbuzu, Kıbrıs'da M. Seyfi Bey'in gazete bayiine kesilmiş, 30 Kanun-ı Sânî 1927 târihli.  16x12 cm, üst kısmı delgeç delikli.

    Lot No: 264

    Lot: 264

    [Matbuât Tarihi] Osmanlıca Türk Yurdu -Osmanlıca "Türk Yurdu" mecmuasının abone makbuzu, Kıbrıs'da M. Seyfi Bey'in gazete bayiine kesilmiş, 30 Kanun-ı Sânî 1927 târihli. 16x12 cm, üst kısmı delgeç delikli.

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi] Osmanlıca Büyük Gazete -Osmanlıca "Büyük Gazete"nin abone makbuz senedi, Kıbrıs'da M. Seyfi Bey hesâbına kesilmiş, Teşrin-i Evvel 1927 târihli. Büyük Gazete kaşesi ve Osmanlıca damga pulu ile birlikte. 24x14 cm, üst kısmı delgeç deliklidir.

    Lot No: 265

    Lot: 265

    [Matbuât Tarihi] Osmanlıca Büyük Gazete -Osmanlıca "Büyük Gazete"nin abone makbuz senedi, Kıbrıs'da M. Seyfi Bey hesâbına kesilmiş, Teşrin-i Evvel 1927 târihli. Büyük Gazete kaşesi ve Osmanlıca damga pulu ile birlikte. 24x14 cm, üst kısmı delgeç deliklidir.

    TLSatıldı
  •  [Matbuât Tarihi] Osmanlıca Hüsn-ü Tabiât Matbaası -Osmanlıca "Hüsn-i Tabiat Matbaası Âsım Hüsnü-Lütfi Kâzım" antetli fatura, Kıbrıs Asmaaltı'nda M. Seyfi Bey hesâbına kesilmiş, 31 Ağustos 1926 tarihli

Faturada, Eşya Dersleri, Asrî Hafta Mecmuası, karakalem resim, Cumhuriyet ve Milliyet gazeteleri gibi muhtelif gazete, mecmua ve kırtasiye ürünlerinin adı geçmektedir. Hüsn-ü Tabiat Matbaası'na ait fatura. 28x20 cm, üst kısmı delgeç deliklidir.

    Lot No: 266

    Lot: 266

    [Matbuât Tarihi] Osmanlıca Hüsn-ü Tabiât Matbaası -Osmanlıca "Hüsn-i Tabiat Matbaası Âsım Hüsnü-Lütfi Kâzım" antetli fatura, Kıbrıs Asmaaltı'nda M. Seyfi Bey hesâbına kesilmiş, 31 Ağustos 1926 tarihli Faturada, Eşya Dersleri, Asrî Hafta Mecmuası, karakalem resim, Cumhuriyet ve Milliyet gazeteleri gibi muhtelif gazete, mecmua ve kırtasiye ürünlerinin adı geçmektedir. Hüsn-ü Tabiat Matbaası'na ait fatura. 28x20 cm, üst kısmı delgeç deliklidir.

    TLSatıldı
  • Kadıköy Vapuru Deniz Üzerinde Seyrederken Arkasında Haydarpaşa Garı-Beşiktaş Şark Kırtasiye Pazarı Zeki No. 15 14x8 cm, üzerinde minik bir leke mevcuttur.

    Lot No: 267

    Lot: 267

    Kadıköy Vapuru Deniz Üzerinde Seyrederken Arkasında Haydarpaşa Garı-Beşiktaş Şark Kırtasiye Pazarı Zeki No. 15 14x8 cm, üzerinde minik bir leke mevcuttur.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] İskenderun Sür'at Postası 1965 Yılı Sefer Tarifesi -Service Express İskenderun-1965 Üzerinde el yazısı ile işaretlemeler bulunmaktadır. İşletmenin günlük sefer tarifeleri İstanbul, İzmir, Marmaris, Antalya, Kuşadası, Mersin vs. şehirlere gidiş saatleri ve günleri mevcuttur. 35x25 cm, kat yerlerinde minik yırtıklar mevcuttur.

    Lot No: 268

    Lot: 268

    [Denizcilik Tarihi] İskenderun Sür'at Postası 1965 Yılı Sefer Tarifesi -Service Express İskenderun-1965 Üzerinde el yazısı ile işaretlemeler bulunmaktadır. İşletmenin günlük sefer tarifeleri İstanbul, İzmir, Marmaris, Antalya, Kuşadası, Mersin vs. şehirlere gidiş saatleri ve günleri mevcuttur. 35x25 cm, kat yerlerinde minik yırtıklar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • İstanbul Panoraması-Sol baştan sıra ile Bozdoğan Kemeri, Süleymaniye Camii, Fatih Camii ve Beyazıt Kulesinin görüldüğü panorama fotoğraf. 38x8 cm, 4 adet fotoğraftan oluşur, arkası bant  ile katlamalı, albüm izli, forte kağıt.

    Lot No: 269

    Lot: 269

    İstanbul Panoraması-Sol baştan sıra ile Bozdoğan Kemeri, Süleymaniye Camii, Fatih Camii ve Beyazıt Kulesinin görüldüğü panorama fotoğraf. 38x8 cm, 4 adet fotoğraftan oluşur, arkası bant ile katlamalı, albüm izli, forte kağıt.

    TLSatıldı
  • [İane / Yardım] Çift Lisan Türkçe -  Rumca  Cibali Kadınlar Fıkarasever Derneği Antetli Kağıt -1950'li yıllara aittir. 23x15 cm, Extra filigranlı kağıt, alt köşede minik bir yırtık mevcuttur.

    Lot No: 270

    Lot: 270

    [İane / Yardım] Çift Lisan Türkçe - Rumca Cibali Kadınlar Fıkarasever Derneği Antetli Kağıt -1950'li yıllara aittir. 23x15 cm, Extra filigranlı kağıt, alt köşede minik bir yırtık mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti Canik Mutasarrflığı Antetli Kağıt-Ankara Hükûmeti veya Büyük Millet Meclisi Hükûmeti, Kurtuluş Savaşı sırasında Ankara’daki hükûmete verilen addır. 1920'den 1923 yılı Cumhuriyetin ilanına kadar olan dönemi kapsar. 17x11 cm, kenarları yıpranmış haliyledir.

    Lot No: 271

    Lot: 271

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti Canik Mutasarrflığı Antetli Kağıt-Ankara Hükûmeti veya Büyük Millet Meclisi Hükûmeti, Kurtuluş Savaşı sırasında Ankara’daki hükûmete verilen addır. 1920'den 1923 yılı Cumhuriyetin ilanına kadar olan dönemi kapsar. 17x11 cm, kenarları yıpranmış haliyledir.

    TLSatıldı
  • Ptt Posta Çekleri Broşürü - 1970-Posta Çekleri: Emniyet, sürat, kolaylık, tasarruf.  Bu broşürde posta çekleri hizmetinden ne şekilde faydalanılabileceği açıklanmıştır. 14x9 cm, 10 katlanır sayfadan oluşur, s/b çizimler. Matsan Ofset Matbaacılık Sanayii, Ankara

    Lot No: 272

    Lot: 272

    Ptt Posta Çekleri Broşürü - 1970-Posta Çekleri: Emniyet, sürat, kolaylık, tasarruf. Bu broşürde posta çekleri hizmetinden ne şekilde faydalanılabileceği açıklanmıştır. 14x9 cm, 10 katlanır sayfadan oluşur, s/b çizimler. Matsan Ofset Matbaacılık Sanayii, Ankara

    TLSatıldı
  • Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye Postaları - Union Postale Universelle Turquıe  1885 Tarihli Antiye-J. Riso adına gönderilmiş, iki adet Constantinople - Galata 15 December 1885 tarihli "depart" damgalı, arka yüzü Fransızca mektuplu antiye. 13x9 cm

    Lot No: 273

    Lot: 273

    Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye Postaları - Union Postale Universelle Turquıe 1885 Tarihli Antiye-J. Riso adına gönderilmiş, iki adet Constantinople - Galata 15 December 1885 tarihli "depart" damgalı, arka yüzü Fransızca mektuplu antiye. 13x9 cm

    TLSatıldı
  • [Matbuât Tarihi]  Dersaadette Tab' olan Envâr-ı el Hamid nam eserin abone varakasıdır-1800'lerde basılan Osmanlıca Envâr-ı el Hamid adlı esere ait abonelik işlemleri için oluşturulan üzeri doldurulmamış fatura örneği. "“Fetvahane-i Aliyyeden tasdik ve muarrif nezaretinden ruhsatnamesi istihsal olunur olunmaz tab’ ve mahalline irsali taahhüd olunmuştur.” 19x13 cm katlanır, kenarları haliyledir.

    Lot No: 274

    Lot: 274

    [Matbuât Tarihi] Dersaadette Tab' olan Envâr-ı el Hamid nam eserin abone varakasıdır-1800'lerde basılan Osmanlıca Envâr-ı el Hamid adlı esere ait abonelik işlemleri için oluşturulan üzeri doldurulmamış fatura örneği. "“Fetvahane-i Aliyyeden tasdik ve muarrif nezaretinden ruhsatnamesi istihsal olunur olunmaz tab’ ve mahalline irsali taahhüd olunmuştur.” 19x13 cm katlanır, kenarları haliyledir.

    TLSatıldı
  • Ak Kunduraları Abdurrahman Kantarcıoğlu Trabzon Antetli Zarf-Ak Kunduraları Trabzon Kunduracılar Caddesi No: 66   16x13 cm.

    Lot No: 275

    Lot: 275

    Ak Kunduraları Abdurrahman Kantarcıoğlu Trabzon Antetli Zarf-Ak Kunduraları Trabzon Kunduracılar Caddesi No: 66 16x13 cm.

    TLSatıldı
  • [Eğitim Tarihi] Fransızca İstanbul Üniversitesi 1924-1925 Yılı Akademik Kadrosu Kitapçığı-Universite de Stamboul Constantinople yazılı kapakta oldukça estetik Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Darülfünunu amblemi basılıdır.

İstanbul Üniversitesi’nin yerleşkeleri; Beyazıt ve Haydar Paşa’dır.
Recteur (Rektör): İsmail Hakkı (Baltacıoğlu) Beyefendidir.
Facultes (Fakülteler): Medecine, Droit, Lettres, Scienses, Theologie 
Fakültelerde görev alan profesörlerin isimleri ve alanları listelenmiştir. 

Faculte Des Lettres Professeur Honoraire (Edebiyat Fakültesi Fahri Profesörü) Mareşal Mustafa Kemal Paşa, Dekan Köprülüzâde Fuad Bey’dir.
İmp. Bédjidian Fréres

20x14cm, 8 sayfa, ön kapakta renk değişmesi ve al kısımda minik bir yırtık mevcuttur.

    Lot No: 276

    Lot: 276

    [Eğitim Tarihi] Fransızca İstanbul Üniversitesi 1924-1925 Yılı Akademik Kadrosu Kitapçığı-Universite de Stamboul Constantinople yazılı kapakta oldukça estetik Osmanlıca Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Darülfünunu amblemi basılıdır. İstanbul Üniversitesi’nin yerleşkeleri; Beyazıt ve Haydar Paşa’dır. Recteur (Rektör): İsmail Hakkı (Baltacıoğlu) Beyefendidir. Facultes (Fakülteler): Medecine, Droit, Lettres, Scienses, Theologie Fakültelerde görev alan profesörlerin isimleri ve alanları listelenmiştir. Faculte Des Lettres Professeur Honoraire (Edebiyat Fakültesi Fahri Profesörü) Mareşal Mustafa Kemal Paşa, Dekan Köprülüzâde Fuad Bey’dir. İmp. Bédjidian Fréres 20x14cm, 8 sayfa, ön kapakta renk değişmesi ve al kısımda minik bir yırtık mevcuttur.

    TLSatıldı
  • [Eğitim Tarihi] İstanbul Amerikan Koleci (Koleji) Kız Kısmı talebesinden Bülbün Öz’e ait Edebiyat Tarihi Defteri ve Ders Çizelgesi-İngilizce olarak gayet özenli bir yazıyla kaleme alınan deftere 25 September (Eylül) 1942 tarihinde başlanmıştır. William Shakespeare, Lord Byron gibi isimler ayrıntılı olarak işlenmiştir. 
Lise 3. sınıf Ders listesinde Türkçe, Tarih, Coğrafya, Askerlik, English, Logic, Philosophy, Physics, French German derslerinden aldığı notlar görülmektedir, altında okulun kaşesi mevcuttur.

21x15 cm, 60 yaprak, orijinal cildinde.

    Lot No: 277

    Lot: 277

    [Eğitim Tarihi] İstanbul Amerikan Koleci (Koleji) Kız Kısmı talebesinden Bülbün Öz’e ait Edebiyat Tarihi Defteri ve Ders Çizelgesi-İngilizce olarak gayet özenli bir yazıyla kaleme alınan deftere 25 September (Eylül) 1942 tarihinde başlanmıştır. William Shakespeare, Lord Byron gibi isimler ayrıntılı olarak işlenmiştir. Lise 3. sınıf Ders listesinde Türkçe, Tarih, Coğrafya, Askerlik, English, Logic, Philosophy, Physics, French German derslerinden aldığı notlar görülmektedir, altında okulun kaşesi mevcuttur. 21x15 cm, 60 yaprak, orijinal cildinde.

    TLSatıldı
  • [Eğitim Tarihi] Notre Dame De Sion Fransız Kız Lisesi  11-Fen Sınıfı talebesi Nilgün Güven'e ait Karne-1971-1972 senesine ait Fransızca Türkçe karnede talebenin notları, ve altında veli imzası bulunmaktadır. Cebir- Geometri ve Sosyoloji  derslerinden bütünlemeye kaldığı  görülmektedir. Karne üzerine el ile Mezun/Diplomée notu düşülmüştür. 22x16 cm, 8 sayfadır.

    Lot No: 278

    Lot: 278

    [Eğitim Tarihi] Notre Dame De Sion Fransız Kız Lisesi 11-Fen Sınıfı talebesi Nilgün Güven'e ait Karne-1971-1972 senesine ait Fransızca Türkçe karnede talebenin notları, ve altında veli imzası bulunmaktadır. Cebir- Geometri ve Sosyoloji derslerinden bütünlemeye kaldığı görülmektedir. Karne üzerine el ile Mezun/Diplomée notu düşülmüştür. 22x16 cm, 8 sayfadır.

    TLSatıldı
  • [Eğitim Tarihi - Erken Cumhuriyet Dönemi] - Erken Cumhuriyet dönemi kasketli ve önlüklü mektep talebeleri muallimleri ile birlikte mektep önü hâtıra fotoğrafı, arkasında "15-12-34 senesi hâtırası" yazılı. 14x9 cm, arka yüzü sararmıştır.

    Lot No: 279

    Lot: 279

    [Eğitim Tarihi - Erken Cumhuriyet Dönemi] - Erken Cumhuriyet dönemi kasketli ve önlüklü mektep talebeleri muallimleri ile birlikte mektep önü hâtıra fotoğrafı, arkasında "15-12-34 senesi hâtırası" yazılı. 14x9 cm, arka yüzü sararmıştır.

    TLSatıldı
  • [Eğitim Tarihi - Erken Cumhuriyet Dönemi] -İzmir Karşıyaka Ankara İlk Mektebi öğrencileri ve okul müdürü Hüseyin S. Çağlayan Beyefendi 14x9 cm, arka yüzü sararmış, ön yüzünde minik bir kopuk haliyledir.

    Lot No: 280

    Lot: 280

    [Eğitim Tarihi - Erken Cumhuriyet Dönemi] -İzmir Karşıyaka Ankara İlk Mektebi öğrencileri ve okul müdürü Hüseyin S. Çağlayan Beyefendi 14x9 cm, arka yüzü sararmış, ön yüzünde minik bir kopuk haliyledir.

    TLSatıldı
  • [Erken Cumhuriyet Dönemi - Milli Bayram Kutlamaları] -Ay Yıldızlı Türk Bayraklarıyla, muhtemelen zafer takı ve sloganlarla donatılmış aynı zamanda tramvay yolu da olan bir cadde üstünde   kadın erkek ve öğrencilerden oluşan bir kalabalık ve dönem otomobilleri görülmektedir. 8x6 cm, Gevgert Ridax kağıt.

    Lot No: 281

    Lot: 281

    [Erken Cumhuriyet Dönemi - Milli Bayram Kutlamaları] -Ay Yıldızlı Türk Bayraklarıyla, muhtemelen zafer takı ve sloganlarla donatılmış aynı zamanda tramvay yolu da olan bir cadde üstünde kadın erkek ve öğrencilerden oluşan bir kalabalık ve dönem otomobilleri görülmektedir. 8x6 cm, Gevgert Ridax kağıt.

    TLSatıldı
  • [Eğitim Tarihi - Erken Cumhuriyet Dönemi] -Erkek Muallim Mektebi İkinci Sınıf Talebesi ve Müdür Rifat Adil Bey okulun bahçesinde bir arada, 22.3.1931 tarihlidir.  Arka yüzü açıklmalıdır. 14x9 cm, fotoğraf üzerinde not ve okul numaraları bulunur, arka yüzde sararma ve not bulunmaktadır.

    Lot No: 282

    Lot: 282

    [Eğitim Tarihi - Erken Cumhuriyet Dönemi] -Erkek Muallim Mektebi İkinci Sınıf Talebesi ve Müdür Rifat Adil Bey okulun bahçesinde bir arada, 22.3.1931 tarihlidir. Arka yüzü açıklmalıdır. 14x9 cm, fotoğraf üzerinde not ve okul numaraları bulunur, arka yüzde sararma ve not bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • [Erken Cumhuriyet Dönemi] -Muhtemelen Bir Eğitim Kurumu Önünde Bir Grup Beyefendi 10 Teşrin-i Sani 1927 tarihli fotoğrafta Osmanlıca "Sofra Erkanı" şeklinde  not bulunmaktadır. 14x9 cm, sepya tonludur, arka yüzü karalanmıştır.

    Lot No: 283

    Lot: 283

    [Erken Cumhuriyet Dönemi] -Muhtemelen Bir Eğitim Kurumu Önünde Bir Grup Beyefendi 10 Teşrin-i Sani 1927 tarihli fotoğrafta Osmanlıca "Sofra Erkanı" şeklinde not bulunmaktadır. 14x9 cm, sepya tonludur, arka yüzü karalanmıştır.

    TLSatıldı
  • Gazeteci Ruşen Eşref Ünaydın Atina Büyükelçiliği Esnasında Amirallerle Bir Karşılama-Fotoğrafın arka yüzü Démétre Yancoglous Panepistimiou 30 Athenes damgalı. 19x12 cm, arkası albüm izlidir.

    Lot No: 284

    Lot: 284

    Gazeteci Ruşen Eşref Ünaydın Atina Büyükelçiliği Esnasında Amirallerle Bir Karşılama-Fotoğrafın arka yüzü Démétre Yancoglous Panepistimiou 30 Athenes damgalı. 19x12 cm, arkası albüm izlidir.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] Osmanlıca "Donanma-yı Osmânî Cemiyeti Kastamonu Şubesi"ne âid makbuz- Dârü'l-muallimin muallim-i evveli Şevket Efendi hesâbına kesilmiş, 1334 târihli - 23x12 cm, iki adet mühür ile birlikte.

    Lot No: 285

    Lot: 285

    [Denizcilik Tarihi] Osmanlıca "Donanma-yı Osmânî Cemiyeti Kastamonu Şubesi"ne âid makbuz- Dârü'l-muallimin muallim-i evveli Şevket Efendi hesâbına kesilmiş, 1334 târihli - 23x12 cm, iki adet mühür ile birlikte.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] Osmanlıca Bahriye Zâbiti [Güğerte Mülâzım-ı Sânisi] Mehmed Efendi'ye âid Dersaadet Tramvay Şirketi fotoğraflı vesika [kimlik] belgesi, 1336 târihli-28x9 cm açılır hali

    Lot No: 286

    Lot: 286

    [Denizcilik Tarihi] Osmanlıca Bahriye Zâbiti [Güğerte Mülâzım-ı Sânisi] Mehmed Efendi'ye âid Dersaadet Tramvay Şirketi fotoğraflı vesika [kimlik] belgesi, 1336 târihli-28x9 cm açılır hali

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] Türk Denizyolları "Ankara" Vapuru-Turkish Maritimes Lines Editör: Richter&C. - Napoli Arka yüzü mektupludur. 15x11 cm. 2.Dünya Savaşının bitiminden hemen sonra 1945 yılında, ülkemizde, deniz yollarındaki yolcu talebini karşılamak için, yeni yolcu gemilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gemilerden bir tanesi de 125 metre uzunluğunda, 19 metre genişliğinde, 1933 yapımı  “Solace” adıyla Amerikan Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılan bir hastane gemisiydi. 1948 yılında, Solace gemisi Türkiye’ye yolcu gemisi olarak satılır. Bu güzel gemi aynı yıl, yapılan tadilatlar sonucu, birçok kamaralı bir turistik yolcu gemisi haline sokulur. İsim olarak ise “Ankara”olarak değiştirilir. Uzun bir yolculuktan sonra, Türkiye’ye getirilir. Gemi öncelikle beyaz renge boyanır, güzel ve rahat bir gemi olan Ankara gemisinin geniş salonları, rahat yemekhaneleri ve bir de garajı bulunmaktadır. Yani, yolcuların araçları da, geminin yan tarafındaki kapaklar açılarak, iç bölümde bulunan garaja alınabilmektedir. Ankara gemisinin her sefere çıkışı ve her seferden dönüşü, gazete sütunlarında haber olur.
Ekim 1977 tarihinde, gemi sökülmek üzere Haliç Tersanesine yanaştırıldığında tüm güverte üstü sökülür ve kesilip ayrılır. İstanbul Haliç Tersanesine haber verilir ve buradaki görevliler gelirler, hayretler içinde, Ankara gemisinin, daha önce röntgen odası olarak kullanılan, kamarasının odasının duvarlarındaki kurşun levhaları sökerek, İstanbul’a götürürler ve Çorlulu Ali Paşa Camisinin şadırvanının çatısı bu kurşun levhalarla kaplanarak, restorasyon çalışmaları tamamlanır. Ankara Gemisi: 5 Mayıs 1981 tarihinde, İzmir-Aliağa Tersanesinde tamamen parçalanarak yok edilir.

    Lot No: 287

    Lot: 287

    [Denizcilik Tarihi] Türk Denizyolları "Ankara" Vapuru-Turkish Maritimes Lines Editör: Richter&C. - Napoli Arka yüzü mektupludur. 15x11 cm. 2.Dünya Savaşının bitiminden hemen sonra 1945 yılında, ülkemizde, deniz yollarındaki yolcu talebini karşılamak için, yeni yolcu gemilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gemilerden bir tanesi de 125 metre uzunluğunda, 19 metre genişliğinde, 1933 yapımı “Solace” adıyla Amerikan Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılan bir hastane gemisiydi. 1948 yılında, Solace gemisi Türkiye’ye yolcu gemisi olarak satılır. Bu güzel gemi aynı yıl, yapılan tadilatlar sonucu, birçok kamaralı bir turistik yolcu gemisi haline sokulur. İsim olarak ise “Ankara”olarak değiştirilir. Uzun bir yolculuktan sonra, Türkiye’ye getirilir. Gemi öncelikle beyaz renge boyanır, güzel ve rahat bir gemi olan Ankara gemisinin geniş salonları, rahat yemekhaneleri ve bir de garajı bulunmaktadır. Yani, yolcuların araçları da, geminin yan tarafındaki kapaklar açılarak, iç bölümde bulunan garaja alınabilmektedir. Ankara gemisinin her sefere çıkışı ve her seferden dönüşü, gazete sütunlarında haber olur. Ekim 1977 tarihinde, gemi sökülmek üzere Haliç Tersanesine yanaştırıldığında tüm güverte üstü sökülür ve kesilip ayrılır. İstanbul Haliç Tersanesine haber verilir ve buradaki görevliler gelirler, hayretler içinde, Ankara gemisinin, daha önce röntgen odası olarak kullanılan, kamarasının odasının duvarlarındaki kurşun levhaları sökerek, İstanbul’a götürürler ve Çorlulu Ali Paşa Camisinin şadırvanının çatısı bu kurşun levhalarla kaplanarak, restorasyon çalışmaları tamamlanır. Ankara Gemisi: 5 Mayıs 1981 tarihinde, İzmir-Aliağa Tersanesinde tamamen parçalanarak yok edilir.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi]  A.B.D. Denizaltılarının Kaptan Ferit Denizmen ve Türk Denizaltıcılar tarafından teslim alınması – 1948 Londra Basın Fotoğrafı-Associated Press Photo From London (Londra'dan İlgili Basın Fotoğrafı) Arka yüzü basın etiketi ile İngilizce açıklamalı ve Copyright Associated Press Photo kaşeli 19x15 cm
SUBMARINE AS U.S. AID TO TURKEY
TURKISH OFFICERS AND SAILORS ASSEMBLE ON DECK OF U.S.S. BOARFISH, IN FOREGROUND CAPTAIN STANLEY MOSELY, COMMANDER OF DIVISION 100 OF THE U.S. SUBMARINE SERVICE, SHAKES HANDS WITH CAPTAIN FERIT DEN IZMEN OF THE TURKISH NAV THE SUBMARINE WAS LEAVING THE U.S. SUBMARINE BASE AT GROTON, CONNECTICUT, APRIL 19, ENROUTE TO TURKEY AS PART OF THE U.S. AID TO TURKEY PROGRAMME. 

A.B.D. Denizaltılarına 23 Mayıs 1948 tarihinde İzmir 'de düzenlenen tören ile Türk Sancağı çekilir ve yeni isimlerini alırlar. 327 numaralı denizaltı Türk filosunda TCG Sakarya adını almıştır, 23.08.1948-12.12.1975 tarihleri arasında hizmet vermiştir. 
Aynı tarihte alınan diğer denizaltılar ve isimleri.
TCG I. İnönü (D-1)(USS Brill (SS-330), 
TCG II. İnönü (D-2)(USS Blueback (SS-326), 
TCG Sakarya (D-3)(USS Boarfish (SS-327), 
TCG Gür (D-4)(USS Chub (SS-329).

    Lot No: 288

    Lot: 288

    [Denizcilik Tarihi] A.B.D. Denizaltılarının Kaptan Ferit Denizmen ve Türk Denizaltıcılar tarafından teslim alınması – 1948 Londra Basın Fotoğrafı-Associated Press Photo From London (Londra'dan İlgili Basın Fotoğrafı) Arka yüzü basın etiketi ile İngilizce açıklamalı ve Copyright Associated Press Photo kaşeli 19x15 cm SUBMARINE AS U.S. AID TO TURKEY TURKISH OFFICERS AND SAILORS ASSEMBLE ON DECK OF U.S.S. BOARFISH, IN FOREGROUND CAPTAIN STANLEY MOSELY, COMMANDER OF DIVISION 100 OF THE U.S. SUBMARINE SERVICE, SHAKES HANDS WITH CAPTAIN FERIT DEN IZMEN OF THE TURKISH NAV THE SUBMARINE WAS LEAVING THE U.S. SUBMARINE BASE AT GROTON, CONNECTICUT, APRIL 19, ENROUTE TO TURKEY AS PART OF THE U.S. AID TO TURKEY PROGRAMME. A.B.D. Denizaltılarına 23 Mayıs 1948 tarihinde İzmir 'de düzenlenen tören ile Türk Sancağı çekilir ve yeni isimlerini alırlar. 327 numaralı denizaltı Türk filosunda TCG Sakarya adını almıştır, 23.08.1948-12.12.1975 tarihleri arasında hizmet vermiştir. Aynı tarihte alınan diğer denizaltılar ve isimleri. TCG I. İnönü (D-1)(USS Brill (SS-330), TCG II. İnönü (D-2)(USS Blueback (SS-326), TCG Sakarya (D-3)(USS Boarfish (SS-327), TCG Gür (D-4)(USS Chub (SS-329).

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] Denizci bir Aileye ait Bayram Hatıra Pozu-Denizci başlığıyla ve başka askeri başlığıyla beyefendiler. Arka yüzü "13.10.1949 Bayram Hatırası" notu. 14x9 cm

    Lot No: 289

    Lot: 289

    [Denizcilik Tarihi] Denizci bir Aileye ait Bayram Hatıra Pozu-Denizci başlığıyla ve başka askeri başlığıyla beyefendiler. Arka yüzü "13.10.1949 Bayram Hatırası" notu. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi] Antalya Limanında Ticari Gemiler -Arka yüzü "3/4 Güngör Aldemir 772 - Antalya" açıklamalıdır. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı orijinal fotoğraf.

    Lot No: 290

    Lot: 290

    [Denizcilik Tarihi] Antalya Limanında Ticari Gemiler -Arka yüzü "3/4 Güngör Aldemir 772 - Antalya" açıklamalıdır. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı orijinal fotoğraf.

    TLSatıldı
  •  [Denizcilik Tarihi] İzmit Körfezinde Savaş Gemisi -14x8 cm, sol alt köşesi kırıktır, arka yüzde sararmalar ve fotoğraf üzerinde delikler mevcut haliyle.

    Lot No: 291

    Lot: 291

    [Denizcilik Tarihi] İzmit Körfezinde Savaş Gemisi -14x8 cm, sol alt köşesi kırıktır, arka yüzde sararmalar ve fotoğraf üzerinde delikler mevcut haliyle.

    TLSatıldı
  • [Denizcilik Tarihi - Erken Cumhuriyet Dönemi]  Yavuz Dretnotu - 90-Arka yüzü 1933 tarihli, hatıra notludur. " Bugün sınıf arkadaşlarımdan İsmet ile Kumkapı ve Aksaray semtlerini gezdik" şeklinde imzalıdır. 14x9 cm Yavuz Dretnotu  (Goeben) Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'na girmesinde önemli rol oynayan savaş gemisidir.

    Lot No: 292

    Lot: 292

    [Denizcilik Tarihi - Erken Cumhuriyet Dönemi] Yavuz Dretnotu - 90-Arka yüzü 1933 tarihli, hatıra notludur. " Bugün sınıf arkadaşlarımdan İsmet ile Kumkapı ve Aksaray semtlerini gezdik" şeklinde imzalıdır. 14x9 cm Yavuz Dretnotu (Goeben) Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'na girmesinde önemli rol oynayan savaş gemisidir.

    TLSatıldı
  •  [Denizcilik Tarihi] Kıbrıs Barış Harekatına da katılan Türk Donanmasının Hisar sınıfı gemilerinden T.C.G. Akhisar -14x9 cm. 29 Mayıs 1963 tarihinde Oregon - Portland 'da kızağa kondu.(Gunderson Brothers Engineering Corp.) 14 Mayıs 1964 tarihinde denize indirildi. 29 Ekim 1964 tarihinde USS PC-1641 olarak göreve hazırdı. 3 Aralık 1964 tarihinde TCG AKHİSAR - (P 114) ismi verildi, Türkiye ' ye transfer edildi. İntikalde , Küba yakınında dev bir kaplumbağa çarpması nedeni ile pervanesi değiştirildi. İlk olarak Gölcük 'te konuşlandı. Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldı. 1976 yılında İzmir Emir Çaka Bey rıhtımına bağlandı. Refakat ve Karakol Gemisi olarak çoğunlukla Ege ve Akdeniz'de seyir etti. 1990 'lı yıllarda Mersin ve Kıbrıs Rotasyon görevi yaptı. 1995 yılında İzmir Körfezine giren Balina için dinleme görevine tefrik edildi. 1996 yılı başlarında Kardak Krizinde bölgede 6 ay bulundu.2000 yılından itibaren Marmara - İmralı Özel görevini Rotasyoner olarak yaptı. 2004 yılında Konuş yeri Gölcük olarak değiştirildi. 2008 yılında hizmet dışına ayrıldı. İstanbul Tersanesinde birkaç yıl bekletildi , bir tatbikatta hedef gemisi yapılarak deniz dibine batırıldı.

    Lot No: 293

    Lot: 293

    [Denizcilik Tarihi] Kıbrıs Barış Harekatına da katılan Türk Donanmasının Hisar sınıfı gemilerinden T.C.G. Akhisar -14x9 cm. 29 Mayıs 1963 tarihinde Oregon - Portland 'da kızağa kondu.(Gunderson Brothers Engineering Corp.) 14 Mayıs 1964 tarihinde denize indirildi. 29 Ekim 1964 tarihinde USS PC-1641 olarak göreve hazırdı. 3 Aralık 1964 tarihinde TCG AKHİSAR - (P 114) ismi verildi, Türkiye ' ye transfer edildi. İntikalde , Küba yakınında dev bir kaplumbağa çarpması nedeni ile pervanesi değiştirildi. İlk olarak Gölcük 'te konuşlandı. Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldı. 1976 yılında İzmir Emir Çaka Bey rıhtımına bağlandı. Refakat ve Karakol Gemisi olarak çoğunlukla Ege ve Akdeniz'de seyir etti. 1990 'lı yıllarda Mersin ve Kıbrıs Rotasyon görevi yaptı. 1995 yılında İzmir Körfezine giren Balina için dinleme görevine tefrik edildi. 1996 yılı başlarında Kardak Krizinde bölgede 6 ay bulundu.2000 yılından itibaren Marmara - İmralı Özel görevini Rotasyoner olarak yaptı. 2004 yılında Konuş yeri Gölcük olarak değiştirildi. 2008 yılında hizmet dışına ayrıldı. İstanbul Tersanesinde birkaç yıl bekletildi , bir tatbikatta hedef gemisi yapılarak deniz dibine batırıldı.

    TLSatıldı
  • [KABİN FOTOĞRAF] Osmanlı Dönemi Bahriyeli -Fesli, elinde dürbünü, beyaz eldivenleri, kılıcı ile birlikte stüdyo hatıra pozu. Cabinet Portreit 17x11 cm, haliyle.

    Lot No: 294

    Lot: 294

    [KABİN FOTOĞRAF] Osmanlı Dönemi Bahriyeli -Fesli, elinde dürbünü, beyaz eldivenleri, kılıcı ile birlikte stüdyo hatıra pozu. Cabinet Portreit 17x11 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Portre -Ormancı beyefendinin meslek arkadaşı Cemâl Bey'e ithaf ettiği imzalı fotoğrafı, 13 Mart 1340 târihli. 12x8 cm, Leonard kağıt, sepya tonlu, köşesinde kırık mevcuttur.

    Lot No: 295

    Lot: 295

    Erken Cumhuriyet Dönemi Portre -Ormancı beyefendinin meslek arkadaşı Cemâl Bey'e ithaf ettiği imzalı fotoğrafı, 13 Mart 1340 târihli. 12x8 cm, Leonard kağıt, sepya tonlu, köşesinde kırık mevcuttur.

    TLSatıldı
  • 1940'lar - İş Yaşamı - Meslek -Masa başında kitap okurken poz veren beyefendi. Arka duvardaki haritada Boyabad (Boyabat) Bafra arasında Samsun'a ait bir ilçe görülmektedir. 10x6 cm, arka yüzü " Çalışma odamda, Eylül 1947" şeklinde notlu ve imzalıdır. Ön yüzde sararma mevcuttur.

    Lot No: 296

    Lot: 296

    1940'lar - İş Yaşamı - Meslek -Masa başında kitap okurken poz veren beyefendi. Arka duvardaki haritada Boyabad (Boyabat) Bafra arasında Samsun'a ait bir ilçe görülmektedir. 10x6 cm, arka yüzü " Çalışma odamda, Eylül 1947" şeklinde notlu ve imzalıdır. Ön yüzde sararma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Topluluk-Askeri ve sivil yöneticilerin Abant Gezisinden bir hatıra. Arkada dönem otomobili. 17 Eylül 1939 notu ile imzalıdır. 9x6 cm

    Lot No: 297

    Lot: 297

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Topluluk-Askeri ve sivil yöneticilerin Abant Gezisinden bir hatıra. Arkada dönem otomobili. 17 Eylül 1939 notu ile imzalıdır. 9x6 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - İzmir Fotoğrafhaneleri - Foto Cevdet -İzmir genel görünüm. 9x6 cm, arka yüzü Foto Cevdet İzmir kaşelidir, üzerinde 364 numara baskılıdır. Sol üst köşesi kırıktır.

    Lot No: 298

    Lot: 298

    Erken Cumhuriyet Dönemi - İzmir Fotoğrafhaneleri - Foto Cevdet -İzmir genel görünüm. 9x6 cm, arka yüzü Foto Cevdet İzmir kaşelidir, üzerinde 364 numara baskılıdır. Sol üst köşesi kırıktır.

    TLSatıldı
  • Duvarda çok sayıda hat levhanın bulunduğu bir mekanda poz veren beyefendi-14x9 cm, fotoğraf üzerinde not yazılmıştır, köşelerde minik yıpranmalar mevcuttur.

    Lot No: 299

    Lot: 299

    Duvarda çok sayıda hat levhanın bulunduğu bir mekanda poz veren beyefendi-14x9 cm, fotoğraf üzerinde not yazılmıştır, köşelerde minik yıpranmalar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • İskenderun Sahili - 1950'ler-İskenderun sahili umumi görünüm, dönem otobüsü ve otomobilleri.9x6 cm

    Lot No: 300

    Lot: 300

    İskenderun Sahili - 1950'ler-İskenderun sahili umumi görünüm, dönem otobüsü ve otomobilleri.9x6 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Nadir Fotoğraf - Trablusgarp'ta Osmanlı Askerleri-Trablusgarb'da Osmanlı askerî fırkasının ordugâh önünde icrâ olunan askerî resm-i geçid, yüzbaşından mülâzım Sâkıb Efendi'ye gönderilmiş, 19 Teşrin-i Sânî 1321 (1905) târihli

Arkası Osmanlıca - Fransızca çift dilli Tripoli (Trablusgarp) damgalı. Ön yüzü mektuplu, arka yüzü Osmanlıca açıklamalı. Societe Lumiere - Lyon kağıda sepya tonlu. 14x9 cm, arka yüzü sararmış haliyle.

    Lot No: 301

    Lot: 301

    Osmanlı Dönemi Nadir Fotoğraf - Trablusgarp'ta Osmanlı Askerleri-Trablusgarb'da Osmanlı askerî fırkasının ordugâh önünde icrâ olunan askerî resm-i geçid, yüzbaşından mülâzım Sâkıb Efendi'ye gönderilmiş, 19 Teşrin-i Sânî 1321 (1905) târihli Arkası Osmanlıca - Fransızca çift dilli Tripoli (Trablusgarp) damgalı. Ön yüzü mektuplu, arka yüzü Osmanlıca açıklamalı. Societe Lumiere - Lyon kağıda sepya tonlu. 14x9 cm, arka yüzü sararmış haliyle.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Askerleri ve Balkan halkından oluşan bir cenaze töreni görselli kartpostal - BALKANLAR'DA BİR CENAZE TÖRENİ-Ön yüzü notludur. Arka yüzünde baskı ile Almanca "hof und kammerphotograph" yazılı ayrıca el yazısı ile mektuplu ve Jostfov posta damgalı, Avusturta posta pullu, 22.12.12(?) tarihli kartpostal. 14x9 cm,

    Lot No: 302

    Lot: 302

    Osmanlı Askerleri ve Balkan halkından oluşan bir cenaze töreni görselli kartpostal - BALKANLAR'DA BİR CENAZE TÖRENİ-Ön yüzü notludur. Arka yüzünde baskı ile Almanca "hof und kammerphotograph" yazılı ayrıca el yazısı ile mektuplu ve Jostfov posta damgalı, Avusturta posta pullu, 22.12.12(?) tarihli kartpostal. 14x9 cm,

    TLSatıldı
  • Türk Ordusu - İstiklâl Harbi'nde Türk süvari birlikleri- Arkasında Osmanlıca "İstiklal Harbi sıralarında sahada büyük fedâkarlıkları görülen süvârilerimizden bir kısım" yazılı, 1339 tarihli. Ellerinde tuğ ve sancaklarla atlı Türk birlikleri. 14x9 cm.

    Lot No: 303

    Lot: 303

    Türk Ordusu - İstiklâl Harbi'nde Türk süvari birlikleri- Arkasında Osmanlıca "İstiklal Harbi sıralarında sahada büyük fedâkarlıkları görülen süvârilerimizden bir kısım" yazılı, 1339 tarihli. Ellerinde tuğ ve sancaklarla atlı Türk birlikleri. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Türkiye İdman Cemiyetleri Boks Hakemleri Tarafından Tutulan Boks Maçı Zabıt Tutanağı-Serzâd Bey'in gâlip geldiğine dâir, 1928 yılı Ekim ayına tarihlidir. 24x18 cm.

    Lot No: 304

    Lot: 304

    Osmanlıca Türkiye İdman Cemiyetleri Boks Hakemleri Tarafından Tutulan Boks Maçı Zabıt Tutanağı-Serzâd Bey'in gâlip geldiğine dâir, 1928 yılı Ekim ayına tarihlidir. 24x18 cm.

    TLSatıldı
  • Bornova Ziraat Mektebi Bahçesi ve Tren - İzmir-Foto: Ahmed Hamdi. 14x9 cm, bromür kağıt üzerine gümüş jelatin baskı. Foto Bayer. İzmir Bornova Ziraat Mektebi İzmir’in kurtuluşunun hemen ardından 1922 yılının Aralık ayında Atatürk’ün girişimleriyle kurulmuştur. Mektep binası olarak kullanılacak köşk İzmir Ziraat Mıntıka Mektebi olarak kullanılma amacıyla Harwey adlı bir İngiliz'den kamulaştırma yoluyla satın alınmıştır. Mektebin çevresindeki arazi de 1924 yılına kadar kamulaştırılmıştır. Bornova Ziraat Mektebi, tarımsal alanda yenilikçi eğitim modellerinin uygulanması ile sektörün çağdaş ve bilimsel gelişmeler çerçevesinde ilerlemesi ve nihayetinde ülkemizde modern tarım alt yapısının inşa edilmesi hedefiyle kurulmuştu. Mektep; ‘Halka dost, köylüye yâr, hükümete destek; iş de cemiyete rehber gençler’ yetiştirmek arzusundaydı. Böylece okul, 1923’te kurulan Yeni Türkiye’nin tarımsal modernleşme ve modern eğitim alanındaki en güzel nişanesi; güzel İzmir’in kalbi olacaktı. Kısa sürede Türk tarımını modern yöntemler ile buluşturacak nitelikte öğrenciler yetiştiren bu okul, yaratmış olduğu eseri tüm dünyaya göstermekle iftihar eden Atatürk’ün en samimi ziyaretçilerini getirmek için adeta can attığı güzide bir kurum haline gelecekti. Bornova Ziraat Mektebi, 1933’te Sovyet Heyeti, 1934’te İran Şahı Rıza Pehlevi ve 1935’te de onu takiben Fransa eski Başbakanı Herriot tarafından ziyaret edilmekle kalmıyor, kimi yabancı muhabirlerce de “İzmir’in simgesi” olarak gösteriliyordu. Bunda, Atatürk’ün gösterdiği yolda büyük bir çaba sarfeden İzmir Valisi Kâzım Dirik’in de payı büyüktü. Onun gayreti sayesinde Türk tarımının inkişafının bir nişanesi haline gelen Bornova Ziraat Mektebi, aynı zamanda Türkiye’nin en önde gelen eğitim kurumlarından birisi olan Ege Üniversitesi’nin de temelini oluşturuyordu. Nitekim okul, sadece Bornova’nın değil, tüm Batı Anadolu Bölgesi’nin çehresini değiştirecek çalışmalara imza atmıştı. İşte bu Ziraat Mektebi, 1955 yılında Ege Üniversitesi’nin kuruluşunda da temel olarak kabul edilmiş ve Ziraat Fakültesi’ne dönüşerek günümüze kadar önemini arttırarak sürdürmüştü. Bu yönüyle Bornova Ziraat Mektebi, varlığını koruduğu dönemde sadece tarımın gelişmesine hizmet etmekle kalmamış; aynı zamanda yörenin kentleşmesine de hizmet etmiştir.

    Lot No: 305

    Lot: 305

    Bornova Ziraat Mektebi Bahçesi ve Tren - İzmir-Foto: Ahmed Hamdi. 14x9 cm, bromür kağıt üzerine gümüş jelatin baskı. Foto Bayer. İzmir Bornova Ziraat Mektebi İzmir’in kurtuluşunun hemen ardından 1922 yılının Aralık ayında Atatürk’ün girişimleriyle kurulmuştur. Mektep binası olarak kullanılacak köşk İzmir Ziraat Mıntıka Mektebi olarak kullanılma amacıyla Harwey adlı bir İngiliz'den kamulaştırma yoluyla satın alınmıştır. Mektebin çevresindeki arazi de 1924 yılına kadar kamulaştırılmıştır. Bornova Ziraat Mektebi, tarımsal alanda yenilikçi eğitim modellerinin uygulanması ile sektörün çağdaş ve bilimsel gelişmeler çerçevesinde ilerlemesi ve nihayetinde ülkemizde modern tarım alt yapısının inşa edilmesi hedefiyle kurulmuştu. Mektep; ‘Halka dost, köylüye yâr, hükümete destek; iş de cemiyete rehber gençler’ yetiştirmek arzusundaydı. Böylece okul, 1923’te kurulan Yeni Türkiye’nin tarımsal modernleşme ve modern eğitim alanındaki en güzel nişanesi; güzel İzmir’in kalbi olacaktı. Kısa sürede Türk tarımını modern yöntemler ile buluşturacak nitelikte öğrenciler yetiştiren bu okul, yaratmış olduğu eseri tüm dünyaya göstermekle iftihar eden Atatürk’ün en samimi ziyaretçilerini getirmek için adeta can attığı güzide bir kurum haline gelecekti. Bornova Ziraat Mektebi, 1933’te Sovyet Heyeti, 1934’te İran Şahı Rıza Pehlevi ve 1935’te de onu takiben Fransa eski Başbakanı Herriot tarafından ziyaret edilmekle kalmıyor, kimi yabancı muhabirlerce de “İzmir’in simgesi” olarak gösteriliyordu. Bunda, Atatürk’ün gösterdiği yolda büyük bir çaba sarfeden İzmir Valisi Kâzım Dirik’in de payı büyüktü. Onun gayreti sayesinde Türk tarımının inkişafının bir nişanesi haline gelen Bornova Ziraat Mektebi, aynı zamanda Türkiye’nin en önde gelen eğitim kurumlarından birisi olan Ege Üniversitesi’nin de temelini oluşturuyordu. Nitekim okul, sadece Bornova’nın değil, tüm Batı Anadolu Bölgesi’nin çehresini değiştirecek çalışmalara imza atmıştı. İşte bu Ziraat Mektebi, 1955 yılında Ege Üniversitesi’nin kuruluşunda da temel olarak kabul edilmiş ve Ziraat Fakültesi’ne dönüşerek günümüze kadar önemini arttırarak sürdürmüştü. Bu yönüyle Bornova Ziraat Mektebi, varlığını koruduğu dönemde sadece tarımın gelişmesine hizmet etmekle kalmamış; aynı zamanda yörenin kentleşmesine de hizmet etmiştir.

    TLSatıldı
  • Milli Bayram Kutlamaları -23 Nisan 1963 tarihinde Genel Sigorta ve Hilal Terzi tabelalı bir sokakta İzci gençler askerî heyetin önünden geçerken.  Resmi geçit protokolü soakata kurulan bir zafer takının hemen önündedir, kenarlarda halk ve çocuklar ilgiyle izlerken görülmektedir. 14x9 cm, forte kağıt.

    Lot No: 306

    Lot: 306

    Milli Bayram Kutlamaları -23 Nisan 1963 tarihinde Genel Sigorta ve Hilal Terzi tabelalı bir sokakta İzci gençler askerî heyetin önünden geçerken. Resmi geçit protokolü soakata kurulan bir zafer takının hemen önündedir, kenarlarda halk ve çocuklar ilgiyle izlerken görülmektedir. 14x9 cm, forte kağıt.

    TLSatıldı
  • 1960 - Cumhuriyet Bayramı - Bursa-Takım elbiseli beyefendi ve iki komiser, arkasında bayram törenini izlemeye gelen halk ve öğrenciler. 14x9 cm.

    Lot No: 307

    Lot: 307

    1960 - Cumhuriyet Bayramı - Bursa-Takım elbiseli beyefendi ve iki komiser, arkasında bayram törenini izlemeye gelen halk ve öğrenciler. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • 1. DÜNYA SAVAŞI (1914-1918) Osmanlıca Dersaadet Zâbitan Âile Erzak Komisyonuna Âid Hesab Defteri-1334 (1918) târihli, Matbaa-i Osmaniye, Mülâzım-ı Sânî Hasan Tahsin Bey'e âit.18x12 cm.

    Lot No: 308

    Lot: 308

    1. DÜNYA SAVAŞI (1914-1918) Osmanlıca Dersaadet Zâbitan Âile Erzak Komisyonuna Âid Hesab Defteri-1334 (1918) târihli, Matbaa-i Osmaniye, Mülâzım-ı Sânî Hasan Tahsin Bey'e âit.18x12 cm.

    TLSatıldı
  • Türkiye İş Bankası antetli Osmanlıca Mektup-Türkiye İş Bankası antetli Osmanlıca mektup, Denizli'den yazılmış "Ablacığıma" şeklinde ithaflı, 27-2-1953 târihli. 22x14 cm, kenarları hafif yıpranmıştır, harici durumu iyidir.

    Lot No: 309

    Lot: 309

    Türkiye İş Bankası antetli Osmanlıca Mektup-Türkiye İş Bankası antetli Osmanlıca mektup, Denizli'den yazılmış "Ablacığıma" şeklinde ithaflı, 27-2-1953 târihli. 22x14 cm, kenarları hafif yıpranmıştır, harici durumu iyidir.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Hacı İsazâde Mehmed Bakır Manifatura Ticarethanesi - Urfa (Şanlıurfa)  antetli mektup-18 Kanun-i evvel (1)910 tarihlidir. Tüccar bir beyefendinin siparişleri hakkında Hacı İsa Bey tarafından yazılmış ve imzalanmış mektuptur.  30x25 cm kat yerinde minik bir bant ile tamir görmüştür. Extra Setrong filigranlı kağıt.

    Lot No: 310

    Lot: 310

    Osmanlıca Hacı İsazâde Mehmed Bakır Manifatura Ticarethanesi - Urfa (Şanlıurfa) antetli mektup-18 Kanun-i evvel (1)910 tarihlidir. Tüccar bir beyefendinin siparişleri hakkında Hacı İsa Bey tarafından yazılmış ve imzalanmış mektuptur. 30x25 cm kat yerinde minik bir bant ile tamir görmüştür. Extra Setrong filigranlı kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik - İzmir Fotoğrafhaneleri - Hamza Rüstem Ali-Rıhtımda bir grup denizci 901 yazılı gemi önünde hatıra pozu. Arka yüzü Hamza Rüstem Ali Balim - İzmir fotoğrafhane kaşesi mevcuttur. 14x9 cm.

    Lot No: 311

    Lot: 311

    Denizcilik - İzmir Fotoğrafhaneleri - Hamza Rüstem Ali-Rıhtımda bir grup denizci 901 yazılı gemi önünde hatıra pozu. Arka yüzü Hamza Rüstem Ali Balim - İzmir fotoğrafhane kaşesi mevcuttur. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Grafik Sanatı - Hatay Basımevi -T.C. Bayındırlık Genel Müdürlüğü Trafik Fen Heyeti Müdürlüğü Trafik Öğütleri 11 - Çocuklarımızın Trafik Güvenliği ve Güvenlik Broşürü Hatay Postası Gazete ve Basımevi - İskenderun 21x10 cm, üçe katlanır şekilde.

    Lot No: 312

    Lot: 312

    Grafik Sanatı - Hatay Basımevi -T.C. Bayındırlık Genel Müdürlüğü Trafik Fen Heyeti Müdürlüğü Trafik Öğütleri 11 - Çocuklarımızın Trafik Güvenliği ve Güvenlik Broşürü Hatay Postası Gazete ve Basımevi - İskenderun 21x10 cm, üçe katlanır şekilde.

    TLSatıldı
  • Varan Otobüs Bileti - 1970'ler -Varan Turizm ve Ticaret Ltd. Şti. otobüs işletmesine ait 23.2.1970 tarihli otobüs bileti. 16x7 cm, üç sayfa halinde, ortasından katlanmış haliyle.

    Lot No: 313

    Lot: 313

    Varan Otobüs Bileti - 1970'ler -Varan Turizm ve Ticaret Ltd. Şti. otobüs işletmesine ait 23.2.1970 tarihli otobüs bileti. 16x7 cm, üç sayfa halinde, ortasından katlanmış haliyle.

    TLSatıldı
  • Felemenkçe Kronolojik İstanbul'un Fethi Konulu ve Görselli Çorba Kartları -De Val Van Konstantinopel 1. De Turkse Blokkade (10 November 1452) 2. De Keten van de Gouden Hoorn (April 1453) 3. Het Kanon van Orban (April 1453) 4. De Krijgslist van 22 April 5. De Verzoening van Sinte-Sofia (28 Mai 1453) 6. De Dood van de Basileus (29 Mei 1453) Compagnie Liebig, gesticht in 1865 Verklaring op keerzijde 11x7 cm altı adet kart.

    Lot No: 314

    Lot: 314

    Felemenkçe Kronolojik İstanbul'un Fethi Konulu ve Görselli Çorba Kartları -De Val Van Konstantinopel 1. De Turkse Blokkade (10 November 1452) 2. De Keten van de Gouden Hoorn (April 1453) 3. Het Kanon van Orban (April 1453) 4. De Krijgslist van 22 April 5. De Verzoening van Sinte-Sofia (28 Mai 1453) 6. De Dood van de Basileus (29 Mei 1453) Compagnie Liebig, gesticht in 1865 Verklaring op keerzijde 11x7 cm altı adet kart.

    TLSatıldı
  •  Türkiye'de Buğday Harmanı görselli Fransızca Bulyon Kartı-En Turquie le battage du blé (Türkiye'de buğday harmanı) Veritable Extrait de Viande Liebig Arka yüzde Türkiye'deki buğday hasatı hakkında bilgi veren açıklama mevcuttur.11x7 cm.

    Lot No: 315

    Lot: 315

    Türkiye'de Buğday Harmanı görselli Fransızca Bulyon Kartı-En Turquie le battage du blé (Türkiye'de buğday harmanı) Veritable Extrait de Viande Liebig Arka yüzde Türkiye'deki buğday hasatı hakkında bilgi veren açıklama mevcuttur.11x7 cm.

    TLSatıldı
  • Türk Sultan ve Suçlular görselli Fransızca Oryantalist Çorba Kartı-Au nom de sa Majeste İmperiale Le Sultan , Arka Yüzde bir  mağaza reklamı mevcuttur. 10x7 cm, kenarları altın yaldızlı kart.

    Lot No: 316

    Lot: 316

    Türk Sultan ve Suçlular görselli Fransızca Oryantalist Çorba Kartı-Au nom de sa Majeste İmperiale Le Sultan , Arka Yüzde bir mağaza reklamı mevcuttur. 10x7 cm, kenarları altın yaldızlı kart.

    TLSatıldı
  • II. Abdülhamit'in Şefkat Nişanını Alan Türk Kızı Konulu Fransızca Çorba Kartı-Turquie, Roumanie, Serbie une fille turque comme soldat l'ordre de Schefakat. 
Orde de nichan - Schefakat croix roumanie du Merite medaille de la Reine, Nathalie de SerbieOrdres Accessibles aux Femmes. Kart üzerinde Sırbistan ve Romanya  ve Şefkat Nişanı görselleri de mevcuttur. 1878 yılında II. Abdülhamid tarafından hayır ve yardım işlerinde başarılı olan kadınlara verilmek üzere üç dereceli olarak ihdas edilen nişandır. 12x8 cm, sol alt kösesi eksik haliyledir.

    Lot No: 317

    Lot: 317

    II. Abdülhamit'in Şefkat Nişanını Alan Türk Kızı Konulu Fransızca Çorba Kartı-Turquie, Roumanie, Serbie une fille turque comme soldat l'ordre de Schefakat. Orde de nichan - Schefakat croix roumanie du Merite medaille de la Reine, Nathalie de SerbieOrdres Accessibles aux Femmes. Kart üzerinde Sırbistan ve Romanya ve Şefkat Nişanı görselleri de mevcuttur. 1878 yılında II. Abdülhamid tarafından hayır ve yardım işlerinde başarılı olan kadınlara verilmek üzere üç dereceli olarak ihdas edilen nişandır. 12x8 cm, sol alt kösesi eksik haliyledir.

    TLSatıldı
  • Balkanlarda Türk Ordusu Konulu Fransızca Çorba Kartı-Armées des états Balcaniques Turquie 1. Kartın arka yüzünde Türk Ordusu hakkında bilgi verilmektedir. 11x8 cm

    Lot No: 318

    Lot: 318

    Balkanlarda Türk Ordusu Konulu Fransızca Çorba Kartı-Armées des états Balcaniques Turquie 1. Kartın arka yüzünde Türk Ordusu hakkında bilgi verilmektedir. 11x8 cm

    TLSatıldı
  • Türk Güzeli Görselli -  Müller's Cachu marka pudra zarfı -Elinde aynası ile oryantalist çizimli Türk güzeli kadın görselli, pudra ambalajı . Üzeri Osmanlıca ve Almanca yazılıdır. Kart üzerinde altın yaldızlı renklendirmeler de yapılmıştır. 10x7 cm.  Müller's Cachu Alman

    Lot No: 319

    Lot: 319

    Türk Güzeli Görselli - Müller's Cachu marka pudra zarfı -Elinde aynası ile oryantalist çizimli Türk güzeli kadın görselli, pudra ambalajı . Üzeri Osmanlıca ve Almanca yazılıdır. Kart üzerinde altın yaldızlı renklendirmeler de yapılmıştır. 10x7 cm. Müller's Cachu Alman

    TLSatıldı
  • 1930 Amerikan ve Fransız Aktrislerden Oluşan "Ross" Ciklet Kartı -Myrna Loy, Dorothy Lamour, Daniéle Darrieux'a ait çeşitli pozşarda 13 adet kart.  7x5 cm, orijinal muhafazası içinde.

    Lot No: 320

    Lot: 320

    1930 Amerikan ve Fransız Aktrislerden Oluşan "Ross" Ciklet Kartı -Myrna Loy, Dorothy Lamour, Daniéle Darrieux'a ait çeşitli pozşarda 13 adet kart. 7x5 cm, orijinal muhafazası içinde.

    TLSatıldı
  • İstanbul Süleymaniye Camiinde Ramazan Geceleri - Othmar Kartpostal -Arka yüzü İstanbul Galata Lüleci Hendek sokak adresinden, Paris Porte Pilas adresine Madam P…Famre'ye gönderilmiş,Fransızca kartpostal. Editör: Photo Othmar İstanbul Beyoğlu.  Istanbul the Süleymaniye Mosque at night, in the holy days of Ramazan (Ramazan'ın mübarek günlerinde İstanbul Süleymaniye Camii geceleri) 14x9 cm, arka yüzünde hafif yıpranma mevcuttur.

    Lot No: 321

    Lot: 321

    İstanbul Süleymaniye Camiinde Ramazan Geceleri - Othmar Kartpostal -Arka yüzü İstanbul Galata Lüleci Hendek sokak adresinden, Paris Porte Pilas adresine Madam P…Famre'ye gönderilmiş,Fransızca kartpostal. Editör: Photo Othmar İstanbul Beyoğlu. Istanbul the Süleymaniye Mosque at night, in the holy days of Ramazan (Ramazan'ın mübarek günlerinde İstanbul Süleymaniye Camii geceleri) 14x9 cm, arka yüzünde hafif yıpranma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Constantinople (İstanbul) - Groupe de mendiants devant la porte Süleymaniye (Süleymaniye Cami önünde dilenciler) -Arka yüzü mektupludur. Ön yüzde iki adet posta damgası mevcuttur.Postkarte - Carte postale Weltpostverein Made in Germany 14x9 cm.

    Lot No: 322

    Lot: 322

    Constantinople (İstanbul) - Groupe de mendiants devant la porte Süleymaniye (Süleymaniye Cami önünde dilenciler) -Arka yüzü mektupludur. Ön yüzde iki adet posta damgası mevcuttur.Postkarte - Carte postale Weltpostverein Made in Germany 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Constantinople (İstanbul) - Tour de Leandre (Kız Kulesi)-Editör: M. Azikri, Constantinople No. 7 14x9 cm

    Lot No: 323

    Lot: 323

    Constantinople (İstanbul) - Tour de Leandre (Kız Kulesi)-Editör: M. Azikri, Constantinople No. 7 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Séance Descamoteurs Orientaux (Oryantal Sürme Seansı) - Meslek-Editör: E. L. 14x9 cm.

    Lot No: 324

    Lot: 324

    Séance Descamoteurs Orientaux (Oryantal Sürme Seansı) - Meslek-Editör: E. L. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • [Osmanlıca Yunanca ]  II. Meşrutiyet  Propaganda - Devlet-i Aliye-i Osmaniyyenin İhyâsı  -İstanbul semalarında Yunanca - Osmanlıca "Hürriyet Müsavât Uhuvvet" yazılı bir flama tutan melek ve esaret zincirlerini kıran Jön Türkler. 14x9 cm.

    Lot No: 325

    Lot: 325

    [Osmanlıca Yunanca ] II. Meşrutiyet Propaganda - Devlet-i Aliye-i Osmaniyyenin İhyâsı -İstanbul semalarında Yunanca - Osmanlıca "Hürriyet Müsavât Uhuvvet" yazılı bir flama tutan melek ve esaret zincirlerini kıran Jön Türkler. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Elle Boyama İkinci Topçu Yüzbaşı -Fotoğraf üzeri elle renklendirilmiş. 18x12 cm.

    Lot No: 326

    Lot: 326

    Elle Boyama İkinci Topçu Yüzbaşı -Fotoğraf üzeri elle renklendirilmiş. 18x12 cm.

    TLSatıldı
  • Çanakkale Deniz Savaşında Türk Havacıları-Türkische Flieger Über den Dardanellen (Çanakkale Boğazı'ndaki Türk Havacıları) Editör: Zeno Diemer  herausgegeben von der ostpreußen hilfe 1915 14x9 cm, sepya tonlu.

    Lot No: 327

    Lot: 327

    Çanakkale Deniz Savaşında Türk Havacıları-Türkische Flieger Über den Dardanellen (Çanakkale Boğazı'ndaki Türk Havacıları) Editör: Zeno Diemer herausgegeben von der ostpreußen hilfe 1915 14x9 cm, sepya tonlu.

    TLSatıldı
  • Almanya'da Osmanlı Beyefendiler-Villa Zu Verkaufen tabelalı ev önünde sigara içen fesli ve şapkalı beyefendiler. Paspartuya birleşik, 18x13 cm.

    Lot No: 328

    Lot: 328

    Almanya'da Osmanlı Beyefendiler-Villa Zu Verkaufen tabelalı ev önünde sigara içen fesli ve şapkalı beyefendiler. Paspartuya birleşik, 18x13 cm.

    TLSatıldı
  • [Fransızca Osmanlıca Propaganda Kart] İtalya Siyaseti Konulu-Osmanlıca  İtalya'nın Askeri Sırrı, Fransızca L'eternel Bouclier açıklamalı. Editör: Muhtar Halid Kitaphanesi, İstanbul, Tanin 15x10 cm, kenarları hafif yıpranmıştır.

    Lot No: 329

    Lot: 329

    [Fransızca Osmanlıca Propaganda Kart] İtalya Siyaseti Konulu-Osmanlıca İtalya'nın Askeri Sırrı, Fransızca L'eternel Bouclier açıklamalı. Editör: Muhtar Halid Kitaphanesi, İstanbul, Tanin 15x10 cm, kenarları hafif yıpranmıştır.

    TLSatıldı
  • Selanik Tramvay-ı Osmanî Şirketi Fotoğraflı Abone Bileti -19 Mai 1905 tarihlidir, yıllık abonelik biletidir. 11x8 cm, ön yüzde bilet ve arkasında fotoğraf mevcuttur.

    Lot No: 330

    Lot: 330

    Selanik Tramvay-ı Osmanî Şirketi Fotoğraflı Abone Bileti -19 Mai 1905 tarihlidir, yıllık abonelik biletidir. 11x8 cm, ön yüzde bilet ve arkasında fotoğraf mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Elinde  ayıcık oyuncağı ile şapkalı kız çocukları -14x9 cm, haliyle.

    Lot No: 331

    Lot: 331

    Elinde ayıcık oyuncağı ile şapkalı kız çocukları -14x9 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi - Azınlıklar-İstanbulda Gayrimüslim öğrenciler ve hocaları. Üç adet fotoğraf. 10x7 cm, arkası albüm izlidir.

    Lot No: 332

    Lot: 332

    Eğitim Tarihi - Azınlıklar-İstanbulda Gayrimüslim öğrenciler ve hocaları. Üç adet fotoğraf. 10x7 cm, arkası albüm izlidir.

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi - Erken Cumhuriyet Dönemi-Futbol oynayan sporcular. 14x9 cm, sararmalar mevcuttur.

    Lot No: 333

    Lot: 333

    Spor Tarihi - Erken Cumhuriyet Dönemi-Futbol oynayan sporcular. 14x9 cm, sararmalar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Sanat Güneşimiz Zeki Müren Sahnede -14x9 cm, kenarları haliyle.

    Lot No: 334

    Lot: 334

    Sanat Güneşimiz Zeki Müren Sahnede -14x9 cm, kenarları haliyle.

    TLSatıldı
  • Duayen Karikatürist Necmi Rıza Ayça'dan  Selma Moran'a İthaflı -  İmzalı Fotoğraf-"Selma Moran'a sevgiyle 1980" şeklinde ithaflı imzalıdır. 8x5 cm.

    Lot No: 335

    Lot: 335

    Duayen Karikatürist Necmi Rıza Ayça'dan Selma Moran'a İthaflı - İmzalı Fotoğraf-"Selma Moran'a sevgiyle 1980" şeklinde ithaflı imzalıdır. 8x5 cm.

    TLSatıldı
  • 19. Yüzyıl Sanat Tarihi -19. yüzyıl bestecileri Georges Bizet (1838-1875), Ambroise Thomas (1811-1896), Joseph Haydn (1732-1809) ve heykeltraş Rodin (1840-1917) oluşan kartpostal lotu. Kartların üzeri el yazısı ile Osmanlıca yazılmıştır. Made in France, Fabrique en France. 14x9 cm, sepya tonlu 4 adet kart.

    Lot No: 336

    Lot: 336

    19. Yüzyıl Sanat Tarihi -19. yüzyıl bestecileri Georges Bizet (1838-1875), Ambroise Thomas (1811-1896), Joseph Haydn (1732-1809) ve heykeltraş Rodin (1840-1917) oluşan kartpostal lotu. Kartların üzeri el yazısı ile Osmanlıca yazılmıştır. Made in France, Fabrique en France. 14x9 cm, sepya tonlu 4 adet kart.

    TLSatıldı
  • 19. Yüzyıl Sanat Tarihi -Meşhur Fransız Yazar Alexandre Dumas (1803-1870) Üzeri el yazısı ile Osmanlıca yazılmıştır. Made in France, Fabrique en France. 14x9 cm, sepya tonlu kart.

    Lot No: 337

    Lot: 337

    19. Yüzyıl Sanat Tarihi -Meşhur Fransız Yazar Alexandre Dumas (1803-1870) Üzeri el yazısı ile Osmanlıca yazılmıştır. Made in France, Fabrique en France. 14x9 cm, sepya tonlu kart.

    TLSatıldı
  • Türk iç mimar ve sahne tasarımcısı Gürel Yontan'a ait Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekâleti Güzel Sanatlar Akademisi Diploması-Jüri heyeti olarak Hulusi Görey (?) imzası görülmektedir. Maarif Vekili Şevket Raşit Hatipoğlu ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi müdürü Asım Mutlu ıslak imzalıdır. Güzel Sanatlar Akademisi diplomalarını Emin Barın’a hazırlatmıştır, yazdırmıştır. Akademide diplomalar uzun süre gelenek halinde hattalar tarafından yazılmıştır. Bu diploma da onlara örnektir. Fotoğraflı ve soğuk damgalıdır. 57x42 cm, kenarları yıpranmış haliyledir.

    Lot No: 338

    Lot: 338

    Türk iç mimar ve sahne tasarımcısı Gürel Yontan'a ait Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekâleti Güzel Sanatlar Akademisi Diploması-Jüri heyeti olarak Hulusi Görey (?) imzası görülmektedir. Maarif Vekili Şevket Raşit Hatipoğlu ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi müdürü Asım Mutlu ıslak imzalıdır. Güzel Sanatlar Akademisi diplomalarını Emin Barın’a hazırlatmıştır, yazdırmıştır. Akademide diplomalar uzun süre gelenek halinde hattalar tarafından yazılmıştır. Bu diploma da onlara örnektir. Fotoğraflı ve soğuk damgalıdır. 57x42 cm, kenarları yıpranmış haliyledir.

    TLSatıldı
  • 1952 İzmir Fuarı Yakup Soyugenç Pavyonu Kaşeli Bol Görselli Fabrika Broşürü -Yakup Soyugenç Steyr Daimler - Puch Fabrikaları Mamulâtı Kamyon, motosiklet, bisiklet, av tüfeği, akümülatör işletmesine ait her sayfasında görselleri olan broşür. Açılır hali 47x32 cm'dir, katlanır hali 24x11 cm, sayfası üzerinde  kopmalar mevcut, yıpranmış haliyle.

    Lot No: 339

    Lot: 339

    1952 İzmir Fuarı Yakup Soyugenç Pavyonu Kaşeli Bol Görselli Fabrika Broşürü -Yakup Soyugenç Steyr Daimler - Puch Fabrikaları Mamulâtı Kamyon, motosiklet, bisiklet, av tüfeği, akümülatör işletmesine ait her sayfasında görselleri olan broşür. Açılır hali 47x32 cm'dir, katlanır hali 24x11 cm, sayfası üzerinde kopmalar mevcut, yıpranmış haliyle.

    TLSatıldı
  • Kahire Opera Meydanı İbrahim Paşa Heykeli-Cario (Kahire) - Statue of Ibrahim Pasha Egypt  Editör: publishhing Company P.O.B. Cairo. 14x9 cm. Charles Henri Joseph Cordier tarafından yaptırılan Mısır Valisi İbrahim Paşa anıtı. Heykelin hemen altındaki kabartmalarda, Osmanlı'ya karşı kazanılan zaferler, Akka'nın alınması ve Konya Savaşı tasvir edilmiştir. Bu anıt bugün hala Mısır'da, Opera Meydanında durmaktadır.

    Lot No: 340

    Lot: 340

    Kahire Opera Meydanı İbrahim Paşa Heykeli-Cario (Kahire) - Statue of Ibrahim Pasha Egypt Editör: publishhing Company P.O.B. Cairo. 14x9 cm. Charles Henri Joseph Cordier tarafından yaptırılan Mısır Valisi İbrahim Paşa anıtı. Heykelin hemen altındaki kabartmalarda, Osmanlı'ya karşı kazanılan zaferler, Akka'nın alınması ve Konya Savaşı tasvir edilmiştir. Bu anıt bugün hala Mısır'da, Opera Meydanında durmaktadır.

    TLSatıldı
  • [Osmanlıca - Fransızca Kartpostal] Ayastefnos Rus Abidesi-Osmanlıca İstefanos'da Rus Kulesi Fransızca Monument Russe a St. Stefano  Editör: MJ.C.  14x9 cm, sol üst köşesi kırıktır.

    Lot No: 341

    Lot: 341

    [Osmanlıca - Fransızca Kartpostal] Ayastefnos Rus Abidesi-Osmanlıca İstefanos'da Rus Kulesi Fransızca Monument Russe a St. Stefano Editör: MJ.C. 14x9 cm, sol üst köşesi kırıktır.

    TLSatıldı
  • Rumca -  Osmanlıca Etiket - Efstratiu G.İncirci-Arasta sokak 5x3,5 cm

    Lot No: 342

    Lot: 342

    Rumca - Osmanlıca Etiket - Efstratiu G.İncirci-Arasta sokak 5x3,5 cm

    TLSatıldı
  • Hans Geelmuyden Galata İşyeri kaşeli Schieren Leather Belting -14x8 cm, 16 sayfa, kapağında yırtık mevcuttur, arka kapakta iki adet damga pulu mevcuttur.

    Lot No: 343

    Lot: 343

    Hans Geelmuyden Galata İşyeri kaşeli Schieren Leather Belting -14x8 cm, 16 sayfa, kapağında yırtık mevcuttur, arka kapakta iki adet damga pulu mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Foto Apoolon A. Samancı Pera Palas Karşısı - Türkçe Fransızca Kodak Film Ambalajı -14x9 cm, kat yerinde minik bir yırtık mevcuttur.

    Lot No: 344

    Lot: 344

    Foto Apoolon A. Samancı Pera Palas Karşısı - Türkçe Fransızca Kodak Film Ambalajı -14x9 cm, kat yerinde minik bir yırtık mevcuttur.

    TLSatıldı
  • İstanbul Fotoğrafhaneleri - Photo Luxe - Kadı-Keuy Altıyol Soğuk Damgalı-Kolunda bileziği olan bebek fotoğrafı. Arka yüzü Osmanlıca mektuplu. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı, Foto Bayer kağıt.

    Lot No: 345

    Lot: 345

    İstanbul Fotoğrafhaneleri - Photo Luxe - Kadı-Keuy Altıyol Soğuk Damgalı-Kolunda bileziği olan bebek fotoğrafı. Arka yüzü Osmanlıca mektuplu. 14x9 cm, gümüş jelatin baskı, Foto Bayer kağıt.

    TLSatıldı
  • İstanbul Fotoğrafhaneleri - Yeni Dünya Fotoğrafhanesi -  Galata -Yakasında Osmanlıca Kuleli - 1308 yazılı Erken Cumhuriyet Dönemi Askeri okul öğrencisi portre . Arka yüzde Osmanlıca Fransızca Yeni Dünya Fotoğrafhanesi kaşesi mevcuttur. 14x9 cm, ön yüzde sarı bir leke mevcuttur.

    Lot No: 346

    Lot: 346

    İstanbul Fotoğrafhaneleri - Yeni Dünya Fotoğrafhanesi - Galata -Yakasında Osmanlıca Kuleli - 1308 yazılı Erken Cumhuriyet Dönemi Askeri okul öğrencisi portre . Arka yüzde Osmanlıca Fransızca Yeni Dünya Fotoğrafhanesi kaşesi mevcuttur. 14x9 cm, ön yüzde sarı bir leke mevcuttur.

    TLSatıldı
  • İzdivaç - Nikah -Ön yüzü muhtemelen fotoğrafçı  ıslak İmzalı gelin damat ikah hatıra pozu. 22x16 cm, köşeleri kırıktır, gümüş jeletin baskı.

    Lot No: 347

    Lot: 347

    İzdivaç - Nikah -Ön yüzü muhtemelen fotoğrafçı ıslak İmzalı gelin damat ikah hatıra pozu. 22x16 cm, köşeleri kırıktır, gümüş jeletin baskı.

    TLSatıldı
  • Bisikletli Çocuk Hatıra Pozu -Üç tekerlekli bisiklete binen çocuk pozları,  iki adet fotoğraf. 12x7 cm, kenarları kesik ve üzerinde yıpranmalar mevcut haliyle. 18x12 cm, arkası Necdet ayhan Seyyar Fotoğrafçı kaşeli, temiz kondisyonlu.

    Lot No: 348

    Lot: 348

    Bisikletli Çocuk Hatıra Pozu -Üç tekerlekli bisiklete binen çocuk pozları, iki adet fotoğraf. 12x7 cm, kenarları kesik ve üzerinde yıpranmalar mevcut haliyle. 18x12 cm, arkası Necdet ayhan Seyyar Fotoğrafçı kaşeli, temiz kondisyonlu.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi  Osmanlıca Ziraat Bankası Makbuzu - 1926  -22x14 cm, kenarları yıpranmış haliyle.

    Lot No: 349

    Lot: 349

    Erken Cumhuriyet Dönemi Osmanlıca Ziraat Bankası Makbuzu - 1926 -22x14 cm, kenarları yıpranmış haliyle.

    TLSatıldı
  • Kabin Fotoğraf-Fesli Osmanlı Beyefendisi Visit Portrait - Souvenir Paspartusu temiz kondisyonlu 11x7 cm.

    Lot No: 350

    Lot: 350

    Kabin Fotoğraf-Fesli Osmanlı Beyefendisi Visit Portrait - Souvenir Paspartusu temiz kondisyonlu 11x7 cm.

    TLSatıldı
  • [Fransızca Osmanlıca Kartpostal] Constantinople (İstanbul) - La tour de Galata (Galata Kulesi)-Osmanlı dönemi Galata kulesi gece görünüm. Editör: M.J.C 14x9 cm, kırıkları mevcuttur.

    Lot No: 351

    Lot: 351

    [Fransızca Osmanlıca Kartpostal] Constantinople (İstanbul) - La tour de Galata (Galata Kulesi)-Osmanlı dönemi Galata kulesi gece görünüm. Editör: M.J.C 14x9 cm, kırıkları mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Constantinople (İstanbul) Yildiz Kiosau (Yıldız Köşkü)-Yıldız Köşkü ve Cami - Arkası Osmanlıca yazılı 14x9 cm, ön yüzü yıpranmış haliyledir.

    Lot No: 352

    Lot: 352

    Constantinople (İstanbul) Yildiz Kiosau (Yıldız Köşkü)-Yıldız Köşkü ve Cami - Arkası Osmanlıca yazılı 14x9 cm, ön yüzü yıpranmış haliyledir.

    TLSatıldı
  • İngilizce Fransızca Mısır Görselli Kartpostal-Caire Mosquee d'Awlad-Enan (Evlad Enan Camii - Kahire) Arka yüzü Fransızca 1911 tarihli mektuplu, bir adet Kahire posta damgalı, Mısır Postaları pulludur. Arka yüzünde ayrıca Rumca Mısır Koleksiyonu yazılı 1957 tarihli etiket bulunmaktadır. 14x9 cm.

    Lot No: 353

    Lot: 353

    İngilizce Fransızca Mısır Görselli Kartpostal-Caire Mosquee d'Awlad-Enan (Evlad Enan Camii - Kahire) Arka yüzü Fransızca 1911 tarihli mektuplu, bir adet Kahire posta damgalı, Mısır Postaları pulludur. Arka yüzünde ayrıca Rumca Mısır Koleksiyonu yazılı 1957 tarihli etiket bulunmaktadır. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • İtalyanca  Kartpostal -Cami silueti önünde Türk Güzeli 14x9 cm, ön yüzünde aşınmalar mevcut haliyle. Made in Italy.

    Lot No: 354

    Lot: 354

    İtalyanca Kartpostal -Cami silueti önünde Türk Güzeli 14x9 cm, ön yüzünde aşınmalar mevcut haliyle. Made in Italy.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca - Rumca - Fransızca Kilise Piyangosu Evrâkı - Gürcü Katolik Kilisesi -Feri Köyünde Gürcü Katolikler Kilisesinin İnşası içün Hükümet-i Seniyye Ruhsatıyla Tertib Olunan Piyango Biletidir. Beheri İki Çarik mecidiyeye olmak üzere 10 800 adet bilet tertib olunmuştur. Osmanlıca ve Fransızca Mühürlüdür, mühür üzerinde  1861 tarihi görülmektedir. 20x14 cm.  Bomonti Gürcü Katolik Kilisesi ve Manastırı ya da tam adıyla Notre Dame de Lourdes Gürcü Katolik Kilisesi, eski yazılı kaynaklarda adı yaygın olarak Feriköy Gürcü Katolik Kilisesi olarak geçer, İstanbul'un Şişli ilçesinde yer alan bir Gürcü Katolik kilisesidir. Bomonti semtinde bulunan kilise, dünyada az sayıdaki Gürcü Katolik kilisesinden biridir.

    Lot No: 355

    Lot: 355

    Osmanlıca - Rumca - Fransızca Kilise Piyangosu Evrâkı - Gürcü Katolik Kilisesi -Feri Köyünde Gürcü Katolikler Kilisesinin İnşası içün Hükümet-i Seniyye Ruhsatıyla Tertib Olunan Piyango Biletidir. Beheri İki Çarik mecidiyeye olmak üzere 10 800 adet bilet tertib olunmuştur. Osmanlıca ve Fransızca Mühürlüdür, mühür üzerinde 1861 tarihi görülmektedir. 20x14 cm. Bomonti Gürcü Katolik Kilisesi ve Manastırı ya da tam adıyla Notre Dame de Lourdes Gürcü Katolik Kilisesi, eski yazılı kaynaklarda adı yaygın olarak Feriköy Gürcü Katolik Kilisesi olarak geçer, İstanbul'un Şişli ilçesinde yer alan bir Gürcü Katolik kilisesidir. Bomonti semtinde bulunan kilise, dünyada az sayıdaki Gürcü Katolik kilisesinden biridir.

    TLSatıldı
  • Muhtemelen Gayrimüslim - Kadın Stüdyo Hatıra Pozu - Oval-Özenli giyimi ve şık takılarıyla hanım efendi. Arka yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm, oval formda fotoğraf.

    Lot No: 356

    Lot: 356

    Muhtemelen Gayrimüslim - Kadın Stüdyo Hatıra Pozu - Oval-Özenli giyimi ve şık takılarıyla hanım efendi. Arka yüzü Osmanlıca notlu. 14x9 cm, oval formda fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Pınar Başında Fesli Osmanlı  Beyefendiler-9x7 cm.

    Lot No: 357

    Lot: 357

    Pınar Başında Fesli Osmanlı Beyefendiler-9x7 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Paşa Kapısı (Üsküdar) Damgalı Antiye-18.4.1331 tarihli Her iki yüzü Osmanlıca mektuplu, mektubun sonu 14 Safer 1331 (1915) tarihli, Fransızca Osmanlıca Paşa Kapısı posta damgalı ayrıca üç adet farklı damgalı, Osmanlı dönemi antiye. 14x9 cm.

    Lot No: 358

    Lot: 358

    Osmanlı Dönemi Paşa Kapısı (Üsküdar) Damgalı Antiye-18.4.1331 tarihli Her iki yüzü Osmanlıca mektuplu, mektubun sonu 14 Safer 1331 (1915) tarihli, Fransızca Osmanlıca Paşa Kapısı posta damgalı ayrıca üç adet farklı damgalı, Osmanlı dönemi antiye. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Grafik Sanatı - Tütün Tarihi-Varak-ı Kamer yüz varaklı tütün kağıdı ambalajı. İstanbul Küçük Yıldız Han. Papier Camer, Seul Depot,  Stamboul Kutchuk Yildiz Han No. 5 10x7 cm.

    Lot No: 359

    Lot: 359

    Grafik Sanatı - Tütün Tarihi-Varak-ı Kamer yüz varaklı tütün kağıdı ambalajı. İstanbul Küçük Yıldız Han. Papier Camer, Seul Depot, Stamboul Kutchuk Yildiz Han No. 5 10x7 cm.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Hesap Defteri Kapağı-Papier a lettres surfin yazılı defter kapağının üstünde Fransızca açıklamasıyla Sarayburnu, Kadıköy ve Prens Adaları görseli bulunmaktadır. Ayrıca Osmanlıca İstanbul adaları yazılıdır. 1334 senesinde kullanılmaya başlanan defter kapağının iç ve dış kısımlarında çeşitli karalamalar yapılmıştır. Üstünde kullanan kişinin künyesi yazılıdır. 27x18 cm, yıpranmış haliyledir.

    Lot No: 360

    Lot: 360

    Osmanlı Dönemi Hesap Defteri Kapağı-Papier a lettres surfin yazılı defter kapağının üstünde Fransızca açıklamasıyla Sarayburnu, Kadıköy ve Prens Adaları görseli bulunmaktadır. Ayrıca Osmanlıca İstanbul adaları yazılıdır. 1334 senesinde kullanılmaya başlanan defter kapağının iç ve dış kısımlarında çeşitli karalamalar yapılmıştır. Üstünde kullanan kişinin künyesi yazılıdır. 27x18 cm, yıpranmış haliyledir.

    TLSatıldı
  • Parasızlık Konulu Gofreli Görselli Yabancı Kart -Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile "-Ah parasızlık, çantada bir şey yokmuş işte!", İngilizce baskı ile "Short of money and of temper" yazılıdır. Üzerindeki görsel gofre kabartmalıdır. Printed in Germany.  14x9 cm, kenarları yıpranmış haliyledir,

    Lot No: 361

    Lot: 361

    Parasızlık Konulu Gofreli Görselli Yabancı Kart -Üzerinde Osmanlıca el yazısı ile "-Ah parasızlık, çantada bir şey yokmuş işte!", İngilizce baskı ile "Short of money and of temper" yazılıdır. Üzerindeki görsel gofre kabartmalıdır. Printed in Germany. 14x9 cm, kenarları yıpranmış haliyledir,

    TLSatıldı
  • Foto Simon - Constantinople (İstanbul) - Nadir -Arka Yüzde Foto Simon Grand Rue Pera - Constantinople yazılı kart. 14x9 cm. Ünlü fotoğrafçı Guillaume Berggren’in Grand Rue de Pera 414 de bir stüdyosu vardır. O mesleği 1905 te bıraktıktan sonra bu stüdyoyu devreder ve  adı Photo Simon olmuştur.

    Lot No: 362

    Lot: 362

    Foto Simon - Constantinople (İstanbul) - Nadir -Arka Yüzde Foto Simon Grand Rue Pera - Constantinople yazılı kart. 14x9 cm. Ünlü fotoğrafçı Guillaume Berggren’in Grand Rue de Pera 414 de bir stüdyosu vardır. O mesleği 1905 te bıraktıktan sonra bu stüdyoyu devreder ve adı Photo Simon olmuştur.

    TLSatıldı
  • Photo Yervant - Alexandrie (İskenderiye) Soğuk Damgalı Arka Yüzü Osmanlıca Mektuplu Kart-Mektup üzerinde 8.8.(13)29 tarihi mevcuttur. 14x9 cm, sepya tonlu.

    Lot No: 363

    Lot: 363

    Photo Yervant - Alexandrie (İskenderiye) Soğuk Damgalı Arka Yüzü Osmanlıca Mektuplu Kart-Mektup üzerinde 8.8.(13)29 tarihi mevcuttur. 14x9 cm, sepya tonlu.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Kışla Askeri Yoklama Listesi -57x42 cm, boş evraktır.

    Lot No: 364

    Lot: 364

    Osmanlıca Kışla Askeri Yoklama Listesi -57x42 cm, boş evraktır.

    TLSatıldı
  • Nükhet Duru ve Modern Folk Üçlüsü eşliğinde " Bir Kış Gecesi Rüyası" Davetiyesi-Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği 28 Kasım 1986 tarihinde Ankara Palas'da verilecek danslı yemeğe davetiye.  No: 108 21x10 cm

    Lot No: 365

    Lot: 365

    Nükhet Duru ve Modern Folk Üçlüsü eşliğinde " Bir Kış Gecesi Rüyası" Davetiyesi-Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği 28 Kasım 1986 tarihinde Ankara Palas'da verilecek danslı yemeğe davetiye. No: 108 21x10 cm

    TLSatıldı
  • Akşehir - Nasrettin Hoca Türbesi - Nadir-Tombeau de Nasr-Eddin - Khodja a Ak- Cheir  (Aise Minor) Editör: Max Fruchtermann Constantinople (İstanbul) 14x9 cm, üzerinde renk değişmesi mevcut haliyledir.

    Lot No: 366

    Lot: 366

    Akşehir - Nasrettin Hoca Türbesi - Nadir-Tombeau de Nasr-Eddin - Khodja a Ak- Cheir (Aise Minor) Editör: Max Fruchtermann Constantinople (İstanbul) 14x9 cm, üzerinde renk değişmesi mevcut haliyledir.

    TLSatıldı
  • 1960'lar Shell Açıkhava Reklam Fotoğrafları -Amasya, Selimpaşa gibi mekanlarda çekilen Shell tabelası ve ürün görselli üç adet fotoğraf. 19x 13 cm.

    Lot No: 367

    Lot: 367

    1960'lar Shell Açıkhava Reklam Fotoğrafları -Amasya, Selimpaşa gibi mekanlarda çekilen Shell tabelası ve ürün görselli üç adet fotoğraf. 19x 13 cm.

    TLSatıldı
  • İstanbul Ortaköy Camii-Mosquee d'Ortakeuille. 14x9 cm, Forte kağıt.

    Lot No: 368

    Lot: 368

    İstanbul Ortaköy Camii-Mosquee d'Ortakeuille. 14x9 cm, Forte kağıt.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Büyükada ve Heybeliada -Constantinople - Iles des Princes Halki, vue prise de Prinkipo. 8  Editör: J.M.F. Galata 14x9 cm, haliyle.

    Lot No: 369

    Lot: 369

    Fransızca Kartpostal - Büyükada ve Heybeliada -Constantinople - Iles des Princes Halki, vue prise de Prinkipo. 8 Editör: J.M.F. Galata 14x9 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Haliç Manzarası-Pera Palace Hotel - Constantinople Vue de la Corne d'Or "Haliç" Charles Blitz Grav, Paris 14x9,5 cm, haliyle.

    Lot No: 370

    Lot: 370

    Fransızca Kartpostal - Haliç Manzarası-Pera Palace Hotel - Constantinople Vue de la Corne d'Or "Haliç" Charles Blitz Grav, Paris 14x9,5 cm, haliyle.

    TLSatıldı
  • Çekoslovak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı antetli zarf -Üzerinde baskı ile Turquie Constantinople Rue Tom Tom 31 Pera adresli ve ekleme kağıt ile notlu zarf.  Ministrere des affaires Etrangeres de la Republique Tchecoslovaque. Arka yüzde  Tchecoslovaque kapatma etiketli zarf.

    Lot No: 371

    Lot: 371

    Çekoslovak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı antetli zarf -Üzerinde baskı ile Turquie Constantinople Rue Tom Tom 31 Pera adresli ve ekleme kağıt ile notlu zarf. Ministrere des affaires Etrangeres de la Republique Tchecoslovaque. Arka yüzde Tchecoslovaque kapatma etiketli zarf.

    TLSatıldı
  • Fils J. H. Petroff Moulin a Vapeur & Moteur " Diesel" - Bulgarie (Bulgaristan) işletmesi tarafından Halim Ağazade Rıza Efendi'adına kesilmiş , 1909 tarihli antetli fatura. -28x20 cm, filigranlı kağıt, kağıt üzerinde sararma mevcuttur.

    Lot No: 372

    Lot: 372

    Fils J. H. Petroff Moulin a Vapeur & Moteur " Diesel" - Bulgarie (Bulgaristan) işletmesi tarafından Halim Ağazade Rıza Efendi'adına kesilmiş , 1909 tarihli antetli fatura. -28x20 cm, filigranlı kağıt, kağıt üzerinde sararma mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Anonim Elektrik Şirketi Tenvirat Bedeli Makbuzu  -Galata'da Linardi (Eski Çiçekçi)  sokakta kilise faturası. Üzerinde iki adet mühür, bir adet pulu mevcuttur, 1917 senesi faturasıdır. 24x18 cm,

    Lot No: 373

    Lot: 373

    Osmanlı Anonim Elektrik Şirketi Tenvirat Bedeli Makbuzu -Galata'da Linardi (Eski Çiçekçi) sokakta kilise faturası. Üzerinde iki adet mühür, bir adet pulu mevcuttur, 1917 senesi faturasıdır. 24x18 cm,

    TLSatıldı
  • Fransızca - İngilizce Oval Kartpostal Yeni Galata Köprüsü-Nouveau Pont cote de Stamboul et vue de Galata - New Bridge at the head Stamboul and view of Galata Editör: G.F. Galata 14x9 cm, yıpranmış haliyledir.

    Lot No: 374

    Lot: 374

    Fransızca - İngilizce Oval Kartpostal Yeni Galata Köprüsü-Nouveau Pont cote de Stamboul et vue de Galata - New Bridge at the head Stamboul and view of Galata Editör: G.F. Galata 14x9 cm, yıpranmış haliyledir.

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi - Osmanlı veya Erken Cumhuriyet Dönemi -Futbolcularla birlikte kalpaklı ve şapkalı beyefendiler  topluluk pozu.  14x9 cm

    Lot No: 375

    Lot: 375

    Spor Tarihi - Osmanlı veya Erken Cumhuriyet Dönemi -Futbolcularla birlikte kalpaklı ve şapkalı beyefendiler topluluk pozu. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi  - Askeri Tarih-Süngü ile poz veren asker  9x6 cm

    Lot No: 376

    Lot: 376

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Askeri Tarih-Süngü ile poz veren asker 9x6 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - 1930'lar-Muhtemelen havacı olan bir grup üniformalı açık havada kamp yaparken, arka yüzde 1938 tarihi görülmektedir. 10x6 cm.

    Lot No: 377

    Lot: 377

    Erken Cumhuriyet Dönemi - 1930'lar-Muhtemelen havacı olan bir grup üniformalı açık havada kamp yaparken, arka yüzde 1938 tarihi görülmektedir. 10x6 cm.

    TLSatıldı
  • Kore'de Türk Askeri - Parçalı Fotokart-32. Türkün yılmaz evladı Kore'de vazife başında. 33. Kahramanlarımızın bir mevkii işgal ederken. 34. Düşman karakolunun basılışı. 35. Kızılları titreten ve ürküten Türk süngüsü. 14x9 cm.

    Lot No: 378

    Lot: 378

    Kore'de Türk Askeri - Parçalı Fotokart-32. Türkün yılmaz evladı Kore'de vazife başında. 33. Kahramanlarımızın bir mevkii işgal ederken. 34. Düşman karakolunun basılışı. 35. Kızılları titreten ve ürküten Türk süngüsü. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Kadın - Erkek Stüdyo Hatıra Pozu-Muhtemelen 1930'lu yıllara ait olan fotoğrafta Subay Beyefendi ve hanım efendi görülmektedir. Arka yüzünde "Sizlere bizden bir hatıra, Sıla - Fikret" açıklaması yazmaktadır. 14x9 cm, sepya tonlu.

    Lot No: 379

    Lot: 379

    Kadın - Erkek Stüdyo Hatıra Pozu-Muhtemelen 1930'lu yıllara ait olan fotoğrafta Subay Beyefendi ve hanım efendi görülmektedir. Arka yüzünde "Sizlere bizden bir hatıra, Sıla - Fikret" açıklaması yazmaktadır. 14x9 cm, sepya tonlu.

    TLSatıldı
  • Constantinople (İstanbul) - La Fontaine Guillaume Il et Sainte-Sophie-14x9 cm, sepya tonlu. İmrimeries Reunirs de  Nancy

    Lot No: 380

    Lot: 380

    Constantinople (İstanbul) - La Fontaine Guillaume Il et Sainte-Sophie-14x9 cm, sepya tonlu. İmrimeries Reunirs de Nancy

    TLSatıldı
  • Fransızca - Osmanlıca Kartpostal - Constantinople (İstanbul)  Nouveau Pont (Yeni Köprü - Galata)-Editör: M.J.C. 14x9 cmi renkli, köşesi kırık haliyle.

    Lot No: 381

    Lot: 381

    Fransızca - Osmanlıca Kartpostal - Constantinople (İstanbul) Nouveau Pont (Yeni Köprü - Galata)-Editör: M.J.C. 14x9 cmi renkli, köşesi kırık haliyle.

    TLSatıldı
  • Nadir Damgalı Kartpostal - Küçüksu Çeşmesi -Maroc - Tanger (Fas - Tanger) posta damgalı,  Constantinople  - Galata posta damgalı, Osmanlıca Pera damgalı Ağustos 1900 tarihli, arka yüzde Roger Bacry ismi görünen, ön yüzünde Küçüksu çeşmesi ile ilgili Fransızca açıklama mevcuttur. Editör: Max Fruchtermann. 14x9 cm, üzerinde mürekkep lekesi mevcttur.

    Lot No: 382

    Lot: 382

    Nadir Damgalı Kartpostal - Küçüksu Çeşmesi -Maroc - Tanger (Fas - Tanger) posta damgalı, Constantinople - Galata posta damgalı, Osmanlıca Pera damgalı Ağustos 1900 tarihli, arka yüzde Roger Bacry ismi görünen, ön yüzünde Küçüksu çeşmesi ile ilgili Fransızca açıklama mevcuttur. Editör: Max Fruchtermann. 14x9 cm, üzerinde mürekkep lekesi mevcttur.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Des dames Turques a cheval (At Sırtında Türk Kadınları)-14x9 cm

    Lot No: 383

    Lot: 383

    Fransızca Kartpostal - Des dames Turques a cheval (At Sırtında Türk Kadınları)-14x9 cm

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Dame Turque chez elle (Türk Kadını evde)-Editör: Max Fruchtermann, Constantinople (İstanbul) Arka yüzü 22.2.1919 tarihi ile Fransızca mektupludur.

    Lot No: 384

    Lot: 384

    Fransızca Kartpostal - Dame Turque chez elle (Türk Kadını evde)-Editör: Max Fruchtermann, Constantinople (İstanbul) Arka yüzü 22.2.1919 tarihi ile Fransızca mektupludur.

    TLSatıldı
  • İngilizce  Kartpostal - Outdoor Barber Shop Constantinople Turkey (Açıkhavada Berber Dükkanı) -Arka yüzü İngilizce açıklamalı. 14x9 cm.

    Lot No: 385

    Lot: 385

    İngilizce Kartpostal - Outdoor Barber Shop Constantinople Turkey (Açıkhavada Berber Dükkanı) -Arka yüzü İngilizce açıklamalı. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Salut de Constantinople (İstanbul) Le Selamlik (Selamlık) -Yıldız Sarayı ve Hamidiye Cami 14x9 cm, önde minik sararmalar mevcuttur.

    Lot No: 386

    Lot: 386

    Fransızca Kartpostal - Salut de Constantinople (İstanbul) Le Selamlik (Selamlık) -Yıldız Sarayı ve Hamidiye Cami 14x9 cm, önde minik sararmalar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Fransızca  - İngilizce - Osmanlıca Kartpostal Constantinople (İstanbul)  Mosquee du Sultan Ahmed (Sultan Ahmed Cami)-Editör: J.M.P. 14x9 cm, sepya tonlu iyi kondisyon.

    Lot No: 387

    Lot: 387

    Fransızca - İngilizce - Osmanlıca Kartpostal Constantinople (İstanbul) Mosquee du Sultan Ahmed (Sultan Ahmed Cami)-Editör: J.M.P. 14x9 cm, sepya tonlu iyi kondisyon.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Constantinople (İstanbul) Sublime Porte (Bab-ı Ali Kapısı)-Editör: Au bon Marche, Pera Arka yüzü mektupludur. 14x9 cm.

    Lot No: 388

    Lot: 388

    Fransızca Kartpostal - Constantinople (İstanbul) Sublime Porte (Bab-ı Ali Kapısı)-Editör: Au bon Marche, Pera Arka yüzü mektupludur. 14x9 cm.

    TLSatıldı
  • Fransızca - Osmanlıca Kartpostal - Cimetiere Turc Eyoub (Eyüp Mezarlığı)-Açık Varak (Carte Postale) 14x9 cm, s/b kartpostal.

    Lot No: 389

    Lot: 389

    Fransızca - Osmanlıca Kartpostal - Cimetiere Turc Eyoub (Eyüp Mezarlığı)-Açık Varak (Carte Postale) 14x9 cm, s/b kartpostal.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Constatinople (İstanbul) -Vue pamoramique de la Corne d'Or et vieux pont (Haliç ve Eski Köprünün Panoramik Manzarası) -14x9 cm, renkli kartpostal.

    Lot No: 390

    Lot: 390

    Fransızca Kartpostal - Constatinople (İstanbul) -Vue pamoramique de la Corne d'Or et vieux pont (Haliç ve Eski Köprünün Panoramik Manzarası) -14x9 cm, renkli kartpostal.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Constantinople - Vue generale de Prinkipo, Totalansicht Prinkipo (Büyükada Umumi Manzarası)-14x9 cm, renkli kartpostal.

    Lot No: 391

    Lot: 391

    Fransızca Kartpostal - Constantinople - Vue generale de Prinkipo, Totalansicht Prinkipo (Büyükada Umumi Manzarası)-14x9 cm, renkli kartpostal.

    TLSatıldı
  • Othmar Kartpostal - İstanbul ironwork in the Süleymaniye Mosque (Süleymaniye Cami İç inde Demir İşi Süslemeler) -Editör: Photo Othmar İstanbul, Beyoğlu 14x9 cm

    Lot No: 392

    Lot: 392

    Othmar Kartpostal - İstanbul ironwork in the Süleymaniye Mosque (Süleymaniye Cami İç inde Demir İşi Süslemeler) -Editör: Photo Othmar İstanbul, Beyoğlu 14x9 cm

    TLSatıldı
  • İngilizce Kartpostal - Mosque of Sultan Ahmid Constantinople Turkey (Sultan Ahmed Cami)-Arka yüzde İngilice olarak Sultan Ahmed Cami hakkında açıklama mevcuttur. 14x9 cm

    Lot No: 393

    Lot: 393

    İngilizce Kartpostal - Mosque of Sultan Ahmid Constantinople Turkey (Sultan Ahmed Cami)-Arka yüzde İngilice olarak Sultan Ahmed Cami hakkında açıklama mevcuttur. 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - La Pointe du Seray et la Tour de Leandre (Sarayburnu ve Kız Kulesi)-Editör: M. Azikri 14x9 cm

    Lot No: 394

    Lot: 394

    Fransızca Kartpostal - La Pointe du Seray et la Tour de Leandre (Sarayburnu ve Kız Kulesi)-Editör: M. Azikri 14x9 cm

    TLSatıldı
  • Fransızca - Osmanlıca Kartpostal - Constantinople Le pont de Galata (Galata Köprüsü)-14x9 cm, renkli kartpostal.

    Lot No: 395

    Lot: 395

    Fransızca - Osmanlıca Kartpostal - Constantinople Le pont de Galata (Galata Köprüsü)-14x9 cm, renkli kartpostal.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Fontaine et rue a Scutari (Üsküdar'da Mihrimah Camii ve III. Ahmet Çeşmesi)-14x9 cm, s/b kartpostal.

    Lot No: 396

    Lot: 396

    Fransızca Kartpostal - Fontaine et rue a Scutari (Üsküdar'da Mihrimah Camii ve III. Ahmet Çeşmesi)-14x9 cm, s/b kartpostal.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Souvenir de Salonique - La fortensse de Yedi-Coule (Selanik Yedikule -14x9 cm, s/b kartpostal, köşeleri yıpranmış haliyledir.

    Lot No: 397

    Lot: 397

    Fransızca Kartpostal - Souvenir de Salonique - La fortensse de Yedi-Coule (Selanik Yedikule -14x9 cm, s/b kartpostal, köşeleri yıpranmış haliyledir.

    TLSatıldı
  • Fransızca Kartpostal - Constantinople Mosquee du Sultan Achmet (Sultan Ahmed Cami)-Bazar de Salonique Stamboul Pera Constantiple 14x9 cm, gümüş jelatin baskı s/b kartpostal.

    Lot No: 398

    Lot: 398

    Fransızca Kartpostal - Constantinople Mosquee du Sultan Achmet (Sultan Ahmed Cami)-Bazar de Salonique Stamboul Pera Constantiple 14x9 cm, gümüş jelatin baskı s/b kartpostal.

    TLSatıldı
  • Kabin Fotoğraf - Fesli ve Takım Elbiseli Osmanlı Beyefendi -Carte Visite 11x7 cm, arka yüzünde Osmanlı Fotoğrafhaneleri yazısı silik haliyledir.

    Lot No: 399

    Lot: 399

    Kabin Fotoğraf - Fesli ve Takım Elbiseli Osmanlı Beyefendi -Carte Visite 11x7 cm, arka yüzünde Osmanlı Fotoğrafhaneleri yazısı silik haliyledir.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi Havacılık Tarihi - İlk Kadın Savaş Pilotu Sabiha Gökçen ve İlk Kadın Planör Pilotu Naciye Toros -"Bayan uçucularımız Sabiha Gökçen, Naciye Toros ve Servet. 7.9.1942" açıklamasıyla imzalıdır. 9x7 cm.

    Lot No: 400

    Lot: 400

    Erken Cumhuriyet Dönemi Havacılık Tarihi - İlk Kadın Savaş Pilotu Sabiha Gökçen ve İlk Kadın Planör Pilotu Naciye Toros -"Bayan uçucularımız Sabiha Gökçen, Naciye Toros ve Servet. 7.9.1942" açıklamasıyla imzalıdır. 9x7 cm.

    TLSatıldı
  • Türkiye'nin en iyi keman virtüözlerinden Suna Kan Hanımefendi-Arka yüzü İfa - İstanbul Fotoğraf Ajansı Beyoğlu kaşelidir. 18x13 cm. Suna Kan, Türk keman virtüözü. "Harika Çocuk" olarak yeteneği küçük yaşta tespit edilen sanatçı, Türkiye'nin en iyi keman virtüözlerinden birisi olarak tanındı; uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda solist ve başkemancı olarak görev yaptı. 1971'den bu yana "devlet sanatçısı" unvanını taşır.

    Lot No: 401

    Lot: 401

    Türkiye'nin en iyi keman virtüözlerinden Suna Kan Hanımefendi-Arka yüzü İfa - İstanbul Fotoğraf Ajansı Beyoğlu kaşelidir. 18x13 cm. Suna Kan, Türk keman virtüözü. "Harika Çocuk" olarak yeteneği küçük yaşta tespit edilen sanatçı, Türkiye'nin en iyi keman virtüözlerinden birisi olarak tanındı; uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda solist ve başkemancı olarak görev yaptı. 1971'den bu yana "devlet sanatçısı" unvanını taşır.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi  - Heybeliada'da Eşeğe Binen Bir Grup İnsan -14x9 cm

    Lot No: 402

    Lot: 402

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Heybeliada'da Eşeğe Binen Bir Grup İnsan -14x9 cm

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Milli Bayram Kutlamaları - Askeri Bando Eşliğinde Resmi Geçit -30 Ağustos 1942 tarihli fotoğrafın arkasında not mevcuttur, Deniz Kuvvetleri komutanlarının da katıldığı bir askeri tören. 14x9 cm ve 8x6 cm boyutlarında iki adet fotoğraf.

    Lot No: 403

    Lot: 403

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Milli Bayram Kutlamaları - Askeri Bando Eşliğinde Resmi Geçit -30 Ağustos 1942 tarihli fotoğrafın arkasında not mevcuttur, Deniz Kuvvetleri komutanlarının da katıldığı bir askeri tören. 14x9 cm ve 8x6 cm boyutlarında iki adet fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Milli Bayram Kutlamaları -19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında Kız Öğrenciler Resmi Geçit Esnasında 9x7 cm

    Lot No: 404

    Lot: 404

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Milli Bayram Kutlamaları -19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında Kız Öğrenciler Resmi Geçit Esnasında 9x7 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi İzmir İncir Etiketi - Reklam Tarihi -Hacky Chechbech Fig Grower & Exporter Izmir Diana Brand, Extra Fleur Smyrna (İzmir) Figs Produce Of Turkey (Türkiye)  25x19 cm, temiz kondisyon.

    Lot No: 405

    Lot: 405

    Osmanlı Dönemi İzmir İncir Etiketi - Reklam Tarihi -Hacky Chechbech Fig Grower & Exporter Izmir Diana Brand, Extra Fleur Smyrna (İzmir) Figs Produce Of Turkey (Türkiye) 25x19 cm, temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi İstanbul Kolonya Etiketi - Reklam Tarihi-Trade Mark Eau de Cologne Aphrodite  L. Ardziv constantinople  11x9 cm, kağıt bantıyla tamir görmüş haliyledir.

    Lot No: 406

    Lot: 406

    Osmanlı Dönemi İstanbul Kolonya Etiketi - Reklam Tarihi-Trade Mark Eau de Cologne Aphrodite L. Ardziv constantinople 11x9 cm, kağıt bantıyla tamir görmüş haliyledir.

    TLSatıldı
  • Atatürk'ün Meclis Açılış Nutku  - 1937-Reisicümhur Atatürk'ün Kamutayı Açış Nutukları 1. İkinciteşrin 1937, Ulus Basımevi 16x11 cm, 41 sayfa, sayfa üzerinde bir sarı leke mevcuttur, harici çok temiz kondisyon.

    Lot No: 407

    Lot: 407

    Atatürk'ün Meclis Açılış Nutku - 1937-Reisicümhur Atatürk'ün Kamutayı Açış Nutukları 1. İkinciteşrin 1937, Ulus Basımevi 16x11 cm, 41 sayfa, sayfa üzerinde bir sarı leke mevcuttur, harici çok temiz kondisyon.

    TLSatıldı
  • 1980'li Yıllarda Ankara Belediyesi Tarafından Dağıtılan Duman Yoğunluğu Ölçeği -Bu ölçek Ankara belediyesi tarafından bastırılmıştır. 17x10 cm

    Lot No: 408

    Lot: 408

    1980'li Yıllarda Ankara Belediyesi Tarafından Dağıtılan Duman Yoğunluğu Ölçeği -Bu ölçek Ankara belediyesi tarafından bastırılmıştır. 17x10 cm

    TLSatıldı
  • Adnan Saygun tarafından Alman Etnomüzikoloji Profesörü Marius Schneider'e Gönderilen Davetiye -A. Adnan Saygun Ankara Musiki Kollokyumu Münasebetiyle "Ses ve Tel Birliği" 16 Mayıs 1966 tarihinde düzenlenecek olan kokteyl davetiyesi. 18x11 cm, arka yüzünde Almanca adres bulunmaktadır.

    Lot No: 409

    Lot: 409

    Adnan Saygun tarafından Alman Etnomüzikoloji Profesörü Marius Schneider'e Gönderilen Davetiye -A. Adnan Saygun Ankara Musiki Kollokyumu Münasebetiyle "Ses ve Tel Birliği" 16 Mayıs 1966 tarihinde düzenlenecek olan kokteyl davetiyesi. 18x11 cm, arka yüzünde Almanca adres bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Fransızca Le Guide Du Concert - Paris 21 Mars 1947 mecmuası  A. Adnan Saygun kapaklı ve haberli-A. Adnan Saygun'un Paris'te çeşitli mekanlarda gösterimi yapılacak olan Yunus Emre Oratoryosu programı. A. Adnan Saygun dirigera l'executlion de son oratorio "Yunus Emre" avec l'orchestre des Conserts Lamoureux. 24x16 cm, 7 sayfa, kağıt bantı ile tamir görmüştür.     Saygun'un 1942'de tamamladığı Yunus Emre Oratoryosu 25 Mayıs 1946'da Ankara’da Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde seslendirildi ve büyük başarı kazandı. En önemli eseri kabul edilen bu eser, daha sonra Paris'te ve 1958'de Birleşmiş Milletler kuruluş yıl dönümü vesilesiyle New York'ta ünlü orkestra şefi Leopold Stokowski yönetiminde seslendirilmiştir. Bu eserle Saygun, çocukluğunda İzmir Kemeraltı Çarşısı'nın Dervişler Caddesi'nde (bugün Anafartalar Caddesi) Mevlevi dervişlerden duyduğu ezgileri Avrupa ve Amerika'ya, Birleşmiş Milletler çatısı altına, sonradan eserin çevrileceği 5 ayrı dile taşımış oluyordu. Sanatçı eserin Ankara'daki ilk temsilinden sonra 1946 yılında Halkevleri müşavir ve müfettişliğinin yanı sıra Ankara Devlet Konservatuvarı'na kompozisyon öğretmeni olarak atandı. Aldığı davetler üzerine Londra ve Paris'e gitti, halk müziği üzerine çalışmalar yaptı; konferanslar verdi.

    Lot No: 410

    Lot: 410

    Fransızca Le Guide Du Concert - Paris 21 Mars 1947 mecmuası A. Adnan Saygun kapaklı ve haberli-A. Adnan Saygun'un Paris'te çeşitli mekanlarda gösterimi yapılacak olan Yunus Emre Oratoryosu programı. A. Adnan Saygun dirigera l'executlion de son oratorio "Yunus Emre" avec l'orchestre des Conserts Lamoureux. 24x16 cm, 7 sayfa, kağıt bantı ile tamir görmüştür. Saygun'un 1942'de tamamladığı Yunus Emre Oratoryosu 25 Mayıs 1946'da Ankara’da Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde seslendirildi ve büyük başarı kazandı. En önemli eseri kabul edilen bu eser, daha sonra Paris'te ve 1958'de Birleşmiş Milletler kuruluş yıl dönümü vesilesiyle New York'ta ünlü orkestra şefi Leopold Stokowski yönetiminde seslendirilmiştir. Bu eserle Saygun, çocukluğunda İzmir Kemeraltı Çarşısı'nın Dervişler Caddesi'nde (bugün Anafartalar Caddesi) Mevlevi dervişlerden duyduğu ezgileri Avrupa ve Amerika'ya, Birleşmiş Milletler çatısı altına, sonradan eserin çevrileceği 5 ayrı dile taşımış oluyordu. Sanatçı eserin Ankara'daki ilk temsilinden sonra 1946 yılında Halkevleri müşavir ve müfettişliğinin yanı sıra Ankara Devlet Konservatuvarı'na kompozisyon öğretmeni olarak atandı. Aldığı davetler üzerine Londra ve Paris'e gitti, halk müziği üzerine çalışmalar yaptı; konferanslar verdi.

    TLSatıldı
  • "İstanbul'da Yakarış"  İmzasız-Karton üzerine guaj boya. 14x10 cm, arkası albüm izlidir.

    Lot No: 411

    Lot: 411

    "İstanbul'da Yakarış" İmzasız-Karton üzerine guaj boya. 14x10 cm, arkası albüm izlidir.

    TLSatıldı
  • 1970'ler İngilizce  Deniz Temalı  Çay Kartları-The Sea - Our Other World A Series of 50  7x4 cm, 29 adet kart tam takım değildir.

    Lot No: 412

    Lot: 412

    1970'ler İngilizce Deniz Temalı Çay Kartları-The Sea - Our Other World A Series of 50 7x4 cm, 29 adet kart tam takım değildir.

    TLSatıldı
  • İngilizce Hindistan'ın Tarihi Şehirleri Temalı Sigara Kartları-Indian Historical Views A series of 25 Imperial Tobacco of India Ltd. Railway Cigarettes . Delhi, Ahmadabad, Agra ve Madras manzaralı 8 adet kart. 6,5x4 cm.

    Lot No: 413

    Lot: 413

    İngilizce Hindistan'ın Tarihi Şehirleri Temalı Sigara Kartları-Indian Historical Views A series of 25 Imperial Tobacco of India Ltd. Railway Cigarettes . Delhi, Ahmadabad, Agra ve Madras manzaralı 8 adet kart. 6,5x4 cm.

    TLSatıldı
  • Çizgi Romancı ve Karikatürist Nuri Kurtcebe Çizimli Plak Kapağı-Handcock Brothers D.U.A.D. 18x18 cm plak ile birliktedir, kapakta yıpranmalar mevcuttur.

    Lot No: 414

    Lot: 414

    Çizgi Romancı ve Karikatürist Nuri Kurtcebe Çizimli Plak Kapağı-Handcock Brothers D.U.A.D. 18x18 cm plak ile birliktedir, kapakta yıpranmalar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih - Yeme İçme Kültürü-Açık havada kuzu çeviren bir grup asker. 9x6 cm, sol alt köşesinde minik bir kırık mevcuttur.

    Lot No: 415

    Lot: 415

    Askeri Tarih - Yeme İçme Kültürü-Açık havada kuzu çeviren bir grup asker. 9x6 cm, sol alt köşesinde minik bir kırık mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Erken Cumhuriyet Dönemi - Askeri Tarih -Ağır Makineli Tüfek (Mitralyöz) ile poz veren askerler. Arka yüzü "Yedek subay okulunda, mektebin arka bağçesinde ağır makineli tüfek talimi sırasında çıkarttığımız fotoğraftan. Tabur:1, Bölük: 4 no:1289 Ahmet" şeklinde notludur. 14x9 cm, haliyle, Ferrania kağıt.

    Lot No: 416

    Lot: 416

    Erken Cumhuriyet Dönemi - Askeri Tarih -Ağır Makineli Tüfek (Mitralyöz) ile poz veren askerler. Arka yüzü "Yedek subay okulunda, mektebin arka bağçesinde ağır makineli tüfek talimi sırasında çıkarttığımız fotoğraftan. Tabur:1, Bölük: 4 no:1289 Ahmet" şeklinde notludur. 14x9 cm, haliyle, Ferrania kağıt.

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih - Kore Savaşı-Kore (Kunuri) Şehidi Mevlut Oğlu Ahmet Tuncer 1932 P. Önyzb_132 - Şehadet Tarihi: 29.11.1950 14x9 cm, üzeri kırıktır. Şehit Ahmet Tuncer Amasya'lıdır.

    Lot No: 417

    Lot: 417

    Askeri Tarih - Kore Savaşı-Kore (Kunuri) Şehidi Mevlut Oğlu Ahmet Tuncer 1932 P. Önyzb_132 - Şehadet Tarihi: 29.11.1950 14x9 cm, üzeri kırıktır. Şehit Ahmet Tuncer Amasya'lıdır.

    TLSatıldı
  • Fesli Sivil ve Askeri Giyimli Osmanlı Beyefendiler-13x11 cm, alt kısmı kesik ve üst köşesinde kırıklar mevcut haliyle.

    Lot No: 418

    Lot: 418

    Fesli Sivil ve Askeri Giyimli Osmanlı Beyefendiler-13x11 cm, alt kısmı kesik ve üst köşesinde kırıklar mevcut haliyle.

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi / Grafik Sanatı / Filateli
-Dünya Kupası Serbest ve Greko-Romen Güreş Şampiyonluğu 25-31 Mayıs Mithatpaşa Stadyomu(Stadyumu) İstanbul 1956 Görseller Rıza Bedik tarafından çizilmiştir. Üzerinde bir adet Türkiye Cumhuriyeti postaları 1955 pulu ve üç adet damga ile birlikte. 15x10 cm. --Filateli-Damga

    Lot No: 419

    Lot: 419

    Spor Tarihi / Grafik Sanatı / Filateli -Dünya Kupası Serbest ve Greko-Romen Güreş Şampiyonluğu 25-31 Mayıs Mithatpaşa Stadyomu(Stadyumu) İstanbul 1956 Görseller Rıza Bedik tarafından çizilmiştir. Üzerinde bir adet Türkiye Cumhuriyeti postaları 1955 pulu ve üç adet damga ile birlikte. 15x10 cm. --Filateli-Damga

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Sigara Grafik Sanatı - Tütün Tarihi - Yadigar-ı Edirne-Osmanlıca  ve Fransızca, Sigara kağıdına mahsus bandrol etiketli, Edirne Yadigarı Souvenir d'Andinople (Edirne Camii) görselli, 10 Temmuz 1329 (1913) tarihli, İstanbul Hasırcılarda Numara 12 Asmaaltı 36, Üzeri Kırmızı beyaz ay yıldızlı Türk bayrağı desenli, altın yaldızlı ve yeşil reklerde  sigara kağıdı. 10x7 cm, 3 adet.

    Lot No: 420

    Lot: 420

    Osmanlı Dönemi Sigara Grafik Sanatı - Tütün Tarihi - Yadigar-ı Edirne-Osmanlıca ve Fransızca, Sigara kağıdına mahsus bandrol etiketli, Edirne Yadigarı Souvenir d'Andinople (Edirne Camii) görselli, 10 Temmuz 1329 (1913) tarihli, İstanbul Hasırcılarda Numara 12 Asmaaltı 36, Üzeri Kırmızı beyaz ay yıldızlı Türk bayrağı desenli, altın yaldızlı ve yeşil reklerde sigara kağıdı. 10x7 cm, 3 adet.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Sigara Etiketi - Grafik Sanatı - Tütün Tarihi - Osmanlı Dönemi Samos (Sisam) adasında üretilen sigaraların etiketi. Etiketin dört köşesi ay yıldızlı bayrak desenlidir.   M.C. Carathanassis & Co. - 100 M.C.C. Turkish Cigarettes Non Plus Ultra Samos-Turkey 6x3,5 cm, 10 adet

    Lot No: 421

    Lot: 421

    Osmanlı Dönemi Sigara Etiketi - Grafik Sanatı - Tütün Tarihi - Osmanlı Dönemi Samos (Sisam) adasında üretilen sigaraların etiketi. Etiketin dört köşesi ay yıldızlı bayrak desenlidir. M.C. Carathanassis & Co. - 100 M.C.C. Turkish Cigarettes Non Plus Ultra Samos-Turkey 6x3,5 cm, 10 adet

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Sigara Kağıdı - Grafik Sanatı - Tütün Tarihi-Jön Türk Kağıdı Sigara Kağıdı 12x8 cm, 10 adet Sigara Kağıdı.

    Lot No: 422

    Lot: 422

    Osmanlı Dönemi Sigara Kağıdı - Grafik Sanatı - Tütün Tarihi-Jön Türk Kağıdı Sigara Kağıdı 12x8 cm, 10 adet Sigara Kağıdı.

    TLSatıldı