• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Karma Müzayede 2: Fotoğraf, Belge, Kartpostal, Kitap

Euphemia Müzayede nadir Osmanlı dönemi fotoğraflar, süreli yayınlar ve belgelerle dolu dolu bir yeni müzayede ile sizlerle!

Müzayedemizdeki ürünlere 02.04.2023 PAZAR günü saat 21:00'a kadar internet sitemiz üzerinden pey verebilirsiniz. Aynı tarihte 21:02 itibariyle canlı müzayedemiz başlayacaktır.

!!! ÖNEMLİ !!! Komisyon oranı %20 olup tutarın tamamına %18 KDV oranı eklenecektir. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.

Komisyon ya da vergi tutarları ile alakalı iadeler kesinlikle kabul edilmeyecektir, kuralların tamamı okunmuş kabul edilir.

  • Kategori: Fotokart
Lot: 287 » Fotokart

[Denizcilik Tarihi] Türk Denizyolları "Ankara" Vapuru

Turkish Maritimes Lines Editör: Richter&C. - Napoli Arka yüzü mektupludur. 15x11 cm. 2.Dünya Savaşının bitiminden hemen sonra 1945 yılında, ülkemizde, deniz yollarındaki yolcu talebini karşılamak için, yeni yolcu gemilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gemilerden bir tanesi de 125 metre uzunluğunda, 19 metre genişliğinde, 1933 yapımı “Solace” adıyla Amerikan Deniz Kuvvetleri tarafından kullanılan bir hastane gemisiydi. 1948 yılında, Solace gemisi Türkiye’ye yolcu gemisi olarak satılır. Bu güzel gemi aynı yıl, yapılan tadilatlar sonucu, birçok kamaralı bir turistik yolcu gemisi haline sokulur. İsim olarak ise “Ankara”olarak değiştirilir. Uzun bir yolculuktan sonra, Türkiye’ye getirilir. Gemi öncelikle beyaz renge boyanır, güzel ve rahat bir gemi olan Ankara gemisinin geniş salonları, rahat yemekhaneleri ve bir de garajı bulunmaktadır. Yani, yolcuların araçları da, geminin yan tarafındaki kapaklar açılarak, iç bölümde bulunan garaja alınabilmektedir. Ankara gemisinin her sefere çıkışı ve her seferden dönüşü, gazete sütunlarında haber olur.
Ekim 1977 tarihinde, gemi sökülmek üzere Haliç Tersanesine yanaştırıldığında tüm güverte üstü sökülür ve kesilip ayrılır. İstanbul Haliç Tersanesine haber verilir ve buradaki görevliler gelirler, hayretler içinde, Ankara gemisinin, daha önce röntgen odası olarak kullanılan, kamarasının odasının duvarlarındaki kurşun levhaları sökerek, İstanbul’a götürürler ve Çorlulu Ali Paşa Camisinin şadırvanının çatısı bu kurşun levhalarla kaplanarak, restorasyon çalışmaları tamamlanır. Ankara Gemisi: 5 Mayıs 1981 tarihinde, İzmir-Aliağa Tersanesinde tamamen parçalanarak yok edilir.

Detaylar
Lot: 305 » Fotokart

Bornova Ziraat Mektebi Bahçesi ve Tren - İzmir

Foto: Ahmed Hamdi. 14x9 cm, bromür kağıt üzerine gümüş jelatin baskı. Foto Bayer. İzmir Bornova Ziraat Mektebi İzmir’in kurtuluşunun hemen ardından 1922 yılının Aralık ayında Atatürk’ün girişimleriyle kurulmuştur. Mektep binası olarak kullanılacak köşk İzmir Ziraat Mıntıka Mektebi olarak kullanılma amacıyla Harwey adlı bir İngiliz'den kamulaştırma yoluyla satın alınmıştır. Mektebin çevresindeki arazi de 1924 yılına kadar kamulaştırılmıştır. Bornova Ziraat Mektebi, tarımsal alanda yenilikçi eğitim modellerinin uygulanması ile sektörün çağdaş ve bilimsel gelişmeler çerçevesinde ilerlemesi ve nihayetinde ülkemizde modern tarım alt yapısının inşa edilmesi hedefiyle kurulmuştu. Mektep; ‘Halka dost, köylüye yâr, hükümete destek; iş de cemiyete rehber gençler’ yetiştirmek arzusundaydı. Böylece okul, 1923’te kurulan Yeni Türkiye’nin tarımsal modernleşme ve modern eğitim alanındaki en güzel nişanesi; güzel İzmir’in kalbi olacaktı. Kısa sürede Türk tarımını modern yöntemler ile buluşturacak nitelikte öğrenciler yetiştiren bu okul, yaratmış olduğu eseri tüm dünyaya göstermekle iftihar eden Atatürk’ün en samimi ziyaretçilerini getirmek için adeta can attığı güzide bir kurum haline gelecekti. Bornova Ziraat Mektebi, 1933’te Sovyet Heyeti, 1934’te İran Şahı Rıza Pehlevi ve 1935’te de onu takiben Fransa eski Başbakanı Herriot tarafından ziyaret edilmekle kalmıyor, kimi yabancı muhabirlerce de “İzmir’in simgesi” olarak gösteriliyordu. Bunda, Atatürk’ün gösterdiği yolda büyük bir çaba sarfeden İzmir Valisi Kâzım Dirik’in de payı büyüktü. Onun gayreti sayesinde Türk tarımının inkişafının bir nişanesi haline gelen Bornova Ziraat Mektebi, aynı zamanda Türkiye’nin en önde gelen eğitim kurumlarından birisi olan Ege Üniversitesi’nin de temelini oluşturuyordu. Nitekim okul, sadece Bornova’nın değil, tüm Batı Anadolu Bölgesi’nin çehresini değiştirecek çalışmalara imza atmıştı. İşte bu Ziraat Mektebi, 1955 yılında Ege Üniversitesi’nin kuruluşunda da temel olarak kabul edilmiş ve Ziraat Fakültesi’ne dönüşerek günümüze kadar önemini arttırarak sürdürmüştü. Bu yönüyle Bornova Ziraat Mektebi, varlığını koruduğu dönemde sadece tarımın gelişmesine hizmet etmekle kalmamış; aynı zamanda yörenin kentleşmesine de hizmet etmiştir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 1
sonraki