Currency Converter:

Lot: 1

Current Price: 1,500 TL Starting Bid: 1,500 TL Estimated: TL Losing Winning

İNGİLİZ ORYANTALİSTİN DOĞU SEYAHATNAMESİ: Eöthen: Or trages of travel brought home from the east, A.W. KINGLAKE, (1809-1891,Sampson Low, Marston & Co. Ltd., London, 1913.

Yayıncısının gofre desenli, oryantalist resimli, özgün sarı, bez cildinde, sayfa kenarları altın yaldızlıdır, çok temiz durumda, 27x19 cm, İngilizce, 306 sayfa, s/b ve renkli resimler. Resimleyen: Frank Brangwyn. Alexander William Kinglake İngiltere' den İstanbul' a gelip buradaki yaşama katıldıktan sonra Truva, İzmir, Şam, Gazze, Nablus, Kudüs gibi Osmanlı toprakları içinde yolculuk etmiştir ve bu yolculuğunu elinizdeki bu kitapla raporlamıştır. Kitap gezilen yerlerin kültürel, siyasi, ekonomik ve insani ilişkilerinin yanında özellikle yazarın şahsında Batılıların Doğu' ya bakışını dürüstçe yansıtması yönünden de önemlidir. İlk baskısı 1844'te yapılan eser yayınlandığı dönemden günümüze ilgi görmeye devam etmeketedir. Yazar, İstanbul'un mezarlıkları, balıkçıları, kahvehaneleri, ticaret hayatına geniş ölçüde yer vermiş; İzmir, Kıbrıs, Şam, Kudüs, Kahire gibi şehirlerde seyahatini sürdürmüştür. Eser madde başlıklarından sonra verilen oryantalist tarzda renkli görsellerle zenginleştirilmiştir.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • İNGİLİZ ORYANTALİSTİN DOĞU SEYAHATNAMESİ: Eöthen: Or trages of travel brought home from the east,  A.W. KINGLAKE, (1809-1891,Sampson Low, Marston & Co. Ltd.,  London, 1913.-Yayıncısının gofre desenli, oryantalist resimli, özgün sarı, bez cildinde, sayfa kenarları altın yaldızlıdır, çok temiz durumda, 27x19 cm, İngilizce, 306 sayfa, s/b ve renkli resimler. Resimleyen: Frank Brangwyn. Alexander William Kinglake İngiltere' den İstanbul' a gelip buradaki yaşama katıldıktan sonra Truva, İzmir, Şam, Gazze, Nablus, Kudüs gibi Osmanlı toprakları içinde yolculuk etmiştir ve bu yolculuğunu elinizdeki bu kitapla raporlamıştır.
Kitap gezilen yerlerin kültürel, siyasi, ekonomik ve insani ilişkilerinin yanında özellikle yazarın şahsında Batılıların Doğu' ya bakışını dürüstçe yansıtması yönünden de önemlidir. İlk baskısı 1844'te yapılan eser yayınlandığı dönemden günümüze ilgi görmeye devam etmeketedir. Yazar, İstanbul'un mezarlıkları, balıkçıları, kahvehaneleri, ticaret hayatına geniş ölçüde yer vermiş; İzmir, Kıbrıs, Şam, Kudüs, Kahire gibi şehirlerde seyahatini sürdürmüştür. Eser madde başlıklarından sonra verilen  oryantalist tarzda renkli görsellerle zenginleştirilmiştir.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    İNGİLİZ ORYANTALİSTİN DOĞU SEYAHATNAMESİ: Eöthen: Or trages of travel brought home from the east, A.W. KINGLAKE, (1809-1891,Sampson Low, Marston & Co. Ltd., London, 1913.-Yayıncısının gofre desenli, oryantalist resimli, özgün sarı, bez cildinde, sayfa kenarları altın yaldızlıdır, çok temiz durumda, 27x19 cm, İngilizce, 306 sayfa, s/b ve renkli resimler. Resimleyen: Frank Brangwyn. Alexander William Kinglake İngiltere' den İstanbul' a gelip buradaki yaşama katıldıktan sonra Truva, İzmir, Şam, Gazze, Nablus, Kudüs gibi Osmanlı toprakları içinde yolculuk etmiştir ve bu yolculuğunu elinizdeki bu kitapla raporlamıştır. Kitap gezilen yerlerin kültürel, siyasi, ekonomik ve insani ilişkilerinin yanında özellikle yazarın şahsında Batılıların Doğu' ya bakışını dürüstçe yansıtması yönünden de önemlidir. İlk baskısı 1844'te yapılan eser yayınlandığı dönemden günümüze ilgi görmeye devam etmeketedir. Yazar, İstanbul'un mezarlıkları, balıkçıları, kahvehaneleri, ticaret hayatına geniş ölçüde yer vermiş; İzmir, Kıbrıs, Şam, Kudüs, Kahire gibi şehirlerde seyahatini sürdürmüştür. Eser madde başlıklarından sonra verilen oryantalist tarzda renkli görsellerle zenginleştirilmiştir.

    TLSold
  • Constantinople, ALEXANDER VAN MILLINGEN, [1840-1915], Adam & Charles Black, London, 1906.-Yayıncısının sayfa kenarları ve cilt klişeleri altın yaldızlı, gofre desenli özel bez cildinde, cillte hafif yıpranma mevcut harici temiz durumda,  23x18 cm, İngilizce, ix, [1], 282, [4] sayfa, bir adet katlanır harita sayfası, renkli resimli. Resimler: Warwick Goble. Bazı resimlerin üzerinde pelür kağıt mevcuttur. Kitabın sonunda bir adet katlanır Bizans İstanbul´u haritası mevcuttur. 
Ünlü bir Bizans uzmanı olan Millingen ile, ressam W. Goble'un birlikte çalışmalarından doğan nefis bir kitap. Bu eserde 19. yüzyıl sonlarında Robert College'de hocalık yapmış olan van Millingen'in İstanbul'a ve şehir halkına sevecen bakışı ile Goble'un pitoresk manzaraları hoş bir biçimde birbirini bütünlemektedir. 20. yüzyılın başındaki İstanbul'un sokak ve insan manzaralarına düşkün olanlar için görsel bir şölen.
Osmanlı giyim kuşamı, yemekleri, pazar yerleri ve sokaklar, her çeşitten meslek, semtler ve tarihi mekanlar, mezarlıklar ele alınmış, konuyla ilgili resimler başlığın ardından gelmektedir.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Constantinople, ALEXANDER VAN MILLINGEN, [1840-1915], Adam & Charles Black, London, 1906.-Yayıncısının sayfa kenarları ve cilt klişeleri altın yaldızlı, gofre desenli özel bez cildinde, cillte hafif yıpranma mevcut harici temiz durumda, 23x18 cm, İngilizce, ix, [1], 282, [4] sayfa, bir adet katlanır harita sayfası, renkli resimli. Resimler: Warwick Goble. Bazı resimlerin üzerinde pelür kağıt mevcuttur. Kitabın sonunda bir adet katlanır Bizans İstanbul´u haritası mevcuttur. Ünlü bir Bizans uzmanı olan Millingen ile, ressam W. Goble'un birlikte çalışmalarından doğan nefis bir kitap. Bu eserde 19. yüzyıl sonlarında Robert College'de hocalık yapmış olan van Millingen'in İstanbul'a ve şehir halkına sevecen bakışı ile Goble'un pitoresk manzaraları hoş bir biçimde birbirini bütünlemektedir. 20. yüzyılın başındaki İstanbul'un sokak ve insan manzaralarına düşkün olanlar için görsel bir şölen. Osmanlı giyim kuşamı, yemekleri, pazar yerleri ve sokaklar, her çeşitten meslek, semtler ve tarihi mekanlar, mezarlıklar ele alınmış, konuyla ilgili resimler başlığın ardından gelmektedir.

    TLSold
  • ORTAÇAĞ KENTLERİ SERİSİNDEN BİR İSTANBUL REHBERİ / İLK BASKI: Constantinople: The story of the old capital of the empire (Mediaeval Towns), WILLIAM HOLDEN HUTTON, (1860-1930), J. M. Dent & Co., London, 1900.-Yayıncısının sayfa kenarları ve cilt klişeleri altın yaldızlı, gofre desenli özel bez cildinde, çok temiz durumda, 18x12 cm, İngilizce, xvi, 340 sayfa, s/b gravürler, bir adet katlanır İstanbul planı, planda kat yerlerinden ayrılma mevcuttur. İllüstrasyon: Sydney Cooper.
Mediaeval Towns (Ortaçağ Kentleri) Serisinden İstanbul rehberi. Hutton kendisinden önce kaleme alınan eserlerden farklı olarak İstanbul'un geniş tarihine yer vermiş. Bizans dönemi İstanbul'unu ve Türklerin hakimiyetinden sonraki İstanbul'u ayrı ayrı anlatmıştır. Yazar konuyu Ortaçağ İstanbul'u olarak sınırlandırdığı için Üsküdar ve Boğaz semtlerini de gerektiği kadar ele alamadığını ön sözde belirtmiştir. Eserde toplamda 47 adet görsel bulunur, görseller Sydney Cooper tarafından çizilmiştir.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    ORTAÇAĞ KENTLERİ SERİSİNDEN BİR İSTANBUL REHBERİ / İLK BASKI: Constantinople: The story of the old capital of the empire (Mediaeval Towns), WILLIAM HOLDEN HUTTON, (1860-1930), J. M. Dent & Co., London, 1900.-Yayıncısının sayfa kenarları ve cilt klişeleri altın yaldızlı, gofre desenli özel bez cildinde, çok temiz durumda, 18x12 cm, İngilizce, xvi, 340 sayfa, s/b gravürler, bir adet katlanır İstanbul planı, planda kat yerlerinden ayrılma mevcuttur. İllüstrasyon: Sydney Cooper. Mediaeval Towns (Ortaçağ Kentleri) Serisinden İstanbul rehberi. Hutton kendisinden önce kaleme alınan eserlerden farklı olarak İstanbul'un geniş tarihine yer vermiş. Bizans dönemi İstanbul'unu ve Türklerin hakimiyetinden sonraki İstanbul'u ayrı ayrı anlatmıştır. Yazar konuyu Ortaçağ İstanbul'u olarak sınırlandırdığı için Üsküdar ve Boğaz semtlerini de gerektiği kadar ele alamadığını ön sözde belirtmiştir. Eserde toplamda 47 adet görsel bulunur, görseller Sydney Cooper tarafından çizilmiştir.

    TLSold
  • İLK BASKI: Otomobil motorları ve sûret-i isti'mâli, MEHMED ALİ, Matbaa-i Der Nersisyan, Dersaadet, AH 1327 [1911].-Yayıncısının resimli özgün kırmızı bez cildi içerisinde, ciltte renk değişimi mevcuttur, harici temiz durumda, 19x13 cm, Osmanlıca, [2], 129, 6 sayfa, s/b resim ve şemalar. BDK - ÖZEGE;  16039. Girişte mündericat bölümü ve kitap sonunda ilanlar bölümü mevcuttur. Künye kısmından yazarı Sanayi Mülazımlarından Mehmed Ali olarak belirtilir. Birinci Baskı. 
Ön sözde: "Otomobillerin sevk ve idaresi malumat-ı nazariye ve ameleyi bir ay tahsile Avrupa fabrikalarına cihet âli-i aidi tarafından enam edilenlere memuren gitmiştim. Orada bulunduğum müddetçe bu babda neşr edilmemiş olan bir çok eseri gözden geçirdikten sonra telhisan kendi tecaribi de ilave ederek neşre cesaret ettim." sözleriyle eserinin yazılış serüvenini anlatır.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    İLK BASKI: Otomobil motorları ve sûret-i isti'mâli, MEHMED ALİ, Matbaa-i Der Nersisyan, Dersaadet, AH 1327 [1911].-Yayıncısının resimli özgün kırmızı bez cildi içerisinde, ciltte renk değişimi mevcuttur, harici temiz durumda, 19x13 cm, Osmanlıca, [2], 129, 6 sayfa, s/b resim ve şemalar. BDK - ÖZEGE; 16039. Girişte mündericat bölümü ve kitap sonunda ilanlar bölümü mevcuttur. Künye kısmından yazarı Sanayi Mülazımlarından Mehmed Ali olarak belirtilir. Birinci Baskı. Ön sözde: "Otomobillerin sevk ve idaresi malumat-ı nazariye ve ameleyi bir ay tahsile Avrupa fabrikalarına cihet âli-i aidi tarafından enam edilenlere memuren gitmiştim. Orada bulunduğum müddetçe bu babda neşr edilmemiş olan bir çok eseri gözden geçirdikten sonra telhisan kendi tecaribi de ilave ederek neşre cesaret ettim." sözleriyle eserinin yazılış serüvenini anlatır.

    TLSold
  • The complaint or night thoughts on life death and immortality, YOUNG EDWARD, A. Millar, London,1751.-Yayıncısının özgün cildinde, cilt kapağında kopma mevcuttur, harici temiz durumdadır, 13x9 cm, İngilizce, [6], 384 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    The complaint or night thoughts on life death and immortality, YOUNG EDWARD, A. Millar, London,1751.-Yayıncısının özgün cildinde, cilt kapağında kopma mevcuttur, harici temiz durumdadır, 13x9 cm, İngilizce, [6], 384 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • L'Art Byzantin, HENRY MARTIN, Librairie Ernest Flammarion, Paris, 1930.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 22x16 cm, Fransızca, 63, [1] sayfa, s/b resim ve şemalar (65 İllustrasyon).

    Lot No: 6

    Lot: 6

    L'Art Byzantin, HENRY MARTIN, Librairie Ernest Flammarion, Paris, 1930.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 22x16 cm, Fransızca, 63, [1] sayfa, s/b resim ve şemalar (65 İllustrasyon).

    TLSold
  • L'Art Musulman, HENRY MARTIN, Librairie Ernest Flammarion, Paris, 1926.-Özgün karton kapağında, kapak köşesinde kopma mevcut, harici temiz durumda, 22x16 cm, Fransızca, 63, [1] sayfa, s/b resim ve şemalar (52 İllüstrasyon).

    Lot No: 7

    Lot: 7

    L'Art Musulman, HENRY MARTIN, Librairie Ernest Flammarion, Paris, 1926.-Özgün karton kapağında, kapak köşesinde kopma mevcut, harici temiz durumda, 22x16 cm, Fransızca, 63, [1] sayfa, s/b resim ve şemalar (52 İllüstrasyon).

    TLSold
  • East of Trebizond [CİLTLİ / ŞÖMİZLİ), MICHAEL PEREIRA, Geoffrey Bles, London, 1971.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizde hafif yıpranma mevcut, harici çok temiz durumda, 23x15 cm, İngilizce, 256 sayfa, s/b fotoğraflı, iki adet harita sayfası.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    East of Trebizond [CİLTLİ / ŞÖMİZLİ), MICHAEL PEREIRA, Geoffrey Bles, London, 1971.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizde hafif yıpranma mevcut, harici çok temiz durumda, 23x15 cm, İngilizce, 256 sayfa, s/b fotoğraflı, iki adet harita sayfası.

    TLSold
  • İslâm tarihi (İkinci Cilt), Leon Caetano, Mütercim: HÜSEYİN CAHİT [YALÇIN], Tanin Matbaası, İstanbul, 1924.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 20x15 cm, Osmanlıca, 165-359. AEKMK - BDK - ÖZEGE; 9378 - TBTK; 7063.
İslam Tarihi orijinal adıyla, Annali dell’Islam. 1905-1926 yılları arasında Milano ve Roma’da büyük boy on cilt halinde neşredilen eser Hz. Peygamber’in hayatı ile başlar ve hicretin 40. yılına kadar gelir. Eserin tamamı, İslâm tarihinin bütününü ele alacak şekilde yirmi beş cilt olarak planlanmıştı. Caetani, 1972-1973 yıllarında ofset baskısı yapılan bu en meşhur ve en hacimli eserini, bir komisyon halinde çalışan genç İtalyan araştırmacıların hicretin her yılı için İslâm kaynaklarından yaptıkları tercümelere dayanarak yazıyor, müsveddeleri de I. Guidi, H. Lammens, C. A. Nallino, J. Horovitz, C. H. Becker, G. Levi Della Vida gibi şarkiyatçılara gönderip onların görüşlerini aldıktan sonra gerekli düzenleme ve değişiklikleri yaparak son şeklini veriyordu. Eserin dikkat çeken en önemli özelliği çok zengin bir malzemeye sahip oluşudur. Kitabın tamamı Hüseyin Cahit (Yalçın) tarafından Türkçe’ye tercüme edilmiş, ancak sadece hicretin 12. yılına kadar olan kısmı İslâm Tarihi adıyla yayımlanmıştır (I-X, İstanbul 1924-1927). Atatürk’ün okuduğu kitaplar arasında yer alan bu tercümenin yayımlanmayan müsveddeleri Türk Tarih Kurumu’nun yazma eserler bölümünde bulunmaktadır (nr. 134). Türk araştırmacılar, diğer çalışmalarından habersiz olarak Caetani’yi yalnız bu tercümeye dayanarak anlamaya çalıştıkları için hatalara düşmüşlerdir. M. Asım Köksal, Müsteşrik Caetani’nin Yazdığı İslâm Tarihindeki İsnad ve İftiralara Reddiye (Ankara 1961, 1986; İstanbul 1987) adlı eseriyle Caetani’nin bu kitabında mevcut, hadis ve isnad meseleleri başta olmak üzere çeşitli konulardaki görüşlerine cevap vermeye çalışmışsa da esas fikirlerini ihtiva eden eserlerini okumadığı için tenkitleri yetersiz kalmıştır. Kaynak: İslam Ansiklopedisi.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    İslâm tarihi (İkinci Cilt), Leon Caetano, Mütercim: HÜSEYİN CAHİT [YALÇIN], Tanin Matbaası, İstanbul, 1924.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 20x15 cm, Osmanlıca, 165-359. AEKMK - BDK - ÖZEGE; 9378 - TBTK; 7063. İslam Tarihi orijinal adıyla, Annali dell’Islam. 1905-1926 yılları arasında Milano ve Roma’da büyük boy on cilt halinde neşredilen eser Hz. Peygamber’in hayatı ile başlar ve hicretin 40. yılına kadar gelir. Eserin tamamı, İslâm tarihinin bütününü ele alacak şekilde yirmi beş cilt olarak planlanmıştı. Caetani, 1972-1973 yıllarında ofset baskısı yapılan bu en meşhur ve en hacimli eserini, bir komisyon halinde çalışan genç İtalyan araştırmacıların hicretin her yılı için İslâm kaynaklarından yaptıkları tercümelere dayanarak yazıyor, müsveddeleri de I. Guidi, H. Lammens, C. A. Nallino, J. Horovitz, C. H. Becker, G. Levi Della Vida gibi şarkiyatçılara gönderip onların görüşlerini aldıktan sonra gerekli düzenleme ve değişiklikleri yaparak son şeklini veriyordu. Eserin dikkat çeken en önemli özelliği çok zengin bir malzemeye sahip oluşudur. Kitabın tamamı Hüseyin Cahit (Yalçın) tarafından Türkçe’ye tercüme edilmiş, ancak sadece hicretin 12. yılına kadar olan kısmı İslâm Tarihi adıyla yayımlanmıştır (I-X, İstanbul 1924-1927). Atatürk’ün okuduğu kitaplar arasında yer alan bu tercümenin yayımlanmayan müsveddeleri Türk Tarih Kurumu’nun yazma eserler bölümünde bulunmaktadır (nr. 134). Türk araştırmacılar, diğer çalışmalarından habersiz olarak Caetani’yi yalnız bu tercümeye dayanarak anlamaya çalıştıkları için hatalara düşmüşlerdir. M. Asım Köksal, Müsteşrik Caetani’nin Yazdığı İslâm Tarihindeki İsnad ve İftiralara Reddiye (Ankara 1961, 1986; İstanbul 1987) adlı eseriyle Caetani’nin bu kitabında mevcut, hadis ve isnad meseleleri başta olmak üzere çeşitli konulardaki görüşlerine cevap vermeye çalışmışsa da esas fikirlerini ihtiva eden eserlerini okumadığı için tenkitleri yetersiz kalmıştır. Kaynak: İslam Ansiklopedisi.

    TLSold
  • YAZARINDAN İTHAFLI İMZALI, TIPKIBASIM SELÇUKLU TARİHİ: Adadolu Selçukluları devleti tarihi [= Histoire des seldjoukides d'Asie Mineure, Tarih-i Al-i Selçuk der Anadolu], FERİDUN NÂFİZ UZLUK, Ankara, 1952.-Özgün karton kapağında, kapakta yıpranma mevcuttur, harici temiz durumda, ilk sayfada yazarından ithaflı imzalı, tıpkı basım sayfalarının formaları açılmamıştır, 25x17 cm, Türkçe, Farsça, xii, 80, tıpkıbasım 95 sayfa, s/b resimli. Eserde 
Eserin önsözünde yazar şu bilgileri verir: Şimdi sizlere, sağda asıl metni Farsçasını, solda tercemesini sunduğum bu 3. Selçuk Tarihi hakkında bilgi vermek istiyorum. Kimin tarafından yazıldığı belli olmamakla Anonim dediğimiz bu eser, bütün Selçuklular Tarihini dile getirdiği bilhassa Anadolu Selçukluları hakkında bilmediğimiz yeni bilgileri verdiği cihetle büyük değer taşır. Ahmet Tevhit beyin 1929 Maarif Vekâleti Mecmuası Sayı 17, S. 133 de anlattığına göre Selçuknâme Kırım harbi (1854-1856) sıralarında İstanbulda Fransız Elçiliği Tercemanı Şefer (Schefer, Charles, Henri, Auguste 16.XI.1820 - 3.III.1989) (1) büyük hizmetlerde bulunmakla bir gün Sultan Abdülmecit (1839-1861) Kütüphanesinde huzuruna kabul ederek iltifatta bulunur, bu Anonim Selçuk Tarihini ona hediye eder. Nizamül Mülk'ün Siyasetnamesini basan, Fransızcaya terceme eden Şefer'den Bibliothèque National'a geçen kitapa ben pek ziyade merak ediyordum, oradan alınan pasajlar ilgimi çekiyordu. Burada bazı gençler elinde onun kopyasını görmüştüm, fakat iyi okunamıyan bölümler kopyacılar elinde daha acayıp kılığa girmiş idi. Yapılacak en doğru iş, Paris büyük Elçimiz Numan Menemencioğluna müracaatla kitabın Fotografya ettirilmesi idi. Ben de o yolu tuttum. Konyalı Bekir Ağanın oğlu Topal Osman Paşa (Sadrazam ve İran Şahı Nadir hanı mağlup eden kahraman)nın torunu Namık Kemal beyin necabetli hafidi Numan Beyefendi ricamızı pek çabuk yerine getirmek lütfunda bulundu. Kendilerine ilim adına, Konya Hemşehriliği namına minnet ve şükranlarımı sunmayı borç bilirim, bu terceme onların himmetiyle hazır. lanmış oldu

    Lot No: 10

    Lot: 10

    YAZARINDAN İTHAFLI İMZALI, TIPKIBASIM SELÇUKLU TARİHİ: Adadolu Selçukluları devleti tarihi [= Histoire des seldjoukides d'Asie Mineure, Tarih-i Al-i Selçuk der Anadolu], FERİDUN NÂFİZ UZLUK, Ankara, 1952.-Özgün karton kapağında, kapakta yıpranma mevcuttur, harici temiz durumda, ilk sayfada yazarından ithaflı imzalı, tıpkı basım sayfalarının formaları açılmamıştır, 25x17 cm, Türkçe, Farsça, xii, 80, tıpkıbasım 95 sayfa, s/b resimli. Eserde Eserin önsözünde yazar şu bilgileri verir: Şimdi sizlere, sağda asıl metni Farsçasını, solda tercemesini sunduğum bu 3. Selçuk Tarihi hakkında bilgi vermek istiyorum. Kimin tarafından yazıldığı belli olmamakla Anonim dediğimiz bu eser, bütün Selçuklular Tarihini dile getirdiği bilhassa Anadolu Selçukluları hakkında bilmediğimiz yeni bilgileri verdiği cihetle büyük değer taşır. Ahmet Tevhit beyin 1929 Maarif Vekâleti Mecmuası Sayı 17, S. 133 de anlattığına göre Selçuknâme Kırım harbi (1854-1856) sıralarında İstanbulda Fransız Elçiliği Tercemanı Şefer (Schefer, Charles, Henri, Auguste 16.XI.1820 - 3.III.1989) (1) büyük hizmetlerde bulunmakla bir gün Sultan Abdülmecit (1839-1861) Kütüphanesinde huzuruna kabul ederek iltifatta bulunur, bu Anonim Selçuk Tarihini ona hediye eder. Nizamül Mülk'ün Siyasetnamesini basan, Fransızcaya terceme eden Şefer'den Bibliothèque National'a geçen kitapa ben pek ziyade merak ediyordum, oradan alınan pasajlar ilgimi çekiyordu. Burada bazı gençler elinde onun kopyasını görmüştüm, fakat iyi okunamıyan bölümler kopyacılar elinde daha acayıp kılığa girmiş idi. Yapılacak en doğru iş, Paris büyük Elçimiz Numan Menemencioğluna müracaatla kitabın Fotografya ettirilmesi idi. Ben de o yolu tuttum. Konyalı Bekir Ağanın oğlu Topal Osman Paşa (Sadrazam ve İran Şahı Nadir hanı mağlup eden kahraman)nın torunu Namık Kemal beyin necabetli hafidi Numan Beyefendi ricamızı pek çabuk yerine getirmek lütfunda bulundu. Kendilerine ilim adına, Konya Hemşehriliği namına minnet ve şükranlarımı sunmayı borç bilirim, bu terceme onların himmetiyle hazır. lanmış oldu

    TLSold
  • Akıl hastalıkları (Bir çok ilave ve değişikliklerle ikinci basış), MAZHAR OSMAN [USMAN], (1884 - 1951), Kader Matbaası, İstanbul, 1935.-Yayıncısının orijinal cildinde, sayfa kenarlarında ufak yıpranmalar mevcut, harici temiz durumda, 24x17 cm, 733 sayfa, s/b fotoğraf ve çizimli.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Akıl hastalıkları (Bir çok ilave ve değişikliklerle ikinci basış), MAZHAR OSMAN [USMAN], (1884 - 1951), Kader Matbaası, İstanbul, 1935.-Yayıncısının orijinal cildinde, sayfa kenarlarında ufak yıpranmalar mevcut, harici temiz durumda, 24x17 cm, 733 sayfa, s/b fotoğraf ve çizimli.

    TLSold
  • [TÜRKÇE'DE İLK KAPSAMLI ANSİKLOPEDİ GİRİŞİMİ] Muhitü'l-maarif [Birinci Cilt], EMRULLAH, İkdam Matbaası, Dersaadet, AH 1318 [1901].-Sonradan yapılmış, deri sırtlı bez cildinde, ciltte yıpranmalar mevcut, 421. sayfada kopukluk mevcuttur, harici temiz durumda, 25x18 cm, Osmanlıca, 639 sayfa, s/b resimli. BDK - MİL - ÖZEGE; 14158 - TBTK; 9919.
Başlangıç halinde kalmış bazı ansiklopedi çalışmalarından sonra Türkçe’de modern bir anlayışla hazırlanmaya başlanan genel konulu ilk ansiklopedi girişimidir. Sahibi ve yayımcısı İkdam’ı çıkaran Ahmed Cevdet, başmuharriri Emrullah Efendi olan eserin “Âsur Nazîr-Habal” maddesine kadar gelen 639 sayfalık I. cildi 1318’de (1900) neşredilmiştir. Emrullah Efendi “Muhîtü’l-maârif” terkibini ansiklopedi kelimesine karşılık olarak kullanmıştır.

Eserin neşrinden önceki hazırlık döneminde İkdam gazetesinde “Ansiklopedi yahut Muhîtü’l-maârif” üst başlığıyla 26 Kasım 1897 - 17 Nisan 1899 tarihleri arasında ellinin üzerinde imzasız makale çıkmıştır. Emrullah Efendi tarafından kaleme alındığı bilinen bu yazıların  ilkinde (14 Teşrînisâni 1313 / 26 Kasım 1897, nr. 1208) girişilen işin mahiyeti anlatılmakta, böyle bir eserin sanat ve ilim dilinin gelişmesine sağlayacağı katkıya işaret edilmektedir. Baş tarafına “maârif-i beşeriyye”nin tanım ve sınıflandırılmasına dair uzun bir mukaddimenin konulması tasarlanan ansiklopedide her ilim ve fennin, sanat ve mesleğin tarifi, kısımları yer alacak ve ilimler etraflı şekilde ortaya konulacaktır. (Kaynak: İslam Ansiklopedisi)

    Lot No: 12

    Lot: 12

    [TÜRKÇE'DE İLK KAPSAMLI ANSİKLOPEDİ GİRİŞİMİ] Muhitü'l-maarif [Birinci Cilt], EMRULLAH, İkdam Matbaası, Dersaadet, AH 1318 [1901].-Sonradan yapılmış, deri sırtlı bez cildinde, ciltte yıpranmalar mevcut, 421. sayfada kopukluk mevcuttur, harici temiz durumda, 25x18 cm, Osmanlıca, 639 sayfa, s/b resimli. BDK - MİL - ÖZEGE; 14158 - TBTK; 9919. Başlangıç halinde kalmış bazı ansiklopedi çalışmalarından sonra Türkçe’de modern bir anlayışla hazırlanmaya başlanan genel konulu ilk ansiklopedi girişimidir. Sahibi ve yayımcısı İkdam’ı çıkaran Ahmed Cevdet, başmuharriri Emrullah Efendi olan eserin “Âsur Nazîr-Habal” maddesine kadar gelen 639 sayfalık I. cildi 1318’de (1900) neşredilmiştir. Emrullah Efendi “Muhîtü’l-maârif” terkibini ansiklopedi kelimesine karşılık olarak kullanmıştır. Eserin neşrinden önceki hazırlık döneminde İkdam gazetesinde “Ansiklopedi yahut Muhîtü’l-maârif” üst başlığıyla 26 Kasım 1897 - 17 Nisan 1899 tarihleri arasında ellinin üzerinde imzasız makale çıkmıştır. Emrullah Efendi tarafından kaleme alındığı bilinen bu yazıların ilkinde (14 Teşrînisâni 1313 / 26 Kasım 1897, nr. 1208) girişilen işin mahiyeti anlatılmakta, böyle bir eserin sanat ve ilim dilinin gelişmesine sağlayacağı katkıya işaret edilmektedir. Baş tarafına “maârif-i beşeriyye”nin tanım ve sınıflandırılmasına dair uzun bir mukaddimenin konulması tasarlanan ansiklopedide her ilim ve fennin, sanat ve mesleğin tarifi, kısımları yer alacak ve ilimler etraflı şekilde ortaya konulacaktır. (Kaynak: İslam Ansiklopedisi)

    TLSold
  • GÜZEL CİLTLİ KANUN KİTABI: Mira'tü'l kavânin yahud usul-i muhâkemât mecmuası, H. LÜTFÜ, Şafak kütüphanesi, İstanbul, AH 1318 [1912].-Yayıncısının özel gofre desenli bez cildinde ön yüzde kitap ismi ve Osmanlı devlet arması, arka yüzde ay yıldızlı bayrak deseni ve yayıncı ismi klişelenmiştir, ciltte renk değişimi ve yıpranma mevcuttur, iç sayfalarda yazıların okunmasını engellemeyecek şekilde Osmanlıca okuyucu notu mevcuttur, harici temiz durumdadır, 14x10 cm, Osmanlıca, 608 sayfa. MİL.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    GÜZEL CİLTLİ KANUN KİTABI: Mira'tü'l kavânin yahud usul-i muhâkemât mecmuası, H. LÜTFÜ, Şafak kütüphanesi, İstanbul, AH 1318 [1912].-Yayıncısının özel gofre desenli bez cildinde ön yüzde kitap ismi ve Osmanlı devlet arması, arka yüzde ay yıldızlı bayrak deseni ve yayıncı ismi klişelenmiştir, ciltte renk değişimi ve yıpranma mevcuttur, iç sayfalarda yazıların okunmasını engellemeyecek şekilde Osmanlıca okuyucu notu mevcuttur, harici temiz durumdadır, 14x10 cm, Osmanlıca, 608 sayfa. MİL.

    TLSold
  • Amelî ilm-i hesâp (Mekteb-i Sultâninin Altıncı Senesine Mahsustur), KİRKOR KÖMÜRCÜYAN [KÖMÜRCAN], Orhaniye Matbaası, İstanbul, AH 1339 [1923].-Özgün karton kapağında,  sayfa formaları açılmamıştır, sayfa kenarlarında yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 24x17 cm, Osmanlıca, 186, [2] sayfa, s/b resimli. MİL- ÖZEGE; 619.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Amelî ilm-i hesâp (Mekteb-i Sultâninin Altıncı Senesine Mahsustur), KİRKOR KÖMÜRCÜYAN [KÖMÜRCAN], Orhaniye Matbaası, İstanbul, AH 1339 [1923].-Özgün karton kapağında, sayfa formaları açılmamıştır, sayfa kenarlarında yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 24x17 cm, Osmanlıca, 186, [2] sayfa, s/b resimli. MİL- ÖZEGE; 619.

    TLSold
  • Tarih-i Napolyon (Cildi Evvel), VARTAN PAŞA, (1813-1879), Ceridehane Matbaası, Dersaadet, AH 1278 [1862].-Yayıncısının özgün cildinde, ciltte hafif yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 17x11 cm, Osmanlıca, 361 sayfa. MİL - ÖZEGE; 19877.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Tarih-i Napolyon (Cildi Evvel), VARTAN PAŞA, (1813-1879), Ceridehane Matbaası, Dersaadet, AH 1278 [1862].-Yayıncısının özgün cildinde, ciltte hafif yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 17x11 cm, Osmanlıca, 361 sayfa. MİL - ÖZEGE; 19877.

    TLSold
  • [OSMANLICA İTHAFLI-İMZALI] Eşâr-ı Nedim, AHMED HAMDİ [TANYELİ], Nefâset Matbaası, İstanbul, 1920.-Yeni yapılmış çok estetik, özgün Osmanlı dönem kapağı yüzüne vurulmuş cildinde, temiz durumda, 21 x 14 cm, Osmanlıca, 46 sayfa. ÖZEGE; 5201.
 -- Osmanlı edebiyatı Divan şiiri Edebiyat.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    [OSMANLICA İTHAFLI-İMZALI] Eşâr-ı Nedim, AHMED HAMDİ [TANYELİ], Nefâset Matbaası, İstanbul, 1920.-Yeni yapılmış çok estetik, özgün Osmanlı dönem kapağı yüzüne vurulmuş cildinde, temiz durumda, 21 x 14 cm, Osmanlıca, 46 sayfa. ÖZEGE; 5201. -- Osmanlı edebiyatı Divan şiiri Edebiyat.

    TLSold
  • İşbu kitap müsentâb birinci defa olarak İzzet Efendi Matbaasında tab' ve temsil olunmuştur. Hazâ kitâb-ı makbûl fî hâlli'l-huyûl, ŞEYH KADIZÂDE MEHMED, İzzet Efendi Matbaası, İstanbul, AH 1289 [1872].-Özgün karton kapağında, kapakta bak ile tamir görmüş, sayfa kenarlarında yıpranma mevcuttur, harici temiz durumda, 17x12 cm, Osmanlıca, 58 sayfa. ÖZEGE; 11011.
Kitâb-ı Makbûl fî Hâlli'l-Huyûl içerdiği bilgi itibariyle Türk diline, kültür tarihine ve bilim tarihine ışık tutmaktadır. Hastalık ve bu hastalıkları tedavi etme metotlarının yanında atların yaratılışı, bakımı, donları, cinsleri, atlarda bulunması istenen özellikler gibi konulara da yer vermektedir. Yazıldığı dönemin bilgi birikimini aktarması, o dönemin dil özelliklerini ve kültürünü yansıtması bakımından oldukça önemlidir.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    İşbu kitap müsentâb birinci defa olarak İzzet Efendi Matbaasında tab' ve temsil olunmuştur. Hazâ kitâb-ı makbûl fî hâlli'l-huyûl, ŞEYH KADIZÂDE MEHMED, İzzet Efendi Matbaası, İstanbul, AH 1289 [1872].-Özgün karton kapağında, kapakta bak ile tamir görmüş, sayfa kenarlarında yıpranma mevcuttur, harici temiz durumda, 17x12 cm, Osmanlıca, 58 sayfa. ÖZEGE; 11011. Kitâb-ı Makbûl fî Hâlli'l-Huyûl içerdiği bilgi itibariyle Türk diline, kültür tarihine ve bilim tarihine ışık tutmaktadır. Hastalık ve bu hastalıkları tedavi etme metotlarının yanında atların yaratılışı, bakımı, donları, cinsleri, atlarda bulunması istenen özellikler gibi konulara da yer vermektedir. Yazıldığı dönemin bilgi birikimini aktarması, o dönemin dil özelliklerini ve kültürünü yansıtması bakımından oldukça önemlidir.

    TLSold
  • Tarih-i medeniyet: Şark, Yunanistan, Roma, AHMED REFİK [ALTINAY], Kitabhane-i Askerî İbrahim Hilmi, Matbaa-i Artin Asaduryan ve Mahdumları, İstanbul, AH 1328 [1912].-Yayıncısının özgün karton kapağında, sayfa formaları açılmamıştır, çok temiz durumda, 19x13 cm, Osmanlıca, 526, [2] sayfa, s/b resimli. TBTK; 4322 - ÖZEGE; 19865.
Millet Kitaphanesi, Adet: 6. Paris Darülfünûnu muallimlerinden Şarl Senyobos'un (Charles Seignobos) en meşhur asârındandır. Tab' ve nâşiri Kitaphane-i Askerî İbrahim Hilmi.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Tarih-i medeniyet: Şark, Yunanistan, Roma, AHMED REFİK [ALTINAY], Kitabhane-i Askerî İbrahim Hilmi, Matbaa-i Artin Asaduryan ve Mahdumları, İstanbul, AH 1328 [1912].-Yayıncısının özgün karton kapağında, sayfa formaları açılmamıştır, çok temiz durumda, 19x13 cm, Osmanlıca, 526, [2] sayfa, s/b resimli. TBTK; 4322 - ÖZEGE; 19865. Millet Kitaphanesi, Adet: 6. Paris Darülfünûnu muallimlerinden Şarl Senyobos'un (Charles Seignobos) en meşhur asârındandır. Tab' ve nâşiri Kitaphane-i Askerî İbrahim Hilmi.

    TLSold
  • Reddiyet'ül-miyar, AHMED SITKI, [Ahmed Sıtkı b. Ali et-Bursevî], (Ö. 1312/1894), Matbaa-i Âmire, İstanbul, AH 1305 [1899].-Yayıncısının özgün cildinde, ciltte yıpranma mevcut, harici çok temiz durumda, 24x16 cm, Arapça, 52 sayfa. TBTK; 2401.
Ahmed Sıtkı b. Ali et-Bursevî: Babasının adı Ali’dir. Öğrenimini tamamladıktan sonra Vefa’ya yerleşen yazara Bursavi ve Vefalı lakapları takılmıştır. 1312/1894 yılında İstanbul’da yaşamın yitirmiş olup, Edirnekapı Gömütlüğü’nde gömülmüştür. Çocukları da kendisi gibi ünlü birer şairdir.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Reddiyet'ül-miyar, AHMED SITKI, [Ahmed Sıtkı b. Ali et-Bursevî], (Ö. 1312/1894), Matbaa-i Âmire, İstanbul, AH 1305 [1899].-Yayıncısının özgün cildinde, ciltte yıpranma mevcut, harici çok temiz durumda, 24x16 cm, Arapça, 52 sayfa. TBTK; 2401. Ahmed Sıtkı b. Ali et-Bursevî: Babasının adı Ali’dir. Öğrenimini tamamladıktan sonra Vefa’ya yerleşen yazara Bursavi ve Vefalı lakapları takılmıştır. 1312/1894 yılında İstanbul’da yaşamın yitirmiş olup, Edirnekapı Gömütlüğü’nde gömülmüştür. Çocukları da kendisi gibi ünlü birer şairdir.

    TLSold
  • Mukayyed hayâlî, KONYALI KEÇECİZÂDELERDEN HOCAZADE AHMED RÜŞDİ, Mahmutbey Matbaası, Dersaadet, AH 1322 [1906].-Yayıncısının özgün cildinde, iç sayfalarda 100-110 sayfalar arasında yıpranma mevcut, 25x17 cm, Arapça, 112 sayfa. 
Keçecizade Ahmet Rüştü Efendi
(ö. 1327/1911)
Konya’da doğdu. Doğum tarihi malum değildir. Araplarlı Rüştiye Mektebi muallimi ulemadan Hacı Osman Nuri Efendi’nin oğludur. İlk tahsilini müteakip meşhur ulemadan İbralalı Mustafa Efendi’nin (ö.190) derslerine devam ederek ondan icazet aldı.

Süleymaniye ve Kapı Camii’nde talebe okuttu ve pek çok talebe yetiştirdi. Zamanının hattatlarından da ders alan A. Rüştü Efendi, güzel sülüs, nesih ve talik yazılar da yazdı.

İlim ve irfan sahibi bir zat olan merhum, sarftan Maksut şerhi olan Marifetü’l-Evzân’ı Türkçeye, tercüme etti. Eser 1320 yılında İstanbul’da basıldı. Eserde unvanı “Müderrisînden Keçeciza-delerden Hocazade Ahmet Rüştü Efendi” şeklinde verilmektedir. Başka eserlerinin olduğu da söylenen Ahmet Rüştü Efendi, bir süre de kitapçılık yaptı. Keçecizade denmekle ma’ruftu. 1327/1911 yılında vefat etti ve Üçler Kabristanı’nda toprağa verildi.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Mukayyed hayâlî, KONYALI KEÇECİZÂDELERDEN HOCAZADE AHMED RÜŞDİ, Mahmutbey Matbaası, Dersaadet, AH 1322 [1906].-Yayıncısının özgün cildinde, iç sayfalarda 100-110 sayfalar arasında yıpranma mevcut, 25x17 cm, Arapça, 112 sayfa. Keçecizade Ahmet Rüştü Efendi (ö. 1327/1911) Konya’da doğdu. Doğum tarihi malum değildir. Araplarlı Rüştiye Mektebi muallimi ulemadan Hacı Osman Nuri Efendi’nin oğludur. İlk tahsilini müteakip meşhur ulemadan İbralalı Mustafa Efendi’nin (ö.190) derslerine devam ederek ondan icazet aldı. Süleymaniye ve Kapı Camii’nde talebe okuttu ve pek çok talebe yetiştirdi. Zamanının hattatlarından da ders alan A. Rüştü Efendi, güzel sülüs, nesih ve talik yazılar da yazdı. İlim ve irfan sahibi bir zat olan merhum, sarftan Maksut şerhi olan Marifetü’l-Evzân’ı Türkçeye, tercüme etti. Eser 1320 yılında İstanbul’da basıldı. Eserde unvanı “Müderrisînden Keçeciza-delerden Hocazade Ahmet Rüştü Efendi” şeklinde verilmektedir. Başka eserlerinin olduğu da söylenen Ahmet Rüştü Efendi, bir süre de kitapçılık yaptı. Keçecizade denmekle ma’ruftu. 1327/1911 yılında vefat etti ve Üçler Kabristanı’nda toprağa verildi.

    TLSold
  • BERLİN BASKISI KÖLN-ROTTWEİL ŞİRKET-İ MÜTTEHİDESİ BARUT FABRİKASI KİTAPÇIĞI: Mümtaz ve muhterem Osmanlı zevâri-i hazretlerine, Barut fabrikaları müttehidesi, Köln-Rotweil, Temmuz, 911, Matbaa-i Amire, Berlin, 1911.-Özgün karton kapağında, kapak kenarların hafif renk değişimi, harici temiz durumda, 23x17 cm, Osmanlıca, 10, [2] sayfa.  Rottweil barut fabrikasının Berlin'de bulunan şubesi Köln-Rottweil barut fabrikası müttehidesi Avrupa'da bulunan barut fabrikalarının en büyüğüdür. 
Osmanlı Devleti ile Almanya arasındaki silah ticareti 1861 yılında başlamış, II. Meşrutiyetin ilanı ile ilişkilerini hızlandırmıştır. 1911 yılında Osmanlı Devletinden aralarında gazeteci asker ve siyasetçilerin bulunduğu bir grup seçkin kişi Almanya’ya araştırma yapmak için gezi düzenlemiştir. Osmanlı ziyaretçiler arasında en tanınmış simalar Ahmed İhsan, Hüseyin Cahit, Salâh Cimcoz vardı. Askeri tesisler ve fabrikalar, sanayi tesisleri, kamu hizmet binaları ve madenleri kapsıyordu. Bütün bu tesisleri içine alan Almanya’nın dört eyaleti ve iki liman şehri Osmanlı elitleri tarafından gezildi. Osmanlı elitlerinin Almanya’ya yapmış oldukları bu gezi, devletler arasındaki ilişkileri daha da pekiştirdi. Hem Türk hem de Alman basını bu araştırma gezisi ile yakından ilgilendi.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    BERLİN BASKISI KÖLN-ROTTWEİL ŞİRKET-İ MÜTTEHİDESİ BARUT FABRİKASI KİTAPÇIĞI: Mümtaz ve muhterem Osmanlı zevâri-i hazretlerine, Barut fabrikaları müttehidesi, Köln-Rotweil, Temmuz, 911, Matbaa-i Amire, Berlin, 1911.-Özgün karton kapağında, kapak kenarların hafif renk değişimi, harici temiz durumda, 23x17 cm, Osmanlıca, 10, [2] sayfa. Rottweil barut fabrikasının Berlin'de bulunan şubesi Köln-Rottweil barut fabrikası müttehidesi Avrupa'da bulunan barut fabrikalarının en büyüğüdür. Osmanlı Devleti ile Almanya arasındaki silah ticareti 1861 yılında başlamış, II. Meşrutiyetin ilanı ile ilişkilerini hızlandırmıştır. 1911 yılında Osmanlı Devletinden aralarında gazeteci asker ve siyasetçilerin bulunduğu bir grup seçkin kişi Almanya’ya araştırma yapmak için gezi düzenlemiştir. Osmanlı ziyaretçiler arasında en tanınmış simalar Ahmed İhsan, Hüseyin Cahit, Salâh Cimcoz vardı. Askeri tesisler ve fabrikalar, sanayi tesisleri, kamu hizmet binaları ve madenleri kapsıyordu. Bütün bu tesisleri içine alan Almanya’nın dört eyaleti ve iki liman şehri Osmanlı elitleri tarafından gezildi. Osmanlı elitlerinin Almanya’ya yapmış oldukları bu gezi, devletler arasındaki ilişkileri daha da pekiştirdi. Hem Türk hem de Alman basını bu araştırma gezisi ile yakından ilgilendi.

    TLSold
  • Nahiv tercümesi cüz-ü sânî, DÂRÜTTA‘LÎM MEKTEBİ MUALLİMİ EL-HAC İBRAHİM, Mahmut Bey Matbaası, Dersaadet, AH 1304 [1887].-Yayıncısının gofre desenli deri cildinde, çok temiz durumda, 19x14 cm, Osmanlıca, Arapça, 277 sayfa. Arapçadan Türkçeye beyit çevirileri, kelime manları genişçe ele alınarak verilmiştir. Nahiv Tercemesi kitabı Dâru’t-Ta‘lim mektebi öğrencilerinin
sıkıntı çekmeden Arapçayı öğrenmelerine vesile olmuştur. Bu kitap
her ne kadar mufassal ise de ibâresi kolay ve açıktır. Bu kitapta zikredilen kâideler, nahiv kâidelerinin hepsini içine alacak şekilde
câmi olduğundan bu kaynaktan öğrenen ve öğretenlerin başka
kaynağa ihtiyacı olmaz. Özellikle Kâfiye’de çözümü ve anlaşılması
zor olan meseleler bu kitapta açık ve mükemmel bir şekilde beyân
olunduğu için Kâfiye ve Câmi okuyanlar dahi bu kitaptan istifâde
ederler. Arapça ibâreler ile te’lif olunan nahiv kitaplarından on
günde anlaşılamayan bazı bahislerin bu kitaptan bir günde anlaşıldığı
kitabın talebeleri tarafından ifâde edilmiştir.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Nahiv tercümesi cüz-ü sânî, DÂRÜTTA‘LÎM MEKTEBİ MUALLİMİ EL-HAC İBRAHİM, Mahmut Bey Matbaası, Dersaadet, AH 1304 [1887].-Yayıncısının gofre desenli deri cildinde, çok temiz durumda, 19x14 cm, Osmanlıca, Arapça, 277 sayfa. Arapçadan Türkçeye beyit çevirileri, kelime manları genişçe ele alınarak verilmiştir. Nahiv Tercemesi kitabı Dâru’t-Ta‘lim mektebi öğrencilerinin sıkıntı çekmeden Arapçayı öğrenmelerine vesile olmuştur. Bu kitap her ne kadar mufassal ise de ibâresi kolay ve açıktır. Bu kitapta zikredilen kâideler, nahiv kâidelerinin hepsini içine alacak şekilde câmi olduğundan bu kaynaktan öğrenen ve öğretenlerin başka kaynağa ihtiyacı olmaz. Özellikle Kâfiye’de çözümü ve anlaşılması zor olan meseleler bu kitapta açık ve mükemmel bir şekilde beyân olunduğu için Kâfiye ve Câmi okuyanlar dahi bu kitaptan istifâde ederler. Arapça ibâreler ile te’lif olunan nahiv kitaplarından on günde anlaşılamayan bazı bahislerin bu kitaptan bir günde anlaşıldığı kitabın talebeleri tarafından ifâde edilmiştir.

    TLSold
  • Tarih-i edyân, M. ŞEMSEDDİN [GÜNALTAY], (1883-1961), Kanaat Matbaası ve Kitaphanesi, Dersaadet, A.H. 1339 [1923].-Özgün karton kapağında, kapakta yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 23x15 cm, Osmanlıca, 320 sayfa. ÖZEGE; 19794.
Târîh-i Edyân (İstanbul 1338). Bu eserinde din, dinlerin tasnifi ve din fikri üzerinde durduktan sonra tabii dinlerle (animizm, fetişizm, totemizm) Hinduizm, Budizm ve Taoizm gibi Uzakdoğu dinlerini inceler.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Tarih-i edyân, M. ŞEMSEDDİN [GÜNALTAY], (1883-1961), Kanaat Matbaası ve Kitaphanesi, Dersaadet, A.H. 1339 [1923].-Özgün karton kapağında, kapakta yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 23x15 cm, Osmanlıca, 320 sayfa. ÖZEGE; 19794. Târîh-i Edyân (İstanbul 1338). Bu eserinde din, dinlerin tasnifi ve din fikri üzerinde durduktan sonra tabii dinlerle (animizm, fetişizm, totemizm) Hinduizm, Budizm ve Taoizm gibi Uzakdoğu dinlerini inceler.

    TLSold
  • Kuran-ı Kerim, Matbaa-i Amire, A.H. 1299 [1883].-Döneminin gofre kabartmalı komple deri cildinde, cilt kapağında kopma mevcuttur, harici temiz durumda, 21x14 cm, Arapça, 614 sayfa.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Kuran-ı Kerim, Matbaa-i Amire, A.H. 1299 [1883].-Döneminin gofre kabartmalı komple deri cildinde, cilt kapağında kopma mevcuttur, harici temiz durumda, 21x14 cm, Arapça, 614 sayfa.

    TLSold
  • TAŞ BASKI TALİK HATLI: Divan-ı Hâfız, Tahran (?), AH 1273 [1857].-Dönem kapağında, kapakta ve ilk sayfada yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 23x15 cm, Farsça, 284 sayfa.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    TAŞ BASKI TALİK HATLI: Divan-ı Hâfız, Tahran (?), AH 1273 [1857].-Dönem kapağında, kapakta ve ilk sayfada yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 23x15 cm, Farsça, 284 sayfa.

    TLSold
  • Mirsad, [1-25 Sayı Takım], 14 Mart 1307-29 Ağustos 1307 [1891], Birinci Sene 1-25 sayı "Siyasetten Maada Her Şeyden Bahs Eder ve Haftada Bir Defa Neşr Olunur"-Döneminin deri sırtlı, bez cildi içerisinde, cilt sırtına dergi ismi klişelenmiştir, cilt kapağında yıpranma mevcut, iç sayfalar temiz durumdadır, 34x25 cm, Osmanlıca, 200 sayfa. Sahib-i İmtiyaz: Halil İbrahim, İstepan Matbaası / Alem Matbaası.
Derginin ilk iki sayısında başyazar Muallim Naci, sonraki sayılarda İsmail Safa'dır. Yayın hayatı çok kısa süren dergi I. Meşrutiyet dönemi basınının tipik özelliklerini ve kapatılış süreci ile de karakterini taşır. Dergi 25. sayıdan sonra içerikteki bir şiir Saraya jurnallenmesi ve hükümette Kamil Paşanın değişmesi üzerine sessizce kapatılmıştır.
 Dergideki yazılar "Kısm-ı Edebi", "Kısm-ı Fenni", "Mütenevvia" ana başlıkları altında yayınlanır. Dergi dönemin ünlü edebiyatçıları tarafından çıkarılmakla beraber pek çok yeni sanatçının da ilk şiirlerinin yayınlanmasıyla meşhurdur. Tevfik Fikret'in ilk şiirleri Mirsad dergisinde yayınlanmıştır. Mekteb-i sultani Mezunlarından Mehmet Tevfik Beyefendi olarak takdim edilen şairin yayınlalan ilk şiiri "Bahar"dır. Ali Ekrem Bolayır, Abdülhak Hamid Tarhan, İbn-i Ömer Cevdet adıyla Abdullah Cevdet,

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Mirsad, [1-25 Sayı Takım], 14 Mart 1307-29 Ağustos 1307 [1891], Birinci Sene 1-25 sayı "Siyasetten Maada Her Şeyden Bahs Eder ve Haftada Bir Defa Neşr Olunur"-Döneminin deri sırtlı, bez cildi içerisinde, cilt sırtına dergi ismi klişelenmiştir, cilt kapağında yıpranma mevcut, iç sayfalar temiz durumdadır, 34x25 cm, Osmanlıca, 200 sayfa. Sahib-i İmtiyaz: Halil İbrahim, İstepan Matbaası / Alem Matbaası. Derginin ilk iki sayısında başyazar Muallim Naci, sonraki sayılarda İsmail Safa'dır. Yayın hayatı çok kısa süren dergi I. Meşrutiyet dönemi basınının tipik özelliklerini ve kapatılış süreci ile de karakterini taşır. Dergi 25. sayıdan sonra içerikteki bir şiir Saraya jurnallenmesi ve hükümette Kamil Paşanın değişmesi üzerine sessizce kapatılmıştır. Dergideki yazılar "Kısm-ı Edebi", "Kısm-ı Fenni", "Mütenevvia" ana başlıkları altında yayınlanır. Dergi dönemin ünlü edebiyatçıları tarafından çıkarılmakla beraber pek çok yeni sanatçının da ilk şiirlerinin yayınlanmasıyla meşhurdur. Tevfik Fikret'in ilk şiirleri Mirsad dergisinde yayınlanmıştır. Mekteb-i sultani Mezunlarından Mehmet Tevfik Beyefendi olarak takdim edilen şairin yayınlalan ilk şiiri "Bahar"dır. Ali Ekrem Bolayır, Abdülhak Hamid Tarhan, İbn-i Ömer Cevdet adıyla Abdullah Cevdet,

    TLSold
  • KONYA HÜKÜMET KONAĞI GÖRSELLİ İÇ KAPAKLI: Musavver Terakki [=Terakki Illustrstion Turque], "Perşembe Günleri Neşr Olunur, Menâfi-i Mülk ve Devlete Hâdim, Fennî ve Edebî Musavver Gazetedir" Rumî 29 Mart 1322; Hicrî 17 Sefer 1324 Perşembe, Adet: 48, Sekizinci Sene.-Sahib-i İmtiyaz: Asır Matbaası ve Kitaphanesi Sahibi  K. Fâik. İdarehanesi; Dersaadet. Özgün kapağında, 32x23 cm, 12 sayfa. İç kapakta bulunan Konya Hükümet Binası fotoğrafı Th. Vafiadis imzalıdır.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    KONYA HÜKÜMET KONAĞI GÖRSELLİ İÇ KAPAKLI: Musavver Terakki [=Terakki Illustrstion Turque], "Perşembe Günleri Neşr Olunur, Menâfi-i Mülk ve Devlete Hâdim, Fennî ve Edebî Musavver Gazetedir" Rumî 29 Mart 1322; Hicrî 17 Sefer 1324 Perşembe, Adet: 48, Sekizinci Sene.-Sahib-i İmtiyaz: Asır Matbaası ve Kitaphanesi Sahibi K. Fâik. İdarehanesi; Dersaadet. Özgün kapağında, 32x23 cm, 12 sayfa. İç kapakta bulunan Konya Hükümet Binası fotoğrafı Th. Vafiadis imzalıdır.

    TLSold
  • OSMANLICA FRANSIZCA KAPAKLI ÇİFTÇİLİK DERGİSİ: Felâhat "On Beş Günde Bir Çıkar; Ziraî, Baytarî, Sınâîve Ticârî Mecmûa" 1 Mayıs 1330 [1914], İkinci Sene Numara: 28, Müdür ve Muharrir: Ahmet Talat, Saib-i İmtiyaz: Sebuh İstepenyan.-Özgün kapağında, 27x19 cm, Osmanlıca, 16 sayfa, s/b resimli.
Mündericat (İçindekiler): sütün Kesilmesi, Ahmet Talat; Fındık Ziraati ve Ticaretindeki Ehemmiyeti, Osman Hilmi; Yeni Bağcılık, Abdülhekim Haris; Halil Hocanın Çiftliği, Abdülhekim Haris;  Fransızca kapakta Rud-Sack pulluk görselli reklam, çeşitli zirai makine reklamları.
Felâhat 1329 (1913) -1919 yılları arasında 15 günde bir yayımlanan Ziraî, Baytarî, Sınâî
ve Ticârî Mecmûa olarak adlandırılmış bir dergidir. Derginin ilk sayısı 15 Mart 1329 (28
Mart 1913) tarihli, son sayısı ise Şubat 1919 tarihli olup bahsedilen tarihler arasında derginin
yayımlanan nüsha sayısı ise 67’dir

    Lot No: 28

    Lot: 28

    OSMANLICA FRANSIZCA KAPAKLI ÇİFTÇİLİK DERGİSİ: Felâhat "On Beş Günde Bir Çıkar; Ziraî, Baytarî, Sınâîve Ticârî Mecmûa" 1 Mayıs 1330 [1914], İkinci Sene Numara: 28, Müdür ve Muharrir: Ahmet Talat, Saib-i İmtiyaz: Sebuh İstepenyan.-Özgün kapağında, 27x19 cm, Osmanlıca, 16 sayfa, s/b resimli. Mündericat (İçindekiler): sütün Kesilmesi, Ahmet Talat; Fındık Ziraati ve Ticaretindeki Ehemmiyeti, Osman Hilmi; Yeni Bağcılık, Abdülhekim Haris; Halil Hocanın Çiftliği, Abdülhekim Haris; Fransızca kapakta Rud-Sack pulluk görselli reklam, çeşitli zirai makine reklamları. Felâhat 1329 (1913) -1919 yılları arasında 15 günde bir yayımlanan Ziraî, Baytarî, Sınâî ve Ticârî Mecmûa olarak adlandırılmış bir dergidir. Derginin ilk sayısı 15 Mart 1329 (28 Mart 1913) tarihli, son sayısı ise Şubat 1919 tarihli olup bahsedilen tarihler arasında derginin yayımlanan nüsha sayısı ise 67’dir

    TLSold
  • M.T.A. Enstitüsünün Yeniden Teşkilatlandırılmasına ait teklifler, Yüksek Mühendis: H. W. BODLAENDER, Ağustos-Eylül,1943.-Özgün karton kapağında, kapakta hafif yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 30x22 cm, 68 sayfa, çok sayıda katlanır şema sayfası. 
Şema 1. P.A.G. Mevcut kadro şeması
Şema 2. P.A.G. Vazifelerin taksimat planı
Şema 3. P.A.G. Rütbe taksimatı ve vazifelerin tevezzüü
Şema 4. M.A.G’nin mevcut kadro şeması
Şema 5. M.A.G’nin vazife taksimat planı
Şema 6. M.A.G. Vazifelerin tevzî planı
Şema7. J.E.P. Şubesinin mevcut kadro planı
Şema 8. J.E.P. Şubesinin vazife tevzi planı
Şema 9. J.E.P. Şubesinin vazife taksimat planı
Şema 10. Y.T.İ. grubunun mevcut kadro şeması
Şema 11. Y.T.İ. grubu vazifelerinin taksimatı
Şema 12. Y.T.İ. grubu vazifelerinin taksimi

    Lot No: 29

    Lot: 29

    M.T.A. Enstitüsünün Yeniden Teşkilatlandırılmasına ait teklifler, Yüksek Mühendis: H. W. BODLAENDER, Ağustos-Eylül,1943.-Özgün karton kapağında, kapakta hafif yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 30x22 cm, 68 sayfa, çok sayıda katlanır şema sayfası. Şema 1. P.A.G. Mevcut kadro şeması Şema 2. P.A.G. Vazifelerin taksimat planı Şema 3. P.A.G. Rütbe taksimatı ve vazifelerin tevezzüü Şema 4. M.A.G’nin mevcut kadro şeması Şema 5. M.A.G’nin vazife taksimat planı Şema 6. M.A.G. Vazifelerin tevzî planı Şema7. J.E.P. Şubesinin mevcut kadro planı Şema 8. J.E.P. Şubesinin vazife tevzi planı Şema 9. J.E.P. Şubesinin vazife taksimat planı Şema 10. Y.T.İ. grubunun mevcut kadro şeması Şema 11. Y.T.İ. grubu vazifelerinin taksimatı Şema 12. Y.T.İ. grubu vazifelerinin taksimi

    TLSold
  • MADEN TETKİK VE ARAMA ENSTİTÜSÜ ADANA HAVZASI PETROL ARAŞTIRMALARI: M.T.A. Enstitüsü Contribution a la Geologie et Examen des Possibilites Petroliferes de la Partie Occidentale du Bassin d'Adana, Dr. L.de LOCZY, 1949.-Yayıncısının özgün karton cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, Fransızca, vii, 125 sayfa, s/b ve elle renklendirilmiş çok sayıda katlanır şema sayfası.
Coupe schematique des collines entre Karaisali et Adana
Coupes a traves les collines entre le Seyhan et la Plaine de Kozan
Coupes schematiques de L’Anticlinal İhsanhamit Ağzıkara
Adana Alihocalı Striktür Haritası Ö-1/25000
Coupes schematiques de la structure d’Alihocalı
Coupe hypothe tique et ideale de L’Antiklinal İhsanhamit-Ağzıkara
Avec contributions de Mehlika Taşman, de Lütfiye Erentöz, de Tahsin Gazimihal, de Fikret Bayrı, de Niame Sengir, de Dr. Orhan Bayramgil et de Dr. Recep Egemen.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    MADEN TETKİK VE ARAMA ENSTİTÜSÜ ADANA HAVZASI PETROL ARAŞTIRMALARI: M.T.A. Enstitüsü Contribution a la Geologie et Examen des Possibilites Petroliferes de la Partie Occidentale du Bassin d'Adana, Dr. L.de LOCZY, 1949.-Yayıncısının özgün karton cildinde, çok temiz durumda, 28x22 cm, Fransızca, vii, 125 sayfa, s/b ve elle renklendirilmiş çok sayıda katlanır şema sayfası. Coupe schematique des collines entre Karaisali et Adana Coupes a traves les collines entre le Seyhan et la Plaine de Kozan Coupes schematiques de L’Anticlinal İhsanhamit Ağzıkara Adana Alihocalı Striktür Haritası Ö-1/25000 Coupes schematiques de la structure d’Alihocalı Coupe hypothe tique et ideale de L’Antiklinal İhsanhamit-Ağzıkara Avec contributions de Mehlika Taşman, de Lütfiye Erentöz, de Tahsin Gazimihal, de Fikret Bayrı, de Niame Sengir, de Dr. Orhan Bayramgil et de Dr. Recep Egemen.

    TLSold
  • ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ SAMSUN SİVAS DEMİRYOLLARI ALBÜMÜ: Türkiye Cumhuriyeti Nafiâ Vekâleti Devlet Demir Yolları Samsun-Sivas Demiryolu Amasya İstasyonunun İşletmesi Küşadı Hatırası, 21 Teşrin-i sâni 1927, Ahmet İhsan Matbaası, İstanbul, 1927.-Yeni yapılmış estetik bez cildinde, çok temiz durumda, 16x24 cm, Osmanlıca, 62 sayfa, s/b fotoğraflı, iki adet katlanır grafik sayfası. Samsun Sivas demiryolu üzerinde inşa edilen istasyonlar, vadi ve akarsular üzerindeki köprü, viyadük inşaatları, istasyon binaları, tünel ve altyapı çalışmalarına ait detaylı fotoğraflar bulunur. Erken Cumhuriyet Dönemi Samsun ve Amasya şehir manzaraları mevcuttur. Katlanır sayfalarda hat üzerindeki köprü ve tüneller hakkında sayısal veriler verilmiştir. 
Samsun Limanı'nı İç Anadolu Bölgesi'ne bağlamak amacıyla inşa edilen hat, Cumhuriyet Dönemi'nde devlet eliyle inşa edilen ikinci demiryolu hattıdır. Hattın inşasına 1926 yılında TCDD'nin öncülü olan Devlet Demiryolları ve Limanları İdaresi başlamış, 1929 yılında hattın inşa sorumluluğu o zamanki adı Devlet Demiryolları Umum Müdürlüğü olan TCDD'ye devredilmiş ve 1932 yılında tamamlanmıştır. Samsun'dan başlayan hat, Amasya ve Tokat illerinden geçerek Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kalın köyünde Ankara - Kars demiryolu hattı ile birleşmektedir.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİ SAMSUN SİVAS DEMİRYOLLARI ALBÜMÜ: Türkiye Cumhuriyeti Nafiâ Vekâleti Devlet Demir Yolları Samsun-Sivas Demiryolu Amasya İstasyonunun İşletmesi Küşadı Hatırası, 21 Teşrin-i sâni 1927, Ahmet İhsan Matbaası, İstanbul, 1927.-Yeni yapılmış estetik bez cildinde, çok temiz durumda, 16x24 cm, Osmanlıca, 62 sayfa, s/b fotoğraflı, iki adet katlanır grafik sayfası. Samsun Sivas demiryolu üzerinde inşa edilen istasyonlar, vadi ve akarsular üzerindeki köprü, viyadük inşaatları, istasyon binaları, tünel ve altyapı çalışmalarına ait detaylı fotoğraflar bulunur. Erken Cumhuriyet Dönemi Samsun ve Amasya şehir manzaraları mevcuttur. Katlanır sayfalarda hat üzerindeki köprü ve tüneller hakkında sayısal veriler verilmiştir. Samsun Limanı'nı İç Anadolu Bölgesi'ne bağlamak amacıyla inşa edilen hat, Cumhuriyet Dönemi'nde devlet eliyle inşa edilen ikinci demiryolu hattıdır. Hattın inşasına 1926 yılında TCDD'nin öncülü olan Devlet Demiryolları ve Limanları İdaresi başlamış, 1929 yılında hattın inşa sorumluluğu o zamanki adı Devlet Demiryolları Umum Müdürlüğü olan TCDD'ye devredilmiş ve 1932 yılında tamamlanmıştır. Samsun'dan başlayan hat, Amasya ve Tokat illerinden geçerek Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kalın köyünde Ankara - Kars demiryolu hattı ile birleşmektedir.

    TLSold
  • KAZAN TÜRKLERİ KÜLTÜR DERGİSİ: Tukay bülteni, Temmuz-Ağustos 1967, Sayı: 22, 23, 24  "Tukay gençlik kulübü yayın organıdır", İstanbul, 1967.-Şahıs cildinde çok temiz durumda, üç sayı bir arada, 35x24 cm, 8 sayfa (her biri), daktilo ile çoğaltılmış, iki sayıda renkli kapak kullanılmıştır. İstanbul'daki Kazan Türk'lerinin kültürünü yaşatmak amacıyla gençler tarafından hazırlanmaktadır. Yazı kadrosunda Nadir Devlet, Ferit Biçuri, Emel Baydu, isimler görülmektedir. Dergi adını Kazan Türk'lerinin ünlü şairi Abdullah Kutay'dan almaktadır.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    KAZAN TÜRKLERİ KÜLTÜR DERGİSİ: Tukay bülteni, Temmuz-Ağustos 1967, Sayı: 22, 23, 24 "Tukay gençlik kulübü yayın organıdır", İstanbul, 1967.-Şahıs cildinde çok temiz durumda, üç sayı bir arada, 35x24 cm, 8 sayfa (her biri), daktilo ile çoğaltılmış, iki sayıda renkli kapak kullanılmıştır. İstanbul'daki Kazan Türk'lerinin kültürünü yaşatmak amacıyla gençler tarafından hazırlanmaktadır. Yazı kadrosunda Nadir Devlet, Ferit Biçuri, Emel Baydu, isimler görülmektedir. Dergi adını Kazan Türk'lerinin ünlü şairi Abdullah Kutay'dan almaktadır.

    TLSold
  • Bay Telli albümü, Çocuk Esirgeme Kurumu Okul ve Öğrenci Kitapları: 91, Albümler: III, Cumhuriyet Matbaası, İstanbul, 1945.-Özgün karton kapağında, kapak kenarları yıpranmış, bir sayfasında resmin üzerinde okuyucu işaretlemesi mevcut, harici çok temiz durumda, 20x14 cm, 32 sayfa, s/b çizimli.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Bay Telli albümü, Çocuk Esirgeme Kurumu Okul ve Öğrenci Kitapları: 91, Albümler: III, Cumhuriyet Matbaası, İstanbul, 1945.-Özgün karton kapağında, kapak kenarları yıpranmış, bir sayfasında resmin üzerinde okuyucu işaretlemesi mevcut, harici çok temiz durumda, 20x14 cm, 32 sayfa, s/b çizimli.

    TLSold
  • BATILILAR TARAFINDAN OSMANLILAR HAKKINDA KALEME ALINAN İLK ESERİN TIPKIBASIMI: Petit traicté de l'origine des Turcqz par Théodor Spandouyn Cantacasin, THEODORE SPANDOUYN CANTACASIN, (14??-1538), [Editör: CHARLES SCHEFER, Ernest Leroux, Paris, 1896], Başnur Matbaası, Ankara, 1971.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 18x14 cm, Fransızca, lxxvii, 398 sayfa, 7 adet s/b resim sayfası. Eserin Fransızca Schefer tarafından 1896’da hazırlanan tercümesinin 1971 tıpkıbasımıdır.
Fransızca tercümesinin Schefer tarafından hazırlanan yeni baskısı Petit traicté de l’origine des Turcqz adıyla 1896 yılında Paris’te yapılmıştır. Bu baskıda metne Schefer’in çok âlimane bir üslûpla, fakat metotsuz, çapraşık ve zor anlaşılır biçimde yazdığı yetmiş yedi sayfalık bir önsöz ile çeşitli notlar ve F. Antoine Geuffroy’un (Geuffré) ilk baskısı 1542’de yapılan Description de la court du Grand Turc adlı kitabından alınan Türkler’in fetihlerine dair bir bölüm de eklenmiştir.
Cantacasin İstanbul’a yaptığı birinci seyahatinin arkasından yazdığı Türkler hakkındaki kitabının 1519’da yayımlanan Fransızca tercümesinde, bu eseri kardeşinin mallarını kurtarmak için gittiği İstanbul’da hazırladığı ve bu hususta Osmanlı Devleti’nin ileri gelenlerinden iki kişinin kendisine yardımcı olduğu bildirilmektedir. Kitabın yeni baskısını yapan Ch. Schefer’e göre bu iki kişi Mesih Paşa (ö. 1501) ile Hersekzâde Ahmed Paşa’dır (ö. 1517). Ancak bu tahminlerden Mesih Paşa ile ilgili olanı doğru değildir. Çünkü Cantacasin İstanbul’a bu vezirin ölümünden sonra gitmiştir. Kitabın orijinal İtalyanca metni iki defa basılmıştır. İlk baskı Theodoro Spandugnino della casa regale de Cantacusini, ...delle historie et origine de principi di Turchi, ordine della corte, loro rito et costumi... (Kantakuzenos hânedanından Theodoro Spandugnino’nun Türkler’in tarihi ve hükümdarlarının menşei ile saraylarının nizamı, örf ve âdetleri hakkında...) başlığını taşımaktadır (Lucca 1550). İkinci baskı ise bir yıl sonra daha değişik bir biçimde ve metni biraz farklı olarak Floransa’da yapılmıştır. İtalyanca baskılarda, Cantacasin’in 1538’de kitabının sonuna eklediği, Mısır’da Ahmed Paşa’nın (Hain) isyanından (1524) V. Charles’ın Cezayir seferine (1535) kadar geçen dönemi içine alan bir zeyil de yer almaktadır. Yazma nüshası Paris’te Bibliothèque Nationale’de bulunan bu zeyilde Safevî Hükümdarı Şah İsmâil ile oğlu Şah Tahmasb’a da birkaç sayfa ayrılmıştır.
Schefer’in yayımladığı şekliyle Cantacasin’in kitabı iki bölümden meydana gelmektedir. Bunların birincisi, Osmanlılar’ın tarih sahnesine çıkışlarından II. Bayezid devrinin sonlarına doğru 1510 yılına kadar geçen olayları anlatan özet halinde bir tarihçedir (s. 1-55). Çok daha geniş olan ikinci kısımda ise (s. 55-264) Osmanlı devlet idaresi ve saray düzeni hakkında bilgiler verilmiştir. Türkçe ad ve unvanlar çok bozuk bir imlâ ile Rumca’yı andırır biçimde yazılmış olmakla beraber (meselâ casnatarbassi=hazinedarbaşı, spacoillains=sipahioğlanı, sillictarbassi=silâhdarbaşı ve allophasotbassi=ulûfecibaşı gibi) kitabın bu kısmı konu itibariyle daha önemlidir. Bu bölümde önce devlet teşkilâtındaki bütün makamlarla saray hizmetlileri hakkında kısa bilgiler verilmiş, daha sonra kıyafetler, oruç, hac, kadılar, dinî görüşler, nikâh, sünnet, okul, kurban gibi konular üzerinde durulmuştur. En sonda da Türkler’in yiyecekleri, cenaze törenleri, mezarları vb. hakkında açıklamalar yapılarak XVI. yüzyıl başlarındaki Türk hayatı bir yabancının görebildiği kadarıyla Batı insanına anlatılmaya çalışılmıştır.
Cantacasin’in kitabı, Schefer’in bol hâşiyelerine rağmen yeniden işlenmesi gereken önemli bir kaynaktır. Fransa ve İtalya’daki bütün yazma ve basma nüshalar gözden geçirilerek hazırlanacak tenkitli bir baskı, Osmanlılar’ın erken dönemlerinde Türk devlet teşkilâtı ile günlük hayatın Batılılar tarafından nasıl görüldüğünü ortaya koyacaktır.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    BATILILAR TARAFINDAN OSMANLILAR HAKKINDA KALEME ALINAN İLK ESERİN TIPKIBASIMI: Petit traicté de l'origine des Turcqz par Théodor Spandouyn Cantacasin, THEODORE SPANDOUYN CANTACASIN, (14??-1538), [Editör: CHARLES SCHEFER, Ernest Leroux, Paris, 1896], Başnur Matbaası, Ankara, 1971.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 18x14 cm, Fransızca, lxxvii, 398 sayfa, 7 adet s/b resim sayfası. Eserin Fransızca Schefer tarafından 1896’da hazırlanan tercümesinin 1971 tıpkıbasımıdır. Fransızca tercümesinin Schefer tarafından hazırlanan yeni baskısı Petit traicté de l’origine des Turcqz adıyla 1896 yılında Paris’te yapılmıştır. Bu baskıda metne Schefer’in çok âlimane bir üslûpla, fakat metotsuz, çapraşık ve zor anlaşılır biçimde yazdığı yetmiş yedi sayfalık bir önsöz ile çeşitli notlar ve F. Antoine Geuffroy’un (Geuffré) ilk baskısı 1542’de yapılan Description de la court du Grand Turc adlı kitabından alınan Türkler’in fetihlerine dair bir bölüm de eklenmiştir. Cantacasin İstanbul’a yaptığı birinci seyahatinin arkasından yazdığı Türkler hakkındaki kitabının 1519’da yayımlanan Fransızca tercümesinde, bu eseri kardeşinin mallarını kurtarmak için gittiği İstanbul’da hazırladığı ve bu hususta Osmanlı Devleti’nin ileri gelenlerinden iki kişinin kendisine yardımcı olduğu bildirilmektedir. Kitabın yeni baskısını yapan Ch. Schefer’e göre bu iki kişi Mesih Paşa (ö. 1501) ile Hersekzâde Ahmed Paşa’dır (ö. 1517). Ancak bu tahminlerden Mesih Paşa ile ilgili olanı doğru değildir. Çünkü Cantacasin İstanbul’a bu vezirin ölümünden sonra gitmiştir. Kitabın orijinal İtalyanca metni iki defa basılmıştır. İlk baskı Theodoro Spandugnino della casa regale de Cantacusini, ...delle historie et origine de principi di Turchi, ordine della corte, loro rito et costumi... (Kantakuzenos hânedanından Theodoro Spandugnino’nun Türkler’in tarihi ve hükümdarlarının menşei ile saraylarının nizamı, örf ve âdetleri hakkında...) başlığını taşımaktadır (Lucca 1550). İkinci baskı ise bir yıl sonra daha değişik bir biçimde ve metni biraz farklı olarak Floransa’da yapılmıştır. İtalyanca baskılarda, Cantacasin’in 1538’de kitabının sonuna eklediği, Mısır’da Ahmed Paşa’nın (Hain) isyanından (1524) V. Charles’ın Cezayir seferine (1535) kadar geçen dönemi içine alan bir zeyil de yer almaktadır. Yazma nüshası Paris’te Bibliothèque Nationale’de bulunan bu zeyilde Safevî Hükümdarı Şah İsmâil ile oğlu Şah Tahmasb’a da birkaç sayfa ayrılmıştır. Schefer’in yayımladığı şekliyle Cantacasin’in kitabı iki bölümden meydana gelmektedir. Bunların birincisi, Osmanlılar’ın tarih sahnesine çıkışlarından II. Bayezid devrinin sonlarına doğru 1510 yılına kadar geçen olayları anlatan özet halinde bir tarihçedir (s. 1-55). Çok daha geniş olan ikinci kısımda ise (s. 55-264) Osmanlı devlet idaresi ve saray düzeni hakkında bilgiler verilmiştir. Türkçe ad ve unvanlar çok bozuk bir imlâ ile Rumca’yı andırır biçimde yazılmış olmakla beraber (meselâ casnatarbassi=hazinedarbaşı, spacoillains=sipahioğlanı, sillictarbassi=silâhdarbaşı ve allophasotbassi=ulûfecibaşı gibi) kitabın bu kısmı konu itibariyle daha önemlidir. Bu bölümde önce devlet teşkilâtındaki bütün makamlarla saray hizmetlileri hakkında kısa bilgiler verilmiş, daha sonra kıyafetler, oruç, hac, kadılar, dinî görüşler, nikâh, sünnet, okul, kurban gibi konular üzerinde durulmuştur. En sonda da Türkler’in yiyecekleri, cenaze törenleri, mezarları vb. hakkında açıklamalar yapılarak XVI. yüzyıl başlarındaki Türk hayatı bir yabancının görebildiği kadarıyla Batı insanına anlatılmaya çalışılmıştır. Cantacasin’in kitabı, Schefer’in bol hâşiyelerine rağmen yeniden işlenmesi gereken önemli bir kaynaktır. Fransa ve İtalya’daki bütün yazma ve basma nüshalar gözden geçirilerek hazırlanacak tenkitli bir baskı, Osmanlılar’ın erken dönemlerinde Türk devlet teşkilâtı ile günlük hayatın Batılılar tarafından nasıl görüldüğünü ortaya koyacaktır.

    TLSold
  • 1984, GEORGE ORWELL, Gallimard, Paris, 1950.-Özgün karton kapağında, sayfa kenarlarında yıpranma mevcuttur, harici temiz durumda, 19x13 cm, Fransızca, 374 sayfa.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    1984, GEORGE ORWELL, Gallimard, Paris, 1950.-Özgün karton kapağında, sayfa kenarlarında yıpranma mevcuttur, harici temiz durumda, 19x13 cm, Fransızca, 374 sayfa.

    TLSold
  • Osmanlı Arşivi'nde bulunan muâhedenâmelerden örnekler [= Samples from the treaties in the Ottoman Arrchives], [CİLTLİ, ŞÖMİZLİ], NAZIM YILMAZ, HACI OSMAN YILDIRIM, NECLA BÜYÜKKIRCALI, Başbakanlık Basımevi, Ankara, 2000.-Yayıncısının özgün şömiz ve cildinde, çok temiz durumda, 35x25 cm, Türkçe, İngilizce,258 sayfa, renkli fotoğraflı. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmnalı Arşiv Daire Başkanlığı Yayın Numarası: 44.
Osmanlı Devleti döneminde imzalanan çeşitli konulardaki yüzlerce antlaşma arasından seçilen çarpıcı örneklerin yer aldığı "Osmanlı Arşivi'nde Bulunan Muâhedenâmelerden Örnekler" adlı eserde yer alan ve ait oldukları dönemin dil, üslup, kâğıt ve yazı çeşitlerine ilişkın birinci elden önemli bir kaynak olan bu antlaşmalar, aynı zamanda devletlerin hukuki, tarihî ve siyasî hayatları açısından temel unsurlar olarak büyük önem taşımaktadırlar. Osmanlı Devleti'nin sahip olduğu kültür ve medeniyet zenginliğinin diplomatika, estetik ve sanat değeri bakımından önemli örneklerini içeren

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Osmanlı Arşivi'nde bulunan muâhedenâmelerden örnekler [= Samples from the treaties in the Ottoman Arrchives], [CİLTLİ, ŞÖMİZLİ], NAZIM YILMAZ, HACI OSMAN YILDIRIM, NECLA BÜYÜKKIRCALI, Başbakanlık Basımevi, Ankara, 2000.-Yayıncısının özgün şömiz ve cildinde, çok temiz durumda, 35x25 cm, Türkçe, İngilizce,258 sayfa, renkli fotoğraflı. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmnalı Arşiv Daire Başkanlığı Yayın Numarası: 44. Osmanlı Devleti döneminde imzalanan çeşitli konulardaki yüzlerce antlaşma arasından seçilen çarpıcı örneklerin yer aldığı "Osmanlı Arşivi'nde Bulunan Muâhedenâmelerden Örnekler" adlı eserde yer alan ve ait oldukları dönemin dil, üslup, kâğıt ve yazı çeşitlerine ilişkın birinci elden önemli bir kaynak olan bu antlaşmalar, aynı zamanda devletlerin hukuki, tarihî ve siyasî hayatları açısından temel unsurlar olarak büyük önem taşımaktadırlar. Osmanlı Devleti'nin sahip olduğu kültür ve medeniyet zenginliğinin diplomatika, estetik ve sanat değeri bakımından önemli örneklerini içeren

    TLSold
  • TÜRKİYE VE ROBERT KOLEJİ KONULU: The National Geographic Magazine, Volume CXII, Number Three, Published By The National Geographic Society, Washington D.C., 1957-Özgün karton kapağında, kapak sırtında yıpranma mevcut, harici çok temiz durumda, 26x18 cm, İngilizce, 442 sayfa.
 Robert College, Turkish Gateway to the Future (Türkiye'nin Geleceğe Açılan Kapısı): Robert Koleji'nin Avrupa'dan Asya'yı gören bir tepesinde Türk modernleşmesinin öncü bir kurumu Robert Koleji'nin öğrencileri görülmektedir. Haberde  okulun, 15 ülkeden iki bin öğrenciyi barındırdığı belirtilir. Okulun Rumeli Hisarı üzerindeki kampüsü, ders esnasında öğrenciler, Türkiye ve İstanbul haritası üzerinde Robert Kolejinin konumunu gösteren harita, ve İstanbul'da kahve kültürü görselli ve haberlidir.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    TÜRKİYE VE ROBERT KOLEJİ KONULU: The National Geographic Magazine, Volume CXII, Number Three, Published By The National Geographic Society, Washington D.C., 1957-Özgün karton kapağında, kapak sırtında yıpranma mevcut, harici çok temiz durumda, 26x18 cm, İngilizce, 442 sayfa. Robert College, Turkish Gateway to the Future (Türkiye'nin Geleceğe Açılan Kapısı): Robert Koleji'nin Avrupa'dan Asya'yı gören bir tepesinde Türk modernleşmesinin öncü bir kurumu Robert Koleji'nin öğrencileri görülmektedir. Haberde okulun, 15 ülkeden iki bin öğrenciyi barındırdığı belirtilir. Okulun Rumeli Hisarı üzerindeki kampüsü, ders esnasında öğrenciler, Türkiye ve İstanbul haritası üzerinde Robert Kolejinin konumunu gösteren harita, ve İstanbul'da kahve kültürü görselli ve haberlidir.

    TLSold
  • İstanbul Amerikan koleji 1940 yıllığı (Öğrenciler tarafından neşrolunur), Cilt:17 [=The 1940 record published by the students of the Istanbul American college, Volume: 17, Editörler: Nevin TURLA, İzgân BAZOĞLU, Çituri Biraderler Basımevi, İstanbul, 1940.-Yayıncısının özgün cildinde, cilt sırtında yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe, İngilizce, 304 sayfa, s/b fotoğraflı. Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Abdülhalik Renda, Refik Saydam, Hasan Âli Yücel fotoğrafları.  İç sayfalarda okul öğretmenleri ve öğrenci fotoğrafları Mezunların kısa biyografileri bulunur.
Bülent Ecevit, Feyyaz Berker, Orhan Apaydın, Betül Mardin gibi tanınmış isimlere ait fotoğraflar.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    İstanbul Amerikan koleji 1940 yıllığı (Öğrenciler tarafından neşrolunur), Cilt:17 [=The 1940 record published by the students of the Istanbul American college, Volume: 17, Editörler: Nevin TURLA, İzgân BAZOĞLU, Çituri Biraderler Basımevi, İstanbul, 1940.-Yayıncısının özgün cildinde, cilt sırtında yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe, İngilizce, 304 sayfa, s/b fotoğraflı. Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Abdülhalik Renda, Refik Saydam, Hasan Âli Yücel fotoğrafları. İç sayfalarda okul öğretmenleri ve öğrenci fotoğrafları Mezunların kısa biyografileri bulunur. Bülent Ecevit, Feyyaz Berker, Orhan Apaydın, Betül Mardin gibi tanınmış isimlere ait fotoğraflar.

    TLSold
  • TALAS AMERİKAN KOLEJİ 1951-52 YILLIĞI: Banner, Talas American school for boys, Marifet Basımevi, İstanbul, 1952.-Yayıncısının özgün cildinde, ciltte hafif ayrılma mevcut harici çok temiz durumda, 23x16 cm, Türkçe, İngilizce, 64 sayfa, s/b fotoğraflı.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    TALAS AMERİKAN KOLEJİ 1951-52 YILLIĞI: Banner, Talas American school for boys, Marifet Basımevi, İstanbul, 1952.-Yayıncısının özgün cildinde, ciltte hafif ayrılma mevcut harici çok temiz durumda, 23x16 cm, Türkçe, İngilizce, 64 sayfa, s/b fotoğraflı.

    TLSold
  • Reflections of 1953, Robet akademi yıllığı  [=Robert academy year book], Cumhuriyet Matbaası, İstanbul, 1953.-Yayıncısının özgün cildinde, cilt sırtında yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 25x18 cm, Türkçe, İngilizce, 130 sayfa, s/b fotoğraf ve çizimli. yıllığın başlangıç kısmında Mustafa Kemal Atatürk, Celal Bayar, Fatih Sultan Mehmed fotoğrafı; iç sayfalarda tiyatrocu Genco Erkal ve şair Ülkü Tamer'in fotoğrafları bulunur. Ülkü Tamer'in birinci olduğu şiir ve İngilizce öyküsüne yer verilir. Amerikan kolejinin bazı öğretmenlerinin imzası görülmektedir. Arka sayfalarda dönem reklamları mevcuttur.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Reflections of 1953, Robet akademi yıllığı [=Robert academy year book], Cumhuriyet Matbaası, İstanbul, 1953.-Yayıncısının özgün cildinde, cilt sırtında yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 25x18 cm, Türkçe, İngilizce, 130 sayfa, s/b fotoğraf ve çizimli. yıllığın başlangıç kısmında Mustafa Kemal Atatürk, Celal Bayar, Fatih Sultan Mehmed fotoğrafı; iç sayfalarda tiyatrocu Genco Erkal ve şair Ülkü Tamer'in fotoğrafları bulunur. Ülkü Tamer'in birinci olduğu şiir ve İngilizce öyküsüne yer verilir. Amerikan kolejinin bazı öğretmenlerinin imzası görülmektedir. Arka sayfalarda dönem reklamları mevcuttur.

    TLSold
  • Reflections of 1954, Robet akademi yıllığı  [=Robert academy year book], Editör: M. Ergün TUNCALI, Pulhan Matbaası, İstanbul, 1954.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 25x17 cm, Türkçe, İngilizce, 150 sayfa, s/b fotoğraf ve çizimli. İç sayfalarda okul öğretmenleri ve öğrenci fotoğrafları, okulun tiyatro, spor ve sosyal faaliyetlerine ait fotoğraflar mevcuttur.  Dönemin reklam sayfaları mevcuttur.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Reflections of 1954, Robet akademi yıllığı [=Robert academy year book], Editör: M. Ergün TUNCALI, Pulhan Matbaası, İstanbul, 1954.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 25x17 cm, Türkçe, İngilizce, 150 sayfa, s/b fotoğraf ve çizimli. İç sayfalarda okul öğretmenleri ve öğrenci fotoğrafları, okulun tiyatro, spor ve sosyal faaliyetlerine ait fotoğraflar mevcuttur. Dönemin reklam sayfaları mevcuttur.

    TLSold
  • Reflections of 1955, Robet akademi yıllığı  [=Robert academy year book], Editör: Miray Tekeklioğlu, Pulhan Matbaası, İstanbul, 1955.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 25x17 cm, Türkçe, İngilizce, 155 sayfa, s/b fotoğraf ve çizimli. İç sayfalarda okul öğretmenleri ve öğrenci fotoğrafları, okulun tiyatro, spor ve sosyal faaliyetlerine ait fotoğraflar, dönem reklamları bulunur. Ersin Faralyalı, Mehmet Gürkaynak, Alp Yalman, Ahmet Banguoğlu, Demir Bükey, Can Gürzap fotoğrafları. Dönemin reklam sayfaları mevcuttur.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Reflections of 1955, Robet akademi yıllığı [=Robert academy year book], Editör: Miray Tekeklioğlu, Pulhan Matbaası, İstanbul, 1955.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 25x17 cm, Türkçe, İngilizce, 155 sayfa, s/b fotoğraf ve çizimli. İç sayfalarda okul öğretmenleri ve öğrenci fotoğrafları, okulun tiyatro, spor ve sosyal faaliyetlerine ait fotoğraflar, dönem reklamları bulunur. Ersin Faralyalı, Mehmet Gürkaynak, Alp Yalman, Ahmet Banguoğlu, Demir Bükey, Can Gürzap fotoğrafları. Dönemin reklam sayfaları mevcuttur.

    TLSold
  • ROBERT KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN YAHYA KEMAL'E İTHAF EDİLMİŞ: Record 1959 İstanbul Amerikan koleji kız ve erkek kısımları yıllığı Cilt:35 [= The yearbook of Robert college & American college for girls Istanbul Volume: 35, Editörler: Necla SARDAŞ, Öner HORTAÇSU, Çituri Biraderler Matbaası, İstanbul, 1960.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe, İngilizce, 411 sayfa, s/b fotoğraflı. Mustafa Kemal Atatürk ve Yahya Kemal fotoğraflı. Okulun öğretmen kadrosunda Behçet Kemal Çağlar, Zahir Güvemli, Nurettin Topçu, Cahit Arf ve İlhami demirci gibi isimler bulunmaktadır. Öğrenciler arasında Mehmet Gürkaynak, Yaşar Hondur, Alp Yalman, Mustafa Pultar, Tansu Çiller, Hüsnü Özyeğin, Mehmet Karamehmet, İbrahim Betil gibi isimler bulunmaktadır. Dönemin reklam sayfaları mevcuttur.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    ROBERT KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN YAHYA KEMAL'E İTHAF EDİLMİŞ: Record 1959 İstanbul Amerikan koleji kız ve erkek kısımları yıllığı Cilt:35 [= The yearbook of Robert college & American college for girls Istanbul Volume: 35, Editörler: Necla SARDAŞ, Öner HORTAÇSU, Çituri Biraderler Matbaası, İstanbul, 1960.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe, İngilizce, 411 sayfa, s/b fotoğraflı. Mustafa Kemal Atatürk ve Yahya Kemal fotoğraflı. Okulun öğretmen kadrosunda Behçet Kemal Çağlar, Zahir Güvemli, Nurettin Topçu, Cahit Arf ve İlhami demirci gibi isimler bulunmaktadır. Öğrenciler arasında Mehmet Gürkaynak, Yaşar Hondur, Alp Yalman, Mustafa Pultar, Tansu Çiller, Hüsnü Özyeğin, Mehmet Karamehmet, İbrahim Betil gibi isimler bulunmaktadır. Dönemin reklam sayfaları mevcuttur.

    TLSold
  • Record 1960 İstanbul Amerikan koleji kız ve erkek kısımları yıllığı Cilt:36 [=The yearbook of Robert college & American college for girls Istanbul Volume: 36, Editörler: Ender PANAHZAD, Avni ATAM,-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe, İngilizce, 400 sayfa, s/b fotoğraflı. Ayşe Şasa, Ayşe Kulin, Jale Erzen, Şenes Erzik, Tosun Terzioğlu, Ahmet Banguoğlu, Tansu Çiller, Nuri Çolakoğlu gibi isimlere ait fotoğraflar mevcuttur. Dönemin reklam sayfaları mevcuttur.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Record 1960 İstanbul Amerikan koleji kız ve erkek kısımları yıllığı Cilt:36 [=The yearbook of Robert college & American college for girls Istanbul Volume: 36, Editörler: Ender PANAHZAD, Avni ATAM,-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe, İngilizce, 400 sayfa, s/b fotoğraflı. Ayşe Şasa, Ayşe Kulin, Jale Erzen, Şenes Erzik, Tosun Terzioğlu, Ahmet Banguoğlu, Tansu Çiller, Nuri Çolakoğlu gibi isimlere ait fotoğraflar mevcuttur. Dönemin reklam sayfaları mevcuttur.

    TLSold
  • ROBERT KOLEJİ TARİHİ SAYISI: The Record 1963 İstanbul Amerikan koleji kız ve erkek kısımları yıllığı Cilt:39 [=The yearbook of Robert college & American college for girls Istanbul Volume: 39, Editörler: Ayşe DORUK, Fahir BORAK,-Yayıncısının özgün cildinde, ciltte yıpranma mevcut, harici temiz durumda,  28x21 cm, Türkçe, İngilizce, 550 sayfa, s/b fotoğraflı. Giriş kısmında okulun genel tarihçesi verilmiştir. Yaşar Hondur, Nuri Akgerman, Şenes Erzik, Özer Ertuna, Pınar Kür, Tansu Çiller gibi isimlerin fotoğrafları mevcuttur. Son sayfalarda dönem reklamları, Tekel likör reklamı.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    ROBERT KOLEJİ TARİHİ SAYISI: The Record 1963 İstanbul Amerikan koleji kız ve erkek kısımları yıllığı Cilt:39 [=The yearbook of Robert college & American college for girls Istanbul Volume: 39, Editörler: Ayşe DORUK, Fahir BORAK,-Yayıncısının özgün cildinde, ciltte yıpranma mevcut, harici temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe, İngilizce, 550 sayfa, s/b fotoğraflı. Giriş kısmında okulun genel tarihçesi verilmiştir. Yaşar Hondur, Nuri Akgerman, Şenes Erzik, Özer Ertuna, Pınar Kür, Tansu Çiller gibi isimlerin fotoğrafları mevcuttur. Son sayfalarda dönem reklamları, Tekel likör reklamı.

    TLSold
  • The Record '69 Robert kolej yıllığı Cilt: 45 [=The yearbook of Robert colege Volume: 45], Editör: Orhan DEMİRDAĞ, İstanbul, 1969.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe, İngilizce, 555 sayfa, s/b fotoğraflı. Mühendislik okulu dekanı Prof. Adnan Halet Taşpınar; bölüm hocaları Necmi Tanyolaç, , Kriton Curi, gibi isimler, mezunlarından Davut Ökütçü, Erkut Yüceoğlu, Muhsin Mengütürk, Burhan Karaçam, Mehmet Kaytaz, Banu Ergüder gibi isimerlin fotoğrafları mevcuttur. Arka sayfalarda dönem reklamları.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    The Record '69 Robert kolej yıllığı Cilt: 45 [=The yearbook of Robert colege Volume: 45], Editör: Orhan DEMİRDAĞ, İstanbul, 1969.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe, İngilizce, 555 sayfa, s/b fotoğraflı. Mühendislik okulu dekanı Prof. Adnan Halet Taşpınar; bölüm hocaları Necmi Tanyolaç, , Kriton Curi, gibi isimler, mezunlarından Davut Ökütçü, Erkut Yüceoğlu, Muhsin Mengütürk, Burhan Karaçam, Mehmet Kaytaz, Banu Ergüder gibi isimerlin fotoğrafları mevcuttur. Arka sayfalarda dönem reklamları.

    TLSold
  • The Record 1971 Robert kolej yıllığı Cilt: 47 [=Robert College Year book Volume: 47], İstanbul, 1971.-Yayıncısının özgün cildinde, cilt sırtında solma mevcut, iç sayfalardan eksik fotoğraf bulunmaktadır, cilttte ayrılma mevcut, harici temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe İngilizce, 500 sayfa, s/f fotoğraflı. İç sayfalarda Jean Nahum, Etiyen Mahçupyan, Mehmet Kabasakal, Demir Demirgil, Üstün Ergüder, Emre Gönensay, Atilla Uras, Ünal Çevikgöz gibi isimlerin fotoğrafları mevcuttur.Öğrencilerin sosyal aktivitelerine genişçe yer verilmiştir. Arka sayfalarda dönem reklamları.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    The Record 1971 Robert kolej yıllığı Cilt: 47 [=Robert College Year book Volume: 47], İstanbul, 1971.-Yayıncısının özgün cildinde, cilt sırtında solma mevcut, iç sayfalardan eksik fotoğraf bulunmaktadır, cilttte ayrılma mevcut, harici temiz durumda, 28x21 cm, Türkçe İngilizce, 500 sayfa, s/f fotoğraflı. İç sayfalarda Jean Nahum, Etiyen Mahçupyan, Mehmet Kabasakal, Demir Demirgil, Üstün Ergüder, Emre Gönensay, Atilla Uras, Ünal Çevikgöz gibi isimlerin fotoğrafları mevcuttur.Öğrencilerin sosyal aktivitelerine genişçe yer verilmiştir. Arka sayfalarda dönem reklamları.

    TLSold
  • ROBERT KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN ÇIKARTILAN SANAT DERGİSİNİN İLK SAYISI: İM, Robert akademi ve Arnavutköy kız koleji sanat yıllığı '69, Gün Matbbası, İstanbul, 1969.-Özgün karton kapağında, hafif yıpranma mevcuttur, harici temiz durumda, 24x17 cm, 48 sayfa, s/b resim ve fotoğraflı. Kapak fotoğrafı: Ziya Gökçek. Yazı Kurulu; Abraham Krespin, Mehmet Emin Yıldırım, Toros Öztürk, Cüneyt Ülsever, Ümit Necef, Durmuş Çavdar, Nurhan Davutyan, Murat Taner, Ayla Özgüneş, Kaya Dinçer, Meral Akyol, Ayşe Dinçer, Selime Özden, Mihriban Pekgüleryüz. Öğrenciler tarafından çıkartılan derginin İLK sayısıdır.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    ROBERT KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN ÇIKARTILAN SANAT DERGİSİNİN İLK SAYISI: İM, Robert akademi ve Arnavutköy kız koleji sanat yıllığı '69, Gün Matbbası, İstanbul, 1969.-Özgün karton kapağında, hafif yıpranma mevcuttur, harici temiz durumda, 24x17 cm, 48 sayfa, s/b resim ve fotoğraflı. Kapak fotoğrafı: Ziya Gökçek. Yazı Kurulu; Abraham Krespin, Mehmet Emin Yıldırım, Toros Öztürk, Cüneyt Ülsever, Ümit Necef, Durmuş Çavdar, Nurhan Davutyan, Murat Taner, Ayla Özgüneş, Kaya Dinçer, Meral Akyol, Ayşe Dinçer, Selime Özden, Mihriban Pekgüleryüz. Öğrenciler tarafından çıkartılan derginin İLK sayısıdır.

    TLSold
  • İstanbul Erkek Lisesi Sakarya 1968-69 Yıllığı, Çeltüt Matbaacılık, İstanbul, 1969.-Özgün karton kapağında, tamir görmüş haliyle, harici temiz durumda, 28x20 cm, 144, [12] sayfa, çok sayıda s/b fotoğraf ve çizim, son sayfalar reklamlı.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    İstanbul Erkek Lisesi Sakarya 1968-69 Yıllığı, Çeltüt Matbaacılık, İstanbul, 1969.-Özgün karton kapağında, tamir görmüş haliyle, harici temiz durumda, 28x20 cm, 144, [12] sayfa, çok sayıda s/b fotoğraf ve çizim, son sayfalar reklamlı.

    TLSold
  • [FİLATELİ] MICHEL Katalog Ciltleri, Schwaneberger Verlag, München.-MICHEL Briefmarken- Katalog Deutschland 1979, Schwaneberger Verlag, München, 1979. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 512 sayfa, renkli resimli. 
MICHEL Asien 1991/92 (A-J) (K-Z), [İki Cilt Takım] ÜberseeBand 5, Schwaneberger Verlag, München, 1992. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 2189 sayfa, s/b resimli.
MICHEL Asien 1991/92 ÜberseeBand 5, Schwaneberger Verlag, München, 1992. MICHEL Australien – Malaiischer Archipel – Ozeanien 1994 ÜberseeBand 4, Schwaneberger Verlag, München, 1994. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1220 sayfa, bir adet katlanır haritalı, s/b resimli.
MICHEL Nord-und Mittelamerika 1995 – 1, Schwaneberger Verlag, München, 1995. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1008 sayfa, s/b resimli. 
MICHEL Karibische Inseln 1995 – 2, Schwaneberger Verlag, München, 1995. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1124 sayfa, s/b resimli. 
MICHEL Südamerika 1996 - 3, Schwaneberger Verlag, München, 1996. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1317 sayfa, s/b resimli. 
MICHEL Nord-und Ostafrika 1997 – 4, Schwaneberger Verlag, München, 1997. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 909 sayfa, s/b resimli. 
MICHEL Europa-Katalog Ost 1997/98, Schwaneberger Verlag, München, 1998. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1820 sayfa, s/b resimli.
MICHEL Briefmarken-Katalog Deuchland 1998/99,  Schwaneberger Verlag, München, 1999. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 703 sayfa, renkli resimli.
MICHEL Europa-Katalog Ost 1998/99, Schwaneberger Verlag, München, 1999. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1869 sayfa, s/b resimli.
MICHEL Europa-Katalog West (A-L), (K-Z), [İki Cilt Takım], Schwaneberger Verlag, München, 1999. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 3409 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    [FİLATELİ] MICHEL Katalog Ciltleri, Schwaneberger Verlag, München.-MICHEL Briefmarken- Katalog Deutschland 1979, Schwaneberger Verlag, München, 1979. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 512 sayfa, renkli resimli. MICHEL Asien 1991/92 (A-J) (K-Z), [İki Cilt Takım] ÜberseeBand 5, Schwaneberger Verlag, München, 1992. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 2189 sayfa, s/b resimli. MICHEL Asien 1991/92 ÜberseeBand 5, Schwaneberger Verlag, München, 1992. MICHEL Australien – Malaiischer Archipel – Ozeanien 1994 ÜberseeBand 4, Schwaneberger Verlag, München, 1994. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1220 sayfa, bir adet katlanır haritalı, s/b resimli. MICHEL Nord-und Mittelamerika 1995 – 1, Schwaneberger Verlag, München, 1995. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1008 sayfa, s/b resimli. MICHEL Karibische Inseln 1995 – 2, Schwaneberger Verlag, München, 1995. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1124 sayfa, s/b resimli. MICHEL Südamerika 1996 - 3, Schwaneberger Verlag, München, 1996. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1317 sayfa, s/b resimli. MICHEL Nord-und Ostafrika 1997 – 4, Schwaneberger Verlag, München, 1997. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 909 sayfa, s/b resimli. MICHEL Europa-Katalog Ost 1997/98, Schwaneberger Verlag, München, 1998. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1820 sayfa, s/b resimli. MICHEL Briefmarken-Katalog Deuchland 1998/99, Schwaneberger Verlag, München, 1999. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 703 sayfa, renkli resimli. MICHEL Europa-Katalog Ost 1998/99, Schwaneberger Verlag, München, 1999. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 1869 sayfa, s/b resimli. MICHEL Europa-Katalog West (A-L), (K-Z), [İki Cilt Takım], Schwaneberger Verlag, München, 1999. Özgün kapağında, 20x15 cm, Almanca, 3409 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Doğunun kapısı Diyarbakır, Bejan Matur, Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı, İst., 2009.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 280, [3] sayfa, renkli resimli, 31 x 24 cm.
Şair Bejan Matur’un kaleminden yepyeni bir dil ve bakışla yorumlanan bir Diyarbakır okuyacaksınız.

Şiir, tarih ve mimarinin buluştuğu bir prestij eser olarak tasarlanan kitapta yoğun ve titiz tarih okumalarının, kent kültürü ve mimarisine farklı bakışın izlerini süreceksiniz.

Diyarbakır’ın kapılarını aralayan bu eser alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Onbin yıllık tarihi, büyük kültür birikimi ile Diyarbakır’ın derin ruhunu uyandırarak, şehre bakış açısını değiştiren güçlü bir vizyon sunuyor.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Doğunun kapısı Diyarbakır, Bejan Matur, Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı, İst., 2009.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, 280, [3] sayfa, renkli resimli, 31 x 24 cm. Şair Bejan Matur’un kaleminden yepyeni bir dil ve bakışla yorumlanan bir Diyarbakır okuyacaksınız. Şiir, tarih ve mimarinin buluştuğu bir prestij eser olarak tasarlanan kitapta yoğun ve titiz tarih okumalarının, kent kültürü ve mimarisine farklı bakışın izlerini süreceksiniz. Diyarbakır’ın kapılarını aralayan bu eser alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Onbin yıllık tarihi, büyük kültür birikimi ile Diyarbakır’ın derin ruhunu uyandırarak, şehre bakış açısını değiştiren güçlü bir vizyon sunuyor.

    TLSold
  • Geçmişten günümüze Tatvan. Tatvannâme, MEHMET DEMİRTAŞ - OKTAY SUBAŞI, Tatvan Kaymakamlığı, İstanbul, 2015. -- Doğu Anadolu Bitlis Yerel tarih Şehir tarihi.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 25 x 28 cm, oblong, 303 sayfa, s/b ve renkli resimli, 1000 adet basılmıştır.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Geçmişten günümüze Tatvan. Tatvannâme, MEHMET DEMİRTAŞ - OKTAY SUBAŞI, Tatvan Kaymakamlığı, İstanbul, 2015. -- Doğu Anadolu Bitlis Yerel tarih Şehir tarihi.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 25 x 28 cm, oblong, 303 sayfa, s/b ve renkli resimli, 1000 adet basılmıştır.

    TLSold
  • MÖ 8000'den MÖ 2000'e Burdur-Antalya Bölgesi'nin altıbin yılı, REFİK DURU, Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü, Antalya, 2008.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, Türkçe edisyon, [8], 194 sayfa, 372 adet numaralı renkli levha. 
Çağımız insanının içinde yaşadığı uygarlığı anlamaya ve yorumlamaya çalışırken, en çok merak ettiği konuların başında, türü’nün yaşam serüveninin aşamalarını öğrenmenin geldiğinde herhalde kuşku yoktur.Önünüzdeki bu kitapta uygarlaşma sürecinin yazının bulunuş çizgisinin ardından kalan Tarihöncesi’nin, yaklaşık MÖ 8000’lerden MÖ 2000 dolaylarına kadar olan kısmının, Güneybatı Anadolu’da, Burdur ile Antalya’nın bir bölümündeki durumunun ana hatları, Arkeoloji biliminin verileri ile anlatılmaya çalışılmıştır.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    MÖ 8000'den MÖ 2000'e Burdur-Antalya Bölgesi'nin altıbin yılı, REFİK DURU, Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü, Antalya, 2008.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, Türkçe edisyon, [8], 194 sayfa, 372 adet numaralı renkli levha. Çağımız insanının içinde yaşadığı uygarlığı anlamaya ve yorumlamaya çalışırken, en çok merak ettiği konuların başında, türü’nün yaşam serüveninin aşamalarını öğrenmenin geldiğinde herhalde kuşku yoktur.Önünüzdeki bu kitapta uygarlaşma sürecinin yazının bulunuş çizgisinin ardından kalan Tarihöncesi’nin, yaklaşık MÖ 8000’lerden MÖ 2000 dolaylarına kadar olan kısmının, Güneybatı Anadolu’da, Burdur ile Antalya’nın bir bölümündeki durumunun ana hatları, Arkeoloji biliminin verileri ile anlatılmaya çalışılmıştır.

    TLSold
  • Anadolu kültürlerinde süreklilik ve değişim. A. Mine Kadiroğlu'na armağan, A. CEREN EREL, BÜLENT İŞLER, GÜNER SAĞIR, NİLÜFER PEKER, Özel Yayın, İst., 2011.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 20 cm, [6], 632 sayfa, s/b levhalar. 


-- Arkeoloji Anadolu uygarlıkları Türk mimarisi Osmanlı kültürü Bizans Dini mimari

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Anadolu kültürlerinde süreklilik ve değişim. A. Mine Kadiroğlu'na armağan, A. CEREN EREL, BÜLENT İŞLER, GÜNER SAĞIR, NİLÜFER PEKER, Özel Yayın, İst., 2011.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27 x 20 cm, [6], 632 sayfa, s/b levhalar. -- Arkeoloji Anadolu uygarlıkları Türk mimarisi Osmanlı kültürü Bizans Dini mimari

    TLSold
  • Türk irfanına adanmış bir hayat: Cemil Meriç. Cemil Meriç 100 yaşında, Editör: ADEM YILMAZ, TC Bahçelievler Belediyesi, İstanbul, 2016.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 31 x 23 cm, 143 sayfa, s/b ve renkli resimli. "

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Türk irfanına adanmış bir hayat: Cemil Meriç. Cemil Meriç 100 yaşında, Editör: ADEM YILMAZ, TC Bahçelievler Belediyesi, İstanbul, 2016.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 31 x 23 cm, 143 sayfa, s/b ve renkli resimli. "

    TLSold
  • Efsaneler & mitler: Kökenlerine ve anlamlarına dair görsel bir rehber. [= Myths & legends] [CİLTLİ], PHILIP WILKINSON, Alfa Yayınları, İstanbul, 2021.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 20 cm, 352 sayfa, renkli resimli.

''Eski efsaneler, eski Tanrılar, Eski kahramanlar hiç ölmediler. Sadece biz onları yeniden çağırana dek zihinlerimizin derinliklerinde uykuya çekildiler.”

-Satanley Kunitz, Poet

Dünyanın en ünlü efsane ve mitlerini merak mı ediyorsunuz? Asırlar öncesinden bugüne, nesilden nesile aktarılarak gelen en sürükleyici hikâyeleri bu kitapta bulacaksınız? İlk anlatımlarından binlerce yıl sonra bile hala geçerli olan efsanelerin ardındaki anlamaları kavrayacak, kültürel önemlerini anlayacak, eski Yunan kahramanlarından Avustralya Aborjinlerinin rüyalarına kadar tüm karakterlerle konuları bu kitapta keşfedeceksiniz.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Efsaneler & mitler: Kökenlerine ve anlamlarına dair görsel bir rehber. [= Myths & legends] [CİLTLİ], PHILIP WILKINSON, Alfa Yayınları, İstanbul, 2021.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 20 cm, 352 sayfa, renkli resimli. ''Eski efsaneler, eski Tanrılar, Eski kahramanlar hiç ölmediler. Sadece biz onları yeniden çağırana dek zihinlerimizin derinliklerinde uykuya çekildiler.” -Satanley Kunitz, Poet Dünyanın en ünlü efsane ve mitlerini merak mı ediyorsunuz? Asırlar öncesinden bugüne, nesilden nesile aktarılarak gelen en sürükleyici hikâyeleri bu kitapta bulacaksınız? İlk anlatımlarından binlerce yıl sonra bile hala geçerli olan efsanelerin ardındaki anlamaları kavrayacak, kültürel önemlerini anlayacak, eski Yunan kahramanlarından Avustralya Aborjinlerinin rüyalarına kadar tüm karakterlerle konuları bu kitapta keşfedeceksiniz.

    TLSold
  • Dinler kitabı [= The religions book] [CİLTLİ], Proje: GARETH JONES, GEORGINA PALFFY, Alfa Yayınları, İstanbul, 2022.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 20 cm, 352 sayfa, renkli resimli.

Yalnızca bir tanrı mı vardır? İnsanlar neden ıstırap çekmeli? Biz öldükten sonra ne olur? Dünyada milyarlarca insan dinde anlam bulur; peki bu dinlerin temelinde hangi düşünceler vardır ve nasıl geliştiler?

Sade bir dille yazılmış olan ve dünyanın başlıca dinlerini kapsayan Dinler Kitabı, kolayca anlaşılan kısa ve özlü açıklamaları, temel ilkelerin düğümlerini adım adım çözen şemaları ve din anlayışımızla oynayan esprili çizimleriyle başucu kitabınız olacak.

Bilgi düzeyiniz ne olursa olsun, küresel inanç çeşitliliğiyle ya da bu inançları birbirine bağlayan kavramlarla ilgileniyorsanız, bu kitapta düşüncelerinizi besleyip meşgul edecek çok şey bulacaksınız.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Dinler kitabı [= The religions book] [CİLTLİ], Proje: GARETH JONES, GEORGINA PALFFY, Alfa Yayınları, İstanbul, 2022.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 20 cm, 352 sayfa, renkli resimli. Yalnızca bir tanrı mı vardır? İnsanlar neden ıstırap çekmeli? Biz öldükten sonra ne olur? Dünyada milyarlarca insan dinde anlam bulur; peki bu dinlerin temelinde hangi düşünceler vardır ve nasıl geliştiler? Sade bir dille yazılmış olan ve dünyanın başlıca dinlerini kapsayan Dinler Kitabı, kolayca anlaşılan kısa ve özlü açıklamaları, temel ilkelerin düğümlerini adım adım çözen şemaları ve din anlayışımızla oynayan esprili çizimleriyle başucu kitabınız olacak. Bilgi düzeyiniz ne olursa olsun, küresel inanç çeşitliliğiyle ya da bu inançları birbirine bağlayan kavramlarla ilgileniyorsanız, bu kitapta düşüncelerinizi besleyip meşgul edecek çok şey bulacaksınız.

    TLSold
  • Ekoloji kitabı [= The ecology book] [CİLTLİ], Önsöz: TONY JUNIPER, Alfa Yayınları, İstanbul, 2021.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 20 cm, 352 sayfa, renkli resimli.

Neden daha büyük biyolojik çeşitlilik istenir? Ozon tabakasındaki delikler nasıl keşfedildi? Soyu tükenen başka türler olacak mı? İnsanlar tarih boyunca canlı dünyayı düzene koymaya ve işlerin nasıl yürüdüğünü anlamaya çalışıyor. Gezegen üzerindeki etkimiz gün geçtikçe artarken bu derin soruları yanıtlamak daha da önem kazanıyor. 
Sade bir dille yazılan Ekoloji Kitabı 90’dan fazla önemli düşünceye ait kısa ve öz açıklamalarla dolu. Karmaşık teoriler, grafiklerle adım adım çözüme ulaşıyor; açıklayıcı alıntılar fikirleri ve keşifleri unutulmaz kılıyor; muzip çizimler bilimi kavrayışımızla oynayarak onu geliştiriyor.
Ekolojiye yabancıysanız, yaşayan dünyaya dair hevesli bir öğrenciyseniz ya da gezegenimize neler yaptığımız konusunda endişeleniyorsanız Ekoloji Kitabı bütün meraklarınızı t

Katkıda Bulunanlar: Julia Schroder, Celia Coyne, John Farndon, Tim Harris, Derek Harvey, Tom Jackson, Alison

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Ekoloji kitabı [= The ecology book] [CİLTLİ], Önsöz: TONY JUNIPER, Alfa Yayınları, İstanbul, 2021.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 20 cm, 352 sayfa, renkli resimli. Neden daha büyük biyolojik çeşitlilik istenir? Ozon tabakasındaki delikler nasıl keşfedildi? Soyu tükenen başka türler olacak mı? İnsanlar tarih boyunca canlı dünyayı düzene koymaya ve işlerin nasıl yürüdüğünü anlamaya çalışıyor. Gezegen üzerindeki etkimiz gün geçtikçe artarken bu derin soruları yanıtlamak daha da önem kazanıyor. Sade bir dille yazılan Ekoloji Kitabı 90’dan fazla önemli düşünceye ait kısa ve öz açıklamalarla dolu. Karmaşık teoriler, grafiklerle adım adım çözüme ulaşıyor; açıklayıcı alıntılar fikirleri ve keşifleri unutulmaz kılıyor; muzip çizimler bilimi kavrayışımızla oynayarak onu geliştiriyor. Ekolojiye yabancıysanız, yaşayan dünyaya dair hevesli bir öğrenciyseniz ya da gezegenimize neler yaptığımız konusunda endişeleniyorsanız Ekoloji Kitabı bütün meraklarınızı t Katkıda Bulunanlar: Julia Schroder, Celia Coyne, John Farndon, Tim Harris, Derek Harvey, Tom Jackson, Alison

    TLSold
  • Sherlock Holmes kitabı. [= The Sherlock Holmes book]  [CİLTLİ], Proje: ALEXANDRA BEEDEN, Alfa Yayınları, İstanbul, 2019.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 20 cm, 352 sayfa, renkli resimli.

Bohemya'da skandala kim neden olmuştu? Gümüş Alev neredeydi? Baskerville'lerin Köpeği neydi? Sherlock Holmes'un vakalarının hepsine bir büyüteç tutan bu kitap, Sör Arthur Conan Doyle'un efsanevi dedektifine hayat veriyor.

Sherlock Holmes Kitabı zekice çizimler, net grafiklerle ve unutulmaz alıntılarla kusursuz bir Holmes rehberi sunuyor ve Kızıl Bir Soruşturma'dan Shoscombe Old Plase Macerası'na kadar tüm külliyatı ele alraka öyküleri daha geniş bir bağlama yerleştirir.

İster Holmes'un ustalığını ve gözlem gücünü ilk kez tanıyan biri olun, ister onun benzersiz çıkarım güçlerine aşina olun, bu kitapta sizi ilgilendirecek ve heyecanlandıracak birçok şey bulacaksınız.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Sherlock Holmes kitabı. [= The Sherlock Holmes book] [CİLTLİ], Proje: ALEXANDRA BEEDEN, Alfa Yayınları, İstanbul, 2019.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 20 cm, 352 sayfa, renkli resimli. Bohemya'da skandala kim neden olmuştu? Gümüş Alev neredeydi? Baskerville'lerin Köpeği neydi? Sherlock Holmes'un vakalarının hepsine bir büyüteç tutan bu kitap, Sör Arthur Conan Doyle'un efsanevi dedektifine hayat veriyor. Sherlock Holmes Kitabı zekice çizimler, net grafiklerle ve unutulmaz alıntılarla kusursuz bir Holmes rehberi sunuyor ve Kızıl Bir Soruşturma'dan Shoscombe Old Plase Macerası'na kadar tüm külliyatı ele alraka öyküleri daha geniş bir bağlama yerleştirir. İster Holmes'un ustalığını ve gözlem gücünü ilk kez tanıyan biri olun, ister onun benzersiz çıkarım güçlerine aşina olun, bu kitapta sizi ilgilendirecek ve heyecanlandıracak birçok şey bulacaksınız.

    TLSold
  • 19. VE 20. YÜZYIL DOĞU HALILARI: Orientteppiche des 19. und frühen 20. jahrhunderts, ERWIN GANS-RUEDIN, Office du Livre, München, 1975.-Yayıncısının özgün bez cildinde, ciltte yıpranma mevcut, ilk sayfada okuyucu ismi mevcuttur, harici temiz durumda, 25x25 cm, Almanca, 481 sayfa, s/b ve renkli fotoğraflar, şema ve harita sayfaları.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    19. VE 20. YÜZYIL DOĞU HALILARI: Orientteppiche des 19. und frühen 20. jahrhunderts, ERWIN GANS-RUEDIN, Office du Livre, München, 1975.-Yayıncısının özgün bez cildinde, ciltte yıpranma mevcut, ilk sayfada okuyucu ismi mevcuttur, harici temiz durumda, 25x25 cm, Almanca, 481 sayfa, s/b ve renkli fotoğraflar, şema ve harita sayfaları.

    TLSold
  • DOĞU HALILARININ ESTETİK VE SEMBOLİZMİ: Orientteppiche Geschichte, asthetik, Symbolik, ROBERT DE CALATCHI, Office du Livre, Fribourg, 1968.-Yayıncısının özgün bez cildinde, cilt sırtında yıpranma mevcut, ilk sayfada okuyucu ismi mevcuttur, harici temiz durumda, 37x26 cm, Almanca, 239 sayfa, s/b ve renkli fotoğraflar.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    DOĞU HALILARININ ESTETİK VE SEMBOLİZMİ: Orientteppiche Geschichte, asthetik, Symbolik, ROBERT DE CALATCHI, Office du Livre, Fribourg, 1968.-Yayıncısının özgün bez cildinde, cilt sırtında yıpranma mevcut, ilk sayfada okuyucu ismi mevcuttur, harici temiz durumda, 37x26 cm, Almanca, 239 sayfa, s/b ve renkli fotoğraflar.

    TLSold
  • Yörük kilimleri (Niğde Yöresi), YUSUF DURUL, Ak Yayınları, İstanbul, 1977.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizde hafif yıpranma mevcuttur, ilk sayfada okuyucu notu vardır, harici temiz durumda, 28x24 cm, Türkçe, İngilizce, 64 sayfa, renkli fotoğraflar, şema ve harita sayfası.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Yörük kilimleri (Niğde Yöresi), YUSUF DURUL, Ak Yayınları, İstanbul, 1977.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, şömizde hafif yıpranma mevcuttur, ilk sayfada okuyucu notu vardır, harici temiz durumda, 28x24 cm, Türkçe, İngilizce, 64 sayfa, renkli fotoğraflar, şema ve harita sayfası.

    TLSold
  • Kilim catalogue No: 1, GÜRKAN ERBEK, Selçuk A.Ş., İstanbul, 1990.-Yayıncısının özgün şömizli karton kapağında, kapak içinde ayrılma mevcut harici temiz durumda, 27x21 cm, İngilizce, 100 sayfa, s/b ve  renkli fotorğaf ve şemalar.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Kilim catalogue No: 1, GÜRKAN ERBEK, Selçuk A.Ş., İstanbul, 1990.-Yayıncısının özgün şömizli karton kapağında, kapak içinde ayrılma mevcut harici temiz durumda, 27x21 cm, İngilizce, 100 sayfa, s/b ve renkli fotorğaf ve şemalar.

    TLSold
  • Turkish handwoven carpets, Catalog: 1-2-3-4-5, Turkish Republic Ministry of State- Ministry of Culture and Tourism, Ankara.-Yayıncısının özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, beş cilt takım, 34x24 cm, İngilizce, 200 sayfa (her biri), s/b ve renkli fotoğraf ve şema sayfası.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Turkish handwoven carpets, Catalog: 1-2-3-4-5, Turkish Republic Ministry of State- Ministry of Culture and Tourism, Ankara.-Yayıncısının özgün şömizli karton kapağında, çok temiz durumda, beş cilt takım, 34x24 cm, İngilizce, 200 sayfa (her biri), s/b ve renkli fotoğraf ve şema sayfası.

    TLSold
  • Türk el sanatları [= Turkish handicrafts =Türkisches kunsthandwerk =arts manuels Turcs], TOPKAPI SARAYI MÜZESİ UZMANLARI, Yapı ve Kredi Bankası, İstanbul, 1969.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 21x22 cm, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, 155 sayfa, renkli fotoğraflı.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Türk el sanatları [= Turkish handicrafts =Türkisches kunsthandwerk =arts manuels Turcs], TOPKAPI SARAYI MÜZESİ UZMANLARI, Yapı ve Kredi Bankası, İstanbul, 1969.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 21x22 cm, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, 155 sayfa, renkli fotoğraflı.

    TLSold
  • Historische schatze der Türkei, İLHAN AKŞİT, Haşet Kitabevi, İstanbul, 1985.-Yayıncısının şömizli cildinde, şömizde yıpranma mevcuttur, ilk sayfada okuyucu notu mevcuttur, harici temiz durumda, 30x25 cm, Almanca, 253, [11] sayfa, renkli fotoğraflı, s/b harita sayfası. Fotoğraflar: Ara Güler, Ersin Alok, Yılmaz Dinç, Şemsi Güner, Coşkun Tütüncü.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Historische schatze der Türkei, İLHAN AKŞİT, Haşet Kitabevi, İstanbul, 1985.-Yayıncısının şömizli cildinde, şömizde yıpranma mevcuttur, ilk sayfada okuyucu notu mevcuttur, harici temiz durumda, 30x25 cm, Almanca, 253, [11] sayfa, renkli fotoğraflı, s/b harita sayfası. Fotoğraflar: Ara Güler, Ersin Alok, Yılmaz Dinç, Şemsi Güner, Coşkun Tütüncü.

    TLSold
  • Eczacıbaşı sanat ansiklopedisi 2. Cilt (G-N), ALİ GEVGİLİ, DOĞAN HASOL, BÜLENT ÖZER, Yapı-Endüstri Merkezi Yayınları, İstanbul, 1997.-Yayıncısının şömizli cildinde, çok temiz durumda, 29x21 cm, 673-1358 sayfalar arası. 
Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi resim, heykel ve mimarlık üzerine bu kapsamda hazırlanmış ilk Türkçe kaynak olma özelliğini koruyor. Yapıtta, Batılı kaynaklarda çok sınırlı yer verilen islam ve Doğu ülkelerinin sanatlarıyla, neredeyse hiç yer verilmeyen Türk sanatları ve mimarlığı, dünya sanat ve mimarlığıyla bir arada sunuluyor.

Ansiklopedi’ de resim, heykel ve mimarlığın yanısıra arkeoloji, cilt, dokuma, endüstri tasarımı, fotoğrafçılık, grafik tasarım, halı, hat, karikatür, minyatür, mühür, onarım ve koruma, prehistorya, seramik, sikke, tiyatro-sahne tasarımı ve kostüm gibi konular, uzmanları tarafından ayrıntılı olarak ele alınıyor.
Ayrıca, uygarlıklar, ülke mimarlık ve sanatları; sanat ve mimarlık akımları, üslupları, okul ve grupları; mimar, sanatçı ve sanat tarihçilerinin yaşam öyküleri; sanat ve mimarlık teknolojisinin yanısıra Türkiye'deki tarihsel yerleşmeler, bölgeler ve iller de bu ansiklopedinin içeriğini oluşturuyor.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Eczacıbaşı sanat ansiklopedisi 2. Cilt (G-N), ALİ GEVGİLİ, DOĞAN HASOL, BÜLENT ÖZER, Yapı-Endüstri Merkezi Yayınları, İstanbul, 1997.-Yayıncısının şömizli cildinde, çok temiz durumda, 29x21 cm, 673-1358 sayfalar arası. Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi resim, heykel ve mimarlık üzerine bu kapsamda hazırlanmış ilk Türkçe kaynak olma özelliğini koruyor. Yapıtta, Batılı kaynaklarda çok sınırlı yer verilen islam ve Doğu ülkelerinin sanatlarıyla, neredeyse hiç yer verilmeyen Türk sanatları ve mimarlığı, dünya sanat ve mimarlığıyla bir arada sunuluyor. Ansiklopedi’ de resim, heykel ve mimarlığın yanısıra arkeoloji, cilt, dokuma, endüstri tasarımı, fotoğrafçılık, grafik tasarım, halı, hat, karikatür, minyatür, mühür, onarım ve koruma, prehistorya, seramik, sikke, tiyatro-sahne tasarımı ve kostüm gibi konular, uzmanları tarafından ayrıntılı olarak ele alınıyor. Ayrıca, uygarlıklar, ülke mimarlık ve sanatları; sanat ve mimarlık akımları, üslupları, okul ve grupları; mimar, sanatçı ve sanat tarihçilerinin yaşam öyküleri; sanat ve mimarlık teknolojisinin yanısıra Türkiye'deki tarihsel yerleşmeler, bölgeler ve iller de bu ansiklopedinin içeriğini oluşturuyor.

    TLSold
  • The great artists: A library of their lives, times and paintings; (1-2-3-4-5-6-8), Vincent van Gogh,  Rembrandt Harmenszoon van Rijn, Winslow Homer, Auguste Renoir,  Michelangelo Merisi da Caravaggio,  Pablo Picasso,  Henri de Toulouse-Lautrec, Funk and Wagnalls, Inc., New York, 1978.-Özgün karton kapağında, 7 adet takım, 7 NUMARA LEONARDO DA VİNCİ-EKSİK, temiz durumda, 36x26 cm, İngilizce, 35 sayfa (her biri), s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    The great artists: A library of their lives, times and paintings; (1-2-3-4-5-6-8), Vincent van Gogh, Rembrandt Harmenszoon van Rijn, Winslow Homer, Auguste Renoir, Michelangelo Merisi da Caravaggio, Pablo Picasso, Henri de Toulouse-Lautrec, Funk and Wagnalls, Inc., New York, 1978.-Özgün karton kapağında, 7 adet takım, 7 NUMARA LEONARDO DA VİNCİ-EKSİK, temiz durumda, 36x26 cm, İngilizce, 35 sayfa (her biri), s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Pre-Raphaelites: Painters and patrons in the North East , Laing Art Gallery Newcastle upon Tyne, 14 October 1989 - 14 January 1990, Tyne and Wear Museums Service, [Newcastle upon Tyne, England], [1989].-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27x22 cm, İngilizce, 130 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Pre-Raphaelites: Painters and patrons in the North East , Laing Art Gallery Newcastle upon Tyne, 14 October 1989 - 14 January 1990, Tyne and Wear Museums Service, [Newcastle upon Tyne, England], [1989].-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 27x22 cm, İngilizce, 130 sayfa, s/b ve renkli resimli.

    TLSold
  • Belgelerle Türk eczacılığı, 1840-1948: Gülnur-Mert Sandalcı Koleksiyonu [5 CİLT TAKIM], GÜLNUR SANDALCI, MERT SANDALCI, Dr. F. Nejat Eczacıbaşı Vakfı, İstanbul, 1997.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, 5 cilt takım, çok temiz durumda, 31x23 cm, 219, 271, 248, 205, 342 sayfa, renkli fotoğraflı.

Belgelerle Türk eczacılığı : 1840-1948. 
1. Antiyeler, kartpostallar, mektup zarfları, reçete tade zarfları, posta havaleleri, telgraflar
2. Reçeteler
3. Faturalar, başlıklı kâğıtlar
4. Müstahzar kutuları ve siseleri
5. Eczacılar, ecza depoları

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Belgelerle Türk eczacılığı, 1840-1948: Gülnur-Mert Sandalcı Koleksiyonu [5 CİLT TAKIM], GÜLNUR SANDALCI, MERT SANDALCI, Dr. F. Nejat Eczacıbaşı Vakfı, İstanbul, 1997.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, 5 cilt takım, çok temiz durumda, 31x23 cm, 219, 271, 248, 205, 342 sayfa, renkli fotoğraflı. Belgelerle Türk eczacılığı : 1840-1948. 1. Antiyeler, kartpostallar, mektup zarfları, reçete tade zarfları, posta havaleleri, telgraflar 2. Reçeteler 3. Faturalar, başlıklı kâğıtlar 4. Müstahzar kutuları ve siseleri 5. Eczacılar, ecza depoları

    TLSold
  • Early highland peoples of Anatolia, SETON LLOYD, Thames & Hudson, London, 1967.-Yayıncısın özgün şömizli cildinde, ilk ve son sayfada kütüphane kaşesi mevcuttur, 22x16 cm, İngilizce, 144 sayfa, s/b ve renkli fotoğraflı, şema ve harita sayfası.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Early highland peoples of Anatolia, SETON LLOYD, Thames & Hudson, London, 1967.-Yayıncısın özgün şömizli cildinde, ilk ve son sayfada kütüphane kaşesi mevcuttur, 22x16 cm, İngilizce, 144 sayfa, s/b ve renkli fotoğraflı, şema ve harita sayfası.

    TLSold
  • Türkiye on the Unesco Heritage list 2023, FAHRİ YILDIRIM, General Directorate for Cultural Assets and Museums, Ankara, 2023.-Yayıncısının özgün cildi içerisinde, yeni, 31x22 cm, İngilizce, 177, [4] sayfa, renkli resimli, harita sayfası.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Türkiye on the Unesco Heritage list 2023, FAHRİ YILDIRIM, General Directorate for Cultural Assets and Museums, Ankara, 2023.-Yayıncısının özgün cildi içerisinde, yeni, 31x22 cm, İngilizce, 177, [4] sayfa, renkli resimli, harita sayfası.

    TLSold
  • Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Bayburt tarihi, MURAT KÜÇÜKUĞURLU, Bayburt Belediyesi Kültür Yayınları, 2021.-Yayıncısının özgün cildinde, yeni, 25x18 cm, 228 sayfa, s/b ve renkli fotoğraflı, Osmanlıca tıpkıbasım sayfalar ve haritalar bulunur.
228 sayfa hacimli kitapta; Türklerin Hakimiyetinde Bayburt, Osmanlılar Döneminde Bayburt, Osmanlılar Döneminde Bayburt Yöneticileri, Osmanlı Devleti'nin Son Dönemlerinde Bayburt, Cumhuriyetin İlk Yıllarında Bayburt, Osmanlı Döneminde Bayburt Belediyesi, Cumhuriyetin İlk Yıllarında Bayburt Belediyesi, Genel Müfettişlik Döneminde Bayburt Belediyesi, Demokrat Parti Döneminde Bayburt Belediyesi, Bayburt Vakıfları Hakkında Yeni Bilgiler, Bayburt'ta Cemiyetler, Bayburt'ta Spor, Bayburt'ta Sinema, Osmanlı Devleti'nin Son Yıllarında Bayburt Ekonomisi, Cumhuriyetin İlk Yıllarında Ekonomik Hayat, Fabrikalar, Çeşitli İşletmeler, Karayolları ve Demiryolları adlı ana bölüm başlıkları altında birçok başlık yer alıyor. İşlenen konularla ilgili tarihi fotoğraflara da yer verilen eser, Bayburt'un geçmişi ile ilgili önemli bilgiler içeriyor.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Bayburt tarihi, MURAT KÜÇÜKUĞURLU, Bayburt Belediyesi Kültür Yayınları, 2021.-Yayıncısının özgün cildinde, yeni, 25x18 cm, 228 sayfa, s/b ve renkli fotoğraflı, Osmanlıca tıpkıbasım sayfalar ve haritalar bulunur. 228 sayfa hacimli kitapta; Türklerin Hakimiyetinde Bayburt, Osmanlılar Döneminde Bayburt, Osmanlılar Döneminde Bayburt Yöneticileri, Osmanlı Devleti'nin Son Dönemlerinde Bayburt, Cumhuriyetin İlk Yıllarında Bayburt, Osmanlı Döneminde Bayburt Belediyesi, Cumhuriyetin İlk Yıllarında Bayburt Belediyesi, Genel Müfettişlik Döneminde Bayburt Belediyesi, Demokrat Parti Döneminde Bayburt Belediyesi, Bayburt Vakıfları Hakkında Yeni Bilgiler, Bayburt'ta Cemiyetler, Bayburt'ta Spor, Bayburt'ta Sinema, Osmanlı Devleti'nin Son Yıllarında Bayburt Ekonomisi, Cumhuriyetin İlk Yıllarında Ekonomik Hayat, Fabrikalar, Çeşitli İşletmeler, Karayolları ve Demiryolları adlı ana bölüm başlıkları altında birçok başlık yer alıyor. İşlenen konularla ilgili tarihi fotoğraflara da yer verilen eser, Bayburt'un geçmişi ile ilgili önemli bilgiler içeriyor.

    TLSold
  • Bir ulu rüyayı görenler şehri Üsküdar, ÜSKÜDAR BELEDİYESİ EĞİTİM KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ, Üsküdar Belediyesi, İstanbul, 2008.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, yeni, 30x24 cm, 272 sayfa, s/b fotoğraflı.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Bir ulu rüyayı görenler şehri Üsküdar, ÜSKÜDAR BELEDİYESİ EĞİTİM KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ, Üsküdar Belediyesi, İstanbul, 2008.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, yeni, 30x24 cm, 272 sayfa, s/b fotoğraflı.

    TLSold
  • Doğuştan âşığım istiklâle: Mehmed Âkif Ersoy 150 yaşında, OSMAN ÖZSOY, Fatih Belediyesi Kültür Yayınları, İstanbul, 2023.-Özgün karton kapağında, yeni, 28x24 cm, s/b ve renkli fotoğraflı.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Doğuştan âşığım istiklâle: Mehmed Âkif Ersoy 150 yaşında, OSMAN ÖZSOY, Fatih Belediyesi Kültür Yayınları, İstanbul, 2023.-Özgün karton kapağında, yeni, 28x24 cm, s/b ve renkli fotoğraflı.

    TLSold
  • Fahreddin Paşa: Medine müdafii, ÖMER FARUK ŞERİFOĞLU, Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul, 2023.-Özgün karton kapağında, yeni, 28x25 cm, s/b ve renkli fotoğraflı.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Fahreddin Paşa: Medine müdafii, ÖMER FARUK ŞERİFOĞLU, Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul, 2023.-Özgün karton kapağında, yeni, 28x25 cm, s/b ve renkli fotoğraflı.

    TLSold
  • Medeniyet hamuru; Kâğıt ve bir eski dönem kâğıthânemiz Kâğıthâne-i Yâlâkâbâd (İbrahim Müteferrika Müzesi), AYTEKİN VURAL, ESRA NİGAR IRMAK, Yalova Belediyesi, Yalova, 2013.-Yayıncısının özgün cildinde, yeni, 32x24 cm, s/b ve renkli fotoğraflı.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Medeniyet hamuru; Kâğıt ve bir eski dönem kâğıthânemiz Kâğıthâne-i Yâlâkâbâd (İbrahim Müteferrika Müzesi), AYTEKİN VURAL, ESRA NİGAR IRMAK, Yalova Belediyesi, Yalova, 2013.-Yayıncısının özgün cildinde, yeni, 32x24 cm, s/b ve renkli fotoğraflı.

    TLSold
  • SINIRLI SAYIDA BASILAN ESERİN 68 NUMARALI NÜSHASI: Kâğıt albümü (31 Mayıs - 14 Haziran 2023), HASİBE TURAN, ŞULE ALABACAK, Sanat Fabrikası, İstanbul, 2023.-Özgün karton kapağında, yeni, 100 adet basılan albümün 68 numralı nüshası, 28x25 cm, 127 sayfa, s/b ve renkli fotoğraflı, içinde özel kağıt örnekleri mevcuttur.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    SINIRLI SAYIDA BASILAN ESERİN 68 NUMARALI NÜSHASI: Kâğıt albümü (31 Mayıs - 14 Haziran 2023), HASİBE TURAN, ŞULE ALABACAK, Sanat Fabrikası, İstanbul, 2023.-Özgün karton kapağında, yeni, 100 adet basılan albümün 68 numralı nüshası, 28x25 cm, 127 sayfa, s/b ve renkli fotoğraflı, içinde özel kağıt örnekleri mevcuttur.

    TLSold
  • The architecture of McKim, Mead & White in photographs, plans, and elevations, McKim, Mead & White, Richard Guy Wilson, Dover Publications, Inc, New York, 1990.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 31x24 cm, xii, 400 sayfa, s/b fotoğraf ve planlar.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    The architecture of McKim, Mead & White in photographs, plans, and elevations, McKim, Mead & White, Richard Guy Wilson, Dover Publications, Inc, New York, 1990.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 31x24 cm, xii, 400 sayfa, s/b fotoğraf ve planlar.

    TLSold
  • Bir usta bir dünya: Mimar Vedat Tek [=Master and his world: The architect Vedat Tek], AFİFE BATUR, MÜNEVVER EMİNOĞLU,  Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, İstanbul, 1999.-Özgün karton kapağında, yeni, 75, [4] sayfa, s/b ve renkli fotoğraflı.
çizdiği desenlerden yaptığı resimlere, kağıt parçalarındaki demir hesaplarından mektuplarına, kitaplarından tasarladığı mobilyalara ve elbette aile albümlerinden özgün projelere varana kadar, bir yaşamın ayrılmaz parçası olan bütün belgeleriyle bir usta, bir mimar.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Bir usta bir dünya: Mimar Vedat Tek [=Master and his world: The architect Vedat Tek], AFİFE BATUR, MÜNEVVER EMİNOĞLU, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, İstanbul, 1999.-Özgün karton kapağında, yeni, 75, [4] sayfa, s/b ve renkli fotoğraflı. çizdiği desenlerden yaptığı resimlere, kağıt parçalarındaki demir hesaplarından mektuplarına, kitaplarından tasarladığı mobilyalara ve elbette aile albümlerinden özgün projelere varana kadar, bir yaşamın ayrılmaz parçası olan bütün belgeleriyle bir usta, bir mimar.

    TLSold
  • Bülent Tarcan: Bir hekimin senfonik öyküsü, EVİN İLYASOĞLU, Dünya Kitapları, İstanbul, 2006.-Özgün karton kapağında, CD eki eksik haliyle, çok temiz durumda, 27x20 cm, s/b ve renkli fotoğraflı.
Bugün onu, hiç tanımayan genç kuşaklara kısaca nasıl anlatırız?
Belki şöyle. Alışılagelmiş kurallarla tanımlanamayan, tutkunun çekim gücündeki acıyı sıra dışı biçimlenmenin zorluğunu, çok yönlü olmanın zenginliğini, araştırmacılığın keskin dürtüsünü bilen, bilimsel kuralları sanata uygulayan, sanatsal yaratıcılığa sığınıp gönlünü yücelten imge dünyasında dilediği gibi gezinebilen, haşarı bir çocuk: Bülent Tarcan

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Bülent Tarcan: Bir hekimin senfonik öyküsü, EVİN İLYASOĞLU, Dünya Kitapları, İstanbul, 2006.-Özgün karton kapağında, CD eki eksik haliyle, çok temiz durumda, 27x20 cm, s/b ve renkli fotoğraflı. Bugün onu, hiç tanımayan genç kuşaklara kısaca nasıl anlatırız? Belki şöyle. Alışılagelmiş kurallarla tanımlanamayan, tutkunun çekim gücündeki acıyı sıra dışı biçimlenmenin zorluğunu, çok yönlü olmanın zenginliğini, araştırmacılığın keskin dürtüsünü bilen, bilimsel kuralları sanata uygulayan, sanatsal yaratıcılığa sığınıp gönlünü yücelten imge dünyasında dilediği gibi gezinebilen, haşarı bir çocuk: Bülent Tarcan

    TLSold
  • Yar bana bir eğlence: Karagöz oyunu sergisi (9 Mart - 28 Nisan 2024), ERKAN DOĞANAY, Fatih Belediyesi Nusret Çolpan Sanat Galerisi, İstanbul, 2024.-Özgün karton kapağında, yeni, 24x17 cm, 162, [2] sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Yar bana bir eğlence: Karagöz oyunu sergisi (9 Mart - 28 Nisan 2024), ERKAN DOĞANAY, Fatih Belediyesi Nusret Çolpan Sanat Galerisi, İstanbul, 2024.-Özgün karton kapağında, yeni, 24x17 cm, 162, [2] sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • Doğal şehrin hikâyesi: Sırrın sancısına gülkıran şifası, MEHTAP ALTAN, Az Yayıncılık, İstanbul, 2021.-Yayıncısının özgün cildinde, yeni, 25x17 cm, 219, [6] sayfa, renkli fotoğraflı.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Doğal şehrin hikâyesi: Sırrın sancısına gülkıran şifası, MEHTAP ALTAN, Az Yayıncılık, İstanbul, 2021.-Yayıncısının özgün cildinde, yeni, 25x17 cm, 219, [6] sayfa, renkli fotoğraflı.

    TLSold
  • Nâzım Hikmet Büyük İnsanlık: Kendi sesinden şiirler, [CD'li], NÂZIM HİKMET, Yapı Kredi Kültür Sanat, İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul, 2011.-Yayıncısının özgün cildinde, CD eki mevcut, ilk sayfada okuyucu karlaması mevcut, harici temiz durumda, 23x17 cm, 99 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Nâzım Hikmet Büyük İnsanlık: Kendi sesinden şiirler, [CD'li], NÂZIM HİKMET, Yapı Kredi Kültür Sanat, İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul, 2011.-Yayıncısının özgün cildinde, CD eki mevcut, ilk sayfada okuyucu karlaması mevcut, harici temiz durumda, 23x17 cm, 99 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • İLK BASKI / SİNEMA: Kieslowski on Kieslowski, KRZYSZTOF KİEŚLOWSKI,(1941-1996), Editör: DANUSIA STOK, Faber and Faber, London, 1993.-Özgün karton kapağında, künye sayfasında okuyucu notu mevcuttur harici çok temiz durumda, 22x14 cm, İngilizce, xxiii, 268 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraf. Unutulmaz “Üç Renk” üçlemesi dahilinde çektiği “Beyaz”, “Kırmızı” ve “Mavi” filmleriyle, keza “Aşk Üzerine Kısa Bir Film” ve “Öldürme Üzerine Bir Film” gibi büyük yankı yapmış çalışmalarıyla sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuş olan Kieslowski, Danusia Stok’la yaptığı uzun söyleşiler sonucu hazırlanan bu kitapta, çocukluğundan son günlerine kadar Polonya’daki hayatını, ‘halk demokrasisi’ döneminde ülkesindeki sinema ortamını ve sanatının olgunluk dönemiyle sinema anlayışının kilit önemdeki esaslarını anlatıyor… ---Biyografi-Sinema Tarihi

    Lot No: 85

    Lot: 85

    İLK BASKI / SİNEMA: Kieslowski on Kieslowski, KRZYSZTOF KİEŚLOWSKI,(1941-1996), Editör: DANUSIA STOK, Faber and Faber, London, 1993.-Özgün karton kapağında, künye sayfasında okuyucu notu mevcuttur harici çok temiz durumda, 22x14 cm, İngilizce, xxiii, 268 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraf. Unutulmaz “Üç Renk” üçlemesi dahilinde çektiği “Beyaz”, “Kırmızı” ve “Mavi” filmleriyle, keza “Aşk Üzerine Kısa Bir Film” ve “Öldürme Üzerine Bir Film” gibi büyük yankı yapmış çalışmalarıyla sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuş olan Kieslowski, Danusia Stok’la yaptığı uzun söyleşiler sonucu hazırlanan bu kitapta, çocukluğundan son günlerine kadar Polonya’daki hayatını, ‘halk demokrasisi’ döneminde ülkesindeki sinema ortamını ve sanatının olgunluk dönemiyle sinema anlayışının kilit önemdeki esaslarını anlatıyor… ---Biyografi-Sinema Tarihi

    TLSold
  • İLK BASKI / SİNEMA: Ingmar Bergman: The art of confession, HUBERT I. COHEN, Twayne Publishers, New York, 1993.-Yayıncısının özgün şömiz ve cildinde, çok temiz durumda, 23x15 cm, İngilizce, xxii, 507, [12] sayfa, çok sayıda s/b fotoğraf. Bergman'ın filmlerini günah çıkarma sanatı olarak inceleyen Hubert Cohen'in biyografik-analitik çalışması, İsveçli yönetmenin bireysel filmlerine ve aralarındaki ilişkilere dair içgörülerle dolu, kapsamlı ve anlayışlı bir genel bakış sunuyor. İsveçli oyun yazarı ve film yönetmeni Ingmar Bergman, (1918- 2007) bir Protestan rahibin çocuğu olarak İsveç’te doğdu. Karamsar filmleriyle tanınan Bergman, modern sinemanın en büyük yönetmenlerinden biri olarak kabul edilir. “Filmi bir rüya olarak görmek, filmi bir müzik parçası olarak görmek. Sinema dışında başka hiçbir sanat, ruhumuzun karanlık odalarına ulaşıp hislerimize bu denli hitap ederek vicdanımıza dokunamaz. İçimizdeki gölgeler, şeytani varlıklar sayısızdır, en olmadık zamanlarda zihnimize üşüşürler, panik ve terör yaratırlar. Ne var ki, bu olumsuz kuvvetlere hükmedip onları kendime avantaj yaratacak şekilde kullanmayı öğrendim. Umut hiç beklenmedik yerlerde yetişebilir.”
— Ingmar Bergman ---Biyografi--Sinema Tarihi

    Lot No: 86

    Lot: 86

    İLK BASKI / SİNEMA: Ingmar Bergman: The art of confession, HUBERT I. COHEN, Twayne Publishers, New York, 1993.-Yayıncısının özgün şömiz ve cildinde, çok temiz durumda, 23x15 cm, İngilizce, xxii, 507, [12] sayfa, çok sayıda s/b fotoğraf. Bergman'ın filmlerini günah çıkarma sanatı olarak inceleyen Hubert Cohen'in biyografik-analitik çalışması, İsveçli yönetmenin bireysel filmlerine ve aralarındaki ilişkilere dair içgörülerle dolu, kapsamlı ve anlayışlı bir genel bakış sunuyor. İsveçli oyun yazarı ve film yönetmeni Ingmar Bergman, (1918- 2007) bir Protestan rahibin çocuğu olarak İsveç’te doğdu. Karamsar filmleriyle tanınan Bergman, modern sinemanın en büyük yönetmenlerinden biri olarak kabul edilir. “Filmi bir rüya olarak görmek, filmi bir müzik parçası olarak görmek. Sinema dışında başka hiçbir sanat, ruhumuzun karanlık odalarına ulaşıp hislerimize bu denli hitap ederek vicdanımıza dokunamaz. İçimizdeki gölgeler, şeytani varlıklar sayısızdır, en olmadık zamanlarda zihnimize üşüşürler, panik ve terör yaratırlar. Ne var ki, bu olumsuz kuvvetlere hükmedip onları kendime avantaj yaratacak şekilde kullanmayı öğrendim. Umut hiç beklenmedik yerlerde yetişebilir.” — Ingmar Bergman ---Biyografi--Sinema Tarihi

    TLSold
  • SİNEMA: Lars von Trier: Interviews, JAN LUMHOLDT, University Press of Mississippi, Jackson, 2003.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23x16 cm, İngilizce, xliv, 218, [2] sayfa. Sıradışılığı ve bir nevi 'deliliği'yle bilinen ünlü yönetmen Lars von Trier'in bu söyleşileri, onun arkadaşlarıyla birlikte sinema okulundaki çalışmalarından son filmlerine kadar bütün yapımlarıyla ilgili en merak edilen noktaları ortaya koyup, yönetmenin 'sarsıcı', 'rahatsız edici', 'put kırıcı' anlayışını sergiliyor... --Biyografi--Sinema Tarihi

    Lot No: 87

    Lot: 87

    SİNEMA: Lars von Trier: Interviews, JAN LUMHOLDT, University Press of Mississippi, Jackson, 2003.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23x16 cm, İngilizce, xliv, 218, [2] sayfa. Sıradışılığı ve bir nevi 'deliliği'yle bilinen ünlü yönetmen Lars von Trier'in bu söyleşileri, onun arkadaşlarıyla birlikte sinema okulundaki çalışmalarından son filmlerine kadar bütün yapımlarıyla ilgili en merak edilen noktaları ortaya koyup, yönetmenin 'sarsıcı', 'rahatsız edici', 'put kırıcı' anlayışını sergiliyor... --Biyografi--Sinema Tarihi

    TLSold
  • Theorizing documentary, MICHAEL RENOV, Routledge, New York, 1993.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23x16 cm, İngilizce, viii, [2], 260, [2] sayfa. Theorizing Documentary (Kuramsal Belgesel), önde gelen eleştirmenler ve teorisyenlerin orijinal makalelerini sunarak şu soruları ele alıyor: Kurgusal olmayan ne kadar kurgusaldır? Belgesel filme tarihi gerçek olarak güvenebilir miyiz? Temsili biçimler, toplumsal-tarihsel olguların yerini ne ölçüde alabilir? Bir kültür (veya alt kültür) bir başkası için tercüme edilebilir mi? Belgesel özgünlük standartları zaman içinde nasıl değişti? Katkıda bulunanlar: Paul Arthur, Bill Horrigan, Ana López, Bill Nichols, Michael Renov, Philip Rosen, Susan Scheibler, Trinh T. Minh-ha, Brian Winston. ---Sinema Tarihi-Belgesel-Eleştiri-Makale

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Theorizing documentary, MICHAEL RENOV, Routledge, New York, 1993.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 23x16 cm, İngilizce, viii, [2], 260, [2] sayfa. Theorizing Documentary (Kuramsal Belgesel), önde gelen eleştirmenler ve teorisyenlerin orijinal makalelerini sunarak şu soruları ele alıyor: Kurgusal olmayan ne kadar kurgusaldır? Belgesel filme tarihi gerçek olarak güvenebilir miyiz? Temsili biçimler, toplumsal-tarihsel olguların yerini ne ölçüde alabilir? Bir kültür (veya alt kültür) bir başkası için tercüme edilebilir mi? Belgesel özgünlük standartları zaman içinde nasıl değişti? Katkıda bulunanlar: Paul Arthur, Bill Horrigan, Ana López, Bill Nichols, Michael Renov, Philip Rosen, Susan Scheibler, Trinh T. Minh-ha, Brian Winston. ---Sinema Tarihi-Belgesel-Eleştiri-Makale

    TLSold
  • KAMERANIN İCADINDAN VİETNAM SAVAŞINA BELGESELİN TARİHİ: Documentary: A history of the non-fiction film, ERIK BARNOUW, Oxford University Press, New York, 1977.-Özgün karton kapağında, kapak üzerinde yıpranmalar mevcuttur, harici temiz durumda, 21x14 cm, İngilizce, vi, [4], 332 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraf. Belgesel filmler ve film yapımcılığı üzerine bu klasik çalışma, türün 1895'ten günümüze belgesel tarihini araştırıyor. Yirminci yüzyılda sayısız toplumsal altüst oluşla birlikte, belgeseller uluslararası bir rönesans yaşadı; burada Barnouw belgeseli tamamen yeni bir siyasi ve sosyal iklimin ışığında ele alıyor. En son film yapım teknolojisini ve video kasetlerin ve televizyonun belgesel yapımında yarattığı etkileri de inceliyor. Ve önceki baskılarda olduğu gibi, Belgesel de yazarın dünya çapında yaptığı seyahatler sırasında toplanmış, çoğu ender bulunan fotoğraflarla dolu. Louis Lumiere'in ilk çabasından Shoah gibi son zamanların dönüm noktası olan yapımlarına kadar belgeselin tüm seyrini kapsayan bu kitap, sanat ve gerçekliğin benzersiz bir karışımının artan önemini tüm film severler için erişilebilir ve anlaşılır kılıyor.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    KAMERANIN İCADINDAN VİETNAM SAVAŞINA BELGESELİN TARİHİ: Documentary: A history of the non-fiction film, ERIK BARNOUW, Oxford University Press, New York, 1977.-Özgün karton kapağında, kapak üzerinde yıpranmalar mevcuttur, harici temiz durumda, 21x14 cm, İngilizce, vi, [4], 332 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraf. Belgesel filmler ve film yapımcılığı üzerine bu klasik çalışma, türün 1895'ten günümüze belgesel tarihini araştırıyor. Yirminci yüzyılda sayısız toplumsal altüst oluşla birlikte, belgeseller uluslararası bir rönesans yaşadı; burada Barnouw belgeseli tamamen yeni bir siyasi ve sosyal iklimin ışığında ele alıyor. En son film yapım teknolojisini ve video kasetlerin ve televizyonun belgesel yapımında yarattığı etkileri de inceliyor. Ve önceki baskılarda olduğu gibi, Belgesel de yazarın dünya çapında yaptığı seyahatler sırasında toplanmış, çoğu ender bulunan fotoğraflarla dolu. Louis Lumiere'in ilk çabasından Shoah gibi son zamanların dönüm noktası olan yapımlarına kadar belgeselin tüm seyrini kapsayan bu kitap, sanat ve gerçekliğin benzersiz bir karışımının artan önemini tüm film severler için erişilebilir ve anlaşılır kılıyor.

    TLSold
  • Practices of looking: An introduction to visual culture, MARITA STURKEN, LISA CARTWRİGHT, Oxford University Press, New York, 2004.-Özgün karton kapağında, künye sayfasında ve ilk beş sayfada kurşun kalem ile okuyucu notları mevcuttur, harici çok temiz durumda, 25x18 cm, İngilizce, [10], 385 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraf. "Practices of Looking: Görsel Kültüre Giriş", görsel kültürün günlük hayatımızdaki önemini ve iletişimdeki rolünü keşfeden bir kitaptır. Marita Sturken ve Lisa Cartwright, akademisyen aynı zamanda görsel kültür ve iletişim alanında uzmandır.
Kitap, çeşitli görsel medya formlarını yorumlama ve bu medyalarla etkileşime girme şeklimizi kapsamlı ve ilgi çekici bir şekilde ele almaktadır. Görsel teknolojilerin çevremizi anlama, iletişim kurma ve etkileşime geçme şeklimizi nasıl şekillendirdiğini inceler. Yerel ve küresel düzeyde fikirlerin, bilginin ve siyasetin görseller aracılığıyla nasıl dolaştığına odaklanırken, görsel kültürün çağdaş toplumda yaygın etkisini vurgular.
Sturken ve Cartwright, görsel analize farklı yaklaşımları inceleyerek ve temel teorileri ve kavramları tanıtarak okuyuculara, günlük hayatımızın görme pratiklerine ve günlük karşılaştığımız görsellere nasıl anlam vereceğimize dair araçlar sunar. Kitap, görsellerin sadece temsil olmadığını, algılarımızı, ifadelerimizi ve öğrenme süreçlerimizi şekillendirmedeki etkin rolünü kabul eder.
Genel olarak, "Practices of Looking", görsel kültürü daha derinlemesine anlamak, çağdaş toplumdaki önemini ve görsel dünyamızı nasıl keşfettiğimizi ve anlam çıkardığımızı anlamak isteyen öğrenciler, akademisyenler ve herkes için değerli bir kaynak olarak hizmet eder.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Practices of looking: An introduction to visual culture, MARITA STURKEN, LISA CARTWRİGHT, Oxford University Press, New York, 2004.-Özgün karton kapağında, künye sayfasında ve ilk beş sayfada kurşun kalem ile okuyucu notları mevcuttur, harici çok temiz durumda, 25x18 cm, İngilizce, [10], 385 sayfa, çok sayıda s/b fotoğraf. "Practices of Looking: Görsel Kültüre Giriş", görsel kültürün günlük hayatımızdaki önemini ve iletişimdeki rolünü keşfeden bir kitaptır. Marita Sturken ve Lisa Cartwright, akademisyen aynı zamanda görsel kültür ve iletişim alanında uzmandır. Kitap, çeşitli görsel medya formlarını yorumlama ve bu medyalarla etkileşime girme şeklimizi kapsamlı ve ilgi çekici bir şekilde ele almaktadır. Görsel teknolojilerin çevremizi anlama, iletişim kurma ve etkileşime geçme şeklimizi nasıl şekillendirdiğini inceler. Yerel ve küresel düzeyde fikirlerin, bilginin ve siyasetin görseller aracılığıyla nasıl dolaştığına odaklanırken, görsel kültürün çağdaş toplumda yaygın etkisini vurgular. Sturken ve Cartwright, görsel analize farklı yaklaşımları inceleyerek ve temel teorileri ve kavramları tanıtarak okuyuculara, günlük hayatımızın görme pratiklerine ve günlük karşılaştığımız görsellere nasıl anlam vereceğimize dair araçlar sunar. Kitap, görsellerin sadece temsil olmadığını, algılarımızı, ifadelerimizi ve öğrenme süreçlerimizi şekillendirmedeki etkin rolünü kabul eder. Genel olarak, "Practices of Looking", görsel kültürü daha derinlemesine anlamak, çağdaş toplumdaki önemini ve görsel dünyamızı nasıl keşfettiğimizi ve anlam çıkardığımızı anlamak isteyen öğrenciler, akademisyenler ve herkes için değerli bir kaynak olarak hizmet eder.

    TLSold
  • Minyatür buluşması. Hazırlayan: AHMET AKCAN, [CİLTLİ], İBB, İst.,2011.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x20 cm, 161 sayfa, renkli resimli.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Minyatür buluşması. Hazırlayan: AHMET AKCAN, [CİLTLİ], İBB, İst.,2011.-Sıfır Kitap. Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 28x20 cm, 161 sayfa, renkli resimli.

    TLSold
  • İstanbul'da suyun serüveni. Metin: SÜHA YILDIZ, [CİLTLİ - KUTULU - CD'Lİ], İSKİ, İst., 2003.-Sıfır Kitap. Özel kutusunda, yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 34 cm, renkli resimli, 158 sayfa.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    İstanbul'da suyun serüveni. Metin: SÜHA YILDIZ, [CİLTLİ - KUTULU - CD'Lİ], İSKİ, İst., 2003.-Sıfır Kitap. Özel kutusunda, yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 34 cm, renkli resimli, 158 sayfa.

    TLSold
  • Kapadokya. Kayalardaki şiirsellik. FARUK PEKİN, [CİLTLİ - ŞÖMİZLİ - KUTULU], Aygaz, İst.,-Sıfır Kitap. Özel kutusunda, yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, oblong, 30 x 29 cm, renkli resimli, 228 sayfa.
"Kapadokya: Kayalardaki Şiirsellik" ile tarih ve sanat meraklıları fotoğraf düşkünleri için büyüleyici bir yer olan Kapadokya'yı anlatıyor. Genel Yayın Yönetmenliğini Devrim Yaman'ın yaptığı danışmanlığını ise Prof. Dr. Metin Sözen'in üstlendiği kitap albüm niteliğini taşıyor. Tarih boyunca doğuyu ve batıyı birleştiren bir köprü olan Kapadokya kitapta kaya oyma mekanları yeraltı kentleri güvercinlikleri hisarları yemekhaneleri manastırları kiliseleri camileri kervansarayları hamamları ve çeşmeleri ile tanıtılıyor.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Kapadokya. Kayalardaki şiirsellik. FARUK PEKİN, [CİLTLİ - ŞÖMİZLİ - KUTULU], Aygaz, İst.,-Sıfır Kitap. Özel kutusunda, yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz durumda, oblong, 30 x 29 cm, renkli resimli, 228 sayfa. "Kapadokya: Kayalardaki Şiirsellik" ile tarih ve sanat meraklıları fotoğraf düşkünleri için büyüleyici bir yer olan Kapadokya'yı anlatıyor. Genel Yayın Yönetmenliğini Devrim Yaman'ın yaptığı danışmanlığını ise Prof. Dr. Metin Sözen'in üstlendiği kitap albüm niteliğini taşıyor. Tarih boyunca doğuyu ve batıyı birleştiren bir köprü olan Kapadokya kitapta kaya oyma mekanları yeraltı kentleri güvercinlikleri hisarları yemekhaneleri manastırları kiliseleri camileri kervansarayları hamamları ve çeşmeleri ile tanıtılıyor.

    TLSold
  • Carte d'Or'dan tatlı sırlar, RACHEL ALLEN, BENGi KURTCEBE, Boyut, İst., 2013.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz, 27 x 23 cm, renkli resimli, 172, [4] sayfa. "Dondurmadan ilham alan, hazırlanması kolay, yemesi çok zevkli tam 75 tatlı tarifinin yer aldığı Carte d'Or'dan Tatlı Sırlar özel sunumuyla, şık kutusunda sizi bekliyor... İster çay saatinde, ister yemekten sonra her güne uygun tarifler... Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik uygulamalar... Hem formunu korumak hem de tatlıdan uzak kalamayanlar için dondurmanın başrolde olduğu, düşük kalorili kuplar... Biri "Le Fırın" isimli ünlü butik pastanenin sahibi Bengi Kurtcebe, diğeri gerek kitapları gerekse TV programlarıyla dünya çapında bir üne sahip olan "İrlandalı yemek kraliçesi" Rachel Allen olmak üzere iki "tatlı ustası" tarafından Carte d'Or'a özel hazırlanan çok özel reçetelerden oluşan sıra dışı bir lezzet kitabı...

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Carte d'Or'dan tatlı sırlar, RACHEL ALLEN, BENGi KURTCEBE, Boyut, İst., 2013.-Yayıncısının özgün şömizli cildinde, çok temiz, 27 x 23 cm, renkli resimli, 172, [4] sayfa. "Dondurmadan ilham alan, hazırlanması kolay, yemesi çok zevkli tam 75 tatlı tarifinin yer aldığı Carte d'Or'dan Tatlı Sırlar özel sunumuyla, şık kutusunda sizi bekliyor... İster çay saatinde, ister yemekten sonra her güne uygun tarifler... Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik uygulamalar... Hem formunu korumak hem de tatlıdan uzak kalamayanlar için dondurmanın başrolde olduğu, düşük kalorili kuplar... Biri "Le Fırın" isimli ünlü butik pastanenin sahibi Bengi Kurtcebe, diğeri gerek kitapları gerekse TV programlarıyla dünya çapında bir üne sahip olan "İrlandalı yemek kraliçesi" Rachel Allen olmak üzere iki "tatlı ustası" tarafından Carte d'Or'a özel hazırlanan çok özel reçetelerden oluşan sıra dışı bir lezzet kitabı...

    TLSold
  • Bilim nasıl çalışır [= How science works] [CİLTLİ], Genel Yayın Yön.: M. FARUK BAYRAK, Alfa Kitap, İst.i 2022.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 20 cm, 255, [1] sayfa, renkli resimli. "Bilim nasıl çalışır [= How science works] [CİLTLİ]", Genel Yayın Yön.: M. FARUK BAYRAK, Alfa Kitap, İst.i 2022. 
En basit, görseli en bol bilim rehberi

Yapay zekâ dünyayı ele geçirecek mi?

Gen terapisi ne kadar işe yarar?

Higgs bozonu, kök hücre, kütleçekimsel dalga nedir?

Bilim göz korkutucu ölçüde karmaşık olabilir ve “iyi” bilimi “kötü” bilimden,  temel gerçekleri çoğu kez medyada yer alan abartılı atılımlardan ayırmak zordur.

Sade, anlaşılması kolay görsellerle ve büyüleyici geçeklerle dolu Bilim Nasıl Çalışır hem temel hem ileri bilimin sırlarını açıklıyor ve merak ettiğimiz sorulara yanıt veriyor.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Bilim nasıl çalışır [= How science works] [CİLTLİ], Genel Yayın Yön.: M. FARUK BAYRAK, Alfa Kitap, İst.i 2022.-Yayıncısının özgün cildinde, çok temiz durumda, 24 x 20 cm, 255, [1] sayfa, renkli resimli. "Bilim nasıl çalışır [= How science works] [CİLTLİ]", Genel Yayın Yön.: M. FARUK BAYRAK, Alfa Kitap, İst.i 2022. En basit, görseli en bol bilim rehberi Yapay zekâ dünyayı ele geçirecek mi? Gen terapisi ne kadar işe yarar? Higgs bozonu, kök hücre, kütleçekimsel dalga nedir? Bilim göz korkutucu ölçüde karmaşık olabilir ve “iyi” bilimi “kötü” bilimden, temel gerçekleri çoğu kez medyada yer alan abartılı atılımlardan ayırmak zordur. Sade, anlaşılması kolay görsellerle ve büyüleyici geçeklerle dolu Bilim Nasıl Çalışır hem temel hem ileri bilimin sırlarını açıklıyor ve merak ettiğimiz sorulara yanıt veriyor.

    TLSold
  • Zafer Erkan "Soyunanların Gündüz Düşleri, KAYA ÖZSEZGİN, Artist, İst., 2002-Özgün karton kapağında, çok temiz, 33 x 24 cm, Türkçe / İngilizce, renkli resimli, 62, [2] sayfa, kuşe kağıda lüks baskı, 2000 adet basılmıştır, "Zafer Erkan "Soyunanların Gündüz Düşleri", Kaya Özsezgin, Artist, İst., 2002

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Zafer Erkan "Soyunanların Gündüz Düşleri, KAYA ÖZSEZGİN, Artist, İst., 2002-Özgün karton kapağında, çok temiz, 33 x 24 cm, Türkçe / İngilizce, renkli resimli, 62, [2] sayfa, kuşe kağıda lüks baskı, 2000 adet basılmıştır, "Zafer Erkan "Soyunanların Gündüz Düşleri", Kaya Özsezgin, Artist, İst., 2002

    TLSold
  • Geçmişten günümüze Ordu'nun geleneksel ahşap camileri, AHMET ALİ BAYHAN, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Ordu, 2020.-Yayıncısının özgüncildinde, yeni, 22x22 cm, 307 sayfa, renkli fotoğraflı, s/b plan sayfaları.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Geçmişten günümüze Ordu'nun geleneksel ahşap camileri, AHMET ALİ BAYHAN, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Ordu, 2020.-Yayıncısının özgüncildinde, yeni, 22x22 cm, 307 sayfa, renkli fotoğraflı, s/b plan sayfaları.

    TLSold
  • Edirne müzesi Osmanlı mezar taşlarından örnekler,RATIP KAZANCIGİL, Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne, 2012.-Yayıncısının özgün cildinde, yeni, 32x22 cm, xvi, 292 sayfa, s/b resimli.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Edirne müzesi Osmanlı mezar taşlarından örnekler,RATIP KAZANCIGİL, Trakya Kalkınma Ajansı, Edirne, 2012.-Yayıncısının özgün cildinde, yeni, 32x22 cm, xvi, 292 sayfa, s/b resimli.

    TLSold
  • Nasrullah Kadı ve Kastamonu kent tarihindeki yeri, O. OĞUZHAN ARSLANOĞLU, Kastamonu Belediye Başkanlığı, Ankara, 2012.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, [xi], 187 sayfa, (Osmanlıca tıpkıbasım), s/b ve renkli resimli.
Kentle bütünleşen Nasrullah Camii, etrafında 16. yüzyılın başlarından itibaren kurulmuş olan medrese, han, hamam ve dükkânlarla beş asır boyunca kentin merkezi olmuş ve Kastamonu'nun sembolü haline gelmiştir. Ayrıca beş asır boyunca Kastamonu'nun merkezi durumunda olan Nasrullah Kadı Camii'nin adı yapılan faaliyetler ve Mehmet Akif'in Nasrullah Kürsüsü'nden yapmış olduğu vaâzla tüm Türkiye'ye duyurulmuştur.
 -- Osmanlı kültürü Kastamonu Batı Karadeniz Hukuk tarihi Biyografi Türk / İslâm kültürü Tasavvuf Sosyal tarih Yerel kültür Osmanlı yönetimi

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Nasrullah Kadı ve Kastamonu kent tarihindeki yeri, O. OĞUZHAN ARSLANOĞLU, Kastamonu Belediye Başkanlığı, Ankara, 2012.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 30 x 21 cm, [xi], 187 sayfa, (Osmanlıca tıpkıbasım), s/b ve renkli resimli. Kentle bütünleşen Nasrullah Camii, etrafında 16. yüzyılın başlarından itibaren kurulmuş olan medrese, han, hamam ve dükkânlarla beş asır boyunca kentin merkezi olmuş ve Kastamonu'nun sembolü haline gelmiştir. Ayrıca beş asır boyunca Kastamonu'nun merkezi durumunda olan Nasrullah Kadı Camii'nin adı yapılan faaliyetler ve Mehmet Akif'in Nasrullah Kürsüsü'nden yapmış olduğu vaâzla tüm Türkiye'ye duyurulmuştur. -- Osmanlı kültürü Kastamonu Batı Karadeniz Hukuk tarihi Biyografi Türk / İslâm kültürü Tasavvuf Sosyal tarih Yerel kültür Osmanlı yönetimi

    TLSold
  • Sultan II. Abdülhamid'in hizmetinde Selim Melhame Paşa ve ailesi, EROL MAKZUME, MD Basım, İstanbul, 2019.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 26 x 22 cm, 239 sayfa, s/b ve renkli resimli ve Osmanlıca belgeler. 

 Erol Makzume’nin büyük bir özveri ile hazırlamış olduğu Sultan II. Abdülhamid’in hizmetinde Selim Melhame Paşa ve Ailesi bir bakıma – her ne kadar bir otobiyografi de olmasa – bu üçlemeyi tamamlamakta. Zengin bir görsel malzeme ile desteklenmiş olan bu çalışma Selim Paşa’nın kardeşi Necip ve damadı – Osmanlı hizmetine girmiş olan İtalyan zabiti – Romei Paşa’yı da ele alarak 20 küsur senelik bir zaman dilimi içinde imparatorluğun sanayileşme çabalarına, dış siyaset sorunlarına ve iç asayiş meselelerine değişik bir açıdan ışık tutmakta. Makzume geniş bir kaynak yelpazesine ulaşarak Hamid dönemi bittiğinde yoğun bir şeytanlaştırılma sürecine (bunda belki ailenin Maruni kökenli olmasının da payı olabilmiştir) tabi tutulduktan sonra unutulmuş olan Melhame ailesini tekrar gün ışığına çıkartmakla bilim dünyasına bir kez daha önemli bir katkıda bulunmuştur.
--Tarih-Osmanlı Devleti-Biyografi

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Sultan II. Abdülhamid'in hizmetinde Selim Melhame Paşa ve ailesi, EROL MAKZUME, MD Basım, İstanbul, 2019.-Özgün karton kapağında, çok temiz durumda, 26 x 22 cm, 239 sayfa, s/b ve renkli resimli ve Osmanlıca belgeler. Erol Makzume’nin büyük bir özveri ile hazırlamış olduğu Sultan II. Abdülhamid’in hizmetinde Selim Melhame Paşa ve Ailesi bir bakıma – her ne kadar bir otobiyografi de olmasa – bu üçlemeyi tamamlamakta. Zengin bir görsel malzeme ile desteklenmiş olan bu çalışma Selim Paşa’nın kardeşi Necip ve damadı – Osmanlı hizmetine girmiş olan İtalyan zabiti – Romei Paşa’yı da ele alarak 20 küsur senelik bir zaman dilimi içinde imparatorluğun sanayileşme çabalarına, dış siyaset sorunlarına ve iç asayiş meselelerine değişik bir açıdan ışık tutmakta. Makzume geniş bir kaynak yelpazesine ulaşarak Hamid dönemi bittiğinde yoğun bir şeytanlaştırılma sürecine (bunda belki ailenin Maruni kökenli olmasının da payı olabilmiştir) tabi tutulduktan sonra unutulmuş olan Melhame ailesini tekrar gün ışığına çıkartmakla bilim dünyasına bir kez daha önemli bir katkıda bulunmuştur. --Tarih-Osmanlı Devleti-Biyografi

    TLSold
  • BALTIK KEHRİBARINDAN MAMUL İKİ ADET AĞAÇ FİGÜRÜ-15 cm ve 14 cm

    Lot No: 101

    Lot: 101

    BALTIK KEHRİBARINDAN MAMUL İKİ ADET AĞAÇ FİGÜRÜ-15 cm ve 14 cm

    TLSold
  • 19. YÜZYIL HATEMKÂRİ VE KAPAK VE DÖRT YANI GÜMÜŞ KABARTMA İŞÇİLİKTE KUTU-Kutu 1954 yılında İran askeri ateşesi Nuri Alai Paşaya hediye edilmiştir. Bir kenarında küçük bir atık mevcuttur,
15x9x9,5x5 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    19. YÜZYIL HATEMKÂRİ VE KAPAK VE DÖRT YANI GÜMÜŞ KABARTMA İŞÇİLİKTE KUTU-Kutu 1954 yılında İran askeri ateşesi Nuri Alai Paşaya hediye edilmiştir. Bir kenarında küçük bir atık mevcuttur, 15x9x9,5x5 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL SAKURA AHŞAPTAN MAMUL LAKE ÜZERİ EL BOYAMA LATERNALI JAPON MÜCEVHER KUTUSU-Sanatçı imzalı, 22x14x8 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    20. YÜZYIL SAKURA AHŞAPTAN MAMUL LAKE ÜZERİ EL BOYAMA LATERNALI JAPON MÜCEVHER KUTUSU-Sanatçı imzalı, 22x14x8 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL FRANK SMYTH SON İMALATI KİTAPLIK GÖRÜNÜMLÜ 6 BÖLMELİ KUTU-Kutu 16x7x8 cm, bölmeler her biri 7,5x6x2,5 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    20. YÜZYIL FRANK SMYTH SON İMALATI KİTAPLIK GÖRÜNÜMLÜ 6 BÖLMELİ KUTU-Kutu 16x7x8 cm, bölmeler her biri 7,5x6x2,5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL GÜL AĞACI ÜZERİ FİLDİŞİ KAKMA BRITHIS-INDIAN İMALAT DAMGALI KUTU-17,5x10x5,5 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    19. YÜZYIL GÜL AĞACI ÜZERİ FİLDİŞİ KAKMA BRITHIS-INDIAN İMALAT DAMGALI KUTU-17,5x10x5,5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL GÜMÜŞTEN MAMUL TUĞRALI OBJE LOTU-1 Adet tuğralı ve inisiyalli kaşık, 16 cm, 35 gr.
1 adet tuğralı fincan ve altlığı, 12 cm çap, 25 gr.
1 adet tuğralı Aznavur işli kapak, 9 cm çap, 50 gr.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    19. YÜZYIL GÜMÜŞTEN MAMUL TUĞRALI OBJE LOTU-1 Adet tuğralı ve inisiyalli kaşık, 16 cm, 35 gr. 1 adet tuğralı fincan ve altlığı, 12 cm çap, 25 gr. 1 adet tuğralı Aznavur işli kapak, 9 cm çap, 50 gr.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL OSMANLI METAL ÜZERİ ALTIN KAKMA İŞÇİLİKTE TOKA-4x2 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    19.YÜZYIL OSMANLI METAL ÜZERİ ALTIN KAKMA İŞÇİLİKTE TOKA-4x2 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL GÜMÜŞTEN MAMUL TUĞRALI TILSIM-8,5x6,5 cm, 50 gr.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    19. YÜZYIL GÜMÜŞTEN MAMUL TUĞRALI TILSIM-8,5x6,5 cm, 50 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL KABARTMA İŞÇİLİKTE AY-YILDIZ DEKORLU GÜMÜŞ BARDAK-9 cm, 60 gr.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    19. YÜZYIL KABARTMA İŞÇİLİKTE AY-YILDIZ DEKORLU GÜMÜŞ BARDAK-9 cm, 60 gr.

    TLSold
  • SİGARA TABAKASI - İNGİLİZ J. GLOSTER LTD. İMALAT DAMGALI KAPAK KISMI MİNE İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-İç kısmı altın vermeyli, 8x7 cm, 105 gr.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    SİGARA TABAKASI - İNGİLİZ J. GLOSTER LTD. İMALAT DAMGALI KAPAK KISMI MİNE İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-İç kısmı altın vermeyli, 8x7 cm, 105 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI - İNGİLİZ W. N. LTD BIRMINGHAM İMALAT DAMGALI-İç kısmı altın vermeyli, gümüş sigara tabakası, 11,5x8,5 cm, 175 gr.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI - İNGİLİZ W. N. LTD BIRMINGHAM İMALAT DAMGALI-İç kısmı altın vermeyli, gümüş sigara tabakası, 11,5x8,5 cm, 175 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ BROŞ AANDK DANMARK İMALAT DAMGALI GÜMÜŞTEN MAMUL BROŞ-Aandk tasarımı sınırlı sayıda üretilmiştir. 7 cm, 15 gr.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    GÜMÜŞ BROŞ AANDK DANMARK İMALAT DAMGALI GÜMÜŞTEN MAMUL BROŞ-Aandk tasarımı sınırlı sayıda üretilmiştir. 7 cm, 15 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ BİLEKLİK İNGİLİZ İMALAT DAMGALI KALEM İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞTEN MAMUL BİLEKLİK-Yer yer ezilme mevcuttur, çap 6 cm, 35 gr.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    GÜMÜŞ BİLEKLİK İNGİLİZ İMALAT DAMGALI KALEM İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞTEN MAMUL BİLEKLİK-Yer yer ezilme mevcuttur, çap 6 cm, 35 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ BAHARATLIK JAPON İMALAT DAMGALI GÜMÜŞTEN MAMUL BAHARATLIK-5 cm, 20 gr.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    GÜMÜŞ BAHARATLIK JAPON İMALAT DAMGALI GÜMÜŞTEN MAMUL BAHARATLIK-5 cm, 20 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL İNGİLİZ GÜMÜŞ İMALAT DAMGALI KABARTMA İŞÇİLİKTE İÇİ ALTIN VERMEYLİ ENFİYE KUTUSU-5x4,5x4 cm, 55 gr.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    19. YÜZYIL İNGİLİZ GÜMÜŞ İMALAT DAMGALI KABARTMA İŞÇİLİKTE İÇİ ALTIN VERMEYLİ ENFİYE KUTUSU-5x4,5x4 cm, 55 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL İNGİLİZ HILLARD AND THOMASON BIRMINGHAM GÜMÜŞ İMALAT DAMGALI YAPRAKLARLA DEKORLU ŞEKER MAŞASI-Sap kısmı tamirlidir. 11 cm, 40 gr.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    19. YÜZYIL İNGİLİZ HILLARD AND THOMASON BIRMINGHAM GÜMÜŞ İMALAT DAMGALI YAPRAKLARLA DEKORLU ŞEKER MAŞASI-Sap kısmı tamirlidir. 11 cm, 40 gr.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL GÜMÜŞ İMALAT DAMGALI İNGİLİZ KURŞUN KALEM-Çalışır durumdadır, 9 cm, 10 gr.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    19. YÜZYIL GÜMÜŞ İMALAT DAMGALI İNGİLİZ KURŞUN KALEM-Çalışır durumdadır, 9 cm, 10 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ TABAK İNGİLİZ LORD SAYBROOK İMALAT DAMGALI GÜMÜŞTEN MAMUL TABAK-İç kısmında Alfa, Beta, Epsilon, Gama 1948-1949 ibaresi vardır. 15 cm çap, 100 gr.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    GÜMÜŞ TABAK İNGİLİZ LORD SAYBROOK İMALAT DAMGALI GÜMÜŞTEN MAMUL TABAK-İç kısmında Alfa, Beta, Epsilon, Gama 1948-1949 ibaresi vardır. 15 cm çap, 100 gr.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KÜNYE İNGİLİZ 925 AYAR İMALAT DAMGALI KÜNYE-22 cm, 40 gr.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    GÜMÜŞ KÜNYE İNGİLİZ 925 AYAR İMALAT DAMGALI KÜNYE-22 cm, 40 gr.

    TLSold
  • SERKISOFF-CONSTANTİNOPLE GÜMÜŞ KASALI CEP SAATİ-İyi kondisyonda, çalışır durumda, anahtarı ile beraber. Çap 5,5 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    SERKISOFF-CONSTANTİNOPLE GÜMÜŞ KASALI CEP SAATİ-İyi kondisyonda, çalışır durumda, anahtarı ile beraber. Çap 5,5 cm.

    TLSold
  • İSVİÇRE İMALATI ÇALIŞIR DURUMDA CEP SAATİ-5 cm çapında.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    İSVİÇRE İMALATI ÇALIŞIR DURUMDA CEP SAATİ-5 cm çapında.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL HAZNE KISMI KRİSTALDEN KAPAĞI GÜMÜŞ AZNAVUR İŞÇİLİKLİ PARFÜM ŞİŞESİ-9,5 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    19. YÜZYIL HAZNE KISMI KRİSTALDEN KAPAĞI GÜMÜŞ AZNAVUR İŞÇİLİKLİ PARFÜM ŞİŞESİ-9,5 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL GÜMÜŞ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ 2 ADET KÜPE VE 1 ADET BROŞTAN OLUŞAN TAKI SETİ-Broş 4x2,5 cm, Küpe her biri 3x1,5 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    20. YÜZYIL GÜMÜŞ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ 2 ADET KÜPE VE 1 ADET BROŞTAN OLUŞAN TAKI SETİ-Broş 4x2,5 cm, Küpe her biri 3x1,5 cm.

    TLSold
  • İKİ ADET DOĞAL DAL MERCAN-13x7,5 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    İKİ ADET DOĞAL DAL MERCAN-13x7,5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYILOSMANLI DÖNEMİ PİRİNÇTEN MAMUL MÜHÜR-2,5x1,5 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    19. YÜZYILOSMANLI DÖNEMİ PİRİNÇTEN MAMUL MÜHÜR-2,5x1,5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL İKİ ADET UÇKUR İĞNESİ-9x7,5 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    19. YÜZYIL İKİ ADET UÇKUR İĞNESİ-9x7,5 cm.

    TLSold
  • BAĞADAN MAMUL CEP TARAĞI KILIFI-14 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    BAĞADAN MAMUL CEP TARAĞI KILIFI-14 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL YOĞUN SIRMA İŞÇİLİKLİ TEKKE İŞİ DERVİŞ TAKKESİ-Çok temiz kondisyondadır, 16 cm çap, 8 cm derinlik.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    19.YÜZYIL YOĞUN SIRMA İŞÇİLİKLİ TEKKE İŞİ DERVİŞ TAKKESİ-Çok temiz kondisyondadır, 16 cm çap, 8 cm derinlik.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL YOĞUN SIRMA İŞÇİLİKLİ TEKKE İŞİ DERVİŞ TAKKESİ-Çok temiz kondisyondadır, 17 cm çap, 9,5 cm derinlik.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    19.YÜZYIL YOĞUN SIRMA İŞÇİLİKLİ TEKKE İŞİ DERVİŞ TAKKESİ-Çok temiz kondisyondadır, 17 cm çap, 9,5 cm derinlik.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL KATALİNDEN MAMUL MİNİ BOY PARFÜM ŞİŞE VEYA SÜRMEDEN-5,5 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    19. YÜZYIL KATALİNDEN MAMUL MİNİ BOY PARFÜM ŞİŞE VEYA SÜRMEDEN-5,5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL TOPHANE HAMURUNDAN MAMUL USTA DAMGALI YOĞUN SÜSLEMEMLİ LÜLE-7,5x4 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    19. YÜZYIL TOPHANE HAMURUNDAN MAMUL USTA DAMGALI YOĞUN SÜSLEMEMLİ LÜLE-7,5x4 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL TOPHANE HAMURUNDAN MAMUL USTA DAMGALI HOKKA-Kapağı yoktur, 5,5x 7 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    19. YÜZYIL TOPHANE HAMURUNDAN MAMUL USTA DAMGALI HOKKA-Kapağı yoktur, 5,5x 7 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL BEYKOZ ALTIN BEZEMELİ BİLLUR ŞİŞE-13,5 cm, 7,5 cm çap.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    19. YÜZYIL BEYKOZ ALTIN BEZEMELİ BİLLUR ŞİŞE-13,5 cm, 7,5 cm çap.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL SÜRMENE AHŞAP ÜZERİ DERİ KAPLAMA KAMA KILIFI-21 cm, 18 cm, 20 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    19. YÜZYIL SÜRMENE AHŞAP ÜZERİ DERİ KAPLAMA KAMA KILIFI-21 cm, 18 cm, 20 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL WARREN STAMFORD İNGİLİZ GÖZLÜK KILIFI-17x4,5 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    20. YÜZYIL WARREN STAMFORD İNGİLİZ GÖZLÜK KILIFI-17x4,5 cm.

    TLSold
  • ALMAN İMALATI İKİ ADET DİKİŞ MEZURASI-Çap 3,5 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    ALMAN İMALATI İKİ ADET DİKİŞ MEZURASI-Çap 3,5 cm.

    TLSold
  • İNGİLİZ DÜĞME KANCASI SAP KISMI MİNE İŞÇİLİKLİ KANCA KISMI ÇELİKTEN MAMUL DÜĞME KANCASI-kapalı 3,5 cm, açık 6 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    İNGİLİZ DÜĞME KANCASI SAP KISMI MİNE İŞÇİLİKLİ KANCA KISMI ÇELİKTEN MAMUL DÜĞME KANCASI-kapalı 3,5 cm, açık 6 cm.

    TLSold
  • MİNYATÜR ÇAKI LOTU İNGİLİZ İMALATI 5 ADET-Kapalı 5 cm, açık ortalama 9 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    MİNYATÜR ÇAKI LOTU İNGİLİZ İMALATI 5 ADET-Kapalı 5 cm, açık ortalama 9 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL ÇİN İMALATI PİRİNÇ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ KİBRİTLİK-4,5x3x2 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    20. YÜZYIL ÇİN İMALATI PİRİNÇ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ KİBRİTLİK-4,5x3x2 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL SAP KISMI PİRİNÇTEN BIÇAK KISMI DÖVME ÇELİKTEN MAMUL HATTAT KALEMTRAŞI-9,5 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    19. YÜZYIL SAP KISMI PİRİNÇTEN BIÇAK KISMI DÖVME ÇELİKTEN MAMUL HATTAT KALEMTRAŞI-9,5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL SEDEFTEN MAMUL SAP VE UÇ KISMI GÜMÜŞ GEÇME MÜHÜR-9,5 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    19. YÜZYIL SEDEFTEN MAMUL SAP VE UÇ KISMI GÜMÜŞ GEÇME MÜHÜR-9,5 cm.

    TLSold
  • İKİ ADET WEDGWOOD İNGİLİZ İMALATI 1 ADET KÜLLÜK 1 ADET TABAK-10 cm ve 10 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    İKİ ADET WEDGWOOD İNGİLİZ İMALATI 1 ADET KÜLLÜK 1 ADET TABAK-10 cm ve 10 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL 3 ADET PORSELENDEN MAMUL EL BOYAMA FİNCAN-6 çap, 4 cm yükseklik.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    19. YÜZYIL 3 ADET PORSELENDEN MAMUL EL BOYAMA FİNCAN-6 çap, 4 cm yükseklik.

    TLSold
  • LEVI'S STRAUSS KEMER TOKASI-1950'li yıllara tarihlenen Levi's Strauss dövme demir ve kabarma işçilikli USA imalatı kemer tokası. 
8,5x7,5 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    LEVI'S STRAUSS KEMER TOKASI-1950'li yıllara tarihlenen Levi's Strauss dövme demir ve kabarma işçilikli USA imalatı kemer tokası. 8,5x7,5 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL HAZNE KISMI KRİSTALDEN MAMUL KAPAK KISMI GÜMÜŞ VE MİNE İŞÇİLİKLİ PARFÜM ŞİŞESİ-15 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    20. YÜZYIL HAZNE KISMI KRİSTALDEN MAMUL KAPAK KISMI GÜMÜŞ VE MİNE İŞÇİLİKLİ PARFÜM ŞİŞESİ-15 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL İNGİLİZ SHEFFILD İMALATÇI DAMGALI SAP KISIMLARI GÜMÜŞTEN MAMUL BİR ADET PASTA BIÇAĞI VE BİR ADET PASTA SPATULASI-Ürünler hiç kullanılmamış orijinal kutusunda. 25x26 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    20. YÜZYIL İNGİLİZ SHEFFILD İMALATÇI DAMGALI SAP KISIMLARI GÜMÜŞTEN MAMUL BİR ADET PASTA BIÇAĞI VE BİR ADET PASTA SPATULASI-Ürünler hiç kullanılmamış orijinal kutusunda. 25x26 cm.

    TLSold
  • 18. YÜZYIL VEUVE PERRIN (1748-1803) FRANSIZ İMALATÇI DAMGALI KAPAK KISMI PİRİNÇ GEÇME PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA KUTU-9,5x3x 4,5 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    18. YÜZYIL VEUVE PERRIN (1748-1803) FRANSIZ İMALATÇI DAMGALI KAPAK KISMI PİRİNÇ GEÇME PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA KUTU-9,5x3x 4,5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL OPALİNDEN MAMUL ALTIN VERMEYLİ BARDAK-7,5x7 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    19. YÜZYIL OPALİNDEN MAMUL ALTIN VERMEYLİ BARDAK-7,5x7 cm.

    TLSold
  • İNGİLİZ İMALALTI İKİ ADET HAZNE KISIMLARI KRİSTALDEN MAMUL KAPAK KISIMLARI GÜMÜŞ KAPLAMA BAHARATLIK-8x3,5 cm ve 9x4,5

    Lot No: 149

    Lot: 149

    İNGİLİZ İMALALTI İKİ ADET HAZNE KISIMLARI KRİSTALDEN MAMUL KAPAK KISIMLARI GÜMÜŞ KAPLAMA BAHARATLIK-8x3,5 cm ve 9x4,5

    TLSold
  • 20. YÜZYIL İNGİLİZ HAZNE KISIMLARI KRİSTAL KAPAK KISIMLARI GÜMÜŞ KAPLAMA İKİ ADET  BAHARATLIK-14x6 cm ve 13x5 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    20. YÜZYIL İNGİLİZ HAZNE KISIMLARI KRİSTAL KAPAK KISIMLARI GÜMÜŞ KAPLAMA İKİ ADET BAHARATLIK-14x6 cm ve 13x5 cm.

    TLSold
  • HZ.MERYEM FİGÜRLÜ PARFÜM ŞİŞESİ-10 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    HZ.MERYEM FİGÜRLÜ PARFÜM ŞİŞESİ-10 cm.

    TLSold
  • İKİ ADET KUKADAN MAMUL TEKKE İŞİ DERVİŞ KAŞIĞI-15 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    İKİ ADET KUKADAN MAMUL TEKKE İŞİ DERVİŞ KAŞIĞI-15 cm.

    TLSold
  • İKİ ADET METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA BİR ADETİ ALMAN İMALATÇI DAMGALI KARANFİLLİK-20 cm, 18 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    İKİ ADET METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA BİR ADETİ ALMAN İMALATÇI DAMGALI KARANFİLLİK-20 cm, 18 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL İNGİLİZ FALSTAFF İMALAT DAMGALI AJUR İŞÇİLİKTE MATAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA ÇİFT ŞEKERLİK-19cm, 25 cm, 18 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    20. YÜZYIL İNGİLİZ FALSTAFF İMALAT DAMGALI AJUR İŞÇİLİKTE MATAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA ÇİFT ŞEKERLİK-19cm, 25 cm, 18 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL İNGİLİZ LANTHE İMALAT DAMGALI DÖRT ADET KARANFİLLİK VE BİR ADET ŞEKERLİK-13 cm, 7 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    20. YÜZYIL İNGİLİZ LANTHE İMALAT DAMGALI DÖRT ADET KARANFİLLİK VE BİR ADET ŞEKERLİK-13 cm, 7 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL MAPPIN AND WEBBS İMALAT DAMGALI İNGİLİZ GÜMÜŞ KAPLAMA PEÇETELİK-12x12 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    20. YÜZYIL MAPPIN AND WEBBS İMALAT DAMGALI İNGİLİZ GÜMÜŞ KAPLAMA PEÇETELİK-12x12 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL İNGİLİZ İMALAT DAMGALI İKİ ADET GÜMÜŞ KAPLAMA ŞAMDAN-14,5 cm.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    20. YÜZYIL İNGİLİZ İMALAT DAMGALI İKİ ADET GÜMÜŞ KAPLAMA ŞAMDAN-14,5 cm.

    TLSold
  • 20.YÜZYIL İNGİLİZ İMALAT DAMGALI BİR ADETİ İNİSİYALLİ ÜÇ ADET METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA SOSLUK-7x11 cm, 9x20 cm, 10x10 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    20.YÜZYIL İNGİLİZ İMALAT DAMGALI BİR ADETİ İNİSİYALLİ ÜÇ ADET METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA SOSLUK-7x11 cm, 9x20 cm, 10x10 cm.

    TLSold
  • PAŞABAHÇE İMALAT DAMGALI İKİ ADET ÇEŞM-İ BÜLBÜL KASE-13 cm çapında.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    PAŞABAHÇE İMALAT DAMGALI İKİ ADET ÇEŞM-İ BÜLBÜL KASE-13 cm çapında.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL BONCUK İŞÇİLİKLİ AÇMA KAPAMA KISMI BAĞADAN MAMUL ÇANTA-Çil kondisyonda. 21x20 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    19. YÜZYIL BONCUK İŞÇİLİKLİ AÇMA KAPAMA KISMI BAĞADAN MAMUL ÇANTA-Çil kondisyonda. 21x20 cm.

    TLSold
  • VICTORIAN DÖNEM 19. YÜZYIL BONCUK İŞLEME İŞÇİLİKTE GECE ÇANTASI-Çantanın açma kapama kısmı pirinçten mamul. 22x18 cm, çil kondisyonda.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    VICTORIAN DÖNEM 19. YÜZYIL BONCUK İŞLEME İŞÇİLİKTE GECE ÇANTASI-Çantanın açma kapama kısmı pirinçten mamul. 22x18 cm, çil kondisyonda.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL BONCUK İŞÇİLİKLİ KUŞ FİGÜRLERİYLE DEKORLU KADIN ÇANTASI-15x19 cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    19. YÜZYIL BONCUK İŞÇİLİKLİ KUŞ FİGÜRLERİYLE DEKORLU KADIN ÇANTASI-15x19 cm.

    TLSold
  • İKİ ADET GOBLEN ÇANTA-17,5x20 cm ve 25x16 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    İKİ ADET GOBLEN ÇANTA-17,5x20 cm ve 25x16 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL DEVE FİGÜRLERİ DEKORLU TIĞ İŞİ KESE-18x14 cm.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    20. YÜZYIL DEVE FİGÜRLERİ DEKORLU TIĞ İŞİ KESE-18x14 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL İNGİLİZ İMALAT DAMGALI METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA ŞEKERLİK-11x11x8 cm.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    20. YÜZYIL İNGİLİZ İMALAT DAMGALI METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA ŞEKERLİK-11x11x8 cm.

    TLSold
  • İKİ ADET CEP MATARASI-Bir adeti İngiliz, bir adeti paslanmaz çelik ibareli.
7x7 cm ve 7,5x6,5 cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    İKİ ADET CEP MATARASI-Bir adeti İngiliz, bir adeti paslanmaz çelik ibareli. 7x7 cm ve 7,5x6,5 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL PİRİNÇTEN MAMUL EKSİKSİZ KUYUMCU TERAZİSİ-Orijinal kutusunda, kutu ebatları 23,5x15 cm.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    20. YÜZYIL PİRİNÇTEN MAMUL EKSİKSİZ KUYUMCU TERAZİSİ-Orijinal kutusunda, kutu ebatları 23,5x15 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL SAVAT İŞÇİLİKLİ BIÇAK KINI ASKI ASKI APARATI VE KIN UCU-Askı 8 cm, uç 6,5 cm.
!Takılı ahşap temsilidir.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    19. YÜZYIL SAVAT İŞÇİLİKLİ BIÇAK KINI ASKI ASKI APARATI VE KIN UCU-Askı 8 cm, uç 6,5 cm. !Takılı ahşap temsilidir.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL BAŞI GÜMÜŞ KAPLAMA GÜLEBDÂN-İyi kondisyonda, 15,5 cm.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    20. YÜZYIL BAŞI GÜMÜŞ KAPLAMA GÜLEBDÂN-İyi kondisyonda, 15,5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL OSMANLI PAZARI İÇİN ÜRETİLEN ÇİÇEK FİGÜRLÜ PORSELENDEN MAMUL NARGİLE ATEŞLİĞİ-9x9 cm.
Alt tarafında gözükmeyecek şekilde bir atık vardır.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    19. YÜZYIL OSMANLI PAZARI İÇİN ÜRETİLEN ÇİÇEK FİGÜRLÜ PORSELENDEN MAMUL NARGİLE ATEŞLİĞİ-9x9 cm. Alt tarafında gözükmeyecek şekilde bir atık vardır.

    TLSold
  • DON KİŞOT (DON QUİXOTE) AHŞAPTAN MAMUL OURO ARTESANIA İMZALI DON KİŞOT HEYKEL-56 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    DON KİŞOT (DON QUİXOTE) AHŞAPTAN MAMUL OURO ARTESANIA İMZALI DON KİŞOT HEYKEL-56 cm.

    TLSold
  • TUTYA KADIN FİGÜRLÜ HEYKEL-Tutyadan mamul İngiliz heykel
Kaideli 38 cm, kaidesiz 33 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    TUTYA KADIN FİGÜRLÜ HEYKEL-Tutyadan mamul İngiliz heykel Kaideli 38 cm, kaidesiz 33 cm.

    TLSold
  • TUTYA DEMİRCİ HEYKELİ-İngiliz Tutyadan mamul heykel, iyi kondisyonda,
Kaideli 45 cm, kaidesiz 38,5 cm.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    TUTYA DEMİRCİ HEYKELİ-İngiliz Tutyadan mamul heykel, iyi kondisyonda, Kaideli 45 cm, kaidesiz 38,5 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL SONU KIRMIZI HAMURDAN MAMUL SIRALTI TEKNİĞİ İLE BOYANMIŞ ÇANAKKALE KASE-Çap 16,5 cm, yükseklik 6,5 cm.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    19. YÜZYIL SONU KIRMIZI HAMURDAN MAMUL SIRALTI TEKNİĞİ İLE BOYANMIŞ ÇANAKKALE KASE-Çap 16,5 cm, yükseklik 6,5 cm.

    TLSold
  • ATİLLA GALATALI (1936-1994) İMZALI İKİ ADET SERT ALÇIDAN MAMUL GÜVERCİN FİGÜRÜ-25x12 cm

    Lot No: 175

    Lot: 175

    ATİLLA GALATALI (1936-1994) İMZALI İKİ ADET SERT ALÇIDAN MAMUL GÜVERCİN FİGÜRÜ-25x12 cm

    TLSold
  • 20. YÜZYIL EL OYMA İŞÇİLİKTE ÇİÇEK VE YAPRAK DEKORLU İNGİLİZ AHŞAPTAN MAMUL KUTU-16x16x5 cm.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    20. YÜZYIL EL OYMA İŞÇİLİKTE ÇİÇEK VE YAPRAK DEKORLU İNGİLİZ AHŞAPTAN MAMUL KUTU-16x16x5 cm.

    TLSold
  • KABE GÖRSELLERİ TEKENE KUTU-20x15x7,5 cm.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    KABE GÖRSELLERİ TEKENE KUTU-20x15x7,5 cm.

    TLSold
  • 20. YÜZYIL SOVYET ORDU MATARASI-Askeri damgalı aluminyumdan mamul.
20x12 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    20. YÜZYIL SOVYET ORDU MATARASI-Askeri damgalı aluminyumdan mamul. 20x12 cm.

    TLSold
  • SAMİ EFENDİ (1838-1912) ZERENDUT LEVHA HAT-Hat Celi Ta'lik yazı biçiminde olup Rokoko tarzı biçiminde süslenmiştir. Eser dönem çerçevesi ve camı ile birlikte haliyle.
39,5x26 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    SAMİ EFENDİ (1838-1912) ZERENDUT LEVHA HAT-Hat Celi Ta'lik yazı biçiminde olup Rokoko tarzı biçiminde süslenmiştir. Eser dönem çerçevesi ve camı ile birlikte haliyle. 39,5x26 cm.

    TLSold
  • NAHT SANATI 19.YY-20.YY BAŞI TUĞRA FORMUNDA TESTERE İŞİ HAT YAZI-Orijinal dönem çerçevesinde. 22x17 cm.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    NAHT SANATI 19.YY-20.YY BAŞI TUĞRA FORMUNDA TESTERE İŞİ HAT YAZI-Orijinal dönem çerçevesinde. 22x17 cm.

    TLSold
  • NAHT SANATI 2007 TARİHLİ TESTERE İŞİ EL KESİMİ HAT YAZI-35x35 cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    NAHT SANATI 2007 TARİHLİ TESTERE İŞİ EL KESİMİ HAT YAZI-35x35 cm.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL EL DOKUMA İŞÇİLİKTE KABE DIŞ ÖRTÜSÜ-33x40 cm. Eser Kabe için hazırlanan dönem kumaş eseridir.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    19. YÜZYIL EL DOKUMA İŞÇİLİKTE KABE DIŞ ÖRTÜSÜ-33x40 cm. Eser Kabe için hazırlanan dönem kumaş eseridir.

    TLSold
  • BEDİA BENEK İMZALI 2002 TARİHLİ ALTIN YALDIZLI TEZHİP SÜSLEME-Çerçeve 34x25 cm, eser ölçü 20x11 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    BEDİA BENEK İMZALI 2002 TARİHLİ ALTIN YALDIZLI TEZHİP SÜSLEME-Çerçeve 34x25 cm, eser ölçü 20x11 cm.

    TLSold
  • CAMDAN MAMUL KALİGRAFİ SETİ-Kalem, hokka, dört adet mürekkepten ve cam mühreden oluşmaktadır.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    CAMDAN MAMUL KALİGRAFİ SETİ-Kalem, hokka, dört adet mürekkepten ve cam mühreden oluşmaktadır.

    TLSold
  • BEŞ KUTU DİVİT UÇLARI SETİ-Her kutu 18 adet 1,3,4,5,5 numara hiç kullanılmamış, 4 adeti Daita, 1 adeti Universal marka.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    BEŞ KUTU DİVİT UÇLARI SETİ-Her kutu 18 adet 1,3,4,5,5 numara hiç kullanılmamış, 4 adeti Daita, 1 adeti Universal marka.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL BAĞADAN MAMUL DİVİT VE DİVİT UCU-14 cm, divitle birlikte 18, 5 cm

    Lot No: 186

    Lot: 186

    19.YÜZYIL BAĞADAN MAMUL DİVİT VE DİVİT UCU-14 cm, divitle birlikte 18, 5 cm

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ SURİYE ŞAM İŞİ PİRİNÇ ÜZERİ GÜMÜŞ KAKMA İŞÇİLİKTE ASKILI CEZVE-8,5 cm, taban 10 cm. 
Askı aparatı yoktur.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    OSMANLI DÖNEMİ SURİYE ŞAM İŞİ PİRİNÇ ÜZERİ GÜMÜŞ KAKMA İŞÇİLİKTE ASKILI CEZVE-8,5 cm, taban 10 cm. Askı aparatı yoktur.

    TLSold
  • 19. YÜZYIL BEYKOZ OPALİNDEN MAMUL 99'LUK ZİKİR TESBİHİ-İyi kondisyonda, 46 cm.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    19. YÜZYIL BEYKOZ OPALİNDEN MAMUL 99'LUK ZİKİR TESBİHİ-İyi kondisyonda, 46 cm.

    TLSold
  • DOĞAL KUVARS TAŞINDAN MAMUL BİR ADETİ 332LÜK DİĞER ADETİ 99'LU TESBİH-50 cm, 21 cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    DOĞAL KUVARS TAŞINDAN MAMUL BİR ADETİ 332LÜK DİĞER ADETİ 99'LU TESBİH-50 cm, 21 cm.

    TLSold
  • DEVE KEMİĞİNDEN MAMUL İMAMESİ HALKALI SİSTEMLİ 33'LÜK TESBİH-34 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    DEVE KEMİĞİNDEN MAMUL İMAMESİ HALKALI SİSTEMLİ 33'LÜK TESBİH-34 cm.

    TLSold
  • KATALİNDEN MAMUL 33'LÜK TESBİH-22 cm

    Lot No: 191

    Lot: 191

    KATALİNDEN MAMUL 33'LÜK TESBİH-22 cm

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ İPEK KUMAŞ ÜZERİ İPEK İPLİK İŞLEME İŞÇİLİKLİ ÇİÇEK DEKORLU İKİ ADET CÜZDAN-20 ve 18 cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    OSMANLI DÖNEMİ İPEK KUMAŞ ÜZERİ İPEK İPLİK İŞLEME İŞÇİLİKLİ ÇİÇEK DEKORLU İKİ ADET CÜZDAN-20 ve 18 cm.

    TLSold